Ana, copiii și fetița care a decis să fie patinatoare, ca Luna
Gabriela are ochii albaștri, părul blond și un zâmbet până la urechi. E plină de sclipici, scrutează totul în jur cu curiozitate, și nu are stare să stea locului. Sare de la o poveste la alta, ciripește, țopăie și cântă. Când în engleză, când în spaniolă, deși zice că nu știe nici engleză, nici spaniolă. Are 10 ani, e în clasa a IV-a și vine de aproape un an la centrul de zi al Asociației Ana și copiii, împreună cu Andrei, fratele ei mai mic. Îi place la Ana și copiii, pentru că doamnele de aici o ajută cu multele teme pe care le are de la școală, pentru că se întâlnește cu alți copii, pentru că se joacă și-și sărbătoresc împreună momentele importante, pentru că merg la muzee, în tabere și excursii, la teatru sau la Grădina Zoologică. Și “pentru că ne dă varză”, mâncarea ei preferată. Asociația le oferă două mese calde pe zi celor 317 copiii de care are grijă zilnic, mese care, pentru unii dintre ei, sunt și singurele.
Cel mai mult i-a plăcut Gabrielei, astă-vară, în tabăra de la Sibiu. Fiindcă s-a jucat mult, fiindcă și-a făcut unghiile în diverse culori și fiindcă a mâncat “muuultă varză crudă”.
Adevărata ei mare pasiune a însă dansul. Când o cauți, ori dansează, ori le învață pe colege câte-o coregrafie. Mai nou, s-a îndrăgostit de Soy Luna, un serial argentinian pentru copii și adolescenți. Personajul principal, Luna, e o adolescentă care trăiește nenumărate aventuri, în drumul ei spre a deveni cea mai bună patinatoare pe role. Așa că și Gabriela s-a apucat să învețe dansul pe role, ba chiar s-a înscris și la un concurs, împreună cu 5 colegi. Numărul lor va recrea coregrafia din serialul preferat. E o coregrafie grea, iar rolul Gabrielei presupune să fie ridicată pe sus de colegi și niște figuri la care cam rămâi cu gura căscată.
Atunci când nu se antrenează pe role, Gabriela are grijă de copiii mai mici de la Ana și copiii. E conștiincioasă, harnică, săritoare și mămoasă. Îi ajută, are grijă de ei, așa cum are grijă și de fratele, care e în clasa 0 și e mai sensibil cu sănătatea. Părinții lor sunt foarte săraci, dar Gabriela tot se consideră norocoasă. Ba chiar “cea mai norocoasă fată din clasă”. Pentru că, uneori, la școală, e pusă de doamna să “fie învățătoare”. Și pentru că se simte “ajutătoare”.
Dacă ar fi un animal, Gabriela ar vrea să fie pisică. Dar, pentru că nu e animal, ci fetiță, a decis să fie patinatoare, ca Luna.
Asociația Ana și Copiii, la al cărui centru de zi din București vin Gabriela și fratele ei, Andrei, sprijină în acest moment 317 copii și 102 de familii foarte sărace din București, Călărași, Giurgiu, Buzău și Prahova.
În prima parte a lunii, Orange a sărbătorit, împreună cu pe beneficiarii și voluntarii asociației 10 ani de activitate a fundației, cu cadouri, colinde, brazi împodobiți și patru spectacole care i-au bucurat pe copii. Pentru că Fiecare reușită trebuie sărbătorită, cu atât mai mult cele care schimbă vieți.
Ce a făcut în 10 ani Ana și copiii, pentru miile de copii pe care i-au susținut sau pentru familiile lor? Tabere de vară, consiliere psihologică și școlară, sprijin în găsirea de locuri de muncă, sprijin pentru reconstruirea locuinței unor familii nevoiașe, pentru refacerea acoperișurilor sau racordarea la rețeaua de apă, sprijin pentru construcția integrală a locuinței altor familii sărace, ajutoare cu plata chiriilor, pachete cu alimente, detergenți, rechizite, produse de igienă, haine, veselă sau mobilier, tratament stomatologic, susținere pentru intervenții medicale mai complicate, excursii în aer liber, spectacole de teatru și muzee, vizite la ZOO, cărți pentru bibiliotecile din comunități sărace, 2 mese calde pe zi pentru copii șamd.
Fără Ana și copiii, viața Gabrielei și a multor altor copii ar fi fost altfel.
Mai multe informații găsiți aici, dacă apăsați pe butonul Campanie Socială.
bravo ana si copiii, sa ajutati cat mai multi. o sa va donez 2% la primavara
așa să faci, mulțam în numele lor 😉
cu drag
eu , spre deosebire de multi care posteaza pe aici care zic ca e naspa televiziunile pentru ca manipuleaza si spala creiere , ma mai uit si la TV si am vazut niste reportaje in imagini cam cum traiesc unele famili cu 3-4 copii care traiesc in case de chirpici la marginea unor orase sau comune si care supravituiesc . am vazut un reportaj cu o familie de tigani care avea 3 copii care nu au vazut in viata lor cum arata un brad de craciun si nici macar nu stiau ce inseamna Craciunul . am vazut trei copii speriati , pe o margine pat, si care nici macar nu stiau sa se bucure pentru niste haine , jucarii si dulciuri daruite de niste pompieri