Femeile vin de pe Venus, bărbaţii de la băut Femeile vin de pe Venus, bărbaţii de la băut

Vă rog mult, opriți-vă din a-i cere Oliviei Steer să tacă!

dreamstime_xl_5565750

Este epidemie de rujeolă și au murit trei copii, motiv pentru care au reînceput manifestările de furie împotriva antivacciniștilor și a Oliviei Steer în special. Mulți o consideră pe aceasta responsabilă de moartea acelor copii și de pericolul care, odată cu scăderea ratei vaccinării, îi paște și pe copiii vaccinați. Mulți cred că Olivia ar trebui să fie oprită (am văzut și propuneri de arestare în seara asta, pe Facebook) și că, dacă s-ar întâmpla asta, s-ar rezolva problema. Pentru ei, am următoarele întrebări:

1. Cam în ce fel ați vrea să fie Olivia Steer? Ați vrea să fie arestată? Sau doar să i se interzică să se exprime liber? Cum ar arăta, practic, asta? Să i se taie doar internetul sau să i se ia și computerul?

2. Mai vreți și să fie trasă la răspundere pentru ceea ce face. Iarăși întreb: cum? Și, mai exact, pentru ce? Instigă cumva la ceva ilegal? Este cumva vaccinarea obligatorie prin lege și Olivia îndeamnă oamenii să încalce legea? Este mamografia obligatorie prin lege? Este tratamentul medical de vreun fel obligatoriu prin lege? Nu. Și atunci în ce fel să fie trasă la răspundere Olivia și pentru ce?

3. Spuneți că oamenii needucați se uită în gura Oliviei și aleg să nu își mai vaccineze copiii. Fals. Exact oamenii educați aleg să nu își mai vaccineze copiii și să se uite în gura celor care pledează împotriva medicinei în general. Motivul pentru care se întâmplă asta este lipsa de încredere. De ce lipsă de încredere? Din cauza unor situații ca asta, de exemplu.

screen-shot-2016-09-21-at-19-34-14

Sau ca asta:

screen-shot-2016-09-21-at-19-45-42

Exemplele care arată de ce tot mai mulți oameni educați sunt atât de speriați încât ajung să se teamă orbește de orice are legătură cu medicina sunt multe și trebuie să ni le asumăm, pentru că fac parte din realitatea lumii în care trăim, aia din care face parte și Olivia Steer.

Deci nu, Olivia nu o va convinge niciodată pe tanti Maricica de la țară, care e semianalfabetă, o va convinge pe doamna Mary de la oraș, din corporație, care mai citește și prin alte părți diverse chestii și decide să nu-și vaccineze copilul. Dacă s-ar opri Olivia Steer, doamna Mary ar găsi alte surse din care să-și alimenteze anxietatea și pe baza cărora să-și fundamenteze decizia.

4. Nu cumva soluția e alta decât cenzurarea Oliviei Steer, anume ca autoritățile să își asume un gest decisiv și să facă vaccinarea obligatorie, așa cum au făcut-o deja în alte țări? Nu poți obliga oamenii să își facă tratament alopat pentru cancer, dacă ei decid să se trateze naturist, pentru că aia e o decizie personală, care nu îi afectează pe alții. Poți însă să legiferezi vaccinarea, pentru că scăderea imunității de masă îi pune în pericol pe TOȚI copiii, vaccinați sau nu. Și nu vrem să se întoarcă poliomielita sau tusea convulsivă sau să ne decimeze hepatita, ok?

Așadar, opriți-vă, vă implor, cu strigătele către Olivia Steer! Vă consumați energia în direcția greșită. Cristoiu vrea să tacă mama lui Bogdan Gigină din plâns, că face politică, voi vreți să tacă Olivia Steer, că le bagă prostii în cap oamenilor care o citesc. Nu vi se pare că e ceva foarte greșit aici? 🙂

“Cristoiu e un nesimțit, dar Olivia nenorocește oameni nevinovați!”, o să spuneți. OK, întorceți-vă la punctele 1, 2, 3 și 4. 🙂

Foto 1 Nobilior | Dreamstime.com

185 comentarii

  1. De la postarea cu Cristoiu la una cu Stir, e ca din lac in putz, ➡
    parerea mea, pe care, ca de obicei, mi-o respect.

    • PS: mai bine ma duc inapoi la postarea cu Prostoiu, ca-l cunosc de cand ii fatase gaina pui vii.

    • după ce că am scris 2 într-o singură zi, mai faci și mofturi 😛

    • 3 da!
      fără nici o preparație 😛

    • Și să nu uităm că te-ai abținut de la știrea cu Udrea la teologie…

    • Chiar asa, maica Lenutza ce parere are despre propaganda facuta steviei in detrimentul vaccinarii copiilor si a tratarii cancerului mamar de catre angajata protv Shtir?

    • Nu stiu cine i-a cerut sa taca, nu stiu la cine face referire acest articol.
      Eu as vrea CNA-ul sa penalizeze astfel de jurnalism, unde o prosta “educata” face campanie impotriva medicinei, fara nici cea mai mica reacrie din partea moderatorului, sa aplice aceeasi masura ca si pentru ghicitoare,

    • Problema e ca i se acorda o platforma publica prin reviste si la TV, nu ca se exprima liber. Daca s-ar exprima pe FB doar, nu ar avea statut de celebritate si nu ar fi validata de reziste si emisiuni, n-ar fi o problema. Cand ii acorzi insa o platforma, inseamna ca spui ca opinia ei merita promovata, ca e legitima, s.a.m.d.

      De asemenea, a-i cere sa taca e tot un act de exprimare libera a cetatenilor care nu o plac. De ce sa taca ei, atunci? 🙂

  2. Churchill a spus cel mai bine cand a spus “eu am dreptate iar tu nu. Dar pentru dreptul tau de a vorbii prostii voi lupta pana mor” (citat aproximativ). Despre asta e vorba, de fapt.

  3. Ca intotdeauna, nimeni pe subiect
    Haide sa incercam NOI sa schimbam ceva in modul de abordare al societatii, astfel:
    1. La fiecare p(r)ost al lui cap de stevie Steer, sa aducem argumente pe aceeasi pagina (daca ni se permite), in care sa demontam toate ineptiile. Asta pentru ca Mary de la corporatie sa aiba totusi toate informatiile
    2. Mergem la parlamentarul “de care apartinem” si insistam cu subiect si predicat sa sustina legi pentru obligativitatea vaccinarii. Azi, maine, poimaine, etc
    3. Discutam pe fiecare pagina din blogosfera despre cat de proasta este (totusi) Bolivia Steer, pentru ca Mary poate intra si pe alte site-uri decat alte vartoasei. Si insistam ca este proasta, si ca ar putea sa se limiteze la a scrie doar despre subiecte care o afecteaza doar pe ea, si nu pe ceilalti
    4. Cristoiu este un dobitoc sinistru, dar din cate stiu nu a omorat indirect oameni.

    • 4. Toti dobitocii sinistri din mass media romaneasca au omorat indirect mai multi oameni decat ti-ai putea tu inchipui vreodata. Fara trusturile media din spate si guristii (sau doar labagii, ca unii au ramas in presa scrisa) ce scuipa si ling sincron pe ritmul impus de sefii sau sponsorii din partide, peisajul politic ar fi altul. Iar crimele in masa comise de cei pe care i-au afisat multimii ca pe cei (ce trebuie) alesi nu ar mai fi avut loc.

    • Nu cred ca vaccinarea obligatorie e o solutie. Ba mai mult, o astfel de masura cred ca va mari numarul celor care refuza vaccinarea. Cel putin in cazul meu asa ar fi. Dar sunt deschisa sa ascult argumentele unor oameni competenti si pregatiti, care sustin vaccinarea si care sa demonteze argumentele celor care se opun.
      Habar nu aveam ca Olivia Steer sustine nevaccinarea. Daca sistemul medical din Romania e ingrijorat de influenta unor astfel de oameni, de ce nu lanseaza si ei o campanie de sustinere a vaccinurilor, prin care sa contraatace “ineptiile” celeilalte tabere.
      Am urmarit anul trecut o astfel de emisiune, in care invitatii (printre care si medici) incercau sa arate de ce e bine sa te vaccinezi si ce prosti sunt cei care se iau dupa vorbele unora de pe internet si refuza sa-si vaccineze copilul. La sfarsitul emisiunii am ales sa fiu proasta in continuare, pentru ca balbele si stangacia lor nu au reusit sa ma faca sa cred ca am luat o decizie gresita.
      Am doua fete. pe cea mare am vaccinat-o pana la 6 ani. Dupa ultimul vaccin facut la scoala, obligatoriu, i s-a declansat o criza de dermatita atopica si timp de 5 saptamani a avut rani pe fese si picioare de abia statea jos. Anul trecut am aflat de la medicul de familie ca nici nu ar fi trebuit sa faca acel vaccin, pentru ca deja primise dozele necesare pana atunci. Urmatorul vaccin facut la scoala l-am refuzat. Pe cea mica am vaccinat-o doar pana la 1 an si apoi am hotarat sa nu mai accept toate vaccinurile si sa decid eu, daca le fac sau nu. Din fericire nici medicii pediatri nu au insistat sa le fac (si nu a fost doar un medic). Copiii mei au mers la gradinita, acum la scoala, fac sport si sunt mai sanatosi de cand ocolim vaccinurile decat atunci cand le faceau. Da, am citit pe internet diverse chestii, dar decizia am luat-o pe baza celor intamplate pana atunci in viata noastra, pe neincrederea din ce in ce mai mare in medici si sistemul medical si pe stangacia celor care ar trebui sa-mi dovedeasca ca am facut o alegere gresita.

    • Nu sunt de acord cu vaccinarea obligatorie si nu voi fi niciodata.
      Este dreptul meu daca vreau sa imi injectez anumite substante in corp, sau nu.
      Unele imi pot face bine, altele imi pot face rau. Nu toate vaccinurile se potrivesc tuturor oamenilor. De-aia unii mai si mor de la ele, sau dezvolta alte complicatii, iar altii au beneficii de pe urma lor si evita o tragedie.
      De-aia eu ma dau cu crema de fata pentru ten gras, iar Xuleasca se da cu crema pentru ten uscat, iar alta pentru ten gras si acneic.

      Cat despre faptul ca rata vaccinurilor a scazut din cauza Oliviei Steer, mi se pare o aberatie cat casa.
      Rata vaccinarii a scazut foarte mult in mediul rural, unde, mai mult ca sigur nu o citeste nimeni pe Olivia Steer si nu stie nici dracu cine e. Daca facea Narcisa Guta propaganda, mai ziceam. Acolo lumea inca se spala pe dinti/ se spala pe tot corpul doar sambata si isi fac nevoile in fundul curtii, intr-un veceu plin de bacterii. Va spun si din proprie “experienta”. Cineva din sat, unde avem casa la tara (In Afumati, deci la 20 de km de Bucuresti, daaaa?) facea ochii mari ca ne facem dus zilnic. Ei doar se spala pe picioare si pe fata. La cur si pe dinti se spala doar sambata/ duminica. Asta ca sa stiti. Plus ca ambulanta vine non stop pe acolo, caci e gratis iar oamenii nu au asigurare.
      Despre ASTA ar trebui sa faca propaganda guvernul.
      Personal, nu ma mai vaccinez de 10 ani, pentru ca nu am avut nevoie. Nu am probleme cu pneumonii sau gripe. Imunitatea mea e ok, am grija sa imi pastrez temperatura corpului constanta (sa nu fac treceri bruste de la frig la cald), sa consum fructe de sezon. Doar banale raceli, pe care le face toata lumea. Iar cand racesc, merg la medic, imi da un tratament si am scapat. Niciodata nu am zacut la pat, cu febra si muci, sau alte chestii urate, de care mai sufera unii colegi de munca, din pacate. De exemplu, ei au nevoie.Asta este unul din exemple in care eu nu am nevoie de vaccin antigripal, dar altii au nevoie, pentru ca au alt organism. Sau vaccinarea impotriva vreunei boli (de exemplu, eu nu am niciun fel de istoric impotriva cancerului, la ginecolog merg regulat, momentan consider ca nu e cazul sa ma vaccinez impotriva cancerului de col uterin). Daca medicul spune maine :” bai muiere, trebuie sa te vaccinezi, caci… bla bla bla motive”, atunci ma duc si o fac. Dar nu pentru ca m-ar obliga guvernul. Ce stie guvernul despre corpul meu? Stie guvernul ce alergii am eu? Stie guvernul ce pastile am eu si ca unele vaccinuri obligatorii se pot intersecta urat cu substantele din medicamentele pe care le iau?
      Intr-o tara ca a noastra, guvernul ar trebui sa dea lege obligatorie spalatul! Da, de acolo trebuie plecat. Spalatul si responsabilizatul fetelor, sa aiba grija sa se protejeze impotriva sarcinilor si BTS-urilor, ca sunt pline spitalele de mame la 13-14 ani si copii abandonati de mame cu aceleasi varste.
      Dar guvernul vrea sa bage religia si vaccinurile obligatorii. Ca cu ajutorul lui Dumnezeu si cu un ac in cur, o sa fim sanatosi tun.
      Obligativitatea vaccinarii mi se pare crunta. Mai bine prefer o campanie de responsabilizare a populatiei. Sa mearga la medic mai des, sa isi faca analize mai des, sa se vaccineze impotriva a ceea ce au oamenii nevoie, sa se spele pe dinti, sa se spele pe maini, pe corp, sa spele bine hrana inainte sa o consume, sa consume mai des fructe si legume… Ca degeaba vaccinam pe toti obilgatoriu, daca lumea baga cremvursti, parizer, bere la pet, nu se spala, fumeaza, etc. Corpul, cu toate vaccinurile din el, tot se imbolnaveste.

      PS: Daca dispare Olivia Steer, va aparea altcineva. Nu inteleg ce tot atat caz in jurul ei.

    • *Nu am niciun fel de istoric de cancer in familie- am vrut sa zic.
      Ah si am uitat sa adaug, ca tot am zis ca de unele vaccinuri as putea avea nevoie. Chiar vara asta am facut doua, cand m-am ales cu o conjunctivita urata, de la piscina si riscam sa stau cu ochiul lipit de puroi, 10 zile. Mi-a facut medicul o injectie, dupa ce m-a intrebat daca iau medicamente si ce iau. Mi s-a dezumflat ochiul in 6 ore si a doua zi nu mai aveam nimic. Totusi am mai fost chemata ca sa mai fac o injectie, ca sa previn re-apararitia.

    • nu-i nici o problema ca Adi a scris .”vorbii” cu doi “i”. Per total, la numar iese…deoarece Simona a scris” sti si sa scri…”..Ce nu inteleg insa este atacul vulgar la persoana gen “prostoiu” sau “stevie”..si altele. Ai ceva de comentat, foarte bine, fa-o! dar in termeni civilizati si cu argumente! In modul acesta nu se obtine decat un gust amar. este un fel ca in gluma…cu ce trece mirosul de ceapa? daca manancu usturoi! Va rog oameni buni, renuntati la vocabularul acesta suburban..

    • @Georgi
      In caz ca nu ai remarcat, discuția nu e despre vaccinurile “temporare”, gen cel antigripal, ci despre cele care generează imunitate permanentă, care se fac copiilor. Oricum, mulțumim că ne-ai destăinuit părerea ta… a fost o lectură foarte interesantă.

  4. dar mai pe vremuri vaccinarea era obligatorie,nu?
    prin școli aveai o fișă de vaccinuri care arăta că le-ai făcut, o luai după tine prin toate școlile prin care umblai.
    așa ar trebui și acum : vaccinare obligatorie!
    libertate prost înțeleasă!
    nu ai nu intri în colectivitate
    am auzit că unele secte resping medicina si mor cu gândul la ajutorul divin și acceptă tratament numai praf de lapte de colibri cules noaptea la ora 4 în zi de solstițiu

  5. Sunteti siguri de faptul ca nu sunt obligatorii anumite vaccinari?!

    • da, dar vor acum sa bage proiectul de lege sa avem obligatorii 9 vaccinuri

    • Unu, cinci, nouă, doisprezece… Atâta timp cât treaba asta e legiferată transparent, în urma unei dezbateri publice adevărate și cu girul unor specialiști acceptați de majoritatea societății, cui îi pasă câte sunt?
      Ce utopie! Sau normalitate?

  6. Olivia e în direct la Antena 3. Disperarea după rating n-are limite… Mai au să înceapă s-o caute pe Elodia.

  7. OLIVIA ARE DREPTATE….FIECARE PARINTE TREBUIE SA HOTARASCA CE E MAI BINE PENTRU COPILUL LUI….NU STATUL ROMAN….O LEGIFERARE A VACCINARILOR AR FI UN ABUZ CARE, ANULIND DREPTUL DECIZIONAL AL OAMENILOR,NE-AR INTOARCE IN EVUL MEDIU….UN “NU” HOTARIT VACCINURILOR….

    • nu, întoarcerea în evul mediu o să fie o epidemie de poliomielită cauzată de nevaccinare.

    • Dar tu de ce scrii cu caps, crezi ca suntem surzi?!?

    • Tu, daca n-ai fi fost vaccinat cand erai mic, ne-ai fi scutit azi de prezentza.

    • luminița
      șșșșttt n-o fi gâscă??? 😮 😮

    • pe principiul nu vrem să ne dicteze nemții cum să fie un beemve
      ne facen noi singuri în crte unul ca stim mai bine ce avem nevoie

    • nu un consiliu de doctori știe ce e mai bine pt copiii dintr-o țară?
      un NU hotărât ? mai bună limbă de furnică pisată macerată în petrol lampant, este?
      moamăăă!!!
      așa ceva cretin nu am mai auzit de muuuuuuuult

    • Gasca Dan? Posibil. Ar cam fi pe targhetul lui.

    • Pentru militanţii care se tem de întoarcerea în Evul Mediu din cauza nevaccinării: nu uitaţi că vaccinul ROR (care include şi vaccinul anti-rujeolă) NU s-a administrat în timpul copilăriei părinţilor de acum. Majoritatea au trecut prin boală relativ uşor. Boala poate foarte bine să fie răspândită şi de adulţii nevaccinaţi de atunci care nici nu au făcut boala. De ce îi acuză pe “copiii nevaccinaţi” şi nu pe aceşti adulţi?
      De ce nu se mediatizează cu asemenea fervoare şi cazurile în care vaccinurile de origine dubioasă au produs efecte secundare grave? Foarte mulţi bebeluşi din maternităţi s-au îmbolnăvit chiar şi din cauza celor “de încredere” din Danemarca acum 4 ani (vaccinul bcg). Cine îi despăgubeşte pe părinţii acelor copii pentru suferinţa produsă?

    • Anna A., ai cumva vreo statistica a deceselor prin viroze la copii in romania anilor ’70- ’80? sau macar vreo chestie anecdotica dar credibila, de genul cineva apropiat cadru medical in sectie de infectioase?
      nu de alta dar decese si complicatii grave existau si pe atunci.
      uite, am eu un exemplu. am mers ani de zile la scoala pe scarile autobuzului. si majoritatea de la mine din clasa. si am supravietuit. insa un baiat dintr-o clasa paralela nu a supravietuit.
      sincer, chiar ti-e dor sa mergi la scoala sau servici pe tampoanele tramvaiului?

    • Daca tu nu iti vaccinezi copilul apare riscul sa mi-l imbolnaveasca pe al meu care inca nu poate fi vaccinat pentru ca este prea mic, deci te rog sa te duci cu nevasta-ta si cu plodul tau nevaccinat si bio si sa traiti undeva izolati intr-o padure.Multumesc !

    • Gigi,

      dar dacă copilul meu mai mare nu poate fi vaccinat deoarece e în categoria pentru care e contraindicat vaccinul (cu risc de boli autoimune, cu o boală autoimună diagnosticată, cu diferite alergii în antecedente etc., exact cum scrie în prospectul vaccinului) şi transmite boala vrând-nevrând la copilul tău mai mic? Atunci cine e de vină? Problema nu e cu mişcările antivaccin, nici cu cele pro, ci cu sistemul care nu ţine sub control modul în care se administrează. De cele mai multe ori nu e respectat nici măcar prospectul.
      Dacă te uiţi bine, s-au îmbolnăvit şi unii copii vaccinaţi. Chiar şi ei pot transmite virusul copilului tău prea mic ca să fie vaccinat.

    • Oamenii sunt prosti, asta e clar. Nu te pot astepta ca toti dobitocii sa inteleaga cu ce se mananca medicina, studiile peer-reviewed nu prostiile care le mananca Olivia Steer citite pe google.
      Te-ai lasa operat de Olivia Steer? Tratat cu medicamente de Gigel, barmanul din sat? Daca vrei sa ne intoarcem in evul mediu hai sa anulam vaccinurile si medicamentele care au crescut media de viata de la 30 de ani cat era atunci la 70+ acum.

    • @Anna
      Cat de limitat vezi povestea. Copilul tau nevaccinat din motive medicale poate fi victima celor 20% de copii nevaccinati din motive economice, sau… “ideologice”.
      N-ar fi nicio problema daca doar copiii descrisi de tine (care reprezinta cazuri rarissime) n-ar fi vaccinati. Ar fi protejati si ei si cei din jur de imunizarea “turmei”. Un procent de vaccinare de 99.9% ar fi safe pentru toata lumea, chiar si pentru cei putini nevaccinati cum ar al tau.

      Insa copilul tau cu o situatie speciala aflat intr-o comunitate in care exista un precent sanatos de copii nevaccinati din simplul motiv ca au parinti iresponsabili, egoisti si ipocriti e intr-un pericol real.

      Chiar tu ai avea deci interes ca cei nevaccinati din motive cretine sa fie trimisi “in padure” cum spunea cineva mai devreme ca sa iti protejezi copilul care nu poate fi vaccinat.

  8. Nimic nu e mai aproape de adevar decat cele 5 legi ale prostiei umane scrise de economistul Cipolla:
    Citez
    1.Always and inevitably, everyone underestimates the number of stupid individuals in circulation.
    2.The probability that a certain person is stupid is independent of any other characteristic of that person.
    3.The Golden Law of Human Stupidity: A stupid person is a person who causes losses to another person or to a group of persons while himself deriving no gain, and even possibly incurring losses.
    4.Non-stupid people always underestimate the damaging power of stupid individuals. In particular non-stupid people constantly forget that at all times and places and under any circumstances to deal and/or associate with stupid people always turns out to be a costly mistake.
    5.A stupid person is the most dangerous type of person. Corollary: A stupid person is more dangerous than a bandit.

    Spuneti voi daca nu are perfecta dreptate. Chiar si in cazul Oliviei Steer

    • mai ales in cazul ei!
      btw, cica dupa OS a fost la Gadea Oprea.
      eu nu cred ca Gadea este atat de prost cat vrea sa para. ma tem ca e rau intentionat.
      sau se aplica pct. 4?

    • Nu Gadea nu e prost. A uitat cat e de periculos sa te asociezi cu idiotii.
      Eu cred ca timpul va dovedi ca teoria se aplica si in cazul acesta.
      Putina rabdare

  9. Băi, nene, a venit toamna, ploo, e frig. Țuica fiartă is The Cure.

    • Și au început să apară în media “elefanții albi”, care le permit lui Dragnea, Ponta, Blaga, Tăriceanu, Oprea și restul să se miște sub radar.

    • vreau si eu cure 😛

    • Cred că ar merge ca brand. Și ar fi și oportun momentul. Adă ibricul.

    • Andule
      Cururi se zice ma, cururi.
      Nu cure.
      Cure e pe chinezește.
      Nu vezi ca face jehasu mișto de noi?

    • Haideți la Cluj și vă lecuiesc io de nu mai știți cum vă cheamă.

    • Hai că mi-am amintit o fază tare: Prin facultate mi-a povestit un coleg de cameră dim Sângeorz Băi (respect, dom’ profesor) ca bunicu-său, din cauză că-i ascundea bunica pălinca, obișnuia să se taie intenționat la degete ca să primească licoarea folosită ca dezinfectant, pe care-l dădea imediat pe gât pentru că “doară tot acolo ajunge, tu femeie!”

      Menționez că lichidul păstrat ca dezinfectant e alcool aproape pur.

    • JH-uleeee!
      I don’t care if Monday’s blue…
      Tuesday’s grey and Wednesday too
      Thursday I don’t care about you
      It’s Friday I’m in love

      Dedicatie-catie-catie! :mrgreen:

    • Marius, daca mă uit bine, am impresia că am o tăietură mică la un deget .
      primesc leac d-ăsta ? se califică? 😉

    • Sărumâna, Eva, să știi că la melodia asta m-am gândit și eu.

  10. Bine ca am gasit vinovatul. De ani de zile sunt unii care promovaduiesc viata in chinuri daca nu ne ducem la biserica si oamenii nu lasa crasma. Dar de neo-legionarii de la suceava ce fac misionarism pe teme asemanatoare de 10 ani nimeni nu se ia? ca aia au fo primii.

    Unu nu ar zice ca vaccinul ROR se gaseste cu intermitente. Sau ca anu trecut a fost tot asa, vaccinare pe la 90% din populatie (cifra europena) si vreo 8 cazuri din care 3 copii sub 1 an (nevaccinabili) si 5 cu vaccin facut.
    Sau sa recunoasca ca de un an s-a schimbat producatorul ca inainte era GSK (parca asa facui fiica mii) si acu e unu francez. Sunati-va dr de familie si vedeti cat de des primeste vaccinul contra bolii asteia. Sau de cate ori o ramas fara vaccinul hexacima (sau cum so mai numi acu unu polivalent).
    Whatever, nu s-o schimbat mare lucru in ultimii 30 de ani prin Ro. Ma uit pe site la Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile si vad… ca tot ascundem cq sunte; fruntea europei la tuberculoza.

    • In conditiile in care Romania este printre primele la rata de vaccinare tbc….hmmm interesant, nu?

    • Și la coadă în ce privește igiena personală…

    • Janeluk nu e nimic interesant…vaccinul de tb are ca scop prevenirea complicatiilor (miliara, meningita tb) nicidecum nu-ti da imunitate pt boala…are tulpina de M.bovis – antigene si nu e acelasi lucru cu M.tuberculosis.

    • Vaccinul BCG te protejeaza anti-tbc daca ai imunitate corespunzatoare si conditii de viata decente, adica igiena. E unul pe aici care insinueaza ca, desi ne vaccinam, tot facem boala. Are el asa un ton conspirationist, asemanator cucoanei Steer.

  11. Scrie un articol si despre divortul Angelinei Jolie de Brad Pitt :)))

  12. LUMINITA….SCRIU CU CAPS CA ASTA MA CARACTERIZEAZA….E UN FEL DE SEMNATURA….LITERELE NU “TIPA”….SI, ACUMA TE INCINT CU PREZENTA MEA TOCMAI PENTRU CA NU AM FOST VACCINAT….PARINTII MEI AU GINDIT CA SI MINE….

  13. LUMINITA….SCRIU CU CAPS CA ASTA MA CARACTERIZEAZA….E UN FEL DE SEMNATURA….LITERELE NU “TIPA”….SI, ACUMA TE INCINT CU PREZENTA MEA TOCMAI PENTRU CA NU AM FOST VACCINAT….PARINTII MEI AU GINDIT CA SI MINE…

    • Dan, neticheta spune exact asta: daca scrii cu caps, inseamna ca tipi
      Si daca te caracterizeaza faptul ca scrii cu caps, inseamna ca ai ratat si vaccinul impotriva prostiei

    • Babaiatule, da-ti caciula jos, nu vezi ca te balbai?

    • Ăsta crede că puiu’ a-nvățat-o pe cioară. Cică părinții lui au gândit “ca și” el. Câtă aroganță…

    • … ăsta-i unu’ d-ăla fătat direct viu de găină …
      … dar cred că oul fusese deja “clocit”, că prea pute a PROSTIE.
      … am țipat ca să “pricepe” și dânsul.

      Cică moldovenii zic “Amu azi zi o sî am noroc, cî am călcat în ‘dânsul’ ” 🙂 🙂 🙂

    • Daca te caracterizeaza scrisul cu majuscule si punctele de suspensie, ne facem cu totii o idee despre IQ si promovabiltate la bac. De fapt stai, n-ai fost vaccinat, asta explica tot.

    • @ Vali
      da,pare din categ.2 la bac

    • Mergi la Dedeman cumperi niste sfoara mai groasa, sapun cred ca ai in cocioaba ta si stii ce ai de facut.Lasa-ne bre ca sa scurge prostia pe monitor cand iti citesc derapajele psihice !

    • @ gigi
      lasă-l să cumpere si săpun ,că sigur n-are, pt familia lui săpunul e tot un fel de vaccin,dar mai mic așa

    • Olivia Shtir si @DAN egal love 😛 🙁 👿
      S-a intalnit Noaptea cu Intunericul, bre, de coma. 😈 😈

    • luminița
      golden lion to you today !!! 🙂 🙂 🙂

  14. sunteti atat de logica, de mi-e si oarecum sa va iau la per tu, si vorbesc foarte serios, nu fac bascalie.
    prostia si impostura sunt atat de naucitor de comune la nivel ”inalt”, incat mi se pare ca nu mai e nimic de facut.
    pentru ca ala care e impostor la locul lui, oricare ar fi ala, nu gaseste nimic rau sa incurajeze aberatii pe alte domenii.

  15. ” Ați vrea să fie arestată? DA. Sau doar să i se interzică să se exprime liber? DA. Cum ar arăta, practic, asta? Să i se taie doar internetul. DA. sau să i se ia și computerul?” DA. Chiar acum la tv. ara campii cu gratie.

    • Eu ma intreb cum isi fereste ea copiii de bolile astea contagioase daca nu i-a vaccinat, in afara de faptul ca le da mancare raw-vegan, ii tine doar in casa, izolati sub un clopot de sticla?!?

    • luminița
      de abia ce spusei : praf de limbă de furnică gen

    • Eu intrebasem la modul serios, poate cineva a auzit-o vorbind despre asta la emisiunea ei, sau a citit la ea pe fb.

  16. Ame
    Noi acu ce facem?
    O vaccinam sau nu
    pe aia mica, cu ochii mari ?

  17. Nu e vina ei ca au murit copiii, dar, oricum, poate sa taca. Mai ales pentru faptul ca o urmaresc multi.

  18. Jehasule, m,ai întărâtat.
    Il iau pe andu si venim la tine, acolo la buftea.
    Daca nu te tzi de cuvânt cu țuica aia, sa fiu al naibili daca mai cumpăr flori de la tine.
    O sa iau numai de la țiganca aia grasa de vizavi, ca oricum le are si mai ieftine si mai frumoase.

  19. Olivia Ster e un exemplu emblematic pentru societatea în care trăiește. Întruchiparea amatorismul și a pseudo-stiintei, propovăduite însă cu mare înfocare. Iar suporterii ei ferventi sunt după chipul și asemănarea ei. Nu sunt de acord ca sunt persoane relativ educate. Lipsa absoluta a simtului critic și deschiderea doar către informații care le confirma lor paradigma sunt și ei indicatori ai prostiei.

  20. Când o să.ți moara copilul din cauza unui vaccin, atunci sa vad cat o sa.ți convina vaccinarea obligatorie. Când tot din cauza vaccinului o să fie dependent de antihistaminice toată viața, da fuga la dr care ți.a spus că trebuie să bagi in copil zeci de injecții în primii 3 ani de viață, să vezi ce te da frumușel afară din cabinet, zicandu.ți ca nu.o treaba lui. Si după aia, mergi si baga vaccin în copiii tăi până la refuz. Sa inteleg ca tari mult mai avansate ca noi, care au ales sa nu faca vaccinarea oblogatorie, sunt de fapt niste dezinformate? Si cum mama dracului isi permiteo persoana care nu are copii sa ceara obligativitatea vaccinarii? Cam cata ipocrizie zace in tine? VACCINAREA OBLIGATORIE ESTE UN ABUZ! Trei copii morți este o cifră groaznică dar câți copii au murit anul asta în spitale, uciși de nepăsarea doctorilor care nu au raportat infecțiile nozocomiale? În dr ăștia ar trebui să avem încredere? Serios?

    • Si care sunt tarile alea avansate care au ales sa nu faca vaccinarea obligatorie?
      Si la ce boala se refera vaccinarea aia care nu e obligatorie?
      E foarte important sa raspunzi.

    • Eu am avut hepatita in anii ’80 pentru ca nu era vaccin – virus hepatic b, hepatita cronica de la 2 la 18 ani. Da, pot sa vorbesc de vaccinuri pentru ca nu am avut acces pe vremea aia la ele, nefiind inventate. Sa ai hepatita 16 ani inseamna transaminaze proaste, restrictii alimentare, toleranta scazuta la efort, paloare, semne pe care le am si acum. Norocul meu a fost ca mama e medic si obisnuia sa ma consulte si a depistat la palpare splina marita si m-a ingrijit cum a putut si am scapat mai tarziu de virus. Daca mama mea era contabila si nu ma palpa, eram moarta de mult.

    • Franta, Germania si multe altele. Stiti ce scrie pe prospectul vaccinului Hexavac , de exemplu? Cam asa: efectele secundare : „ţipete lungi, de durată şi greu de liniştit”. Pe un vaccin elveţian contra tusei convulsive se poate citi printre altele: „ţipete stridente timp de 2 ore cu posibilul deces al copilului!” Frumos, nu? Cam cum crezi ca te simti cand iti tipa copilul timp de 10 minute, daramite 2 ore? Cati copii or fi tipat 2 ore astfel incat un cinic nenorocit (care probabil statea si cronometra disperarea lor) sa poate scrie steril si negru pe alb ca asta este efect secundar? Da, sunt pro vaccinare cu vaccinuri fara conservanti, fara virusuri active, fara substante care pot modifica chimia creierului sau induce alte modificari organismului copilului meu. Si da, sunt pro vaccin daca isi asuma responsabilitatea cei care ne “obliga ” sa ne vaccinam copiii alaturi de noi 100%, pe fata , cu adevarat.

    • Ai un link cu cel elvetian? Pe al meu scria doar de convulsii, stare de pseudo-soc (nici acum nu stiu ce-i aia) insa nu de deces.
      Pe celalalt, de care ziceai de tipete, e cu incidenta “rara”. Adica intre 1/1000 si 1/10000 cazuri. A

      Eu am intrebat medicul inainte ce-i cu lista aia de orori si mi-a spus ca are doua roluri. Primul, sa fie acoperiti legal, ca ai stiut si deci nu poti sari la beregata ulterior. Si a doua, ca sa te sperie suficient incat daca apar probleme sa mergi la doctor, nu sa incerci sa le tratezi babeste acasa mai ales ca exista riscuri reale in cazul unor probleme pre-existente insa nediagnosticate.

      Obligativitatea vaccinarii nu inseamna sa se faca cu forta. Insa daca alegi calea asta ti-l tii frumusel acasa.

      Stii cati copii au murit datorita LIPSEI vaccinarii? Milioane. Insa asta se intamplat acum 40 ani, nu mai conteaza, nu se pune, asa-i? Chiar si la inceputul mileniului erau jumatate de milion de decese anual. N-aveam newsfeed pe vremea aia care ne ne bombardeze zilnic cu stiri din astea care sa ne rupa sufletul. In 2014 la nivel mondial au fost peste 100.000 decese. Insa nici astea nu ne intereseaza ca-s nu-s ortodocsi, si nici nu apar in newsfeed.

    • PS
      M-am referit doar la decesele provocate de amaratul asta de pojar. Sursa e OMS.

    • @O vacă, pardon, mamă
      Stai fă calmă că nu bagă nimeni acul în copil cu forța în timp ce ție îți țin un pistol la tâmplă, vaccinare “obligatorie” înseamnă că dacă vrei să-ți dai copilul la o grădiniță, școală, piscină etc. publică atunci e obligatoriu să fie vaccinat, altfel ți-l ții dreacu’ acasă, proasto.

  21. ce complicata este viata in secolul XXI ! virusi ,bacterii , infectii noscomiale , rechini care ataca oameni in oceane. ursi panda care nu se mai reproduc , ghetari care se topesc , Olivia steer , sa mancam sanatos . balene si delfini . brad pitt se desparte de angelina . este sfarsitul lumii 😉 😈

    • … linii de inalta tensiune…. relee de telefonie mobila…. routere wifi… smartphoane…. asta ca sa enumar doar cateva dintre pericolele din spectrul electromagnetic, ca sa zic asa…

  22. Nu prea. Dna. Steer este creația emblematică a Pro TV-ului și este în continuare (nu văd că s-au dezis de ea) vocea Pro TV-ului- adică a lui Las Fierbinți (hă,hă și hă). Dna. Steer ar trebui obligată să tacă printr-un articol de lege care interzice să vorbești în public despre ce habar n-ai- și până la momentul respectiv CNA ar trebui să ceară Pro TV-ului să o transforme pe stimabilă în simplă persoană particulară. Sau să fie închis .

    • CNA-ul exista dar lipseste cu desavarsire.
      Iar daca Protv-ul o da afara, o ia Gadea la Antena 3, ca e in targhetul lor.

    • N-avem nicio lege care sa impiedice un post de televiziune sa bata campii si pana la urma asta e un lucru bun. Si discovery channel bate campii, s-a umplut grila lor de emisiuni cu si despre paranormal, fantome samd.

      Nu poti limita libertatea de expresie ca sa inchizi gura unui cretin. si nici nu e bine sa incerci.

  23. Se cunoaste ca pupi pisicute inainte sa te culci. Fa ti un copil si cu mare drag ti l vaccinez eu. 38 de shoturi dintr o data asa cum faci la veterinar cu pisica. Obligatoriu asa cum vrei tu. Si pentru meningita bonus. In fiecare vara e epidemie la noi dar nah nu se schimba schema de vaccinare. Si din asta chiar mori. Nimic nu trebuie sa fie obligatoriu pe lumea asta. Mai bine ma car pe marte decat sa fiu înconjurată de oameni care doresc obligativitatea de vreun fel.

    • Pot sa te rog să o iei si pe Steer pe Marte cu tine? Ca vad ca Simona nu ne lasa sa ne luam de ea, dar daca pleaca cu tine se rezolva treaba. Multumiri anticipate!

    • @Ada: nu ar fi nevoie să mi-l vaccinezi tu, l-aș vaccina eu, crede-mă.
      @Monica: puteți să vă luați de cine vreți, am zis doar să nu mai visați să i se pună pumnul în gură și să fie obligată să tacă. 😉

    • Simona, cred ca e cazul sa faci copii si dupa mai vorbim. Nu sunt anti vaccin, dar nici nu sunt pro sa ii faci copilului zeci de injectii pana la 3 ani. Nu toate ar trebui sa fie obligatorii si cele care ar tb sa fie ar trebui sa aiba verificata compozitia; ca parca mai avem un scandal cu ce e in cutie vs ce e pe eticheta..parca..

    • ce e în cutie si ce e în realitate e altă discuție !
      cu totul alta !!!
      pe tot globul ăsta pământesc se vaccinează copiii ca să să-și facă anticorpii respectivi, și de niște zeci de ani s-a dovedit că e folositor.
      nu inventăm noi roata!
      situațiile în care e rezultat ceva dramatic ar trebui analizate de profesioniști,
      pt că daca la 1 milion de copii e OK si la 1 copil e o problemă,nu poți să tragi concluzia că vaccinurile fac rău.
      programele de vaccinări trebuie propuse tot de specialiști ,nu așa de oricine care are o intuiție.
      propoziția * să vezi tu cum e când o să ai copil * sau * când o păți copilul tău * nu poate fi considerat drept argument viabil.

  24. Cine este aceasta Steer?Este cumva medic?Are cumva pregătirea necesara pentru a vorbi despre compozitia vaccinurilor si despre anatomie di fiziologie.Daca nu se găseau niste minti luminate sa inventeze aceste vaccinuri se murea si acum de ciuma.Vaccinul poate fii aiaxma(cand nu se instalează imunizarea)sau poate fii benefic.Sunt făcute din tulpini vii atenuate(omorate)deci nu pot fii contagioase.Dupa Google toata lumea luam informatii dar sa studiezi iti trebuie cap,timp,pasiune.Ce face ea mi se pare instigare la crima.Medicina nu se face cu Google -ul di luând interviuri de la diversi…..

  25. Pe logica că nu trebuie să îi băgăm dnei. Steer pumnul în gură ar trebui să sprijinim și pe cei care cer ca pacienții de cancer să nu mai facă chemoterapie (oops, tot doamna Steer ?) pentru că nu-i așa, trece cu ceaiuri din plante naturale…și oricum se face o economie la Sănătate…

    • Domnule Kovács, când cineva spune să nu bagi pumnul în fura Oliviei Steer nu înseamnă că te încurajează să o sprijini. Afirmația asta nu are nici o treabă cu logica.

      Haideți să vă traduc eu: Fondul problemei nu e respectiva doamnă ci impotența administrației noastre de a contracara fenomenul tot mai răspândit al refuzului vaccinării. Dar ce fain e când îl ai la îndemână pe acarul Păun spre care să îndrepți furia maselor. Gâdea a adus-o aseară pe Olivia în platou pentru o execuție în direct. După câteva cadre am schimbat canalul, din simpatie pentru “condamnată”.

    • Fals-gadea nu a adus-o in platou pt o executie in direct ci pentru rating, si pentru a o lasa sa debiteze prostii fara sa ii puna intrebari lamuritoare, a chemat-o pentru ca ea se incadreaza perfect in targhetul spalatilor pe creier ai haznalei 3.

    • Luminiţa, execuţiile în piaţa publică au făceau mereu rating în vremea în care se practicau. Recunosc că am văzut doar câteva secvenţe, în care tonul şi linia de întrebări folosite de Gâdea (ce nume predestinat!) asta mi-au sugerat. Mi-am amintit foarte repede de ce nu m-am mai uitat la Antena 3 de foarte mulţi ani.

  26. Punctul 3 nu e valid.
    Daca nu au incredere in medici unde se trateaza de boli?
    La doamna Steer sau tot la doctori?
    Si da, ministerul ar trebui sa faca vaccinarea obligatorie.

  27. linsul pe creier asiduu, exercitat de pisicutza Domniei Voastre, va lasa circumvolutiunile sclipind splendid in soare, intinse frumos la uscat.
    propun vaccinarea obligatorie si la adulti.
    propun si curele de citostatice preventiv.
    propun si ceafa de porc la micul dejun si nişte GMO-uri ca garnitura.

    • Sarcasmul ieftin şi gratuit pe care-l aduceţi ca argument demonstrează că ceea ce afirmaţi despre circumvoluţiunile Simonei vi se aplică de fapt dumneavoastră, cu vârf şi îndesat.

    • imitație de sarcasm!
      copiază o stare pe care a văzut-o pe undeva!

  28. Nu inteleg de ce toata lumea isi da cu parerea. Pana la urma traim intr-o tara libera si fiecare hotaraste ce este mai bine sau nu pt el. Da-o dracu si pe Maricica de la tara da-l dracu si pe Cristoiu si pe Steer, fiecare face ce vrea. PUNCT

  29. ion ion romanul care nu face politica

    Sa folosesti idea de a ai taia microfonul uneia ca Olivia Steer ca sa sustii libertatea presei este o practica Rauvoitoare si Rauintentionata. Aceasta olivia este ascultata pentru ca este o pitipoanca ridicata la rang de star tot de presa indiversele ei variante.Vazand cat succes i-ati asigurat voi jurnalistii propangadu-i ineptiile celelalte pitipoance o copiaza.in final 2 idei:
    -Pentru ca raul sa izbandeasca e deajuns ca oamenii buni sa taca.Asa ca nu trebuie ca aceasta Olivia sa vorbeasca iar restul sa taca sau sa fie acoperiti doar pentru ca ea vorbeste mai repede sau mai tare.
    -Libertatea de exprimare inseamna ca si eu pot spune tare ca aceasta Olivia ar trebui sa primeasca o interdictie de a folosi televizorul,internetul,radiol,ori forma media 5 ani dand timp oamenilor sa asculte si altceva.

    • Ionut Paul Cojocaru

      “Libertatea de exprimare inseamna ca si eu pot spune tare ca aceasta Olivia ar trebui sa primeasca o interdictie de a folosi televizorul” Evident! E libertate de exprimare sa poti sustine, pe proprietatea ta legitim detinuta/inchiriata, abolirea libertatii de exprimare pentru altul. Problema apare cand se legifereaza indemnul tau.

  30. Simona, tu ai fost și în spatele acestui clip? https://www.youtube.com/watch?v=WqSTXuJeTks

  31. De acord cu Simona. Doamna Steer poate propovădui tot ce-și dorește dumneaei, nu asta e problema. Problema e a părintelui care ia o hotărâre, pentru că n-o ia doar pentru copilul lui. El l-a făcut, el îl omoară, doar așa se spune pe la noi când se motivează abuzurile la care sunt supuși copiii. Dar copilul lui vine în contact cu alți copii, eventual sub un an, care încă n-au primit …..sa zicem ROR . Ce vina au copiii aceia? De ce un părinte , altul decât al lor hotărăște pentru ei?
    Pentru cine întreabă, am copil si e vaccinat.

    • Doamnă doctor, vă dau dreptate în totalitate. Şi fiica mea a fost vaccinată, cu toate polemicile din jurul subiectului, pentru că ştim ce importante sunt aceste vaccinuri şi de ce maladii cumplite a scăpat omenirea după inventarea şi administrarea generalizată a vaccinurilor. Ştim şi de accidentele care s-au întâmplat în istorie (cel legat de vaccinul antipoliomielitic îmi vine în minte acum), şi cu toate astea am considerat că beneficiile exced cu mult riscurile. Suntem circumspecţi în privinţa programului vaccinării anti-HPV şi ne informăm încă pe marginea acestuia (nu de pe site-ul Oliviei Steer şi nici din alte surse care ni se par părtinitoare pentru pro ori contra), urmând să luăm o decizie informată atunci când se va pune problema.

      Aş merge un pic mai departe decât dumneavoastră şi aş spune că dezbaterea ar trebui să se ducă nu în jurul întrebării dacă vaccinarea e bună, pentru că asta e deja dovedit, ci în jurul ideii că ar trebui să devină obligatorie, ca măsură de combatere a fenomenului de refuz. Spre exemplu vaccinarea la zi ar putea să fie o condiţie fără de care un copil nu poate fi primit în comunitate (grădiniţă, şcoală etc).

    • Marius, daca copilul tau este vaccinat, de ce anume te temi ? Sau pui la indoiala efectul vaccinului ?

    • Copilul a primit vaccinurile din programul naţional, fiind vorba de vaccinuri care se fac pe scară largă de zeci de ani, dar spre exemplu pe cel împotriva varicelei nu i l-am făcut, că n-am considerat necesar. Ba chiar s-a imunizat natural, trecând foarte uşor peste această infecţie la o vârstă fragedă.

      N-am afirmat că mă tem, ci că sunt circumspect în ce priveşte vaccinul anti-HPV, din pricina noutăţii acestui program. De aceea vrem să aflăm mai multe informaţii înainte de a decide dacă i-l facem sau nu. Încă nu e la vârsta potrivită pentru administrarea acestui vaccin (12-16 ani), aşa că mai avem timp pentru a ne decide.

  32. Simona Tache as avea si eu o curiozitate, ai copii? Vrei sa ai vreodata copii?
    2 la mana as intreba daca ai primit bani pt articolul asta?
    Cand o sa ai, sau daca ai, un copil si o sa-l vezi leguma la nici cateva ore dupa vaccin atunci sa mai spui ca iti pasa de societate. Cuz i dont give a shit pt miliardele de oameni de pe planeta cand copilul meu era sa raman pe veci o umbra. Pt o mama conteaza numai copilul ei si atat. Si ar trebui sa fie asa. Si ar trebui sa am voie, acum mai ales, dupa ce am trecut prin ce am trecut ca sa-l fac din leguma – om sa pot sa aleg daca-l mai vaccinez sau nu. Dar nu am voie. Pt. ca in continuare tre sa-mi pese de milioanele de copii din lumea asta si nu de fi-miu. E corect? Ar trebui dupa doctori sa-l mai vaccinez o data, de doua ori, de 9 ori ca sa vada ei daca crapa sau nu in bratele mele. Pt ca desi ei nu au o explicatie de ce fi-miu a devenit o leguma dintr-un copil sanatos si apoi dupa luni de recuperare, e iarasi normal….tot insista ca nu e vaccinul. desi habar n-au ce a fost. pt ca pt ei nu e niciodata vaccinul. ca sa fiu mai explicita, la 24 de ore dupa bcg s-a oprit din respirat si s-a facut mov….l-au investigat complet, nu se stia de la ce s-a intamplat asta. apoi 2 luni mai tarziu, desi era sanatos tun, musculatura lui se degrada, nu-si mai putea coordona deloc partea superioara. iar dupa inca 2 luni, era aproape total absent. dupa o zi de urlete infioratoare, ziua vaccinului de la 4 luni. si oare cum se explica ca dintr-o leguma mega vaccinata pana la 4 luni cand am spus stop, si pana astazi, el este un copil complet normal. daca era mort astazi? era pt ca voi bagati frica in mame, ca poliomielita se va intoarce si rujeola e un fel de ciuma. si mai bine ii omoram noi cu buna stiinta decat sa incercam sa gasim tratament adecvat pt tratarea bolilor sau sa perfectionam nenorocitele alea de vaccinuri care transforma niste copii sanatosi in legume. Rusine sa va fie! Vizitati cabinetele de kinetoterapie sa vedeti cati bebelusi hipotoni sunt acolo….cate legume sunt acolo. cat plang si se chinuie. cata suferinta este acolo si nimeni nu stie de la ce….ca ei vin sanatosi pe lumea asta.

    mai uitati-va pe site-ul OMS sa vedeti ca lunar exista noi cazuri de poliomielita datorita vaccinarii, adica ei declansaza boala. cazurile din ucraina erau datorate vaccinarii….si ce s-a spus in presa? ca e rata de vaccinare scazuta acolo, d-aia s-antamplat. desi pe site-ul OMS scria clar ca era de la vaccin. Faceti ce vreti voi cu adevarul si condamnati la suferinta familii intregi.

    • Eu chiar iti inteleg punctul de vedere. Exista o singura problema: tu esti expusa doar la o parte din imagine. Olivia iti arata copilul ala leguma, dar cine ti-i arata pe aia care au murit ca nu s-au vaccinat? Omul e facut sa reactioneze mult mai puternic la pierdere, decat la castig. Tu ai copilul mic langa tine, il vezi, e foarte normal, te uiti in jurul tau cum copiii astia cresc mari, asta ti se pare tie normalitatea, iar cand esti pusa in fata vaccinului ai de ales intre a: face din el o leguma (pierdere) sau a-l feri de niste boli pe care nu prea le vezi in jurul tau (un castig “invizibil”). E foarte normal sa te gandesti ca vrei sa eviti pierderea.

      Olivia si toti cei ca ea manipuleaza lumea expunandu-le pierderi foarte grele. Daca ai fi trait in 1920, ai fi vazut zilnic copii cu polio in jurul tau, atunci polio ar fi fost pierderea pentru tine, te-ai fi dus la vaccin fara sa clipesti. Din punct de vedere statistic, vaccinul e bun, din pacate noi nu suntem facuti sa calculam lucrurile in modul asta. Mama copilului ala, care din nu stiu cate milioane o sa devina leguma, o sa faca multe valuri, pe cand mamele care au copilul mare si sanatos nu o sa zica nimic.

      Imagineaza-ti ca in tara au muncit greu oameni timp de decenii sa ajungem la gradul asta de siguranta, oameni plini de intentii bune, iar acum vina Olivia care manipuleaza oameni raspandind frica si strica munca oamenilor astora intr-un ritm alarmant.

      Chiar sunt curiosa ce parere ai. Deobicei nu scriu oamenilor pentru ca e pierdere de vreme, majoritatea fiind dea dreptul fanatici, dar tie chiar iti inteleg punctul de vedere.

    • “mai uitati-va pe site-ul OMS sa vedeti ca lunar exista noi cazuri de poliomielita datorita vaccinarii, adica ei declansaza boala. cazurile din ucraina erau datorate vaccinarii….si ce s-a spus in presa? ca e rata de vaccinare scazuta acolo, d-aia s-antamplat”

      Ambele afirmatii sunt adevarate…. si existenta cazurilor datorata vaccinarii, si numarul lor mare datorat… lipsei vaccinarii. Boala declansata de virusul din vaccin ii poate lovi si pe cei nevaccinati din jur, nu doar pe cel care face vaccinul. Sursa- OMS,
      http://www.who.int/immunization/diseases/poliomyelitis/endgame_objective2/oral_polio_vaccine/VAPP_and_VDPV_factsheet-Feb2015_fr.pdf

  33. Nu mai bate campii cu vaccinarea obligatorie. Statul poate fi dat in judecata pentru astfel de “legi”. Este anticonstitutional ca un tratament medicamentos sa fie obligatoriu. Care crezi ca este motivul pentru care se cere acordul ? Pentru ca exista niste legi, atat in Romania cat si in Europa. Ce spui tu ar insemna sa nu mai existe drepturile omului. Te rog sa te documentezi data viitoare. Poti vedea aici un filmulet care iti explica scurt si la obiect: https://youtu.be/Lqv0Ev6a6Q0?t=838 Desi iti recomand sa te uiti la tot.

  34. La punctul 3 tu presupui ca oamenii educati sunt inteligenti sau gandesc rational. E fals, poti fi educat si cu toate astea sa fii deosebit de idiot si cu o gandire superficiala si stramba. Exista nenumarate exemple (cazurile de fata sunt excluse :D). Faptul ca esti suficient de “educat” ca sa-ti faci cont pe feisbuc sau sa folosesti un browser nu inseamna si ca esti suficient de inteligent sa triezi avalansa de informatii sau ca ai cea mai vaga idee despre cum functioneaza stiinta in general sau medicina in particular.

    In rest asa-i, ai dreptate.

    Referitor la punctul 4 ma intreb daca oamenii nu s-ar putea organiza si inainte sa intervina guvernul. De exemplu sa puna presiune pe scoli/gradinite private sa nu mai primeasca copii nevaccinati. N-ai fisa de vaccinari? Imi pare rau, nu mai avem locuri, mai incercati la anul. Hai salut”. Nu stiu daca ar fi ilegal sau nu, insa tare mi-e teama ca oamenii ar fi mai degraba in stare sa interzica accesul copiilor din cupluri gay decat a celor nevaccinati…

  35. Corectie la afirmatia “scăderea ratei vaccinării, îi paște și pe copiii vaccinați” NU de fapt scăderea ratei vaccinării, îi paște pe copiii NEvaccinați care au mai putin de 1 an si nu pot fi vaccinati(e vorba de ROR) si/sau poate si pe alte categorii de copii/oameni pentru care vaccinarea se face cu precautie si ca atare nu sunt vaccinati.

    Anual apar epidemii de varicela si nu se mai scrie asa peste tot despre acest subiect. De ce oare?? Pentru ca vaccinul nu este oferit gratuit? Poate. Nu mi se pare asa o tragedie aceste numere vehiculate.

    Am copiii amandoi vaccinati, sunt pro vaccinare dar campania curenta nu este despre cazurile de rujeola ci despre procentul mic de copii vaccinati.

  36. Olivia de mult timp le zice pro vegetarianism. Eu sunt curioasa cine a renuntat la carne ca zice Olivia, cine a s-a dus la biserica si renuntat la crasma ca zice popa, cine a renuntat la epilat ca altfel zace in chinuri vesnice in iad etc.
    (pana ma duc sa marinez friptura pe gratar, as vrea sa vad si un raspuns, sau ca exista macar un raspuns )

  37. Asta cu vaccinarea obligatorie e o mare porcarie deoarece corporatiile vor prelua controlul. De aici pana la a face vaccinuri doar pentru ca cineva sa faca bani e doar un mic pas.

    • Marile companii nu traiesc din vaccinuri, astea sunt foarte foarte ieftine si mare branza nu castiga de pe urma lor. Majoritatea lor costa mai mult sa le stochezi/transporti/letc decat sa le produci. Companiile fac miliarde scormonind in banii asigurarilor de sanatate cu medicamente, nu cu vaccinuri.

  38. mai am o intrebare: stiti cumva ce producator de vaccin e acum? la fiica mea folosii ceva de la GSK. Si cat de bine e aprovizionat? ca in jurul meu mamele nu gasesc vaccinuri, doctorii de familie sunt aprovizionati cu intermitente (cred ca cel hexa).

    A mai fost in 2011 un puseu de tuberculoze cand s-a retras vaccinul de la Cantacuzino si s-a adus unul danez. Dupa cazuri timp de 2 luni, cel danez s-a retras de pe piata si s-a stat o perioada fara.

  39. 1 – mass media sa nu mai dea toti pseudo cunoscatorii la tv (fara dovezi concrete) pentru ca sunt multi oameni care ii cred. Subestimam foarte mult puterea presei… Ai fost oameni nevinovat care s-au sinucis din cauza presiunii presei. In romania suntem indobitocici de muuulti ani cu mass media. Anumite canale ne spun clar pe cine sa votam si distorsioneaza adevarul! Daca ma intrebi pe mine, eu as condamna penal pe toti care mint intentional in/cu ajutorul mass media.
    2 – a cerut cineva sa fie arestata?! Dar noi aparam de dragu de a apara. Este raspunzatoare moral, si daca ar avea putin bun simt s-ar retrage! (Apropos nu stiu exact, dar e posibil sa poata intra la calomnie)
    3 – Ai facut o statistica in legatura cu asta sau vorbim vorbe?! Eu sincer cred ca o sa merg pe varianta 2. Sunt greseli peste tot, sunt hoti peste tot, dar nebunia anti-vaccine este data de cei ca doamna despre care vorbim care instiga lumea la nevaccinare
    4 – Da exact asta e solutia… dar apoi o sa urlam ca statu ne vrea morti cu vaccinele… Nu s-a intamplat asta cu HPV?!

    Hai sa nu comparam un jurnalist expirat si comunist, cu niste oameni care vor sa nu se moara pe capete in romania din cauza unori boli care se pot preveni, da?!

    Ai niste “argumente” de toata jena… culminand cu raspunsuri la comentarii de genu aolei… nu ai scris cu 2 de ii, ratatule… dar ignorand argumentul… ca doar eu am blog… doar eu am dreptate!

    Nu as avea absolut nimic impotriva campaniilor anti-vaccinare DACA ar decide cei care primesc vaccinul si daca nu ar afecta terte persoane… dar nu este cazul aici!
    Si cand o sa inceapa epidemiile tot statul o sa fie de vina… ca e mai usor sa arunci vina pe altii decat sa realizezi propria prostie!

  40. Olivia Steer are dreptul sa isi spuna parerea si alegerea personala in materie de orice, de la vaccinuri la calatorii spatiale, din pozitia cetateanului fara cunostiinte de specialitate. In momentul in care incepe sa dea sfaturi si recomandari isi aroga o calitate pe care NU O ARE; aceea de medic/virusolog. In momentul ala cineva trebuie sa-i zica sa taca.

    • Despre asta este vorba, asta-i si parerea mea, pe care continui sa mi-o respect. 💡

    • Totusi Olivia Steer nu isi asuma calitatea de medic, si nici nu minte cu privire la calificarile pe care le are. Pe mine ma deranjeaza de mii de ori mai mult armata de bouleni cu doctorate, care s-au culcat azi analfabeti si s-au trezit a doua zi mari cercetatori.

  41. Excelent articolul! Libertatea de exprimare se vede exact atunci cand sustii ca cei cu care nu esti deloc de acord au si ei acest drept. Putini fac asta. Deci respect!

  42. oameni buni, tipa aia e sfertodocta, desi uneori ma intreb daca nu manipuleaza.
    intai de toate, vedeti cum a crescut media de viata in ultimii vreo 250 ani, aproximativ paralel cu niste progrese din medicina si mai ales, uitati-va la legatura dintre scaderea mortalitatii infantile si vaccinari (am auzit-o si p-aia cu s-au contractat zilele nu a scazut rata de vaccinare:PPP).
    onorabila doamna steer (la fel ca alti indivizi antivaccin) a scos din context niste afirmatii spuse de diversi medici, exemplul clasic ramane “nu este nicio dovada a eficientei vaccinarii”; cand de fapt oamenii spuneau ca au dubii in privinta eficientei numarului mare de vaccinuri impuse in ultimii 20-30 ani, nu asupra faptul ca la momentul introducerii vaccinului anti variolic au scazut decesele prin variola.
    legat de tbc, discutia e mai complexa, vorbim si de un pic de manipulare ( rata de vacinare de peste 90% la prima vaccinare, dar care e rata de persoane care sunt imunizate eficient la varsta de -sa zicem-30 ani?), insa trebuie tinut cont de faptul ca e vroba de una dintre cele mai rezistente bacterii, de faptul ca o alimentatie echilibrata poate face diferenta intre un purtator sanatos si unul bolnav (re vedeti cifrele saraciei in romania si calitatea mancarii in aceeasi romanie), numarul de bolnavi care nu isi iau tot tratamentul si care devin purtatori de mdr-tb.

  43. Eu am un amic medic ( medic pe bune, nu vraci, homeopat, etc) care nu si-a vaccinat copiii. Spune ca i-ar vaccina daca s-ar declansa o epidemie de o boala periculoasa.

    Argumentul asta a lui pe mine ma face sa inteleg (cred) o parte din psihologia celor anti-vaccin:
    Suntem o generatie (de parinti) care n-am cunoscut mari epidemii, pentru noi bolile infectioase sunt doar o amenintare destul de teoretica valabila in negura istoriei (epoca ante-feisbuc). Nu stim ce-i aia tifos, gripa spaniola, variola, iar despre epidemii care au facut milioane de victime am citit doar in carti. Mai avem cate o chestie gen sida insa in constiinta colectiva asta ii afecteaza pe homosexuali, curve si saraci, deci nu ne priveste.

    Mai mult, suferim destul de mult de sindromul “tinerete fara de batranete si viata fara de moarte” iar boala sau moartea sunt vazute ca vina cuiva: daca nu noi atunci e aerul, apa, mancarea, medicamentele…. “Am facut tot ce mi-a spus doctorul, n-am pus gura pe alcool cat am fost insarcinata, am mancat doar bio, m-am lasat de fumat, si totusi copilul meu e autist. Singura explicatie sunt vaccinurile”… sau cam asa ceva. Experiente astea personale ne afecteaza coarda sensibila chiar si daca s-au intamplat unor straini si suntem poate mai inclinati sa le credem chiar daca rationamentul din spate e discubabil.

    De partea cealalta a baricadei ai specialistii, care stiu despre ce vorbesc insa o fac cu un limbaj rece, rational, uneori tehnic si care nu reuseste sa atinga latura noastra emotionala sau chiar o fac la modul negativ. Cand vedem un nene antipatic la TV care ne spune cu un aer superior despre cat de bune sunt vaccinurile suntem mai tentati sa-i spunem “ia mai dute-n chiz.a matii de corupt, sigur iei spaga de la GSK” chiar daca ceea ce spune e inatacabil dpdv al argumentatiei. Iar biais-ul asta se poate intampla chiar si oamenilor educatie de care vorbea Simona.

  44. Pfoi, greu subiect:)))
    1. De ieri pana azi, nr de “urmaritori” pe fb ai doamnei steer a crescut cu cca 1500 :)) DE ce? Pt ca doamna era “cineva” doar in massmedia din bucuresti, pe targetul “uniti salvam”, ca sa zic asa. NU al mamelor “simple, de la tara”.

    2. Vlad are 2 ani si 3 lui. JUmatate din viata lui mi-am petrecut-o pe grupurile de mamici de pe FB. Si nu doar pe alea care spun ca trebuie alaptat si purtat copilul in sisteme ergonomice. Si pe alea de vanzari cuparari haine si obiecte sh, si pe alea de diversificat cu sarmale de la 5 luni… am fost pe un milion de grupuri, cred. Am vazut, pe aceste grupuri linkuri din un milion de surse dubioase, niciodata un share de la Olivia Steer. Sunt milioane de bloguri, pagini de fb si alte daravele care nu au 33.000 de followeri ca OSteer, ci au sute de mii.
    Mamicile care nu au vaccinat, nu au vaccinat la indemnul doamnei Steer ci pentru ca sunt mii de pagini contra vaccin si cred ca 2-3 pro voaccin. Niciun adept al vaccinurilor nu da share la un articol pro vaccin. NIci eu nu am dat vreodata, sau am facut-o extrem de rar. Pe grupul de carucioare sh, cand ti-e lumea mai draga, apare cate una care lasa link catre ceva anti vaccinare. Apoi anunturile de “cumpar-vand carucior gemeni” isi reiau curusul. NImeni nu vine cu replica. Si e aiurea, pentru ca nu ai argumentele rationale deoarece medicii stau la spital, isi fac munca, nu fac poze cu capacitate de viralizare si nici nu scriu multe articole publicabile pe blog, in care sa explice in termeni frumosi cum e cu vaccinarea.

    DEci, mamele, au parte doar de articole negative la adresa vaccinurilor. SE apropie vremea vaccinarii cu ROR – te duci la dr de familie pt ca e cel mic bolnav si il intrebi si de vaccin. Dr. iti zice sa il faci, ca e bine, bla bla bla, ca si el l-a facut copiilor, bla bla bla, ca studiile, bla bla bla. Prima oara, sau o data rarisima cand cineva iti zice sa il faci! Si doctorul iti da reteta pe hartie imprimata cu numele firmei x, producatoare de vaccinuri. Si o scrie cu pixul pe care e scris numele y, al firmei care produce siropelul de tuse de 60 de lei, din plante, pe care tocmai ti=l recomanda celui mic. Si atunci, in subconstient, apar toate articolele cu conspiratia firmelor de medicamente, cum fac ele orice ca sa castige bani. Si acum, mai nou, iti vin in minte anchetele GSP despre Hexi Pharma si iti dai seama ca nici statul nu te protejeaza, ba e mana in mana cu afaceristii si toata lumea face bani pe sanatatea ta si, mai ales a copilului tau! Si asa ajungi sa nu mai dai doi bani pe halatul alb din fata ta. (Si) Pentru ca pe buzunarul halatului e imprimat frumos, numele firmei de medicamente tocmai recomandate pe reteta.

    3.Sa dai vina pe OLivia Steer pentru epidemie si lipsa vaccinarii, e o tampenie. Daca un aparat intreg de comunicare nu poate sa faca fata unui om care are mai putini fani decat a avut Toni Poptamas in primele 3 zile de cand si-a deschis pagina, atunci ar trebui sa vedem niste demisii la nivelul ministerului sanatatii, la departamentul de comunicare. Niste demisii urgente.

  45. Si inca una, tot de pe grupurile mele de mamici:

    De cateva zile asist la diverse subiecte aruncate in spatiul public.
    Majoritatea sunt false probleme, insa au un efect perfid. Segregarea.
    Subiectele sunt expuse adtfel incat majoritatea interpelarilor sa se incadreze in binomul alb/negru, sau, daca vreti, bun/rau.
    Apoi, majoritatea omuletilor se impart in 2 tabere, antagonice.
    Si asistam neputinciosi la acutizarea urii. DA, am spus bine, oamenii ajung sa se urasca, pe baza parerilor personale.

    Poate sunt paranoic, insa aceasta acutizare a urii, aceasta segregare in tabere pare sa fie orchestrata. De cine? Habar nu am. De ce? Tot nu am habar. Nu sunt profesionist. Expun doar o observatie.
    As putea specula. Se apropie campania electorala pentru, probabil, cele mai importante alegeri de la noi din tara, cele parlamentare.
    Iar taberele ce au un interes sunt din ce in ce mai incisive. Traim vremuri interesante, si suntem, din nou, un pivot foarte important in regiune.

    Ce se poate face? Daca reusesti sa fii echilibrat, sa te concentrezi pe ce uneste cele 2 tabere, indiferent de subiect.
    Apoi, sa opresti imprastierea unor astfel de subiecte. Nu mai dai like/share/comm.
    Stiu, poate parea putin, insa putin cu putin se poate face mult.
    Succes!

  46. Gata, am gasit raspunsul la intrebarea pe care o adresam aseara, cu privire la cum isi protejeaza Shtir copiii de imbolnaviri, daca nu i-a vacccinat.
    Pe un blog vecin cineva care s-a uitat la emisiunea Gadelui cica asta a intrebat-o cu subiect si predicat daca si-a vaccinat copiii,
    iar ipocrita a dat-o in SF-uri, ca sa vezi, ca asta-i treaba ei, ca-i o chestie care tine de intimitatea familiei, ca nu de asta a venit ea acolo, ca se deviaza astfel discutia… 😈 😈 :mrgreen: :mrgreen:
    De aici rezulta clar ca ea si-a vaccinat proprii copii, altfel i-ar fi dat ca exemplu ca se poate trai sanatos si fara vaccinari, pentru ca tocmai asta era clenciul in care intrase si care daduse internetul in clocot, si cu care isi putea sustine afirmatiile.
    Deci scarba le recomanda altora sa nu isi vaccineze copiii, din postura uneia care tocmai asta facuse, si-i vaccinase.
    O impostoare ipocrita, asta denota ca e.

  47. 1. Multa lume cred ca are o retinere impotriva vaccinului ROR, strict. Nu impotriva altor vaccinuri. Aici cred a scazut foarte mult rata.
    2. De ce e pojarelul o boala extrem de periculoasa, de trebuie vaccin?
    3. De ce nu exista vaccinurile astea separat: pojar, pojarel, oreion, ci doar 3 in 1?
    4. Cati dintre cei de 35-45 ani ati avut cand ati fost mici una din bolile pojar, pojarel, oreion?
    5. De ce nu exista dezbateri reale pe aceasta tema cu invitati si pro si contra?

    (nu tipati – mi-am vaccinat copilul)

    • Hai sa incerc sa dau un raspuns speculativ la punctul 5. Pentru ca in tabara contra nu pot fi decat niste talibani, din fericire inca minoritari si cu care e foarte greu sa porti o discutie bazata pe argumente.
      Genul celor care STIU si au inteles cauza tuturor relelor de pe Pamant.

      Sa spunem ca vrei o dezbatere. Trebuie sa aduci un epidemiolog, un specialist un boli infectioase sau un pediatru, un reprezentant al conspiratiei mondiale a farmacistilor si poate un taliban anti-vaccin. Cei care sunt anti-vaccin vor vedea in asta o forma de a-i pune aluia pumnul in gura (e singur contra 3), iar ailalti schimba canalul.

      Nici daca aduci 2 pro si 2 contra nu-i bine ca lasi impresia ca discutia e una echilibrata. In realitate poti aduce un om rational si 1000 talibani si tot nu vei

    • …si tot nu dezechilibrata va fi dezbaterea pentru ca ala singur va veni cu argumente iar ailalti 1000 cu povesti.

    • Simona, la 4 statul ar trebui sa isi asume responsabilitatea si efectelor secundare, penalizari, dar si oferirii de un vaccin sigur si la indemana si eficient.
      De ex. am vecine ce cauta disperate vaccinul hexacima. Nu il gasesc de 4 luni. E vaccin ce se face la 2 4 si 6 luni si 1 an (parca). In ultimii 5 ani s-au schimbat atatea incat nu mai stim ce si cum se face.

      Sau scandalul cu tuberculoza, in 2011 aproape 1 an nu a fost vaccin deloc in tara, nicaieri (au inchis Catacuzino sa importe).

    • Interesant, mai ales ca tuberculoza care in vest parea la un momet dat uitata redevine un subiect la moda printre specialisti datorita tuberculozei multirezistenta. Si e un subiect destul de hot si in partea de est a lumii.

    • Martianule, problema acuta in bolile infectioase gen tuberculoza sau pneumonii o reprezinta antibioticele consumate excesiv. Aici romania e fruntasa in europa (dar daca vreunu din voi o convinge pe maica mea sa lase tigarile si sa nu ia la fiecare tuse cate o folie de antibiotice?? ). Si cine poate opri administrarea in cantitati de elefant de antibiotice la animale?
      Exista o forma de tuberculoza si la vaci, nu se ia la om, dar niciodata nu stim cum va fi pe viitor.

      Bacteriile, ca si oamenii, se adapteaza, unele devin rezistente, altele nu. Cu cat atacam cu chimicale un om/ o bacterie, cu atat ecosistemul ni se dezechilibreaza, si devine instabil: unele chimicale omoara (bacterii, om).

  48. Vaccinarea obligatorie? Cine isi asuma efectele adverse? Tu? Statul?
    Scuze, ele nu exista, sunt doar mituri… Parinti care au patit-o si au ramas cu ochii in soare (statului nu-i pasa) sunt doar niste “prosti”.
    PS: Vezi ca a mai aparut un articol pe hotnews, cam diferita nota fata de ieri. Numai jumatati de adevar. Sunt convins ca romi au fost si sunt audienta tinta a domnei Steer.

  49. ai dreptate. si stii de ce? pentru ca olivia steer cultiva ideile sale pe domenii pe care ar trebui sa existe mai multa educatie din partea statului. este vina statului roman ca lasa acest spatiu gol pe care oameni precum olivia steer il ocupa din inertie. madam steer nici macar nu face prea mult efort. insa cand nu exista replici sau discutii pe aceste teme din partea oamenilor avizati si, as spune, obligati sa faca asta, ideile oliviei steer infloresc si dauneaza precum ambrozia in septembrie.
    vedeti cum a comentat mircea cartarescu apropos de madam steer.

    • Marius
      bun citatul din Cărtărescu.
      Finalul e fix pt ce discutăm:
      * Cât despre răul pe care-l face în dorința ei de-a ne deschide ochii, el e real, din păcate. Dacă susții că americanii n-au pus piciorul pe lună, nu se-întâmplă nimic. Dacă crezi că Elvis trăiește, poți face oricâți prozeliți vrei fără nicio problemă. Dar dacă spui că vaccinurile sunt nocive, oamenii care te cred își condamnă copiii la boli și la moarte. *

    • Să știi că și mie îmi pare de bun simț, dar rămân la convingerea că soluția nu e închiderea gurii Oliviei ci acțiuni coerente ale autorităților pentru contracararea fenomenului. Până la urmă selecția naturală nu a încetat, nu?

  50. În loc să îi arestăm… hai să îi informăm…
    Mă ajutați să traducem pagini serioase de informare din Wikipedia?

    Exemplu: https://ro.wikipedia.org/wiki/Andrew_Wakefield
    Până la 22 iunie 2016 această pagină nu exista…

    Mai sunt multe pagini de tradus: MMR vaccine, MMR vaccine controversy, Autistic enterocolitis, … multe multe altele!

    Cineva care aude pentru prima dată de Wakefield și îl caută pe wikipedia… o să vadă “Andrew Jeremy Wakefield este un fost gastroenterolog și cercetător britanic, cunoscut pentru cercetarea frauduloasă (acum discreditată) din 1998 care susținea…” Poate o să îi rămână asta în memorie… până acum îi rămâneau informațiile de pe siteul anti-vaccinare!

    Este nevoie de un efort susținut!

    • Hai sa fim seriosi cu wikipedia si aburelile lor de la referinte – e ca si cum ai cita Scanteia cand vrei sa afli adevarul despre PCR.
      De ce nu niste links cu parinti care plang dupa copiii lor care au murit sau au ramas autisti de la vaccinuri – alea se pun si sunt cu miile.

    • Pai pune tu linkurile alea :mrgreen:

    • Cine e interesat cu adevarat va cauta singur si va gasi adevarul. Cine nu, face ce i se spune si injecteaza otravuri la copii.

    • Mai bine spus “îl va cauta pana îl va găsi”. Adevărul e deja în noi, trebuie doar să găsim link-ul care să-l confirme.

  51. Huo, cu libertatea de exprimare, ca am aterizat direct in spam! 🙂

  52. Problema e ca i se acorda o platforma publica prin reviste si la TV, nu ca se exprima liber. Daca s-ar exprima pe FB doar, nu ar avea statut de celebritate si nu ar fi validata de reziste si emisiuni, n-ar fi o problema. Cand ii acorzi insa o platforma, inseamna ca spui ca opinia ei merita promovata, ca e legitima, s.a.m.d.

    De asemenea, a-i cere sa taca e tot un act de exprimare libera a cetatenilor care nu o plac. De ce sa taca ei, atunci? 🙂

  53. Exista o dinamica sociala a parerilor exprimare si o masa de idioti care intotdeauna vor fi contra orice, asa din principiu! Asa ca nu va mai bateti capul cu ei!

  54. Da, Simona, motivul e neîncrederea.

  55. nu prea inteleg logica. mai bine dictatura ca sa nu mai fie discutii? vaccinam pe toata lumea si gata. nu stiu daca ai citit muuuult despre vaccinare /este un subiect f sensibil si da, fiecare isi poate alimenta sau nu angoasele, chiar in rapoartele nationale ale Ministerului Sanatatii de anul trecut, dintre cazurile de rujeola, o parte aveau vaccinul facut asa ca…Dar da, cred ca problema ar trebui transata cumva, iar Ministerul Sanatatii decat sa impuna ceva cu “barda”, mai bine ar face dezbateri oneste despre subiect, in care inclusiv Olivia Steer sa isi poata spune punctul de vedere si sa poata fi combatuta cu informatii pertinente, daca e cazul. la noi asta e problema/lipsa totala de reactie din partea autoritatilor/e inadmisibil sa nu ai o pozitie vizibila pe acest subiect, ca si Minister. Abia apoi dam legea. ca nu e inca dictatura.

  56. Dragi, tovarasi, vaccinarea obligatorie nu inseamna ca o sa va oblige sa va injectati copiii. Ci doar o sa va oblige sa vi-i tineti acasa, in afara comunitatii, din moment ce vi se rupe de masurile acesteia de a se apara de boala.

  57. Specialistii aia aflat in solda celor Big Pharma spun ca pe la jumatatea secolului bolile infectioase devenite rezistente la antibiotice vor deveni prima cauza de mortalitate mondiala, devansand cancerul. Medicina pare sa gaseasca din ce in ce mai multe tratamente promitatoare pentru diferite boli care pareau intratabile (inclusiv multe cancere), insa cu bacteriile (si probabil ca si cu virusii) deocamdata pierde lupta. Olivia oare cu cine tine?

  58. Simona, mi se pare ca faci tocmai ce ceri altora sa nu facă. Olivia are dreptul sa se exprime liber, la fel ca și cei care o critica. Discuțiile in contradictoriu, in limita politetii, aduc multe beneficii.

    Corupția in industria farmaceutica e o chestie foarte complexa, dar pt ca o industrie corupta produce și promovează vaccinuri, nu înseamnă ca acestea nu salvează milioane de vieți și nici ca toate studiile care s-au făcut sunt minciuni.

    Eu am citit foarte mult înainte sa imi vaccinez copiii, am vorbit cu doctori și prieteni care lucrează in cercetare, am citit-o pe Olivia dar și pe Ben Goldacre… Si concluzia a fost ca riscurile nevaccinarii sunt mult mai mari decât al vaccinarii.

    Frica și panica guvernează și supune cel mai ușor… Dacă ne distanțam de ele, vedem lucrurile mult mai clar…

  59. Fiecare are dreptul la o parere. Nu detinem adevarul absolut sa stim cine are dreptate si cine nu

  60. Un parinte adevarat nu poate lasa niste tampiti sa-i comande sa injecteze otravuri in copilul lui – chiar daca numarul acelor tampiti este foate mare. E o regula simpla de bun simt. Imi pare rau ca nu o intelegeti – inca.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Acest site foloseste serviciul Gravatar pentru afișarea pozei de profil a comentatorilor. Pentru setarea unui avatar, accesați acest link.

Question Razz Sad Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek Confused Cool LOL Mad Twisted Rolleyes Wink Idea Arrow Neutral Cry Mr. Green

bijuterii argint bijuterii argint