Femeile vin de pe Venus, bărbaţii de la băut Femeile vin de pe Venus, bărbaţii de la băut

Maternitate, caut sponsor pentru salvarea prematurilor

Am primit acest text de la Salvați Copiii și îl public integral:  

“Știm cu toții problemele cronice cu care se confruntă sistemul medical românesc. În cazul maternităților, însă, este vorba despre copii care încă nu se pot revolta, nu pot căuta pe cont propriu soluții. Acești copii, abia veniți pe lume și nevoiți din prima clipă să lupte, au nevoie ca noi să le garantăm viața. Primele ore din viaţa unui prematur sunt vitale pentru tot restul vieţii sale, iar existența echipamentelor medicale în maternități îi ajută enorm pe medici în salvarea bebeluşilor şi în asigurarea pe termen lung a unei dezvoltări normale.

În România, aproape 1 din 10 copii se naşte prematur şi are nevoie de asistență medicală adecvată încă din primul minut de viață, pentru a supraviețui și pentru a recupera decalajul, astfel încât să facă față mediului extern. Datele arată că 90% dintre copiii prematuri sau extrem prematuri (sub 32 de săptămâni) supraviețuiesc în țările dezvoltate, iar în regiunile slab dezvoltate 90% dintre acești copii mor. (Raport WHO Born too soon).

„Sofia a venit pe lume la doar 25 de săptămâni de sarcină. Nici nu pot să descriu cât de mică era, cântărea doar 700 de grame. Nimic nu semăna cu tot ce imi imaginasem până atunci. Era atât de mică, abia o vedeai între atâtea tuburi, fire, sonde, iar corpul ei părea desenat. Așa mică cum era, ea ne-a dat putere să rezistăm în cele 3 luni de teamă și neliniște petrecute lângă incubator numărând gram cu gram, așteptând ca puiul de om să crească. Am luat-o în brațe pentru prima dată abia la o lună și 5 zile, când ea cântărea puțin peste un kilogram, iar emoțiile mele cântăreau tone întregi. Dacă maternitatea în care am născut nu ar fi avut incubator, Sofia nu ar fi fost acum lângă noi, învățându-ne zi după zi ce înseamnă recunoștința.” – Ioana, mama unui copil născut prematur.

Sofia a fost salvată de unul dintre incubatoarele donate de Salvați Copiii în programul lor de reducere a mortalității infantile. În ultimii 7 ani, Salvați Copiii România a investit aproape 4 milioane de euro în dotarea a 88 de maternități și secții de nou-născuți din 41 de județe ale țării cu aproximativ 515 echipamente medicale, care au ajutat la supraviețuirea a peste 42.000 de prematuri. Iar unul din mecanismele prin care au strâns acești bani a fost direcționarea a 20% din impozitul pe profit de către companii. În felul acesta au strâns 1.679.504 euro între 2012 și 2017, bani pe care i-au folosit pentru a cumpăra aparatură medicală pentru spitale.

Salvați Copiii a pornit la acest drum știind că rata mortalității infantile așază România pe primul loc în Uniunea Europeană. Realitatea de pe teren i-a impresionat teribil, pentru că au realizat câte vieți de copii ar fi fost salvate dacă cei mici ar fi avut șansa de a se naște într-o maternitate dotată cu aparatură medicală adecvată. În 7 ani de când Salvați Copiii derulează acest amplu program de combatere a mortalității infantile, progresele au devenit vizibile. De la 10,1 la mie, cât era în 2010, mortalitatea infantilă a ajuns la o rată de 7,2 la mie în 2017.

În România încă mai sunt maternități în care este nevoie de dotări, pentru că sprijinul nu se termină cu o donație singulară. Sunt maternități în care Salvați Copiii a revenit de câteva ori, cu alte dotări, pentru a avea siguranța că nou-născuții sunt îngrijiți optim. Acum, cei de la Salvați Copiii caută acele 25, 100, 500, 700, 1.000 de companii care să salveze viețile copiilor născuți prea devreme în maternitățile României, căci pentru aceste companii cheltuială este deductibilă, costurile fiind zero.

Companiile se pot implica în dotarea maternităților, prin sponsorizarea Salvați Copiii, potrivit Codului Fiscal, astfel:

– Societățile Comerciale plătitoare de impozit pe profit vor scădea sumele aferente din impozitul pe profitul datorat, la nivelul valorii minime dintre următoarele: 0,5% din cifra de afaceri și 20% din impozitul pe profit datorat.

– Microîntreprinderile vor scădea sumele aferente din impozitul pe venit datorat, până la nivelul valorii reprezentând 20% din impozitul pe venit datorat trimestrial.

Contractul de sponsorizare se poate descărca de pe site-ul Salvați Copiii: https://www.salvaticopiii.ro/directioneaza-20-din-impozitul-pe-profit

Mulțumim.”

Dacă știți companii care ar putea direcționa ce poate fi direcționat cătra Salvați Copiii, puteți redirecționa mesajul. Mulțumesc. 🙂

7 comentarii

 1. Afaceri n-am dar la Salvati Copiii donez lunar cei 2 euro prin sms de fix 2 ani.
  Din nou, multumim, Simona!
  Desi s-au mediatizat binisor in ultima perioada aceste actiuni, inca sunt persoane cu conspirativita de-aia grav-ciufuta de-mi vine sa mor!

  • Mă uitai acum pe net și văzui că un incubator nou nouț ar costa cam 7-8 mii de euroi.
   A fost primul rezultat găsit, desigur că nu o fi cel mai performant, dar cred că poate fi de folos.
   Nu mi se pare o sumă foarte mare
   Când mă gândesc câți bani s-au cheltuit pt referendumul celor care oricât sex ar face nu se lasă cu graviditate din cauza de unisex, mă apucă niste drăcușori pe astia care nu sunt in stare sa găsească să zicem zece milioane de euroi si cu care ar umple tara de incubatoare.
   Sau ar reduce pensiile speciale și în doo luni ar face rost de banii ăștia, daca nu chiar mai repede.
   Cum ar fi o OUG in care să zică măi ăștia, luna asta nu se dau pensiile speciale, trăiți și voi dracului că oamenii normali o lună, că tre să asigurăm și viața bebelușilor.
   Daca ar face asta sa n-am parte de Anna Lesko daca nu as avea și un gând bunicel pt Vasilica.

  • Si stai sa vezi cand le-om plati si despagubiri nevinovatilor de iesira acu de pe une-or fo…

  • Irinushule, ce ne potrivim noi la ora asta :
   Amândoi avem cate exact șapte plusuri și foarte exact două minusuri

  • Eu am minusuri probabil pt ca nu am afaceri,da tu? Aaa,pt ca te-ai exprimat ireverentios la adresa dumneaei vvd!

  • nici eu nu mai am afaceri, doar colegii de la academie ma mai sponsorizeaza uneori, aproape zilnic, ca stiu ca sunt baiet bun…
   apropo, astia de la guvern nu ne mai maresc si noua renta pt titlul de erou cu merite deosebite in revolutie ?
   ca a ramas la 35 de milioane de aproape un an, si sti cum e cu preturile, cu inflatia, cu alea alea…
   adica ce, a marit la toti si noua, nu ?
   sa mi-o mareasca si mie, zic.

 2. Azi e 22 decembrie!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Acest site foloseste serviciul Gravatar pentru afișarea pozei de profil a comentatorilor. Pentru setarea unui avatar, accesați acest link.

Question Razz Sad Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek Confused Cool LOL Mad Twisted Rolleyes Wink Idea Arrow Neutral Cry Mr. Green