Femeile vin de pe Venus, bărbaţii de la băut Femeile vin de pe Venus, bărbaţii de la băut

Se caută elevi și studenți pentru burse în valoare totală de 50.000 de dolari

KMG Internațional pune la bătaie burse în valoare totală de 100.000 de dolari, pentru 100 de elevi și studenți cu performanțe deosebite și interesați de o carieră în industria de petrol și gaze. 50 de burse vor ajunge la o parte din elevii, studenții și masteranzii selectați deja pentru programul de practică al companiei, cu tradiție de vreo 15 ani, iar pentru restul de 50 se așteaptă aplicații.

Încep cu aplicațiile așteptate în această perioadă, după care vă spun câte ceva și despre internship. Se caută, așadar, elevi și studenți din Ploiești, Constanța și București, care:

– studiază la licee cu profil de chimie, mecanică, electric sau automatizări ori facultăți de chimie, inginerie mecanică și electrică, energetică, petrol și gaze, economie, construcții.

– au media generală peste 8;

– își doresc o carieră în domeniul energetic;

– sunt determinați și interesați de a învăța;

– sunt, eventual, deja implicați în activități extra-curiculare sau fac voluntariat.

Aplicațiile sunt așteptate până pe 15 octombrie, iar câștigătorii vor fi anunțați pe 26 octombrie. Mai multe detalii, precum și formularul de aplicație, sunt de găsit aici.

Acum, care-i faza cu programul de practică: Rompetrol formează, de vreo 15 ani, tineri, pe care ulterior îi și angajează. Programele de practică s-au desfășurat întâi pe platformele Petromidia și Vega, dar în ultimii ani s-au extins și în București, unde sunt birourile corporate ale grupului și oportunități de angajare în departamente ca Financiar, Logistică, Resurse Umane, Comunicare Internă, CSR sau Achiziții.

În jur de 1300 de absolvenți de liceu și facultate au urmat aceste programe, de când există ele. Peste jumătate dintre ei au ajuns să lucreze în cadrul companiilor membre ale KMG International. Din cei 160 de stagiari participanți la program în 2017, 42 și-au început deja carierele în Grup.

Participanţii provin în principal din licee şi universităţi de profil din Constanţa, Ploieşti şi Bucureşti (liceul ”Lazăr Edeleanu”, Universitatea ”Ovidius” din Constanţa, Facultatea de Petrol şi Gaze din Ploieşti, Universitatea Politehnică București) unităţi de învăţământ cu care KMG a încheiat parteneriate în acest scop.

50 dintre cei 160 stagiari, selectați deja pentru programul de practică din 2018, vor primi, cum ziceam, burse pentru tot anul școlar și universitar, care tocmai a început, iar de la alți 50 se așteaptă aplicații.

Așadar, dacă cunoașteți tineri care studiază chimie, inginerie mecanică și electrică, energetică, petrol și gaze, economie sau construcții și sunt interesați de o carieră în domeniul pentru care se pregătesc, dați-le informațiile pe care tocmai le-ați citit. Poate primesc mai întâi o bursă, după care chiar și o ofertă de job. Mie mi-ar fi plăcut mult ca, după ce am terminat prima facultate, să nu mă trezesc suspendată, cu ochii în soare, căutând un job. M-ar fi ajutat să am deja niște oportunități. Pe voi nu?

10 comentarii

 1. pe vremea impuscatului dupa fac se facea repartitie guvernamentala. Erai obligat sa te duci la post. Intrarea la repartitie se facea in ordinea mediilor, cu cit era media mai mica cu atit erai msi departe de Bucuresti, ca unii au ajuns chiar la Paris.

  Aveti grija ce va doriti!

 2. Maai, daca nu-i cu polimeri, poliperi si polipruni tat dijeaba!

 3. Acu o săptămână și ceva mă dusei până la București, cu problemuri.
  M-am rugat la al de sus sa nu dau iarăși în avion peste vreun specimen dasta oribil, cum se întâmplă acu vreo doo luni , tot așa, cu daea, ministrul la oi și pesta porcina, v-am povestit, nu mai repet, căutați în arhivă.
  Aș, ți-ai găsit !
  In fata mea stătea dom pleiboi Teodorovici, ăla de la finanțe, in spatele meu dom profesor de la alde daniel barbu, ăla veșnic nebărbierit și cu ochelari că de broasca, hai că îl știți
  Și cum tocmai găsisem într-un ziar austriac clasamentul cu inflația la zI și pe anul trecut, noi in fata, cu circa 5%, Austria cu minus unu și ceva, mi-a explodat niste nervi, iau ziarul și îl arat lu aldistu susținător de PSD.
  Va rog, ii zic frumos, arătați lu dom ministru cum e cu inflația, sa nu mai bată câmpii la tv.
  Arata-i tu , arata-i tu, îmi zice asta și îmi împinge înapoi ziarul de parca era murdar de cine știe ce.
  Pân la București am vorbit cu colegii lui de scaune, niste români din vocklabruck.
  I-am tufat pe pesedelei in toate părțile, de se auzea in tot avionul, da prapaditu a stat numai cu spatele, se făcea că nu aude…
  Asta e norocul meu, sa dau numai peste baragladine din astea.
  Macar teodoroviciu a coborât pe la burduf, ca oamenii, nu ca daea pt care a oprit avionul la cinci metri de burduf că să îl ia pe el și pe fufa lui cea blonda cu microbuzul vip, prostimea lund-o cu bagajele în mâna pe scări…
  De bursa nu zic nimic, că a mai făcut una facultatea de sonde și gauri in pământ și a ajuns prim ministru, păcatele noastre….

 4. Dupa cat timp de la angajare li-se desface lantul cu bila de la picior?🙃

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Acest site foloseste serviciul Gravatar pentru afișarea pozei de profil a comentatorilor. Pentru setarea unui avatar, accesați acest link.

Question Razz Sad Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek Confused Cool LOL Mad Twisted Rolleyes Wink Idea Arrow Neutral Cry Mr. Green