Cele 41 de centre de transfuzie sanguină din țară au fost renovate
Vă arăt niște poze:
În prima e Centrul de transfuzie sanguină de la Călărași, înainte și după ce a fost renovat. În a doua e cel de la Cluj, iar în a treia e cel de la Iași.
Toate cele 41 de centre de transfuzie sanguină din țară au fost renovate prin programul „O șansă pentru viață“, derulat de Fundația Vodafone România și Asociația React. Vorbim de reamenajarea traseelor donatorului și de dotarea cu echipamente medicale moderne, cu scaune de recoltare sau mobilier nou, în funcție de nevoile fiecărei unități. Investiția Fundației Vodafone în acest proiect a fost de 1 milion de euro.
Peste 400.000 de persoane au donat deja sânge în spațiile renovate și 830.000 au beneficiat de el.
Programul „O șansă pentru viață” a demarat în 2008 printr-o serie de acțiuni anuale de informare și educare în legătură cu importanța donării benevole și periodice, continuând cu mai multe campanii mobile de donare. În 2014, programul s-a extins prin adăugarea componentei de renovare și dotare a centrelor de transfuzie.
„O șansă pentru viață” a devenit de-a lungul anilor cel mai mare program național de donare de sânge din România. Pe lângă sprijinul acordat celor 41 de centre de transfuzie, s-au organizat numeroase campanii mobile de recoltare de la donatori. O parte dintre ele s-au adresat chiar angajaților Vodafone România, mobilizând peste 6.000 de donatori din companie. Alte 40 de companii au devenit între timp partenere, pe partea de campanii mobile.
Vești bune, așadar.
Mai mult detalii găsiți aici.
Dap, asta-mi reaminteste sa intru si eu cat de curand sa donez!
Allez, donnez!
Daca nu-i scris corect, m-exccusez!
Daca nu va permiteti zece la suta din salariu pe trei luni sau daca nu va permite obrazul sa profitati de orice ca sa va faceti o bruma de publicitate, mergeti si donati sange! E inestimabil!
ia sa vezi tu ca toate mamelucile alea care stateau cu mana intinsa dupa o carte gratis si de pomana nu or sa stea cu mana intinsa sa doneze acolo juma de litru de sange.
si nici nu vor intinde o mana spre tastatura sa scrie ceva.
pun pariu pe 300 ml de sange proaspat muls ca nu vor fi mai mult de 25 de comentarii aici,ca nu e nimic gratis.
daca vrei iti spun cum, se face donarea in tara unde stau, ca io cunoaste foarte bine fenomenul din cauza de profesiune.
dar doar daca ma rogi frumos.
Ce sa vezi, pun pariu ca, indiferent de partea tehnica, legislativa, oleaca de creier si de inima sunt absolut necesare( la propriu si la figurat)!
Eu am donat ani de zile, pana cand m-am imbolnavit si a trebuit sa iau tratament. As vrea sa mentionez aici ca trebuie sa fii perfect sanatos pentru a dona sange, sa nu fii sub nici un fel de tratament (asta include si contraceptivele orale la doamne). Imi pare rau ca nu mai pot sa donez…
ei, nu chiar perfect sănătos…acolo, cît de cît…
centrul de la Iași l-am vizitat de 2 ori;
acum vreo 5-6 ani am suferit o intervenție minoră în sfera ORL da’ tot au avut nevoie de analize preoperatorii; așa cum convenisem cu chirurgul, din lipsă de timp, într-o miercuri mă prezint la spital pentru analize, urmînd ca vineri dimineața, în cazul în care era totul ok, să trec la hăcuit septul nazal (cu speranța, deșartă s-a dovedit, că marțea următoare mă duc la lucru)… și-mi recoltează doamnele vreo 2-3 fiole d’alea după care mă trimit, pînă la sosirea analizelor, să mănînc ceva, că eram galben ca lămîia (bine, cine mă cunoaște știe că-s puțin distrofic…NOT)…mănînc și mă întorc peste vreo 40’; asistenta șefă mă căuta de zor: “hai, zice, iar la recoltat că au contaminat una dintre probe”…
hai, mîneci, garou, ace…sînge…ioc…
bre, ți-e frică? ți se colabează (se contractează foarte tare, zic bine ametista, dr chin?) vasele!
nu prea mi-e frică, zic…am venit de bunăvoie la operație, da’ mai știi?
după niște înjurături birjărești și vreo cîteva “icoane” plus “n-am văzut în douășcincideanidemuncăașaceva!!!!”, prinde o venă pe la încheietura mîinii stîngi, în dreptul degetului opozabil, își face treaba și mă trimite în…mai încolo; după operație, la vreo 2 zile, mă vede cu OB-urile alea: “să nu zici că acum nu ți se mai oprește sîngerarea!!?”
așa era…
la vreo 2 ani de la faza asta, își taie un coleg piciorul…cam la vreo 10 cm sub genunchi, într-o sîmbătă, pe cîmp…
protocolul obișnuit: 112, rest picior pungă gheață, urgențe Iași, doctorița Tamaș, operație 7 ore, pus picior la loc…
așa că luni, ne adunăm colegi și famelie și hai la donat…
io, știindu-mă cum ziceam mai sus, le previn pe doamne….
una dintre ele, probabil n-avea cea mai bună zi, îmi replică:
-ceeee? la noi nu se colabează nimic! vrei să donezi ori ba?
-sigur că vreau, că șmecheru’ de coleg are pretenții acum; e la regim regal…trombocite, plasmă, alea-alea…
-păi atunci ia’n poftește mata primu’, că am io grijă…
ș’am poftit, ș’a fost așa cum a zis, s-a umplut punguța aia instant…
ceea ce vă doresc și dumneavoastră