Femeile vin de pe Venus, bărbaţii de la băut Femeile vin de pe Venus, bărbaţii de la băut

Ce e bun nu mai e bun, dacă e prea mult

Una dintre marile bucurii ale copilăriei mele mici, trăite, evident, la bunici (uite c-am făcut și rimă :mrgreen: ) au fost bananele. Le aduceau părinții. Rar, pentru că nu se găseau, și mai mult verzi, pentru că așa se vindeau. Le prelua mamaie, le înfășura în hârtie de ziar, bucată cu bucată, și le cocoța pe șifonier. După ce se coceau, îmi dădea câte una pe zi, nu mai mult. Așteptam “momentul bananei”, ca pe… ca pe… ca peeeeee… CONTINUAREA AICI.

Vă aștept înapoi să-mi răspundeți la întrebarea de la finalul textului. Să vă întoarceți, daaaa? 😉

62 comentarii

  1. Putin,bun si de calitate …Mult bun si ieftin nu exista 😆

  2. Se pune abuzul de gin tonic si faptul ca nu vreau sa mai vad/miros gin de atunci (au trecut vreo 7 anisori de la evenimentul buclucas) si inca ma tin de cuvant 😛

  3. Cand eram la facultate am mancat o saptamana numai si numai croissante (tot asa, sa ma satur odata) si inca vreo zece zile numai fornetti. Inca mai procedez astfel, consum anumite chestii abuziv pana mi se ia. 😀

  4. Simona, iată-te şi beţivă!

  5. Eu am mancat la un moment dat aproape intreaga tava de cremsnit facut de bunica-mea si de atunci nici sa nu-l vad 😛

  6. Prajituri. Dupa luuuungi cure de slabire la facultate, ma astepta mama dupa sesiuni de parca venea Craciunul si eu nu mai mancasem de la celalalt. Muuunti de mancare si vreo 5 feluri de prajituri, in medie. Cred ca se gandea ca tre’ sa ma refac psihic dupa socurile invataturilor. Bagam pana la refuz o zi, dupa care ma resimteam o saptmana..

  7. am avut acelasi vis….sa mananc banane in exces. nu mi-am implinit visul, dar am incercat altceva, din banii stransi de colinde am cumparat numai bezele. Vanzatoarea a crezut ca nu aude bine, cand am ceut senina cateva kg bune. Au fost puse in pungi de 1 leu,…cred ca au trecut 10 ani pana sa mai pun bezele in gura

  8. Sarmale. Am mancat cateva mese consecutive in copilarie, iar de atunci nu le mai suport. Totusi, in ultimii ani, am mai incercat, cu multa moderatie, dar trebuie sa fie niste sarmale al naibii de bune (unele verificate/cu referinte) pentru a le putea incerca.

  9. Da, chiar banane. Mi-a luat omu’ cu chilul sa ma satur, niste banane babane si frumoase ca le-as fi mincat cu tot cu coaja…
    Cind m-a vazut ca ma pregateam sa o infulec pe a doua, m-a avertizat sa nu o maninc, pt ca voi avea neplaceri. Dar eu, care mincasem in copilarie banana aia coapta nu una pe zi, ci o bucatica pe zi (ca n-am vazut niciodata mai multe de 4 – si erau deja multe – si noi eram doua copchile in casa), am zis ca n-o fi foc daca o maninc si pe a doua.
    Seara cintam.. sau trebuia sa cint. Aveam limba alba-alba si senzatia ca ma intepase o viespe in limba. Nu am cintat in seara aia, am fonfanit…. 😕

    Alta data am mincat fonduta de ciocolata cu fructe la restaurant. Pina am simtit ca se invirtea pamintul cu mine si trebuia sa ajung rapid pe undeva pe afara, sa vomit in vreo tufa….

    Dar nu m-am lecuit de ele niciodata. Stiu doar ca nu trebuie sa abuzez…chiar daca bananele azi le maninc de mila, ca se innegresc in fructiera.

  10. Eram copil si obisnuiam sa o “ajut” pe mama, dupa ce termina de ornat tortul, sa “curete” frisca si cremele ramase in castronase, lighenase, pe mixer, etc. Asa am facut si intr-o zi, dupa ce a terminat de mazgalit mastodontul, a iesit din camera, eu am preluat mega ligheanul cu frisca, am mancat cu mainile si fata, mi s-a parut cam mult….dar nu am renuntat pana cand mi s-a facut rau de tot. Si mie, si mamei. Mie ca am mancat prea mult si mamei cand si-a dat seama ca am mancat si frisca ramasa pentru AL DOILEA TORT pe care vroia sa il faca!!!!

  11. 1. Iulie 1976. Aveam 6 ani (aproape) impliniti. Tocmai fusesem in spital, operat de … hernie, cred? si ajuns acasa merg cu sora-mea (de 4 ani) in gradina si dam iama in straturile de capsuni. Tin minte ca la un moment dat goneam cu un autobuz cu usile deschise catre oras, cu bunica-mea tinandu-ne in brate. Satul era doar la 9 km de oras si soferul autobuzului a fost de acord sa nu mai respecte niciun orar (oricum venea un coleg o jumatate de ora mai tarziu). La spital am umplut o galeata cu ce aveam in stomac si intestine (tin minte ca mi-au bagat un furtun pe gat pana in stomac ca sa-mi provoace voma). A fost misto.
    2. Circa 2 ani mai tarziu. Ai mei erau plecati undeva si ne-au lasat cu niste fete mai mari, surori, sa aiba grija de noi. Intamplarea face ca in vecini era o nunta iar fetele acelea erau foarte fascinate de ce se intampla pe acolo. Noi aveam pe masa din bucatarie o sticla de vin pe care socrul mare i-o lasase tatei. Ne-a placut. Si mie si surorii mele. Am baut toata sticla! Cand au venit ai nostri, destul de tarziu in noapte, eram intr-o usoara coma. Mama, disperata, suna medicul care vine in puterea noptii sa vada ce s-a intamplat. Se apleaca doctorul catre noi, inspira putin aer si, intorcandu-se catre mama, ii zice: “Doamna, astia-s rupti de beti”. Mama mi-a marturisit mai tarziu ca, in ciuda disperarii, n-a putut sa nu sesizeze comicul situatiei.
    3. In facultate. Am baut o lada de bere in vreo 4 ore intr-o noapte. M-am trezit in dormitor dimineata fara ochelari. Eu am miopie forte cu astigmatism, -8/-9, e foarte ciudat ca mi-am pierdut ochelarii si nu mi-am dat seama pentru ca pur si simplu nu vad nimic fara ei. Deci era asa o ceata in jurul meu incat nu mi-am dat seama de diferenta: cu ochelari sau fara. Doar un miop adevarat poate pricepe. Mi i-a gasit un prieten IN BAIE!!!
    Mai am, dar ma opresc ca e destul.

  12. mi-am mai adus aminte și eu una de-a mea: am mâncat, odată, lebăr făcut de bunici, pe vremea când se tăiau porci de Crăciun la noi în familie. mult lebăr. am stat cu capul în WC o noapte întreagă, de-atunci nu mi-a mai trebuit. și ce mult îmi plăcuse înainte să mănânc ca nehalita, era preferatul meu, dintre “porcării”. 🙄

  13. altfel mai ziceți, că e amuzant 😉
    @adi: de ce să te oprești, dragă? nu te opri, dacă mai ai :mrgreen:

  14. Deci io am zis mai demult, dar am zis degeaba:

    Dacă citesc aiureala aia de site cu scris negru pe fond căcăniu o să fiu mai ameţit decât după dooj` dă beri.

    Se poate posta aici întrebarea aia de final? Mulţumesc.

  15. Mie caltabosul facut la noi in casa imi place. La noi i se zice “călbaş” (cu accent pe a). Da’ excese n-am facut niciodata.
    A, si imi place zeama de varza (la noi ii zice “moare”, in loc de “oa” ar trebui citit a-ul unguresc fara accent). Cu aceea as putea face excese, noroc ca imi provoaca o sete imensa (e nesanatos de sarata).

  16. sărăţele sucituri din alea de nu te mai opreşti după ce te porneşti. Atâta-mi plăceau, erau un fel de dependenţă clară deja, până mi-am zis, gata, o săptămână mănânc numai sărăţele, să-mi iasă şi pe ochi!
    Doar că n-am rezistat nici o zi, ci am ajuns la concluzia că farmecul stătea în alternarea dulce/sărat, iar sărăţelele nu mai aveau farmec fără ciocolata de după. Sau de între.

    p.s. De la ciocolată şi îngheţată nu mi s-a făcut niciodată, dar niciodată rău. Am ajuns să cred că nu este biologic posibil. Pentru mine. Şi m-am străduit.

  17. Am facut excese cu cirese de cateva ori (sunt fructele mele preferate). Si cu afine o data (am fost cu o matusa din partea mamei la cules o data). Cu zmeura de vreo 2 ori (avea bunicul niste tufe in gradina – un soi foarte interesant, zmeura galbena nu rosie). Da’ nu-mi mai amintesc detalii. N-am prea facut excese cu mancare, ca sa fiu sincer. Cu bautura insa… Mai bine nu-mi amintesc. Brrrr!

  18. hahahaha, pentru unii și o banană e prea mult:

  19. @Copila blondă: mulțumesc lu’ Dumnezeu că nu m-am omorât niciodată după ciocolată. slavă cerului! 🙂

  20. A, nu ma omor dupa banane. Si in general nu-mi plac fructele exotice. Chiar nu-mi amintesc vreun fruct care sa-mi placa in mod deosebit si sa nu creasca la noi. Deci exces cu banane e putin probabil sa fac vreodata.

  21. niciodata, da niciodata nu am mincat ceva care mi-ar fi placut si as fi simtit fenomenu de indopare, care ar fi fost urmat de probleme medicale, pt. simplu fapt ca nu-s mincator..
    In schimb am suferit si uneori mai sufar de fenomenu de lacomie fara limita la urmatoarele, in ordine cronologica, de la adolescenta.
    1. muieri
    2. bautura
    3. fotbal pina cad lat
    4 muieri
    5. bautura.
    6. bridge cu tigari
    7. bridge
    8. bautura
    9. salata de cruditati
    10. putina bautura
    11. muieri 🙄

    P.S Spre rusinea mea am avut si perioade de workalcoholica, da mi-a trecut.

  22. @ Simona

    Da’ sa stii ca doua bucati de ciocolata neagra-neagra (peste 70% cacao, de preferat 85%) pe zi e chiar buna.

  23. Da, am mancat visine pana cand am vomat o noapte intreaga. Cumparase tata “de pe marginea drumului” lazi pline cu visine pentru conservele pe care le facea mama in fiecare an. Multe lazi – vreo 30 de kg, poate mai mult. Am inceput cu scoaterea coditelor pentru compot. Am pus destule borcane, chiar prea putine in mintea mea si a fratelui meu, stiind ca dupa compot urmeaza operatiunea de scoatere a samburilor pentru a face dulceata de visine. Vazand ca nu puteam s-o convingem pe mama sa mai punem cateva borcane – cat mai mari – pentru compot, am zis ca ori le mancam, ori scoatem samburii. Noapte aceea a fost memorabila, a fost singura noapte in care am vomat in toata viata mea – n-am vomat de la bautura, ci de la visine :))
    N-am vrut sa mai aud de ele ani de zile, dar acum imi plac la fel de mult.

  24. … pe vremea “aia” cand nu se gaseau de nici unele – era ziua cand se afisau rezultatele la examenul de intrare la facultate, stai cateva ore in soare asteptand listele, bucurie, adrenalina, fugi repede cu familia la tara la pomana … aici mamaia mea facuse rost de sunca presata – preferata mea … si pentru ca eram vedeta pentru ca intrasem la facultate mama si mamaia imi aduceau pe rand, pe furis, cate o felie de sunca presata si eu o inghiteam practic nemestecata … cine credeti ca dadea la rate mai tarziu ? plus ca la intoarcerea acasa am lesinat in autobuz … 🙄

  25. dar de la ciocolata si pufarine nu mi se face rau niciodata 😆

  26. răspunsuri de pe Facebook:

    “Numai 2 felii de cozonac mi au trebuit si o bere , apoi am agonizat toata noaptea cu dureri insuportabile de stomac si fiere cred si intr un final am mers la farmacie si mi am luat pastile , ca din spital poate nu mai scapam vie…”

    “eu un voi mai manca cheesecake!”

    “a venit var-miu la mine in vizita pt 4 zile si ca sa fie un dragut mi-a gatit praji asta, am mancat muuult plus gem de visine pe deasupra. tocmai ce am mai baut un ceai verde sa un mai aud!

    “eu ciocolata de casa, cand eram mica…..si in urma acelei experiente nici acum nu vreau sa vad cioco de casa in fata ochilor :)))”

    “Dovleac copt.”

  27. parcă nu-mi vine să cred că pe locul I în lista motivelor de dat la rațe sunt fructele. banane, căpșuni, zmeură, vișine… hm… 🙄

  28. Am patit si eu una in copilarie tot la tara , care sa zic ca le intrece pe toate .Imi amintesc ca eram innebunita dupa corcoduse verzi , caise pe care le mancam tot asa verzi (cu sare ..pentru cine cunoaste :D) ce mai ,toata ziua eram cocotati prin pomi mai ceva ca maimutele .Avand gustul asta pentru acrisor , sa nu zic acru otet, intr-o zi am mancat cu o prietena macris care crescuse pe marginea drumului destul de mult si , bineinteles , nespalat.Am ajuns acasa si mama a vazut ca nu ma simteam prea bine, dar pana sa ii spun eu ce si cum am si inceput sa dau la boboci verde , de s-a speriat saraca mama .De atunci m-am lecuit cu verdeturile 🙂

  29. Ciocolata nu-mi place nici mie in mod deosebit (exceptie face cea de casa, pregatita de mine, si asta extrem de rar). Inghetata, in schimb, mananc la galetusa si nu ma satur si nici nu mi se apleaca. I am trully gifted! 🙂

  30. Am, in gradina, un visin, anu trecut nu a facut nimic, da acum i se rup crengile, am cules ce am cules, da m-am plictisit, inca mai sunt o multime. Nefasta a facut prajitura, a facut compot si am pus si de visinata.
    Wuikendu trecut am facut un chef cu nemti, e de recomandat sa nu organizezi chefuri mixte, romani-nemti, am oferit si visinata, desi dupa gustu meu inca nu era facuta, succesu a fost colosal, mai ales la muieri, juma de damigeana, unii au vrut si acasa, a doua zi am primit SMS, daca nu mai am un strop.. trebe sa ma catar din nou in pom..

    Sunt sigur ca visinata ar putea fi un produs de export..

  31. Johnny Handsome

    Ai mei aduceau bananele şi le puneau pe calorifer, să se coacă. Tot aşa, un ritual era urmat de sărbători, căci atunci le savuram, în timpul anului mai rar. Aducea taică-miu, ţin minte, alune de pămînt, alea în coajă, mă băteam pe ele cu soră-mea.

    De la hamsii mi s-a aplecat odată, eram cu nişte prieteni în Satul de vacanţă, în Mamaia, nu mai fusesem de mult, am păpat un carton cu vîrf. Asta în timp ce mergeam spre o rotiserie, să mîncăm pui. Îmi venea în minte uleiul ăla negru ca motorina, sănătate curată. N-am mai apucat să mestec un dumicat de pui, m-am ridicat brusc de la masă şi am plecat în căutarea unui magazin, să-mi cumpăr o limonadă. Am scăpat fără să dau la boboci, da’ nu mi-au mai trebuit o perioadă.
    Al doilea episod ar fi cu midii şi creveţi, cu maioneză şi usturoi. Cu creveţii cred că m-am certat. Hai că v-am făcut poftă. :mrgreen:

  32. Mi-am mai adus aminte de 2 intamplari f “tari ” amandoua din timpul facultatii. Prima data am mancat in exces masline din acelea mov Kalamata. Am cumparat din hypermarket ultimele 150 g care zaceau de ceva vreme intr-o zeama acolo si ajunsa acasa le-am devorat pe toate odata. A doua zi mi-a fost rau, am facut si febra. Alta data am facut exces de varza murata cu acelasi rezultat+diaree. Afara se facea countdownul pana la 2009, iar io pe buda 😛

  33. Era enorm, verde, rotund, dar nu prea mult, patat ca un leopard vegetal. Desi l-am adus eu din beciul racoros, el m-a ales pe mine, stiu asta.La injunghiere a scos un sunet de matase veche sfasiata, a inceput sa sangereze imediat cu o licoare parfumata, iar dupa terminarea ritualului de feliere arata ca un trandafir urias, inflorit din masa de lemn.Toti cei din jurul mesei l-au abordat cu detasare, eu am fost singurul care l-am dezmierdat cu o privire de amant batran, desi n-aveam varsta potrivita.
    L-am degustat, l-am mangaiat cu limba, l-am plescait, l-am sfaramat in cerul gurii, a iesit o orgie in toata puterea cuvantului….

    L-am vomitat dupa o ora, din strafunduri.A doua zi am luat-o de la capat, dar niciodata n-am mai fost la fel 🙁

  34. singurele mele excese care s-au lăsat nasol şi care mi-au marcat preferinţele în materie de băutură, sunt legate de lichior crema de ciocolata si coniac napoleon.
    cu lichiorul (parcă simt şi acum ceva în adâncul stomacului) a fost la un revelion, în liceu, la unul care avea ambii părinţo profesori, oameni onorabili. Era vremea când Săniuţa era încă la putere, iar băuturile astea mai fine erau mai greu accesibile, mai ales pt noi care eram copchii rupţi în cur şi n-aveam decât bani de eugenii şi pâine turcească. Deci ne face ta-su o surpriză şi ne desface nişte sticle de lichior cremă de ciocolată la care ne-am repezit ca ulii. era prima dată când gustam aşa ceva şi am supt ca un sălbatic, convins că n-are cum să te îmbete chestia aia. m-am înşelat, iar pânla la 12 noapte eram toţi cui , iar maică-sa aluia strânsese covorul în care împachetase câteva borâturi. Eu m-am ţinut tare, am ieşit în curte la aer, m-am aşezat pe o sanie şi ma uitam la ta-su care se ocupa de grătar. La un moment dat mă trezesc că îmi pune în braţe platoul cu hălci, mirosul îimi trece rapid din nări în strafundurile maţelor, aşa ca am adăugat instantaneu un topping peste fripturi.

    A urmat experienţa trista cu napoleonul, în 95, după ce luasem bacul iar a doua zi trebuia sa plec la 5 spre bucureşti, să dau examen la facultate. Am ieşit puţin să ma relaxez la o terasă, şi în timp ce atârnam, vine unu care furase de la ta-su o sticla de naopleon, la fel, considerată pe vremea aia băutură de lux, bună dedat şpagă la doctor. nu băusem niciodată aşa ceva şi deja îmi curgeau balele, aşa că , precum un adevărat aristocrat, am turnat în mine direct din sticlă, stingând cu bere. nu ştiu cum s-a întâmplat , dar m-am facut muci, aştia m-au dus acasă pe sus, taică-miu m-a escoratt până la pat cu şuturi în cur şi ama adormit ca vita. La 5 sună ceasul, şi mă trezesc cu cea mai cruntă chiauneală din istoria betiilor, plec pe jos la gară cu dureri atorce de cap, în tren zac două ore, plin de transpiraţii, în final ajunf la examen şi totul mi se părea că se petrece într-o lume paralelă. nu ştiu ce mi-a picat, nu mai ştiu ce am scris, da ştiu că îmi venea tot timpul în gură damful de coniac stătut, aşa că am terminat primul din sală şi am tăiat-o direct la budă unde am decartat tot ce consumasem. De atunci nu mai vreau să aud de aceste două otrăvuri !!!

  35. 1. Chiftele calde, cand aveam vreo 5-6 ani. Multe. Am crezut ca mor si nu m-am mai atins de ele 2 decenii.
    2. Crema din choux a la creme, tot in copilarie. Facuse mama pt un revelion, le-am gasit ascunzatoarea si le-am golit pe toate. Un platou intreg. Iar era sa mor.
    3. Inghetata de vanilie. Cam un kil. Eram iapa batrana deja, dar mintea tot de 5 ani. Mi-a facut praf fierea, intr-o prima faza. Si amigdalele, asta am aflat la vreo doua zile.
    4. Shake de lapte cu kiwi. Imi luasem blender, si-mi placea kiwi. Greata nu mi-a fost, nici dupa al 3-lea litru. Da’ trei zile nu m-am putut ridica de pe buda sa merg la serviciu.
    5. Fistic. Am mancat o punga mare odata. Buuun. Sa nu mai vad in viata mea!

  36. Am ajuns la o cabana pe munte seara, tarziu si lihnita. Stiu ca am mancat cu pofta..pui cu usturoi…mult usturoi. Dimineata iesisera oamenii in fata cabanei, sa vada rasaritul. Eu eram demult afara, icnind. Din cand in cand, mai ridicam capul, sa vad si eu rasaritul, apoi imi vedeam de icnitul meu. Cateva ore mai tarziu, la coborare, am mancat niste zmeura, sa am si eu ceva in stomac. N-a rezistat nici asta mai mult, dar, in timp ce vomam ma gandeam “macar asta are gust a zmeura”

  37. Aha, deci incepem si cu licori? Boooon…deci moi a avut 2 experiente f neplacute, ambele cat eram cu o bursa in anul 4 de facultate, in Lituania. Prima data era randul norvegienilor la party si au adus ceva licoare din ierburi. Niste colegi aveau paharute din acelea mici de shoturi, eu am ajuns mai tarziu si mi s-a turnat in cana. Si am cerut si supliment. A doua zi mi-a fost f rau, nu am mancat nimic si la spital la lucrarea practica era sa lesin langa pacienti, noroc ca m-a salvat o colega cu o cafea. A doua oara veneam acasa de Paste si stateam o noapte in Vilnius in capitala de unde aveam zbor a doua zi la 5 dimineata. Seara m-am dus la o plimbare prin oras, am mancat ceva intr-un loc unde fusesem si inainte si m-am intors la hotel. Care avea bar la etajul 22. Asa ca am zis “hai sa urc sa vad panorama de la geam” Si am urcat. Si mi-am zis “daca tot am urcat hai sa si degust ceva” Si am degustat cocktailul zilei: vodka (lituaniana, care e oribila) amestecata cu lapte si o cireasa glasata in varf. Cine imbratisa cu mare afectiune buda pe la 3 dimineata? Moi evident. Pana acasa nu am mancat nimic, decat o salata in al doilea avion 😛

  38. Eram la Eforie Nord și pe faleză se vindeau arahide prăjite. Costau 5lei punguța de 100g. Îmi amintesc precis, pentru că mă tot milogeam de mama să-mi ia, până ce plictisită de atâte insistențe, mi-a dat 50 de lei, să-mi iau să mă satur! Le-am mâncat pe toate în câteva minute și cine credeți că se dădea de ceasul morții de rău ce-i era și jura că nu mai pune gura pe ele? Moi! A doua zi, am uimit-o pe mam spund că vreu iar bani de arahide! Nu mai aveam nici pe dracu’. Eram copil, astăzi nu ced c-aș mai putea să repet experimentul, deși îmi plac lafel de mult. :mrgreen:

  39. @ Sandman

    Ce frumos, ce poetic, ce romaaaaantic! Hmmmm!!! :mrgreen:

  40. Un borcan de dulceata de zmeura, cand aveam 7 ani . Nu stiu cat de mare era recipientul respectiv, cert este ca a doua zi dimineata m-au operat de urgenta de apendicita:)))

  41. Într-o dimineață mă pomenesc cu fiul meu cel mare, care era încă elev de liceu, că apare-n ușa apartamentului verde la față și zice: – mamaă mi-e rău! Apoi se duce glonț la ușa balconului o deschide și dă la boboci cu generozitate. Am apucat să strig: -suflele ce faci, acolo nu e baia!!! Mă-ntreb cum de-a ajuns până la etajul trei? Mi-a povestit mai târziu că a băut pentru prima oară nuștiuce lichior, cu prietenii, toată noptea. Dl Soț era la pește și n-a aflet niciodată, dece fiul său are oroare de băuturile spirtoase.

  42. oameni buni, mai intai bananele au histamina cat sampania,apoi, usor pot duce chiar la insuficienta renala,daca mananci 3 kile odata si nu in ultimul rand, toata copilaria am stat la cozi sa iau banane,desi mie imi placeau portocalele,dar surorile mele preferau bananele. su invins ele,ca erau doua si oricum porotcalele se terminau pana ajungeam eu sa iau banane.

    excese?
    sunt mestra! nu ciocolata,dulciuri,alcool,nici poveste……….nu voi putea renunta la muraturi, varza acra, slaninuta mit sunculita pentru nicio branula din lume,ca pana la urma tot la ea ajung si la hemisuccinat,dar tot nu ma pot opri.

  43. Doua experiente:
    – Aveam vreo 7-8 ani cand am mancat una bucata para verde luata direct din pom. A fost ultima din viata mea, dupa ce am bolit doua saptamani (de vacanta 😳 )
    – In 1984, prin august, student fiind, am intarziat la o petrecere. Pe la 4 dupa-amiaza, cand am ajuns la locul comiterii faptei, obosit si nemancat de 0 zi, m-am procopsit cu o sticla de coniac Triumph (cine isi aduce aminte de sticlele alea borcanate?) cu care am inceput sa circul de la un amic la altul … Dupa o ora, sticla era plina cu aer, iar eu aveam un chef nebun sa dansez (ceea ce nu mi se mai intamplase de ani buni). Dupa inca o ora ma certam cu niste garduri, apoi … blackout … urmeaza cca 12 ore din viata despre care nu stiu decat ce mi-au povestit altii. Si iacata, mai am putin si sarbatoresc 30 de ani de cand nu am mai gustat macar un strop de coniac

  44. jumari si shorici am bagat la un Craciun , de-a dreptul porceste , pana la zacere – da mi-a trecut pana la Anul Nou ,cand am reluat , dar cu masura

  45. Belle d”Imagination

    Mno, şi eu sunt cu adevărat dotată cu un stomac de fier.
    Una dintre puţinele dăţi în care mi-am furat-o, în copilărie, la mama mamei, gogoşi. Măi oameni buni şi făcea Coana Mare nişte gogoşi… Demenţă!
    Pe vremea aia nu se auzise nici de acroleină, nici colesterol, nici cât de nemernice sunt pentru sănătate prăjelile. Ş-am mâncat un lighean.
    De atunci nu am mai mâncat decât vreo 5 gogoşi.

    Altă năzbâtie, şi mie îmi place ficatul. Mult. Era de un Crăciun după revoluţie, taman apăruse Dansând cu lupii, am citit inclusiv faza cu ficatul crud de bizon, aşa că am zis să experimentez şi eu marele gust. Care mi-a plăcut la nebunie, aşa că am lichidat juma de ficat de porc (un lob întreg) înainte să se se prindă ai mei de ce trebşoară gospodărească fac eu. Culmea? N-am avut nici pe dracu iar singurul lucru care mă opreşte să repet experienţa e doar teama de tenii.

  46. Si eu tot cu bananele am o poveste, neplacuta 🙂 am stat o perioada destul de mare in spital si nu aveam voie sa mananc decat babane, morcovi pire si biscuiti simpli. cum nu-mi plac morcovii sub nici o forma, vreo luna de zile am mancat doar pire de banane cu biscuiti. acum nici nu suport sa le vad desi au trecut vreo 20 de ani de atunci, tot nu-mi pot reveni :))

  47. In ziua de Craciun, acum muuulti ani: 1 cutie nutella de 200 gr, 1 ciocolata milka urisasa de 200 gr, un Mos Craciun 100 grame = 🙄 500 grame de CIOCOLATA 🙄 in 6-8 ore, in timpul zilei. Rezultat? Toata noaptea cu buda in brate iar urmatorii 5 ani daca mancam o bucatica de ciocolata sau ceva dulce O DATA PE LUNA, de am ajuns sa am glicemia sub limita datorita “intolerantei” la dulce facuta in noaptea de Craciun

    Intre timp mi-am mai revenit, dar tot nu mai pot manca dulciuri cu mult zahar, si sunt foarte cumpatata 😆

  48. Dulceata de nuci verzi! Eram cu mama in vizita, aveam pana in 10 ani, si am mancat toate borcanele de dulceata ale gazdei, 4 la numar. Mi-a fost atat de rau si am zacut vreo 2 zile!
    Au trecut 20 ani pana sa imi cumpar un borcan cu aceeasi dulceata, pe care l-am dramuit cu grija 😀

  49. Cristina Ionescu

    Miere – un borcan de 800 g. Eram la regim dupa hepatita, nu prea aveam voie dulciuri, dar stiam eu ca mierea este chiar recomandata…dar nu in cantitati “industriale”, evident. Cativa ani dupa nu mi-a mai trebuit. Acum mananc, dar niciodata mai mult de doua-trei lingurite o data.

  50. era cat p-aci sa zic ca n-am mancat/baut niciodata ceva atat de mult incat sa-mi fie rau si/sau sa nu-mi mai trebuiasca tot restul vietii.
    pana un cuvant din comentarii mi-a amintit de toamna de acu 9 ani cand, vreo cateva saptamani la rand, aproape in fiecare zi mancam 100-150 gr fornetti.
    de atunci, poate 2-300 gr pe an. 😀 . poate.

    bunica-mea pe cand era copil s-a dus cu fratii la cules de fragi. si a mancat fragi pe burta goala (copil sarac) pana a facut alergie. toate copilaria mea (si acu’ la fel, de fapt), bunica-mea a avut capsuni in gradina, facea dulceata/sirop de fragi/capsuni pt altii (nepoti 😆 ) ea nu gusta o picatura.

  51. Paine cu unt si cu miere. Prin primara lichidam, impreuna cu frate-miu, o galeata de 10 kile pe saptamana- ca avea bunicu` stupi. Cateva luni am tinut-o asa, dimineata, poranz, seara, era mama disperata cu D. Dupa care ni s-a luat si niciunul nu mai pune gura pe miere. Sau faguri. Sau propolis. Sau orice altceva ne mai da albina noua.

  52. Si iar mi-am adus aminte de ceva….Aveam vreo 9 ani si eram in vizita la niste cunostinte la pomana porcului. Si cand am vazut masa plina de fripturi, carnati, jumari, sorici, lebar etc mi-au sticlit ochii si am devorat tot, exclamand extaziata la final “eeei, acu’ chiar am mancat pe saturate” Faza la care maica-mea si bunica-mea au trecut de la roz la purpuriu la violet la facies (se gandeau ca gazdele vor interpreta ca acasa nu imi dau de mancare suficient 😛 ) Iar dupa cateva ore, cine oare cine se tinea de burta si gemea, tot pe saturate?

  53. Gem de prune. Cand eram mici numai asta mancam. Dupa varsta de 10-12 ani nu am mai pus gura pe gem de prune si nici nu cred ca mai pun!

  54. Eu, eu, eu am mancat odata ceva pana am lesinat. Eram prin clasa a saptea si bunica mea (Oma Musia) era o gospodina desavarsita. Pregatea cele mai bune dulciuri din lume. Inainte de-un Craciun, pe cand ma pregateam de Mos Gerila, a facut o “Schmettentorte”, adica un tort cu blat din nuca si cu o crema din smantana cu chestii prin ea. Am mancat ca dementa “Schmettentorte”, dupa care m-am dus la cofetarie si am mai bagat vreo doua felii de “Dobos”, ca eram un pionier hamesit. A doua zi m-am trezit, camera se invartea cu mine, dar am zis ca-mi trece. Am iesit in fata blocului si am lesinat ca o mamaliga. Ai mei s-au speriat, crezand ca moare copilu’. M-au luat la descusut si au aflat ca am indigestie. Din ziua aia n-am mai putut manca niciodata, niciun fel de prajituri cu nuca. Inca ceva: mie-mi trimiteau in copilarie nasii din Bucuresti banane, smochine si “Almanahul copiilor”. Mama-mi dadea o singura banana, seara, cand eram culcata sub plapuma apretata cu “Aracet” .Era tare frumos cu banana aia… 🙂

  55. Oua fierte.
    Din copilaria mea furtunoasa.
    Totul a inceput intr-o noapte de Inviere.
    Concurs de mancat oua.
    Continuarea este previzibila….
    Numai ca nu am fost singura. Juma’ din copchilarimea din cartier mi-a fost alaturi…..

  56. putin off-topic, insa comentariile de la postarea asta taie pofta de mancare :))

  57. “Una mâncase câteva kile, cu tot cu coajă. După ce au reanimat-o și i-au dat drumul din spital, s-a jurat că nu mai pune gura pe banană în viața ei.”
    E vorba de Alina Nedelea, cea a carei carte ne-ai sugerat sa o citim?

  58. Eu sint mai norocoasa cu bananele, ultima data am mincat 12 intr-o singura dimineata, n-am avut nimic. 😯
    Altfel, am ajuns la spital de la doua guri de absolut si o savarina; excesul consta in faptul ca nu mincasem nimic in precedentele 36h… De atunci nu mai pot sa vad alcool in fata ochilor (sub orice forma, mi se face rau si de la bomboanele de ciocolata umplute cu lichior). Savarine mai pot 🙄

  59. […] întrebat, acum ceva vreme, aici cititorii dacă s-au abuzat vreodată alimentar (și nu numai). Iată cele mai simpatice […]

  60. mie imi placea foarte mult checul facut de mama…imi placea…eram inebunita si asteptam cu nerabdare sa-mi faca, pana intr-o zi cand, am mancat cu pofta foarte, foarte, foarte mare chec firebinte….pfff, a fost bun pe moment 😀 apoi m-am trezit in toiul noptii direct la baie 🙁 de atunci, sa nu mai vad chec in fata ochilor…ma transform numai de la miros :)) apoi, am avut un conflict direct cu niste turte facute de o prietena de familie..turte din dovlecel ras dat prin faina, prajite si date prin zahar…mmmm o nebunie!! pofta mare ca de obicei sau mai bine zis am fost haplea, sa mananc eu tot…si tot am mancat si tot am regurgitat( ca sa vb frumos) :)) absolut tot!!! si cu turtele astea m-am certat de atunci, 2 zile nu mi-a mai trebuit mancare, am baut doar limonada si am mancar pere acre…doar atat puteam sa mananc…….dar cea mai bomba, a fost o colega de-a mea din liceu: clasa a 10-a, categoria mucenici :))) a mancat in 5 min de pauza 1 borcan plin cu mucenici!! borcan de 800 gr!!!! s-a transformat instantaneu la fata :)))) 3 zile nu a mai pus piciorul in scoala 😀

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Acest site foloseste serviciul Gravatar pentru afișarea pozei de profil a comentatorilor. Pentru setarea unui avatar, accesați acest link.

Question Razz Sad Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek Confused Cool LOL Mad Twisted Rolleyes Wink Idea Arrow Neutral Cry Mr. Green

bijuterii argint bijuterii argint