Femeile vin de pe Venus, bărbaţii de la băut Femeile vin de pe Venus, bărbaţii de la băut

Sexy Brăileanca şi Patapievici, într-un show preţios

Fiindcă, o dată la ceva vreme, un prezentator de emisiune tabloidă insistă să ne convingă că se uită la mizerii și foarte mulți intelectuali, mi-am imaginat cum ar fi ca intelectualii ăștia să participe chiar activ la aceste show-uri, prin cei mai de seamă reprezentanți ai lor. Cum ar fi, de exemplu, ca Patapievici să fie gazda unui show TV ca al lui Capatos, iar Sexy Brăileanca să fie invitata lui, cu ocazia unui eveniment major din viaţa ei, mai exact a faptului că a rămas grea, dar nu știe cu cine. O citez: “Nu ştiu cine m-a lăsat gravidă! M-am culcat cu 20 de bărbaţi”.

UN SHOW PREŢIOS

Patapievici: Bună ziua, stimată Sexy-Brăileanca, şi bine aţi venit în emisiunea “Un show preţios”. Sunt radios să vă am în imediata mea proximitate şi să ne exprimăm împreună, prin vocabule, ideile, noţiunile şi cele mai dense concepte care ne antrenează raţiunea.

Sexy Brăileanca (după ce caută puţin într-un dicţionar): Ăă… bună ziua…

Patapievici: Am parcurs într-un hebdomadar informaţia că vă aflaţi într-o situaţie aparte, deosebită, particulară, neobişnuită, singulară, neuzitată, insolită.

Sexy Brăileanca: Inso… cum? Nu înţeleg, îmi cer scuze…

Patapievici: M-aţi aprecia ca fiind excesiv de intempestiv dacă v-aş chestiona într-o chestiune mai delicată, mai fragilă, mai gingaşă, mai subtilă?

Sexy Brăileanca (după ce s-a uitat din nou în dicţionar): Îî?

Patapievici: Exercită presiune asupra dumneavoastră necesitatea stringentă a unei traduceri simultane?

Sexy Brăileanca: Ăă, da…

Patapievici: Adresez regiei rugămintea reverenţioasă de a dispune prezenţa unui translator aici, în platou, pentru a intermedia transferul de idei dintre mine şi remarcabila doamnă Sexy Brăileanca.

Coboară de undeva de sus, pe o sfoară, un traducător cu aparenţă de cocalar, care mai întâi execută un dans, pe masă, ca bebeluşele de la Cârcotaşi.

Patapievici (după ce aplaudă): Vă mulţumesc cu intensitate pentru dumnezeiescul şi înălţătorul dans şi vă înaintez invitaţia de a vă alipi agreabilei noastre dezbateri, facilitându-ne concomitent o mai propice comprehensiune.

Traducătorul (către Brăileanca, scărpinându-se în fund): Cică că am dansat mişto şi că să stau aicea să vă ajut să vă înţelegeţi.

Patapievici: Bon. Să plonjăm, doamnă Sexy Brăileanca, înapoi, în miezul schimbului de păreri pe care, pentru scurtă vreme, l-am lăsat pradă abandonului.

TraducătorulCică că să vă întoarceţi la discuţie sau ce plm aveaţi voi acia înainte să vin io.

Sexy BrăileancaDa… Numai să nu mai dureze mult, că am oră la coafor.

Patapievici: Aşadar, distinsă şi remarcabilă doamnă, am avut prilejul de a lectura în ziare faptul că realitatea dumneavoastră imediată şi concretă a fost învolburată de o întâmplare mai puţin comună, mai puţin ordinară.

Traducătorul (după ce trage o flegmă fix lângă fotoliul lui Patapievici): Cică că a citit în ziare că ai păţit o cioacă…

Sexy BrăileancaÎhî…

Patapievici: Expuneţi-mi, vă rog, ce anume v-a catapultat în dezordine faptul de a exista…

TraducătorulCică că să-i zici ce căcat ţi s-a întâmplat.

Sexy Brăileanca: Ce să mi să-ntâmple? Am rămas gravidă.

Patapievici: Aţi considera oare că mă amestec într-un mod nedelicat în cercul dumneavoastră strâns, în intimitatea dumneavoastră imediată, unică şi irepetabilă, dacă v-aş întreba cum?

TraducătorulCică o să zici că-i un ţăran şi-o să-i dai o poşetă peste ochi dacă te întreabă cum? Cum ai rămas borțoasă adică?

Sexy Brăileanca: Cum adică cum?? M-am fu… am făcut dragoste cu 20 de bărbaţi şi am rămas gravidă.

Patapievici (şocat): Poftim?

TraducătorulPoftim?

Sexy Brăileanca: Poftim ce? Am făcut dragoste şi am rămas gravidă, ce-i aşa dă greu dă priceput?

Patapievici: Facultatea mea de a simţi îmi difuzează pe cortex impresia că s-ar putea ca auzul meu să fi funcţionat defectuos în momentul în care mi-aţi enunţat numărul domnilor cu care aţi făcut… cu care v-aţi plămădit vlăstarul aflat momentan în cavitatea dumneavoastră uterină.

Traducătorul: Cică că n-a-nţeles bine cu câţi te-ai… cu câți ai făcut dragoste, fă.

Sexy Brăileanca: Douăzeci.

Patapievici: DOUĂZECI??? Dați-mi apă.

Traducătorul: Dă-i, fă, apă, că moare.

Brăileanca îi dă gazdei să bea dintr-o vază cu flori.

Sexy Brăileanca: Da, frate, douăzeci, ce, n-ai mai văzut femei făcând dragoste cu douăzeci dă bărbaţi?

Patapievici (trăgându-și transpirat de nodul de la cravată): Memoria mea nu depozitează în ungherele ei o astfel de scenă, iar capacitatea mea de a plăsmui noi reprezentări sau idei, pe baza percepțiilor, reprezentărilor sau ideilor acumulate anterior, nu reuşeşte… nu reuşeşte să mă susţină în demersul de a mi-o imagina.

Traducătorul: Cică că n-a mai văzut aşa ceva, să moară mă-sa.

Sexy Brăileanca: E, asta-i bună, n-a mai văzut. Lasă că-i arăt io chiar acum…

Se ridică şi fluieră c-o atitudine provocatoare. Năvăleşte în studio toată galeria Rapid.

Sexy Brăileanca: Ăștia e băieții care mai o să mă lase o dată gravidă pă mine. Iar domnișoarele e pentru dumnevoastră.

Mai fluieră o dată și intră și 20 de majorete. Patapievici leşină.  

39 comentarii

 1. n-aţi pus bine problema. patapievici ar fi trebuit să leşine la auzul veştii că e copilul lui.

 2. Aaa… asta n-a iesit asa de bine ca de patrimoniu ca alea cu Vadim, Eba, etc… Patapievici nu vorbeste asa (stilul e mai aproape de Ady Nastase), cam fortate nuantele… Doar o parere.

 3. deci vreau shi varianta cu “bianca dragushanu” shi mai nou cu distinsa shi necoapta domnisoara ” daniela crudu” :mrgreen:

 4. mult stimata si stimata simona
  doar o intrebare:
  teribila basescu elena, a uitat sa scrie?
  nu am mai citit nimic de la ea de prea multe luni…
  pune-ti, va rog, o vorba buna si rugati-o sa ne mai impartaseasca si noua din tainele si misterele inteligentei ei deosebite ( deosebite, adica altfel decat ale noastre, oameni pur si simplu normali )
  cat despre sexy braileanca, daca interviul a fost real, mi-a depasit asteptarile, nu o credeam dotata chiar cu atata prezenta de spirit…
  ms, dg

 5. am ris cu lacrimi inoportune desigur, deoarece s-au revarsat sistematic peste laptopul meu preferential generator de succesuri 😯

 6. Da, mai fortate aici. “Carnea roz” face mai muult mai mult sens si rasete.

 7. Eu as aspira la abracadabranta clarificare a obarsiei, in mod provizoriu obscure, a entitatii talmacitoare. Prin ce evolutii formidabile, iesite din comun, mirabile poseda aceasta entitate singulara capacitatea de a stapani simultan idioamele care ii despreuneaza – daca pot spune astfel – pe domnul Patapievici si pe domnisoara Sexy Braileanca?

 8. @zana: “idioamele care ii despreuneaza” 😆 😆 😆 😆

 9. Misto. 😀
  Facultatea mea de a simţi îmi difuzează pe cortex impresia că s-ar putea ca vazul meu să fi funcţionat defectuos în momentul în care am citit prima oara textul. Asa ca l-am mai citit inca o data.

 10. […] This post was mentioned on Twitter by Iulian Comanescu, Simona Tache. Simona Tache said: Sexy Braileanca si Patapievici, intr-un show pretios http://bit.ly/f6LdLs […]

 11. si be: cu liiceanu, n-ai nimic? 🙄 😳 :mrgreen:

 12. 😉 de cînd e “băsescian” convins , mă tem ca nu cumva..acest monolog să-l ţină “canceroasa” 😯 , tov. h.r.p. stându-i chiar OK pe pRost de sexy-new-york-ezu’ :mrgreen:

 13. […] Duţu 8. Cel mai simpatic blogger/bloggeriţă: Giana 9. Cel mai bun blog al unui ziarist: Simona Tache 10. Cel mai bun blog de discuţii/dezbateri: Cabral 11. Cel mai bun blog vizual (foto, grafică): […]

 14. Simona, scrie ceva de Sexy aia plus Berlusconi. Ia de colea, cu muci, am scăpat topicul precedent :mrgreen:

 15. pata: ma bucur ca mucii te-au scos din hibernare! 😛
  ( deshi sexy braileanca ishi mushca mainile de oftica ca nu tzi-a putut capta atentzia, iar pata-pievici ( suntetzi rude? :mrgreen: by the way?) se duce sa-shi faca sepuku datorita indiferentzei cu care l-ai tratarisit!)

 16. madisoane: sugerezi ca pata s-ar fi culcat cu mai multzi decat braileanca??shi pt ca n-a ramas gravid a primit un premiu de consolare? :mrgreen:

 17. nici aici nu merge sa scriu?

 18. Ciudat… L-am inteles perfect pe Patapievici citind in diagonala ideile lui si in totalitate ideile traducatorului. Hmmmmm……

 19. vaai, simona, ţi-ai ridicat în cap toată peluza nord din giuleşti. adică să insinuezi matale că toată galeria rapidului n-are decât 20 de oameni? tţ tţ…

 20. Nu ca ar avea mare legatura cu sketchul, dar daca era vorba de 20 de persoane nu galeria Rapidului ci a lui Dinamo este mai potrivita aici. Doar ei sunt in numarul asta la meciuri. 😀

 21. pata: ai ratat!
  dixtractzia era acolo unde erau shi muci!
  nu acilea la dom’pata(pievici)!

 22. Simona, era fain daca Sexy Braileanca aparea in emisiune calare pe poneiul roz cu zvastica!

 23. @viorel gaita: buna idee, da 😆

 24. părerea mea e că introducerea lui patapievici din această schiţă e exagerat de scurtă. Să-ţi amintesc de postarea ta cu “la ce minut vorbeşte invitatul”? 🙄 😉

 25. @lorena: nu văzusem filmuleţul ăla, la ora la care am scris sketch-ul 🙁

 26. Cea mai buna dovada ca nu este un interviu real este ca introducerea patapieviciana (mi se limba plimba-n gura!) nu depaseste jumatate din textul transcriptului….
  Deci, este “o facatura ordinara. Rusine, Dinu Patriciu!”

 27. @simona: m-am gandit io ca o sa-ti placa aia cu despreunarea 🙂

 28. ba e real, numai că nu i-a zis el sexy brăileanca, i-a zis concupiscentă cvasidanubiană.

 29. Aşteptăm şi alţi invitaţi în cadrul emisiunii.

 30. Aha ..acum merge…(ceva zile în urmă nu a apărut commentul).

 31. si patapu’ ar fi avut nevoie de ceva traduceri … daca sexoasa ar fi intrat ceva mai in … detalii picante

 32. mihai: sa shtii ca shi io m-am gandit la discriminare!adica d c traducatorulm sa traduca dacat pt braileanca? ca doar sa purea shi invers! :mrgreen:

 33. simona, are dreptate cruela: vreau o varianta cu biencutza

 34. Pata, I belong to you :mrgreen:

 35. Arrrrrrrrrrghhhhhhhhh……the sexiest ever!

 36. Angela Cristescu

  1. Patapievici se poate trage de papion, nu de cravata
  2. La cum a vorbit despre romani si Romania in unele articole, cred ca poate vorbi cu Sexy-BraileNca si fara traducator……

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Acest site foloseste serviciul Gravatar pentru afișarea pozei de profil a comentatorilor. Pentru setarea unui avatar, accesați acest link.

Question Razz Sad Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek Confused Cool LOL Mad Twisted Rolleyes Wink Idea Arrow Neutral Cry Mr. Green

bijuterii argint bijuterii argint