Femeile vin de pe Venus, bărbaţii de la băut Femeile vin de pe Venus, bărbaţii de la băut

Viața e făcută din lucruri mici. Află asta la timp!

Între 34 și 37 de ani, Silvia și-a făcut regulamentar toate controalele de rutină la sâni. La 37 s-a oprit. La 42 le-a reluat și a aflat că are cancer. Trecând prin malaxorul tratamentelor a învățat să supraviețuiască și să-și trăiască fiecare clipă ca și cum ar fi ultima: “Am ajuns să cern și să iau cu mine mai departe doar lucrurile bune. Și eu și familia mea am înțeles cât de important este să fim uniți și să ne înțelegem unii pe alții. Mereu am considerat că am o viață frumoasă și am fost recunoscătoare pentru tot, dar acum, mai mult decât oricând, realizez cât de importante sunt lucrurile mici. Viața este făcută din lucruri mici”.

Carla avea 40 de ani când, la o autopalpare, a simțit că i se taie ușor genunchii. Investigațiile i-au confirmat neliniștea. O vreme a sperat să fie o greșeală. Dar nu a fost. Chiar avea cancer la sân. Se întâmpla acum 7 ani. Între timp a aflat că există viață după boală: “Este o viață tare frumoasă și liniștită. O viață în care importanța fiecărei secunde este conștientizată și în care sunt mult mai recunoscătoare pentru tot ce primesc și ce se întâmplă în jurul meu. Cum am aflat asta? Supraviețuind.”

Tot 40 de ani avea și Cornelia când și-a descoperit cancerul de sân. A înțeles de-abia după experiența bolii cât de mult lucra înainte și cât stres acumula cu orice ocazie. Azi are timp să citească, să se plimbe prin parc, să se întâlnească cu prietenii. Eram contra cronomentru, într-o alergare continuă. Acum sunt liniștită și mă bucur de fiecare răsărit de soare și de fiecare zi minunată”.

Aurelia s-a trezit la 60 de ani că avea cancer de colon. Au trecut 8 ani și nu-i este teamă nici să-și facă planuri în continuare, nici să îi spună pe nume bolii ei. Cum a reușit asta? Tot supraviețuind.

Le puteți vedea pe Silvia, Carla, Cornelia și Aurelia în acest material realizat de Recorder, povestindu-și experiența bolii, dar și modul în care întreaga lor viață s-a schimbat după diagnostic, lecțiile pe care le-au invățat și pe care doresc să le afle și alții:

Poveștile celor 4 femei fac parte din campania Supraviețuitoarelepe care ne-o propune Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria, pe al cărei site tocmai a fost lansată secțiunea cu același nume, unde sunt așteptate noi și noi povești de supraviețuire.

Supraviețuitoarele sunt femei care, după experiența cancerului, și-au descoperit o nouă normalitate. O normalitate cu mai mult timp pentru ele, cu ochii deschiși către bucuriile mici, cu pasiuni și hobby-uri, cu liniște, cu prietenii și familia aproape, cu dorința și abilitatea de a trăi în prezent. Ele au descoperit lucrurile care contează cu adevărat de-abia după ce au dus o luptă lungă și grea cu boala.

Poveștile lor, împreună cu un control medical făcut la timp, ne dau însă nouă, tuturor celorlalte, șansa să descoperim ce e important pentru noi fără să trecem printr-o experiență-limită. Cancerul diagnosticat precoce foate fi tratat. 

Ce spun câteva statistici: 

*** Conform European Society for Medical Oncology, una din opt femei din Europa va face, la un moment dat, în viață, cancer de sân. Sigur, aceste estimări variază de la o țară la alta. *** La fiecare trei minute, o femeie este diagnosticată cu cancer de sân. *** O femeie din opt care atinge vârsta de 85 de ani va dezvolta cancer de sân. *** Potrivit Institutului Oncologic din București, aproape 6.000 de cazuri noi de cancer de sân sunt diagnosticate anual în Romania. *** Cele mai multe femei care suferă de cancer de san, ajung la medic destul de târziu, în stadiul II sau III al bolii.*** Diagnosticarea precoce, înaintea răspândirii în organism, a cancerului de sân înseamnă o rată de supraviețuire la 5 ani de 95%. 

Nu uitați, așadar, că…

… diagnosticat la timp, cancerul poate fi tratat.

… putem descoperi lucrurile importante la timp, nu la limită.

… controalele medicale periodice ne pot salva viața. Ele nu necesită mult timp și nu sunt dureroase.

Nu în ultimul rând, site-ul Regina Maria așteaptă noi povești de Supraviețuitoare. Dacă ai o astfel de poveste, intră aici și spune-o. I-ar putea fi de folos cuiva care nu a trăit experiența cancerului.

1 comentariu

  1. Multumim Simona pentru palma dupa ceafa🤗 Cred .ca e cazul sa ne trezim si sa mergem periodic la medic.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Acest site foloseste serviciul Gravatar pentru afișarea pozei de profil a comentatorilor. Pentru setarea unui avatar, accesați acest link.

Question Razz Sad Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek Confused Cool LOL Mad Twisted Rolleyes Wink Idea Arrow Neutral Cry Mr. Green

bijuterii argint bijuterii argint