Femeile vin de pe Venus, bărbaţii de la băut Femeile vin de pe Venus, bărbaţii de la băut

Vreau demisia lui Boc, grevă fiscală şi să emigrez!

Niciodată, în ultimii 20 de ani, nu m-am simţit mai rău în ţara mea, ca acum. Niciodată nu m-am simţit mai umilită, mai călcată în picioare, mai sfidată, mai scuipată între ochi de guvernanţi. Niciodată nu mi-am dorit să plec. Mi-era dragă România, cu toate neajunsurile ei, eram fanul umorului ei involuntar, mă simţeam prea ataşată de familie, de prieteni, de spaţiul în care m-am născut. Pentru prima oară, nimic din toate astea nu mai poate contrabalansa bătaia de joc şi umilinţa pe care o trăiesc în aceste zile.

La ora la care scriu acest post, ar trebui să fiu undeva la Casa de Pensii sau la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate sau la şomaj, să mă calc în picioare cu alte sute de mii de oameni plătiţi pe drepturi de autor, care la rândul lor îi calcă în picioare pe funcţionarii statului, obligaţi să aplice o ordonanţă pe care n-o înţeleg nici măcar cei care au dat-o, susţinută de nişte norme de aplicare care se bat cap în cap între ele.

Iată ce spun reporterii Hotnews despre situaţia în desfăşurare:

“Ordonanta 58/2010” este in aceste zile sperietoarea celor care obtin venituri din activitati independente (PFA, drepturi de autor) dar si a functionarilor din institutiile de stat care trebuie sa incaseze contributiile la somaj, pensii si sanatate. Miercuri, 25 august este termenul limita pentru depunerea declaratiilor aferente acestor contributii. Prin urmare luni, 23 august, multi dintre cei care obtin astfel de venituri au purces la drum pentru a isi face datoria de contribuabili. Lucru mai dificil decat v-ati imagina: la somaj si la Casa de pensii domneste un haos total, se asteapta aproximativ o ora pentru a depune declaratiile, cat despre plata efectiva, aceasta este si mai dificila: cei de la somaj, de exemplu, au explicat simplu ca “nu au cont”, la fel si la pensii, insa acolo “se poate plati la casierie”. In orice caz, raspunsul exasperat al unei functionare spune totul: “Daca este despre Ordonanta 58 nu va putem ajuta!”.”

Mai mult decât atât, PFA-urile, care au deja contracte cu casele de pensii şi de sănătate şi plătesc trimestrial asigurări, ÎN AVANS, pe nişte sume estimative declarate la începutul anului fiscal, sunt obligate, mai nou, de aceeaşi ordonanţă imbecilă, să facă LUNAR raportări ale veniturilor. Eu de exemplu, am încasat pe PFA o singură dată anul acesta nişte bani, dar de plătit, plătesc cu sfinţenie trimestrial, asigurări pe nişte venituri estimate, pe care sunt încă departe de a le realiza. Nu contează, tre’ să merg să depun declaraţii, că aşa vrea muşchiul de premier retardat al lui Boc.

Mai mult decât atât, în urma acestei ordonanţe, PFA-urile s-au trezit brusc cu fundul extrem de descoperit în faţa organelor ANAF. Atâtea portiţe de a ne călca în picioare au reprezentanţii statului, începând cu această ordonanţă, încât singura soluţie care ne rămâne este să închidem mustăriile şi să ne angajăm gunoieri, cu salariul minim pe economie.

Şi mai mult decât atât, ordonanţa lu’ peşte prăjit îi obligă inclusiv pe cei care nu mai sunt plătiţi pe DDA să meargă SĂ DECLARE CĂ NU MAI SUNT PLĂTIŢI.

În timpul ăsta, funcţionarii statului lucrează cu mâinile goale, pentru că au fost luaţi şi ei prin surprindere de această mizerie de ordonanţă. Nu au softuri, nu au nimic, nu ştiu să răspundă la întrebările oamenilor, pentru că nu înţeleg nici ei ce vrea Boc şi gaşca lui de imbecili incompetenţi. Până mai ieri, nu existau nici conturi în care oamenii să-şi poată face plăţile, dar asupra eventualilor întârziaţi planau amenzi între 25 şi 50 de milioane.

Am o prietenă avocat care a cerut consultanţă financiară la vreo trei firme de specialitate. Răspunsurile şi interpretările pe care le-a primit sunt diferite una de cealaltă şi absolut contradictorii.

Nimeni nu înţelege nimic, nici măcar un doctorat în finanţe nu ne-ar putea ajuta să înţelegem ce ni se întâmplă. Jurnalişti, publicitari, artişti, avocaţi, contabili, stau cu toţii în bătaia jetului guvernamental de urină, iar răspunsul premierului avorton la toate astea este halucinant: “Atâta vreme cât  situaţia asta nu există e doar o afirmaţie. Oamenii stau la coadă dar nu pentru cauza invocată de dumneavoastră. Trebuie să mi se aducă o analiză pentru asta”. Păi, futu-ţi analiza mă-tii, nu mai bine ne prezinţi tu o analiză a căcatului în care afunzi ţara asta, din ce în ce mai tare, pe zi ce trece, după care îţi dai demisia? Sau, mă rog, vorba unui coleg, ne-am mulţumi şi doar cu demisia, nu mai avem nevoie de analiză. Şi, înainte de demisie (sau după, nu ţinem la o ordine anume), nu mai bine îţi bagi undeva dosarele alea cu şină? Vezi, poate mai încape pe lângă dosare şi legea neconstituţională de micşorare a pensiilor, o altă dovadă a marii tale incompetenţe, care frizează deja patologicul. Poate încape şi grădina carpatică. Hai, şi tot haosul, şi toată mizeria la care asistăm cu toţii în fiecare zi. În nume personal, te rog să-ţi bagi în fund şi cele câteva zeci de declaraţii de venituri pe care numai eu le am de depus până la sfârşitul anului. Câte sunt? 24 pentru DDA şi încă atâtea pentru PFA, la care oricum mai trebuie să fac o raportare generală şi la sfârşitul anului fiscal? Habar n-am, vezi tu câte sunt, te descurci.

Deja refuz să cred că e vorba de ură, refuz să cred că e o mişcare special amenajată ca să lovească presa, cu tot cu victimele colaterale, din rândul artiştilor, al publicitarilor, al avocaţilor şi al altor categorii profesionale care câştigă din activităţi independente. Nu poate fi decât imbecilitate pură.

Ca să revin: da, pentru prima oară vreau să emigrez. Niciodată nu m-am simţit mai rău în ţara mea, niciodată nu m-am simţit mai fără speranţă, niciodată nu m-am simţit mai cu dinţii în ţărână, niciodată nu mi-a scorojit mai tare obrazul flegma conducătorilor. De două zile, în casa mea se vorbeşte despre asta. Se vorbeşte serios.

Până emigrez, mai am nişte treabă. Vineri, 27 august la ora 11, în faţa Ministerului de Finanţe se vor strânge oameni să protesteze. Voi fi acolo.

Mai vreau grevă fiscală. Şi demisia guvernului. După aia, pot să plec liniştită.


348 comentarii

 1. Daca niciodata nu te-ai simtit mai umilita ca acum, inseamnca ca nu ai trait in perioada Ceausista, ce pot sa zic atunci… ca asa e romanul.

 2. Sper sa nu va opriti! Bafta!

 3. te inteleg!
  eu depun declaratziile anuale prin posta cu confirmare de primire!
  coada e mai mica , mai ales daca stii la ce poshta sa te duci , sa nu imbatraneshti la coada!
  eu sunt pfa din 98!
  in fiecare an s-a schimbat legislatzia;
  nimeni nu shtie nimic despre cum se aplica legea, pina in 30 decembrie ,cand cineva chiar da niste norme;daca intrebi la doua administratzii financiare din doua judetze diferite, cum se aplica oarece legi , obtzii, evident, doua raspunsuri diferite;
  daca intrebi aceea shi chestie la doua administratzii diferite din doua sectoare diferite din bucuresti, obtzii , evident, doua raspunsuri diferite;
  daca intrebi aceeashi chestie pe doua persoane diferite de la aceeashi administratzie, obtzii evident, doua raspunsuri diferite;
  azi am realizat ca probabil trebuie sa fiu si io la cozile alea…
  ps: si io ma gandesc de la o vreme sa plec din tzara si sa evadez din gradina carpatica!
  :mrgreen:
  wellcome to the club!

 4. api dupa aia de ce sa mai pleci?… o’ pleci amu’, o’ nu mai pleci… daca tot lupti…lupta pana la capat si stai sa te bucuri de victorie!

 5. Nimeni nu si-a imaginat vreodata ca un retard pitic ar putea urina cu atata nonsalanta peste un popor intreg.
  Intai a facut treaba mare in capul bugetarilor, apoi a avut treaba cu pensiile, apoi a taiat salariile si a marit TVA-ul (ceea ce niciun om intreg la cap n-ar putea intelege vreodata), a atacat presa (adica pe cei cu DDA) si a numit-o dusman al poporului (mai stii cine folosea expresia asta?) si acum ataca sistemul privat prin prima faza – DDA-urile. Vor urma cartile de munca, cartile din biblioteca, cartile de joc.
  Suntem un popor pederast pasiv. Ne apleaca peste tejgheaua taxelor si ne violeaza cu salbaticie. Iar noi ne imbatam cu apa de la robinet si cu expresii retarde: “las c-o sa fie bine”, “anul viitor ne revenim” etc.
  Meritam. Meritam. Meritam.

 6. udrea prim-ministru! (merge şi videanu)

 7. http://translate.google.com/#ro|en|jurnal%20roz%20de%20cazarm%C4%83%20%C5%9Fi%20nu%20numai

 8. @Sonia: acuma, pe bune, ai citit mai mult decat primele doua cuvinte? am spus “niciodata nu m-am simtit mai umilita in ULTIMII 20 DE ANI”.

 9. Pink log barracks diary and not only

 10. Pink log laktanyák napló, és nem csak

 11. Розовый казармы журнала дневник и не только

 12. kwartieri log roża djarju u mhux biss

 13. Nikada u posljednjih 20 godina, nikada nisam osjećala još gore u mojoj zemlji, kao sada. Nikad nisam osjećao više ponižavani, više gazi više izazov, više pljuje između očiju vlasti. Nikad nisam želio otići. Ja ljubio Rumunjskoj, sa svim svojim nedostacima, to je bio prisilno fan humora, osjetio sam previše vezan za obitelj, prijatelje, područje na kojem sam se rodio. Po prvi put, ništa od toga ne može poremetiti izrugivanje i ponižavanje koje žive u tim danima.

 14. as avea doar o precizare de facut… mie mi-au cerut dosare de incopciat, sa si le bage si pe alea acolo, au mai multa parte metalica si cred ca ar face mai multa paguba, o data pornite pe drumul fara intoarcere din dosul bravului nostru premier, fiul cel mai bun al mamei tuturor idiotilor din lume 🙂

 15. @nedormitul: don’t push it. niciodata ever nu am avut atatia draci. ever.

 16. Bu yazı yazma zamanda bir yere Ulusal House Emeklilik ve Sağlık Sigortası ya da işsizlik evine binlerce insan, yüzlerce beni ezmek olmalıdır telif ödeme hangi sırayla onların devlet yetkilileri üzerine onlar çiğnemek bile edenler, bazı düzenlemeler kafa aralarında birbirlerinin uygulama tarafından desteklenen verdi anlamak emri uygulamak zorunda kaldı.

 17. incredibil!
  in uk poti munci ca self-employed, adica un fel de pfa pe care il infiintezi pe net. apoi primesti acasa prin posta (care functioneaza ceas!) toate informatiile necesare legate de plata impozitului si asigurarii. plata la care poti alege in ce regim si cu ce frecventa o vei face. poti chiar sa iti faci .direct debit. sa iti iau automat din cont. ca bonus la infiintare, primii 6000 de lire sunt scutiti de impozit. si poti alege sa incepi sa platesti din al 2lea an si pentru primul.

  orice gand de emigrare din romania e cat se poate de indreptatit…

 18. ok, am înţeles. la comentariul ăsta nu a rămas aproape nimic de tradus. revin mai pe seară, cînd îţi mai trec devilii.

 19. 😥 Hai Simona, curaj, tie si ultimlor idealisti ramasi prin minunata asta de tara!
  Vino la Oslo.
  Iti citesc cu placere blogul.
  Dar chiar nu merita idiotii astia sa-ti mananci ficateii proprii si personali. Ce naiba…o viata ai!

 20. nastase a fost mai rau decat boc. diferenta e ca lu’ nastase as fi vrut sa-i vad coaele in locul globilor oculari,pe cand pe boc doar l-as fute in cur cu iiii-haaa-uri de rodeo.

  si are dreptate nedo,principalul vinovat nu e boc. daca scapam de dracu’ de pitic dam de ma-sa,udrea. jos base

 21. M. Badea a zis (in emisiunea de ieri) ca nu haleste umilinta asta si nu plateste nimic. Abia asteapta sa primeasca amenda ca sa-i dea in judecata.

 22. succes la dansul pinguinului

 23. @bamdf: ordonanta asta nu a dat-o nastase, frate, a dat-o retardatul de boc, daca-mi permiti.

 24. ii comparam doar asea,istoric. ca ai scris ca nu te-ai mai simtit atat de umilita,lalala. io zic ca se poate si mai rau decat cu boc,cu nastase. sau cu udrea.

 25. @bamdf: iar eu zic ca niciodata nu m-am simtit mai de cacat ca acum si mai fara speranta. au trecut in pana mea 20 de ani!!

 26. Subscriu! I’ll be there ❗

 27. în puii mei, pînă şi mie a început să nu-mi mai placă

 28. să vă zic cum am reactionat, la un moment dat, cand mi s-au oferit bani la negru? că am sărit de fund în sus că eu vreau contract? să vă zic şi cum o să reacţionez de-acum încolo, futu-ţi gâtul mă-tii de stat român, care îţi baţi joc de mine?

 29. pai parca mai erau 7 zile. ce atata graba? pe 1 septembrie parca si-a propus realitatea-catavencu sa instige la violenta, nu azi.

 30. Simona, pai greva fiscala se va face oricum, ca nimeni nu stie nimic despre ce e vorba, e neesential cine e prim ministru, ramine deci sa te decizi ce si cum cu emigrarea. Mai simplu, nu? Si fara nervi, nu se merita!

 31. @Ionescu Latul: care dintre cuvintele “demisie”, “greva fiscala” si “emigrare” este sinonim cu “violenta”? nu te obosi sa-mi raspunzi, era retorica intrebarea.

 32. Doar 182 de persoane care-au semnat petitia. Inseamna ca ne plac lucrurile asa cum sunt.

  Nu agreez deloc PDL-ul, dar am o vaga impresie ca geniile astea care ne conduc sunt bine intentionati, da’ pur si simplu nu pot mai mult.

  Mi-e dor de simtamantul de administrare publica din Londra. Absolut superb – respect fata de cetatean, chestiuni gandite ca sa fie utile si un balans bun intre cetatean si functionar.

 33. Sintem prea curve ca sa avem curaj pt o greva fiscala. Pe pariu. :mrgreen:

 34. PAI NU VOI L-ATI VOTAT………….ACUM SA MURITI IN CHINURI
  :))
  EU SUNT PLATIT LA PROIECT PE CARD IN FRANTA…….NU AM FOST NICIODATA ACOLO DACA PRICETETI
  :))

 35. sunt un ziarit de kakao, ma duc la ziar in fiecare zi dupa ce noaptea am ras o sticla de vodca, scriu repede un articol la fel ca mine si vreu toti banii, lasa prosti sa plateasca pensie asigurari de sanatate si somaj, eu tre sa beneficiez de astea nu pentru ca am contribuit si eu, ci pentru ca asa am hotarat eu ca mi se cuvin. traiasca drepturile de autor luate pentru toate articolele de rahal scrise prin ziare.

 36. trecand peste partea cu demisia lui Boc, acceptand greva fiscala, aberatiile ordonantei 58 si emigrarea, te intreb: de ce nu trimiti actele prin posta cu confirmare de primire? Asa n-ai sta la nicio coada si nici nu ai umbla din institurie in institutie. De ce ii place romanului sa stea la coada, n-am sa inteleg niciodata…

 37. Cititor intamplator

  Aud lume cum spune ca in X tara uite cum se face, ca acolo de ce se poate si aici nu?
  Intreb: acolo asa sta treaba de 1000 de ani, sau s-a lucrat la legislatie, s-a lucrat la fiscalitate pana s-a ajuns la un oarecare consens? Daca noi ne schimbam tabara “puterii” la fiecare 4 ani, si fiecare simte ca trebuie sa faca lucrurile exact opus fata de predecesori, normal ca nu ajungem nicaieri. Deodata toata lumea e experta in economie, in politica, in sistemul sanitar, in turism… s.a.m.d. Nu neg dreptul la opinii, dar macar sa nu se pretinda statutul de expert.

 38. Simona… ma regasesc in tine ! Fara nici o conotatiune romantico-penetranta… si mie imi vin doar cuvinte “grele”, urate, scarboase, atunci cand mai vorbesc de astia incepand cu “al de sus” de la cotroceni… Cred ca li se potrivesc cel mai bine, cred ca e limbajul pe care inca il mai intelege sleahta asta de neblejnici! Am insa o intrebare: “Oare mamaliga explodeaza?” fara “agenturili” straine?

 39. Si PFA-ul asta e o arma cu doua taisuri.
  Am multi prieteni programatori, angajati cu norme fixe pe venit, care plateau in total cate 6-7 milioane pe an taxe si impozite pentru incasari de 30-35 o00 euro. Pe de alta parte eu faceam si fac banii jumi-juma cu statul roman.
  Nu zic, ma batea si pe mine gandul sa trec pe PFA dar cand am vazut cat de relativa este situatia am renuntat. Oricum, nu trebuia sa fii un geniu ca sa iti dai seama ca majoritatea salariilor mari se plateau in modul acesta si ca e doar o chestiune de timp pana cand o sa fie identificata drept urmatoarea vacuta de muls.
  Ce este paradoxal este ca voi, cei care sunteti indreptatiti sa castigati bani din DDA sau PFA, suferiti tocmai din cauza celorlalti sute de mii de care nu prea sunt…

  Oricum, sa fiu in locul vostru si eu as innebuni de nervi.

 40. s-a gandit cineva ce fac femeile de serviciu (de la Romania Libera de ex.) platite pe drepturi de autor in acest hatis legislativ?

 41. oreste saunueste

  Să înțeleg că nici prin 90 nu erați p-aci…

 42. Simona, cu cine ai votat in 2004? dar in 2009? sau poate nu ai votat de loc?

 43. bun, am glumit, am nu ştiu ce. simona, ce meserie ţi-ai alege cînd ai ajunge în occident?

 44. @dexter: sa fiu sincera, ma doare undeva ce fac femeile de serviciu platite pe drepturi de autor si nu ma simt in nici un fel responsabila pentru asta, ca nu le-am platit eu. si nici n-am facut eu legile de rahat din tara asta, asa ca s-o lasam mai moale cu tendentiozitatile. cat despre trimisul prin posta, pana azi, cand se pare ca imbecilii au revenit asupra ordonantei si au zis ca se pot trimite prin posta, era obligatoriu sa depui personal cele 15.000 de declaratii.

 45. Sunt usor amuzat de reactia dvs. din acest articol, dar si contrariat din cauza tonului usor ridicat si a limbajului usurel neacademic. In acest context am si eu o singura intrebare: s-a sesizat cineva din presa in legatura cu reprezentantii SRL-urilor sau a altor forme de societati private, care sunt expusi de ani de zile la aceleasi umilinte la care ati fost expusa dvs. astazi? De ce a trebuit sa vi se intample dvs. acest lucru pentru a avea o reactie?

 46. @nedormitul: ma gandesc sa-mi reactivez meseria de baza, aia de asistenta medicala 🙄

 47. @Cornelia: 2004 – Basescu, Basescu; 2009- Crin, Geoana

 48. @simona tache; n-o lua chiar asa in tragic, nu sunt 15000 de declaratii ci numai 3 (trei) iar daca spui adevarul ca ai avut si pana acu contract cu CNAS si Casa de pensii acu tre sa depui o singura (una) la somaj, atat. daca nu esti raspunzatoare de legile de rahat ale tarii de ce nu te bucura ca o lege de rahat care platea femeia de serviciu pe drepturi de autor a fost regandita in mod normal. apropo de emigrare, crezi ca fiscul din tarile civilizate europene sau din america de nord te iarta de ceva? faci valuri intr-un pahar. sa nu uitam de marele marcel avram(impresarul lui m. jackson) si tatal lui stefi graft (tenismena)care au facut puscarie. emigrare usoara i-ti doresc, da daca te duci cu ganduri d-astea poate te vad p-acolo pe la parnaie.

 49. agentia de competenta a guvernului rom

  Doamna Tache,
  V-ati mahnit inutil. Regulile astea sunt date acuma, scurt, o saptamana, doua, pana se ia crema de pe episodul cu palma presedintelui. C-apoi le facem noi mai suple, de-o sa stati la coada de drag, de perfecte ce-o sa hie.
  Aveti putintica rabdare, Doamna Tache, ca o Romanie moderna nu se construieste fara coborasuri. Sa ne amintim vorbele poetului: cobori in jos, luceafar bland.

 50. @bcm: pai n-am o problema cu faptul ca a fost regandita, ci cu ala ca a fost regandita in bataie de joc. tu intelegi ca nici marii specialisti in finante nu-i dau de cap? sunt multe intrebari la care nu stie nimeni sa dea un raspuns, nu m-am apucat sa le scriu pe toate, e megahaos, nimeni nu intelege nimic.

 51. agentia de competenta a guvernului rom

  Aoleu, eu in 2009 am mers: Crin, Basescu.
  Now, I’m really, really sorry. Once again.
  But, I just couldn’t do it.

 52. Simona,ieri m-am uitat dupa tine pe la cozi,se transmiteau la tv luptele cu statul ,in direct si inregistrat.Tara de kkt, popor de masochisti.
  Bai Sandman cu blog,nick-ul asta e luat , scrie si tu sub pseudonim 😈

 53. te rog sa nu te mai iei de boc. e clujean, a facut foarte multe lucruri bune in oras, a adus nokia si emerson si a dat joburi la tot orasu’.

 54. Plata la negru! Asta ne ramane. Alaturi de asigurari private de sanatate si pensii private, iar somajul sa-l acopere Primul Hobbit al tarii cum s-o pricepe, ca daca tot il excita mental statisticile astea un roman angajat trage in spinare plati pentru 1,4 romani someri. Sau noi, jurnalistii, o sa facem ce o sa faca trustu domnului Voiculescu: S.R.L-uri maica. Astia au adus consultanti financiari si au dat oamenilor varianta: ori va trecem tot salariul pe cartea de munca si vi-l injumatatim, ori va faceti cu mic cu mare SRL-uri si tragem contracte de prestari servicii. Cum iti scoti dup-aia banii din firma, te priveste, mobilizezi toate rudele sa-ti trimita prin posta bonurile de benzina de la caruta trasa de iapa Marghioala si sa pofteasca Fiscalitatile lor sa ia la buchisit ce or vrea.

  Una peste alta, viu la protest. Si propun, dupa ce ragusim pe scarile de la Finante sa il vizitam pe dom’ premier la domnia sa acasa. Zic asa, sa ne cunoastem mai bine. Cu siguranta, vom avea fiecare niste statistici in dinti pe care sa i le prezentam direct intre ochelari. Cum domnia sa este prin juramant, in serviciul poporului, si noi, in speta, fix poporul, tranzitivitatea matematica ne indeamna sa-i punem in brate toate declaratiile, sa pofteasca sa le depuna el personal, ca sa nu mai fie afirmatie, ci situatie…futu@#$%^&%#@

 55. sa nu uit: a inaugurat aeroportu si autostrada! tu crezi ca e asa de usor sa tai o panglica, mai fata?!

 56. Când ziceam eu că Cristian Ghinea e bun…

 57. scrotul cu doi bani

  chiar asa: a dat-o guvernul cu pula de zidul gindirii, de i-au sarit creierii direct in monitorul oficial!

 58. @simona tache: da chiar insist sa pui cateva intrebari referitor la taxele introduse de OUG58 la PFA-uri la care mari ganditori finantisti nu au raspunsuri

 59. corina minte: aeroportul, nokia, emerson, etc., le-a realizat nicoară cu banii de la mă-sa de acasă.

 60. @jurnalista: de-abia astept ziua cand s-or da primele pensii private, sa vezi atunci revolutie si tipete prin fata societatilor de asigurare, atunci sa te tii sa vezi reportaje in direct la tv.

 61. Grasu Nonbugetar

  E placut de parcurs blogul tau Simona… cata multime scarbita si umilita ! Pe mine deja m-a cuprins acea stare vegetala de care vorbea Blandiana inainte de ’89, mi-am pierdut si ultimii neuroni zilele trecute… tot din cauza motivului… astuia. Da’ cel mai mare regret pe care-l am in clipa de fata e ca nu sunt din Bucale’ si ca nu pot fi in 27 August cu voi. Singurul lucru de care se tem aceste scursori e posibilitatea ca noi sa ne unim… nu numai in gand si-n simtiri !
  HAI SA LE RUPEM ODATA CAPETELE ACESTOR JIGODII si-o sa vedeti ca cei ce vor urma n-o sa-si permita sa fie ca ei !

 62. NU e adevarat! boc le-a facut, cum a invatat el de la uascr, atunci cind a invatat si sa editeze propozitii!

 63. Simona, te inteleg perfect! Sunt de acord cu ambele: greva fiscala & plecat din tara!

 64. Boc a demonstrat ca imbecilii mari pot locui si intr-un corp mic, fara probleme.
  Pacat ca nu l-a trecut cineva clasa, de la incompetent inconstient spre incompetent constient… e chiar convins ca tara asta s-ar duce de rapa fara el.

 65. adica uniunea studentilor comunisti in romania, unde boc a avut functii importante si unde nu ajngeai daca nu stiai sa minti cu zimbetul pe buze si sa lingi curu’ superiorului. Puah! Jos!!!!

 66. bcm : esti/ai fost pfa?
  just asking!

 67. bcm ; daca tot vrei sa razi cand s-or da pensiile private, pregateshte-te sa plengi cand o sa-tzi dea statul roman pensie!
  pentru echilibru, rasu/plansu , nu de alta!

 68. minte! nicoară, între două pornoşaguri de pe laptopul primit de la mă-sa de-acasă, fost sandwich, transformat în laptop prin reconversie profesională

 69. Trăiască Partidul Liberal Muncitoresc, singura forță democratică din România ale cărui inițiale pot fi băgate oricând la guvernare, de către orice român.

  În altă ordine de idei, tre să fii chiar prost ca, guvernant fiind, să dai fix în oamenii care sunt în stare să se exprime.

 70. andrei : la toti banii pe care i-ai facut jumi juma cu statul, din motive de statut de salariat, o sa ai o maaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaare pensie de la stat!
  aia de au lucrat pe drepturi de autor, or sa aiba o pensie raportata la salariul din cartea de munca!
  avantajul lor e ca restul de pensie si-l constituie singuri, fara amestecul “profesionist” al statului!

 71. @Laur: pai tocmai oamenii care stiu sa se exprime trebuie umiliti. tocmai lor tre’ sa li se umple gurile cu pumni, nu e limpede?

 72. deci inginerii şi cîinii scapă

 73. Am citit articolul tau, dar nu tot, partea cu darile la stat e o chestiune importanta dar nu asta ma intesat pe mine. Partea importanta pt mine a fost treaba cu umilinta la care suntem supusi de cei care cconduc tara si in special faptul ca totul in tara se face sub ” patronatul” acestui partid care ne conduce spre gorapa. Dar ce ma facut sa va scriu a fost faptul ca astazi am fost umilit direct. Azi a avot loc sedinta publica pt posturile de profesor ramase vacante, am vrut sa particip la aceasta sedinta pt a-mi schimba jumatate de norma pt ca tintisem niste ore care mi se potriveau. OK, dar mi sa spus in fata ca ar fi bine sa nu iau acele ore , pt ca aceste i-au fost promise unui profesor care este pensionar de vreo 2 ani, dar care are relatii puternice in partidul “pdl” si ca sa nu am probleme sa nu ma ating de orele respective. Afost un soc pt mine cum mi-a fost pusa problema, si am fost de-a dreptul scarbit de tara in care traiesc, probabil ca problema cu emigrarea ar fii un lucru extraordinar, dar daca plecam toti astia care suntem calcati in picioare, pe ei nu i-ar afecta deloc, ma gandesc ca ar trebui sa facem ceva sa indreptam lucrurile, dar cum sa dovedit de multe ori, noi romani mai bine bagam capul in pamant ca strutii si sa credem ca problemele trec pe langa noi. Dar chiar cred ca locul meu nu este in Romania, deci ma gandesc serios sa plec!!!!!!

 74. @bcm: se prea poate si ce zici tu. Nu m-am interesat pana acum de vreo pensie privata, da’ mi-am propus sa fac asta in saptamanile urmatoare. Totusi, cred eu, dupa mintea mea, ca un contract de pensie privata are acolo niste “obligatiile lu’ beneficiaru'” si “obligatiile lu’ non-beneficiaru'”. Asa, cand o fi de rascoala, cu documentul la purtator, sari! Acum, cu statul-dumnealui ce se obliga? Sa ne dea jet dupa jet pana om ajunge sa aprindem si noi niscaiva artificii prin institutiile publice, asa de coloare:). Sa vaza ca la noi e veselie

 75. M-am intrebat de multe ori daca astia pe care i-am pripasit noi (din pacate!) la Palatul Victoria si la alte palate fac ceea ce fac din prostie ori pentru ca vor sa ne extermine. Mare dobitoc esti cand, profesor de drept constitutional fiind, vine Curtea Constitutionala si iti da peste bot cu ce ai aprobat. Dar, dincolo de asta, balbele, bataia de joc, umilinta, atitudinea ~hai sictir si du-te in alta parte, daca nu-ti convine~, uite tva-ul / nu e tva-ul, taie subventia / ia-ti subventia inapoi tare imi lasa impresia ca se distreaza toti pe nervii nostri, iar ca asta ii face sa se simta mari si tari…
  Domnu’Boc, cu cianura ati incercat??

 76. Pretinsele tale tribulatii (pe care oricum nu le cred pentru ca Emil Boc, cel mai cinstit dintre premieri, a spus clar ca nu sunt probleme) imi par nesemnificative. Gandeste-te ce s-ar fi intamplat daca nu invingea dragul nostru Capitan in lupta dreapta electorala hidra comunisto-petrolista. Poate cu premier Johannis nu s-ar fi intamplat asemenea mici inconveniente temporare pe care in mod ingrat le acuzi cu o vehementa nefondata. Dar Simona, mogulii ne-ar fi rapit posta si sarea. Ce te faceai atunci, te intreb?

  Sa zici mersi zilnic ca intelepciunea poporului roman, in majoritatea lui plus diaspora te-a ferit de o soarta de o mie de ori mai cruda. Si te rog nu te mai plange din orice. Iti repet, POSTA SI SAREA PUTEAU FI ACUM PIERDUTE PENTRU TOTDEAUNA. Iti dai seama….?

  Apropo, daca Geoana a fost prost, si a fost, Boc cum e? Hai spune sincer?

 77. Sunt bănat pe vox, aşa că îmi exprim aici acordul cu poziţia lui Rogozanu. Nu trebuie să plecăm.

 78. […] paşilor birocratici. Cristian Ghinea enumeră aberaţiile flagrante din documentele oficiale. Simona Tache exprimă savuros emoţia momentului!Reuşesc, totuşi, dincolo de frustrare şi revoltă, să […]

 79. @para: si aici ce mai facem? pe pfa nu se mai poate, ca au toate portitele sa ti-o traga si tu, ca cetatean, absolut nici o protectie impotriva abuzurilor, cu firma tre’ sa platesti forfetar, cu carte de munca, eu, personal, nu mai vreau sa ma angajez si tot asa. deci cum? cum? a?

 80. faith no more e gay

 81. @simona
  S.R.L.+contabil plătit să dea cu capul de birocraţie. Cerem mai mult de la clienţi, să acoperim cheltuielile cu dările la Stat. Şi presăm să scadă impozitele la privaţi şi să se dereglementeze economicul, să plece majoritatea din sistemul de stat, şi să se descurce singuri pe piaţă. Să începem să producem şi să vindem afară măcar creioane chinezeşti cu gumă la capăt.
  A, şi să plece Boc, cu ministrul lui de finanţe cu tot.

 82. şi cu ăla al muncii.

 83. @para: am un amic cu firma, om cinstit, paracinstit, groaznic de cinstit. in fiecare luna sau o data la doua, dupa fiecare amenda abuziva, se jura c-o inchide si se angajeaza maturator de strada. pai nu mai bine ne angajam direct muncitori necalificati, si sarim etapa asta cu firmele?

 84. Simona sunt perfect de acord cu tine.Mai ales la partea cu plecatul. Nici eu nu mi-am dorit niciodata sa plec, iar acum pur si simplu nu pot sa vad ce as mai putea face aici. Nu vad cum m-as putea descurca si cum as putea sa-mi fac o viata a mea, sa ma mut de la mama, sa am un copil si sa-mi permit sa merg si in vacanta.

  Si am si eu un prieten cu firma. Si el si in fiecare luna zice ca isi baga picioarele in ea si o inchide….doar ca mai nou si pt asta trebuie niste bani, iar el oricum a venit cu bani de acasa sa plateasca minunatul forfetar si mai are de venit cu niste bani de acasa in fiecare luna….

 85. Eu am rezolvat imediat, Simona … Cum? Ieri am platit la Registrul Comertului 124 lei si am suspendat activitatea PFA-ului meu pe 3 ani! Mi s-a parut solutia cea mai de bun-simt pentru a-mi proteja nervii si timpul. Nu ma mai astept sa inteleaga careva acolo sus ce inseamna activitate de liber-profesionist, ca prin natura ei veniturile pot diferi de la o luna la alta, ca teoretic nu-ti garanteaza nimeni volum de lucru regulat, la care tu sa poti merge disciplinat si sa achiti taxe lunar! Nu-mi mai fac iluzii nici ca va avea cineva, candva, o explicatie logica pentru cum si in ce conditii ar putea intra in somaj un om care lucreaza … independent! Pur si simplu ieri am decis ca refuz sa mai iau parte la bataia de joc numita sistem in Romania, si ca incetez sa mai sper in general ca ceva drept, corect si avantajos social mi se mai poate intampla aici cat traiesc. Tocmai am ramas insarcinata, si cu ocazia asta am descoperit ca geaba platesc contributii la sanatate, intrucat majoritatea testelor OBLIGATORII de sarcina se efectueaza … cu plata! La fel, ecografiile se fac numai la cu plata, ce sa mai vorbim de luarea in evidenta si vizitele la ginecolog … toate, la cabinetul particular! Asta pentru cine nu are stomacul suficient de tare ca sa infrunte jungla de lumea a III a de prin spitalele noastre, unde se consulta 3-4 femei in acelasi timp, cu usile deschise, bruftuluieli si haos, ca doar am vazut cu totii! Si asta oricum aproape pe aceiasi bani ca la clinica particulara, doar ca .. fara bon de casa, normal! Am cheltuit deja vreo 6 milioane, si nu am decat 7 saptamani de sarcina, iar cnas-ul ma asteapta sa merg sa virez contributia obligatorie, cu declaratie lunara de venit … Pot merge sa le duc o poveste despre cum se platesc traducatorii in Romania cu 10 lei pe pagina, dar se poate si mai putin daca intrebi agentiile – retributie pe ora la nivel de muncitor necalificat!
  Da, din pacate recunosc ca si eu am ajuns la saturatie. Am avut o incredere oarba in natia romana, mi-am pus pielea la bataie la revolutie, pe cand eram inca minora – 17 ani, si am sustinut ca suntem buni si ca meritam o sansa in fata tuturor strainilor pe care i-am cunoscut. Am avut ocazia sa plec de mult din tara, dar n-am facut-o pana acum din principiu, cu toate ca principiul asta nu prea mi-a tinut de cald aici! Crezi ca nu mai poate cineva de … patriotismele noastre! Ei acum se pare ca a sosit momentul sa iau decizia mult amanata. Din intamplare – si poate si din fericire – tatal copilului nu e din Romania, asa ca acum poate sa-si vada in sfarsit visul cu ochii, pentru ca aleg sa ma mut acolo, in Italia, la el – o Italie pe care am evitat-o timp de 11 ani, pentru ca eu nu ma consideram “genul” care pune sacii in caruta si dezerteaza, la mai bine :)))
  As fi dorit sa-mi aduc copilul pe lume si sa-l cresc acasa la mine, in Bucurestiul in care am crescut si eu, insa din pacate lumea in care am crescut eu a disparut de mult …. Sau in orice caz, “supravietuitorii” sunt din ce in ce mai putini, si mai izolati. Disperati. In locul lor rasar in fiecare zi specii noi, adaptate la conditiile noi de mediu, mai rezistente si – poate chiar mai hotarate sa “invinga” decat “noi”?! Tinem piept din ce in ce mai greu asaltului de oportunisti, profitori, lingai, impostori, nepotisme, amante, intretinute/intretinuti, HOTI … masini scumpe si averi imense sustinute din bani negri, tigani peste tot si indivizi periculosi in trafic la orice ora … si greata mea suprema, cojile de seminte care au luat locul asfaltului prin Bucuresti, pe langa blocuri! Cunosc familii tinere, de oameni super draguti, pregatiti profesional, decenti si educati, care aparent o duc ok aici – au casa, masina, copii mici, joburi aparent bune – si care ma chestioneaza, mai voalat sau mai pe fata, cam care e treaba cu Italia, in ideea de a-si cantari sansele de plecare! Si eu am casa mea aici, familia, prietenii, am avut cateva businessuri pana acum … Inutil. Daca nu furi, nu ai nici o sansa in Romania. Se pare ca ramane cam ultima solutie. Sau, stingem luminile si asta este, o luam din loc, ca lumea e mare si viata – prea scurta!

 86. @Diana: ce sa mai zic, ca nu prea mai am ce. 🙁 iti tin pumnii. sa ai noroc acolo unde mergi, sa te adaptezi usor, iar cel mic sa fie sanatos si sa creasca frumos 🙂

 87. mircea pauseniuc

  @Corina…….luati-vi-l pe BOC la Cluj si tineti-l acolo sa va faca ce vreti voi….noi nu mai avem nevoie de un asa imbecil

 88. Cruela, eu dau multi bani la stat. Sotia mea, si mai mult. Noi suntem de partea aia a baricadei, aia care ii tinem pe grasi in spate. Cred ca tinem vreo 20 asa, grasuti bine.
  Acum ce sa zic, mi-ar placea si mie sa imi bag picioarele, sa imi platesc cea mai adevarata asigurare medicala, sa imi pun lunar bani intr-un cont sau sa investesc in obligatiuni, etc. Si sa imi mai ramana bani sa imi fac un concediu pe luna.
  Mi-ar conveni si mie sa privatizam Romania cu totul, fiecare sa aiba exact atat cat isi permite. Sa platim ca mergem pe strada, sa platim cand mergem la spital, sa platim de la gradinita pana la facultate. Intrebarea este, crezi ca ar functiona un sistem ca asta? Chiar le-ar conveni tuturor?

  Ce ar fi daca maine, aia 3 milioane de oameni platiti pe carte de munca trec si ei pe PFA, microintreprindere, drepturi de autor, SRL, etc, etc? Pana la urma toti avem acelasi drept, nu?
  Pe de alta parte, astept cu resemnare momentul cand PSD va veni la guvernare impreuna cu cota de impozit diferentiata.

 89. Salutare

  Stiu ca e greu sa nu fii afectat cand lucrurile bat din roz in negru si poate ca e bine ca din cand in cand sa mai defulam cu totii. Insa printre toate episoadele de provocat smulsul parului apar momente frumoase sa ne mai inecam amarul, asa ca nu-ti pierde speranta Simona, nu ne parasi, tu prin scrierile tale cu umor contribui la fericirea si rezistenta noastra.
  Stiu ca suna egoist ca nu vreau sa pleci pentru binele nostru si poate, pe moment, nu al tau, si cu riscul sa creada nedo ca mai are un pretendent la iubirea ta, totusi te rog sa nu emigrezi si sa scrii frumos in continuare din miezul lucrurilor despre cum putem vedea si partea evenimentelor care ne largeste zambetul.
  N-as vrea ca mesajul sa fie vazut la fel de copilaros ca un copil care se roaga pentru o ciucalata, dar exista destule locuri unde sa ne umplem de draci si spume pentru supararile zilnice si mi se pare intr-un fel ca-ti intristezi ,,locul de munca” prin reactia vehementa dar complet neamuzanta. Noroc de nedo ca a rezistat eroic incercand sa aduca umorul inapoi in scena (l-am pomenit deja de doua ori, o sa creada ca-l iubesc si pe el).

  In concluzie: Simona, acum ai confirmarea ca ai feanbeis, fii fani pentru noi cum si noi suntem fani pentru tine.

 90. Simona, de curiozitate, de ce nu vrei sa te angajezi cu carte de munca?

 91. @andrei: nu mai vreau sa fiu angajata la modul ala, vreau sa fiu mai pe picioarele mele, mi-am promis asta acum un an. 🙂

 92. Pai si nu ai ce ti-ai dorit? Esti pe piciorele tale, la cozi! 😛

 93. Romani, sa ne fie rusine! Sunt produsul nostru – dintre noi s-au ridicat si datorita noua sunt acolo sus! Probabil ca o sa mai injurati vreo cateva zile, o sa faceti un nou protest cu muzica si dansuri si apoi, peste o luna, o sa va calcati din nou pe picioare pe la cozi ca sa-i platiti cinstit… Cica presa e a patra putere in stat. RAHAT! Nu stiti sa fiti uniti si nu stiti sa duceti o lupta pana la sfarsit!

 94. @Cezar: scuza-ma, dar tu pana unde ai de gand sa duci lupta? sau tre’ s-o duca doar altii? 🙂

 95. Eu am terminat de acum 10 ani cu Romania… Deci…

 96. As vreau sa vad si eu demersul ala jurnalistic pentru simplificarea fiscalitatii si a biocratiei. Sa vad o actiune consistenta, dezbatuta zilnic, in fiecare emisiune, in fiecare articol: micsorati numarul de taxe! simplificati procedurile! introduceti plata pe internet!
  Asta ca tot veni vorba de atitudine…

 97. eu voiam sa emigrez in 2004, ca plateam impozit 60% (plus CAS, somaj, etc) si aveam impresia ca doar eu platesc impozit. Va mai amintiti ce impozit plateati in 2004?

 98. Simoooona,eşti însărcinată fatooooo…de aia te simţi rău, ăştia regulează tot,ăi văzut mai sus că a păţit-o şi zeiţa Diana ,aceea de mai sus,probabil în grădina cu pricina …
  Acum ,vă înţeleg perfect că nu v-aţi dus la îmbrâncelile alea,dar ăştia toţi de aici ,am putea la o adică să punem de o revoltă reală,aşa s-ar justifica şi anxietăţile siguranţei statului,cele legate de vorba scrisă,sau corectitudinea …ortografiei, ortoepiei şi sintaxei…

 99. […] ca inca mai am un PFA deschis in tara, nu pot sa nu solidarizez cu cele spuse de Simona Tache AICI. E o bataie de joc, eu nu stiu acum cum sa rezolv problema PFA-ului, care a devenit dintr-o data un […]

 100. Simona, daca emigrezi in Germania sa te-mbraci gros, aici e destul de frig.

 101. Nu ajungi să simţi nesimţirea guvernanţilor până nu dai de ea. Ea să te pui în locul medicilor sau profesorilor cărora li s-a băgat mâna în buzunar spre a cârpi Boc în alte părţi. El a spus ceva de un megaplan anticriză. Eu aştept să văd o măsură de aia că bani în cont mi-au scăzut cu 25%. Să ştiu pentru ce naibă sufăr această taxă.

 102. @Simona Tache: Hi! Deci “see you”? … Hope, soon!

 103. simona: nu stiu daca vineri pot merge la protest, dar am trimis la aproape toata lista din inbox-ul meu invitatia de a vota la protestul gen greva fiscala. E singura ACTIUNE care poate schimba ceva pe care o vad in acest post si in mesajele lui!

  ce ma ingrozeste chiar si aici: NIMENI NU VREA SA FACA NIMIC!!! la cacat!! pana si tu, mai fato, care ai o influenta semnificativa asupra unui numar semnificativ de oameni semnificativi, nu faci decat sa zici ca… PLECI??!!

  ma rog, scuze – tu nu faci doar atat! numai faptul ca te revolti public si atat de diferit de pozitia ta umoristo-echilibrata – si este totusi ceva, mai mult decat fac multi altii! dar vorbele nu sunt suficiente – la naibah! sa ne cainam si sa ne lamentam cu prietenii – nu e decat defularea pe care o auzi si din ceaun cand fierbi mamaliga.

  OAMENI BUNI: ce propuneri aveti de REZOLVARE a problemei aveti? Nu vorbim de emigrare, nu vorbim de varat in curu lu boc &comp, cu pietre in mana, a tuturor porcariilor pe care ni le imping ei in sus. ALTE IDEI EXISTA? Ce mi-ar placea sa vad este: cum crede fiecare din noi astia de pe aici ca ar putea fi facut astfel incat sa schimbam situatia?? Vreo idee construciva, ceva?? Io nu am gasit-o, nu sunt in stare singura, dar hai sa incercam ceva impreuna. E vreun Project Manager prin preajma, sa inceapa un proiect pe care sa il completam in grup? 😀

  Oh – ce nasol arata ce am scris – da nu mai corectez, sper ca se intelege totusi ce voiam sa zic: DACA PLECAM TOTI – ce puii nostri se alege de puii si de oasele alor nostri??!!

 104. Mi-e teama ca dupa ce lucrurile se vor mai linisti o veti lasa balta cu emigrarea, insa cred ca este destul de evident ca vor veni alte imbecilitati si altele si altele, indiferent de cine se afla la putere! Vorba Dianei, viata-i prea scurta!

 105. Ai citit vreodata citatul de aici? 🙂 Vezi trailer-ul si spune-mi ce simti daca motociclistul portocaliu de la minutul 2:15 e – teoretic – Boc :D…

 106. oreste saunueste

  nu pot să mă abțin… tourette…
  salutări lu” vadim și funar, cel din urmă să vopsească țevile de gaz în roșu/alb/verde pe lungul țevilor! După modelul băncilor vopsite la Cluj în roșu/galben/albastru!
  http://www.evz.ro/detalii/stiri/am-inceput-sa-importam-gaze-din-vestul-europeiastea-sunt-de-pe-site-anofm-904175.html

 107. unde emigrezi,ca si eu mi-am propus in aste conditii?!

 108. @ Simona
  Se vor potoli cretinii sa va hartuiasca la chestia asta, dar ai dreptate cu ce le zici, tara-i acum o mare mizerie de birocratie pe langa coruptie.
  Le-ai zis bine peste tot tembelilor ca-s multi-puzderie s-a depasit 99% la oligofrenie guvernamentala si generala.

 109. Abia asteptam sa rabufnesti!!!Ma intrebam…OARE CAND O SA RABUFNEASCA SI SIMONA?!IN ULTIMELE BLOGURI ERAI PROCUPATA DE ALTE CHESTII,NUMAI DE BSE SI BOC,NU!!!

 110. CRUELAAA!
  SANDMAAAAN!
  SIMOOONA!
  NEAAAMTU!

  nu ne ard de vii numai copiii – pe aia putem sa ii nastem sau sa ii mutam in alta parte!
  dar ce ne facem cu bunica-mea, bunica-miu, mai ales bunica-su lu bunica-miu, ala cu statuie de haiduc de la ‘907??!! voi nu aveti din astia, de la razesi la rezistenta din munti si pana la bunicile care si-au crescut zecile de copii singure, dupa ce barbatii lor au murit in lupta cu dusmanul? sigur sunt cel putin 1-2 din astia in familia fiecaruia din noi, chiar daca parintii s-au temut sa ne zica, din cauza deznadejdii…

  mai are cineva vreo nadejde? mai are cineva incredere in sine si in ai lui? ii mai pasa cuiva de oasele uscate dar cu spiritul viu de sub florile de pe crucile din mormintele stramosilor?

  oh, simona! posteaza eminescu! posteaza filmele cu pintea, dacii sau chiar cu pistruiatul! posteaza Zorro, daca la noi nu gasim eroi fara echivoc… posteaza Science Fiction – sunt j’de carti care ne dau idei despre cum se poate face, daca oamenii isi unesc “filotele” gandului in aceeasi directie…

  AM O IDEE: hai sa il cooptam pe aleodor!!! Daca toti pfa si pdd ne donam taxa pe iulie pt aleodor, si ii aratam adevarul comun, poate flacara violet poate aduce si ceva bun??!!

  Mai are cineva vreo alta idee?…

 111. am reusit sa si rad la ceva azi: http://catavencu.ro/cine_i_da_bani_lui_boc_ma_sa_i_curva-15405.html

  Da’ protestu’ l-ai semnat, ca nu te vazui pe acolo-sa?

 112. ciu, tragedia e ca daca vreti sa-ti ajuti batrinii trebe sa fi departe de ei. Daca as fi ramas in Ro, ma uit la fostii mei colegi, nu as fi fost in stare sa-i dau mamei nici macar un colt de piine.

 113. ciu, stii ce? I-am intrebat pe ai mei batrini si nu vor sa emigreze… Se bucura ca unii din noi am facut-o, dar zic si ei sa facem ceva! Cu pistruiatul nu-s totusi de acord nici in ruptul capului!

 114. (Re)vedeti documentarul difuzat zilele trecute de tvr,”Condamnati la fericire”.
  Am devenit brusc mai optimist la finalul sau. 😈

 115. Draga Simona,

  ce sa zic, empatizez, ca una care am plecat din tara de-aproape un deceniu. Mi-e mai bine? Da, din multe puncte de vedere da. Aici sunt respectata, chiar daca nu sunt inca cetatean !!!!!!! Dar nu doare mai putin cand ma uit inapoi la ce se-ntampla-n tara. E-adevarat, experienta fiecarui emigrant e unica. Succes!

 116. Continuare: Partea proasta a povestii e ca vine unu ca Willi Branza sa te reprezinte in Parlamentul Romaniei (reprezinta o parte din diaspora). Nasol. In epoca globalizarii te ciocnesti de Boci oriunde te-ai afla!

 117. sandman: nu stiu de “condamnati la fericire” – ne zici si noo de ce esti optimist? probabil suna tragi-comic, da’ eu numai in profilul “pompier” mai am speranta! 😳 Sandman – cum ai putea sa te transformi in SuperMan?!! de ce ai avea nevoie? orice ofranda merita, numai sa….

  neamtu, pata: felicitari pt realizari! E “soothing” ca ati reusit, plecand, sa faceti bine “oaselor” ramase acasa. Necazul e ca in urma a ramas mai mult decat un cimitir pe care reusiti sa puneti zilnic flori proaspete si un gand bun: there’s still life out-here!

  …cred ca nu am strigat ajutor la cine trebuia?

 118. agentia de competenta a guvernului rom

  Eu n-as emigra nici in ruptul capului.

 119. neamtu, pata: scuze, nu va pun in carca nimic, ma bucur sincer pt voi! pe bune!

 120. deci da, durata minutului depinde de care parte a usii wc-ului te afli 😡
  de acord cu tine 100%
  oricum, eu as vedea si partea plina a paharului: incep si unii jurnalistii sa empatizeze pe bune cu restul populatiei batjocorite in foarte multe feluri de onorabila putere
  suntem pe drumul cel bun zic eu, adica palmele si pumnii lui base nu i-au trezit pe multi, ne trebuie si ceva capete in gura (ca sa citez oarecum un articol al cuiva de zilele trecute) ca sa ne trezim la realitate. norocul nostru este ca boc si gasca, si base si udrea, si eba au grija sa ne dea din ce in ce mai des capete in gura … 😡

 121. neamtu: problema nu e cum sa-ti ajuti batranii! majoritatea din ei sunt circa ok – fie morti cu speranta ca “viitorul suna bine” – o sa afle ce rahat am facut abia dupa ce murim si noi si le aducem vesti, deci nici o urgentza! – fie vii si adaptati la necazuri mai mari: “pe vremuri era mai rau, mai mami mai!” (ai mei pensionari sunt gata sa imi dea azi, cand eu sunt varza, banii pe care i i-am dat in anii de crestere economica din urma: in loc sa se bucure de ei atunci, i-au pus la ciorap pe ascuns, din obisnuinta…)

  problema e alta, si e prea tarziu azi si poate suna prea nationalisto-penibil daca o zic fara sa imi aleg cuvintele cu grija…

 122. Ete fleosc! Asa se-ntimpla de obicei, vedem unele lucruri atunci cind ne afecteaza in mod direct. Bataia de joc e un fapt cotidian, nu stiu cum de mai poate mira sau revolta pe cineva. Sincer, chiar ar merita sa-ncerci sa pleci. Sau poate preferi sa-ti cresti copiii in cutiile gri de chibrituri, printre gunoaie (ca parcurile au disparut de mult).

 123. simona,
  oligofrenii ăştia retarzi nu merită nici măcar un protest. după 2 ore de zbierat toată lumea merge acasă şi rămâne cum am stabilit în tren. e doar pierdere de timp şi energie plus gustul amar de după, frustrarea că totul e inutil, sentimentul acela de neputinţă care te omoară. pe mine, cel puţin.
  sunteţi încă tineri, nu aveţi copii, lumea e mică, emigraţi !
  orice job ai găsi acolo la un moment dat, dacă munceşti şi îţi vezi de treabă, poţi trăi măcar decent. iar în timp lucrurile se aşează. oricum ai da-o, mai rău decât aici nu va fi.
  nu merită să trăieşti într-un loc care îţi epuizează zilnic resursele de energie, speranţele, visele, îţi lezează permanent bunul simţ şi inteligenţa şi îţi umple de nervi fiecare oră.
  orice om onest merită ceva mai mult.

  în fine, mă opresc că vine badmf şi zice că discursul e prea gay.
  până iei o decizie, rămâne speranţa că tembelii vor afla că s-a inventat internetul şi se vor putea depune declaraţii, paradeclaraţii, attachments cu copii si para-copii, inclusiv plăţi cu cardul, online.

 124. @ciu, pe undeva ai dreptate da poti f. bine sa traiesti in germania, de ex., si sa fi mai roman decit romanii din Ro. Sa-i luam de ex. pe evrei, au trait mii de ani imprastiati prin lume si cindva si-au gasit locsoru, au ramas doua mi de ani evrei, si-au pastrat limba, religia, traditiile.

  Mi-e teama ca asta va fi soarta romanilor! N-o spun nici cu bucurie nici cu cinism, e doar o realitate.

  P.S Stiai ca cea mai buna ciorba de burta si cei mai buni mici i-am mincat la München?

 125. Din partea mea si a muuuuultor altor romani : MUIE BOC!!!NU M-AS SUPARA DACA TE-AI IMPUSCA!!!!!!!
  *sper sa nu imi stergi comentariul….este un mesaj cat se poate de sincer…..din adancul sufletului :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

 126. Dar cei care au PFA cu norma de venit ?

 127. @agnes: problema nu e doar sistemul de depunere al declaratiilor si ala de plati, pb e ca ordonanta se bate cap in cap cu legea, iar normele de aplicare ale ordonantei se bat cap in cap si cu una si cu alta. e haos, eu cu PFA-ul ala mai nou, tre’ sa platesc somaj, in conditiile in care statutul PFA nu are drept la somaj. sunt multe aberatii si contradictii, io chiar nu stiu cum o sa fac si in ce sistem as putea sa-mi mai iau bani din locurile in care am eu de luat, ca sa nu ma incurc si sa ajung sa ma manance ANAF-ul de vie.
  @ ciu: in primul rand, cred ca trebuie atacata legea asta, punctual, pe fiecare contradictie in parte. norocul nostru, cred, si ghinionul imbecililor de guvernanti este ca ea ii loveste direct pe ff multi avocati, care lucreaza pe PFA. si care sper ca isi vor sufleca manecile si o vor lua la puricat, pana vor gasi chestiile atacabile pt care astia sa nu mai poata gasi portite fanteziste de interpretare.

 128. @JxJ: l-am semnat de azi dupa amiaza

 129. Iti multumesc mult, Simona! Si eu iti tin pumnii, sa fii barbata in continuare!! 🙂

 130. E un sistem idiot si inechitabil….

  Sistemul de sanatae nu trebuie facut cu procent dintr-un salar ci cu o suma fixa

  care toti trebuie sa o plateasca (vorbesc de cel public)

  LEgat de pensie ….iarasi e dreptul fiecaruia sa isi aleaga daca vrea pensie privata…

  sau sa contribuie cat vrea , si in functie de cat a contribuit va lua pe masura inapoi.

  Profitul sa-l impoziteze cu cota unica , sunt de acord….

  Dar e O NEBUNIE CE FAC ASTIA ACUM !!!

 131. @JxJ: mda… semnasem, dar doar pana la jumate, pana la faza de preview. am semnat acum de-adevaratelea 🙂

 132. PS:Totusi legat de norma se stie ceva ?
  Merci anticipat.

 133. simona: ma documentez maine la vara-mea avocata, cu care vorbesc din an in pasti – dar parca ei sunt cumva pe alta grila / nivel / incadrare sau asa ceva?

  deci, iata si fatza buna a nenorocirii: neamurile destramate se aduna sa lupte impotriva dusmanului. he-hee, si mai stii ceva? mircica badea e f f tare in acest context, sa n-am cuvinte, ce zice el acuma e f ok, desi totusi intrucat… deci doamne ajuta-i pe romani, cum ar veni!?

 134. Ca sa nu mai lungesc vorba,in ultimul an asa m-am simtit eu,Simona.Drept urmare,m-am cacat in ele casa,teren,functie si firma,mi-am incarcat strictul necesar in camioneta si am IMIGRAT.Chiar nu am de gand sa-mi condamn copiii la viata de roman!Nu am de gand sa ma intorc,nu vreau;”acasa”nu mai este Romania pentru mine.Va doresc sa luati hotararea corecta!

 135. @Lixu: ai plecat asa, fara sa ai nimic pregatit?

 136. Da,bai,aveam niste rude .Am stabilit vineri si intr-o sapt am plecat.Neagra de suparare si stres.Acum m-am linistit.Nu am nimic,am luat-o de la 0 dar sunt linistita.

 137. Si cu aceasta ocazie trebuie sa-ti cer si scuze ca stabilisem o chestie si nu m-am tinut de cuvant.Dar am plecat.O sa ma revansez eu cumva.

 138. ah ah a cazut cerul peste voi

  nu te doare cu adevarat pana nu te atinge pe tine ceva

  de-a lungul anilor au fost multe chestii care au lovit – unele foarte grav – in alte categorii de oameni. oameni cu nevoi de medicamente de ex.

  ati scris despre ei atunci dar NU ati zis sa emigrati din cauza asta

  calmez-toi si fii ziarista, trage aer in piept, e si maine o zi

 139. @Lixu: stai linistita, ca si eu am fost alergata cand am ajuns in moldavia si n-am mai apucat sa te caut. altfel, da si mie un mail si explica-mi cum e s-o iei de la zero si cum arata un luat de la zero la 3o si de ani. 🙂

 140. @XSD: iti dai seama cum suna asta? “ati scris despre ei atunci dar NU ati zis sa emigrati din cauza asta”? gizaaaa! 🙄

 141. @simona : Mda …voi o stiti pe a voastra si nu va intereseaza de altii care sunt in aceiasi situatie 🙂 cica vreti solidaritate dar ceva de genul nu pentru catei…
  Ma asteptam sa imi zici : habar nu am cu e cu norma sau macar ceva de genul…

 142. Lixu, mult succes si bafta maxima, nu uita, mai rau ca aici e greu sa gasesti in alta parte civilizata a lumii 🙂

 143. nu e prea literara formularea, daca la asta te referi. dar cred ca poti patrunde ideea

 144. @Simona: Deci am modernizat Romania.
  Pentru cei care se bucura la raul patit de jurnalisti, artisti etc: stati linistiti la locurile voastre. Saptamana viitoare va urma alta OUG cretina, care va va afecta si pe voi pana la urma.

 145. @cristian: a, norma de venit, scuze, credeam ca te referi la normele de aplicare ale ordonantei lui peste. deci, nu, nu stiu cum e cu norma 🙂

  @XSD: nu formularea, sensul mi se parea asa… ciudatel 🙂

 146. Scuze ….si multumesc:)

 147. Pleaca!!!!
  Pacat de tine sa ramai in tara!
  Eu am plecat la inceputul anului, am plecat de nervi, de durere, de ciuda… mi-am mancat nervii prin presa din provincie, am zis ca ma maturizeaza, dar m-a imbatranit…Pleaca pana nu e prea tarziu, suna apocaliptic dar riscam sa ne calcam pe demnitate, sa ne ucidem ideile, sa ne schimonosim gandurile daca mai ramanem “acasa”. Ma simt minunat aici, chiar azi mi-am semnat contractul de munca..si culmea..dupa ce l-am citit..mi-am dat seama ca AM DREPTURI!!!! Cel mai bun cedeaza….

 148. nu inteleg la ce stati atata la vrajeala pe net. va faceti curaj sa emigrati? eu in Montreal de mai bine de 3 ani si nu toate-s roz, dar cel putin ma simt bine aici si ma uit uneori, cand am timp ce se mai intampla pe la voi e ca la nimenea. dar Canada e o tara mare si frumoasa si deasemenea e primitoare. asa ca pierdeti timpul aiurea pe net in loc sa dati drumul la treaba.
  Bafta maxima

 149. 30 de ani, zici? E o virsta bunicica s-o iei de la inceput. Dar chiar inceputul e greu, foarte greu, trebuie sa tragi tare, uneori pina la rupere. Si nu in meseria de ziarist sau PR-ist, doar daca ai un noroc chior si stii bine limba locului (scris & citit). Asistenta medicala, zici? E o mesrie bune si cu cautare, grea, desigur, si nu prea bine platita dupa standardele locale. Dar e mai mult decit orice altceva acolo. Te-ai intoarce la meseria asta, uitind tot ce-i facut pina acum, inclusiv alinturile? Si cu “el” ce faci? Vrea? E rezistent, are o meserie buna ( medic, dentist, cumputerist, etc)? E dispus s-o ia de capat, sa faca… orice… sa zicem?
  Eu, de exemplu, fost-am ziarist, dar vreo doi ani am vindut tigari, apoi am fost contabil intr-o firma de blanuri si tocmai cind cautam sa ma reciclez intr-o meserie, din intimplare a dat peste mine ala care face cuib berzei chioare. Dar a fost o intimplare si-un noroc chior. Nu regret nimic, dar daca ma uit inapoi nu stiua daca as mai avea curaj.
  Ginduri bune si
  Bafta
  nae c.

 150. andrei ; e adevarat ca s-au facut abuzuri si cu drepturile de autor si cu PFA-urile, dar asta nu scuza bataia de joc la dresa oamenilor cu profesii loiberale;trebuiau penalizate abuzurile ( de orice fel) si reglementat ce-i de reglementat de o maniera de bun simtz; nu cu norme care se bat cap in cap cu legea cu ordonantza shi cu pui lu’ Boc;
  neavand nonverbal/paraverbal/etc nu shtiu daca intrebarea ta cu ce ne-am face daca ma deveni toti pfa, etc, e retorica, e la mishto sau e pe bune;ma risc sa-tzi recomnad cartea “cadranul banilor” de robert kyosaky, aparuta in editura amalteea ( s-ar putea si la curtea veche);
  ai sa vezi acolo ca suunt patru tipuri de oameni care produc bani:
  1.salariatul ( care cauta securitate; el munceste pt bani;poa sa fie portar sau presedinte de multinatzionala, vrea securitatea unui loc de munca , plus beneficiile care decurg de aici)
  2. liber profesionistul ( asta munceste pt el si e de parere ca decat sa munceasca 8 ore pt un salariu, mai bine in alea 8 ore scoate 3-4 salarii, sau munceste “dacat” 2 ore, pt “salariul” pe care-l lua ca salariat; e platit la proiect, la comision, la ora( instalatorul) , la lucrare ( dentistul), etc )
  3. patroonul ( asta pune pe altzii sa munceasca pt el)
  4. investitorul ( asta pune banii sa munceasca pt el)
  uita-te in jur , ca sigur ai exemple si ai sa vezi ca nu e simplu sa scotzi un om din patratzica lui shi sa-l mutzi in alta patratzica;
  tot timpul vor fi oameni cu initziativa , capabili sa-i organizeze pe altzii shi tot timpul vor fi oameni care au nevoie sa le zica cineva ce si cum sa faca;
  nu avem toti stofa de doctori sau de avocatzi sau de artishti; nici macar de taximetrishti ( poate ” dacat” de trishti 😥 ); nici de florarsese sau de lautari ( ca si ei sunt tot PFA)
  in afara de asta, statutul de salariat presupune program fix; sunt in familii in care macar unul din membrii trebuie sa aiba grija de casa/copil/parinte bolnav/etc si programul fix nu e o solutzie; de ce sa nu presteze ca PFA?
  discutzia e lunga ….
  ma duc sa ma culc!

 151. LIXU: m–ai lasat cu gura cascata!
  la mai mare!

 152. nu-i inteleg pe cei care atunci cand te iei de actualul guvern spun: ” da si nastase ”.
  nu a fost cel mai bun poate, dar nici cel mai prost. ciorbea a avut acest privilej, asta pana sa vina boc la guvernare.

  pana una alta, videanu poate trai cu 15 milioane pe luna. el si inca 2 persoane.

 153. pa vremuri se striga:
  capul lui motzoc vrem!
  :mrgreen:
  da de unde nu e, nici dumnezeu nu cere!
  :mrgreen:
  acu’ intzeleg io de ce e Boc asa scund: e mai scurt fix cu un…cap!
  ceea ce explica multele decizii fara cap!
  😥 😥 😥 😥 😥

 154. Vreau demisia lui Boc, grevă fiscală şi să emigrez! | Jurnal roz de cazarma si nu numai…

  Bucurii de contribuabil….

 155. Draga Simona,

  La 46 de ani, dupa ce am asteptat sa se “indeplineasca” prezicerile lui Brucan, m-am hoatarat sa-mi bag picioarele in tot ce am realizat in Romanica si plec.
  Nu te gandi prea mult! Cu cat stai mai mult acumulezi mai multe frustrari si mai ales carca de lucruri sentimentale si materiale care te trag greu…Pleaca cat esti tanara si ai viit. in fata!

 156. voiu a-ti spune ca aici in kanada noi muncim, noi nu scrim

 157. salut!

  fain textul.

  dc vrei mai multe info despre cum si cat dureaza sa pleci in canada, let me know.
  io-am plecat acu’ trei ani cu sotia insarcinata in luna a treia si-un copil de 11 luni
  si ma felicit zilnic pentru decizie. si pentru viata pe care mi-o construiesc aici.

 158. SINCER EU AM DOUA FACULTATI, VB 4 LIMBI STRAINE SI AM 27 DE ANI, SUNT DE 2 ANI EMIGRATA CA REZIDENT PERMANENT IN CANADA, M-AM ANGAJAT IMEDIAT AICI LA BANCA SI ACUM SUNT CONSILIER FINANCIAR SI VREAU SA AJUNG DIRECTOARE DE BANCA INTR-O ZI

  SI AICI DA!!! SE POATE FARA SA VII DIN PARTEA LUI GIGICU CARE IL STIE PE DIRECTORUL BANCII CARE ARE FACULT LA PRIVAT SI HABAR NU ARE SA CALCULEZE O RATIE SAU O RENTABILITATE DE BAZA…. SI SA LUCREZI LA CASA….AICI MI-AM LUAT MASINA NOUA IMEDIAT SI ACUM CASA.

  DE CE SA STAI IN ROMANIA? UNDE NU TE RESPECTA NIMENI, SI UMILINTA SIMTITA DE CUM IESI DIN CASA SAU CUM PRIVESTI LA TV NU ARE MARGINI SI APASAREA SUFLETEASCA IA LOCUL ZAMBETULUI, SPERANTEI SI DECENTEI UNEI VIETI MAI BUNE PE CARE AI MERITA-O CU ADEVARAT….

 159. @zamo.ca: parca era cu “noi muncim, noi nu gandim”, acuma e cu “scrim”?

 160. Draga mea,

  Daca tot te simti asa de umilita…sterge-o afara ca sa iti revi!

  In privinta darilor catre stat, cine te opreste sa treci de pe PF pe firma!?

  Vei plati mai putin, apoi poti sa si deduci…una-alta.

  Si cum spunea si cineva de pe aici, nu ai trait pe vremea lui Ceausescu ca sa vezi ce inseamna umilinta.
  😈

 161. Cruela, nu vroiam sa scuz in vreun fel modul cretin in care se iau decizii si se dau legi in tara asta, doar mai cred ca exista un sambure de logica si bunavointa in spatele lor.
  Peste tot in univers functioneaza principiul minimei rezistente, asadar oamenii vor alege intotdeauna calea care sa le ofere cel mai usor drumul catre prosperitate: in cazul nostru, exploatat orice chichita legala astfel incat sa ne fie, personal, cat mai bine.

  Pana alaltaieri nu am auzit niciodata vreun ziarist sa faca gat ca femeile de serviciu sunt platite pe drepturi de autor. Sau ca avocati/consultanti/etc incaseaza sume enorme pe microintreprinderi. Sau ca multi altii incaseaza 35 000 de euro pe an platind maxim 1000 inapoi catre stat sub forma de taxe si impozite. Pentru ca a fost o situatie care a convenit la toti. Problema este ca buboiul s-a tot umflat si acum s-a spart…Iar cei cu adevarat indreptatiti la drepturi de autor, sau cei care presteaza cu adevarat profesii liberale sunt acum groaznic de nedreptatiti printr-o lege care fundamental este corecta, urmareste eliminarea abuzurilor. Din nou, asta nu scuza modul cretin in care se face aceasta lege.

  Aceeasi discutie despre legea salarizarii unice, sau despre legea pensiilor. Legi care fundamental sunt si corecte si morale, dar care au fost criticate pana in panzele albe pe exceptii. Vai, militarii nostri care ne-au aparat. Vai, cum sa fie un balerin egal cu un medic. Vai, pilotii care au in maini viata a mii de oameni.Vai, profesorii. Vai, doctorii. Vai, pensionarii care nu mai au ce se manance.

  Timp de doi ani presa nu a facut altceva decat sa toace la nesfarsit orice initiativa sau tentativa de a corecta niste derapaje sociale si economice grave, rostogolite la deal de toti politicienii timp de 20 ani.
  Toate legile pe care s-au facut dezbateri publice treneaza de ani de zile, impinse in aceleasi discutii circulare, inutile, diluate pana la absurd. Ori in conditiile in care trebuie sa lucrezi cu ceasul FMI ticaind la cap si sabia neconstitutionalitatii deasupra capului, normal ca in conditiile astea totul se face pompieristic. Opozitia este preocupata sa puna piedica la ORICE initiativa a guvernului, presa ii canta in goarna zi de zi.
  De ce nu vad si eu emisiuni in care oamenii sa propuna alternative, sa corecteze derapajele, sa aduca imbunatatiri? Nu vad decat un circ iefin si steril alimentat zi de zi de ziare, de televiziuni pentru ca audienta creste si banul curge. Surpriza, banul nu mai curge, iar politicienii care ar trebui sa lucreze pentru noi sunt toti incompetentii aia pe care ii vezi zi de zi la televizor, ora de ora, oameni care nici macar nu au serviciu dar se viseaza ministrii in guvernul urmator.
  Gandeste-te la urmatorul guvern in care toti guristii de azi de la televizor sunt ministrii de maine, nu ai asa, un mic sentiment de deja-vu?
  Toti romaii sunt niste papusi teleghidate, care nu stiu decat sa reactioneze atuci cand cineva le umbla la baterii.

 162. ” Jurnalişti, publicitari, artişti, avocaţi, contabili, stau cu toţii în bătaia jetului guvernamental de urină”. O da, oamenii fara de care o socitatea nu poate supravietui, oamenii care creaza, produc, ne urca pe cele mai inalte culmi ca specie, aceste varfuri de lance ale speciei umane, cum e posibil ca ei tocmai ei sa fie injositi asa, unde ar fi fost omenirea fara ei? Cine ar mai fi vorbit de revolutie industriala si tehnologica, cine ar mai fi putut sa viseze? Hai la cratiță!

 163. @andrei: poate ma repet pe undeva, dar nu cred ca obiectat cineva asupra ideii de a plati mai mult. nu acesta este subiectul acestui post, ci faptul ca s-a emis o ordonanta care se contrazice cu legea, apoi niste norme (tarzii) de aplicare a ordonantei, care se contrazic si cu ordonanta si cu legea.

 164. Cat despre PFA, sustin 100% modul aceasta de lucru, flexibil, autonom, minim birocratic. Dar nu cand asta inseamna o palarie pentru o gramada de smecheri care fac acelasi lucru ca si mine dar care nu platesc taxe pe care eu, ca angajat, sunt obligat sa le platesc.

  Toti au sarit acum in sus pentru trei hartii in plus pe care trebuie sa le completeze dar au tolerat discret faptul ca sute de mii de firme trec prin calvarul asta de ani de zile.
  Toti isi cer dreptul de a decide singuri daca vor sanatate sau pensii sau somaj dar nu s-a luptat nimeni pentru acelasi principiu cand vine vorba de angajati: sa platim si noi contributia minima pentru pensii si sanatate.
  Asta ma seaca pe mine la romani, nu exista nici un fel de intiativa, de proactivitate, de anticipatie. O problema nu exista decat atunci cand ma afecteaza pe mine, cand imi aduce sau imi ia bani.
  Uite, acum este o ocazie foarte buna. Hai sa initiem si sa sustinem cateva principii simple, sa obligam guvernul sa tina cont de ele, sa convingem puterea, opozitia, societatea civila sa adere la ele. Si sa facem emisiuni zi de zi, un an intreg, pana cand vom obtine ce vrem.

 165. Scrim e partea barbateasca a scrimei? Cu sabii sau cu buzdugani?

 166. @andrei: plus ca nu sunt deloc trei hartii, practic un om care castiga din activitati independente, deci are contracte sporadice, imprevizibile si de valori diferite, ar trebui sa se casatoreasca cu cineva de la administratia financiara, ca sa poata sa-si anunte mereu, mereu si in timp util toate miscarile: “luna asta am avut un contract, luna asta n-am mai avut nici unul, luna asta am avut altul si asa mai departe”. trebuie sa anunti inclusiv in lunile in care NU castigi din DDA, nu stiu daca ai inteles. asta nu e lege, e o mizerie, o sfidare si o dovada ca oamenii astia sunt pur si simplu cretini. le e imposibil sa ia o decizie functionala. imposibil.

 167. altfel, eu zic sa ne apucam sa facem noi direct legi, ce sa mai facem emisiuni…

 168. Dupa umulirea bugetarilor (profesorilor, celor din sanatate) acum sunt umiliti cei cu drepturi de autor.

  MA intreb cine urmeaza?

 169. @cruela: sunt pfa din ’98 si crede-ma ca au fost situatii si mai dramatice decat astea, luna viitoare cine te impiedica sa depui declaratiile pe 15 ale lunii cand nu e nimeni la nici un ghiseu si nici o caresie, cine te impiedica sa platesti toate prin banaca cu OP special emis de calculator pentru conturi de trezorerie, cine te impiedica sa trimiti declaratiile (in caz ca ai venituri variabile de la o luna la alta) prin posta ( respectiv fan curier) care vine si i-ti ia declaratiile de la usa (sa nu zici ca te costa ca serviciile postale sunt deductibile si cheltuind mai mult i-ti indeplinesti dezideratul de a nu platii mult la stat). nu sunf fan boc chiar il consider tembel dar chestia asta prin care toti tre sa-si plateasca pensia si asistenta medicala chiar o apreciez.
  sa stii ca de tine chiar i-mi place cum scrii (in general)

 170. Simona, nici eu nu vorbesc despre bani.
  Uite un exercitiu:

  Gandeste-te ca esti un angajat oarecare, un functionar intr-o firma.
  Zi de zi traiesti cu stresul de a fi dat afara, fiecare data cand ajungi la serviciu poate fi ultima.
  Ai enorm de mult de munca, trebuie sa corectezi greselile pe care alti fosti angajati le-au facut cu ani de zile in urma.
  Seful ti se schimba lunar. Jumatate din angajati pleaca impreuna cu vechiul sef, fortat.
  Fiecare nou sef este la cutite cu cel dinaintea sa.
  Nici un sef nu are incredere in angajatii pe care i-a mostenit, are impresia ca toti vor sa ii bage un cutit in spate.
  Orice ai face, in secunda doi vei fi barfita in toata firma, aratata cu degetul: uite ce fusta scurta are; a ridicat tonul la telefon la un client, am auzit-o eu, asa ceva nu se face; nu bea cafea de la filtru, nu ii place decat esspresso.
  Exista un departament de control intern care zi de zi, ora de ora, sta in spatele tau, sa uita peste umarul tau, analizeaza ce faci si evidentiaza absolut toate greselile pe care le faci.
  Esti intr-un birou cu alti zece colegi, esti singura care munceste. Cel putin 2 sunt nepotii sefului. Cel putin 2 sunt obligatii ai sefului catre sefi mai mari.
  Seful va intreaba daca vreti sa dea jumatate din departament afara sau sa va scada la toti salariile cu 50%.
  Se voteaza si se alege sa va dea cu 50% in minus la toti.
  Toti prietenii tai lucreaza prin alte firme care au relatii cu firma ta. Toti cred ca firma ta e de cacat.
  Toti te urasc si te considera vinovat, doar si tu esti angajat si responsabil pentru firma aia de cacat.
  Orice decizie luata de manageri, buna sau rea, este influentata de actionarii din umbra.

  Cat de bine crezi ca ai lucra tu? Cat de motivata ai fi sa iti faci treaba cum trebuie? Te-ai considera in vreun fel responsabila de modul in care functioneaza efectiv firma?

 171. pai de ce n-ai zis asa de la-nceput? deci presa e de vina si pentru legea asta 😆 😆 😆

 172. Nu presa, ci mogulii! :mrgreen:

 173. sa ai nevoie urgenta de bani la buget si sa nu fii macar capabil sa-i iei mie mi se pare culmea incompetentei. de ce nu i-au lasat sa fie impozitati la sursa?? mareau procentul si aia era, acest haos nu ar fi existat.

 174. Simona, parca as discuta cu nevasta-mea, si ea reuseste sa identifice si sa extraga un vinovat din absolut orice discutie, oricat de principiala si apersonala ar fi! :mrgreen:

 175. Nu trebuie sa ma convingi pe mine de cat de stupide sunt legile, mie mi se pare ca si in compania in care lucrez (care are vreo 200 de ani de experienta in rafinat si perfectionat birocratia) sunt reguli de o ineficienta si inutilitate maxima.
  Dar mi se spune ca asa suntem noi romanii, vesnic carcotasi si nemultumiti! 🙄

 176. @andrei: trimite-o pe ea aici, sa vorbeasca cu tine in numele meu, sunt sigura ca ma va reprezenta bine 😆

 177. Nici o sansa, sa piarda ea timpul certandu-se cu niste poze pe un ecran… Nici macar nu are cont de Facebook!

 178. Măi copii,staţi binişor, să-i facem pe ei să plece,ei “el” au spus-o răspicat că ar fi bine să plecaţi,dar numita grădină nu-i a lor,mama lor de grădinari specialişti în cosit,la propriu…e pe bune a VOASTRĂ,doar să vreţi…Ce se -ntâmplă acum e doar rezultatul lipsei voastre de implicare,al detaşării ,indulgenţei cu care aţi -asistat la ce se întâmpla…n-aţi văzut incompetenţa,mitocănia,impostura,aţi făcut doar băşcălie,v-a satisfăcut …v-aţi văzut de ale voastre…celelalte categorii deja gemeau,sau sucombau…Aveţi acces la ACEST instrument de comunicare,amintiţi-vă că primul mandat a fost câştigat cu compul…cred că- jenant să ne amintim că şi cu concursul nostru,al unora dintre noi…Eu ,mai bătrână,trăită şi imunizată- n comunism,n-am pus botul aiurea ,când puţea de la o poştă, dar tinerilor ar trebui să le treacă -frăgezimea…

 179. Bine spus Simona,suntem batjocoriti de un guvern incapabil nu doar sa ne conduca ci si sa recunoasca ca e depasit de situatie.Nu cred ca ar fi o problema daca si-ar da cu stangul in dreptul doar acum cu ordonanta aceasta insa ei imping tara asta la dezastru de la inceputul guvernarii,au facut-o tarlaua lor si eu chiar nu inteleg de ce trebuie sa ii rabdam…noi i-am pus acolo,consider ca tot noi trebuie sa-i dam jos.Nu ne baga in seama??,no problem;blocam economia.Hai sa nu muncim doar o zi in tara asta,toate sectoarele,fie ca e vorba de stat,fie ca e vorba de privat…,poate guvernul sa recupereze pierderile?Nu poate…,si daca nici atunci nu pleaca mai oprim 2 zile lucrul,si tot asa pana isi dau demisia…

 180. stai asa ca m-am trezit si eu.
  adica eu, comppozitoare de muzici dubioase contemporane care primeste eventual odata pe an drepturi daca se canta la radio (si nu-mi zice nimeni cand si cum, ci ma cheama tot odata pe an la Uniune prin primavara sa-mi dea cei cativa lei) trebuie sa ma duc lunar sa declar chestiile astea?
  am rascolit tot netu si n-am inteles 😛

 181. salut
  1.nu ne place PFA, putem frumusel sa fim angajati corect la cineva. si atunci, acel cineva ne plateste totul si ne da si noua salar functie de competenta, doctorate, limbi straine vorbite, MBA-uri si aletel. Ia sa vedem cati creatori unici si irepetabili se vor inghesui.
  2.Bun, vrem sa fim free lanceri, mustim de idei da musai briliante, apreciate de finantatori (banci, persoane, fundatii, fonduri de investitii), facem o firma (SRL), luam contabil, si gata problema.
  3. ne propune cineva bani la negru nu sarim de fund in sus, ci ne ducem la organele competente sa solutioneze cazul, caci altfel se cheama ca favorizam infractorul si tarile minunate in care vrem sa emigram (dar pe bune de data asta) nu cred ca vor favorizatori de infractori, adica potentiali pui de infractori

 182. Cel mai mult ma enerveaza soriceii de la stat care se gudura ca si altii sufera (de parca se duceau ei lunar pe la ghisee sa-si plateasca taxele, se duceau angajatorii). Si nimeni nu vorbeste de milioanele (nu e metafora, e pe bune, sunt milioane) de documente in plus pe care ghiseele cu pricina vor trebui sa le proceseze anual. Sa-mi spuna mie chivu ca din cei 0.5% de la fodul de somas o sa-si acopere macar cheltuielile procesarii. Bottom line: nu reaua vointa e grava, ci prostia si incompetenta. Reaua vointa e macar previzibila.

  In alta ordine de idei, de ce sa plecam noi, sa plece ei! Asta-i culmea!

 183. Simona, n-are rost sa te mai fragezesti atata , pleaca ! Lasa-l pe Boc sa-i taie din pensie lui Basescu, ca numai ei o sa mai ramana in cativa ani, daca se continua asa! :mrgreen:

 184. “altfel, eu zic sa ne apucam sa facem noi direct legi, ce sa mai facem emisiuni…”
  cam da…

 185. Şi găsim p-ormă politicieni care să şi le asume, să se bată pentru noi.

 186. @virgil: eu, in momentul asta, am trei colaborari in presa si mai vand si publicitate pe blog. sa caut un mogul, sa-l conving sa cumpere toate aceste patru entitati cu care lucrez si sa ma angajez dupa aia la el? :mrgreen:

 187. @para: ok 😆 pai hai sa ne-apucăm. refac eu codul fiscal şi te ocupi tu de sistemul medical sau invers? eu nu ma prea pricep la finanţe, crezi că aş fi în impostură? 😆

 188. Care este principala caracteristica a elitei?

 189. E vorba de nişte principii clare, printre care şi cel al jurnalistului de pază care trebuie să vadă problemele şi atunci când nu îl privesc personal. Mizeriile astea birocratice sunt aici de doăj’ de ani, jurnalistul a trebuit să simtă pe pielea lui ca să ia atitudine.
  Societatea civilă trebuie să se coaguleze şi să-şi ia ţara în primire. Cât timp stăm doar să căscăm gura la teatrul politic burlesc şi nu investim timp şi efort în treburile comune nu se mişcă nimic. Uite, unii au încercat să discute şi să-şi dea cu părerea despre legea electorală. Alţii îşi reglează breslele.

 190. @para: ti se pare ca jurnalistii n-au luat atitudine decat cand au fost direct vizati? mie mi se pare o premisa falsa.

 191. Academia Catavencu a dat in judecata niste parlamentari pentru fals in declaratii de avere. consecinta? niste procese care treneaza de ani de zile.

 192. in fine, sa nu amestecam lucrurile. ok, muie presa, muie cine vrei tu, dar ceva e mai mult decat evident: astia nu sunt capabili nici macar sa ia niste bani de care au nevoie urgent. ma uit la ei si tot ce vad sunt niste handicapati care incerca sa manance o inghetata lovindu-se cu ea de frunte.

 193. @simona tache: ce publicitate vinzi pe blog ca vad ca BCR-ul ti-a taiat macaroana iar in al doilea rand revin cu intrebarea explicate cum se contrazice ordonanta cu legea ,hai dezvolta ca-s curios sau le arunci pe blog la plesneala. ai mai zis ca nici capetele luminate ale finantistilor nu pot sa inteleaga ordonanta asta , tot la plesneala ai zis. dai -naintie ca tine la…..
  de ce nu te arati contrariata ca erau 500.000 cinci sute de mii care nu plateau sanatate si pensii si la sfarsitul carierei ( de jurnalist sau pictor sau actor) vroiau pensie ca li se cuvine dupa o viata de munca. nu platesc asigurari medicale si se duc numai noaptea in garda (la urgenta) si-si rezolva problemele de sanatate fara aplati ceca la stat. nu e vorba de unu sau doi e vorba de 500.000 adica 10% din populatia activa.

 194. Lucruri bune care s-au întâmplat în ultimele zile:
  A trecut legea ANI, în varianta corectă.
  A trecut mica reformă în justiţie, care spune că un proces nu se mai întrerupe prin excepţie de neconstituţionalitate, metoda folosită pentru lungirea procedurilor până la prescrierea faptelor.
  A trecut o ordonanţă care nu mai lasă primăriile să intre în deficit, să dea prime, contracte clientelare, şi pe urmă să ceară bani de la Guvern.
  şi mai sunt şi altele…

 195. @simona 11:31 am
  aşa e.

 196. noi ne-am hotarat la inceputul anului sa plecam. sotul a plecat primul cand eram eu in luna a 7a, cu un bagaj de 8 kg din care 3,5 faceau laptopul si firaraia. si-a luat bilet numai dus. nu avea NIMIC stabilit, nu cunostea pe nimeni.. cu dumnezeu inainte. intr-o saptamana si-a gasit un job misto. in alte trei am plecat si eu. am plecat in lume cu 3 prosoape si o lenjerie de pat 🙂 si am nascut aici intr-un spital cum nici la privat nu vezi in romania. gratis! ce-i drept, a fost cam trist ca eram singuri si nu ne-a vizitat nimeni. dar toate au un pret 🙂 gandul de a naste si a creste copilul in romania pe mine ma ingrozea.

  aici taxele sunt uriase. insa uitandu-te in jurul tau vezi ca merita. totul este GANDIT pentru contribuabil, cu mare respect. totusi e plin de imigranti care traiesc numai din ajutoare sociale, desi aici chiar MERITA sa muncesti.

  acum incercam sa ne dam seama ce dracu trebuie sa faca pentru pfa-ul din tara..

 197. @mastic: elita sunt eu! nu pot avea o caracteristica care sa-i poata fi atribuita unei suite intregi de oameni. te rog sa nu ma pui in aceiasi oala cu mai multi oameni. sunt unic, da? mai bine, hai s-o lasam asa.

 198. tocmai emigrez pan’ la tara(ma duc in provincie). mai vorbim. papapapaaa!

 199. In a recession, the government can increase Aggregate Demand, by increasing government spending and cutting taxes. Lower taxes increase disposable income. This helps increase economic growth and reduce unemployment.

 200. Simona, nu dispera, salvarea e aproape. In curand o sa vina la putere PSD-ul, despre care poti sa spui orice numai ca nu stie cum sa ne ia banii nu! :mrgreen:

 201. @gero: bravo, iata o idee buna. 🙂
  @andrei: 😆 😆

 202. Mai crede cineva ca “mai binele” vine de la un alt partid/alianta ?
  “Sa traiti bine” a fost un slogan excelent,oamenii chiar au luat-o in serios si pleaca unde vad cu ochii pentru a respecta indemnul.

 203. bravo, mi-a placut la nebunie articolul. “Păi, futu-ţi analiza mă-tii, nu mai bine ne prezinţi tu o analiză a căcatului în care afunzi ţara asta, din ce în ce mai tare, pe zi ce trece, după care îţi dai demisia?” 😛 cat de tare frate. cred ca o sa fac spam pe mess si o sa trimit la toata lumea articolul asta.
  felicitari inca o data, bravo.
  apropo, daca intr-un final vei emigra, incearca germania sau irlanda. mi-au placut la nebunie tarilea astea doua 😛

 204. Buna ziua!eu imi desfasor activitatea ca intreprindere individuala.Poate sa imi spuna cineva cam in ce categorie ma situez?Nu sunt pfa ,nu sunt intreprindere familiala,sunt i.i!!!!!Vreau o parere competenta pt ca habar nu am ce sa fac si nimeni nu ma poate lamuri.Va multumesc!

 205. Bun text… Ştii că te iubesc, în sensul că sunt fan! Imi place deosebit de la momentul “Păi, futu-ţi analiza mă-tii…” De fapt, fata moşului, handicapaţii ăştia sunt perfect acoperiţi legal. De pildă, DDA-urile sunt drepturi de PROPRIETATE intelectuală. Or, să ne amintim că în patria pe care vrei s-o părăseşti, cel puţin pînă la 31 decembrie a.c. dreptul de PROPRIETATE este suspendat din cauza unui “sinistru deosebit de grav”. Deci, de ce n-ar avea dreptate Vlădescu şi restul găştii să asimileze drepturile de proprietate (intelectuală) evaziunii fiscale? Doar Curtea Constituţională le-a acceptat acest colosal abuz, nu?… Degeaba am urlat la Radio ca o vacă, încă din prima zi a acestui asalt împotriva minimei normalităţi, pînă la urmă. Pînă nu s-a comis ordinul de coadă organizată, cu jetul aferent în curgere, pînă n-am dat cu capul de ceea ce era clar demult că aveau de gînd – am crezut că e o glumă, că n-o să fie chiar aşa, că vedem noi… Ei bine, iată, vedem! Să ne fie de bine. Pe de altă parte, nu ţi se pare totuşi incredibil că zeci de mii de oameni se înghesuie automat să facă ce le cer nişte imbecili? Asta e ţara, fata moşului, la anul 2010, luna august, ziua de azi. Dacă poţi şi n-ai prea multe de pierdut – pleacă! Ei chiar asta vor: vor să rămînă doar ei. Cînd li se va împlini – va fi voios, pentru că, inevitabil, îşi vor bate joc unii de alţii, ceea ce deja se întîmplă de altfel, doar că – fiind imbecili – nu au “organ analitic” să realizeze că pişatu cotra vîntului autopătează şi că, de la un moment dat, pute a hoit. Şi pute deja, fata moşului…..

 206. In ce tara vrei sa emigrezi? Nu de alta dar sa-i spun lui Boc unde sa trimita branza de Sibiu ca sa TRAIESTI BINE ! 😉

 207. @SF: te-mbratisez si eu, cu drag, sorin 🙂

 208. Uite, altă chestie.
  În Anglia, actorul şi cizmarul au aceleeaşi formă de exercitare a activităţii, din punct de vedere fiscal. Self-employed.

 209. Emigrarea este singura solutie pentru binele individual. Greva fiscala nu se poate organiza. Iar maine cred ca vor fi in jur de 200 de oameni.

 210. imi pare rau de situatia ta, chiar daca nu te cunoasc, pentru ca imi pare rau de toate victimele pe care le face guvernul acesta. succes la protest!

 211. @para: foarte bine, nu asta e problema, sa ne taxeze pe toti la fel, chiar nu e asta problema, da’ s-o faca fara sa ajungem la spitalul noua din cauza unor legi facute cu curul

 212. welcome to reality!
  felicitari…excelent articol.

 213. Mai rumani, nu va mai plangeti atat, ca nu se sfarseste lumea cu impozitele lu’ peste prajit, cu Boc & Co, Basescu, Romania etc. etc. , ganditi-va, ca toate astea sunt doar reactiile rezultate din cei 45 de ani de indobitocire cronica, iar nicio alta natie nu si-ar fi revenit complet dupa “doar 20 de ani”, plus ca, nicio alta tara europeana n-a fost tavalita prin meandrele comunismului in halu’ in care am fo’ noi, asa ca…fraze gen “ca la noi, la nimeni, nu se mai poate trai, jos presedintii, jos toti, huoooo, ca emigram sunt doar niste clisee din ce in ce mai prezente, care nu au absolut nicio finalitate, in afara de “da ba, asa e, ce-mi place de tine, ca gandesti ca mine…sa-i ia dracu’ pe toti”.
  stati linistiti, se vor imbunatatii lucrurile chiar si in Romania asta “imposibila”.
  un alt aspect ar fi, ca 3/4 din populatia planetei care aproape n-are ce manca, ce cozi, ce impozite, etc….
  o sa-mi spuneti, pai ce, eu ma compar cu aia 3/4 de pe glob, lumea a 4? NU! dar si sa te compari asa tzac-pac cu Germania, Franta, Olanda nu mi se pare normal, avem multe decalaje de start cu baietii aia, asa ca…
  pe cale de consecinta, fiti multumiti, ca se poate muuuuuult mai rau.
  Iar, Simona, oamenii cei mai faini, la tine-n tara ii gasesti, cu toate ca in Germania vei plati impozitul in doua minute ‘pa net’ !

 214. […] blogurile si televiziunile pe tema asta.  Ca exemple aleg la intamplare  doar:  Cristian Ghinea, Simona Tache, bloguri cu afinitati pedeliste gen blogary sau chiar oameni normali din partidul ce a dat acest […]

 215. E bine ca se contesta modalitatea idioata de colectare a acestor taxe, nu si taxele insele.. Pentru ca, dragii mei, drepturile de autor sunt peste tot in lumea asta impozitate.

 216. Hehe …e f usor sa gasesti un vinovat (Boc) … mare greseala , in Romania ultimilor 20 ani toti sunt vinovati nu conteaza ca este Geoana , Nastase , Iliescu , Basescu , Antonescu , Tariceanu ….. toti sunt de vina … datorita legilor pe care si le-au votat.

  Teoretic am scapat de comunisc …dar nu am scapat de oamenii de atunci ..defapt tot ei de conduc. Eu nu imi urasc tara ..urasc mizeriile de ea , taranii care fac parte din ea , mentalitatea de 2 bani a romanului + multe aletele.

 217. Bafta, sper sa reusiti sa plecati cu usurinta.

 218. @simona
  iti scriu astazi in speranta ca esti putin mai linistita si gata sa faci ceva.
  Guvernul a facut iar ceva ce trebuia facut de mult insa cu pretul unei imense nedreptati fata de cei corecti peste care a reusit sa grefeze si o uriasa problema de gestiune interna a propriilor acte.
  In context greva fiscala nu face altceva decit sa dea timp guvernului sa rezolve problema.

  Ceea CE AR TREBUI FACUT este: toti cei care au PFA si prietenii lor sa mai infiinteze inca un rind de PFA-uri. Daca reusim sa depasim 1,500,000 de PFA-uri de abia atunci blocam BOC-ul cu totul.

  Asta numesc Anarhie, nu jocul acesta minor de-a greva fiscala.
  Mai cu coaie dragilor, mai cu coaie.

 219. andrei : io sunt o femeie cu idei putzine shi fixe:
  citeshte kyosaky shi mai vorbim!
  😉

 220. danko: d-aia te iubesc io pa tine!
  mishto idee!
  :mrgreen:

 221. @danko: sa infiintam PFA-uri in nestire si sa ne estimam venituri d-alea halucinante, gen 2.898.887 de euro. ar fi distractiv, daca nu ne-ar obliga sa si platim taxe pe ei 😆

 222. Eu zic sa facem ca in Grecia, sa iesim toti in strada, sa incediem ceva cladiri, sa nu mai muncim cateva saptamani. Sa blocam aeroporturile, porturile. Ba chiar si sa omoram vreo cativa de pe la minister.
  Asa sigur ii invatam minte sa se mai puna cu poporul! 😈

 223. virgil: daca esti sculptor si ti se comanda o statuie, cine tata mare te angajeaza , sa-ti dea salar?
  daca esti contabil si vrei sa tzii contabilitatea la 5 firme ( insuficient ca sa-tzi deschizi firma- vorbesc de cifra de afacaeri- si imposibil de facut daca esti angajat) cum procedezi? te duci si te angajezi la firma de contabilitate sa-tzi dea un salariu ( de mizerie) si sa administreze ea, firma, cu munca ta, cei 5 clientzi ai tai?
  daca esti mandatar si intermediezi diverse chestii, pt care esti platit la comision, crezi ca te angajeaza cineva sa vinzi cand shi cat ai tu chef si sa-ti dea salariu fix?
  lectura obligatorie: robert kyosaky, cadranul Banilor ( editura amalteea)

 224. Cruella, sorry, dar nu citesc literatura de tramvai! :mrgreen:
  Este suficient sa ma uit la aia care il citesc ca sa imi dau seama ca nu functioneaza! Normal, doar nu putem sa devenim toti bogati vanzand altora carti in care sa le explicam cum sa devina bogati!
  Daca vrei sa citesti o carte faina, care centreaza viata pe principii si nu pe bani sau avere, citeste “Seven habbits of highly effectiv people”.

 225. Bine ca nu am scris seven rabbits….

 226. @andrei: ne invata sa fim aroganti cartea aia de elicopter pe care ne-o recomanzi? 🙂

 227. La scoala m-au dresat in ideea ca ideea de baza la elite ar fi responsabilitatea. Ma rog, n-am facut scoli britanice, doar din astea, de regiune. Totusi, toti colegii mei pleaca, toti. In alte tari. Daca o mana de santajisti, alcoolici si mizerabili ne-au gonit din tara cred ca ne meritam soarta. Ii recomand Simonei sa nu fie asistenta nicaieri, metodele umilintei sunt la fel de avansate peste tot. cred ca blogul ei suplineste activitatea unei organizatii civice, cred ca este o ocupatie onorabila, sa o extinda, nu legal, ci prin perseverenta, ii irita rau pe politicieni.

 228. A, nu, aroganta este o calitate cu care m-am nascut si pe care am perfectionat-o de-a lungul timpului. 😉
  Dar serios acum, cartea aia este foarte, foarte faina.

 229. De ce nu declari venit estimativ… 1 leu? Sa te taxeze la suma asta. 😈

 230. maestre bcm: precum ziceam m ai sus, undeva , declaratziile le trimit si io tot prin posta;nu-mi place cand platesc prin banca , sa am ( de multe ori) de platit o suma de bani mai mica decat comisionul de transfer, dar asta e , cu asta defilam!
  problema in cazul de fatza este exact aia de a zis-o simona:legea data din scurt, normele date tarziu ( astfel ca nici aia de la administratzie nu au avut timp sa le inteleaga), formulare lipsa, conturi in care sa faci plata lipsa, sau nefunctionale, amenzi mari, si doar cateva zile la dispozitzia oamenilor, sa se conformeze!
  lipsa de organizare ( mai mare decat de obicei)
  aseara la televizor, avocatul birish spunea ca in norma spune ca nu’sh ce pbligatzii sunt ale celui care plateshte serviciile PFA-ului si in ordonanatza scrie exact invers! :mrgreen:
  cei care erau in concediu saracii, oare ce vina au?
  nu stiu daca esti la curent cu prevederea conform careia , ca PFa nu ai voie sa ai angajatzi! ( deci nu potzi angaja pe nimeni sa faca asta pt tine! :mrgreen: ) ba , mai mult , mi se pare ca era oo dispozitzie ca trebuie sa le depui tu cu mana ta!
  idiotzenie
  cat despre ce bine ca platesc astia toti asigurari de toate felurile si ce pensie minunata vor avea, mai vorbim !nu peste douazeci de ani!
  peste vreo 5!
  ai sentimentu ca daca platesti mai mult , beneficiezi de servicii medicale la alt nivel decat ceilaltzi ( adica …dureros)? ai fost vreodata la vreo consultatzie unde sa te intrebe cineva: ce salariu/venituri avetzi? aaaaaaaaaaaaaaaaaaaa, pai dumneavoastra contribuitzi din greu, da-tzi-ne voie sa ne purtam cu dumneavoastra muuuuuuuuuuuult mai frumos decat cu ceilaltzi?
  vorba cuiva , ai dat “dacat’ o spaga mai mare, cam tot atat cat te-ar fi costat la privat!
  ps: eu de exemplu , nu ma duc din principiu decat la privat cand e vorba de sanatate; singura exceptzie: medicul de familie, care e fostul meu coleg de liceu;si evit cat pot sa merg si la el, pt ca e un medic bun si e veshnic o coada infernala, care ma face sa pierd ore in sir!
  sau situatziile in care de la privat te trimite la spital ( n-a fost cazul deocamdata)
  deci : in ce fel beneficiez eu de turma de bani pe care o cotizez la stat pt sanatate?

 231. andrei ; cadranul banilor nu te invatza sa devii bogat! 😛
  asta te invatza tata bogat tata sarac!
  cadranul banilor itzi explica nishte lucruri; nu suntem toti la fel, nici macar atunci cand e vorba de facut bani sau de prestat o munca!
  cartea lui covey am citit-o de mult , multzumesc!
  😉
  ps: pt unu care nu citeste literatura de tramvai, de unde stii ce trateaza? :mrgreen:
  ps doi: daca e asa nasol la tine la munca, ce soi de masochism te impiedica sa pleci ( avand in vedere ca esti priceput in ceea ce faci?) :mrgreen:
  ps trei : ce-ar fi sa faci ca simona si sa-ti iei soarta in propriile maini si sa lucrezi independent, daca tot esti performant? :mrgreen: :mrgreen:
  ( de-asta ziceam sa citesti cadranul banilor 😳 )

 232. sandman ; aia cu 1 leu,, geniala! :mrgreen:
  nu degeaba te iubesc io pa tine!
  😉
  io la viatza mea , n-am avut minte decat sa declar 100~!( lei) :mrgreen:
  da stii care-i chestia misto? dupa ce ai tras linie si ai incheiat anul, statul nu te lasa ca pt anul urmator sa estimezi venituri sub alea de le-ai realizat anu asta! :mrgreen:
  ca stie el ca potzi! :mrgreen:

 233. si mai luatzi una de sezon:
  :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
  Statul este dat in judecata pentru reducerea indemnizatiilor de crestere a copiilor. Va rog sa va alaturati demersului, semnand petitia de mai jos si/sau sa trimiteti mai departe acest mesaj.
  :mrgreen:
  http://www.asociatiamame.com/index.php?option=com_petitions&view=petition&id=95

 234. Nu stiu de ce te simti umilita datorita faptului ca platesti taxe cum plateste oricare dintre noi care lucram cu PFA. Eu exact asa stau la rand de ani de zile sa-mi platesc taxele. Eu cum sa ma simt dupa atatia ani de stat la coada daca tu te simti umilita?

  Welcome to the real world.

  Si chiar nu mi-e mila de contabili si avocati. Nici de ziaristi cand vad ce mizerie si cata minciuna e in ziarele noastre, ce mizerie se difuzeaza la posturile de tv.

 235. Cruela..atentie, s-au inmultit sandmanii ceva de speriat la Simona.Vezi pe cine iubesti 😛

 236. Sunt de acord si rezonez cu fiecare cuvant pe care l-ai scris! Mai mult, am inceput procedurile si pregatirile pentru a inchide sandramalele pe aici si pentru a ma cara.

  Din pacate, nenea Iancu satul de ce traise si scrisese despre ce traise in Romania, a emigrat in Germania …unde a crapat saracul de plictiseala. Tramvaiul venea la timp, functionarii isi faceau treaba si berea era rece si cu spuma, nu ca la Capsa dupa o suta de “Vine baiatu’ ” . Pentru ce sa mai traiasca un spirit ca al lui?

  Iti jur ca prefer sa mor de plictiseala oriunde in lumea asta decat de umilire aici!
  In Romania, Statul inseamna odihna!

 237. Stai putintel, ca asta-i numai inceputul, vulnerabilitate a securitatii nutzionale ce esti! Si, desigur, nu pot sa ma abtin: va meritati soarta prezenta si viitoare, cu virf si indesat! Toti “patrascoii” de la vechiul Cotidianul si AC… Din pacate, i-ati tîrît in porcaria asta de “reforma si modernizare” si pe cei care au facut misto de propaganda voastra nerusinata in favoarea lui basescu si a oranjgutanilor! Cereti mila acum de la fostii vostri colegi de redactie ceva mai norocosi: Traian Ungureanu, Sever Voinescu, Ada Mesesan, Baconschi, “Coiu”, Cristian Preda… basca Patapievici & Cie! Ca… o mina spala pe alta si “pretinu'” la nevoie se cunoaste 😈 Succesuri in proiecturile de viitor! :mrgreen:

 238. M-am cam prins eu si singur ca nu prea suntem toti la fel, nici macar atunci cand vine vorba de prestat munci foarte simple :mrgreen:

  PS. Lectura mea din Kyokusaki a inceput si s-a terminat la bogat/sarac! Pe care am citit-o in timpul cursurilor, la facultate. In tramvai poti sa faci lucruri mult mai interesante, de pilda sa te uiti putin pe langa cartile cititoarelor. 😎
  ps doi. La mine la serviciu este foarte misto. Ce nu imi place voi corecta peste cativa ani, cand o sa ajung CEO.
  ps trei: Cu tot respectul pentru cei carora le place sa isi ia soarta in maini si sa lucreze independent, mie parca imi place mai mult in grup :mrgreen: (concluzie la care am ajuns, din nou, fara sa fie nevoie sa o citesc pe undeva)

 239. ce mi se pare cel mai grav in toata povestea asta e ca statul mai nou nr priveste pe toti ca evazionisti; cum ar veni, toti sunteti vinovati si va bagam in puscarie. scapa cine poate.

  empatizez cu decizia ta, simona, am fost manager de multinationala, acum am firma mea. in ambele situatii am platit si platesc mega-bani statului roman. din care vad si o sa vad inapoi, ce? CIUCIU

 240. @ andrei
  imi pare rau ca nu ti-a suris propunerea mea. e doar curativa, si ar insemna un precedent serios ca politicienii sa gandeasca inainte de a lua decizii ce nedreptatesc si lezeaza populatia.
  @simona, sandman
  intre 1 leu si 1,75 lei.

 241. Simona, subscriu 100% la tot ce ai scris 😉 Bai statule, hai sictir in p…da matii 😆

 242. @aha: inteleg ca a fost prea lung postul si ca au fost si multe comentarii si n-ai avut timp sa citesti, da’ esti pe langa total. cu PFA-ul chiar vei avea o surpriza: ca nu mai e cum faceam si eu si cum faceai si tu pana acum (cu diferenta, ca eu plateam online, nu stateam la cozi). nu se va mai face raportarea venituror anual, ci lunar, va trebui sa te duci sa declari fiecare contractel, chiar si pe alea pe care nu le ai. o sa mai ai si surpriza sa afli ca tre’ sa platesti somaj, desi PFA-urile nu au dreptul la somaj. mai multe surprize o sa ai. 🙂
  altfel, n-are nimeni o problema sa plateasca taxe, o sa scriu cu artificii pe cer, poate se-ntelege.

 243. @sandman cu s mic si cu blog: pliz, logheaza-te cu alt nickname, ca mai avem un Sandman cu S mare si fara blog si o sa incepem sa va incurcam. pliz 🙂

 244. Multumesc ,Simona 😛

 245. @Sonia : nu inteleg de ce este cineva vinovat ca nu a trait in perioada comunista. despre tine insa, se poate intelege din cele doua randuri ca ai trait atunci, si acest lucru te-a marcat. definitv. este o trauma cu care trebuie sa traiesti in continuare, daca nu o poti depasi. doar o astfel de experienta te poate face să invinovatesti pe cineva ca nu a cunoscut umilintele comunismului. noi, care le cunoastem pe cele de acum, nu le consideram normale, asa cum parintii nostrii le-au acceptat vreme de 50 de ani! mai bine asa, fiecare cu umilinta lui. aceste sentimente nu comporta grad de gravitate. lasati-ne in umilinta noastra, si promitem sa nu ii acuzam pe copiii nostri ca nu le-au constientizat la 5 anisori. bafta!

 246. Danko, da-mi si mie un exemplu de situatie in care “ba pe-a matii” rezolva ceva…

 247. simt miros de troll

 248. andrei
  nu inteleg. ce vrei?

 249. adica vrei sa justific cu argumente propunerea?
  pentru ca acesta e un site cu specific non-argumentativ ca sa zic asa.
  mai cafenea de ceaiuri

 250. danko, corect.

 251. andrei,
  stii, pentru ca as putea sa o fac, folosind conceptele enuntate in “7 habits of…”
  si crede-ma se potrivesc manusa.

 252. cruela,
  si eu pentru tine il am pe amicul … reciproc.

 253. danko: reciproc, reciproc, da e si…simultan? 😳
  deoarece 3 blonde ramasesra blocate intre etaje intr-un lift; si strigau ele din plamanashii lor, care mai de care ;
  ajutor!
  ajutooooor!
  a-ju-tor!
  A J U T O R !
  din pacate, fara folos;
  asa ca, obosite, tacura;
  in tacerea cu pricina, o blonda avu o sclipire;
  si zise iluminata ( de la sclipire):
  stiu unde gresim :
  trebuie sa strigam simultan!
  si atunci, din trei piepturi blonde, se auzi :
  SIMULTAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAN!

 254. si tocmai am gasit pe net o chestie bestiala:
  :mrgreen:
  Don’t like me? Fuck off. Problem solved
  :mrgreen:

 255. simona: poti sa te mandreshti cu mine: ma duc sa-mi pun o cafea! :mrgreen:
  capucino , mai exact!
  😉

 256. cru,
  simultan ca orgasmu.

 257. danko: ma duceam sa-mi pun o cafea, ma gandesc deja shi la tzigarea de dupa! 😳

 258. simona: pe zi ce trece avem mai multe argumente pt emigrare:
  :mrgreen:
  uite acilea, cat de zguduitor:
  http://www.realitatea.net/nikita-batuta-de-tatal-copilului-ei_735965.html

 259. da uite si una contra emigrarii!
  cica sa mai stam , ca mai avem declaratzii de depus! :mrgreen:
  on line! 😉
  http://www.money.ro/fiscalitate/toate-declaratiile-se-vor-depune-online-din-25-septembrie-prin-e-romania.html

 260. nu mai fii asa suparata, exista solutii
  – iti angajezi contabil personal (asa e in capitalism) sa-ti faca si sa depuna declaratii
  – se pot depune si pe posta
  – rogi un prieten contabil sa te ajute

  doar nu o sa emigrezi pt o amarata de declaratie

  succes

 261. @Simona Tache: pai da, e o surpriza si pentru mine. Oricum legea DDA si PFA au fost o portita pentru multi sa evite contributia fiscala.

 262. Stresul nu ajuta. N-ati inteles ca in maxim doi-trei ani sistemul de acum va fi istorie ?

  Politicul e cel mai vizibil, dar cine are un pic de rabdare sa se opreasca si sa priveasca in jur va observa cum se destrama sub ochii nostri cu totul: economia, bancile, statele, sistemele politice, nu doar in Romania ci peste tot.

  Emigrarea e o falsa solutie, ba chiar indraznesc sa spun ca peste 2-3 ani le va fi mai greu celor emigrati decat celor care au ramas in tara ? De ce ? Pai pentru simplul fapt ca vesticii sunt mault mai independenti de infrastructura economica decat noi.

  In momentul in care sistemele vor incepe sa faca poc, iar economiile sa pice ca dominourile, romanii vor fi mai obisnuiti cu greul, cu munca si cu statul care acum nu doar ca nu-i ajuta, ba le mai baga si bete in roate.

  Paradoxal, pentru unii dintre noi in acel moment va fi poate chiar un pic mai bine… 🙂

 263. Uiiiii! Am reusit sa aflu din normele metodologice ce ma interesa: art 6 (2) spune clar ca plata contributiilor pt. DDA ocazional, baza de calcul o constituie veniturile anuale (deci se depun si declaratii anuale)! Din pacate am citit si mai departe… la art 8 (4)se precizeaza: in situatia prev la art 6 (2) declaratiile se depun ori de cate ori se realizeaza venituri! 😯

 264. […] guvernamentale care explodează cel puţin săptămânal, în ultima vreme, a culminat ieri cu marea iniţiativă de aliniere a taxelor pe drepturi de autor la celelalte forme de venit. Rezumată pe scurt, ea sună cam aşa: o […]

 265. @para: postare noua, tot cu protestul de maine si greva fiscala

 266. Mult prea multa vorba si mult prea putina actiune , in doua cuvinte : tipic romanesc . Si eu vreau un AK 47 insotit de vreo 10 incarcatoare si o sedinta extraordinara in parlament la care sa participe toti ce fac parte din el , sa ma apuc de o mica curatenie dar pana la urma ramanem cu gandurile si frustrarile noastre de zi cu zi create in mare parte din vina “alesilor” nostrii .

 267. Vad ca nu vorbeste nimeni pe-aici sau pe la tv ca s-a ajuns sa se plateasca soferii , administratorii si femeile de serviciu pe drepturi de autor .
  Hai sa fim corecti . Trebuia sa fiti cu totii salariati si sa cotizati si voi la fel ca toti ceilalti .
  E adevarat ca daca mai il avem pe Boc prim-ministru emigram cu totii si ca e total aiurea ordonanta , dar spuneti fratilor tot adevarul .

 268. @cruela: nu sunt maestru poate doar maistru.
  PFA are voie sa aiba angajati, cel putin eu am din ,98 si prin cate controale am trecut nu mi-a zis nimeni asa ceva deci mai documenteaza-te (vezi arhitectii, medicii de familie avocatii, cizmarii, croitorii, toti au angajati) asa ca pune mana de-ti ia un contabil si-ai rezolvat problema imediat fara nici un nerv. toti tipati pe toate blogurile de starea din sanatate da nici unul nu zice ca 500.000 de oameni nu vor sa plateasca sau nu au platit nici un leu de ani de zile, iar atrag atentia este vorba de 10% din populatia activa care nu au platit nimic la sanatate de cand s-au infiintat aceste drepturi de autor. da ce zici ca femeia de serviciu si soferul s-a constatat ca sunt platiti pe drepturi de autor pe la ziare, adice ce jurnalisti sunt baieti destepti si restul e prostime. voi nu sunteti suparati pe cozi ci sunteti suparati ca de azi tre sa intrati in normalitate adica sa platiti darile la stat.

 269. poti sa emigrezi si fara greva si demisia nimanui 😀
  BAFTA!

 270. Bine zicea Mircea Badea : “Traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul.”

 271. Sunt un actor tinar pensionar,mai am de jucat citeva spectacole .se pare ca teatrul,mai are nevoie de mine.CE SA FAC ? Sa ma duc in ficare luna sa stau la cozi sa platesc CE?SA pentru pensie ?,pai am platit 41 de ani.Culmea batjocurii-sa ma duc la 3-4 institutii sa stau la cozi sa-i dau bani ,care seIMPOZITEAZA,odata NU? CE mai vreti de la noi locatari ai puscariilor de maine?Acum pregatesc o lege pntru cei care vorbesc urit pe net. Tot pntru noi o face “crucisatorul “pentru ca stie cit de mult este adulat.Lege a fost facuta in avantajul celor care vor beneficia de ea si acum vin javrele astea sa faca CE?Olege absolut anticonstitutionala …dar ce le pasa lor…? Ei sunt la puterep cred ca pot sa faca ce vor…Comunistii au fost ei cum au fost dar asemenea porcarii nu le-au trecut prin cap.Acum e vremea stirpiturilor a sasiilor a curvelor sa batjocureasca aceasta tara.

 272. Si UDREA-i din Plescoi

 273. Pai asta zic, in felu’ meu Dada. Gaga e la americani. Aici se munceste la stapan, nu cu drepturi de autor, fite. Aici cand zici “tricou de firma” se-ntelege ala de la McD sau PizzaPizza pe care ti-l da patronu’.

  Deci, gen, domn’e.

 274. Simona pot sa-ti dau un sfat? pleaca cat mai rpd din Ro. si eu am plecat acum 4 ani si a fost al dracu de greu, dar am scos-o la suprafata. cand te agiti ca prostu sa iti strigi pb si cei din jurul tau fac greve dansand pinguinul nu crezi ca e frustrant? nu are rost sa ramai in tara daca tu tipi ca lucrurile sunt intr-o stare nasoala, si alti 20 de milioane de romani sunt nepasatori. imi pare rau ca zic asta, dar pana nu vor face TOTI romanii ceva, va fii doar o bataie de joc, si prostii calcati in picioare vor fi cei care au ramas in tara. sunt curioasa doar cat or sa mai suporte si aceia.

 275. Am inceput facultatea acum 9 ani de zile si inca nu m terminat-o,mai e timp.Am 28 de ani si de cand am observat in ce rahat de tara traim a inceput sa mi se rupa de cariere si bani aruncati prin universitati.Internetul a fost portita mea de scapare.De 6 ani de zile lucrez pe internet tot ce se poate si NU PLATESC NICI O TAXA statului asta imputzit si nici nu am sa platesc vreodata.Imi permit luxul de a trai complet inafara sistemului asta jegos,mai privesc din cand in cand cu sila,ma enervez dar imi revin zambind in coltzul gurii.Am lucrat o perioada in Norvegia si am platit cu mare placere 36% impozit acolo,dar hoardei asteia de viermi nu am sa le dau un leu vreodata.Tara asta isi merita soarta,sa se duca dracului toti cei care au votat cu foamea in noiembrie!

 276. @inkashu: esti cumva lisbeth salander din trilogia millenium? :mrgreen:

 277. “Vreau demisia lui Boc” – vrei cam multe nu crezi? Cum iti permiti sa spui asa ceva ! 🙂

  Toata lumea o vrea … nimeni nu face nimic in privinta asta.

  Plimba-te pe strada si multumeste-le la jumatate din cetatenii pe care-i inalnesti pt. ceea ce ti se intampla.

  Stai si fa ceva sau fugi si nu te uita in spate !

 278. dar cati ani ai fata de nu te-ai simtit mai umilita “in ultimi 20 ani” ?
  Cati ani ai ca sa intelegi ce e aia umilinta… Umiliti sunt cei ce stateau in puscarie pe vremea “raposatului” si faceau dus cu urina “militienilor” pentru ca nu vedeau apa cu lunile. Asa ca te rog… incheie acest post si du-te emigreaza pentru ca ne faci tara de rusine asa oribila cum e ea.

 279. Sunt in vacantza 😀 departe,acolo unde o sa fii si tu in curand.Odata ce ti-a trecut prin cap gandul asta,nu-ti mai da pace.Succes!…pentru ca am lasat succesurile acolo

 280. @Adriana Lungu
  I.I are acelasi egim fiscal si de contributii ca si PFA. Diferenta este legata de salariati. La I.I. poti sa ai angajati cu aceeasi profesie pentru care esti autorizata tu. La PFA poti sa ai angajati doar pentru activitati auxiliare, nu au dreptul sa profeseze impreuna cu tine.

 281. deci sunt uimita!!!!!
  Romania e in cacat de foooarte foooarte multi ani,bizar ca numai acum chiar simti asta!!!Unde naiba ai trait pana acum???
  BOc!!!Pai ce Boc e problema tarii…si a sistemului birocratic de cacat??Romania are un sistem birocratic de cacat de pe vremea domnului Iliescu……
  Romania nu are scapare…..populatia….sistemul…pana si clima e aiurea…si garantez ca nici in 100 de ani(dupa ce se mai schimba o generatie..2) lucrurile nu vor sta altfel..!!
  Sincer, problema ta e minora pe langa altele…cu care se confrunta romanii din clasa de jos in 2010,,,saracie cumplita!

  anyway iti doresc noroc in planurile de viitor

 282. Asa DA, presedinte!

  remeber?

  nu am cujarul sa te intreb daca traiesti bine…
  am impresia ca nu…
  eh…
  sincer… am ajuns la concluzia ca degeaba imi pasa…

  ti-as da un “invite to join in the club”… “miserupedetotsitoate” … (asta e numele cubului)

  singura solutie: http://www.youtube.com/watch?v=z-ftJuFBpoE

 283. asa le trebuie romanilor….cand trebuie sa voteze…..voteaza pe un “kil” de ulei si 50 “roni”. ati ales pan’-ati cules.
  ce sa se mai rezolve in tara aia. e mult prea distrusa. se fura foarte multe, mult prea mult. tu simona, ce-ai putea face…..PLEACA. sunt tari care isi respecta cetatenii, care iti ofera sansa sa traiesti decent, sa fii multumit.sa te simti si tu om. numai cand vei pleca din romania, vei observa mizeria in care se traieste acolo !!!!

 284. tu te simti acum cum ma simteam eu acum 2-3 ani…si acum un an…cand vorbeam despre asta si iti spuneam cat de umilita si fara speranta si perspectiva ma simt in propria mea tara. si cat de aiurea mi se parea ca, pentru a avea speranta de a trai “normal” (mai exact intr-o tara normala) a trebuit sa aleg varianta anormala a imigrarii… 🙂

  Dupa 10 zile in Canada nu mi-a fost greu sa imi dau seama ca aici te poti prosti usor de cat de lipsita de adrenalina ghiseelor si a prea-proastei gruvernari e viata aici. Da, exista si aici probleme, dar…nu se compara. Pacat ca trebuie sa plecam din tara noastra ca sa traim normal. Dar TREBUIE. Si Romania o sa ramana tara parintilor si bunicilor nostri pensionari. Si economia o sa se sustina exact pe ceea ce s-a sustinut si pana acum: pe banii trimisi de noi.

 285. Si sunt de acord cu delia: nici boc si nici basescu nu sunt de blamat (nu exclusiv). E pacat ca alegem sa ne dam la gatul unuia (de obicei al celui care conduce sau guverneaza tara in momentul cand ne enerveaza pe noi ceva…). Tara asta a pierdut orice speranta in 1990…A pierdut trenul si imi pare rau ca mi-au trebuit 20 de ani ca sa imi dau seama. Cei mai frumosi ani ai mei, intr-o tara de … toata jena…

  Sunt romanca si voi fi romanca oriunde m-as duce. Dar asta nu inseamna ca trebuie sa imi traiesc viata in tara in care m-am nascut, in care un lucru a carui rezolvare ar trebui sa dureze 3 ore, dureaza 3 saptamani si in care, pentru ca nu sunt lasati oamenii destepti sa creezi sisteme IT misto, nu e suficient un formular pe care sa il depui intr-un loc. Pentru ca sistemele tuturor incasatorilor de contributii (sanatate, pensii, etc) nu exista sau, daca exista, nu comunica intre ele…asa ca trebuie sa faci tu jdemii de cozi, ca un contribuabil responsabil, pentru ca ei nu au fost in stare IN 20 DE ANI (nu in ultimii 5) sa implementeze niste sisteme integrate de management al informatiilor fiscale si nu numai…

  Si nu, tara noastra nu e atat de frumoasa cum o spun cantecele. E o tara normala, care are un relief variat, dar mic… Dar daca “frumos” = “variat si spectaculos”…Romania e un mic “partz” pe langa alte tari.

  Iar in ceea ce priveste civilizatia, scuzati-ma, dar daca in 20 de ani toti ghertoii de pe soselele tarii nu au invatat ca pachetul de tigari pe care ei il arunca pe strada ne costa pe toti (ca din impozitele noastre se platesc serviciile de salubrizare) si implicit si pe ei…scuze, ce naiba sa mai ceri de la progeniturile lor? Si cate si mai cate!…

  Cum s-ar spune “don’t get me started”!
  Simona, imigrarea e grea al naibilui si furia nu e sentimentul cel mai bun ca sa te insoteasca. Dar te poate impinge pana in avio. Apoi, mai vezi tu 🙂

  Succes!

 286. Cat despre “@andrei: poate ma repet pe undeva, dar nu cred ca obiectat cineva asupra ideii de a plati mai mult. nu acesta este subiectul acestui post, ci faptul ca s-a emis o ordonanta care se contrazice cu legea, apoi niste norme (tarzii) de aplicare a ordonantei, care se contrazic si cu ordonanta si cu legea.”

  Newsflash: asa se intampla de peste 10 ani in tara (cel putin pe domeniul salarizarii, cu care am avut de-a face mult…). Publicam o lege care contrazice alte 2 din urma, uitam sa mai publicam normele sau le publicam la 2 luni si cerem tuturor sa le aplice retroactiv (inclusiv recalcule de de toate pe cele 2 luni dintre lege si norme)…

  Numai ca acum v-a lovit pe voi.
  Stii ce o sa se schimbe? NIMIC!

 287. Scuze pentru comentariile off-topic 🙁

  Mai am unul si gata…sunt in forma azi, cred ca imi prieste emigrarea :)))) :
  @Flavian: Spui ca “Emigrarea e o falsa solutie, ba chiar indraznesc sa spun ca peste 2-3 ani le va fi mai greu celor emigrati decat celor care au ramas in tara ? De ce ? Pai pentru simplul fapt ca vesticii sunt mault mai independenti de infrastructura economica decat noi.

  In momentul in care sistemele vor incepe sa faca poc, iar economiile sa pice ca dominourile, romanii vor fi mai obisnuiti cu greul, cu munca si cu statul care acum nu doar ca nu-i ajuta, ba le mai baga si bete in roate.”

  O sa incerc sa nu uit in 2-3 ani sa mai confirm cu tine dar am o alta parere. Cred ca in atare situatie romanii vor fi deja obositi si ruinati fizic si psihic de toata tarasenia celor 65 de ani (45 cu comunistii si 20 dupa) ca sa mai reziste. Astia pe-aici au o minte asa de odihnita ca nu o sa le fie chiar asa de greu sa isi revina. Daca ai emis teoria asta din Romania…iesi putin din tara chiar si numai pentru o vacanta de 2 saptamani. Teoria ta nu tine…parerea mea 🙂

  Gata, salutari din Toronto si…noapte buna!

 288. @raluca: ia uite, pana si ca sa comentezi intens la mine pe blog, tot de emigrare a fost nevoie:)))

 289. Raluca, spre deosebire de majoritatea cititorilor de pe aici, eu sunt destul de pasionat de partea economia internationala si macroeconomie. Explicam unele lucruri despre actuala criza atunci cand in Romania nici macar nu se vorbea despre asa ceva.

  Vorbeam in primavara 2008 despre spargerea balonului imobiliar, atunci cand presa oficiala nega cu tarie asa ceva. Vorbeam in ianuarie 2009, atunci cand acordul FMI nici macar nu era pus in discutie, ca sper sa nu puna Isarescu botul la vrajelile si presiunile din afara. Imprumuturi FMI dupa ce ca deficitul e varza, cu care sa pompeze apoi bailouturi aiurea in banci straine care ne-au jumulit de comisioane mari atatia ani si acuma se dau ranite. Din pacate, nea benerel a facut exact ceea ce speram sa nu faca. Ba mai mult, impreuna cu clasa politica aflata in plina campanie electorala, au si ascuns oamenilor adevarul timp de mai bine de un an: Daca doriti sa revedeti

  De ce spun insa acum ca va fi mai greu vesticilor ? Simplu. In momentul in care sistemul va face poc, iar bancile se vor duce ca dominourile la vale, va fi mult mai greu pentru cei obisnuiti cu lumea vestica. O lume a laptelui care vine de la carfur, cu vaca vazuta mult mai des ca o poza pe cutia de carton decat in realitate. O lume a rosiilor perfecte la exterior si verzi la interior. Care daca nu sunt suficient de rotunde si tari, nu indeplinesc “standardul” acceptat si necesar pentru a ajunge in caruciorul de la supermarket. O lume in care totul e imbuteliat, sterilizat si bine incadrat in reguli care deja au devenit o obisnuinta.

  In momentul in care cardul bancar va deveni o simpla bucata de plastic inutila, romanul isi va aduce aminte ca are o gradina la tara, o matusa sau o bunica ce mai are inca de bine de rau niste cartofi si cateva gaini. Multi n-am uitat inca nici vacantele la tara, nici culesul de toamna la care mai participam pe vremuri, nu ne-am rupt inca de tot de lumea reala. La vestici insa situatia e mult mai trista din acest punct de vedere… 🙁

 290. P.S. Pentru linistea ta sufleteasca, am muncit in afara tarii si am colindat suficiente tari cat sa-mi fac o opinie despre covrigii cainilor care se plimba pe acolo… 🙂

  Este frumos, este civilizat, dar este fals. Si asta va incepe sa se vada destul de curand. Sunt lucruri care nu se spun, pentru ca economistii si politicienii nu au curajul sa le spuna.

  Pur si simplu nu pot sa recunoasca ca vin niste transformari majore in economia mondiala, care in final vor avea efecte pozitive, dar pe moment vor fi vazute ca ceva extrem de negativ. Pur si simplu e nevoie de un bezmetic care sa strige in gura mare ca.. imparatul e gol…

 291. Flavian nu au putut-o zice mai bine!

  Personal commentul meu era mult mai incisiv la adresa bloggerilor de duzina care o dau in vrajala cu asemenea bloguri. Postul asta in speta se poate citi si asa: Vreau demisia lui Boc, greva fiscala si sa emigrez intr-o tara unde imi pica totul mura in gura, nu tre sa muncesc si sa nu platesc taxele ca toti “inhabitantii” acelei tari. Poate una cocotiera unde sa stau sub un palmier doar doar mi-o pica o nuca de cocos in bot (ideal mestecata in prealabil) fara sa-mi sparga dintii…

 292. Alta Raluca si cam aceeasi palarie (si scuze pentru postul interminabil 😳 ).

  In primul rand imi place de Dark si multi altii ca el care ne-ar pune la zid si ne-ar impusca doar pentru ca nu am trait pe vremea raposatului in loc sa se bucure ca am scapat de un chin… Probabil sunt aceeasi oameni care isi altoiesc odraslele cand le scapa mai in gluma mai in serios vreo remarca referitoare la ‘Epoca de Aur’. Bravo voua si tineti-o tot asa ca vantul schimbarii e pe aproape… E trist intr-adevar ca au murit atatia sa ajungem tot in situatia asta dupa cei 20 de ani… E trist ca s-a pierdut orice fel de scanteie, pasiune, elan de a face ceva… Fizic vorbind… Poate lumea nu are energie sa iasa la greve si proteste – lipsa mancarii duce de regula la asa ceva…

  Ca va dati seama sau nu (daca nu va dati seama nu puteti fi invinuiti), aceasta chestiune pe care noi o numim internet este fara discutie cel mai puternic mediu de a transmite un mesaj – veridic sau nu, coerent sau nu, mesajul ESTE transmis. Bloguri precum cel al Simonei sunt cu sutele, miile, poate chiar zecile de mii (evident fiecare dintre ele purtand amprenta creatorului). Partea interesanta e ca aceste rabufniri din blogosfera chiar spun ceva. Multi o numesc vorbaraie fara actiune… ironic, sunt aceeasi oameni care nu fac nici macar atat… nici macar nu mai au energia necesara sa isi expuna off-urile. Sau pur si simplu s-au resemnat.

  Personal, am plecat din tara inca din 2007 cand Romanica noastra promitea… si chiar promitea (cel putin dpdv economic). Directia? Anglia. Asta a fost modul meu de razvratire – fara nici o remuscare si fara sa ma uit inapoi – iar acum vazand aceasta tragi-comedie politica ma felicit zilnic pentru decizia luata. Nu am vazut in scurta mea viata atata ignoranta, indolenta, incompetenta, cretinism acut cat mi-a fost dat sa vad in 2 luni care le-am petrecut pe meleagurile autohtone. Mi-am facut facultatea acolo si acum la master o sa zburd prin inca 3 tari timp de trei ani in cadrul programului… Cu toata sinceritatea mea de copil, nu m-as intoarce nici pe un post de taietor de frunza la caini cu salar de Romatsa. In anii precedenti veneam pentru tigari ieftine… acum prefer sa le iau de sub tejghea de la prietenii nostri polonezi… ca tot atat dau pe ele dar serviciile sunt mult mai bune.

  Nu il contrazic sub nici o forma pe Flavian care a subliniat cum nu se poate mai bine iluzia Vestului, dar noi astia “asupritii” bag mana in foc ca ne-am descurca de minune cam oriunde am merge. Pe simplul considerent ca ni se da ocazia sa demonstram ce putem… Fara nepotisme atat de evidente, fara spagi, fara cartuse de tigari, flori, parfumuri si alte asemenea ‘atentii’. E parerea mea si mi-o asum.

  @Simona: din pacate am descoperit blogul tau ieri, si gratie insomniilor mele m-am delectat cu continutul lui o mare parte din aceasta noapte/dimineata. Ma declar oficial ‘groupie’… Cat despre emigrare… La mai mare. Nu sunt caini cu covrigi in coada, dar macar ti se acorda un respect la care multi dintre compatriotii nostri doar viseaza.. You know… that respect for being a goddamn human being.

  Rant over, si scuze din nou ca m-am lungit…

 293. […] astea nu mai poate contrabalansa bătaia de joc şi umilinţa pe care o trăiesc în aceste zile”, a scris jurnalista Simona Tache pe blogul ei, în legătură cu noile norme de aplicare ale Codului Fiscal, dând asigurări că se va număra […]

 294. Vesticilor le va fi mai usor pentru ca au pompat resurse in educatie zeci de ani. Iar americanilor le va fi mai usor decat vest europenilor pentru ca s-au apucat primii sa prabuseasca controlat iluziile si inca nu au terminat procesul. Noi suntem adaptati la foame si la mizerie si asa vom si ramane, americanii si europenii folosesc falimentul, foamea si mizeria pentru a-si motiva oamenii.

 295. Kwalele, frumoase ca visele mele

  Dom’ Flav’an, suntem concetateni, dom’le, si stiu ca ai fost in delegatie de la Siemens, dar sa ne-ntelegem, dom’ Flavian, aia v-au pus in primul hotel cu pureci si cu imigranti din africa care normal ca nu stie sa cultive legulmele nici la ei acasa si in vest se ocupa strict cu furatu’, deci n-are de unde sa invete.

  Hotelul de la delegatia Siemens si diurna de 20 de euro impozabili nu reprezinta “vestul”, nici impresiile vreunui sofer de tir cu 2 clase.

  In realitate, mai toti vesticii trecuti de varsta a doua au gradina in suburbii, stie sa ingrijeste flori, are chiar rafinamente (si obiceiul de a citi carti de horticultura) pe care romanii nu le are, poti sa-i f**ti in c*r cat vrei.

  Vestul nu e doar Parisul si Londra, nu e doar centre financiare, e si sate care sunt cu zeci de clase peste orasele de la noi, cu capitala cu tot, si in care oamenii stie si cine face muu si cine da lapte si cum se coace rosioara.

  Scuze agramatismele la mine, eu este Mbungu Kwalele, colegul de delegatie de la Mozambic.

 296. Kwalele, frumoase ca visele mele

  Ironic este – lasand gluma la o parte, desi nu glumeam prea mult – ca in cazul in care se prabuseste ceva, cei aflati in momentul ala in .ro vor fi in pericol, nu cei din vest. Pentru ca in vest se intra in infractori ca la rugby de catre politai, aici politia va fura rosioarele coapte ale lui flavian cot la cot cu ei. Si aici sunt mai multi hoti, cu mult mai putine scrupule 🙂

 297. Kwalele, frumoase ca visele mele

  Despre aiurelile lui boc cu somaj si sanatate, si cei care comenteaza “da’ sa intre in normalitate, dom’le”, normalitate care in capul lor reprezinta platit taxe cu declaratii trilunare, chiar daca sunt dispus sa imi asum riscurile neasigurarii sociale si de sanatate si NU VREAU sa le platesc, cu atat mai putin sa depun declaratii de parca as fi infractor, numai de bine.

  Eu astept sa imi rezolv niste treburi si o tulesc cu primul avion, am si unde lucra. Pensia bunicii mele o pot plati singur, pensia mamei si tatalui la fel, ca au contribuit si ei ca prostii cu echivalentul a 300 usd pe luna 40 de ani ca sa ia inapoi 150 usd cat le-o mai da dumnezeu zile (cu tot optimismul si iubirea din lume, inca vreo 25 de ani)

 298. @Coffeeandsmoke: pai bine ai aparut pe-aci, ca sa zic asa 🙂

 299. Eu inca nu m-am gandit sa plec, dar nu stiu cata rabdare mai am. Culmea, eu n-o duc deloc rau, doar ca mi s-a facut greata de starea de leguma a populatiei 😉

 300. bineintentionatul

  Simona, eu m-am simtit mai umilit in timpul guvernarii Nasase cand TVR1 era plin de dulceatza la adresa PSD si nici nu prindeai picior de opozitie pe acolo. In fine, de gustibus… Probabil buzunarul tau se simte umilit acum, insa asa e viatza cand unul face tot vraiste (sau mai multi) si apoi vine altul si in cativa ani trebuie sa puna totul in ordine pe timp de criza. Nu poate iesi totul perfect, mai ales cu aceiași oameni in eșalonul 2 si 3…Se vede ca nu a trebuit sa completezi declaratii de impozit in SUA sa vezi cate formulare ai de completat (chiar si ca persoana fizica)…sau in Belgia, ca sa vezi ca un PFA fara sa plateasca un contabil nu o scoate la capat…Daca tot scrii atatea articole nu inteleg cum de te doare tastatura sa mai completezi 2-3 formulare pe luna, mai ales ca probabil doar cifrele vor varia si nu trebuie sa scrii eseuri acolo.
  Daca vrei sa pleci din Romania esti binevenita, o sa trimiti mai multi bani acasa si vei avea o viata cu mult mai putina adrenalina (in sensul bun dar si in cel rau). Ai totusi grija sa nu stai acolo mai mult de 3 luni fara job, ca te amprenteaza francezii si vii acasa numai cu 300 de euro:)

 301. […] L-am descoperit după ce am ascultat halucinată câteva declaraţii din ultimele două zile, dar nu  vi-l spun încă. Pe prima a dat-o Boc, acum două zile, când a început scandalul drepturilor de autor. […]

 302. Kwalele, nu stiu de unde ai tras concluzia cu Siemensul. Cred ca faci o confuzie, n-am lucrat niciodata pentru ei. Am fost plecat pe cont propriu, iar o parte din munca pe care am facut-o in vest a insemnat exact contact cu lumea reala din fabrici, din industria hranei sau chiar agricultura. Iar Romania pe care o prezinti tu, cred ca o faci tot prin prisma oraseanului angajat la Siemens daca tot ai tinut sa mentionezi asta.

  Poate tot de aceea, de cele mai multe ori, atunci cand vorbesc de o destramare a sistemului de organizare actual al societatii sunt privit cu spaima si multe din reactiile pe care le primesc sunt negative. Oraseanul dependent de tot ce inseamna mijloace moderne de existenta asigurate prin intermediul banilor intra in panica. Cum adica ? Fara banci ? Pai si cu ce bani mai merg eu la Carfur sau in Mall ? Aide bre nea Flaviane, esti neserios, pe bune. Cum sa pice statul ? Nu se poate asa ceva. Lasa revolutia ca a fost regizata. Lasa prabusirea ditai imperiului sovietic ca acolo rusii au fost subminati de americani. Alea sunt chestii pe care le invatam la istorie, asa ceva NU se poate repeta.

  Mda, ce ne-am face fara stat si fara legi care sa ne “protejeze de anarhie” ? Lumea uita de multe ori ca statul suntem noi. Aia care platim taxe, nu cei care incearca sa ne jumuleasca de ele pentru binele propriu. Legea ? Vi se pare ca acum oamenii dau prea multi bani pe toate asa-zisele legi tembele emise de niste parlamentari care nu-si vad decat propriul interes ? Fara legea bunului simt eram si acum de mult istorie. Celor care cad in butoiul de pesimism atunci cand aud de o dezintegrare a sistemului actual le recomand o cura de optimism. In care sa mai lase stirile de la ora 5 si nebunia din oras. Luati o vacanta la tara cateva saptamani ca sa vedeti ce inseamna viata si atitudine de om normal. Care nu da prea multi bani pe statul asta si “binefacerile” lui. Veti intelege poate astfel de ce unii nu credem ca in momentul destramarii sistemelor centralizate, in urma unui eveniment natural sau faliment generalizat, lumea ar intra in haos si s-ar termina totul.

  Evident ca in marile aglomerari urbane lucrurile vor scapa cel mai probabil de sub control, iar lumea le va abandona intr-o prima faza. Dar sunt zone in care o prabusire a sistemului va conta cam la fel de putin precum ploaia de a doua zi. Evident ca e nevoie de colaborare si de bun simt. Dar se pare ca multi baieti de la oras care traiesc cu iluzia independentei fata de tot si de toate au cam uitat ce inseamna asta. De aceea va sugeram sa petreceti cateva zile intr-un sat normal sau orasel mai mic in care fiecare se cunoaste cu fiecare, toti se ajuta intre ei si nimeni nu se apuca sa dea in cap la nimeni. Chiar daca “siguranta” oferita de stat prin intermediul unui politai din comuna este ca si inexistenta. Dar nah, e cam greu sa pricepi una ca asta privind nebunia din jurul tau in orase precum capitala sau cascand gura la toate bazaconiile care sunt aruncate zilnic la tembelizor.

  De aceea spuneam ca e vorba de doua realitati. Una a celor care vad satul ca un mod de viata inapoiat, plin de lipsuri, de oameni care se bat pentru nimicuri, care nu “produce” nimic util pentru societatea de consum si deci nu merita atentie. O alta realitate este a celor care vad altfel micile comunitati rurale si care observa ca n-au nici o treaba cu imaginea pe care unii si-au format-o urmarind prea multe stiri de la ora 5. Normal ca in orice padure, exista si uscaturi, dar nu de ele era vorba aici. De la clasicul betiv al satului pe care il dojeneste toata lumea pana la “anarhie” si dat in cap fiecare la fiecare e cale lunga. Personal am mai explicat ca am contact saptamanal cu lumea satelor transilvanene unde am copilarit si mai am inca legaturi, iar de curand am avut ocazia sa fac o incursiune si in zona satelor moldovenesti. Si acolo oamenii m-au impresionat prin firea primitoare, bunavointa si modul de a gandi lucrurile. E un alt gen de lume, e un alt tip de realitate. Pentru cei care au ochi sa o vada si minte sa o inteleaga.

 303. Bine ai venit in Romania! Poate ar fi timpul sa schimbi culoarea jurnalului si sa te trezesti. Se pare ca pana nu ne arde pe fiecare la degete nu facem nimic… Au aparut indemnuri la greva fiscala de mai bine de un an si degeaba… http://www.facebook.com/#!/group.php?gid=89490453912&ref=ts ca sa dau doar un exemplu. Nu vreau sa intru in nici o polemica. Doar constat.

 304. […] noi am mai auzit cum se fura banii de catre colegii dvs. https://www.simonatache.ro/2010/08/25/vreau-demisia-lui-boc-greva-fiscala… nu inteleg de ce trebuie sa stau la aceste cozi. lucrez 10 ore pe zi, ma deplasez intr-un fotoliu […]

 305. @mishu 25 august 7:51 pm
  Mananci KKT. Nu a existat impozit mai mare de 40% si asta doar pentru diferenta ce trecea peste 30 milioane. ( si mai era si o suma minima pana la care nu se platea nimic). Ce dracu gasesti tu mai bine acum nu inteleg?

 306. @Simona
  Tovarasa’…cu pretentii de jurnalist ‘telectual…am vazut ca sunteti in stare sa concurati cu Becali la nivel/cantitate de epitete. Am vazut ca stiti sa dati cu noroi in guvernanti, dar am o sugestie…uitati-va un pic in oglinda inainte de toate. Guvernantii astia incompetenti…fie ca este vorba de Boc, Tariceanu sau Nastase…sunt mult mai competenti decat toata tacma de asa zisi jurnalisti din tarisoara asta. V-ati uitat vreun pic la nivelul vostru…ca este jalnic.
  De fapt nici nu ma mai mira si nici nu mai astept nimic de la voi (in afara de fasoane)…dar o declaratie ca aceasta: “ma doare undeva ce fac femeile de serviciu platite pe drepturi de autor si nu ma simt in nici un fel responsabila pentru asta, ca nu le-am platit eu.” ma face sa ma intreb (bazat pe logica dumneavoastra)…pe noi de ce sa ne doara de dumneavoastra, ca doar nu v-am platit noi?
  Poate daca ati scrie mai vrumos, mai cu compasiune…ati avea mai multi sustinatori.
  Asa ca va doresc sa stati la o coada cat mai lunga…sau sa emigrati si sa ajungeti femeie de serviciu. Poate asa o sa invatati si dumneavoastra o limba straina si o sa aveti ocazia sa cititi articole srise de jurnalisti profesionisti.

 307. […] E weekend, să-i lăsăm un pic pe Boc şi ai lui să se odihnească. Să ne relaxăm citind două portrete funny, peste care-am dat şi eu la vecinul Julius, pe Daily Cotcodac: Obsedatul Tony şi Loja masonică de Focşani. Până una alta, pe relaxare nu ni se cer încă hârtii. […]

 308. Pai bine mai Simonica draga, nu preamareai tu PDLul in preajma alegerilor… ? Te-au tinut puterile sa dai in PNL ori PSD? Te-au tinut….

  Atat te-a dus capul, atat ai facut… iaca acum tragi ponoasele actiunilor ‘mneatale…
  Nu-i numai Boc de vina, esti si ‘mneata pentru situatia actuala in care te aflii asa ca n-ai decat sa-ti plangi de mila pentru tampenia facuta sau poti sa emigrezi ca o lady si sa te doara-n cot.

  C’est la vie toujours parchive comme la femme toujours naive…

 309. @Simona Tacke “am reusit sa si rad la ceva azi: http://catavencu.ro/cine_i_da_bani_lui_boc_ma_sa_i_curva-15405.html
  Si cine l-a votat (pe PDL) ce e ma-sa?
  BTW, ala care pune intrebarea e si semianalfabet, dar e ziarist.

 310. […] Vreau demisia lui Boc, Grevă fiscală şi să emigrez! – cam ăsta e sentimentul unei mari părţi din populaţie. Din păcate, ne pasă doar nouă. […]

 311. @Coffeeandsmoke : am 32 ani deci nu am trait in perioada sus mentionata de tine. Pur si simplu deja imi este scarba de asa zisele jurnaliste blogarite, care dau fata cu populatia intr-un mediu virtual, neavand bunul simt de a incerca socializarea primara pe care o face orice jurnalist “intreg”.
  Folosirea unor cuvinte contradictorii ca cele folosite de domn`soara simona, m-au facut sa postez ceea ce am postat mai sus. Nu pun la zid pe nimeni care isi doreste emigrarea, dar DA pun la zid astfel de asa zisi jurnalisti/blogeri. Au scos oare nasul in lumea asta ? Vor sa emigreze pentru ca a: BOC, NASTASE, ANTONESCU, BASESCU, sau pentru ca b: Romania? Oameni ce isi doresc emigrarea pt. pct. A sunt intr-adevar de condamnat si de pus la zid. Exact ce a spus cineva mai sus (scuze ca nu am retinut numele) … “inainte laudai PDL” acum emigrezi din cauza PDL.
  Poate gresesc dar punctul meu de vedere e clar… desi am un viitor foarte ok in fata si imi merge foarte bine consider ca tara asta nu poate sa mearga mai bine atata timp cat lumea emigreaza pentru omul X si omul Y. Sistemul este corupt si indiferent cine va migra in acest sistem va fi din start virusat cu coruptie. Iasa Basescu / Boc intra Geoana / Tariceanu / Antonescu… se viruseaza instant… sistemul e corupt si va fi cel putin 25 de ani de acum incolo. Inca odata e parerea mea cum si simona si-a spus parerea sa.
  Diferenta este insa una foarte mare… nu condamn omul fara sa am cunostiintele tehnico-sociale despre el. Un jurnalist mediocru ar trebui sa stie lucrurile astea.

 312. @dark: te înţeleg foarte bine. şi eu îi dispreţuiesc profund pe cititorii ca tine, care mai întâi îşi anunţă scârba şi de-abia după aia încearcă s-o argumenteze, cu argumente chinuite şi contradictorii şi în fraze gângave. sper să nu sari de fund în sus şi să mă întrebi cum de mi-am permis să îmi manifest explicit dispreţul, că te şi banez. părerea mea sinceră e că eşti prost. sigur, aş fi putut să fiu o doamnă şi să nu ţi-o zic, da’ uite că n-am chef în seara asta să-ţi las speranţa că ai putea fi deştept sau măcar p-aia că sensul acestui blog e să se simtă interesanţi papagalii ca tine. dacă vrei să citeşti mai mult despre tine: https://www.simonatache.ro/2010/08/16/prostul-de-internet/

 313. welkome to the club! dar, eu tot nu plec – refuz sa le las LOR Tzara. cu toate acestea taxe nu le dau, alea de pe banii de-mi intra in contul privat, cu alea de la srl e alta treaba – ma pot trezi cu conturile blocate. cele de la privat nu le dau pentru ca am CERTA CONVINGERE CA LE VIREZ DIRECT IN BUZUNARELELE LOR, asa ca ii astept pe liberali. PE ONOAREA MEA!!

 314. […] veţi putea să-i înghesuiţi şi să urlaţi “este” pe băieţii deştepţi pe care, până azi, doar îi citeaţi, îi ascultaţi şi îi admiraţi. În ordinea numerelor de pe tricou, iată ce […]

 315. Simona, mi-erai draga candva, dar, de cand AM RENUNTAT la Catavencu, am uitat ca mai existi. Vad, in schimb, ca ti-ai pierdut tot umorul, ca si colegii tai (ei au o scuza, au imbatranit, au dat de bani, s-au dedulcit la Nush)… Cum ziceam, imi pare rau, mi-erai draga candva.

 316. …si inca ceva : consider corect comentariul lui “dark”, de mai sus. Se pare ca se incinge atmosfera acolo la voi in birou : dupa pierderea umorului ati devenit chiar uraciosi (ca sa nu zic agresivi, vezi raspunsul tau…de bucuresteanca terminata psihic dupa o zi grea, fierbinte, intr-un oras imputit)… M-ai umplut de rusine : 😳

 317. …Acum chiar inchei : mi-am luat o casa in Ungaria (!), din septembrie MA MUT !… Deci nu emigrez, dar stau pe-aproape, cu curu-n doua barci : ca sa vad cum duceti mai departe, voi tinerii, ceea ce am construit noi pana acum (chiar sunt inginer constructor – dar nu asta e sensul, ideea). Indiferent de vremuri, fiecare generatie isi aduce propriul aport la plusvaloare. Voi, catzavencii, mi-ati inseninat viata o vreme. Apoi v-a sucit Nush mintile, si v-ati prostit. Sper ca v-ati umplut de bani. Deci tie, singura fata din redactie – iti urez sa emigrzi la…Abu Dhabi Ladies Club. Pa !

 318. Simona, uite un motiv in plus (daca e adevarat, sper sa nu, dar cu cretinii astia nu se stie):
  http://www.sfin.ro/articol_20884/exclusivitate_razbunarea_remaniatilor_vladescu_si_seitan_-_darile_cresc_din_2011.html

 319. avem mijloace foarte multe prin care ne putem apara dar hipnoza si dresajul … de exemplu am tot spus sa nu mai circule romanii cu masina personala decat in chestii URGENTE , ca asa le dam putere mare la cei care invart petrolul in LUME … sa nu mai consume alimente din import ca asa dam putere la cei care baga chimicale in alimente adica corporatiile de CHIMICALE ….zona euro etc. …. deci se poate face REVOLUTIE simplu dar informati lumea pe yahoo si alte mijloace … eu spun eu aud … – incepeti si concepeti legi ptr. a fi liniste si a se stopa genocidul in tara , iluzia partidului oricare ar fi el va duce mai jos in mlastina ….

 320. […] als jetzt. Nie habe ich mich mehr gedemütigt, getreten , trotzten mehr von der Regierung “ Simona Tache, Ein Journalist , sagte auf ihrem […]

 321. […] 2012en.wordpress.comNimeni nu mai vrea sa faca nimic in tara mea. Toata lumea spera sa plece: Simona, un parlamentar si restu lumii. Politicienii in loc sa intreprinda actiuni cu risc mare si bataie […]

 322. Noi cei de rand ne simtim umiliti, ei cei de sus…isi vad de viata buna in continuare.Oricat am tipa si striga nu putem face nimic…nu stiu de ce..poate nu suntem indeajuns de uniti…in Romania de azi se lasa capul plecat prea mult..nimeni nu are curaj sa infrunte ce e de infruntat…

 323. […] 2. Vreau demisia lui Boc, grevă fiscală şi să emigrez […]

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Acest site foloseste serviciul Gravatar pentru afișarea pozei de profil a comentatorilor. Pentru setarea unui avatar, accesați acest link.

Question Razz Sad Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek Confused Cool LOL Mad Twisted Rolleyes Wink Idea Arrow Neutral Cry Mr. Green