Femeile vin de pe Venus, bărbaţii de la băut Femeile vin de pe Venus, bărbaţii de la băut

Cremă de zahăr ars fără zahăr, fără ouă şi fără lapte

Da, există. Am găsit reţeta pe blogul cel nou al Oliviei Steer, un blog care cu asta se va şi ocupa: reţete de papa bun, vegetarian, preparat în proporţie de 99% fără foc.

Mi-aş dori să încerc şi eu reţetele Oliviei, dar cred că va mai dura ceva până o să-mi fac curaj. Mi se pare extrem de complicat. Până atunci, să vorbim despre salate, că tot a venit primăvara. Preferata mea: salata de spanac crud, cu ceapă roşie şi ridichi. Voi ce relaţie aveţi cu salatele? Eu nu pot să-mi imaginez friptura fără salată, de exemplu. Poate să aibă 1.000 de garnituri lângă, dacă nu are salată, sunt tristă şi nefericită. Mănânc, dar nu-i mâncatul meu, ca să zic aşa.

Vorbiţi-mi despre salate, că şi-aşa mi-e foame. 😉

37 comentarii

  1. aia cu algele mi se pre cam grea. Unde gasim alge?

  2. Salatele mele sunt 80% cu ton.

  3. e, uite, mie salata cu ton nu-mi place deloc. şi nici cu pui. maximum cu brânză accept, şi cu ou. cu carne nu

  4. castraveti, ceapa verde, marar si salata verde. e primul miros al primaverii 🙂

  5. Avea Cornel Udrea o reteta de “supa de pui”. Aproximativ, era cam asa:
    Iei o oala, pui in ea apa, pui sare, pui capacul, pui pe foc si unde pui ca pui nu pui….

  6. am uitat, sarea dupa gust

  7. Ce ingrediente exotice la crema aia! O fi totusi comestibila?
    De salate…sa zic si eu de salata preferata a consortului…salata verde, ceapa verde, sare, ulei de masline si otet. Eu mi-s mai pretentioasa ca el. Nu-mi place cu otet si in plus pun rosii si castraveti.
    Si mai facea taica-miu o salata interesanta dar e cu piept de pui si ai zis ca nu-ti place, deci nu mai zic.

  8. cred ca ti-am mai zis de asta: salata de peste oceanic alb (file si marinat in lime) cu avocado, ridichi rosii, coriandru si ardei iute. este o minunatie.

    salata de castraveti cu iaurt si menta proaspata.

    salata de fenicul cu mozzarella, rosii, castravete, ceapa rosie, verdeata si ulei de masline.

    rosii feliate cu mozzarella, ierburi italiene si ulei de masline.

    salata de spanac cu praz, morcov, branza si oua.

  9. @chat noir: o sa le-ncerc pe prima si pe a treia. aia cu castraveti nu-mi place, pe-alea cu spanac si rosii cu mozarella le stiu

  10. Tortilla cu legume şi ton

    Timp de preparare: 1 h

    Ingrediente:
    1 buc. ardei gras roşu, 1 buc. ceapă, 3 linguri ulei, 300 gr. cartofi fierţi în coajă, 1 buc. roşie,125 gr. mazăre congelată, 2 linguri pătrunjel tocat, o linguriţă frunze de cimbru, sare, 8 ouă,100 ml lapte, 1/2 linguriţă praf de curry, 1/2 lingurita boia, piper, nucşoara, 2 conserve de ton (nemărunţit)

    Mod de preparare:
    Se spală, se curăţă şi se taie mic ardeiul gras. Se curăţă ceapa, se toacă şi se caleşte. Se adaugă ardeiul gras şi se călesc împreună.
    Se decojesc cartofii, se taie felii. Se spală, se curăţă şi se taie cuburi roşiile. Ambele se adaugă la ardeiul gras, împreună cu mazărea şi se condimentează cu pătrunjel, cimbru şi sare. Se prăjesc puţin şi se aşază într-o formă de sufleu unsă.Desfacem conservele de ton şi scurgem uleiul, turnăm conţinutul şi-l repartizăm egal în acelaşi sufleu. Ouăle se bat cu lapte, curry, boia, sare, piper şi nucşoara. Amestecul de cartofi şi legume şi peşte se acoperă cu ou şi se coace cca. 25 min. Cuptorul se încinge la 180 de grade. Se scoate şi se taie bucăţi.Se ornează cu verdeaţă proaspătă şi măsline. Să vă fie de bine! 😯

  11. Porumb cu maioneză şi peşte afumat

    Timp de preparare: 10 min
    Ingrediente:
    Peşte afumat 200g, maioneza şi smântână, 1 conservă de porumb
    Mod de preparare:
    Se pune porumbul din conservă la scurs într-o sită, nu se spală cu apă, apoi se taie peştele mărunt şi se adaugă lângă porumb. Se prepară maioneza (dacă nu o avem gata preparată) care se amestecă cu o smântâna. Luăm apoi toate ingredientele împreuna şi le amestecăm cu o lingură de lemn.Ornăm platoul cu patrunjel
    verde şi felii de lămâie. Merge un vermut lângă! Poftă mare!
    😛

  12. Rosii cherry, branza de capra, usturoi, busuioc verde, ulei de masline. Enjoy!
    Da, salata cu spanac crud in loc de clasica salata verde e delicioasaaa!

  13. Una din Bucuresti

    Mie imi place salata cu spanac, brinza de capra (sau feta), cranberries din alea deshidratate, avocado, balsamic vinegar si olive oil, plus rosii si marar, evident, si niste crutoane sau migdale prajite. Va spun io, e buna! Doamne, am uitat de usturoiul proaspat, in loc de ceapa! E tare sanatos, si ajuta la prevenirea racelilor. Daca deja aveti o raceala, bagati usturoi la greu, ca e super bun, omoara tot :mrgreen:
    Mai fac si un smoothie f. sanatos din spanac, capsuni, struguri sau orice fruct mai dulce, flax seeds si gheatza. Se poate aduga si miere, dupa gust.
    Si iubesc palcintele cu spanac si brinza! Sau cu praz.
    Pofta buna ❗

  14. Pacat 🙁 , am o sumedenie de retete de salata cu ton. E adevarat, insa ca nici mie nu-mi place cu carne. Nici cu pui, dar nici salata Boeuf nu-mi place cu carne. Mama face fara, dar nevasta-mea pune carne, cateodata de porc. Pana la urma am convins-o sa-mi faca separat, fara carne.

  15. Uite asa prefera unii regimul vegetarian si dupa aia se intreaba de ce au facut anemie.

    Friptura merge cel mai bine cu salata. Categoric!!! 🙂

  16. Ce-ar fi viata noastra fara putina decadenta? Eu zic ca daca nu exagerezi, poti manca si un desert cremos si ne-vegetarian.

    Eu gatesc de cateva luni dulciuri in casa si n-am pus nici un kg in plus. Dusmanii sunt dulciurile din comert, pline de aditivi si margarina.

    Traiasca slowfood-ul!

  17. vai ce bine, am crezut ca iarasi ai gatit. 😕

  18. Frunze de spanac si arugula
    Sfecla rosie feliata
    Nuci
    Branza gorgonzolla
    Ceapa rosie rondele calita
    Crutoane
    Zmeura sau mure

    Se adauga un dressing de olive oil si balsamic vinegair
    sau un dressing special de zmeura.

  19. cu spanac crud, auzi, ce chestie

  20. si veronika cind ai gatit dvoastra astfel de salata

  21. non-vegetariana (de criza)
    Un mic
    O paine
    Se pupa micul
    Se musca din paine
    Se pupa micul
    Se musca din paine
    samd

  22. Deja ma doare burta . Eu raman la cele traditionale. Atat ma tine buzunaru , atat fac.
    salata de varza, cu sare, piper, otet, ulei si marar tocat – merge la orice fel2
    salata verde , ridichii, ceapa verde, castraveti, rosii, sare, piper, otet, ulei.

  23. […] mai devreme de verzituri şi mi-am amintit că n-am atins o problemă care mă frământă de mult: relaţia copiilor cu […]

  24. votez cu easyrider… si apoi beau si o bere, chiar doua

  25. @corina,

    Ultima data de Thanksgiving, cand in loc de mure am pus cranberries.

  26. @Bogdan: asa este. Nici slana stramoseasca nu ingrasa mai mult ca salamurile ordinare de pe la noi. O prajitura buna sau o placinta facute in casa, la ceva timp mancate, nu ingrasa, daca sunt mancate cumpatat. Pe teme colinare si dietetice pot (putem) discuta ore in sir, articole de-a randul…

  27. Eu aș zice așa: să ne scoatem caninii…

  28. @Forin Iaru: şi tu, carnivorule? 😆

  29. Eu ador salatele de toate felurile.Imi place la nebunie salata de varza (nemurata)cu grapefruit si rodie.E atat de buna!!!

  30. Si mie-mi place salata de spanac cel mai mult! Simpla, fara peste, brinza sau altceva. De altfel, mi-i si foarte greu sa fac o salata de spanac cu sardine. Pai cum am deschis conserva, cum am mincat pestele; ce mai pun eu in salata?

  31. @ Una din Bucuresti: intr-adevar, usturoiul omoara tot… inclusiv stomacul meu daca-l traznesc fie si doar cu un catel. Buna reteta de salata, dar as inlocui spanacul cu ceva salata sau varza rosie tocata, nu de alta, dar spanacul crud (eu il tolerez doar in forma de souffle) imi da senzatia ca ling un cui 😀 Si obligatoriu un vinutz la sfirsit, prea pare totul sanatos ca sa nu o festelim la final 😀

  32. unicasiirepetabila

    1. spanac crud+grapefruit+ceapa rosie+mac+miere+otet balsamic+ulei din samburi de struguri+o branza mai “dura” la gust (poate ceva de capra maturata).
    2. buchetele de broccoli crude+ceapa rosie/ ceapa verde/ shalote+seminte (in+floare soarelui+susan)+sos (mustar+otet+iaurt+miere+/-maioneza). se lasa cateva ore la rece

  33. doamne, vorbiti in parabole – unde-i slana de-alta dat’ ?

  34. Mersi, Simona. E in pregatire panna cotta, fara panna, fara zahar, fara lapte. Dar cu mult sos roz de capsuni si nu numai 😉

  35. @Olivia: hmmm… ce bun 🙂

  36. – morcovi, telina si mar – rase toate, cu sau fara dressing (mai degraba fara)
    – verzituri de la selgross 🙂 (adica salata verde, varza rosie, baby spanac, salata creata, etc) gata taiate, direct din punga, fara sa fie necesar a fi spalata, eventual asezonata cu rosii si ardei, cu un pic de ulei + otet balsamic + sare
    – ridichi, sfecla, ardei, mar – rase, feliate, taiate cum apuci. sfecla, daca e cruda, face ca respectiva salata sa devina… roz, precum blogul. tot asa, cu sau fara dressing
    hmmm. friptura fara salata / nici n-ar trebui inventata
    na, c-am facut si o poezie schioapa
    pofta buna!

  37. habar n-avem ca olivia steer s-a tacanit in halul asta. in al doilea rind nu maninc decit fripturi la gratar fara garnituri si fara salate. e mult mai sanatos decit montignac, sau olivia steer, trust me. incearca si tu.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Acest site foloseste serviciul Gravatar pentru afișarea pozei de profil a comentatorilor. Pentru setarea unui avatar, accesați acest link.

Question Razz Sad Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek Confused Cool LOL Mad Twisted Rolleyes Wink Idea Arrow Neutral Cry Mr. Green

bijuterii argint bijuterii argint