Femeile vin de pe Venus, bărbaţii de la băut Femeile vin de pe Venus, bărbaţii de la băut

Am fost picoliță pentru o zi

E criză. Nu se mai vinde nimic pentru că nu se mai cumpără nimic. Rămâne lumea fără slujbe de pe azi pe mâine, măiculiţă, vorba lu’ tanti Maria. Ce ne facem, oameni buni, dacă ni se-ntâmplă şi nouă? Nu ştiu voi, dar eu nu pot să stau cu mâinile-n sân. Nu vreau să fiu luată prin surprindere, aşa că mă pregătesc. Învăţ meserii noi. Pentru început, am experimentat-o p-aia de picoliţă. Relatarea experienței, precum și imagini, aici.

81 comentarii

  1. cat se da bacsis in vremurile astea?

  2. be) te-a recunoscut cineva?

  3. nevermind. nu cititsem tot articolul. 😯

  4. hint: inroleza-te in armata ca profesionista. Stii engleza asa ca vezi si tu Irak-ul si Afganistanul. Si ai si kalashnikov pe mana. O meserie mai cool ca aia nici ca se poate. 😉

  5. am fost picolita pentru doua zile. in facultate, in vacanta, la crisma parintilor unui fost prieten. prima data cind mi-a cerut unul un carcalete m-am dus la mama soacra sa ma documentez. a zis pui tu acolo ceva tarie si peste sirop. daca e mai beat pui mai mult sirop. si era si nusce festivalu comunal in seara aia. cu mici, bere si tot tacimul. pe mine m-au lasat la bar. am dat rest cit am considerat eu necesar. nu prea stiu sa socotesc din cap nota la trei beri de doua feluri, un rachiu, cinci mici si doi carcaleti, plus trei tigari la bucata, domnita. per ansamblu, am fost un succes. sigur am iesit pe plus. daca nu eram sigura le mai dadeam o guma de mestecat.

  6. Filmarea e pe ffwd sau asa te misti tu natural ? 🙄
    Daca da, i-ai bagat in foame pe titularii posturilor de la Bellini.

  7. @ sandman: e pe ffwd, da’ sa stii ca ma misc destul de repede. adriana, ospatarita cu care am lucrat, chiar mi-a zis ca a fost uimita de cat de repede am executat diverse operatiuni 😎

  8. Tinichigereasă (tinichigioacă?)

  9. Simona,

    inca o chestie. Daca vrei un job experimental mergi in Constanta la gara unde sunt aia cu microbuzele si baga-te la rupt de bilete (luat bani, de fapt, ca nu se rup bilete din motive de evaziune). 12 ore pe zi ca o sardina si din cand in cand o voce din spate urla:”inchide geamul ca ne trage corentul” (poate au AC zilele astea) … priceless!

  10. Şi sosul. Să nu uiţi sosul. Şi nu vreau bere la zerotreijtrei. Vreu la jumate. Da?

  11. am stat 4 săptămâni şi un pic la mare din care 3 am fost picollo(-i că eram mai mare de felul meu), şi în afară de satisfacţia provocată de un cretin beat, care s-a împiedicat, ajungând din oarecum braţele prietenei drept cu capul în portiera merţanului propriu şi pe persoană juridică, asta după ce a plecat neplătind consumaţia şi ameninţând cu bătaia pe barman şi chelneriţe, acele 3 săptămâni au fost printre cele mai nasoale dintotdeauna. măcar ăsta era un restaurant cât de cât decent din câte pare. slujbe pe care nu aş vrea să le fac: locul 1 zugrav şi 2, picollo. chelner sau barman ar mai fi cum ar mai fi.

  12. Ca sa mananci linistita schimba restaurantul…admiratia da usor in invidie, invidia in fandaxie…mai stii ce primesti la dressing ? 😛

    Fara legatura cu subiectul…azi la intoarcerea de la birou am avut o intalnire de gradul 3 cu un magarus, pe unul din cele mai mari bulevarde ale orasului (1 Mai, la gara).
    Patrupedul juca cred chicken cu mine, imi venea din fata pe banda mea .Recunosc ca am pierdut, avea un fuleu fantastic, o fi fost high?

  13. @ sandman: o poza nu faceai si tu?

  14. conduceam…dupa ce a trecut am regretat ca n-am facut poza, dar era greu..tipul era croit sa ma intalneasca, ma privea cu niste ochi superbi dintre urechile alea,dar eu eram lansat sa prind verdele…abia am avut timp sa-l vad zambind smechereste prin geamul portierei cand a trecut pe langa mine in mare goneta.

  15. Le-ai scuipat in beutura ? 😛

  16. pt o zi? incearca pt 3 luini(stiu mi s ar putea spune mai mult)…dar am facut eu asta 3 luni de zile..de departe ce mai grea meserie…

  17. si de atunci nu mai mananc la restaurantul ala 😈 😆

  18. auzi fata! vezi ca am comandat si eu un fres de chivi acu’ 10 minute, spune la baiatu’ sa se grabeasca, ai inteles?

  19. sandman, las ca am vazut eu azi la o ghereta pe strada (autoproclamata florarie) o reclama scrisa cu pixul “avem pepeni dulci ca dragostea”. da si eu ma grabeam si n-am apucat sa fac poza.

  20. papa priuse, eşti pe-aici?

  21. cruela de vilă

    bineeeeeeeeeeeeeeeeee simonaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!
    daca vroiai sa-i uluieshti, trebuia sa te angajezi……BU CA TA REA SAAAAAAAAAAAAAAAA!
    :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
    PS ; dar de ce doar 4 ore si nu mai mult?aud?

  22. Un şpriţ de vară, vă rog:

  23. cruela de vilă

    siiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
    ash mai vrea sa shtiuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu
    ce a fost mai mishtooooooooooooooooooooooo:
    picoleasa ?
    sau
    cershetoreasa?
    :mrgreen:

  24. @ cruela: e timp si pentru bucatarie, stai linistita. cersetoreasa a fost mai misto, ca am castigat si bani 🙄

  25. bun, bun. cu tinichigeria le ai? ce ştii să faci?

  26. cruela de vilă

    ei asta am vrut sa shtiu !
    ca picoleasa si ospatareasa si managereasa de carciuma am fost shi io!
    dar cersetoreasa inca nu , si tare ma bate gandu’!
    :mrgreen:
    dau o bere! ( orice ar insemna asta , ca shtiu ca tu cu berea suntetzi in relatzii de neamestec in treburile interne! :mrgreen: 0

  27. cruela de vilă

    hai sa punem d-o vulcanizare!
    ca simona are deja tricou negru!
    si le are si cu mushkii!
    :mrgreen:

  28. încă ceva. păstrează restul pentru tine şi resturile pentru guţă.

  29. altfel, deşi un mare clasic aproape în viaţă spunea, cîndva, că e multe femee pe lume da’ nu toate e grozave, faptul că te gîndeşti cîţi bani ai făcut, cîţi ar fi trebuit să faci, etc., e de bine. mai ai o şansă.

  30. cruela de vilă

    @nedo : shelele? vertebrele? junghiurile? ce mai face ele? te-ai drogat cu diclofenacus per scorillo?

  31. plus de asta, birtul “bellini” din cluj a tras obloanele, după cîte ştiu.

  32. încă nu. mă duc la o gagică să îmi facă masaj. badmf – eram cu tatăl gagicii respective cînd m-ai sunat. aia cu rocky, o ştii, care intră pe blog, dar nu îmi spune cu ce nickname

  33. cruela de vilă

    @nedo ; chel perversiune!
    adica ca sa ajungi pe mina unei femei te dai lovit!
    ce scheme ieftine!
    :mrgreen:

  34. cruella, nici vorbă! de fapt, îmi place să le dau papucii. cea mai tare senzaţie!

  35. Cruela: hai sa punem d-o vulcanizare!

    Cruela, Simona, Magdutza si restul ca “e multe” pe blog

    de charity bikini car-wash n-ati auzit? http://www.youtube.com/watch?v=e1ZaeC5zpj8

    Banii castigati ii donatzi baietilor urecheatzi in copilarie sa-si cumpere o bere.

  36. cruela de vilă

    @nedo : vezi sa nu-tzi faca femeia masaj cu papucii! mai ales daca zici ca intra pa blog! :mrgreen:

  37. cruela de vilă

    @anarhixe : asta da idee! 😳
    i like it!

  38. să fii picoliţă e o fiţă

  39. femeia modernă (adică eu) în tinichigerie

  40. femei, bufet, borcănaşe (rubrica autoservire)

  41. reţetele elenei b. gătite de simona t.

  42. cerşetorii se exprimă (asta a fost anul trecut)

  43. mi-e frică, mi-e frică să mă uit în farfurie şi pe nota de plată singurică

  44. talmeş-balmeş, adică “terci”

  45. halim în românia şi asta îi ocupă simonei tache tot timpul, pentru 4 ore

  46. mijto clipu’ 🙂 chestia nasoala cu criza, e ca nu mai iese lumea la restaurante, deci meseria asta nu stiu cat e de buna 😉
    dar nu parea sa fie asa multa clientela la restaurantul cu pricina. o fi fost in miezu’ zilei 🙄

  47. @ Nemo: vezi ca clipu’ e insotit de ditamai textul

  48. si, da, era la pranz, seara e plin acolo

  49. domniţă, du mai repede berile alea, nu mai sta la poveşti cu clienţii

  50. masa 3. alooo!!! 10 beri la masa 3, nu 3 beri la masa 10. 10 beri!

  51. @simona tache
    de ce nu ţi-ai pus coarnele alea de drăcoaică?

  52. cu ochelarii nu sperii pe nimeni, să ştii.

  53. aşa, coarnele alea nu-ţi stau rău ca boneţică

  54. @ nedormitul,

    rectificare, pisi! 😀

    Ce demential ar fi fost sa fi intrat Ciutacu in local respectiv cat debarasa Simona pe-acolo….

  55. cruela de vilă

    @anarhixe : corectzie : mircea badea, nu ciutacu! 😈

  56. Un bun prieten mi-a destainuit secretul unei carciumi bune..toti angajatii trebuie sa fi fost consumatori fruntasi…el a fost /este, asa ca la el in restaurant toate merg struna, stie sa te faca sa te simti bine, asta pentru ca a suferit suficient in calitate de consumator si isi da seama imediat de probleme.
    Cu dresajul angajatilor merge mai greu, in primele zile de vara i-a asezat pe toti la mese si el ii servea, se pare ca si ospataria e o meserie pe cale de disparitie la noi, noroc cu Simona ca face o buna propaganda 😉
    Nu se plangea si el presidente ca de atatia filozofi nu mai are cine sa-i toarne un sprit? 😛

  57. cruela de vilă

    poate sunteti la curent cu obiceiurile lui johnny depp : lasa mii de dolari bacshish! 😯

  58. cruiela, ţi-am lăsat şi eu ceva
    in mailbox

  59. :))
    Zimona, ce vrei sa te faci cand vei fi mare?

  60. sandman,
    nu poţi să pui avataru ăla minor ?
    e atât de dulce…
    ăsta e prea şmecher .

  61. cruela de vilă

    @bai nedo : ce fel de beteag eshti tu de n-ai hodina? 🙄
    bolnavul inchipuit?
    il invidiezi pa bleen ca e convalescent shi vrei sa te pipaie shi pa tine muierile cum il pipaie pa iel? 😳
    nu ziceai ca eshti la tratament?
    sau te-ai dres cu palinca?

  62. cruela de vilă

    @agnes : vazui ! ma duc sa ma culc ! cat nu sforaie nimeni! :mrgreen:

  63. Draga Nedo, ti-ai luat papuci cu toc?
    ce vrei sa visezi cand vei dormi mare?

  64. Bravo Simona! Ai niste pantalonasi, o nebunie! Din pachet? Din ultimul voiaj in Provence? Si acuma, intre noi veveritele, nu mai trage cu ochiul in camera in timpul filmarii. Fa-te ca n-o vezi! In rest, ai fost misto!
    😆

  65. @Deci Simona:
    + @… nu dam nume, se stiu ei, cei de la P.S. care este

    Niciodata n-am stiut ce se toarna in ce … apa in acid, sau acid in apa … mereu era o explicatia confuza, conform careia toata masa in exces a unei substante incearca sa reactioneze cu masa insuficienta a celei de-a doua. Ei! Nici de data asta n-am reusit sa ma dumiresc … cu toate cele enshpe reply-uri in zona temporala a minutului 1:25 …

    Oricum, manuirea paharului Berzelius cu capac etans mai trebuie exersata … Pana la mojar, va mai fi …

    P.S. Ma gandesc, cum devine cazul celor doi cop(i)isti conforma cu fisa a postului care este, M&B, aranjand mesele si turnand limonadE-urile colorate la schimbu’ II invitatilor lui Mada Lin Ionescu, ori seara la Schimbu’ III,, la Capatos … Zau, i-ai pus in mare incurca TURE. Le doresc multa Nichita insetata 😈 👿 :mrgreen:

  66. @matrix,

    exista tot felul de explicatii de ce se toarna mai intai apa si dupa aia acid. Aia de bun simtz e ca daca torni acid peste apa, picaturile de apa dislocuite de gramada de acid pe care o arunci in caldare sunt mai putin periculaose daca cad pe tine sau pe imbracaminte.

  67. Simo,
    pai am citit textul cu pricina, bineinteles; am observat ca ai stat numai 4 ore din alea 12 regulamentare :mrgreen:
    Am zis ca in caz de restriste, lumea n-o sa mai iasa la restaurant; asa asa, ipotetic… 😎

  68. acum am vazut asta si tin sa subliniez ca: pe timpuri de criza ospatarul e si picolita. asa ca ar trebui sa inveti o meserie neinlocuibila. 🙂 de exemplu meseria de primar al sectorului 5. organizezi mici de Unu Mai si te faci de ris cu orice ocazie. nu e greu mai ales ca iti tragi si un BMW
    de lux sa moara “inteligentii” ca mine de ciuda 🙂

  69. Kelner Chirchegard

    1. Cre’ ca e o carciuma de fite, ca am observat ca torni ulei de masline in “oliviera”. Vorbesti de criza, da’ n-are nicio treaba, ca altii pun ulei de ala de “candela” la clienti. (+)
    2. Din pacate, n-ai nicio treaba cu “mizanplasu”. Cand servesti mancare pe terasa, pe mijloc se pune “oliviera”, iar scrumiera intr-o margine sau chiar deloc, poate clientu’ nu fumeaza. Ce dracu’, stie asta orice filosof. (A nu intelege gresit, sunt fumator). (-)
    3. N-ai nicio treaba cu servirea. Se vede ca n-ai fost la “scoala” si te-ai tinut de prostii: carti, muzica si alte chestii . Cand servesti clientu’, tre sa ai un stergar, un prosop, un servet, ceva, pe mana stanga (sau dreapta). Nu te duci ca si cum ai cersi ceva. Unde-i eleganta de alta data, dom’le?!? (-)
    4. Cum te-ai simti tu ca clienta, daca m-ai vedea pe mine ca “instalez” servetelele cu mana goala in suport?!? (-)
    5. Intr-un local serios, tacamurile sunt invelite intr-un servetel. E o chestie de igiena elementara, care tine si de “tinuta” carciumei. Dar la asta n-ai tu nicio vina (0)
    6. Nu atiu altii cum sunt, dar rogojinele, prosopelele, si toate rahatusurile care se aseaza pe mese sunt si inestetice, si neigienice. Exemplu: vin la carciuma pisat si borat, cu jeg pe sub unghii si-mi curg balele pe rogojinuta aia. Vii tu, stergi cu Domestos, dupa aia sunt dat afara. Ei bine, stiind ca Domestos e un “curatator” de calitate superioara, cum te-ai simti cu rogojinuta aia in fata? In fine, iar n-ai nicio vina. Uman ar fi o fata de masa din hartie cerata, care se schimba la debarasarea fiecarei mese. (0)
    Ti-as mai spune, da’ mai tarziu, ca am de transat un porc acuma.
    Pentru mai multe detalii, iti dau un pont: vezi ca vinerea noaptea, pe la 10, e emisiunea cu Jamie Oliver pe TVR 2 (reluare duminica pe la 14-15). Chiar sunt episoadele cu picolismul, chelnerismul si ospatarismul.
    In rest, mai pune mana pe-o carte de bucate, ceva.
    Pa si iti scriu dupa ce pun burta la fiert
    Ciau

  70. “Gandul”
    Restaurantul Bellini îmbină eleganţa şi tradiţia unor localuri italieneşti. Locaţia dispune şi de o mică terasă. Restaurantul oferă o ambianţă intimă, personal entuziast şi o pizza excelentă.

    Iata ca o zi de munca face minuni , bravo Simona .. 😛

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Acest site foloseste serviciul Gravatar pentru afișarea pozei de profil a comentatorilor. Pentru setarea unui avatar, accesați acest link.

Question Razz Sad Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek Confused Cool LOL Mad Twisted Rolleyes Wink Idea Arrow Neutral Cry Mr. Green