Femeile vin de pe Venus, bărbaţii de la băut Femeile vin de pe Venus, bărbaţii de la băut

Cum am pierdut războiul cu Napoleon

Am o problemă. Fac parte dintre puţinele femei cărora, prin intermediul a trei picături de vodcă strecurate în cafea, li se poate face cunoştinţă cu coma alcoolică. Cu cinci picături, aş putea fi direct asasinată. Fiindcă nu beau deloc. Sau aproape deloc. Am ratat antrenamentul în domeniu, la vîrsta adolescenţei, şi deşi, ulterior, oamenii din jurul meu au tot încercat să mă aducă pe drumul cel bun (pe considerentul că, atunci cînd iau ceva la bord, rîd ca proasta, fie că am motiv, fie că n-am), nu s-a mai putut. Prin urmare, nu m-am întîlnit de prea multe ori nici cu mahmureala, nici cu răul ăla îngrozitor pe care-l provoacă alcoolul şi care transformă consumatorii în babe evlavioase, înălţătoare de rugi incontinente pentru dispariţia suferinţei şi de promisiuni fierbinţi că n-o să-şi mai pună vreodată-n cap. Mie mi s-a întîmplat o singură dată nasol şi mi-a ajuns.

Eram studentă în anul I şi, ca orice studentă în anul I cu un instinct de conservare sănătos, mă ascundeam de nişte cursuri plictisitoare, în garsoniera unei colege de grupă. În garsonieră se mai aflau două persoane (colega de grupă şi prietenul ei), nişte mobilă şi o sticlă de coniac Napoleon. De la asta din urmă mi s-a tras. Sau, mă rog, de la vreo 100 ml (hai, 150) din conţinutul ei. Pe care i-am degustat, încet, încet, minunîndu-mă cu voce tare că nu simt nimic. Fiindcă chiar aşa era, nu simţeam nimic. Nu tu ameţeală, nu tu o creştere a cotei de voioşie, nu tu probleme de dicţie sau de coerenţă. Nimic, nene, eram ca nouă. Proaspătă ca un ghiocel, agilă ca o căprioară şi lucidă ca… ca cine vreţi voi, că mie nu-mi vine nici un exemplu. Şi, pe măsură ce-mi conştientizam rezistenţa la alcool, îmi creştea şi curajul de a-mi măsura forţele cu ale lui. Adică, mai luam o guriţă micuţă de coniac. Şi-ncă una, şi-ncă una, din ce în ce mai arogantă, fiindcă continuam să nu simt nimic. Pînă cînd… brusc şi fără preaviz, mi s-a rupt filmul.

Am vrut să mă ridic de pe scaun şi mi-am dat seama că n-am nici o şansă. Pur şi simplu, poziţia bipedă îmi devenise inaccesibilă. Picioarele mele erau moi ca rufele spălate cu Cocolino. Sau ca prestaţia politică a lui Emil Constantinescu, dacă-l mai ţineţi minte. Culmea e că, deşi îmbibat într-o cantitate uriaşă de coniac (100-150 ml, cum ziceam), creierul îmi funcţiona la parametri aproape normali. Cu ajutorul lui, am formulat problema (“Băi, io nu mai pot să mă ridic!”) şi am verbalizat-o, alegîndu-l ca adresant pe amicul colegei mele. Care, după ce s-a adunat de pe jos de rîs, m-a luat în braţe şi m-a transportat pînă la pat, unde m-a descărcat cu grijă.

Ce a urmat mi-e şi frică să-mi amintesc, fiindcă a fost îngrozitor şi a durat vreo şase ore. Şase ore, camera aia s-a învîrtit cu mine într-un ritm… ameţitor, şase ore, capul meu a fost captiv într-o – scuzaţi clişeul, da’ n-am găsit altceva! – menghină, şase ore, o greaţă cît URSS-ul înainte de dezmembrare m-a torturat ca pe Horea, Cloşca şi Crişan. Şi, tot şase ore, amicii mei, au roit în juru-mi, ca nişte albinuţe, încercînd pe mine toate remediile de care auziseră vreodată referitor la alcool. Mi-au dat cafea amară, mi-au dat lămîie şi tot felul de alte chestii care, evident, n-au avut nici un efect. Răul era cu atît mai sfîşietor cu cît era dublat de o luciditate perfectă şi nu dădea semne că avea să se termine vreodată. Era atît de nasol, încît am început să jelesc. Plîngeam şi repetam ca un papagal “Mi-e rău, mi-e rău, mi-e rău”, deşi oamenii care-mi acordau asistenţă păreau să fi înţeles din prima. După vreo două ceasuri, cînd am devenit oarecum capabilă să mă ridic, au început excursiile la baie. La prima excursie, cineva exasperat de eşecurile tuturor tratamentelor de pînă atunci (nu spui cine, că nu mai ţin minte) mi-a pus duşul în cap. M-am întors, udă şi ciufulită ca o pisică plouată şi la fel de înlăcrimată, şi am continuat să fac public în mod repetat faptul că că mi-era rău.

Următoarele deplasări le-am făcut singură. Parcurgeam împleticit cei cîţiva metri care mă despărţeau de vasul de toaletă, mă opream clătinîndu-mă în faţa lui, îmi temperam suspinele, după care mă trînteam direct în genunchi (nu puteam să mă las uşor, că nu mă ţineau picioarele) şi, cu capul atîrnat deasupra WC-ului, vărsam, vărsam, vărsam. Fără număr şi, desigur, în zadar, fiindcă, odată întoarsă la locul suferinţei, constatam că nu se înregistrase nici o ameliorare. Nu ştiu cîte plimbări de-astea am făcut, dar, date fiind vînătăile cu care genunchii mei au ieşit din încăierarea cu Napoleon, cred că au fost mai mult de 10. La sfîrşitul lor, după şase ore adică, mă simţeam un pic mai bine. Eram aptă să merg (cam cu viteza şi siguranţa pe care le au pensionarii bolnavi de reumatism), burghiul din stomac se mai potolise, iar mobila din cameră se oprise şi ea din piruete. Stătea la locul ei, ceea ce eu deja nu-mi mai permiteam să fac. Era tîrziu şi trebuia să ajung acasă, unde mă aşteptau părinţii. Acestea fiind noile date ale problemei, echipa de salvare compusă din cei doi amici ai mei s-a întrunit într-un consiliu suprem de urgenţă şi a decis: “O ducem acasă”. Şi asta au şi făcut oamenii, nu înainte de a turna pe mine întreg conţinutul unui tub de deodorant. Bărbătesc, că aia s-a găsit la îndemînă, deşi, după părerea mea, care n-a fost băgată în seamă, ar fi putut să nu se toarne nimic sau măcar să se toarne mai puţin. În fine, cică prin această măsură urma să se prevină o eventuală întîlnire dintre mirosul de alcool şi nasul maică-mii, aşa că am stat la parfumat fără să comentez.

Pînă la urmă s-a dovedit că tot eu, chiar şi aşa, sub influenţa coniacului, avusesem dreptate, fiindcă maică-mea n-a dat nici cel mai mic semn de suspiciune. Nici măcar noaptea, cînd am mai efectuat cîteva expediţii la toaletă, în scopul de a scăpa de cele cîteva picături de alcool rămase pe fundul stomacului, care nu mă lăsau nici de-ale dracu’ să dorm.

De-aia, dacă cumva citeşte textul ăsta, o să mă dau prinsă şi o să recunosc tot: Mai ştii, mama, cînd am ajuns io acasă mai tîrziu, aşa, şi ţi-am zis că m-am întîlnit cu unii de la un radio la care colaboram ca reporter? E, atunci a fost. Eram avion, să ştii.

P.S. Tot pentru mama: Aoleo, te pomeneşti c-ai rămas cu impresia că am şi chiulit! N-am chiulit, dom’le, am zis şi eu aşa, ca să mă dau interesantă. De fapt, eram în vacanţă. Şi nici n-au fost 100 ml de coniac, au fost doar vreo 10. De fapt, hai să-ţi spun acuma pe bune: a fost doar o bomboană cu lichior. De unde să fi ştiut eu că o să păţesc aşa ceva de la o bomboană? Zi şi tu…

(Din Almanahul Academiei Catavencu 2008, cu tema “Senzatii tari”)

371 comentarii

  1. un post de sezon, asa, inainte de plecare 😈

  2. huă
    ne-ai stricat commenturile la postul vechi
    tre să o iau de la cap iar

  3. asta e pileala din senzaţii tari?

  4. Alchoolul e viata/ Si viata e … Nu doarme nimeni, aici e de noi :mrgreen:

  5. pileala din “senzatii tari”, da

  6. doamna mama lu tache
    vă rog io să n-o bateţi, că nu e vina ei!

  7. trimiteţi-o după gaz, că n-o să bea

  8. ai greşit publicînd chestia asta în senzaţii tari.
    poate senzaţii tari, genunchii moi 😛

  9. Prima data am comis-o in anul MCMXXX(terminaaaaaaaa!) … sau altfel, eram in anul I de Sf. Ion, in compania celor mai pozitivi ioni ce orbitau pe stratul meu energetic( 1s2/2s2,2p6/3s3,3p6,3d10/…@aurelian, e bineeeee?) … I-a dus mintea sa ne duca(mintea, normal) sa ne faca cinstea sa ne faca(cinste, normal) de ziua onomastica la Groapa (Brasov, langa Rectorat) cu cateva fluvii de bere … Nici Casuneanu, cu firmele lui de deszapezire, nu reusea sa are atatea troiene pe Strada Lunga cate am daramat noi la miez de noapte in incercarea disperata de a pastra pozitia bipeda in cautarea nemernicului de camin 1 … Ce noapte de vis … Traiasca Ion, Napole Ion :mrgreen:

  10. si-am incalecat pe-o sa

  11. Beton! 🙂 Ceva de genul asta am patit si eu “prima oara”. Ai grija sa n-o repeti in sezonul asta! 😉

  12. matrixe
    eşti bătrîn, mă
    lipseşte un Lî

  13. 😀 😀 😀 mult prea misto! esti super tare simona!

  14. @ Simona:
    Daca ti se mai intampla, baga apa in tine. Dilueaza alcoolul.

  15. cu apa te ametesti mai rau! nu-l asculta simona!

  16. Femeia si muzica, vinul
    Sunt trei minunate placeri;
    Cu ele invingi tot pamantul,
    Cu ele obtii tot ce ceri. 😳

    Bea, bea, nu te lasa,
    Uita ca viata e grea ! 🙄
    Mai dati-le-ncolo de chinuri, si beti !
    Viata-i frumoasa, baieti ! 😆

    Chiar Moise cu sfanta lui gura
    A dat o porunca in plus ;
    Ea nu este scrisa-n scriptura,
    Dar iata ce Moise a spus : :mrgreen:

    Bea, bea nu te lasa,
    Uita ca viata e grea !
    Mai dati-le-ncolo de chinuri, si beti !
    Viata-i frumoasa, baieti ! 😈

  17. @daniela vitelaru:
    Ai dreptate, ameteala cu apa rece e cea mai rea.

  18. Eeeeei, Simona, povestirea ta mi-a trezit niste amintiri. Tot student eram, ca si tine. Ne-am intalnit cativa fosti colegi de liceu, acum studenti cu totii si ne-am gandit sa serbam evenimentul. Cu atat mai mult cu cat eram imprastiati prin centre universitare diferite. Am baut coniac Unirea, cam 300 g fiecare. Am plecat bine mersi, doar cu o usoara ameteala, perfect constient si incantat ca tin asa de tare la bautura. Ne-am hotarat sa mergem la unul dintre noi acasa sa continuam cheful si sa jucam carti. Pe drum am trecut pe la mine sa iau o sticla de vin de casa, ocazie cu care am facut prostia sa imbuc ceva la repezeala. Am continuat drumul si am inceput sa degustam vinul din mers. Asta a insemnat sfarsitul. Totul a decurs exact ca in cazul tau. In plus, pe drum fiind si luna abia rasarita, am inceput sa vad exact 2 (doua) “luni”. Pana atunci nu credeam ca la betie chiar poti vedea dublu. Ma opream pe loc, ma chinuiam sa le apropii dar nu reuseam. Sareau in laturi ca doi magneti de acelasi pol. Si ca si tine nu am uitat senzatia nasoala de atunci si de dupa. Nu zic ca nu am mai pus bautura in gura, dar m-am ferit sa mai ajung ca atunci. Si tin minte ca ai mei amici au incercat sa ma dreaga cu zeama de varza. Dar pana nu m-am rastit la ghete de cateva ori nu mi-a trecut.

  19. Tanti Simona, “coniacul Napoleon” pe care l-ai ingurgitat era o facatura toxica compusa din alcool pur plus chimicale plus apa . Cele sase ceasuri rele de aci ti s-au tras.Daca ai fi avut norocul sa bei coniac [adevarat] n-ai fi patit…minunea.Si astazi ai fi fost in randul cucoanelor care mai merg ,fara frica, prin baruri fara sa se imbete. Sfaturi: alcoolul merge mai usor cu rontaitul unui mar[doua],niciodata cafea. Concluzia:la dame fine ,alcooluri si mai fine!

  20. cetăţene
    cînd erai student ce preferinţe aveai în materie de alcool?
    ţine minte o chestie, că-s om aparent bătrîn: habar n-ai ce nasol e să fii student şi să mai fii şi de prin partea locului. adică să te duci seara acasă, la părinţi, nu în cămin la iubit/ă. eu zic s-o iertăm pe simona. avea alte vicii în anul I: învăţa.

  21. bine ma ca nu dormiti voi… si mai matrito, de unde sa stiu io ce-ti orbita tie in creier la ora aia? 😕

  22. simona, tu imi aduci aminte de somna din…o floare si trei gradinari…! gradinari, nu gainari! ai inceput prost cu alcoolul! nu cred ca a fost cognac original! alta data, sa incepi cu 150-200 ml de vin natural, dar dupa ce mananci bine, ceva ce-ti place! si nu fuma! deloc! nu cu apa se diluiaza alcoolul! cu iaurt, cu lapte acru, cu sana, kefir! dar o mancare buna inainte, te scuteste de emotii! si gutuile sunt bune, pentru taiat greata! in plus cand bei, nu e bine sa stai jos prea mult! te mai ridici, mai dansezi, te mai plimbi! 🙄

  23. Mai copii, pe vremea cand voi va aflati in stare lichida prin glandele parintilor vostri, studentii beau RDV si fumau Carpati fara(painea studentului). Erau gagici care “suflau” o juma’ de vodca la o tigara si luau Postinor sa nu le doara capul dup-aia. Nimic nu se compara insa cu bitter-ul “Sibiu”, de culoare rosu-Geoana, tulbure ca Revolutia si greu lunecatoriu. Poate numai samahoanca sau tuica de pufoaica.

  24. @Ficat de Salaj
    ai uitat RDD-ul

  25. Simona astept povesti noi de la tine,te repeti sau ai gustat deja ceva? Tu esti ca masina diesel: consumi putin si mergi mult(la baie) !

  26. exact asa e nene, confirm senzatiile. Cel mai nasol e ca poti sa vorbesti clar si cursiv in minte,poti sa reciti si Baudelaire daca vrei in original, dar in exterior se aude doar ceva de genul: bla-blooo-bluu-bla, bloo, bluu

    p.s. la mine a fost vodca si cam multa, iar primul drum la wc m-a curatat asa de frumos ca am adormit imediat. alta viata, alt noroc..

  27. acuma la ce post se tine countingu? la asta?

  28. tocmai am intrat oficial in concediu.

  29. Prima betie = prima noapte de dragoste.
    Exercitiul/practica e cheia succesului.

    Bafta !

  30. Sa-ti zic eu, nu ca as fi mare bautor, dar sint atent la nuante si tin minte senzatiile.
    1/ sub nici o forma nu le amesteca! Nici macar berile. Eu cind ma apuc sa ma imbat, ma asigur ca am suficienta bere de acelasi fel.
    2/ Nu bea bere calda dupa bere rece.
    3/ Alcoolul te dezhidrateaza, de acolo apare durerea de cap. Surprinzator (sau nu) berea e cea mai rea. Nu te sfii deci ca intre doua beri sa bei si un pahar cu apa.
    4/ MARE atentie la bauturile dulci, alea asa zis de fete! Am baut odata o sticla de porto (21 de grade) de m-am resimtit doua zile.
    5/ MARE atentie la porcariile gen apa cu parfum (ca Neapuleaion-ul de care zici). Daca tot vrei sa te sinucizi prin alcool, de ce sa n-o faci cu stil? Incearca Zaraza, mie mi-a placut.
    6/ Un NU hotarit whisky-ului cu Red Bull! Nici tarii cu bauturi carbogazoase! Bloody Mary e o alegere perfecta cu conditia sa nu pui, in loc de suc de rosii, pasta de bulion (da, mi s-a intimplat).
    7/ Mare atentie la patetismul bucolic! E cel care te face sa te simti cel mai rau a doua zi.
    8/ Pentru a doua zi eu n-am gasit remediul perfect. Unii zic de zeama de varza, mie imi face bine un litru de lapte rece. Pentru durerea de cap recomand doua jumatati de algocalmin luate la interval de o ora, dar pisate, sa-si faca efectul.
    9/ cel mai bun e whisky-ul curat sau cu gheata. Confera o betie clara, curata, fara dureri de cap a doua zi.
    In rest, inca doua chestii:
    1/ efectul de invirteala trece cu putin antrenament; ca sa reusesti mai bine iti pui niste perne ca sa nu stai la orizontala.
    2/ vezi ca multi baieti dau de baut la fete ca sa profite de ele, iar ei beau ca sa-si faca curaj dar si ca sa-si imbunatateasca performantele.
    Hai noroc!

  31. Foarte misto povestire 🙂 . Bine normal ca-i plina de fictiune 😆 . Adevarul e fix in bomboana aia cu lichior 💡

  32. maxine: si ai iesit de unde? :mrgreen:

  33. Dom’le, mai ai sticla? 😎

  34. aurelian, tocmai am iesit din zona de stress.

  35. eu cred ca am urat o data Craciun fericit da mai urez o data, poate ma aleg cu niste nuci si mere … Maxine, vacanta usoara. Simona, sa nu amesteci, cum iti zic rauvoitorii de pe aici, apa cu alcool, nici inainte si, mai ales, dupa. Ceaiul din coji de banana face minuni, chiar si dupa o boboana cu rom. Si, sa nu uit, un pahar cat mai plin pentru Nedo. Si, in general la toata lumea faina de pe aici. Hai, la multi ani

  36. heeey, jack. multumesc. si pentru jennifer.

  37. gheorghe fagarasanul

    simona, tu trebuie sa ajungi redactor sef la catzavencu!

  38. nunununu… nedo redactor sef! presedinte!

  39. si nicolae inginer sef… aaaa editor sef…chestii

  40. nedo, candidezi?

  41. cre’ ca nedo… de fapt acum cam do…

  42. daca doarme e bine. s-a intors lumea cu fundu in sus. nedo doarme si eu fac tort.

  43. eu tocmai ma apucasem sa beau ceva: da, daca nedo doarme, ce ziceti care va bagati? ce tort faci, Maxine? Cu multa ciocolata?

  44. jack… imi pare rau dar eu deja te beau 🙂

  45. Aurelian! Ioooo? inginer sef? undeeee? La mintile lor, ca sa le rezolvi problemele iti iesi din minti!

  46. A! mai intai trebuia un aplecata plecaciune de salut!

  47. inginer sef la catavencu, sectia turbosuflante

  48. ma rog, mi-e jena o aplecata…

  49. nicolae: ia o secure sa inteleg si eu ce spui:)

  50. jack,da, ceva de genu asta.

  51. be-ma, Aurelian, ca ma bea milioane si e fericiti. Sa fii si tu. Eu o dau cu Jameson si Guiness.
    maxine, uite ce ar merge cu tortul tau http://www.youtube.com/watch?v=dRpw4tYMM-c&feature=related
    Si un film fain, de vacanta : the darjeeling limited – taj mahal sau asa ceva.

  52. Aurelian! Intr-adevar! Ai ghicit ! La turbosuflante! Da’ numa la sectia pompa! poate si ungere daca se da ceva in plus. Da pa evacuare nici gand! Arde!

  53. jack… mai pui sa ma uit la filme cu nume de ceai negru indian?…

  54. nicolae: la evacuare reciclam gazele arse si facem perpetuum mobile… numai sa inventezi un rulment fara frecare

  55. uita te ca e fain, eu l am vazut din greseala. si ce e rau cu ceaiul negru, ma rog? mai ales, daca pui si o tara de rom

  56. jack ceaiul negru nu-i rau daca-l bei dimineata cu cumpatare… si nu se amesteca decat, poate, cu lapte

  57. namasina ca nambreiaj 🙄 😯

  58. eh, eu tot dimineata si tot din cumpatare, he, he, nu l beau decat cu rom – un strop, doi. in plus, eu nu s cumpatat si nici nu beau ceai/cafea cu lapte. sau cu zahar dar apreciez oamenii care o fac 😆

  59. nici eu nu beau cafeaua cu zahar. beau putina, da amara. si nu ness.

  60. Baaah: la asta nu m-am gandit! Deja rulmentu e-n cap de la Bila-san din Tokio si ca sa n-aibe frecare ( ce stiu ceilalti!) m-am gandit sa bag gazele alea arse in rulment si dupa aia in balon. Sa scapi de buteliile alea!

  61. nicolae: sa stii ca nu-i a buna… risipim bunatate de gaze… ca se pierd prin parasuta si fantele laterale… si apoi cine le raceste cand dau de stratosfera?

  62. Maxine, mi-am taiat si eu zaharul din cafea, candva … savoarea e completa. Numai ca … am facut-o initial din ratiuni cam “semisogine” … desi o placeam, am vrut sa adaog si un sacrificiu cu dedicatie. Acum, de cate ori beau cafeaua simpla, parca iau lecitina. Tare olfactivul, tare simtitor.

  63. nici eu nu beau ness. da, cand eram mic, o amica de a maica mii facea tort cu ness si era bun. cat timp esti in vacanta?

  64. nicolae: la 11 kilometri ma opresc, da 🙂

  65. Bun! Se zice in domeniul meu, ca intotdeauna inginerii de turbosuflante ar fi putut monta pe Clio, un motor oricat de puternic. Probema e ca franagii ( aia cu franele ) nu ar fi putut opri aceste Clio.

  66. @Nicolaurelian:
    Nu mai frecati atat coeficientu’ ala, miu, niu, etc… (toti suntem greci cand facem daruri) … Io am platit ambreiaju’ si factura la gaze … Sa mai zic ca Simona este pe schiuri acum? …

    @Romica Jurca:
    Orele 16, autostrada Buc.-Pit., ninsoare slaba, dar voinica; sa te ti maine niu miu:lol:

  67. @Nicolae:
    E mai mare frecusul cu opririle astea; io stiu ce spun, tu sti ce zic 😛

  68. Ambreiaju? De ce asa de repede? Esti nervos? Din Bucale ? In blocaj? Dai cu stangu’n el la fiecare 10 metri? Da’ ce metroul are ambreiaj pe care sa-l platesti? De factura d.stra de gaze arse n-am ce zice decat tot un fel de turbosuflanta..

  69. As fi dat doamnelor si domnisoarelor de aci o reteta cu rulmenti si turbosuflante da ma tem ca cam tarziu.

  70. jack, thanks de cintecu de tort. sunt in vacanta pina in 3 ianuarie, cred.

  71. Da’ Simona n-are pe ce dormi decat pe schiuri? Baaah! Atentie nu va apucati de mishtouri ca o se supara si trage oblonul la blogul asta.

  72. sper ca ti a placut. vb mai spre dimineata (ora din ro). la restu lumii, sa aveti spor si nu uitati de ce v-ati pornit sa beti 💡

  73. in primul rand: ambreiajul, anvelopa si etrierul nu sunt prietenii mei. Fac rau la cuplu (motor)
    in al doilea rand: bicicleta trebuie facuta prim ministru: nu are ambreiaj
    in al treilea rand: daca ar fi oxigen, nicolae, ar fi fain in stratosfera; ca sunt doar curenti orizontali… nu tu turbulente, nu tu ascensionali; doar stanga- dreapta si inainte-inapoi

  74. Eu am crezut ca asa ti-ai inceput viata sexuala ! 🙄

  75. o deductie inteligenta, este adevarat numai ca eu ma refeream la principiul geoana- mitrea (biela- manivela pentru necunoscatori); nicolae ai cuvantul

  76. Sunt lucruri pe care tu nu le poţi atinge. Atunci visezi!
    Sunt momente pe care tu nu le poţi traversa. Atunci gândeşti!
    Sunt clipe care mor, atinse de conştient… plic, ploc Atunci eşti beat!

  77. Dupa ce am citit toate comentariile si am constatat ca unii s-au cam indepartat de la subiect voi incerca si eu sa dau un sfat “de mahmureala” un piculet “verificat”:
    O cafea amara cu 6-7 linguri de sare in ea …. si atat …. efect garantat!
    La multi ani! tuturor si Sarbatori fericite!

  78. noapte buna, tutulor
    stati linistiti;)

  79. Iarta-ma! Caninu si beregata n-au fost inventate si se practica-n jungla! Biela si manivela au revolutionat cate ceva si sunt rodul gandirii. Sa nu jignim mecanismul!

  80. Ca drumet care stiu sa apreciez,la ceas de seara aroma fina si persistenta a cognacului meu preferat vreau sa-ti spun ca,nu numai tu apreciezi cognacul.Napoleon era mare amator de aceasta licoare. Cognacul preferat a lui Napoleon era … nu era cognacul Napoleon,cum gresit ati raspuns Domnu’ Vacaroiu,ci cognacul Courvoisier.

    Atunci cand Napoleon a incercat sa fuga in America, el si-a umplut corabia cu sticle de Courvoisier, coniacul lui preferat. In cele din urma, a fost obligat sa renunte la planul sau si s-a predat englezilor. Cand corabia a fost descarcata, ofiterii britanici au fost atat de impresionati de gustul coniac-ului, incat l-au numit “”Coniacul Imparatului”” sau “”Coniacul lui Napoleon””.

    http://www.courvoisier.com/en/100_imperial.asp

    Va urez,sanatate si ebrietate!

  81. hey, maxine, m-am intors (de la slujba). cre ca e si pt ultima oara. te-ai trezit? nu cred, da eu iti zic, primu, ajun fericit!

  82. hey, jack. da, m-am trezit

  83. hey, ce faci? cum a iesit tortul? ce melodie imi dedici in ajun? esti ciufulita?

  84. de ce sa fiu ciufulita? tortu a iesit bine.

  85. pai cat e in ro? tre sa fii ciufulita cand te trezesti din somn. hm. bine, bine da’ si bun? Hai sa ti urez ceva frumos (abia am primit si eu urarea) in celtic: for auld lang syne!

  86. we’ll drink a cup of kindness …

  87. da, e si bun. in ro e 8 fara ceva, da n-am avut somn.

  88. maxine, te-ai culcat la loc? descrie-mi o felie de tort de a ta. dar fara amanunte ingineresti

  89. jack, e buna. atit. toata chestia e in crema. un pinch de esenta de fistic face diferenta.

  90. a cui o fi fatuca asta, promovata atata de insistent, desi nu are prea multe de spus? ba chiar, ajunsa in almanah!? care almanah… trebuia si el umplut cu ceva, nu? altfel, aceeasi “arta optzecista” de a insira purcoi de cuvinte fara sa ai nimic de comunicat prin ele – idei? nici atat. ma mir cum de s-a oprit (sau cenzurat?) si n-a dat detalii despre felul cum a scapat de ultimele picaturi de alcool din stomac. altfel, nici gigi becali nu s-ar imbata cu apa chioara, zer si alte alea, ca l-a invins pe napoleon… domnisorico, da’ chiftele nu stii sa faci, draga?

  91. si nu vreau sa mai aud de ingineri pina la anu. no offence pentru restul de ingineri, da de ai mei sunt satula. de juma de ora stau cu unul la telefon sa-i explic cum si ce sa faca in locul meu. 🙄

  92. maxine: in numele inginerilor de succes care nu pricep o iota: iti multumim maxine pentru urari; craciun fericit 🙂 😛

  93. multumesc, aurelian. 🙂 craciun fericit si tie!

  94. si tuturor inginerilor. tucuvas.

  95. maxine, ma duc sa mi fac o cafa f amara, cu un pic de rom si cu gandul la tortul tau.
    pt ingineri: tot respectul, da cine sa va inteleaga? 😥

  96. uite, jack, cind n-o sa maninc deseara din tortu ala o sa ma gindesc la tine. asta in loc de melodie de ajun.

  97. crăciun fericit “la tuturor” vă urez! suflet! iar ăştia mai încîncenaţi, lăsaţi-o mai moale, luaţi un laxativ! 😛

  98. maxine, uite, f frumos. nu s ce sa mai zic. cred ca – nu s f sigur – i-am dat adresa mea lui Corina. Orisicat, e o dedicatie faina. Si tie, Nedo

  99. ei, suflete, te-ai trezit?

  100. jack, ce-i cu corina?

  101. si asta e pt tine si pt toata lumea. stai sa ma concentrez: http://www.youtube.com/watch?v=46EXY4oP1Do

  102. aaaa, nu ma mai joc 🙁 si mie imi venise asta in minte pentru tine. considera ca ai primit-o.

  103. e ok. leapsa. 😉

  104. si asta e tot pt tine si pt cui ii place scotia – irlanda – scotia – irlandda – si astia ca noi. puteti sa skip the introduction. macar astia, la sf se sfarsesc, http://www.youtube.com/watch?v=6ST8jbfGyNM&feature=related
    Craciun fericit la toti

  105. Craciun bun! Hai sa ne traim!

  106. Dragilor, chiar daca nu ne aude, in primul rind sa uram un Craciun fericit distinsei doamne a blogosferei care ne suporta in fiecare zi si ne da subiecte de on/off topic.
    Simona, sa ne traiesti! Sarbatori fericite!

  107. Simona! Roz, Simona, roz!

  108. daca tot ne “paste” Craciunul, La multi “fani”! 😉

  109. bine Simona

  110. holaaaaaaaaaaa

  111. mai, v-ati imbatat? ati adormit in munti de caltabosi? v-a luat soricu mintile? avem o sarcina. jde postari. sa se bucure Simona cind se intoarce.
    jack, simti un fior? te beau.

  112. Da blogu asta cate postari poate suporta? Ca io ca si Aurelian care stim a masura viteze, spatii, mase, etc adica tot ( hai baiete la treaba) ne ingrijoram! Nu m-am ametit nu am luat trifer**nt nu am abuzat. Craciunul nu este un fel de zi onomastica!

  113. hai ma ca nu ne-am imbatat defel doar astia de la vodaorangecosmozappfone cu semnalul lor de 2 lei si treijde bani… ei s-au imbatat, da!

  114. eu si prietenii mei

    Draga Simona, eu si prietenii mei ne-am ras de aventura ta cu Napoleon si am hotarat sa iti uram la sarbatori fericite.

  115. @aurelian. e o problema! Maxine vrea trafic cu viteza jde/min. A avut o clipa de ragaz intre doua felii de tort. Acu’ tace. O fi venit soacra!

  116. Corect! sa iasa soacra la interval!

  117. Saru’ mana. Craciun bun. Ceva de complezanta: A mai ramas ceva din tort?

  118. a mai ramas o jumatate. da tre s-o duc miine la mama unei prietene.

  119. Trebuie sa hic, recunosc, m-ai dat gata.
    Si tu cu patania aia hazoasa (Simona, nici nu stii cit pierzi neavindu-le cu lichiditatile), dar ma astept ca un rosu Burgund de Recas sa-mi faca viata in roz, ca aud ca vine criza.
    pa.

  120. @maxine.Un gest frumos, pe care ar trebui ca noi toti sa-l facem tot timpul. Nu numai de Craciun. Daruri mai mici sau mai mari. De orice fel daca aduc macar un pic de bucurie sau alinare. Acum au o semnificatie mai mare.

  121. Prin zona sud est exista obiceiul ca de anumiti sfinti sa se dea “pomana” . Un gest ritualic prin care se doreste a fi exprimata afectiunea fata de nevoias. Acestea sunt in numar de vreo trei in timpul anului. Aceasta “pomana” constand in mancare sfintita la biserica se acorda cu vesela cu tot. Noua. Se face schimb de mancare care mai de care mai pretentioasa intre vecini, rude indiferent de starea lui de bine. Tare ma tem ca in aceste schimburi sunt ocoliti chiar cei care au nevoie de pomana. Stiu ca spun ca aici locuiesc. Am trait o perioada in Ardeal. Nu exista obiceiul asta. Probabil ca la inceputurile lui, obiceiul “pomana” se adresa nevoiasilor.

  122. nicolae, nu ma intelege gresit. nu e pomana. pur si simplu mamei prietenei mele ii place tortu ala si cum azi e ziua ei i-am promis ca miine cind ma duc la ea ii duc tort.

  123. maxine, a fost o paralela nefericita si fara nici o legatura cu gestul tau. Era o legatura cu postarea cealalta a mea. Mi-am adus aminte de un obicei de pe la mine legat de bunatatea pe care toti ar trebui s-o manifestam nu doar cu ocazii impuse. Lumea va fi mai buna numai daca toti vom fi mai buni. Unii au reusit altii nu. Fara voile lor.

  124. Nu sunt egalitarist. Elitele trebuie sa fie deasupra. Sa conduca. Sa dirijeze “turma” catre bine. Trebuie protejate!

  125. nicolae, nu e nici un fel de problema. am cam ramas singuri p-aci, nu?

  126. cat mai multa vodca-n cap, cat mai multe orgasme si pozitii dorite de tine! somna for ever! 😈

  127. n-ati ramas mai singuri dar in zona in care sunt nu merge nici macar trucul cu folia de aluminiu ca sa prind si eu semnal… tre sa merg la carciuma ca sa mai scriu ceva… aici au wireless :mrgreen: 😀 😆

  128. bine pe langa wireless au mancare si bautura… si niste becuri chioare ca merg pe generator acum:)

  129. ahaha, asta imi aduce aminte de o faza cind umbla un prieten de-al meu cu laptopu in brate printre niste casute de vacanta sa prinda un wireless. tipul parca era in “the party”, daca ati vazut filmu. aparea si disparea ca servitoru ala beat cu tava in mina.

  130. noroc ca nu se fumeaza in camera… mai pot scapa la wireless din cand in cand:)

  131. SI FRUMOASA SI TALENTATA ! Nu credeam ca exista asa ceva. Nu cumva poza e a vreunei prietene?

  132. si fiinte care-si comenteaza primele posturile… hai noroc si sanatate

  133. Pentru dra Simona Tache,

    Bautura este buna, dar trebuie sa te tzii de ea.!
    Prima experientza nu este intotdeauna placuta. Este ca si sexul !

  134. @Nicu Pruna. Normal: Cheltuiesti atata ca sa te apuci, sa depinzi ca apoi sa te lasi? Si de bautura si de sex ca si de tigari.

  135. Mult admirata Simona Tache

    Napoleon n-are nici o vina…Ai avut insa noroc atunci! Poti avea noroc tot timpul? Concluzia este simpla: esti alergica la alcool si s-ar putea sa afli ca mai sunt si alte produse pe care ficatul tau nu le poate procesa…Se impune o vizita la un medic internist pentru o trimitere la un laborator de probe hepatice si citirea lor de un specialist hepatolog. Aici in America de Nord unde locuiesc din 1980, alcoolul reprezinta cel mai mare flagel (inaintea narcoticelor) pentru societatea de consum…Iar ficatul este pus pe acelasi podium ca importanta cu creierul. Multe din functiile ficatului sunt inca necunoscute ! Ai grija de ficatul tau, este rafinaria de care dispui iar alcoolul este dusmanul cel mai primejdios pe care-l ai la ora asta !
    Cu sincera consideratie,
    Michael Nicholas
    Montreal (Quebec) 26 Dec. 2008

  136. vai, vai, vai. hibernati cu totii. shame!

  137. Ei si tuu, Angela … normall ca hivernam, la cate rafturi goale prin camari ce-ai vrea sa facem … ce stii tu cat de greu se aduna un kil de combustibil din liposuctii … Uofff, tineretul asta :mrgreen:

  138. daa, tineretul asta

  139. sincer, in ritmul asta eu va urez de pe acum la multi ani si an nou fericit! tucuvas!

  140. Gata colesteroectomia? Daca eram si noi la munte, ca sefa, ne ajungeau 2-3 deszapeziri ale 4×4-ului si ne slimeam ca de missnow … io mai am colebile, important e sa mai fie sarmale si carnati la schimb 😳

  141. Chiar asa! Sefa ce o fi facand de nu ne baga-nsama? Da zapada? Pe sub schiuri? Daca stie! Daca nu o da naibii!

  142. Chiar asa! Sefa ce o fi facand de nu ne baga-nsama? Da zapada? Pe sub schiuri? Daca stie! Daca nu o da naibii! De sub rotile masinii? Da de ce ea ? Nedormitu n-ar putea?

  143. iubi,

    ma gindesc la tine de 3 zile batute: ce-o face iubi, singura, pe meridiane? O gasi de mincare, de baut? O fi nimerit camera buna? Se poarta aia bine cu ea? Sint ospitalieri? Cum e vremea? Sa nu ploua, ca a plecat cam goala… Sa nu stea in curent, ca are maseluta aia sensibila… Magazinele sint aprovizionate? Se gasesc de toate? Cit de scumpe sa fie bucuriile lui Iubi, cercei, toleturi, bunataturi?

    Of, daca stiam asa, mai bine mergeam cu tine. Ai grija de tine, nu te abtine de la mincare.

  144. La Multi Ani si va doresc sarbatori fericite alaturi de cei dragi.

  145. Cat despre post, Simona cred ca a vrut sa trimita un mesaj subliminal sa nu consumam mult in aceste zile!!
    Nu Nedo?

  146. La Multi Ani si tie, Jancan!

  147. La Multi Ani celor pe care ii cheama Stefan, Stefania sau Ianos.
    Sa dea de baut ceva si ei ca sa mai manance si gura noastra care este un Jack Daniels.

  148. La multi ani! Cam putzini! Vorbeam/scriam de scriitorii de aici. N-au fost prudenti, ori triferementu este si acum nesubventionat. Ori sunt blocati in trafice auto sau de telescaun si n-are chef de discutii discutabile din punct de vederi. Pe vremuri erau si cartile postale fara poze cu cazinou’, trenul de pe V Ph, si Babele!

  149. Triunghiul Bermudelor ! Nasol

  150. nicolae, tie ti-am zis la multi ani de ziua ta? la multi ani si stefanilor si stefaniilor, faneilor si fanicilor.

  151. si la multi ani si la vasili si la ioni si ioane

  152. atunci eu zic sa spunem la multi ani si la Marii, Gabrieli, Mihaele, Ane, Florini… ma rog, la toti sfintii… scuzati-mi dativul :mrgreen:

  153. si, maxine, de ce esti egoista… zi la multi ani si cationilor si anionilor, ce naiba!

  154. @Angela. Ma simt pagubit. Da’ sa ne traiasca fanii fanele si de ce nu toti si toate. Ca au prenume cu rezonanta sau nu. Sfanta mea Doinita cand isi serbeaza ziua?

  155. @Aurelian. Io ca sunt mai matrasit p’in lumea asta, decat domnia d.stra de ce te mai bagati bre cu catodicu! Ca d’aia port acu 1,75 pi nas la citit si bunghit pi LCD. Dezastru mai mare n-a fost pe capu meu cand n-am mai gasit ochelarii de acasa. Ca aia de serviciu, normal ca erau la serviciu. 25 Km.

  156. @Nicolae: lasa dom’le cationul acolo… ce? de ziua dumitale ti-ar conveni sa-ti spuna cineva la multi ani omule in loc de la multi ani nicolae? eee 🙂

    si apoi nu mai da vina pe catodic pentru dioptrie ca mi-a spus doctoru’ de ochi ca nu e de la tub ci de la batranete… si daca-i vorba de un dush de electroliza apoi foloseste sapun si clateste-te cu lcdu

  157. Corect. Da cristalele alea lichide nici cum n-am putut sa le bag in tubu de shampon.

  158. Sau in nesabuinta mea le-am confundat cu alea svarovski dacam zis bine? alea care se pun pe sutiene.

  159. mai nicolae… iar ai confundat gemele cu televizoru’? ce? tu vezi meciul in inelu’ nevestii?

  160. A zis cineva de gemuri? De care?

  161. Ba mai rau: gemete? Stai linistit toata lume-i bine.

  162. Da ce-i mai rau acuma vine: geme contoru’ de la gaze. Cred ca distrig.,. nu l-a uns. Centrala geme si ea. @ aurelian. am o problema cu gemele astea!

  163. Nicolae: auzi da’ tu nu ai auzit de celule fotovoltaice… sa vezi ce-ti geme distrigazu’ la usa dupa aia… ma rog, daca nu pune guvernu taxa de inmatriculare pe radiatia solara

  164. Don Aurelian! M-ai confundat! Io traiesc aci in sud est. Ca sa stea distig… la usa trebe sa am pile mari la NASA. Apropo ! astia nu au vreo statie d’aia ruginita de vanzare ca sa iau celulitele alea voltaice?

  165. Si restu la inox, aur si argint vechi?

  166. In vreo 17 ani de scoala plus inca vreo 2 s-au tot incapatzanat niste dascali sa-mi bage-n cap ideea ca din rahat nu poti face bici care sa pocneasca. Nici macar bici. Aaaa! au zis ca se poate, da’ cu ceva pierderi. Si eu si domnia ta cautam sa reducem pierderile care, in fotoliile inalte inseamna bani. Ai primit vreodata vreun banut ca ai redus vreo pierdere? Raspund eu! NU. Au primit baietii de la vanzari nustiu ce procent ca au mai vandut ceva chiar daca in pierdere? Tot eu. DA . Te mai intrebi de unde criza? Chiar n-ai pe nimeni la NASA?

  167. nu da’ vezi ca a mai ramas ceva platina din MIR… cat sa pui la delco… te ajuta?

  168. nicolae, ziua buna. ce te enervasi?

  169. Saru’mana Maxine. Da ma inervai. Ca vine Aurelian sa-mi bage platina la dizel. Un afront mai mare nu exista.

  170. maică-mea a fost profesoară de română, da’ n-am avut curajul să o întreb, că era cam aprigă:
    – eminescu o pupa pe veronica micle cu limba?
    – veronica micle cu ce se spăla pe dinţi?
    – cînd eminescu a ajuns în roma mică şi a salutat-o, a dat peste ţigani la cerşit? cît de mici?
    – ce costume aveau carabinierii în roma mică? le erau pe măsură, sau prea mici?

  171. nicolae, pentru mine o masina e o chestie pe patru roti cu motor si claxon. nedo, bine ai revenit…

  172. Saru’mana Nedo. Cum a fost zapada? Te-ai dat cu schiu, cu sania sau cu capacu? A! cu toate trei? Nu ma indoiesc de calitatile de echilibristica pe care le ai si mai ales demonstrate p’asicilea. Oricum bine ai venit pe la noi. Am fost ingrijorati! Eu cel putin mi-am exprimat aceasta stare ceva mai sus. Am o intrebare? De ce numai atat timp?

  173. am dormit într-un sicriu. am sărbătorit helouinu’. am fost dracula, ce naiba…

  174. Aaa. Maxine. Se spune ca automobilu, ca masina cum zici, este o chestie pe patru sau mai multe roti, cu claxon, cu ochiulete ( cum zice Doinita) care vad in noapte, cu un deservent care manevreaza pedale, parghii, butoane, un cerc, este atent sa nu rastoarne tortu asezat pe polita din spate chiar daca trebe sa franeze de urgenta, este atent sa nu ….

  175. tocmai am fost solicitat să îl adaug în lista de mess pe ionuţ mafiotul. să îl adaug, sau să aştept să mă caute şi gigel cuţitarul? ăsta mi-e frică să nu îl aducă cu el şi pe fănel the ripper, de care am auzit că e cam bulangiu.

  176. Ionut e OK ca a fost votat. De gigel si fanel nu pot zice decat ca fac parte din trupa lui Ionut

  177. A ! Bulangiu e toti!

  178. Vazui ca va treziram … sau vazuram ca ne-ati …? … In chestiuni de luminiscenta licuricistica, doar Nedo poate descifra secretele adevaratei stari de agregare … Ia auziti: 1001010010101110010101 !!! Nedoooo, osu’ la treaba !:razz:

  179. ziua buna. si simcere multumiri si urari de bine pe cale orala rds care ne-a depanat dupa 5 ore.

  180. urări de bine şi bunăziua, trăiască erdeeşu’, deşi cred că sînt ateu nepracticant

  181. pai cum sa fii ateu? si dumnezeea? marele preot guta?

  182. salut dumnezeea! ne pregăteşti o postare, sau ai curăţat un pic ce a intrat în moderare?

  183. am zis ateu nepracticant. de fapt, neopracticant. nedoprotestant.

  184. ‘ai ma Angelaaaaaa 🙁 A zis si omu “cred ca sunt ateu”, culmea, “nepracticant” … Deci crede cu siguranta, Nedo e cea mai cucernica fata dintre noi, cred 😛
    Ador defectivele, mai ales cele subiective :mrgreen:

  185. Simt miros de haos. Face-ti bre o data disciplina si mai ales ordine-n haos. Ma doare capu! Toata lumea vrea ceva pe care n-o vrea. Semnalizeaza la stanga da’ sa duce la dreapta. Si invers. E deja ciudat ca ala care a ziz ca merge intr-o parte o ia pe acolo. In ce lume traim?

  186. preacuvioasa nedo, mii de scuze.
    nicolae, cine sa mai inteleaga? cred ca trebuie indicatoare.

  187. @Nicolae: Cine suntem si ce vrem? Asta cum iti miroase? Sa nu zic cum suna, ca-mi vine-n minte un pulover pe gat… Recunoaste ca miroase a alinanta-n cuget si simtiri … suntem si noi un mic guvern de cohalitie … Important e ca ne facem planul la posturi (uite, deja scriem cu 2), poate ne remarca sefa cand o veni … cica e bara la bara pe DN1, sensul sosiri … Cine e bara si cine e cealalta bara, n-a zis

  188. Simpatic articolul, daca mai gasesc unul la fel pun adresa la favorite 😉

  189. Ba nu! Cine mai respecta indicatoarele? Numa aia care vor sa-si acopere cocinelele de porculeti. Trebe gloante-n flinte mai ales la junchitura parl;am .. Nema praf pusca!

  190. Ba nu?? … Poate BANU’!
    @Nicolae!
    Aveai semn circulatie ortoepica … de ce nu-l respecti?
    Uite cine vorbeste (cand scrie 😛 )

  191. Nicolae: auzi? ti-e frica de servicii? servicii din astea: SRL, SIESI etc.? ce naiba nu scrii parlament? :mrgreen:

  192. nicolae, eu nu te-am luat pe tine cu ioregelkivanok si borzosto. ce-i aia junchitura?

  193. on topic: matrix… nu vezi dom’le ca unii nici culoarea rosie nu o mai respecta noptile astea?

  194. Sefa? Sefu? Vreti o definitie? Nu v-o dau ca poate tembelu are acces la LCD. E un bine facut voua

  195. mamă, ce păruială pe-aici! 😈

  196. tache, nu te mai da ascunsă, că ştiu că eşti pe-aici. cheamă-l pe guţă să facă ordine!

  197. @aurelian:
    e ca-n bancul ala cu soferul profesionist, trece pe rosu la greu, dar franeaza naprasnic la verde, de teama colegului profesionist care-i poate taia calea in intersectie …

    Ce sa mai zic? Greu la deal cu boii …. mari. Nenorocirea e ca impartim acelasi imas carosabil cu ei si oricat am cauta sa fim mutual respectuosi, bovina rupestra ne dirijeaza spre abator cu tot cu magar si samar 🙁

  198. salutare, nu ma dau ascunsa, am fost ocupata sa scriu un post. acuma tre’ sa ies cu niste treburi, va pup, meri crismas end a heapi niu ier, revin. 😛

  199. bre, haideţi să vă ciomăgiţi dincolo, că e postare nouă

  200. huă, cucoană!

  201. Nasol! trebe sa raspund:
    @angela. Junchitura este imbinarea intre un membru inferior sau superior cu trupul. la om ca si la animale ( porci, capre, etc).
    @aurelian. Scumpule! Frica mio-a fost numa de mama si-mi este, care m-a batut la vreo 25 ani ca fumam. Apriga femeie.
    @matrix./ nu ma lua ortoepica ca ios inginer si nam nimic la oase.

  202. e prea tarziu Simona
    acum sunt un James Dean al laptelui praf…nu mai imi pasa daca e zuzu sau dinala la punga, nu mai imi pasa….teai gandit vreodata ca poate chiar am stat la universitate? macar o data…nu te asteptam pe tine, asteptam sa vina un prieten sa mergem sa bem o bere, dar cat timp asteptam teai gandit ca poate mia trecut mie prin cap…”uau,chiar o astept pe Simona Tache. iubirea vietii mele amarate…ufff?”

  203. guţă
    ce gust are fînul stricat? nu te-ai gîndit că între fîn şi lapte pendulează un biet animal?

  204. asta da exclusivism.

  205. lapte de pasăre

  206. guţă
    oare o fi loc de o şedinţucă mică pe mess?

  207. eu mam chinuit o viata de pisica sa o conving pe zeita sa vina pana la universitate. sa vina doar. atat. sa ma scuipe, sa treaca pe langa mine, sami dea una la ficati, orice…si vine make asta si o invita la teatru si crede ca are vreo sansa..pai ce sa zic! sa va zic bine ati venit? bineati venit rau ati nimerit! la locu’ astai zice serparie! dreacu stie de ce nu a venit la universitate!

  208. Când vezi un om bun, încearcă să-l imiţi; când vezi un om rău, analizează-te.

  209. guţă
    a intrat cu nume şi prenume, de acasă. îl las să intre iar anonim şi dau liber la circ. stai pe fir

  210. Modestia este fundaţia solidă a tuturor virtuţilor.

  211. astazi postesc.astazi ma caut. ma regasesc. ma aflu in mine.

  212. citeşte revoluţie şi reformă. ADEVĂRUL arăta-ţi-se-va ochilor şi numele tău va fi rostit

  213. voi sta aici nedo. ma voi reface. ma voi transforma si ma voi intoarce ca in filmu ala cu kung fu! mai puternic mai agil mai indragostit ca niciodata si mai nesatul.
    cand mai treci peaici lasa si tu ceva in cutia milei sa nu mor de foame…sa mor de prost…dar lucrurile se vor schimba ti-am spus. ma voi renaste!

  214. asta e prima zi.

  215. dexul este falsul adevăr. orbecăieşti printre cuvinte.

  216. trec si eu sa-ti las o merdenea, guta

  217. Simona,
    nu ma tenta sa revin. sunt in cautarea mistica a cojilor de seminte pe care leam inghitit accidental.trebuie sa fiu tare. trebuie.
    merci nedo,
    ma voi apuca acum de tradus din dex. sami spui daca e nevoie pentru aragazu ala metalica.
    liniste
    rugaciune

  218. ce este iubirea?

  219. iubirea e cînd mami şi tati îţi dau papa şi te bat la curuleţ dacă nu eşti cuminte şi te pupă

  220. Am o banala intrebare pentru voi…: “Dragostea s-a nascut prin femeie
    sau Femeia s-a nascut din Dragoste…?”

  221. a ghicit cine este aragazul?

  222. aragazul înseamnă înseamnă

  223. traducatoru’ de november rain sau ce canta aseara…

  224. traducea guţă în stil metallica

  225. azi de cînd i-am zis că poate vorbesc cu băieţii nu a mai postat nimic. cred că face coerent caca pe el

  226. do minor caca major

  227. insa acum meditez in timp ce calc pe sticla sparta de peretii tnbului…

  228. am intrat pe blogul lui istodor pentru exercitii psihice si analitice si mam speriat. lumea e din ce in ce mai rea. doar aici in oaza asta pot sami limpezesc mintea si sufletul.

  229. hai ia!!!!!!!!

  230. hai karte! fri tui!

  231. vreau să mă întind cu freedom

  232. Când vorbesti mult, aproape intotdeauna spui si ce nar trebui spus.

  233. Omul superior actioneaza inainte de a vorbi, iar apoi vorbeste in conformitate cu actiunile sale.

  234. sa facem liniste. sa ne odihnim. sa ne gandim la toti cei pe care iam jignit. sa facem o lista. sa ne gandim cine nu e in ea. sa stam in cap.

  235. a intrat rock and roll. am avut o relaţie carnală cu chitara

  236. sa trec prin foc. sa trec prin aragazul Simonei si sa ies negatit.

  237. şedinţă, guţă, arde!!!

  238. o dimineata plina de speranta. ma incalzesc la inima si gatesc la sentiment.

  239. nai venit aseară la şedinţă… a fost război paici. duşmanul a fost învins, dar eu sînt rănit. lumea m-ă crede prost. cred că rămîn cu tine aici. învaţămă să fiu prost?

  240. e greu mai ales daca esti destept. imi pare rau pentru aseara dar am avut de sarbatorit niste Ioni si Ioane…am intrat acum…vad ca tipul a schimbat placa…sia dat seama ca e prost prea tarziu oricum. eu miam dat seama ca sunt prost din prima! aici e marea diferenta. in ceea ce privest textul Simonei, ca sa fiu ontopic, pot sa spun ca este dulce dar in acelasi timp sarat…e un fel de miere cu bere.

  241. trebuie sa renunt la analogiile astea ca mi se face foame mereu si nam de unde…
    iti dai seama ce gras isi imagineaza Simona ca sunt….

  242. si cand colo eu am un corp de sala suprarealist. sau poate nu. nu conteaza oricum asptecul fizic pentru ea,nu?

  243. adica eu acum fac mai mult exercitii mentale mentolate din alea fizico-chimice nam facut…si nu cred ca ii pot convinge pe calugarii aurelian si nicolae sa ma ajute.

  244. doamne ce bine e aici…e ca si cum am gasit o parte a Simonei doar a mea. aproape.

  245. vreau să fiu sărac cu duhul

  246. RENUNTA LA TOATE POSESIUNILE TALE! DAMILE MIE!aceste este primul pas tinere…

  247. Constiinta – lumina inteligentei pentru a distinge binele de rau.

  248. ziua a doua!

  249. aşa grăit-a za-zacusca

  250. mă posed doar pe mine. m-ai mai posedat o dată. poftim, posedă-mă!

  251. te posed. inchid ochii si te miros sa vad daca tie frica. nu tie. nu tie frica de pacat. esti pur. intindete langa mine sa calatorim in timp si spatiu. scremete ancestral si tinema de mana. impreuna pornim in calatoria vietii. eu ma voi regasii si tu te vei gasii.
    te anunt intro secunda in ce an suntem si unde suntem….
    zoooooooooooooooooooooooooooooooooooooommmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm!?

  252. anul este 1924 si suntem in Melbourne

  253. nu suntem in Korea in 1644

  254. O femeie frumoasă, senzuală şi inteligentă iniţiază cu acelaşi YONI din care, într-o viaţă anterioară, s-a născut bărbatul. O asemenea femeie iniţiază cu aceeaşi sâni cu care, într-o viaţă anterioară, l-a alăptat pe bărbatul ei de acum. O asemenea femeie iniţiază cu aceeaşi gură care l-a calmat odată pe bărbat. Femeia conştientă de frumuseţea ei, care este plină de senzualitate şi inteligenţă, este suprema iniţiatoare în Tantra. KAULARAHASYA

  255. Tantra concepe Universul ca o ţesătură de energii invizibile, extrem de complexă şi multidimensională. Această Ştiinţă permite expansiunea controlată a conştiinţei dincolo de această ţesătură de aparenţe iluzorii şi astfel ne eliberează de ignoranţă. Tantra mai este numită şi Vama Marga, adică Calea de mâna stângă datorită faptului că femeia, care reprezintă influenţa lunară, polaritatea negativă sau stângă, joacă un rol esenţial în această Ştiinţă.

  256. sa ma gandesc daca imi plac merele verzi sau nu? liniste.

  257. atunci aleg calea adevarului. lumina sa sembien jegu meu!

  258. eu sînt jegul tău. eu sînt adevăruţul

  259. vreau un compliment

  260. esti sarutul cosmogonic al lumii roz!

  261. asta e o stare

  262. privesc in tine un karate kid inca timid dar puternic. mai puternic decat armata celor 1000 de maci!

  263. armata celor 1000 de sanchi

  264. Fiecare lucru are frumuseţea lui, dar nu oricine o vede.

  265. trebuie sa fiu tare…chiar daca se vorbeste de porno!

  266. linistea unui copac prinde radacini in mine. sunt calm. sunt porno!

  267. 😐 😐 😐

  268. exercitii de respiratie

  269. am iesit la o tigara de foi. ninge. zapada. e frumos. stati linistiti. calea mea e cea buna.

  270. trebuie sami controlez frica! dar daca nu am frica? carol?

  271. pornache, Mircea Badea si puterea mea de vointa!

  272. sunt un zeu, dar sunt modest.

  273. iubire-san, eu te apreciam si cind erai hotel. sper ca nu te apuci miine sa cinti cu nedo chestia asta
    http://www.youtube.com/watch?v=yx986JqK9go&feature=related
    va pup

  274. 🙂
    multumesc.
    incepusem sa cred ca sunt singur aici. acum stiu ca un inger vegheaza asupra mea in acest drum initiatic!
    🙂

  275. duplicat’as commentu si tie. mess. alt mess. a lot of mess

  276. viitorul este al meu!

  277. piei satană!

  278. yoga pa tastatura.

  279. neata, tucuvas.

  280. neata fericire!
    ce faci?
    sa nu te iei dupa ei.
    Numai cei foarte intelepti si cei foarte ignoranţi nu se schimba.

  281. astazi am dezlegare la 🙂 si o sa incerc sa pun de cate ori pot 🙂 ca acum 🙂

  282. ia zi, guta, ce sa-ti mai aducem de macare p-aici?

  283. nimic. postesc.
    nu iubesc nu nimic. caut Adevarul. dar vad ca nu a mai intrat pe blog. mai am astazi si cred ca transformarea va fi completa. testul final va fi atunci cand voi dorii sati spun ca te iubesc. pana atunci iti multumesc pentru atentie si daca vrei sa mai stai mai tarziu voi face niste genoflexiuni cu 🙂 si 🙁 .
    PS
    vroiam sati spun ca tu esti ingerul meu de zapada dar mam abtinut. asta inseamna ceva!
    KARATA!!!

  284. ti-am lasat totusi o supa calda pe capacul canalului. vezi sa n-o versi cand il deschizi

  285. nu mai imi da atat atentie te rog ca turbez si sar la gatul tau si te iubesc. iti multumesc pentru supa dar sa fie ultima!
    trebuie sa fiu tare…sa rezist. tentatia……ufffffffffffffffff.
    😡

  286. stii ce fac dealerii de droguri? vin si le dau gratis prin gard alora din centrele de dezintozicare 😛

  287. nu este amuzant… crezi ca e usor sa stai aici sa vorbesti singur? zii!>>!??!?!@ crezi ca e usor!?@!@!# mai pui si 😛
    numi vine sa cred cat de cruda esti….acum supa am mancato, a fost buna. sar’mana! dar sa stii ca oricat de multe vorbe dulci miai spune eu voi rezista.!vei vedea ca pot!
    pentru ca daca vreau sa traiesc pe acest blog cum se cuvine trebuie sa invat mai intai sa mor!

  288. ❓ 😡 ❗

  289. ha! karateka! kang pao!

  290. iesi, copile, din canal si rizi la soare! asa era in ion creanga, nu? carol?

  291. guta nu vrea ciocolatica si e rus. el a oprit gazele :cry:. imi bag gheruta in git. stai sa-mi ridic o ureche. gata. la revedere, lume cruda.

  292. deci
    sunt calm. ma calmez. totul e bine.
    vroiam doar sa va rog sai spuneti lui CIM ca a fost foarte savuros textul lui. va multmumesc. 🙂
    acum stau in degete pe tastatura. place voua? 😉

  293. nu va place?

  294. ne place. am transmis omului mesajul tau din exil

  295. multumesc!
    🙂
    uite ca am inceput sa fac exercitiile…

  296. am obosit…

  297. pai daca nu respiri cum trebuie, normal ca ai obosit. expira pe efort!

  298. Cel care este stapanul mintii sale este stapanul Universului.

  299. sen-sei,os! ai numarat deja de doua ori pana la infinit?

  300. invata-ma sa ascult cum creste iarba!

  301. am numarat pana la numarul de aur. am calatorit in timp cu ceasul din toolbar.
    iarba nu se asculta. iarba se fumeaza….

  302. primeste darul cunostintelor mele si fii partas la constructia unei lumi noi, a unui blog nou, mesianic.

  303. am impresia ca privim in aceeasi directie in poze…e semn bun.

  304. Adevarul nedormirii? umplema cu intelepciunea ta si dami puterea sa pot!

  305. teama-mi-e ca darul intelepciunii tale cu mintea-mi nu-l pot cuprinde…iti voi urmari gesturile si voi meditata indelung la profunzimile vorbelor…vreau sa te urmez pe calea dreapta si ascetica pe care ai ales-o,sa-ti fiu primul discipol…
    ce incercari trebuie sa trec pentru a ma primi in ashram-ul tau?

  306. trebuie sai iubesti pe cei neiubiti.
    sai mangai pe macu si mache. sa le fii alaturi. sa le fii un sprijin. in plus de asta trebuie sa te lupti cu maimuta:
    http://www.addictinggames.com/monkey.html
    trbuie sa te antrenezi in fiecare zi si sa cauti locul tau in marea oranduiala a clipelor.ritual;ul este unul strict si nebanuit.
    alinai pe cei doi si poartami vorbele pe prima pagina.
    maine ma voi intoarce.

  307. spunemi tinere,
    daca ar trebui sati dai viata ca sa moara altul ai face asta?

  308. mie mi se pare asta o superintrebare. ma lasi s-o transform in topic?

  309. eu nu fac decat sa respir. voie nu pot sati dau. doar muntii si stelele pot sa acorde voia pe care o cauti. sa consult Universul…Universul a zis ca da!

  310. kimosabe,am primit o intrebare,cum ar fi intelept sa raspund?

  311. ascult fiule…ce te macina?

  312. @badmf-ule nu s-ar zice ca te pricepi la tzatze! la capre, nici atat!sper ca le ai p-astea cu iubirea ( pentru binele tau!) si daca tot zici ca sa ne iubim cu totzii, ia zi : shtii care-s avantajele cand faci sex in grup? 💡

  313. salut, nedo

  314. badmf, guţă
    mersi de urări. nu am stabilit exact cînd o să fie cheful, dar veţi fi invitaţi de onoare.

  315. să îmi ziceţi cînd sînteţi ocupaţi

  316. fii mei..vad ca sunteti una si cealalta.
    accept invitatia cu inima deschisa si vie.

  317. esti corect. Vezi lumina? simti Adevarul?

  318. printre picaturi,hac! e frumos…lucy in the sky with diamonds…

  319. maimutza imi spune ca uneori,cand e deprimata, si-ar da si viatza ca sa moara…e mai intzeleapta decat mine?

  320. maimuta siar da viata ca sa moara dar moartea ar trai macar o zi ca moara ea? nimeni nu e mai intelept decat nimeni. Adevarul este in toti.

  321. in acest context cum putem interpreta versurile din celebra mantra ‘motive’: ‘cu rupere de atza ma trezesc dimineatza,vreau sa traiesc da-o-n atza mea de viatza’?

  322. http://www.youtube.com/watch?v=xlZw1cEAlzU&feature=related
    exact asta vroiam sati spun
    uite…au scos astia un album nou foarte meserie.nu stiu daca iti plac dar piesa imi aduce aminte de viata ca o ata, jocul cu viata pe ata, jocul cu atan viata.

  323. angoasant si linistitor totodata…echilibrul contrastelor…nu credeam sa-nvatz a muri vreodata…

  324. superb.
    te iubesc ,omule!chiar mai atins cu asta…

  325. Simona, Maxine,
    gatesc!

  326. eu va pup. am ajuns tirziu aseara acasa, inca mi se instaleaza questii.

  327. ce-i aia tucuteas?

  328. aha! aici erai barb-albastra! tucuteas e 8un fel de cucuteni!

  329. cucuteni gît?

  330. aha,ati lasat locul asta de izbeliste dupa ce v-ati folosit de el?? e ca un templu parasit…si nici macar nu auziti ecourile spiritelor plecate…hmmm…aici o sa cresc din nou…o sa mor iar…

  331. […] Acum doi ani, vă povesteam (sau, mă rog, reluam o poveste dintr-un Almanah Caţavencu) despre cum m-am îmbătat eu pentru prima (şi cam ultima) dată. Rău, rău, rău, rău de tot m-am îmbătat. (Re)citiţi aici. […]

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Acest site foloseste serviciul Gravatar pentru afișarea pozei de profil a comentatorilor. Pentru setarea unui avatar, accesați acest link.

Question Razz Sad Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek Confused Cool LOL Mad Twisted Rolleyes Wink Idea Arrow Neutral Cry Mr. Green

bijuterii argint bijuterii argint