Femeile vin de pe Venus, bărbaţii de la băut Femeile vin de pe Venus, bărbaţii de la băut

Cu aceşti jegoşi tre’ să fim noi solidari?

Din 94 de senatori câţi au fost la vot, 92 au votat pentru noua lege ANI, unul s-a abţinut şi unul a votat contra. Un fleac, noua lege îi exonerează pe demnitari de răspunderea penală vizavi de completarea declaraţiei de avere şi pune sub semnul confidenţialităţii tot ce e bijuterie sau colecţie de artă de peste 5.000 de euro.

Cu aceşti oameni trebuie să fim noi solidari acum?? Cu această bătaie de joc şi sfidare pe faţă?? Nic Sârbu îşi pune în acest text problema dacă oamenii ăştia sunt proşti şi ajunge la concluzia că nu-s, alta e explicaţia gestului lor. Eu refuz să-mi mai pun vreo problemă. Zic, din capul locului, că sunt nişte supermegaultranesimţiţi şi că n-au absolut nici o jenă în a ne folosi pe post de closete. Şi mă opresc aici fiindcă, dacă mai continuu, o să fie nevoie să pun pătrăţel roşu pe text.

202 comentarii

 1. Sunt doar curios pana unde se va merge si pana cand. Mai ales ca avem si modelul Greciei acum.

  Crezi ca vor iesi oamenii in strada curand?

 2. […] This post was mentioned on Twitter by Alin Sbârnaure, simonatache. simonatache said: Cu acesti jegosi tre' sa fim noi solidari?? http://bit.ly/dld5sS […]

 3. cruela de vila

  simona: nu te enerva catz creshte Duoamne fereshte tensiunea!
  si doar vrei sa faci shi tu un copil, ca vremurile e numa’potrivite! :mrgreen:
  acum intzeleg de ce ai asteptat cu rabdare!
  bravo!te-ai scos!
  dar nu te grabi!
  mai ai o tzara de rabdare sa creasca si restu da tacsxe! :mrgreen:
  😎
  si ca sa te razbuni, fa gemeni!
  ba nu: tripletzi!
  :mrgreen:

 4. baga si fara patratel rosu ca nimeni nu se supara. toti vorbim in momentele astea fara patratel rosu. :mrgreen:

 5. cruela de vila

  pai n-are nedo dreptate cand zice ca bine face basescu ca decimeaza parlamentarii!
  nedo : sper ca dai o bere!

 6. nu dau nici o bere, e austeritate! deocamdată legea a trecut prin senat. mai are de trecut prin cameră. dacă trece tot în halul ăsta, sînt convins că dictatorul o să o trimită înapoi.
  uite, aici sînt de acord cu nic, iar presa trebuie să facă presiuni urîte, circ şi scandal (au mai scris şi alţii, inclusiv pe vp)
  hai, mai ascultăm nişte BUGetari mafia să ne treacă 😀
  http://www.youtube.com/watch?v=luKU53ihiK8

 7. şi trebuie făcute presiuni nu numai pe băse, ci mai ales pe parlamentari. el o trimite înapoi, însă ei, dacă o votează la fel, va fi obligat să o promulge aşa cum e.

 8. io as vrea sa il cunosc pe ala unicu’ de a votat contra si sa aflu de ce a votat asa. da’ mai stii, poate ca vroia sa nu fie declarate bijuurile si tabloaiele de peste 200o euro…

 9. îl sparg pe fumi cu locaţiile lui!

 10. a fost şi o abţinere, a senatorului PSD Ioan Chelaru

 11. @nedo: mai draghe, așa cum spuneam pe scurt în text, Senatul e camera decizională, prin CD a trecut deja, iar dacă Băse o retrimite înapoi și parlamentul întoarce legea neschimbată, Băse e forțat de constituție să o promulge.

 12. a trecut deja de cameră? în orice caz, traseul ăsta este. aici sînteţi voi importanţi. tu, fumurescu, dumitrescu, rogozanu, etc. asta e direcţia în care trebuie canalizate protestele presei şi ale societăţii civile, nu în aberaţii (nu pe tine te acuz) cu bug mafia şi alte tîmpenii.

 13. Dante dixit “lasciate ogni speranza voi ch’entrate…”
  Noi am intrat.

 14. e tot vina lui spermezeus 😆

 15. aferim, moguloaico!

 16. mi-am promis sa nu mai scriu pe aici dar nu ma pot abtine. o dedicatie fara numar lu’ guru blogului. se stie el!

  http://video.google.com/videoplay?docid=5547481422995115331#docid=7065205277695921912

 17. ma intreb unde e Patrasconiu. cum aparea “frumuselu” in campanie electorala dis de dimineata la Realitatea. asa bine sa-l fi platit?

 18. ok, am dat un search mic la Iulian Badescu, vaz ca vine din presa si constat – aproape cu stupoare – ca le cere sfatul alegatorilor, pe site-ul lui, cum si in ce fel sa voteze el in legatura cu masurile de austeritate propuse.
  mai, mai, oare o fi cazul sa ne stingem lampa lui Diogene si sa zicem ca am gasit un senator cinstit?

 19. dedicatie lu guru:
  TRAIAN BASESCU a fost racolat de Securitate in 1973, pe cand era elev al Institutului de Marina intocmindu-i-se dosarul personal nr. 3990/09-11-1973
  Pana la terminarea studiilor in 1976 a fost colaborator al lucratorilor din Directia a IV- a de Contrainformatii Militare. (A nu se confunda cu Directia a III-a de Contraspionaj! )
  In aceasta calitate elevul militar BASESCU TRAIAN avea obligatia sa informeze organele de Securitate despre modul in care se desfasurau activitatile specifice in Institut, despre comportamentul si atitudinea colegilor si ale cadrelor didactice atat in cadrul activitatilor specifice, cat si in particular.
  La terminarea studiilor, Directia a IV- a de Contrainformatii Militare a incetat legatura cu colaboratorul BASESCU TRAIAN , dosarul personal al acestuia fiind transferat la Inspectoratul Judetean Constanta al Ministerului de Interne, Departamentul Securitatii Statului, cu adresa nr. 00151392/29-09-1976.
  Dupa absolvirea Institutului de Marina, TRAIAN BASESCU este incadrat ca ofiter la Intreprinderea de Exploatare a Flotei Maritime NAVROM Constanta.
  In aceasta calitate TRAIAN BASESCU este preluat ca informator – sursa de catre lucratorii Biroului de Securitate Port Constanta condus la acea vreme de ofiterul Dumitru Nicusor.
  De folosirea ofiterului de marina TRAIAN BASESCU s-a ocupat direct locotenentul major de Securitate Mihai Avramides care organiza contacte cu acesta inainte de plecarea in cursa si la intoarcere. La aceste intalniri participa de regula si seful lui Avramides, Dumitru Nicusor, care insa se intalniea si separat cu TRAIAN BASESCU.
  In calitatea sa de ofiter de marina, TRAIAN BASESCU dadea informatii cu privire la starea de spirit a echipajului, temele de discutie abordate de membrii echipajului, activitatile si contactele pe care membrii echipajului le aveau in porturi, in timpul escalelor, activitati de contrabanda si specula, dar si despre eventuale aprecieri sau comentarii facute de membrii echipajului cu privire la conducerea superioara de partid si de stat.
  De mentionat faptul ca desi in acea perioada era valabil ordinul conform caruia membrilor PCR nu li se puteau lua informatii scrise, locotenentul major Avramides, care avea o experienta redusa in munca de Securitate, el provenind din sistemul penitenciarelor, a cerut si a obtinut de la informatorul TRAIAN BASESCU mai multe note scrise pe care le-a depus la dosarul acestuia, nr 3990/1973.
  In jurul anului 1980, Mihai Avramides s-a intors, la cerere, la Directia Penitenciarelor.
  In prezent Mihai Avramides este pensionar, are 57 de ani si locuieste in Braila, piata Independentei nr 2, bloc 2, scara 6, apartament 92 si are tel. nr.- 0239.633691.
  Dupa plecarea lui Avramides din cadrul Biroului de Securitate Port Constanta, TRAIAN BASESCU a continuat sa fie prelucrat informativ de ofiterii Rosioru Ioan si Deacu Constantin, tot sub coordonarea sefului biroului, Dumitru Nicusor.
  Dumitru Nicusor a trecut dupa 1989 in SRI, ajungand General, sef al Sectiei SRI – Constanta si apoi seful Centrului Operativ Zonal Dobrogea.
  Actualmente este pensionar si are doua locuinte, una in Constanta si una in Bucuresti.
  TRAIAN BASESCU a sustinut in 1981 examenul de Comandant, care a fost o simpla formalitate, a durat numai 5 minute, dupa care a primit comanda navei Arges.
  In acea perioada era de notorietate in randul colegilor sai sustinerea de care acesta se bucura.
  In jurul anului 1984 informatorul TRAIAN BASESCU a fost trecut in reteaua Centrului de Informatii Externe din Departamentul Securitatii Statului unde a lucrat cu ofiterul Silvian Ionescu din cadrul Directiei I.
  In 1987 TRAIAN BASESCU este numit sef al Agentiei Economice NAVROM din Anvers, Belgia, unde isi desfasoara activitatea sub directa coordonare a lui Silvian Ionescu care conducea la acea data Serviciul I (Belgia-Olanda-Luxemburg) din Directia I a CIE.
  In aceasta perioada TRAIAN BASESCU a transmis preponderent informatii de inters economic cu privire la activitatile din porturile maritime Anvers si Roterdam,
  dar si informatii cu privire la echipajele navelor care acostau in aceste porturi, precum si informatii despre membrii personalului diplomatic roman din tarile respective.
  In vara anului 1988, TRAIAN BASESCU a fost retras temporar de la Anvers pentru a participa la un instructaj care a durat doua luni si s-a desfasurat la Scoala de ofiteri MI de la Baneasa.
  In 22 decembrie 1989, ofiterul de Securitate Silvian Ionescu, cel care l-a avut in subordine pe TRAIAN BASESCU, s-a infiltrat printre revolutionarii din fata Comitetului Central, a intrat in anturajul lui Dan Iosif si ulterior al lui Gelu Voican Voiculescu si in ianuarie 1990 a fost numit Secretar Executiv al FSN.
  Actualmente este Secretar Executiv al PD.
  La inceputul anului 1989 in ascensiunea profesionala a lui TRAIAN BASESCU intervine o sincopa.
  Pe 8-03-1989 este rechemat in tara, fiind acuzat de nereguli grave in administrarea fondurilor NAVROM.
  TRAIAN BASESCU a fost sanctionat pentru ca a autorizat, fara aprobarea NAVROM Constanta, o plata suplimentara de 300.000 de franci belgieni pentru lucrarile de reparatii efectuate la nava Zimnicea in ianuarie 1989. Sanctiunea primita s-a datorat, mai ales, faptului ca TRAIAN BASESCU a decis ca lucrarile de reparatii sa fie executate de Santierul Naval Belliard din portul Anvers, desi existau oferte de executie a lucrarilor, mult mai ieftine, din partea altor santiere navale din acelasi port.
  In perioada ianuarie-martie 1989 TRAIAN BASESCU a trimis numeroase note informative si rapoarte in tara incercand sa-si justifice deciziile, dar si lansand acuze grave si neintemeiate la adresa Comandantului navei Zimnicea, despre care scria ca este , si ca este.
  Datorita gravitatii exceptionale a faptelor de care a fost acuzat, tinand cont de legislatia din acea vreme, numai sustinerea din partea Securitatii poate explica faptul ca TRAIAN BASESCU a fost sanctionat doar administrativ, si nu a suportat si rigorile legii. El a fost chiar mentinut ca angajat al NAVROM Constanta, fara sa mai primeasca insa nici o insarcinare pana la Revolutie.
  Imediat dupa Revolutie, TRAIAN BASESCU a fost numit Director General al Inspectoratului de Stat al Navigaţiei Civile din Ministerul Transporturilor.
  Pentru a obtine aceasta functie foarte importanta, TRAIAN BASESCU s-a bucurat de recomandarea si sustinerea secretarului executiv al FSN Silvian Ionescu, dar si ale vechiului sau prieten, Calin Marinescu, zis Shogunul, pe atunci Presedinte al CFSN Constanta

 20. buuuun. era nevoie de un pic de luciditate marxistă.

 21. nu-mi spune ca e bugetar ca mor de ris!

 22. cruela de vila

  io zic ca solidaritate ni s-a recomandat, solidate o sa fie!
  asa, cam ca-n polonia! 😉

 23. hahahahaha
  frustrarea e mare. ţi-ai luat pastiluţele?

 24. @nedo: nu doar noi tre’ sa luam atitudine acum, toti trebuie sa facem presiuni. toti!

 25. băieţi, frustrarea e mare. nu dosarul de informator al lui băsescu vă taie porţia.

 26. simona, la ordinele tale. pe cine să pizduiesc?

 27. vai ce replica acida! te-a pus bleen sa umbli brambura pe bloguri, nedo?

 28. corina, nu-mi permit să fac ce vreau de capul meu, nu mă cheamă nicoară

 29. @nedo: eu nu am absolut nici o indoiala ca basescu va intoarce legea (ar trebui sa fie nebun de-a dreptul sa n-o intoarca), insa e degeaba, pentru ca i-o vor pune pe masa a doua oara la fel si va trebui s-o promulge. nu ma intreba pe mine ce sa faci, fa ceva, scrie pe blogary, inventeaza altceva, misuna pe net si fa campanie in ideea de a scoate oamenii din inertie. nu stiu, vreau sa te vad facand ceva, am vazut ca esti foarte creativ cand e sa le-o dai in gura jurnalistilor. acuma, cand e de reactionat vehement, astepti tot de la noi sau cum?

 30. stai să-l întreb pe bleen dacă îmi dă voie :mrgreen:

 31. chiar, am intrat acum pe blogary si n-am vazut nici un text despre asta. poate n-am vazut bine, ca n-am rascolit site-ul, in homepage nu e, in orice caz 🙂

 32. nedo:
  oricit nu imi place basescu tre sa recunosc ca de data asta stau la mina lui.
  si de abia astept sa o intoarca (pe lege), dar sa faca si mare scandal.
  sa apara de exemplu la ora 19:00 la toate televiziunile si apoi in sedinta reunita cu toate camerele
  si sa ii traga pe toti de urechi.
  si sa le puna si o intrebare din partea mea: de ce?

  ii spui tu astea lui base?

 33. danko
  îl rog pe bleen să îl roage pe lăzăroiu să îl roage pe dictator. iar dictatorul să-l roage pe vîntu să îl dea live

 34. @nedo: deci tu ai doar doua butoane: unul de dat la gioale ziaristilor cand il critica pe prealuminatul si altul de facut glume si de strigat tot la ziaristi sa ia atitudine, cand ar trebui sa pui si tu osul sa faci ceva? 🙄 nu ma dezamagi, te rog

 35. excelent. multumesc.
  acum altceva: stie cineva daca exista pe undeva scriptul sedintelor de dezbateri la elaborarea legii si apoi la votari?
  cred ca ne-am putea distra.

 36. @danko: mie deja nu mi se mai pare distractiv 🙂

 37. soluţie
  https://www.senat.ro/StiriSenatDetaliu.aspx?ID=E2155FC3-1A33-431C-8C1B-BC386BEDBC4B
  ziua porţilor deschise. să incit la violenţă? sau să descriu neutru modul în care se desfăşoară o vizită la senat?

 38. @simona
  nava blogary se mişcă mai greu. nu e entreprise, e d-aia cu pânze.

 39. para
  da. tot mai simplu e cum am zis eu. doar sa apuce nedo sa vb cu ala si ala cu alalalt.

 40. Io doar atâta vreau să vă-ntreb: cum ați fi vrut să voteze altfel senatorii ăștia, mămicule? Ați văzut vreo oală de sarmale care să se mănànce singură?

 41. Nedormitul (13.05.2010 14:48:48): s-a enervat leca
  Nedormitul (13.05.2010 14:48:54): http://voxpublica.realitatea.net/politica-societate/daca-mai-vreti-sa-v-o-bagati-si-inca-tot-nu-stiti-unde-sau-de-ce-uite-motivele-locatiile-si-solutiile-42217.html#comment-425945
  Bleen (13.05.2010 15:00:00):
  Bleen (13.05.2010 15:00:45): ce mîrlan
  Bleen (13.05.2010 15:01:04): fumurescu a ajuns ţinta mîrlăîniilor ui leca şi goţiu
  Bleen (13.05.2010 15:01:09): mai era unu, da a plecat
  Bleen (13.05.2010 15:01:12): cum plm îl chema
  Bleen (13.05.2010 15:01:16): mult mai isteric
  Nedormitul (13.05.2010 15:01:25): da, era prin iarnă
  Nedormitul (13.05.2010 15:01:39): ăla care se lăuda cu vacanţele
  Bleen (13.05.2010 15:01:42): ăla care încerca să se vindece de prostie, dar n-a reuşit
  Nedormitul (13.05.2010 15:01:46): ăla
  Bleen (13.05.2010 15:01:54): să-l fut
  Bleen (13.05.2010 15:02:02): sau, cum ar zice Florin: s-ăl fut
  Nedormitul (13.05.2010 15:02:06):
  Bleen (13.05.2010 15:02:11):
  Bleen (13.05.2010 15:02:27): clasa de jos făcînd mişto de stăpînire
  Bleen (13.05.2010 15:02:30):
  Nedormitul (13.05.2010 15:02:37): mă roagă tache să scriu ceva pe blogary despre legea ani
  Nedormitul (13.05.2010 15:02:45): să îi zic să-l scrie ea şi o publicăm?
  Bleen (13.05.2010 15:02:55): zi că nu-ţi dau eu voie, zi că mie îmi place legea ANI
  Bleen (13.05.2010 15:03:09): oricum, intră azi ceva cu ani
  Bleen (13.05.2010 15:03:10): la 8
  Bleen (13.05.2010 15:03:23): spune-i să stea liniştită
  Nedormitul (13.05.2010 15:03:28): stai, stai
  Nedormitul (13.05.2010 15:03:31): îi scriu ceva
  Bleen (13.05.2010 15:03:32): oricum, mie îmi convine legea
  Bleen (13.05.2010 15:05:04): că o să ajung demnitar şi nu vreau să-.mi declar averea
  Bleen (13.05.2010 15:05:23): plm, acu cînd intru în mafie, să se schimbe regulile
  Bleen is typing a message.
  Bleen (13.05.2010 15:05:24): ?

 42. @nedo: 1. m-am cam plictisit de aceste glume; 2. eu am vb cu tine, nu cu Bleen, daca voiam sa discut ceva cu Bleen, aveam contactele lui si-l abordam direct; 3. nu te-am rugat nimic, am zis doar ca asa mi s-ar parea normal si onest, sa iei si tu atitudine cumva, nu doar sa faci glumitze pe bloguri 3. chiar daca m-am plictisit de genul asta de glumitze si atitudinea ta nu mi se pare cea mai potrivita in momentul asta, tu poti continua sa le faci. ce te rog e insa sa nu mai astepti vreun raspuns de la mine sau vreo discutie, cand o sa mai vii sa ma iei de mot ca ti l-am ciufulit pe prealuminatul sau ca am scris ceva care contravine simpatiilor tale. 🙂

 43. @Simona
  fuck Băsescu.
  😥
  voi aţi jurat că nu vă mai împăcaţi, ă?

 44. şi simona, şi bleen sunt doi căpoşi.
  Nedo, scrie, mă, tu, şi hai să ne iubim. Guţă Yodda unde e?

 45. Simona, in afara de a ne cara toti afara din tara, nu cred ca se mai poate face nimic.

 46. cum să fie solidară Simona cu jegosu’ de bleen?

 47. hai, bre, să găsim ce ne apropie.

 48. mda, cred că altcineva a zis-o înainte.

 49. niste labagii…astia sunt politicienii nostri de cakat.
  la asa “populatie” nu trebuie sa ne mire ce conducatori avem.
  trebuie sa avem rabdare sa moara vreo 2, 3 generatii si apoi sa speram ca tara asta va fi si altceva decat o simpla curiozitate istorica disparuta precum mamutii sau dinozaurii.

 50. @para: eu n-am jurat nimic, ca nu obisnuiesc sa jur, dar am ajuns la o varsta la care incerc sa fiu mai selectiva in relatiile cu oamenii. iar o relatie cordiala care a evoluat repede intr-un conflict cu jigniri nu mi se pare ca merita vreun efort. poate suna cinic, dar asta e, la un moment dat invatam sa evaluam mai eficient si mai rapid potentialul unui inceput de prietenie. si putem lua si decizii mai rapid. 🙂
  aia cu “cum să fie solidară Simona cu jegosu’ de bleen?” mi se pare o gluma cam nefericita. nu l-am facut niciodata “jegos” pe bleen si nu l-am jignit vreodata. nu gandesc asta despre el, deci ma ierti daca n-o sa gust gluma ta, ok? 🙂
  apropo, “jegosii” din titlu se refera la toti senatorii care-au votat legea, nu doar la PDL-isti. credeam ca e clar.

 51. Eu aș mânca niște mici. Solidarizăm?

 52. e clar. te-ai enervat. bine. mai vb. scuze.
  lui i-am scris că un gentleman, chiar dacă are dreptate, trebuie să rămână un gentleman.
  Chiar dacă nu vreţi, de data asta aveţi acelaşi mesaj.

 53. adica gentlemanul avea dreptate sa ma faca nesimtita, nu? 🙂 interesant. hai sa incheiem acest subiect, mai vb, vorba ta.

 54. dreptatea e relativă.

 55. tocmai eu, cu relativismul.. e subiectivă, şi niciodată întreagă, asta voiam să zic.

 56. şi nu merită să se înjure om cu om pentru nimic. pentru absolut nimic. nu ajută la nimic lipsa comunicării.

 57. aşa văd eu rozul, nu ca gabhry_el.

 58. @Simona
  Mai iartă şi tu, dacă poţi. Face bine la ficat.

 59. Cine iartă nu e un fraier, cine uită, e.

 60. simona, cum adică, fix împotriva glumelor te revolţi? glumele puse cînd şi unde trebuie lovesc mai bine decît cele mai sîngeroase gherile de pensionari. să strig “hoţii, hoţii” e risipă de muniţie. deocamdată nu pot să sper decît că băsescu îi va lua urît la şuturi pe pdlişti. şi pînă aici nu mai e mult.
  pe blogary se discută acum în comentarii problema (şi acolo postarea este, de cele mai multe ori, un pretext, o temă de la care începe discuţia).
  b. nedormitul nu e rogozanu. nu e nici nic sîrbu. nu e buşcu, nu e ctp-ul, nu e răzvan dumitrescu sau cristoiu. nedormitul e un postac. de-aia nedormitul este mult mai eficient în schimbul de replici cu bloggerul/ziaristul decît în cea cu politicianul. nedormitul a scos alaltăieri nişte peri albi pe vp. ar fi frumos dacă ar putea avea aceeaşi influenţă şi cu politicienii. în schimb, voi, ziariştii, aveţi această putere. iar rolul postacilor, inclusiv al meu, este să vă tragem pe voi de mînecuţă. unii o fac mai cu talent, alţii mai fără.
  iar la glume n-o să renunţ. mai bine spune că gluma de mai sus cu mess-ul a fost bună (am vrut să îi arăt, de pildă, lui ciu, că rîdem şi de florin, şi de noi, şi de simona, de băsescu, de oricine). e o terapie excelentă împotriva mîniei şi patimii.

 61. @Cristian
  bineînţeles. Cu opiul popoarelor, doriţi, sau cu iarba dracului?

 62. @Cristian
  sau amestec?

 63. Unul singur are dreptate întotdeauna, de fapt doi: Badea şi Ciutacu.

 64. @para: mama, tara arde si tu ai o mare problema: eu si bleen 😆 am mai zis-o si o repet: de iertat, am iertat, inteleg mecanismul care l-a facut pe om sa-si piarda cumpatul, e ok, toti gresim, toti suntem oameni, numai ala care n-a gresit niciodata isi poate permite sa nu ierte. l-am inteles deci, am apreciat mult ca si-a cerut scuze si i le-am acceptat imediat, daca ne vom intalni intamplator, o sa-l salut, n-o sa trec pe partea cealalta, dar asta nu inseamna ca o sa mai bem beri impreuna sau c-o sa ne mai hahaim pe mess. am argumente pentru aceasta decizie, dar nu le expun aici, ca nu-s chiar la spovedanie 🙂 . in plus, sunt absolut convinsa ca nici el nu-si doreste sa mai stea cu mine la masa, deci suntem in consens absolut in chestiunea asta. e frumos ce incerci tu, sa impaci doi oameni, e un gest de om bun, da’ e ca si cum ai incerca sa treci strada o batranica care nu vrea s-o treaca. 😆 sau doua batranele, ma rog :mrgreen:

 65. @Simona
  Eu cred ce scriu p-aciulea când vorbesc serios, nu fac pe omu bun.

  “sunt absolut convinsa ca nici el nu-si doreste sa mai stea cu mine la masa”
  din mess-ul postat de nedo nu pare, dimpotrivă.

  E decizia voastră, pe mine mă enervaţi cu căpoşenia voastră, dar asta e problema mea.

  O zi bună!

 66. Clasa politica de tip nou, nascuta din votul unicameral, voteaza ca si vechea clasa,ticalosita, listacii ? 🙄 🙄 🙄 Pe bune ?

 67. @nedo: atata timp cat esti afiliat explicit la blogary si semnezi acolo texte nu esti doar un postac. nu poti sa fii postac cand iti convine si autor de opinii cand iti convine. hotaraste-te ce esti, te rog. eu nu voiam sa strigi “hotii! hotii!”, dar mi-ar fi placut sa citesc un text in care ii ceri lui base sa le dea cu legea in cap, iar parlamentarilor sa nu incerce a doua oara aceasta mizerie nesimtita, da’ inteleg ca e greu. ok, asta e. inca ceva: am mentionat blogary, fiindca acolo scrii tu, altfel nu as fi facut referiri la el (sau “ea”, voi cum ii ziceti? 🙄 ), eu cu tine aveam o discutie, deci nu cu site-ul pe care scrii, nu astept nimic de la oamenii aia si nu am cu ei o relatie care sa-mi permita sa le reprosez ceva. cu tine, personal, aveam eu o treaba, deci explicatiile alea cu comentariile de-acolo, care-s mai importante decat textele nu ma prea intereseaza.

 68. @para: ma, tu ai o problema cu sensul cuvintelor? pai io am zis ca “faci” pe omul bun? am zis: “e un gest de om bun”. pornesc de la premisa ca fiecare dintre noi chiar crede ce scrie p-aici, credeam ca si asta e clar :mrgreen:

 69. e cu pânze, trece ceva până virează la tribord…

 70. hi,hi,hi,hi,hi(fost ha,ha,ha,ha)

  Hai sa-i mai dam o portie lui nedormitul.Asadar:
  In cei 15 ani care au trecut de la Revolutie, TRAIAN BASESCU a ocupat in permanenta functii administrative, cu o singura exceptie, perioada 1993-1996.
  In tot acest timp TRAIAN BASESCU a reusit sa isi creeze o imagine de om gospodar, de bun administrator, folosindu-si exclusiv calitatile de comunicator si de manipulator al opiniei publice pentru ca rezultatele efective obtinute de TRAIAN BASESCU in administratie sunt dezastruoase.
  Perioada am prezentat-o mai sus, iar in continuare vom prezenta o sinteza a activitatii lui TRAIAN BASESCU in functii administrative, care demonstreaza, ca episodul din CV-ul sau, nu a fost un simplu accident.
  Imediat dupa Revolutie TRAIAN BASESCU a urcat rapid in functie de la Director in Minister, la Subsecretar de stat si de la inceputul anului 1991, la Ministru al Transporturilor.
  In acesti trei ani 1990-1992, TRAIAN BASESCU a ignorat complet problemele reale din transporturile romanesti si anume starea proasta a drumurilor (nici un kilometru de sosea nu a fost modernizata in acesti trei ani), diminuarea alarmanta a traficului de persoane si marfuri pe CFR, concomitent cu scumpirea exagerata a acesui tip de transport, starea deplorabila a flotilei TAROM ( exceptie facand cele doua aeronave Airbus cumparate de Petre Roman, intr-o afacere din care s-a incasat un comision de 1,3 milioane dolari).
  Dar aceasta perioada va ramane in memoria colectiva ca perioada in care a disparut mai mult de jumatate din flota maritima a Romaniei, cealalta parte disparand si ea in a doua perioada de ministeriat al lui TRAIAN BASESCU, cu aportul determinant al FPS-ului condus de Sorin Dimitriu si Radu Sarbu.
  Disparitia flotei romane a insemnat una dintre cele mai oneroase afaceri de dupa Revolutie care s-a soldat cu pierderi de sute de milioane de dolari pentru statul roman, dar si cu castiguri pe masura pentru cei implicati direct.
  Actualmente se afla pe rol la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie dosarul Flota. Dosarul a fost instrumentat de PNA.
  Alaturi de TRAIAN BASESCU sunt inculpate alte 80 de persoane, printre care alti doi fosti Ministri ai Transporturilor, Radu Sarbu fostul Presedinte al FPS, etc.
  Dintre toti acestia numai TRAIAN BASESCU refuza sa se prezinte in fata justitiei, tocmai pentru ca stie ca, desi nu a semnat nici un act pentru vanzarea vreunei nave, el este cel care a orchestrat toata aceasta uriasa operatiune care a dus la disparitia efectiva a flotei romane.
  Tot TRAIAN BASESCU este cel care a creat la inceputul anului 1990 o vasta retea alcatuita din inalti functionari din Ministerul Transportului in fruntea carora s-a aflat bunul sau prieten Calin Marinescu (Shogunul), dar si din firme romanesti si mai ales straine care au obtinut sute de milioane de dolari din exploatarea si valorificarea flotei romane.
  Una dintre cele mai cunoscute componente ale acestei uriase operatiuni de spoliere a avutiei nationale a fost afacerea Petromin- Klaveness (Norvegia) prin care 18 dintre cele mai moderne nave romanesti au fost facute practic cadou firmei norvegiene care la data semnarii contractului cu Petromin, era in pragul falimentului, mai avand in dotare doar cateva vrachiere si nave multifunctionale.
  Este de remarcat faptul ca in urma afacerii Petromin – Klaveness TRAIAN BASESCU nu a primit numai recompense de ordin material ci a obtinut si diploma de absolvent al cursurilor Avansate de Management în Industria Transportului Maritim ale Academiei Norvegiene, ca bursier al statului norvegian.
  Intregul rechizitoriu care a stat la baza inculparii lui TRAIAN BASESCU si a complicilor lui este public si poate fi studiat la Inalta Curte de Casatie si Justitie.
  De altfel ancheta in cazul Flota a inceput inca din timpul regimului Constantinescu, in 2000 secretarul de stat din Ministerul Justitiei Mocuta trimitand la Camera Deputaţilor instiintarea cu privire la inceperea urmaririi penale.
  In perioada 1996-2000 TRAIAN BASESCU a fost din nou numit Ministrul Transportului.
  In acest interval de timp s-a realizat un singur lucru asfaltarea unor sosele nationale care ajunsesera intr-un grad de degradare extrem. Reabilitarea acestor sosele s-a facut cu banii cetatenilor care au fost obligati sa plateasca celebra taxa BASESCU, bani care au ajuns in conturile firmelor apropiate lui TRAIAN BASESCU si PD-ului.
  Tot acum TRAIAN BASESCU a definitivat, cu ajutorul FPS-ului instrainarea flotei romane si a adus, tot impreuna cu FPS-ul, TAROM-ul in pragul falimentului.
  SNCFR-ul a fost divizat in mai multe companii, dar asta nu a dus la eficientizarea activitatii, ci doar la distribuirea de
  functii de directori mai multor clienti politici, compania ramanand in toata aceasta perioada pe primul loc pe lista datornicilor la bugetul statului si regia cu cele mai mari pierderi din exploatare.
  De asemenea, in perioada 1996-2000, SNCFR a constituit alaturi de Petrom, Renel si Sidex, principala cale de drenare a fondurilor publice catre clientela politica a coalitiei aflata la putere.
  Cea mai cunoscuta mostra de a banului public a fost autostrazii Bucuresti-Pitesti. Lucrarile au costat circa 100.000.000 dolari, din care 53,1 milioane dolari credit BERD, iar 44 milioane dolari de la Guvernul Romaniei. La doar o luna de la darea in folosinta a autostrazii, s-a prabusit un pod peste un canal de colectare a apelor, iar dupa 3 luni covorul asfaltic a inceput sa se desprinda asa incit dupa 6 luni gropile acopereau cea mai mare parte din suprafata autostrazii, facand imposibila circulatia si impunand angajarea unor noi lucrari de asfaltare.
  Intre 2000 si 2004, activitatea lui TRAIAN BASESCU de Primar General al Capitalei nu a dus la finalizarea nici unuia dintre programele necesare Bucurestilor, desi multe din aceste programe au fost subiecte de campanie electorala. Curatenia orasului, asfaltarea si reabilitarea strazilor, fluidizarea circulatiei, reabilitarea retelei de apa si canalizare, constructia de locuinte sociale, repararea scolilor, toate sunt bile negre pentru Primarul General al Capitalei dupa patru ani de mandat.
  :mrgreen: :mrgreen:

 71. @Simona
  ca toţi oamenii, am şi eu păsărelele mele un pic paranoice. 😆

 72. @nedo: “eu cu tine aveam o discutie, nu cu site-ul pe care scrii, nu astept nimic de la oamenii aia si nu am cu ei o relatie care sa-mi permita sa le reprosez ceva. cu tine, personal, aveam eu o treaba”, deci nu ma intereseaza nici link-ul ala

 73. @para: problema e ca nu reusesc sa anticipez ce anume va urma sa-ti explic din ce-ti zic, de care cuvant anume o sa te legi. dac-as reusi, as explica din capul locului si am fi mai eficienti 😆

 74. @Simona
  eh.
  deci nu eşti, totuşi, dumnezee.
  nedo, Simona are dreptate, tu ce mai faci pe blogary, caşti gura la comentatori? Grow up!

 75. Ia zi, de când n-ai mai scris un articol?

 76. faci copy-paste la comentariile tale. Păi ce, asta e treabă?

 77. băsescu urma să le dea cu legea în cap fără să-i cer eu explicit în blogary. asta pentru că, am spus, personajul începe să fie previzibil, să îmi ofere ce aştept de la el.
  în legătură cu blogary, noi nu le cerem parlamentarilor ce să facă şi ce să nu facă, pentru că, pur şi simplu, nu ne ascultă. risipă de muniţie. nu l-ar asculta nici pe băsescu (de fapt, ciopîrţirea legii ani indică o rebeliune faţă de măsurile anunţate de băsescu săptămîna trecută)
  pe blogary deja a apărut o postare legată de ani, din cîte ştiu, va mai apărea una. la noi contează mesajul, consistenţa lui, nu numărul postărilor care protestează împotriva parlamentarilor nesimţiţi sau a rebeliunilor de tip bug mafia. şi, uneori, mesajul înseamnă o simplă listă de nume.
  în ce priveşte poziţia mea la blogary, este una minoră. discut cu mirel şi cu florin, îmi este ascultată părerea, sînt consultat, am acces nelimitat la platformă, dar nu mă implic în luarea deciziilor. bleen şi florin sînt şefii, e munca lor, şi ori de cîte ori vreau să postez ceva îl anunţ pe unul din ei.

 78. @hi,hi,hi,hi,hi(fost ha,ha,ha,ha)
  zi cu modroganu, lasă, treci peste detalii. bag-o pe-aia cu modroganu, de fiecare dată cînd o aud mă sparg de rîs.

 79. hi,hi,hi,hi,hi(fost ha,ha,ha,ha)

  Hai sa traiasca fara numar nedormitul!Ia sa-i mai servin noi un antreuash cu o maslinutza si o icra de crap,apropo de pretenii intimi ai domniei sale,de pe urma carora isi scoate si el o leafa amarata de bugetar.Ca practic Carmaciul Suprem este si el bugetar,nu-i asa? 😀

  Motivul pentru care Berceanu si Videanu au facut deja jocurile Gold Corporation si ale lui Mark Rich la Rosia Montana (pentru care Radu Berceanu a primit, ca de obicei, o suma impresionanta de euro, drept spaga) ne-a fost recent dezvaluit de o echipa de ofiteri activi din SRI, care atrag atentia asupra faptului ca miza NU este aurul. „La Rosia Montana sunt sute de mii de tone de URANIU pur”. De 20 de ani, minereul radioactiv este traficat de aici, în cantitati mici, iar zbaterea celor doi ministeriabili pentru ca GC sa puna gheara pe zacamintele de la Rosia Montana ar avea ca punct final legalizarea contrabandei cu uraniu, sub umbrela exploatarii aurului. Mentionam ca în anii 2008-2009 mai multi membrii ai gruparii teroriste Farc din Columbia – arestati de catre autoritatile SUA – au declarat ca au cumparat, din exploatarea de la Rosia Montana, prin interpusi (în fapt o retea de traficanti controlata, asa cum afirma Serviciile Secrete române, de catre Radu Berceanu), o mare cantitate de uraniu pur.
  Din verificarile efectuate în legatura cu zacamîntul de uraniu din zona statiunii Rosia Montana, judetul Alba, au rezultat urmatoarele aspecte de interes operativ:
  1. Calitatea zacamîntului era deosebita, aceasta fiind considerata resursa cu cea mai mare concentratie de uraniu din lume. Statul român, prin Minvest S.A. (societate controlata, de asemenea, de catre Berceanu), a concesionat, în 1997, firmei canadiene Gabriel Resources Ltd. terenul pe care urmeaza sa fie amplasata viitoarea exploatare de aur si argint de la Rosia Montana, contra sumei de 3 milioane de dolari. Concesionarea a fost facuta în urma unui studiu efectuat de canadieni, care, dupa ce au scanat zona prin satelit si cu sonde moderne, au facut urmatoarea afirmatie: “Undeva, chiar sub casele oamenilor, zace o comoara compusa din vreo 300 tone de uraniu”. În “subsolul” afacerii cu firma canadiana, transformata intre timp în Rosia Montana Gold Corporation (RMGC), la capitolul secret este inserata o prevedere din care rezulta ca tot ce se va gasi vreodata în cursul exploatarii în afara de aur – respectiv uraniu, strontiu, cycloniu, rosianidiu,sau alte metale ce nu sunt în tabloul lui Mendeleev – se va regasi în proprietatea RMGC-ului.
  2. Pina în prezent, nimeni nu a descris corect tipul zacamîntului aurifer de la Rosia Montana si acest lucru este foarte important pentru a întelege ceea ce se pune la cale: zacamîntul de la RM poate fi descris, în esenta, ca un zacamînt dispers cu grad scazut de mineralizare, combinat cu eflorescente de tip filon, cu concentratie mare de minereu, aceste filoane fiind dezvoltate pe distante mari si care mai au o caracteristica – în zonele de contact incrucisate, avînd concentratii imense de minereu, asa-numitele vîltori contin de la 20 la 400 kg metal, cu peste 60 % aur. Asadar, zacamîntul de la RM contine 500 tone de aur dispers, dar, probabil, de 7- 8 ori mai mult aur în filoane si vîltori. Concluzie: exploatarea nu necesita mina tip cariera, ea se poate face traditional, în galerie. Faptul ca se insista pe o metoda distructiva arata ca se urmareste epuizarea totala a zacamintului si aceasta pare a fi o comanda politica, probabil externa. O alta caracteristica a zacamîntului este stratificarea geologica: sub stratul aurifer se afla o prelungire geologica a zonei Baita, cu continut de substante radioactive, neexploatabila economic, dar cu mare risc pentru mediu. La o ploaie torentiala, uraniul poate fi purtat sute de km, iar orase precum Turda si Arad ar avea sursele de apa contaminate radioactiv. Ceea ce se pregateste la RM seamana izbitor cu jaful din anii ’50 de la Baita Plai, cînd zacamîntul cu cea mai mare concentratie de uraniu din lume a luat drumul Moscovei. Toate acestea sunt cunoscute de catre Adrian Videanu si Radu Berceanu, din acest motiv ei încercînd sa urgenteze exploatarea intensiva a uriasului zacamânt” – iata ce se arata într-un fragment al unui raport al SRI referitor la tema uraniului de la Rosia Montana.Radu Berceanu, dupa ce a provocat daune uriase economiei nationale, este, asadar, pregatit sa fure si aurul si argintul de la Rosia Montana si sa legalizeze traficul cu cantitati uriase de uraniu. Conform surselor noastre, compania canadiana Gold Corporation, prin intermediul lui Radu Berceanu, a negociat, la începutul acestei veri, emiterea dreptului de 20 exploatare a zacamintelelor aurifere ale României si intelegerea a „costat” 100 de milioane de euro. Circa 80% din valoarea banilor a fost livrata deja în anumite conturi secrete în strainatate, apartinînd lui Adriean Videanu si Radu Berceanu. Ar mai fi de livrat ultima transa, avîndu-l ca beneficiar tot pe ministrul Transporturilor. Întelegerea a stabilit si o renta viagera pentru Berceanu, în cuantum de 1% anual din profitul adus de exploatare. Un procent cu o valoare substantiala, avînd în vedere posibilitatile afacerii, care urmareste extragerea si prelucrarea a 800 de tone de aur si circa 2.000 de tone de argint. Dupa întelegere, Gold Corporation a început o ampla campanie de imagine, care prezinta avantajele exploatarii zacamintelor pretioase din zona Rosia Montana. Clipurile publicitare, a caror difuzare e platita cu bani grei în toata mass-media, au scopul de a pregati opinia publica pentru acceptarea deciziei de exploatare, fara a mentiona, bineînteles, dezavantajele metodei de exploatare propuse de canadieni, cum ar fi otravirea terenului si a rîurilor din zona cu compusii chimici derivati din exploatarea zacamintelor printr-un proces tehnologic pe baza de cianuri. Acum, greii Gold Corporation se tem de faptul ca Berceanu va fi inlaturat din PDL (ceea ce devine tot mai evident!), iar ei vor ramîne cu praful de pe toba si banii cheltuiti. In aceste conditii, îi forteaza puternic mîna acestuia spre a-si onora promisiunea pentru care a fost recompensat în avans. Din informatiile noastre, Radu Berceanu, artizanul întelegerii, da din colt în colt, nestiind cum sa procedeze. Promisa Hotarîre de Guvern, prin care el ar fi trebuit sa le deschida usa celor de la Gold Corporation, nu poate fi emisa de guvernul Boc, cel din urma refuzand presiunile lui Bercovici. Returnarea banilor nu este o solutie, pentru ca afaceristii canadieni ameninta ca vor face publica povestea în cazul în care Berceanu nu onoreaza promisiunea.Despre toate aceste lucruri,domnul presedinte Traian Basescu,nu este strain si nestiutor!

 80. mai bagă, mai bagă. demască-i pe-ăştia doi. nici băse nu-i prea înghite. văd că ai resurse. îmi eşti simpatic. bravo!

 81. da’ bagă şi cu modrogan. ţi-am zis că-mi plac alea cu modrogan, mă topesc după ele!

 82. hihihi,hahaha
  ce-am mai ris.
  ai habar macar despre ce inseamna zacamint de uraniu?

 83. hi,hi,hi,hi,hi(fost ha,ha,ha,ha)

  Eiiii dragii mosului,spre disperarea lui nedormitul(apropo,iti trimite salutari Bugetarul Roman!),ii mai dam inainte de sarmale,o tuiculita mica,de pruna!Hai sa vedem si caracterul domnului pe care nedormitul il linge cu abnegatie si spor:

  TRAIAN BASESCU si-a inceput activitatea politica, in 1991 cand a fost numit Ministru al Transporturilor in Guvernul Roman.
  In 1992 cind s-a produs scindarea FSN in doua tabere, in jurul lui Ion Iliescu si in jurul lui Petre Roman, TRAIAN BASESCU a ales tabara Roman.
  Adevarata afirmare politica a lui TRAIAN BASESCU a inceput insa in 1996. Cu cateva luni inaintea alegerilor parlamentare din noiembrie 1996, cand fiind acuzat de adversarii politici ca este principalul vinovat pentru disparitia flotei, a facut un gest foarte spectaculos, demisionand din functia de Deputat, renuntand astfel la imunitatea parlamentara si punandu-se la dispozitia justitiei.
  In realitate acest demers politic, care i-a atras foarte multa simpatie in randurile electoratului, a fost foarte bine calculat, TRAIAN BASESCU stiind foarte clar ca timpul scurt ramas pana la alegeri, nu permitea organelor de ancheta sa definitiveze un dosar extrem de amplu cum era si este dosarul Flota. Mai mult decat atat, TRAIAN BASESCU a obtinut numirea ca Director de campanie electorala al lui Petre Roman, si primul loc pe lista de candidati ai PD pentru Camera Deputatilor in judetul Vaslui.
  In acest mod TRAIAN BASESCU si-a asigurat o altfel de imunitate, stiind foarte bine ca nici un organ de ancheta nu va avea curajul sa-l aresteze pe directorul campaniei electorale ale unuia din primii trei candidati la Presedentie, si pe unul dintre cei mai mediatizati candidati ai opozitiei din acea vreme, in conditiile in care toate sondajele indicau ca PD-ul va participa la guvernare dupa alegerile din 1996.
  TRAIAN BASESCU a considerat ca actionand astfel are sanse sa inchida o data pentru totdeauna chestiunea Flota atat din punct de vedere mediatic cat si juridic.
  Dupa alegerile din 1996, TRAIAN BASESCU este numit Ministru al Transporturilor in Guvernul Ciorbea.
  Activitatea ca Ministru a lui TRAIAN BASESCU din perioada 1997-2000 am prezentat-o sintetic mai sus, dar foarte importanta a fost activitatea politica a acestuia din perioada respectiva.
  Initial TRAIAN BASESCU s-a plasat in randurile baronilor PD, alaturi de Victor Babiuc, Radu Berceanu, Bogdan Niculescu-Duvaz, Alexandru Sassu, oameni care au constituit trupa de soc a lui Petre Roman in disputa cu adversarii politici din PDSR, dar si din CDR.
  TRAIAN BASESCU s-a remarcat rapid ca varful de lance al PD-ului, in lupta cu colegii din coalitie.
  Prima victorie importanta a fost schimbarea Primului Ministru Victor Ciorbea, in primavara anului 1998, actiune inceputa de TRAIAN BASESCU in decembrie 1997 prin declansarea crizei guvernamentale.
  TRAIAN BASESCU a stiut sa exploateze foarte bine aceasta victorie, asigurandu-si o imagine de luptator pe scena politica romaneasca, locul doi in partid, dar mai ales locul doi in Guvernul condus de Radu Vasile.
  Din acest moment si pana la alegerile din 2000 TRAIAN BASESCU a sustinut in permanenta o stare de conflict in cadrul coalitiei de guvernare, initiind dispute cu colegii de Guvern, dar si cu alti lideri ai partidelor aflate la putere.
  Valeriu Stoica, Radu Sarbu, Andrei Marga, Nicolae Noica, Traian Remes, Varujan Vosganian, Ion Diaconescu, Emil Constantinescu, Mugur Isarescu, Theodor Stolojan etc.
  TRAIAN BASESCU a reusit in acest mod sa-si creeze o notorietate foarte mare, fiind zilnic prezent pe micul ecran, si pe prima pagina a ziarelor, dar si o imagine de personaj politic fara scrupule, rau de gura, pus in permanenta pe harta si care nu se da in laturi de la nimic pentru a-si atinge scopurile.
  La inceputul anului 2000, in vizorul sau a intrat si Petre Roman cu care a avut mai multe dispute publice, alimentand astfel ideea ca el, TRAIAN BASESCU este de facto numarul unu in partid si pregatind debarcarea lui Petre Roman din fruntea PD. In acest context trebuie privita si strategia adoptata de TRAIAN BASESCU inainte de alegerile locale din 2000 cand desi a fost solicitat sa candideze la Primaria Capitalei, de catre Petre Roman, inca din februarie 2000, a refuzat in nenumarate randuri, dar in paralel a incurajat desemnarea de catre PD a unui candidat lipsit de orice sansa. Pe acest fond, cand dupa aparitia mai multor sondaje de opinie dezastruoase pentru PD, insistentele pentru a accepta sa candideze au crescut, TRAIAN BASESCU a acceptat sa se inscrie in cursa pe 5-05-2000, exact in ultima zi in care se mai acceptau candidaturile.
  Prin aceasta manevra TRAIAN BASESCU si-a creat imaginea de salvator al Partidului Democrat, demarand practic actiunea de inlaturare a lui Petre Roman din functia de Presedinte PD.
  Pentru aceasta s-a autoimpus ca Director al campaniei electorale a lui Petre Roman, pozitie din care l-a sabotat pe acesta sistematic, asta facand ca Roman sa obtina in toamna anului 2000 de 3 ori mai putine voturi decat PD, partidul pe care Roman il reprezenta. Este de notorietate faptul ca mai multi sefi de filiale ale partiduli au fost sunati de TRAIAN BASESCU care le-a cerut sa se concentreze exclusiv pe campania parlamentara, in detrimentul celei prezidentiale a lui Petre Roman.
  Apoi in anul 2001 s-a folosit de liderii din PD Berceanu, Duvaz, Sassu, Simona Marinescu pentru a obtine voturile congresului PD, inlocuindu-l astfel din functia de Presedinte PD pe Petre Roman.
  La acelasi congres, imediat dupa ce a fost numit Presedinte, si-a sacrificat aliatii amintiti mai sus, niciunul dintre ei nemai obtinand functiile promise in conducerea PD.
  De atunci toti liderii marcanti ai PD, cu exceptia lui Radu Berceanu au parasit partidul condus de TRAIAN BASESCU din cauza stilului dictatorial pe care acesta l-a impus in conducerea partidului. De altfel in 24 ianuarie 2004 TRAIAN BASESCU declara public
  In perioada 2001-2004 TRAIAN BASESCU si-a folosit pozitia de Primar General al Capitalei pentru a-si impune o noua imagine publica, aceea de unic adversar al partidului de guvernamant, pregatindu-si astfel ascensiunea spre cea mai inalta demnitate in stat, functia de Presedinte al Romaniei.
  Lansarea acestei adevarate campanii a fost facuta de TRAIAN BASESCU printr-o declaratie care-i defineste stilul de a face politica, acuzandu-l pe Adrian Nastase ca
  In continuare TRAIAN BASESCU a purtat un razboi de gherila cu Adrian Nastase, razboi care pe fondul nemultumirilor sociale si al deteriorarii imaginii PSD i-a atras o simpatie tot mai larga in randurile populatiei.
  In final singurul obstacol in fata nominalizarii sale ca reprezentant al Aliantei PNL-PD in cursa prezidentiala l-a reprezentat Theodor Stolojan, candidatul desemnat al aliantei.
  TRAIAN BASESCU a reusit, sa-l determine pe acesta sa se retraga din cursa pentru Presedentia Romaniei si din viata politica, cu numai trei saptamani inaintea campaniei electorale, in urma unei intense actiuni de constrangere, de manipulare si de santajare a lui Theodor Stolojan.

  Ce zici nedormitule,in seara asta adormi?

 84. danko, tu citeşti rahaturile astea kilometrice?

 85. da, am făcut o mică greşeală. am vrut să zic mihăileanu, nu modrogan.
  deci, hihihi, vreau ceva cu casa din mihăileanu! mulţumesc frumos.

 86. hi,hi,hi,hi,hi(fost ha,ha,ha,ha)

  @nedo:nu taticu’,nu sa nu cititi cacaturile kilometrice!Ci doar sa bagati la cap ce va spune Conducatorul Suprem,Fie-I Numele Laudat in vecii vecvilor,amin!R.I.P.!

 87. vreau cu mihăileanu, n-auzi? ce naiba, pierd vremea aici? scrie ceva cu mihăileanu, te doare mîna?

 88. hai, mă, hihihi, ce eşti pufi? zi ceva de mihăileanu. o chestie te roagă omu’!

 89. Simona, fă şi matele o zonă off topic, să discutăm şi noi cu hihihi hahaha.

 90. de unde copiază hihihi, să nu mă obosesc să citesc pe sărite?

 91. moamă, arme albe, bani falşi, uraniu.
  e groasă, fraţilor.
  aţi trimis şi la Moscova, să ştie şi conducerea?

 92. “Lansarea acestei adevarate campanii a fost facuta de TRAIAN BASESCU printr-o declaratie care-i defineste stilul de a face politica, acuzandu-l pe Adrian Nastase ca”
  hihihi, continuă, te rog, că s-a întrerupt aici.

 93. hi,hi,hi,hi,hi(fost ha,ha,ha,ha)

  La cererea expresa a “domnului” nedormitul si al lui parafaragaramus,conte de Pitesti City,ho,ho,ho,ho,va da si despre casa din Mihaileanu!Evident savurati si apoi lingeti posterioare portocalii pana v-o cadea dintii! 😀

  In intreaga sa activitate TRAIAN BASESCU a fost calauzit de doua teluri ascensiunea in ierarhia sociala si inavutirea.
  Daca pentru atingerea primului tel s-a folosit de relatia privilegiata cu Securitatea pana in 1989 si de activitatea politica ulterior, pentru inavutire a considerat ca orice metoda este permisa.
  In continuare va vom prezenta numai o parte din afacerile necurate care au creat bunastarea familiei BASESCU.
  In 10-01-1980 lui TRAIAN BASESCU, pe atunci ofiter angajat la Intreprinderea de Exploatare a Flotei Maritime NAVROM Constanta, i s-a repartizat din fondul locativ de stat un apartament cu 4 camere plus dependinte, situat in Aleea Zmeurei nr. 2, bl. U, sc. A. Cum la acea data familia sa se compunea din sotie si un copil, repartizarea s-a facut cu incalcarea normelor legale in vigoare pentru ca avea dreptul la doar 2 camere).
  In 26-05-1992 TRAIAN BASESCU a cumparat locuinta respectiva, pe baza contractului nr. 1415 achitand pe loc suma de 140.000 de lei.
  In 10 ianuarie 1991 Primaria Capitalei, cu adresa nr. 118053, a pus la dispozitia Ministerului Transporturilor apartamentul nr. 4 din strada Argentina nr. 2, bl.12, et. 2 (Piata Victoriei). Acest apartament a fost ocupat de TRAIAN BASESCU.
  In 22.08.1991, TRAIAN BASESCU a renuntat la apartamentul din strada Argentina si a primit in aceeasi zi, cu aprobarea lui Petre Roman, repartitie pentru imobilul de lux din Bulevardul Aviatorilor nr. 57 prin comunicarea Secretariatului General nr. 15/4086/1991. In baza acestor acte ICRAL Herastrau a intocmit contractul de inchiriere 60165 din 28 august 1991.
  Asa cum rezulta din Adresa 1888 din 21 iulie 1991 a Ministerului Transporturilor, la acea data TRAIAN BASESCU isi avea domiciliul stabil in Constanta. In aceste conditii, conform Legii 5/1973 nu i se putea repartiza o locuinta intr-o alta localitate cu incheierea contractului pe durata nedeterminata (putea beneficia, eventual, doar de o locuinta de serviciu).
  Contractul de inchiriere pentru imobilul din Bulevardul Aviatorilor nr. 57 era nul de drept deoarece – conform Legii 5/1973 – o persoana fizica nu putea detine, in acelasi timp, doua locuinte proprietate de stat. Astfel, daca TRAIAN BASESCU impreuna cu familia si-ar fi stabilit domiciliul in Bucuresti, inainte de a i se incheia contractul pentru imobilul din Bulevardul Aviatorilor ar fi trebuit sa faca dovada ca a predat apartamentul din Constanta, Aleea Zmeurei, dar asa cum am aratat acest apartament nu numai ca nu a fost predat statului ci a fost chiar cumparat de TRAIAN BASESCU un an mai tarziu.
  In 1997 motivand ca imobilul din Bulevardul Aviatorilor nr. 57 este revendicat de fostii proprietari, TRAIAN BASESCU a solicitat in calitate de Ministru al Transporturilor atribuirea unei locuinte de protocol. RAAPPS i-a repartizat pentru perioada mandatului de ministru locuinta din B-dul Maresal Prezan nr. 4. In realitate, Primarul General al Capitalei nu numai ca nu a parasit imobilul din B-dul Aviatorilor nr. 57, dar, in 1998, Directia de Administrare a Fondului Imobiliar i-a prelungit contractul de inchiriere pana in 2004.
  Chirias la propria Primarie, in vila din B-dul Aviatorilor nr. 57, TRAIAN BASESCU a solicitat RAAPPS, in 2000, prelungirea contractului de inchiriere pentru apartamentul din B-dul Maresal Prezan nr. 4. Solicitarea Primarului General nu era una legala, intrucat pierduse calitatea de demnitar, dar la interventia ministrului PSD, Serban Mihailescu, RAAPPS i-a prelungit contractul de inchiriere.
  In 9 august 2000, TRAIAN BASESCU a cumparat un teren intravilan de 3.700 de metri patrati, situat in Aleea Privighetorilor, pe care a platit pe loc 1.483.244.000 lei. O adevarata afacere, avand in vedere ca a reusit sa achizitioneze cu numai 50.000 de dolari un teren de 3.700 de metri patrati in Baneasa, cumparand cu 13 dolari metrul patrat de teren, care in ofertele agentiilor imobiliare era cotat la peste 100 de dolari.
  Cel care i-a vandut lui TRAIAN BASESCU terenul din Baneasa la acest pret derizoriu este Costel Casuneanu, om de afaceri care are peste 100 de TIR-uri, o fabrica de parchet, o benzinarie si o statie de service auto in comuna Oituz.
  Explicatia acestei afaceri imobiliare este ca pe vremea cand era ministru al Transporturilor, Traian Basescu i-a facilitat lui Casuneanu obtinerea de autorizatii de transport complet scutite de taxe pe destinatiile Ungaria, Cehia, Slovacia, Slovenia si Franta.
  La sfarsitul anului 2003 TRAIAN BASESCU a vindut terenul din Baneasa pe care-l achizitionase si a cumparat o vila pe soseaua Bucuresti-Ploiesti pentru care a achitat pe loc suma de 280.000 de dolari.
  Desi in prezent locuieste efectiv in aceasta vila impreuna cu sotia, TRAIAN BASESCU a trecut-o in mod fictiv pe numele ficei sale Ioana, pentru a nu fi obligat sa justifice in fata legii provenienta banilor cu care a achizitionat-o.
  TRAIAN BASESCU mai detine un apartament de 370 de metri patrati intr-o vila de lux in zona Foisorul de Foc din Bucuresti, pe strada Stefan Mihaileanu, nr. 2, achizitionat in 2002 si achitat pe loc.

  În 1994 TRAIAN BASESCU a infiintat impreuna cu alti patru asociati firma Triton Company, la care el detine 20% din actiuni. Aceasta este firma care asa cum a afirmat in mai multe randuri Primarul General. La aceasta firma asociat si administrator este Ionescu Dumitru, cel care i-a precedat lui TRAIAN BASESCU in functia de sef al Agentiei Economice NAVROM din Anvers si fost ofiter de Securitate. Cenzorul permanent al firmei Triton Company este Nicolae Varzaru, fost contabil al Clubului Dinamo, implicat in fraudarea Clubului alaturi de Vasile Ianul.
  Triton Company a fost infiintata la un an dupa Triton Grup srl, firma care ii are ca asociati pe ofiterul acoperit Ionescu Dumitru si pe Branza Paul, un alt prieten foarte bun al lui TRAIAN BASESCU. Branza Paul este si el asociat cu TRAIAN BASESCU la Triton Company, unde este si administrator.
  O alta firma la care TRAIAN BASESCU este de data aceasta asociat unic si care este administrata de sotia sa Maria este M.T. Vega Transport srl, firma care a fost infiintata în 1996 si aparent, nu a functionat niciodata.
  TRAIAN BASESCU a declarat întotdeauna ca veniturile sale provin dintr-o afacere cu înghetata: Prod Cros srl, la care asociat nu este el, ci sotia lui, Maria Basescu, cu 20% de procente din beneficii si pierderi si fratele lui, Mircea Basescu, cu 39% de procente din beneficii si pierderi. Firma Prod Cros srl a achizitonat in 1994 fabrica de inghetata, printr-un credit extern luat prin Banca Agricola, credit pe care nu l-a rambursat in totalitate, restantele de plata fiind ulterior preluate la datoria de stat.
  Cea de a patra firma a familiei BASESCU, AMC Cros srl este o firma de produse lactate, care o are ca actionar pe Maria Basescu, cu 20% din profit si pierderi. Aceasta firma a fost infiintata, in 1994, odata cu Prod Cros srl, de catre Maria Basescu si Mircea Basescu. Familia BASESCU detine exact acelesi procente ca la Prod Cros srl: Maria Basescu – 20% si Mircea Basescu – 39%. Ceilalti actionari sint, la fel ca la Prod Cros srl, cei doi oameni de incredere ai lui TRAIAN BASESCU: Anca Ivascu – 39% si Dumitru Scaiceanu – 2%. Anca Ivascu este sora lui Aurelian Ivascu, membru PSD, consilier local la Constanta, apropiat al lui Radu Mazare.
  TRAIAN BASESCU a introdus-o pe Anca Ivascu si intre actionarii de la Aliment Murfatlar srl, unul dintre principalii sponsori ai campaniei electorale a Partidului Democrat si a lui TRAIAN BASESCU.
  In anul 2001 TRAIAN BASESCU figura printre actionarii persoane fizice la Banca Comerciala Unirea alaturi de seful Directiei de Supraveghere Bancara Nicolae Cinteza, si de Cristian Burci, patronul de la Prima TV, ca actionar majoritar figurand un grup de firme rusesti.
  Bilanturile oficiale depuse de toate aceste firme la Registrul Comertului nu justifica nici pe departe investitiile imobiliare ale familiei BASESCU si asta explica de ce incearca Primarul General sa-si camufleze averea trecand-o pe numele rudelor.
  La fel de greu de justificat insa sunt si cheltuielile exorbitante facute de fiica lui TRAIAN BASESCU, Ioana care a deschis de curand un magazin de lux in incinta hotelului Hilton din Bucuresti. Magazinul se numeste si investitia totala facuta de fiica lui TRAIAN BASESCU este estimata la 1.000.000 de euro.
  Prin intermediul fratelui sau Mircea Basescu, TRAIAN BASESCU este implicat intr-un mare numar de afaceri in Constanta. In 1991, pe cind era Ministru al Transporturilor, TRAIAN BASESCU a infiintat la Constanta firma Star Sea Co srl. La fel ca la Prod Cros srl si la AMC Cros SRL, TRAIAN BASESCU detine aceasta firma prin intremediul fratelui sau Mircea Basescu si a lui Anca Ivascu.
  Tot prin Mircea Basescu si Anca Ivascu, TRAIAN BASESCU a infiintat in 2001 la Constanta firma Miral Cross Ships Supply srl, care se ocupa de activitati anexe transporturilor pe apa. In 2002, pe numele lui Mircea Basescu, a fost infiintata firma de consultanta MB Consult Company srl. Fratele lui TRAIAN BASESCU detine in totalitate aceasta firma, fiind si unicul ei administrator.

  In activitatea sa de Ministru al Transporturilor si de Primar General al Capitalei, in afara de afacerea Flota numele lui TRAIAN BASESCU a mai fost legat de numeroase afaceri dubioase care pot explica situatia materiala infloritoare a familiei BASESCU.
  Ca Ministru al Transporturilor TRAIAN BASESCU a initiat si demarat in 1997, o serie de activitati ca dezmembrarea materialului rulant al SNCFR si vinzarea componentelor la fier vechi, curatirea si intretinerea terasamentelor de cale ferata etc., pe care le-a incredintat unor apropiati ai sai. Aceste activitati platite din bugetul Ministerului Transporturilor erau extrem de rentabile, dar mai ales erau imposibil de controlat ulterior sub aspect cantitativ si calitativ, reprezentand o sursa continua de fonduri pentru TRAIAN BASESCU si apropiatii sai. La aceste activitati s-a adaugat incredintarea fara licitatie a lucrarilor de modernizare si asfaltare a drumurilor.
  Ca Primar General TRAIAN BASESCU a debutat in 2000, la numai o luna de la investirea in functie cu o operatiune extrem de contestata, demolarea chioscurilor, in urma careia zeci de mii de familii au ramas fara sigurul mijloc de subzistenta. Explicatia acestei actiuni se regaseste in sumele foarte mari de bani primite de TRAIAN BASESCU atat pentru campania electorala din 2000, cat si pentru folosul sau personal, de la doua mari firme de supermarket-uri, Carefour si Billa, interesate in eliminarea concurentei reprezentata de chioscurile care vindeau marfa foarte ieftin.
  Alte afaceri care au reprezentat si mai reprezinta surse importante de castig pentru Primarul General sunt incredintarea lucrarilor de asfaltare exclusiv catorva firme apropiate lui TRAIAN BASESCU, inchirierea a 648 de WC-uri ecologice a caror intretinere costa 7 miliarde de lei lunar, autorizarea catorva zeci de firme de alimentatie publica sa-si desfasoare activitatea in parcurile Capitalei etc.
  O alta operatiune care i-a adus un camision important lui TRAIAN BASESCU a fost afacerea Parcul Bordei-Satul Francez.
  Complexul de vile a fost cunstruit la jumatatea anilor ’90 pe un teren din Soseaua Nordului care ulterior a fost revendicat.
  TRAIAN BASESCU i-a oferit proprietarului (Costel Constanda un apropiat al Vicepresedintelui PD Radu Berceanu), in schimbul terenului revendicat in suprafata de 19.000 de metrii patrati, 3,3 hectare de teren (Parcul Bordei), pe malul lacului Floreasca, in cartierul Primaverii, cea mai scumpa zona rezidentiala a capitalei. Cele 3,3 hectare de teren date in proprietate de TRAIAN BASESCU valoreaza la pretul pietei 33.000.000 de euro (1000 de euro metrul patrat), in conditiile in care terenul primit la schimb de Primaria Capitalei valoreaza numai 9.500.000 de euro, la pretul pietei (500 de euro metrul patrat).
  TRAIAN BASESCU se afla in relatii apropiate cu controversatul om de afaceri Frank Timis caruia i-a promis sprijin in Proiectul Rosia Montana, inca din perioada in care era numarul doi in Guvernul Radu Vasile.

  Sa TRAITI BINE prostilor!La mai mare dom’ nedormitul,sa speram ca in curand pe Feleac o sa aterizeze idolul tau Base,sa stati de vorba!

 94. cu uraniul.
  dacă există capacitatea tehnică de a scana din satelit şi a identifica prezenţa minelor, această tehnologie poate fi folosită şi de alte state/companii. Dacă RMGC ar fi doar un cover, s-ar duce dreacu la prima scanare, şi ar ieşi deranj mare. Mai ales cu terorismul ăsta, uraniul e o problemă foarte delicată.

 95. hihihi nu e oare moş Călifar?

 96. TRAIAN BASESCU mai detine un apartament de 370 de metri patrati intr-o vila de lux in zona Foisorul de Foc din Bucuresti, pe strada Stefan Mihaileanu, nr. 2, achizitionat in 2002 si achitat pe loc.
  dă-o-n mă-sa, zi c-a furat-o. şi mai fă nişte spumiţe la gură, te rog eu. îţi reamintesc că traian băsescu este preşedintele româniei şi tocmai ţine o conferinţă de presă în care vorbeşte de cum îţi scade ţie salariul cu 25%. tu eşti un nimeni, aşa că altă formă de reacţie n-ai.

 97. Magazinul se numeste si investitia totala facuta de fiica lui TRAIAN BASESCU este estimata la 1.000.000 de euro.
  cum se numeşte magazinul? spune-mi cum se numeşte magazinul. vreau să mă duc să-mi iau ţigări de acolo, cum se numeşte magazinul? spune-mi!

 98. @hihihi
  Nu cumva la Roşia Montană e axis mundi, noul pol magnetic, care va fi după 2012?

 99. hihihi
  dacă ai de spus ceva, zi-o cu surse, cu date precise, că ne enervăm şi luăm la disecat toată poliloghia fără cap şi coadă a ta.

 100. copy-paste, monkey job.

 101. Aceasta este firma care asa cum a afirmat in mai multe randuri Primarul General.

 102. hi,hi,hi,hi,hi(fost ha,ha,ha,ha)

  Ce-mi place,ce-mi place!!!!Spumitze la gura fac nedormitul si cu parafaragaramus,conte de pitesti!@nedormitul:tocmai iti reamintec faptul ca trabas chiar daca tine doua milioarde de conferinte de presa,n-are cum sa-i mai prosteasca pe romani!Cu exceptia nedormitului varza a la Cluj!”…tu esti un nimeni,asa ca alta forma de reactie n-ai.”Chiar sunt un nimeni si ma mandresc cu asta,decat sa fiu un tip destept,”blogher”,coios,dar care da limbi in cour unui idiot!Ti-a placut nedo(ritul)? 😀 😀 😀
  @parafaragaramus:repet vorbele unui scriitor roman,care a murit secolul trecut:”Monsher,esti prea prost pentru acest secol!Altele erau trebile,daca te nasteai acu’ o suta de ani!”.

 103. hi,hi,hi,hi,hi(fost ha,ha,ha,ha)

  @para:vrei surse?Mergi pe madame blogary,ca acolo sunt surse la liber!Fara numar!P.S.Ai vrea sa-ti dau si numarul din pagina raportului?Cauta la nedo in debara,el are!

 104. @hihihi
  luminează-mă tu.

 105. spume la gură nu face nimeni pe blogul roz.

 106. câteodată ne mai încingem, dar spume, niciodată. Nu mâncăm săpun, nici nu suntem rumegătoare.

 107. ar fi bine, dacă ai ceva de zis, să o faci structurat, pe puncte.
  Şi, fiindcă ai de-a face cu proşti, să le faci mai scurte.

 108. hi,hi,hi,hi,hi(fost ha,ha,ha,ha)

  Pai draga para,nu eu am spus de spume,prietenul lui baselu,nedormitul,a spus!el este miezul miezului la Simona pe blog!Fara el nici ploaia nu cade!Nu ma mira ca i-a sarit zilele trecute tandara lui Robotu Rosu!Nedo are marea calitate de a scoate oamenii de pe fagasul lor normal!@Simona:te-ai gandit vreo clipa ca nedormitul este un TROLLER care sa-ti faca blogul varza?Ca in ultimul timp cam asa vad ca se manifesta!Rusinica bai kiwi-n ochi!

 109. “Actualmente se afla pe rol la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie dosarul Flota. Dosarul a fost instrumentat de PNA.”
  PNA nu mai există de mult, din 2006. Ce e cu actualmente ăsta?
  În dosarul Flota s-a dat verdictul:
  http://www.zf.ro/politica/dna-a-inchis-dosarul-flota-in-care-este-cercetat-si-traian-basescu-3102647/

 110. te rog frumos, nu mai da copy-paste la chestii neverificate.

 111. DEZINFORMARE. PROPAGANDĂ. MINCIUNI.

 112. Avea dreptate Băşescu cu Goagălu lui.

 113. vezi ce mult îl ador pe nen-tu Băsescu? Stau de vorbă cu tine, în loc să mă uit la conferinţa de presă, măi hihihi.

 114. troller înseamnă geamantanu ăla mare de voiaj.
  hihihi, tu minţi în mod natural.

 115. hi,hi,hi,hi,hi(fost ha,ha,ha,ha)

  @para:Nu este vorba nicicum de DezProMin!!!!!Treaba cu PNA-ul apare in documentele originale de atunci,ca asa era!Ce ai fi vrut sa-ti scriu,ca ANI si cu DNA fu***u pe toata lumea in 1999?Daca esti prea tinerel,mai citeste presa vremii!Nu cred ca o sa gasesti pe goagal ceea ce ti-am zis eu!P.S.In curand episoade picante despre iubitica(la modul plantonic,fireste!) domnului prezident,Lenny Woodrea Cock(parca asa-i zice la cocos,nu-i asa?)!P.P.S.Noi dezveliri si despre dom’ Poteras,sluga lui woodrea,care pune al doilea rand de borduri,una peste alta!Ce zici nedo,te bagi?Ca stiu ca la voi acolo in Cluj stati prost cu bordurile de cand v-a plecat Bocanila la Bucale! :mrgreen:

 116. aşa, para, provoacă-l, provoacă-l. eu mă distrez

 117. hihihihi, ai reuşit să mă prostdispui.

 118. hi,hi,hi,hi,hi(fost ha,ha,ha,ha)

  @para:bine draga,atunci ii spun TROLL!e bine?stii desigur ce-i ala,nu-i asa?

 119. hihihi, un rezumat, te rog.
  ştiu că suntem prea puţin importanţi pentru ca să-ţi toceşti tu vopseaua de pe taste, dar orşicât.

 120. Luume, luumeee, în curând voi mai trage una, mult mai asurzitoare, nemaivăzut de ceţoasăăă

 121. trage, dom Semaca!

 122. mare regizor eşti, coane hihihi.

 123. doar Bibi in the sky mai era aşa priceput.

 124. hi,hi,hi,hi,hi(fost ha,ha,ha,ha)

  @nedormitul:nu mai ai cum sa te distrezi!pana si stapanul tau in seara asta la conferinta de presa s-a cacat pe el!cand l-a intrebat Tolontan de sanatate,brucs l-a apucat diareea si n-a mai stiut ce sa spuna!va duceti incet,incet la fund!P.S.domnu nedo(ritul),ce tot m-ai rugat matali sa-ti zic?despre casa din Mihaileanu?ai zis de cateva ori,eu ti-am raspuns odata.ce parere ai matali vizavi de ce m-ai rugat?P.P.S.l-as intelege si accepta pe baselu(cu toate ca as avea noduri in gat) fara ca ca tii din PDL.il cunosc personal din ’91 pe minciunos!nu mi-a facut nicio impresie buna pana acum,mi-ar face faca cacatii de Videanu,Udrea,Berceanu!

 125. cruela de vila

  luatzi d-acilea cu rosia montana, de la un om care shtie ce vorbeste!
  😉
  Aurul poate să-şi doarmă somnul de veci în adâncuri,
  dacă nu aduce prosperitate Românilor.

  Întrebare: De ce trecutul lui Alburnus Maior trebuie să stea la temelia prosperităţii Roşiei Montane de mâine?
  Răspuns: Investigaţiile arheologice recente de la Roşia Montană, coroborate cu fapte cunoscute mai demult, au evidenţiat noi aspecte din trecutul unuia dintre cele mai vechi centre urbane din Transilvania. Lucrările arheologice de la sud de dealul Cârnic, conduse de către prof. dr. Ioan Piso, stopate în mod discreţionar de către Roşia Montană Gold Corporation, au arătat că în acest sector s-a dezvoltat centrul urban al anticului Alburnus Maior. Ca atare, cercetările viitoare, libere de orice restricţii, vor aduce informaţii decisive privind trecutul acestui centru al mineritului aurifer din Dacia romană. Dar aceste investigaţii nu trebuie desfăşurate numai în suprafaţă pe toată aria fostului oraş roman, ci trebuie extinse, acolo unde este posibil şi în adâncime, pentru a descoperi urme preromane. Într-adevăr, la Roşia Montană mineritul a fost inaugurat de către Celţi (Agatârşii citaţi de Herodot). Se pare că la Roşia Montană, ca şi în Galia şi în Albion, Romanii au preluat mineritul de la diverse neamuri celtice, la noi prin intermediul Dacilor. Prin urmare, această situaţie rarisimă în Europa, are ocazia de a fi investigată la Roşia Montană, cu condiţia ca RMGC să nu distrugă această şansă prin proiectul său „tabula rasa“. Trebuie totuşi să recunoaştem că RMGC este dispusă să sape câţiva zeci de metri de imitaţii de galerii romane, pentru ca urmaşii noştri să se delecteze cu asemenea surogate. Conducerea Statului Român (Preşedenţia, Parlamentul şi Guvernul) trebuie să stopeze, în sfârşit, distrugerea vestigiilor trecutului nostru glorios, ceea ce nu s-a facut cu peste un deceniu în urmă, când ANRM a dat primele avize de explorare.
  Trebuie să fie limpede că aceste avize de explorare nu obligă Statul Român să fie de acord cu distrugerea în masă a vestigiilor miniere antice, precum şi cu blocarea terenurilor pe care trebuie continuate cercetările arheologice. Nu putem pune pe aceeaşi balanţă interesele oricărei companii transnaţionale, cu valorile trecutului nostru naţional şi european. Unele organe ale Statului român (Ministerul Culturii, ANRM etc.) nu au apărat întotdeauna şi cu toată vigoarea interesul şi demnitatea naţională, fiind mai sensibile la interese străine (oare de ce?). Astăzi se vehiculează informaţia că problema Roşia Montană va fi analizată şi decisă de către CSAT (Preşedintele şi o parte din Guvernul României). Sunt convins că aceşti bărbaţi de stat îşi vor face datoria, pentru care au jurat pe Biblie. Dar nu este suficient. Este necesar ca şi Parlamentul României să consfinţească printr-o lege interdicţia ca vestigiile istorice de la Roşia Montană să fie distruse prin orice fel de activităţi miniere. Este un blam pentru toată clasa noastră politică faptul că nu avem încă o asemenea lege. Aşa va fi apărată baza turismului cultural, care constituie „adevăratul viitor de aur“ al Roşiei Montane

 126. cruela de vila

  Întrebare: În afară de aceste principii majore aveţi şi alte argumente, de ordin tehnic, împotriva proiectului minier Roşia Montană?
  Răspuns: Principala obiecţie de ordin tehnic se referă la situaţia geologică a iazului de decantare, de pe valea Corna. În acesta ar urma să fie deversate aproximativ 215 milioane t de rocă mineralizată, măcinată şi tratată cu soluţii de cianură de sodiu, procedeu prin care se obţine extracţia aurului. Procesul tehnologic utilizat implică neutralizarea cianurii de Na, cu formarea de săruri cianurate ale diverselor metale, care pot fi toxice. Marele pericol il constituie prezenţa în iazul de decantare a metalelor grele toxice şi a arsenului, provenind din roca mineralizată măcinată, care nu sunt neutralizate şi care sunt vehiculate de către soluţiile cu acid sulfuric. Pentru a se evita infiltraţiile în patul iazului de decantare, RMGC a acceptat în final utilizarea unei izolaţii de plastic. Această soluţie tehnică este un paleativ, plasticul nerezistând prea mult timp la acţiunea corozivă a soluţiilor acide. Pe rama de vest a iazului de decantare, dezideratul este respectat, dar în partea sa de est apar gresii cu o porozitate destul de ridicată. Prezenţa unor sisteme de fracturi în versantul stâng al văii Corna, accentuează infiltraţiile în subsol a soluţiilor puternic nocive. Această situaţie va determina contaminarea apelor freatice şi de adâncime de pe raza satelor: Muntar, Rodu, Bucium-Sat, Cerbu, precum şi a oraşului Abrud. Avem de-a face cu o „bombă ecologică“, ce ar acţiona pe un timp nedeterminabil.
  Este evident că în zadar ar fi luate precauţii pentru a bara infiltraţiile soluţiilor puternic nocive pe sub barajul de 185 m din capătul aval al iazului de decantare, dacă toată rama estică a acestui iaz funcţionează ca un ciur. În consecinţă, amplasarea iazului de decantare al uzinei de procesare în zona Corna ar fi, în condiţiile geologice date, o soluţie foarte periculoasă

 127. oau, hihihi e cameleon, se uită cu un ochi aici şi cu unul la Băsea!

 128. cruela de vila

  Întrebare: Ce alte situaţii identificate de dumneavoastră ar fi în măsură să modifice derularea proiectului de exploatare în cariere, anunţat de către RMGC?
  Răspuns: Rocile cu mineralizaţii auro-argintifere, care ar fi exploatate în carierele: Cârnic, Cetate, Orlea şi Jig, însumând un tonaj de aproximativ 170-180 milioane tone, au în medie o concentraţie de 1,46 g/t Au şi un conţinut de aproximativ 7.5 g/t Ag. S-a estimat că la o producţie de aproximativ 13 milioane tone de rocă mineralizată/an, exploatarea va dura 13 ani.
  Un fapt nespecificat în documentaţiile elaborate de către RMGC este că aurul şi argintul nu sunt distribuiţi uniform pe verticală, respectiv că prezintă tendinţa majoră de sărăcire spre adâncime. Este un secret „a la Polichinele“. Orice geolog ştie că zăcămintele auro-argintifere epitermale comportă această caracteristică. Şi la Roşia Montană sub cote de 660-690 m, filoanele şi deseminările îşi pierd conţinutul auro-argintifer, accentuându-se cel plumbo-zincifer±cuprifer. În acest sens menţionez că regretatul Ştefan Răgălie, cercetător la Academia Română, a stabilit că după primii 5 ani de exploatare în cariere, conţinutul aurifer mediu scade de la 2 la 1,2 g/t. Pe de altă parte, pe măsură ce carierele se adâncesc creşte costul transportului cu basculante gigant a masei mineralizate, în continuă sărăcire. Prin urmare, după atingerea unui anumit nivel în cariera Cârnic, precum şi în anumite sectoare cu conţinut mai bogat ale carierelor Cetate şi Orlea, după extragerea a aproximativ 70 milioane de tone rocă mineralizată, exploatarea minieră Roşia Montană devine nerentabilă. În consecinţă, exploatarea în cariere timp de 13 ani este o poveste. Implicaţiile acestei situaţii, pe care RMGC nu o face publică, sunt evidente şi deosebit de grave, în special pe fondul unei tendinţe de scădere a preţului aurului şi argintului, probabilă în condiţiile unei redresări a economiei mondiale.

 129. cruela de vila

  Întrebare: Ce părere aveţi despre ceea ce RMGC numeşte în derâdere „opţiunea zero“?
  Răspuns: Prin aceasta RMGC încearcă să susţină că doar proiectul său „tabula rasa“ constituie pentru Roşia Montană o soluţie viabilă. Orice om de bună credinţă înţelege că după un deceniu de distrugere aproape totală a vestigiilor trecutului şi o poluare iremediabilă a zonei Roşia Montană-Abrud, orice dezvoltare ulterioară a acestui colţ de rai devine imposibilă. Dimpotrivă, numai dezvoltarea cu ajutorul Statului român, a forurilor mondiale (UNESCO) şi europene (Comunitatea Europeană) şi nu în ultimul rând a capitalului privat, va face să înflorească la Roşia Montană turismul rural şi mai ales cel cultural. Singura condiţie este ca prin tratative, eventual şi prin măsuri de naţionalizare, RMGC să returneze foştilor posesori toate proprietăţile achiziţionate în Roşia Montană.
  În acest sens, Statul român are suficiente pârghii de presiune deoarece:
  prezenţa companiei în Roşia Montană nu este susţinută decât de un aviz de explorare, care va fi retras dacă nu va fi urmat de unul de exploatare;
  compania Gabriel Resources a mai primit în zona Bucium două avize de explorare la Bucium Tarniţa şi la Bucium Rodu-Frasin. În cazul ambelor obiective Gabriel Resources a preluat documentaţii şi a realizat studii, prospecţiuni şi explorări. În anumite condiţii Statul român ar putea fi interesat să acorde Gabriel Resources, cel puţin într-un caz, un aviz de exploatare, mai ales dacă Parlamentul României va revizui Legea minelor, în primul rând mărind redevenţa minieră, adică suma cuvenită României, la nivelul perceput de statele din Uniunea Europeană.

 130. cruela de vila

  Întrebare: La ce vă referiţi?
  Răspuns: La Bucium Tarniţa s-a descoperit, în perioada 1972-1974, un zăcământ diseminat cuprifer-aurifer, de tip „porphyry copper“. Acesta poate fi exploatat într-o carieră cu talpa la cota 690 m, pe o înălţime de aproximativ 270 m. Până la cota respectivă se pot extrage 380.835 t cupru şi 1.053.257 uncii de aur.
  La preţurile din 09.12.2009 valoarea celor două metale ar fi de 3.826.004.850 $ (aurul reprezentând aproximativ 31% din această sumă). La aceasta se adaugă valoarea argintului extras, care cu totul informativ are un conţinut de ordinul a 2 g/t, cu un recuperaj slab sub 60%. Exploatarea poate continua şi sub cota 690 m. Cariera Bucium Tarniţa nu afectează sate sau case, iar uzina de flotaţie nu viciază în mod serios mediul ambiant, nefolosind cianuri, aurul fiind recuperat din concentratul cuprifer, la o uzină metalurgică.
  Acest proiect minier va constitui o mare oportunitate pentru forţa de muncă din zonă, cariera fiind amplasată pe raza comunei Bucium, iar uzina de preparare în bazinul V. Ampoiului. Aşa cum se ştie această arie este bântuită de şomajul endemic, determinat de închiderea uzinelor şi uzinei de prelucrare a minereurilor de la Zlatna.
  Întrebare: Dar pentru zăcământul Bucium Rodu-Frasin?

 131. cruela de vila

  Întrebare: Dar pentru zăcământul Bucium Rodu-Frasin?
  Răspuns: Aici avem de-a face cu o mineralizaţie auro-argintiferă de tip epitermal, care pare să aibă un potenţial mai mare decât cea de la Roşia Montană. Zăcământul Bucium Rodu se aseamănă cu cel de la Ţarina, iar cel din D. Frasin, localizat într-un corp dacitic hidrotermalizat, este similar cu zăcămintele Cetate şi Cârnic.
  Bănuiesc că GR şi RMGC au interesul să nu atragă atenţia asupra dimensiunii mari a zăcământului auro-argintifer Bucium Rodu, altfel s-ar fi pus problema: ce rost are să se distrugă în 5-6 ani Roşia Montană, dacă la Bucium Rodu-Frasin poţi extrage mai mult aur. În consecinţă trebuie studiată cu atenţie documentaţia de explorare depusă de Gabriel Resources la ANRM şi dacă şi aceasta ridică dubii, trebuie solicitate companiei documentaţiile primare.
  Decizia trecerii la exploatarea mineralizaţiilor auro-argintifere, în cele două cariere sus-menţionate, va depinde atât de informaţiile geologice şi arheologice obţinute, cât şi de contextul economic (inclusiv turistic) şi social al întregii zone Bucium-Roşia Montană. Această decizie trebuie luată la nivel înalt numai după consultarea populaţiei din zonă. În caz afirmativ, caietul de sarcini va fi stipulat într-o lege emisă de Parlamentul României.

 132. cruela de vila

  Întrebare: Aţi prezentat viitorul zăcământului auro-argintifer Bucium Rodu-Frasin, în ipostaza în care România ar fi un stat puternic. Dacă însă GR (RMGC) va continua să influenţeze hotărârile unor organe ale Statului, cum vedeţi viitorul zonei miniere Roşia Montană-Bucium?
  Răspuns: În ipostaza menţionată de dumneavoastră, aria minieră Roşia Montană-Bucium ar fi dirijată în mod progresiv de către interesele GR (RMGC). Astfel, într-o primă etapă (cea actuală) se va obţine acordul de mediu pentru obiectivul Roşia Montană şi se va semna contractul de exploatare respectiv. Probabil că în acest document se vor face vagi referiri la intensificarea lucrărilor de explorare la Bucium Rodu, care anterior indicaseră, după această companie, rezultate modeste.
  Într-o a doua etapă (până în anii 6-7 de la semnarea contractului sus-menţionat) se vor extrage din carierele de la Roşia Montană, cele mai bogate mineralizaţii auro-argintifere (70-80 milioane tone) ceea ce va coborî conţinutul mediu de aur din zăcământ sub limita rentabilităţii. La Rodu-Frasin explorările suplimentare vor descoperi în mod „miraculos“ noi rezerve cu conţinut important de aur, acest zăcământ devenind principala sursă din întreaga zonă şi chiar din Europa. De aici începe etapa a treia. În euforia acestei „miraculoase descoperiri“, dorinţele GR (RMGC) vor face legea, mai ales că şi „puşculiţa pentru cei aleşi“, va căpăta fonduri pe măsură. Cele două cariere: de la Frasin, respectiv de la Rodu, vor fi pornite „în forţă“, cu un minim de formalităţi. Procesarea rocilor mineralizate de la Rodu-Frasin, va avea loc în aceeaşi uzină de lângă Cetate, cu deversarea rezidurilor tot în „bomba ecologică“ – iazul de pe V. Corna. Cine are vreun dubiu nu are decât să compare masa mineralizată maxim exploatabilă la Roşia Montană (170-180 milioane tone, dar probabil mai puţin de jumătate) cu capacitatea iazului de decantare de pe V. Corna (215 milioane tone). După opinia mea rezervele posibile de la Rodu-Frasin ar putea asigura o exploatare de aproximativ 30 de ani, în eventalitatea unei producţii anuale de 13 milioane tone. Această viziune ar putea deveni apocaliptică, dacă ne raportăm la maniera în care GR (RMGC) a acţionat până acum.

 133. nu, cruela, te rog.
  şi aşa am dificultăţi de inţelegere, e prea mult.
  Personal, sunt împotriva exploatării de la Roşia Montană.

 134. cruela de vila

  Întrebare: Mai aveţi ceva de declarat?
  Răspuns: Da, a sosit clipa ca întreaga clasă politică şi în special cele patru partide parlamentare, să transforme strigătul „salvaţi Roşia Montană“, într-o lege care să stipuleze interdicţia distrugerii în anticul Alburnus Maior a galeriilor romane sau mai vechi şi a relictelor şi siturilor arheologice. În consecinţă să interzică la Roşia Montană orice exploatare minieră la suprafaţă. De asemenea să nu fie permisă nici o activitate sau acţiune care ar constitui o frână în desfăşurarea unui turism rural şi cultural cât mai diversificat. Ar fi minunat ca toate cele patru partide parlamentare, precum şi preşedintele României, să-şi dea mâna în elaborarea şi aprobarea acestei legi, în cel mai scurt timp posibil. Aşa să-i ajute Dumnezeu.

 135. hihihi
  doi băieţi au aruncat bani cu lopata în discreditarea lui băsescu. rezultatul? acum băsescu este la cotroceni şi răspunde la întrebările ziariştilor. nu e la dna/pna să răspundă procurorilor. crezi că îl dai tu jos cu trei commenturi copy/paste de pe şoim press cu 3 cititori rătăciţi la minte, ziar cu care te poţi şterge virtual în dos?
  dacă eşti tre, ia în mînă molotovul despre care lălăie băieţii ăia de la bug mafia şi răstoarnă-l pe dictator.

 136. şi te rog, dă şi sursa, că te ştiu fată de comitet.

 137. hi,hi,hi,hi,hi(fost ha,ha,ha,ha)

  coane parafaragaramus,asa cum iti ziceam,in Pitesti e o vreme superba!!!!de ce sa ne suparam pe noi,cand am putea iesi la o plimbarica sau o bere cu baetii?nu tragem dom Semaca,iecsplicam la retarzi cum e cu curva de politica,atat! 😀 te-ai prins?

 138. hihih,te rog, iarăşi minţi. aici plouă.

 139. hi,hi,hi,hi,hi(fost ha,ha,ha,ha)

  in seara asta imi dau singur o bere,ca am reusit(Doamne ajuta!) sa-l sucaresc si sa-l fac(de cacat) sa se simta minuscul pe mareeeeeeleeeeee NEEEEEDOOOOORMIIIITUUUUULLLLLL!ai bre grija sa nu-ti crape naibii vreo vena la ceafa de la atata lins!

 140. Din discuția dintre nedo si blin îmi place ca tot ziaristii sunt marlani. 😯

 141. fii atent, dacă îţi dai o bere, să fie una cu 25% mai mică. la 0,33 plus spuma.

 142. hi,hi,hi,hi,hi(fost ha,ha,ha,ha)

  @cruela de vila:doamna draga ai grija ca ti-o iei daca mai scrii asa ceva! 😀 nedormitul deja ti-a facut sesizare la cancelaria lui baselu si la madam woodrea!pe de alta parte,sa stii ca esti monitorizata de Boc cel Mic,Piticul Atomic!ai grija mare ce vorbesti,ca astia(nedo) nu iarta!daca te gasesc vinovata,asa iti trag o limba-n…….

 143. mîine dimineaţă să-ţi dai singur o palmă. te vei trezi şi vei afla că tot băsescu e preşedintele româniei.

 144. mai bagă o baladă cu mihăileanu. hai, că s-a terminat conferinţa de presă şi am timp, hai, că mi-e poftă de tine.

 145. hi,hi,hi,hi,hi(fost ha,ha,ha,ha)

  multstimate si iubite nedormit,maine dimineata atunci cand ma voi trezi si din somn si din betzie,voi constata intr-adevar ca multstimatul TB tot presedintele Romaniei este!N-am afirmat nicio secunda precum ca TB sa nu mai fie presedintele Romaniei!Doar am aratat cu ce fel de capsoman avem de-a face(plus prietenii domniei sale) si care,culmea,ne mai si conduce ca natie!Ce-o sa te faci tu NEDO maine dimineata,ca eu din betie ma mai trezesc,dar tu din prostie si nebuneala,niciodata!Cum o sa faci,ca acum nu mai ai cum sa-ti angajezi nici macar insotitor,cu masurile astea de austreritrate! 😀 😀 😀
  Semneaza Bad Robot(pentru a te sucari dublu!ha,ha,ha,ha!) :mrgreen:

 146. cui? eu n-am citit. era mai eficientă o înjurătură. două cuvinte. dăcît!

 147. aaaa!!! uite, bă, nici cînd scrie trei rînduri nu reuşesc să citesc tot. mai pizduieşte-mă ca alaltăieri. da’ să fie mai scurt, ca să fie mesajul percutant.

 148. pe-asta recunosc că am citit-o integral. de cîteva ori. aproape o ştiu pe dinafară. trei zile am rîs singur numai cînd mi-am amintit de ea
  https://www.simonatache.ro/2010/05/08/cel-mai-misto-film/#comment-125292

 149. hi,hi,hi,hi,hi(fost ha,ha,ha,ha)

  @Simona:offtopic-stiu ca ai terminat niste litere.te rog sa lamuresti pe toata lumea,in special pe mine,cum se scrie”DUTE la magazin!”)!.Se scrie DU-TE,sau DUTE?Hai sa te vedem,ca si pe tine te-am vazut scriind “nu vreau sa mai CONTINUU” in loc de “Nu vreau sa mai CONTINUI cu acest subiect”!@nedo:la voi pe varful Feleacului,printre ciobani,cum sa zice corect?Branza sau zdranza? 😀 😀 😀

 150. hai, mă, scoate ceva serios, ce dracu, ţi-ai pierdut inspiraţia?

 151. hi,hi,hi,hi,hi(fost ha,ha,ha,ha)

  @nedo:stiam ca te zgandaresc la suflet cu postarea aluia!de aia ti-am si pus-o!ha,ha,ha,ha,hi,hi,hi,hi,hi,ho,ho,ho,ho,hu,hu,hu,hu,hu,ce ma mai rad,la fel ca seful tau suprem,base!P.S.Atunci cand Boc boceste,Basescu ce face? 😀

 152. hi,hi,hi,hi,hi(fost ha,ha,ha,ha)

  @nedo:tot n-ai zis cum se zice la voi pe Feleac la branza!tu fiind cioban sadea,ar trebui sa stii! 💡

 153. băi, las-o cu gramatica, e complicată. bagă cu înjurăturile. alaltăieri ai scos trei pe bandă, azi nu eşti în stare să scoţi măcar una? hai, fă-mi hatîrul ăsta, te rog eu frumos.
  dacă nu, treci la conjugarea verbelor, da’ să ştii că e nasoală, ţi se opreşte berea în gît
  http://www.papastergiouro.gr/pdf/verbul.pdf

 154. mnoah… trogloditul s-o fi pus pe învăţat limba română. io cu ce mă mai distrez? ma pus dracu săi d-au linku-l ăl-a

 155. hi,hi,hi,hi,hi(fost ha,ha,ha,ha)

  @nedo:draghe nedo,stiu limba romana de cand eram coleg cu mamica ta la gradinita! 😀 nu te zbici,ca nu-ti shade bine!beleaua este ca tu nu stii decat limba-n cur lu’ basexu!atat si nimic altceva!parca ti-a shamponat careva “greierul”!poti sa stii…..?

 156. hi,hi,hi,hi,hi(fost ha,ha,ha,ha)

  este rau sa fii prost si sa nu stii.cazul lui nedoritul.da’ asta e,nu tre, sa discriminam handicapatii…… 😥

 157. oi fi fost tu coleg de grădiniţă cu mama, da’ se pare că şi acum te mai joci cu puţa lui vanghele prin nisip.

 158. hi,hi,hi,hi,hi(fost ha,ha,ha,ha)

  Apropo “domnule” nedo,Basescu iti plateste intretinerea si benzina lunara?Ca altfel nu vad de ce tre’ sa fii fanatic,precum musulmanii asupra aluia cu caricaturile(suedez)!Esti platit bine,sau cum?Lamureste-ma!

 159. bă, dă-o-n mă-sa, îmi pierd vremea cu tine. alaltă-ieri îmi trînteai cinci înjurături la trei cuvinte, acum nici măcar un du-te naibii nu eşti în stare să scoţi? îmi pierd vremea cu tine. adio.

 160. hi,hi,hi,hi,hi(fost ha,ha,ha,ha)

  Bai nedo,vezi ca esti tantalau?”acum te mai joci cu puţa lui vanghele prin nisip.”
  cel mult as putea sa ma joc cu putza mea in nisip,nicidecum a lui Vanghelie!vezi ca esti ardelean de Cluj prost(STRICT PENTRU NEDORMITUL!!!)?Daca nu poti ataca un subiect,generalizezi!Nu-i asa nedospitule? 😀 😀 😀 Du-te(Dute)nene la culcare,prost o fi ala de te mai citeste! 😀

 161. hi,hi,hi,hi,hi(fost ha,ha,ha,ha)

  @domnu’ nedo:am cautat in arhiva si am vazut ce ti-a facut bad robot!parerea mea este ca,desi a folosit un limbaj suburban,bine ti-a facut!tu esti obisnuit sa ai tot timpul dreptate,indiferent ca e o dreptate proasta,da’ la cat de tantalau(ca sa nu spun copil)esti,tie ti se pare ca traiesti pe planeta Pandora!bai baiatule,blogarule,desteptule,miezule,desteptaciuneapamantuluicesti,gurule,destupatule,pupincuristule,procoaieleluibasescu ce esti,revino-ti bah baiatule la realitate!astea toate daca nu esti in slujba cheliosului! 😀 ia zi,cu cat iti trimite baselu la Cluj,prin curier,iti ajunge sa-ti cumperi o limba noua pe luna? 😀

 162. hi,hi,hi,hi,hi(fost ha,ha,ha,ha)

  am dat inapoi cumva domnu’ ?tocmai noi care ii pizduiam pe toti fraerii?bai NEDO,vino-ti in fire,pai se poate?adica ti-o da in gura un mucos ca bad robot sau hihihio si noi ne culcam pe testicoaie?pai se poate?domnu para,undeti estratzi bre?la sensul giratoriu de la bricostore,asteptand sa treaca ploaia de Cluj? :mrgreen: apareti bai nene si combateti!

 163. hi,hi,hi,hi,hi(fost ha,ha,ha,ha)

  @nedo:”…oi fi fost tu coleg de grădiniţă cu mama, da’ se pare că şi acum te mai joci cu puţa lui vanghele prin nisip…”
  De obicei cu doamnele ma joc cu putza,nu in nisip,ci direct in carnitza!Si in general nu-i a lui Vanghelie,ci a mea!23!

 164. hi,hi,hi,hi,hi(fost ha,ha,ha,ha)

  sa intelegem ca pe nedormitul,l-a adormit discursul dumnezeului lui,bashecsu!somn usor nedoritule,R.I.P.!

 165. hi,hi,hi,hi,hi(fost ha,ha,ha,ha)

  Imi cer scuze de la toti cei de pe blogul roz,da’ altfel n-am cum sa-l scot din vizuina pe nedormitul! 😀

 166. In loc de scuze, trage un pic de aer in piept si ia o pauza, serios.Nu profita de absenta Simonei ca sa iti rezolvi niste probleme.

 167. hi,hi,hi,hi,hi(fost ha,ha,ha,ha)

  @Sandman:”…Nu profita de absenta Simonei ca sa iti rezolvi niste probleme…”
  Domnu nisiposu’,n-am profitat de absenta nimanui,cu atat mai mult de absenta Simonei!Nu am probleme de rezolvat cu nimeni,asa ca…esti pe alaturi,in afara de faptul de a le arata ca gresesc!Ceea ce am scris pe blog,este STRICT scris pentru nedo,nu vad de ce te bagi in seama!ai probleme de personalitate?foarte bine,nu este treaba mea,sa fii sanatos!fiecare cu a lui! 😀

 168. ho,ho,ho,ho,ho(fost hi,hi,hi,hi,hi)

  nedo de oftica a adormit si sforaie!se aude sforaitul lui,tocmai de la Cotroceanca!

 169. ho,ho,ho,ho,ho(fost hi,hi,hi,hi,hi)

  Aaaaaaaa,voiam sa zic Balaceanca!

 170. @hihi: 1. “a continua” admite, la pers I sg., si “eu continuu”, si “eu continui”. eu ramasesem pe vechi, cand era admis doar “eu continuu”, acuma, ca a intrat in limba si varianta ailalta, o voi abandona pe prima, care era mai chinuita si o foloseam oricum, fara mare entuziasm. altfel, pe bune, daca ai o problema cu nedo, rezolv-o si tu pe alt blog, asta e al meu, nu al lui.

 171. ho,ho,ho,ho,ho(fost hi,hi,hi,hi,hi)

  @Simona:multzam de iesplicatii,m-ai lamurit! 💡 In legatura cu nedo,eu n-am probleme cu el!poate el are probleme cu el “inshishi”,iar eu ii pun piedici(a se citi RETIN!)!N-am facut decat sa-i arat calea(si lumina,apropo),dar daca n-ai cu cine fluiera,nu fluieri! 😀 😀 😀

 172. ho,ho,ho,ho,ho(fost hi,hi,hi,hi,hi)

  Nuapte buna lui nedo!Ii doresc din suflet sa adoarma in urmatoarele 5 minute! 😀

 173. ho,ho,ho,ho,ho(fost hi,hi,hi,hi,hi)

  Draghe Simona,fara parere de rau,da’ nu m-ai lamurit cum e cu DUTE sau DU-TE!Ca absolventa de litere,m-ai lamurit in ceea ce priveste CONTINUU!Cum ramane cu DUTE? 😀 Vezi ca nedo e dinrect interesat!Deci cum scrim? 😀 DUTE sau DU-TE?P.S.Vreau argumente. ❓ 😀

 174. ho,ho,ho,ho,ho(fost hi,hi,hi,hi,hi)

  Pusca si cureaua lata…….

 175. dragă domnule hi-ha-ho.
  Chiar dacă tot ceea ce afirmaţi este adevărat punct cu punct, (eu nu cred că e), interesul meu, ca cetăţean, este ca cei pe care îi votez să discute aplicat, pe problemele ţării, opoziţie şi putere.
  Nu ajută la nimic inflamarea spiritelor, şi aruncatul cu pempărşi în ventilator.

 176. De ce sunt împotriva Roşia Montană? Pentru că soluţia la criză eu o văd că va fi, în final, trecerea de la moneda fiduciară la moneda acoperită în aur.
  Deci, aurul ăla ne va trebui mai târziu.

 177. Cianura e mult, mult mai puţin concentrată decât la Baia Mare.

 178. @ hi ha ho
  dacă tu eşti bad robot, după cum bănui, îţi zic mersi încă o dată pentru linkul ăla cu Parisul. Mi-ai făcut o zi mişto cu el. Pe bune.

 179. ho,ho,ho,ho,ho(fost hi,hi,hi,hi,hi)

  Salvati Rosia Montana!Si bineinteles Castravetele Maritim! 😀 @para:ce link?

 180. hohoho, auzi, nu vrei să fii tu solidar cu mine, împotriva ăstora care şi-au votat legea, să nu-i mai controleze nimeni la buzunare?

 181. cu riscul de a fi patetic, poftiţi, citiţi primul comentariu:
  http://www.youtube.com/watch?v=sqKEPqjuJkw

 182. ho,ho,ho,ho,ho(fost hi,hi,hi,hi,hi)

  Lasa domnu para pe roman in pace.Si vorbeste un pic mai incet,nu vezi ca doarme?

 183. nedo: draga nedo, avand in vedere ce spune ‘hi hi hi hi hi’ si stiind in ce stil a luat spaga berceanu in afacerea sunoil de la ploiesti ( sursa: omul care ii ducea personal banii lui berceanu – pe vremea sunoil se duceau banii cu geanta, ca sa aveti idee ce sume erau in joc ) inclin sa il cred pe hi hi hi hi hi. sorry!

 184. @mirranda
  berceanu este client vechi, îl cunoaştem. problema lui hihihi sînt eu, nu berceanu, nu băsescu. a făcut o obsesie pentru mine. commenturile alea lungi sînt nişte copy-paste-uri de pe şoim press. scuză-mă, dacă aşa lupţi împotriva unui corupt, îţi pierzi vremea. pe berceanu îl arde la pedală.
  ia zi, aici avea dreptate domnul hihi? (sper că nu a dat copy paste de undeva)

  @nedo pupincubasescianul:”ovi serg: nu ţie ţi-am zis, i-am zis ăluilalt fraer, lu’ bad robot”—Nu era decat o gluma la care un cacat bou si cretin ca tine,nu are cum sa se prinda!Pana acum te-a tolerat toata lumea,indiferent cate magarii ai facut la adresa celorlalti care scriu pe acest blog.Acum o iau eu tare,ca deja m-ai suparat si nu ma pot abtine:cine mortii ma-tii iti da tie dreptul bai laba,sa iei pe toata lumea la misto ieftin?Vezi-ti bai muistule de mucii tai de jegos ce esti!Absolut toata lumea de pe acest blog,scrie,glumeste,rade,in afara de boul de cretin ce esti tu,date-n cacat!Nu mi-am iesit niciodata din fire pe bloguri,in afara de cazul tau de dobitoc ce esti!Te-a obligat cumva amanta,cretinule,ca sa jignesti pe toata lumea?Sictir de labagiu ce esti!Moarte usoara taran prost,mai bine dute dreaq si paste oile pe Feleac si nu mai jigni si lua la misto oamenii!Taran prost ce esti!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Acest site foloseste serviciul Gravatar pentru afișarea pozei de profil a comentatorilor. Pentru setarea unui avatar, accesați acest link.

Question Razz Sad Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek Confused Cool LOL Mad Twisted Rolleyes Wink Idea Arrow Neutral Cry Mr. Green