Femeile vin de pe Venus, bărbaţii de la băut Femeile vin de pe Venus, bărbaţii de la băut

O poveste pe care ați prefera să n-o aflați

Știu, ceea ce urmează e lung și o să vă consume ceva timp. În plus, o să vă provoace nervi, emoții și un ditamai golul în stomac. S-ar putea chiar să vă strice cheful de viață pentru vreo două zile. Cu toate astea, vă rog să nu închideți pagina, fugind la lucruri mai comode și mai urgente. Rămâneți aici și citiți. Sunt oameni care trăiesc,  de aproape 4 ani, chinuri de un miliard de ori mai groaznice decât alea prin care urmează să treceți voi.

SEBASTIAN SAU POVESTEA UNUI ALT FEL DE A FI

Suntem Alina si Nansi Lungu (ambii avem 33 de ani), parintii lui Sebastian-Nicholas, minunea noastra in varsta de 3 ani si jumatate. Bubu, cum il alintam noi pe Sebi, a fost un bebelus mult dorit, este rodul iubirii noastre si a unei relatii de 18 ani (suntem casatoriti de 10 ani); am planificat venirea lui pe lume cu mare grija, astfel incat bebe sa aiba toate conditiile si sa dezvolte sanatos in burtica. De aceea, inante de a ramane insarcinata am facut analize de preconceptie ca sa vedem daca suntem sanatosi si putem avea un copil la fel de sanatos. Din momentul in care testul de sarcina a iesit pozitiv am mers regulat la medic, am facut toate analizele de sange, investigatiile si ecografiile indicate de medicul care urmarea sarcina. A fost o sarcina absolut normala, fara probleme sau evenimente nedorite, am fost o graviduta sanatoasa care purta in pantece un fat sanatos si dezvoltat normal. Toate investigatiile efectuate pe parcursul sarcinii au aratat ca bebe creste armonios, ca se dezvolta normal si ca totul este bine. De aceea, medicul care a supravegheat sarcina a decis, inainte de plecarea sa in concediu, ca nasterea sa aiba loc pe cale naturala si ne-a indrumat pentru ultimele saptamani de sarcina si pentru venirea pe lume a bebelusului catre una dintre colegele sale.

Bubu a fost un copil nascut la termen, dintr-o sarcina normala, fara evenimente care sa-i fi pus in pericol dezvoltarea.

Tragedia lui Sebastian a inceput pe data de 3.08.2007, la ora 7.55 cand a venit pe lume, la Spitalul Universitar din Bucuresti. Si astazi memoria acelor ore ni se comprima in minte ca un punct ingrozitor de dureros din care aveau sa explodeze 3 ani si jumatate de halucinanta suferinta.

In noaptea travaliului, din momentul internarii in spital, un lung sir de erori medicale au facut ca Sebastian sa se stranguleze cu cordonul ombilical. 6 linii de garda pe sectia de obstetrica-ginecologie, printre care un medic de garda si un medic rezident, 2 asistente, un medic anestezist, un medic curant nu au simtit nevoia de a se afla langa o persoana care se zbatea sa nasca dupa 20 ore de travaliu. Mai mult decat atat, in momentul crucial pentru mama si copil, atunci cand dilatatia indica nasterea iminenta, am fost lasata nesupravegheata, timp in care Sebastian se sufoca cu propriul cordonul ombilical. Nu a fost o simpla neglijenta. Cel putin 6 oameni aveau cunostinta directa despre gradul avansat al travaliului.

Sebastian a venit pe lume aproape mort (scor Apgar 1), nu a plans, nu s-a miscat, doar inimioara ii batea foarte slab. Chiar si dupa nastere,atunci cand suferinta era evidenta, Sebastiana fost lasat fara nici un ajutor asumandu-se criminal faptul ca o sa isi revina singur.

Din cauza lipsei de oxigen creierul a fost grav afectat, in special centrii care tin de coordonarea miscarilor. Diagnosticul la nastere a fost encefalopatie hipoxic-ischemica gr 3. Am stat in spital 3 saptamani, din care 2 saptamani Sebastian a fost in coma. Din momentul nasterii a inceput o lupta disperata, contra cronometru pentru viata lui Sebastian. Evenimentul fericit care ar fi insemnat venirea pe lume a copilului nostru, pe care-l asteptam cu toata dragostea, s-a transformat intr-unul tragic, care ne-a proiectat in cel mai negru cosmar. Am plecat din spital cu un bebelus in stare extrem de grava, nu plangea, nu vedea, nu auzea, nu se hranea singur.

In ultima saptamana de spitalizare dna dr neonatolog care l-a avut in grija pe Bubu a decis ca este momentul sa invat sa-l hranesc. In fiecare zi de cand s-a nascut Sebi ma gandesc la dansa cu admiratie si-i multumesc ca avut incredere in mine ca pot sa invat sa fac ceea ce face o asistenta de terapie intensiva. Hranirea lui Sebastian presupunea sa-i introduc o sonda (sonda de gavaj) pe gura, pana in stomac, la fiecare masa (adica de 8 ori pe zi) si sa-i dam lapticul cu seringa. Am facut asta pana la varsta de 3 luni si jumatate cand am aflat ca sonda se poate introduce si pe nas, direct in stomac. A continuat sa manance prin sonda de pe nas pana la varsta de 10 luni, cand, din cauza varsaturilor severe cauzate de acest mod de hranire a trebuit sa-l operam la Viena, unde i s-a implantat o sonda direct in stomac si este hranit in acest fel de atunci. Din cauza afectarii centrilor care tin de coordonarea miscarilor Sebastian nu poate inghiti si nu coordoneaza suptul cu inghititul.

Din cauza faptului ca nu inghite eficient, Sebastian risca sa se innece cu propria saliva. In primele luni exista un risc extrem de ridicat sa moara in timpul somnului din aceasta cauza.

Viata lui Sebastian poate fi descrisa in felul urmator: luni de zile a riscat sa se innece cu propria saliva in timpul noptii, nopti in care acest copil nu a dormit din cauza suferintei. Luni de zile in care a varsat de 20 de ori pe zi. 10 luni intregul corp ii tremura la orice atingere. 10 luni a avut un tub pe gat ce ii producea rani. 34 de luni de cand este hranit cu seringa. Luni de zile in care corpul i se contorsiona in pozitii imposibile. Luni de zile ii introduceam sonda de alimentatie pe gat, de 8 ori pe zi, pentru a-l hrani. 33 de luni de exercitii fizice chinuitoare. Luni de zile in care nu a vazut. Luni de zile in care nu a auzit.

La 2 ani si 10 luni Sebastian vede, aude, zambeste, rade, gandureste, ne recunoaste, se bucura, are jucarii, melodii, povesti si reclame preferate, dar nu mananca singur, nu sta in fund, nu merge, nu poate folosi manutele sa se joace cu jucariile, nu poate sa ne spuna ce-si doreste sau daca-l doare ceva. Sebastian a ajuns sa traiasca intr-un mod pe care nu il vedeam posibil nici noi cei care avem grija de el.

Sebastian ne-a dat viata atunci cand simteam ca viata nu mai merita in sine. Dar Sebastian plateste zi de zi un pret prea mare.

Din cauza lipsei de oxigen de la nastere, Bubu are epilepsie. A facut convulsii pana la 11 luni, cand ne-am internat intr-un centru de recuperare neuromotorie din Germania, unde i s-a gasit tratamentul potrivit. Crizele s-au oprit pana in ianuarie 2010, cand treptat au reaparut. Bubu se afla in continuare sub tratament pentru epilepsie dar crizele continua sa apara. Fiecare criza de epilepsie la un bebelus poate avea un efect devastator asupra creierului; se distrug legaturi, se pierd achizitii iar progresele nu se pot mentine pana cand nu epilepsia nu este tinuta sub control.

Toate eforturile noastre, toate resursele sunt indreptate catre Sebastian si recuperarea lui. Tot ceea ce ne dorim este ca el sa se bucure de viata avand in vedere situatia lui medicala. Recuperarea lui Sebastian presupune o munca titanica din partea tuturor. Creierul lui Sebastian trebuie sa invete sa faca tot ceea ce nu face de la sine, asa cum ar fi fost normal. Bubu face kinetoterapie de la varsta de 6 luni; de la 1 an si 6 luni face kinetoterapie zilnic, terapie ocupationala si logopedie de 2ori/saptamana.

Am fost plecati cu el in strainatate pentru investigatii, operatii si recuperare de 4 ori, de 2 ori la Viena (dec 2007, iunie 2008) si de 2 ori in Germania (Vogtareuth –iulie2008, Dusseldorf – octombrie2009). Toate acestea necesita eforturi financiare care au fost peste puterile noastre inca de la inceput. Mai mult decat atat, pe masura ce creste, nevoile de ingrijire si recuperare cresc iar odata cu ele si costurile.

Sebastian a crescut, iar faptul ca are probleme motorii grave fac din ce in ce mai dificila ingrijirea, manevrarea, deplasarea, baia etc. Va trebui sa-i cumparam in curand dispozitive speciale, care sa-i confere confort si o pozitie corecta a corpului: carucior si scaun de masina speciale pt copiii cu handicap motor, suport pt baie/dus, saltea si multe altele. Unele dintre acestea trebuie sa le comandam din strainatate.

Toate echipamentele, medicatia si recuperarea intensiva sunt absolut necesare ca Sebastian sa faca noi progrese. Sebastian a pornit de la incapacitatea de a vedea, de a auzi, de a rade sau a plange. Astazi le face pe toate acestea. Ne dorim ca urmatorul pas sa fie acela de a manca singur. Pentru acest lucru Sebastian trebuie sa mearga in strainatate, in centre specializate in recuperarea suptului si inghititului.

Solidaritate umana poate sa-i aduca inapoi ceea ce alti i-au luat prin indiferenta.

Bun. Vă rog să îmi spuneți, acum, dacă credeți că cei vinovați de drama lui Sebastian și a părinților lui răspund în momentul acesta în vreun fel de ceea ce s-a întâmplat. Iată ce povestește tatăl copilului:

(i)         Primul nostru demers legal întreprins este reprezentat de plângerea formulată în data de 21.09.2007 către SUUB, prin care am sesizat instituţiei circumstanţele naşterii şi starea de sănătate a lui Sebastian. Plângerea astfel formulată a fost înaintată spre soluţionare Colegiului Medicilor din Bucureşti („CMB”) în octombrie 2007;

(ii)        Analizând faptele prezentate, CMB a decis, în decembrie 2007, sancţionarea medicilor implicaţi prin suspendarea din exerciţiul profesiei timp de 6 luni (dr. Cristian Rădoi), respectiv un an (dr. Mirela Moarcăş). Cadrele medicale cu privire la care s-a reţinut culpa medicală în cauză au contestat decizia de sancţionare, dosarul fiind trimis spre soluţionare Colegiului Medicilor din România („CMR”), în ianuarie 2008. Abia în data de 28.09.2009, după un an şi opt luni, CMR a pronunţat o decizie, în sensul anulării sancţiunilor aplicate anterior de CMB şi aplicării doar a  sancţiunilor de avertisment (dr. Cristian Rădoi) şi vot de blam (dr. Mirela Moarcăş), aceasta în condiţiile lipsei totale de responsabilitate şi gravei neglijenţe de care au dat dovadă în naşterea lui Sebastian-Nicholas, cauzându-i traumatisme grave şi ireversibile;

(iii)       În paralel, Ordinul Asistenţilor Medicali şi Moaşelor din Bucureşti („OAMMB”) s-a autosesizat cu privire la circumstanţele naşterii lui Sebastian-Nicholas. În urma anchetei întreprinse, OAMMB a decis, în decembrie 2007, sancţionarea celor două asistente care s-au ocupat de gravidă în timpul travaliului, cu propunerea de suspendare din profesie timp de 6 luni (Roşca Silvia) şi, respectiv, propunerea de avertisment (Niţu Mariana);

(iv)      Subsemnaţii am contestat această hotărâre în faţa Comisiei Naţionale a Ordinului Asistenţilor Medicali şi Moaşelor din România (“OAMMR”). Între cele două instituţii s-a declanşat un conflict având ca obiect competenţa de soluţionare a contestaţiei astfel formulate. În final, s-a decis că pentru soluţionarea contestaţiei privind pe asistenta medicală Roşca Silvia este competent OAMMR, care a majorat sancţiunea iniţial aplicată, procedând la retragerea calităţii de membru al instituţiei, precum şi propunerea către Ministerul Sănătăţii de anulare a autorizaţiei de liberă practică a profesiei pentru o perioadă limitată de un an. Cu privire la soluţionarea contestaţiei privind pe asistenta medicală Niţu Mariana s-a stabilit competenţa OAMMB,

(v)       Întrucât nu s-a dat curs solicitărilor noastre nenumărate de a se ni se a se aduce la cunoştinţă decizia OAMMB, în iunie 2008, am decis chemarea în judecată a acestei instituţii pentru a se dispune obligarea acesteia în sensul comunicării soluţiei cu privire la contestaţia astfel formulată. În acelaşi timp, am contestat, pe cale judiciară, decizia OAMMR privind pe Roşca Silvia, solicitând instanţei de judecată aplicarea unei sancţiuni agravate asistentei medicale, şi anume propunerea de retragere definitivă a autorizaţiei de liberă practică a profesiei; in 2010 in instanta s-a hotarat scoaterea din profesie a lui Rosca Silvia insa Ministerul Sanatatii pana la aceasta ora nu a dispus punerea in practica a deciziei.

(vi)      În luna octombrie 2008, am câştigat, pe cale judiciară, dreptul de a afla rezultatul anchetei desfăşurate de OAMMB din Bucureşti cu privire la asistenta medicală Niţu Mariana (din păcate, în România, dreptul de a fi informat, în calitate de parte vătămată, trebuie câştigat în instanţă). Rezultatul anchetei desfăşurate de OAMMB a fost unul mai mult decât revoltător: asistentei medicale Niţu Mariana nu i s-a atras răspunderea pentru neglijenţa profesională gravă de care a dat dovadă cu prilejul naşterii lui Sebastian-Nicholas, întrucât între timp s-a pensionat, nemaifăcând parte din OAMMB;

(vii)     În data de 05.02.2008, subsemnaţii am sesizat Comisia de Monitorizare şi Competenţă Profesională pentru Cazurile de Malpraxis din cadrul Autorităţii de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti („Comisia de Malpraxis”).  În iulie 2008, Comisia de Malpraxis ne-a adus la cunoştinţă faptul că au fost desemnaţi 3 experţi pentru analizarea dosarului, precum şi obligaţia de achita onorariul acestora în cuantum de 8.000 RON, lucru pe care l-am făcut chiar în aceeaşi lună. Ulterior, nu am primit nicio comunicare şi nicio informaţie cu privire la stadiul dosarului. A trecut astfel mai bine de un an şi opt luni de la sesizarea adresată Comisiei de Malpraxis şi, în ciuda faptul că termenul legal de rezolvare a unei sesizări este de 3 luni, am primit raspuns in mai 2010 im singur rand: nu a fost malpraxis. Nicio motivatie pt raspuns; este de retinut faptul ca in ancheta comisiei de malpraxis punctul nostru de vedere si documentele noastre au fost refuzate!

(viii)     Totodată, menţionăm faptul că s-a deschis şi un dosar de cercetare penală cu privire la evenimentele medicale petrecute în legătură cu naşterea lui Sebastian-Nicholas, dosar instrumentat de Secţia 17 de Poliţie (dosar nr. 9979/P/2007). Faza cercetării prealabile a durat până în aprilie 2009, perioadă în care subcomisarul Şerbănescu s-a mărginit doar să strângă (în cei doi ani de investigaţie) declaraţiile celor implicaţi. Începând cu această dată, dosarul a fost înaintat Institutului Naţional de Medicină Legală „Mina Minovici” („INML”) care a concluzionat in vara anului 2010 ca toate cadrele implicate se fac vinovate de leziunile suferite de fiului nostru.

Acest fapt nu a sensibilizat sub nici o forma sectia de politie nr 17 care a considerat ca expertiza nu a fost suficient de clara (!?! – politia nu are nici o competenta in acest sens) si a cerut inca o expertiza la INML desi a inceput urmarirea penala pt 4 persoane din cele implicate! Se estimeaza o perioada de 6-12 luni pana la finalizarea expertizei.

Vrem sa subliniem ca in ciuda faptului ca pana la acest moment procurorul desemnat (al treilea pana acum dupa spusele politiei – care a tinut din motive necunoscute noua sa nu ne lamureasca cine este procurorul cazului nostru ) nu a luat la cunostinta de continutul dosarului nostru. Au trecut 4 ani si ne aflam in faza cercetarilor! In fapt intreaga ancheta a stat sub semnul tegiversarii si multe din aspectele cu iz penal au fost neluate in seamna fara nicio explicatie!

Anul acesta am obtinut scoaterea din profesie a uneia dintre asistente si asteptam ca Ministerul Sanatatii sa puna in aplicare hotarararea judecatoaresca .

Inutil poate sa adaugam de amestecul unor persoane din clasa politica sau din structurile de conducere ale Politiei pentru a impiedica anchetarea faptelor.

Numarul total de procese incepute de catre familia noastra in acest caz este de 5 (au fost 7 dar cauzele s-au comasat). Trebuie sa subliniez ca cele relatate sunt rezumatul a 4 ani de intamplari tensionante cu consecinte deosebite asupra noastra.

Mai aveți cuvinte? Vă rog, dacă mai aveți, să le spuneți. Eu nu prea mai am.

Vi le redau tot pe ale familiei Lungu:

Semnul vostru este ajutorul in a continua lupta atunci cand vom obosi sau vom dispera. O spunem dintr-o perspectiva pe care nu o dorim sa o mai cunoasca si altcineva: orice forma de ajutor ne mai scutura de perspectiva unei infioratoarea poveri”.

Ce ar putea însemna “ajutor”? În primul rând, să spuneți mai departe povestea lor și a lui Sebastian. Pentru familia lor, acest lucru este o încercare de a da un sens la ceea ce s-a întâmplat.

Apoi, dacă vreți, puteți și vă permiteți, orice bănuț virat în conturile de mai jos, le-ar mai ușura povara financiară extraordinar de mare. Ei nu mi-au cerut să dau conturile și nici nu mi le-au trimis, le-am luat singură de pe un blog unde a mai apărut mai povestea lor.

BCR – Sucursala Alexandria

EURO: RO 26 RNCB 0245 0366 2292 0002

Umanitar: RO 69 RNCB 0245 0366 2292 0004

Titular: Lungu Nansi-Ionuţ

LATER EDIT (30 mai 2014): După 7 ani de procese, în care părinții lui Sebastian și-au investit toată energia și toate resursele materiale, toate cadrele medicale implicate în caz au fost trimise, în sfârșit, în judecată. Din păcate, asta n-o să-i dea o viață normală înapoi lui Sebastian, dar poate o să le dea o șansă altor copii încă nenăscuți.

117 comentarii

 1. O idee ar fi sa introduci la TAG-uri si numele distinsilor doctori. Si sa postam vreo doua mii de comentarii ca sa fim siguri ca data viitoare cand ii mai cauta cineva pe google asta o sa fie prima pagina afisata.

 2. am plans de uimire, furie, neputinta si parere de rau pentru durerea lor. de ce nu se pot pedepsi cum se cuvine insensibilii si, in special, incompetentii vinovati de toata tragedia asta (si altele, si altele), nu inteleg si n-am inteles niciodata. Poate pentru ca asta depinde de alti insensibili si incompetenti…Voi incerca sa-i ajut si eu financiar; cata durere si distrugere pentru cateva minute de neglijenta, atat de usor ar fi fost… 😥

 3. Este zguduitor…
  Nu mai e nimic de zis.. doar de facut..

 4. Aceasta epopee a luptei cu justitia si institutiile romane imi aminteste de propria epopee (care tine tot de 4 ani) prin care am incercat sa clarific cauzele si vinovatii care au dus la decesul mamei mele. Ca si in povestea de mai sus, ne luptam cu morile de vant, dar totusi nu incetam lupta, pentru ca cei incompetenti si neglijenti din sistemul medical romanesc ar trebui sa stie ca responsabilitatea lor este foarte mare si cateodata este egala cu viata unui om.
  Colegiul medicilor din Bacau a ajuns la concluzia ca medicii implicati sunt curati ca lacrima, noi am contestat la Colegiul Medicilor din Romania, care a gasit vinovati doi din trei medici (cel gasit nevinovat era fina de ministru, deci se intelege ca era nevinovata, desi era cea care a falsificat acte medicale), acum se judeca pe contencios medicii pedepsiti cu CMR si cer anularea sanctiunilor.
  Comisia de Malpraxis a cerut actele medicale pt a deschide ancheta, spitalul care trebuia sa ne dea actele medicale a sustinut ca sunt confidentiale, nimeni nu ne-a raspuns cum rezolvam aceasta aberatie.
  Pe partea penala, cazul se afla la politie de aproape 4 ani, INML a considerat ca mortul e vinovat, desi Colegiul medicilor din Romania are alta parere…deci cate Marii, atatea palarii…fiecare e liber sa-si dea cu parerea, ca doar e medicina, nu stiinta exacta.
  Parerea mea este ca sistemul medical din Romania este in coma, numai in spital sa nu ajungi, de aceea avem doua solutii:ori facem o revolutie radicala, inclusiv la nivelul mentalitatilor personalului medical, ori va faceti asigurari medicale internationale (cum am procedat eu, lipsita de optimism) si in rest sa ne rugam sa nu avem nevoie de doctori!
  Multa sanatate!

 5. stiu de povestea asta de ceva vreme pt ca oamenii au mediatizat-o in ideea de a trage un semnal de alarma; din pacate e o mare lupta cu morile de vant…

 6. Cum este posibil sa acuzi doar asistentele? Cum este posibil ca medici de garda sa scape fara pb? Ce “rahat” de sistem e asta? Prezenta medicului la nastere nu este obligatorie dar in caz de travaliu de durata lunga si complicatii este “obligat” si “responsabil” sa fie prezent. Pune numele medicilor Simona pe blog. Pune numele managerilor spitalului pe blog. Astia sunt adevaratii vinovati si nu neaparat “acarii pauni” infirmiere.

 7. NU INTELEG, pur si simplu nu pot sa inteleg, cum in Romania medicii care comit asemenea crime nu pot fi trasi la raspundere asa cum merita. Mintea mea pur si simplu nu concepe asa ceva. Ma intreb cu groaza ce as fi facut in locul parintilor si ma indoiesc ca as fi avut taria sa nu ma ocup personal de “justitie”, ca dupa aia sa-mi petrec restul vietii la inchisoare. Pentru ca, fireste, in cazul ala lucrurile s-ar fi miscat, cu certitudine, mult mai repede :((

 8. Am inceput sa plang….

 9. Exista situri medicale, de exemplu Doctorbun.ro, pe care poti face “reclama” punctual medicului.
  Celor care cauta acolo medicii de care au nevoie sa li se indice la cine sa nu apeleze.

 10. auzisem de caz, dar nu stiam atatea detalii…infiorator!!
  o buna prietena a nascut cu acest Radoi (nu imi vine sa ii zic doctor) in 2005. Sansa ei a fost ca totul a decurs normal,travaliul a fost scurt, ‘domnul’ era de garda in acea zi, si era in toane bune (aici am citat-o pe prietena mea).
  trebuie musai puse tag-uri la aceasta poveste.
  cred ca inainte de a fi doctor, trebuie sa fii OM.

 11. Ma apuca toti dracii cand aud povesti de genul asta. Dar mai ales groaza. Si realizez ca cei doi copii ai mei au fost mai mult decat doua miracole ei insisi; au reprezentat niste miracole mai ales prin faptul ca au venit pe lume sanatosi in tara asta, in spitalele pline de infecti (moral) din tara asta. Am schimbat cate 3 ginecologi la fiecare sarcina. Si bine am facut. Si am trait cu groaza (pana am ajuns acasa cu copilul) sa nu i se intample copilului ceva din cauza incompetentilor si nesimtitilor. Am fost un caz fericit la ambele sarcini, pentru ca am cotizat la greu in spital si pentru ca ginecologii cu care am ajuns sa nasc erau cunostinte de familie, obligatii, pile. Ca nu ajunge sa fie doctorul competent; trebuue sa mai si aiba un interes direct pentru ca sa-si foloseasca acea “competenta” pe pacient.
  Stiam de caz, o cunoscuta urma sa nasca exact cu Radoi. A facut-o in ciuda scandalului, lucru peste puterea mea de intelegere, dar, in fine, erau multe lucruri la care nu cadeam de acord…

 12. Asta se intampla cand lasi niste incompetenti si delasatori sa-ti hotarasca destinul. Pana nu o sa invatam sa luam atitudine ori de cate ori ni se face o nedreptate, din partea celor care sunt platiti din banii nostri pentru a ne ajuta, genul asta de lucruri se vor intampla si chiar amplifica.
  Imi pare teribil de rau ca un copil ce trebuia sa alerge prin casa trebuie sa stea tintuit la pat iar responsabilii sunt bine-merci.

 13. Ce mi s-a parut strigator la cer e ca atunci se acuza mama, ca, vezi Doamne, nu si-ar fi urmarit sarcina cu grija, n-ar fi facut ecografii, copilul ar fi avut probleme din uter, etc. Iata ca nimic mai fals, dupa cum ma si asteptam!!
  Povestile astea le-am auzit in cabinetul celui de-al doilea ginecolog pe care l-am schimbat, la primul baietel. Era ofuscat pentru ca doctorita aia Moarcas, sau cum dracu o chema, era amica de-a lui. De, corb la corb nu-si scoate ochiul!

 14. 2 intrebari:

  1. Ce fl de “barbat” e tatal, daca acesti criminali inca mai respira?
  2. Chiar merita bietul copil sa fie condamnat la o viata de CHIN? Caci de viata normala nu poate fi vorba… Plus ca, cu cit se cheltuie cu el acum s-ar putea creste 3-4 copii fara probleme.
  Incercati sa nu ma-njurati… 😕

 15. Fratilor,asta e Romanica nostra,unde chiar daca ai dreptate…nu ai 😥 Plange sufletul in mine pentru parintii si pt copilul acesta ,privati de o bucurie si o viata normala.De ce lasam sa se intample cate toate? Cat mai rabdam fratilor sa mearga totul cu lasa s-a intamplat,lasa ca au pile,lasa ca…In alte tari,doctori de felul asta nu mai practica si platesc si despagubire.(ei ,spitalul)..macar atat dupa ce distrugi 3 vietii le datorezi. Ce mama draq’,ma faci din om neom si trebuie sa si innebunesc sa aflu rezultatele anchetei,sa platesc eu ancheta si sa strang bani sa-mi ajut copilul care este in halul asta di cauza lor? Mi-e sincer scarba de toate situatiile astea,sunt revoltata pana la Dumnezeu si nu stiu sincer cum as reactiona in locul lor,nu cred ca as fii in stare de atata demnitate…va zic cu mana pe inima ca dupa 4 ani de “anchete si investigatii” cu rezultatul nul pe care il au bietii de ei azi ,EU, i-as trimite pe toti responsabilii la morga…ca in filme,ca in vestul salbatic,ca in povestile cu mafia…cum vreti…

 16. Nu as vrea sa intru in polemica cu nimeni…copilul meu a fost coleg de salon cu Sebastian…un singur lucru ar trebui sa aveti grija toti cei care va aflati in treaba scriind pe aici….cel mai usor e sa acuzi atunci cand ai “auzit” de la cineva…problema in spitalele din Romania este una de sistem….ce s-a intamplat cu Sebastian (ignoranta, nepasare, lipsa materialelor, incapacitate datorata lipsei pregatirii…sau indolenta) se intampla, din pacate, zilnic, in spitalele din Romania.. nu vorbim numai de Spitalul Municipal, ci si de spitalele de provincie…Rugati-va sa nu ajungeti sa aveti nevoie de sistemul sanitar romanesc…de la dispensar si pana la cele mai bine cotate clinici! Eu nu stiu exact ce s-a intamplat in seara aceea cu Sebastian, si de aceea am doar sentimentul ca nu au platit chiar toti cei care au fost vinovati!

  Sanatate multa Sebastian!

  Te felicit Simona pentru acest post! Este cel mai bun post de-al tau, de catd iti citesc eu scrierile….

 17. Codrina, daca citesti, imi poti da detalii despre cum te-ai asigurat international? Eu stiu ca te poti asigura doar cand ai domiciliul stabilit in tara respectiva……..

 18. Bietii oameni!
  Din pacate asta e sistemul, asta e justitia. Tot respectul pentru familia Lungu care chiar se zbate sa obtina condamnarea celor vinovati!

 19. cunosc parinti care au trecut prin ceva asemanator si atunci cand au cerut explicatii medicului ginecolog raspunsul a fost sec:”stiti, la un anumit numar de nasteri se mai intampla si asa”
  fara alte comentarii

 20. Offff, cutremurator, revoltator! Oare nu pot deschide un proces international impotriva statului roman? Ar trebui sa incerce si sa ceara despagubiri substantiale. da, banii nu te incalzesc in situatia asta, dar ii pot asigura lui Sebastian tratamentele necesare.

 21. Asa ceva este la ordinea zilei in Romania.. o stiu pe pielea mea 😐 ,o stiu din cunostinte(un vaar era la un pas de moarte),o stiu din ce vad in fiecare zi.
  Presupunand ca ii dai in judecata,castigurile nu vor intrece niciodata pierderile si toate acestea din cauza unui sistem foarte prost.
  Strainatatea e calea cea mai usoara si cea mai sigura.
  Sanatate !

 22. Sistemul din Romania este unul prost. Conceput prost, aplicat si mai prost. Multi se fac medici nu pentru ca ar simti acea pasiune de a vindeca oamenii atat de necesara in aceasta profesie, ci pentru ca fie tata, mama si bunicii sunt medici si trebuie continuata traditia familiei, fie pentru ca stiu ca, in comparatie cu alte profesiuni, se castiga foarte bine (din spaga bineinteles, nu din salariu). Si ca tot veni vorba de spaga. Pacientii sunt mai vinovati decat doctorii pentru ca ei ii invata sa astepte spaga din ce in ce mai mare. Se duce nea Gheorghe la vecin si il intreaba “Vecine, tu cat ai dat la doctor cand te-ai operat?” “600 RON la prima mana, 400 la a doua mana, 300 la anestezist si cate 100 la asistente/infirmiere”. Nea Gheorghe pleaca acasa si se gandeste, ca deh, asa e omul si cand e vorba de sanatatea lui nu se mai uita la bani, “Ia sa dau eu 700 la prima mana, 500 la a doua, 400 la anestezist si cate 200 la asistente, ca sa aiba grija si mai bine de bine, ca vecinului nu i-au scos atele cum trebuie si a facut infectie” Si uite asa, desi doctorul isi trateaza toti pacientii la fel, isi umfla buzunarele.
  Referitor la cazul familiei Lungu. Problemele au inceput cand medicul care a urmarit sarcina a plecat in concediu. Noul medic curant a preluat o gravida in ultimele saptamani de sarcina. Increderea si relatiile care se dezvoltasera intre medicul care a urmarit sarcina si mama, nu au mai existat. Medicii de garda nu pot stat 20 de ore, cat a durat travaliul, langa un singur pacient. Daaaar, vina lor este alta. Daca travaliul dureaza 20 de ore, este clar ca gravida nu este dilatata suficient si atunci se impune dilatarea indusa. De asemenea, personalul medical este vinovat pentru lipsa monitorizarii gravidei si fatului. Se impunea efectuarea de ecografii la inceperea travaliului (pentru a se stabili pozitia fatului in uter) precum si la perioade fixe in timpul travaliului. Ceva imi spune ca fatul nu era pozitionat asa cum trebuie la inceputul travaliului si ca de fapt aceasta a fost motivul principal. Un fat care nu este pozitionat perfect vertical, cu capul in jos, inainte de a incepe contractiile, va incerca sa se repozitioneze in timpul travaliului si sansele ca el sa se infasoare cu cordonul ombilical cresc vertiginos. Ma rog, o monitorizare eficienta, ar fi descoperit faptul ca semnele vitale ale pruncului scad vertiginos si ar fi permis luarea deciziei care se impunea – cezariana imediata.

 23. Toti medicii si asistentele responsabile pt aceasta nenorocire ar trebui sa faca puscarie, plus obligati sa plateasca daune morale si materiale considerabile!!!! Doamne cat de trist ca se intampla asemenea cazuri…. 🙁

 24. “Pacientii sunt mai vinovati decat doctorii pentru ca ei ii invata sa astepte spaga din ce in ce mai mare.”

  In ce tara esti si de citi ani? Habar nu ai ce inseamna sa fii medic in Romania.

  Mai omule, daca nu dai spaga la doctor, te lasa sa crapi! Nici nu se uita, ii doare-n cur de tine!! Zaci pe un pat de spital. Stiu foarte bine ca orice s-ar intimpla Colegiul Medicilor nu le va face nimic.

  Da, stiu ca sint si exceptii, sint si medici buni, care nu iau spaga, dar ei sint total nesemnificativi intr-un sistem complet defect.

 25. Buna,am inteles ca cel mic are epilepsie,si desi face tratament pt aceasta afectiune inca face convulsii.Sotul meu are deasemenea aceasta boala a fost diagnosticat in urma cu 2 ani,a facut o criza pe stada si l-au trimis la spitalul judetean in Constanta,acolo i s-a prescris Depachine 500 si trebuia sa ia 2000 de unitati pe zi,dupa cateva zile de la inceperea tratamentuli a facut iar convulsii si de aici tot mai des.In martie 2005 el a fost operat pe creier si din cauza cicatricilor ramase i s-a declansat aceasta afectiune,epilepsie,iar dupa operatie medicul care l-a operat i-a prescris Carbamazepina in cazul in care are astfel de convulsii,dar medicul la care a fost acum cu aceasta afectiune nu a vrut sa ii prescrie acest medicament,si sotul meu a inceput sa ia singur Carbamazepina,si va spun ca are un an si jumatate de cand nu mai face convulsii.In concluzie va spun ca poate ar trebui sa vorbiti cu medicul care se ocupa de mititelul dumneavoastra sa incerce altfel de anticonvulsive,pt ca aceste medicamente daca nu sunt luate cum trebuie il pot imbolnavi mai rau,adica daca sunt mai puternice decat are el nevoie ii fac si mai mult rau.In privinta medicilor nu cred ca am ce comenta pt ca eu nu ii consider meedici pe aceste brute care nu se mai satura de bani si ii pun mai presus de viata unui om.Va urez multa sanatate si multa putere sa il puteti ajuta pe cel mic.

 26. Mi se pare ingrozitor. Astfel de povesti te fac sa te gandesti de o mie de ori inainte de a aduce un copil in lumea asta in care traim. Nu imi vine sa cred efectiv ca in epoca in care traim se mai intampla asemenea erori medicale. Inteleg (poate) acum o suta de ani. Acum insa e de neconceput.

 27. Simona….mi-e trist acum ca am citit asta…Un travaliu lung e ca si o boala lunga.Aproape intotdeauna e pe acolo moartea care pandeste….S-o bata Dumnezeu,tare-i lacoma… Fetita mea i-a rezistat 8 luni.pe urma? Dus-a fost…Ma rog ca Bubu sa se faca bine.
  La naiba…stau de 10 minute si ma gandesc,ca o proasta ce sunt ,daca sa dau drumul la asta sau sa sterg si sa ies tiptil…

 28. @Catalin – “daca nu dai spaga la doctor, te lasa sa crapi! Nici nu se uita, ii doare-n cur de tine!! Zaci pe un pat de spital.” Pai nu vezi ca imi dai dreptate? Pacientii ii invata cu spaga. Ca la facultate nu fac cursuri de luat spaga! Ia sa nu mai dea nimeni spaga. Sau de cate ori dati spaga aranjati cu politia pentru un mic flagrant. Sa-i vezi pe “saracii” medici ce rapid isi aduc aminte ca trebuie sa respecte juramantul lui Hipocrate!

  @Simona – Hai sa pornim o campanie anti-spaga. Stabilim pentru inceput o zi in care nimeni sa nu dea sau sa primeasca spaga. Apoi putem trasnforma in Luna anti-spaga. Banuiesc ca mediatizarea nu e o problema, nu? 🙂 Mai cunosc si alti jurnalisti, de la cotidiene importante, care sunt convins ca ne-ar mediatiza fara nici un fel de retineri. Ce zici? O incepem?

 29. Vreau sa comentez si eu, ca sa ajunga acest post printre primele la cautarile pe Google.

 30. @Catalin – si inca ceva… cei care iau spaga, indiferent cat le dai sau daca le dai sau nu, tot ca pe un rahat te trateaza. Se sterg, se spala pe maini si trag apa, daca intelegi ce vreau sa spun. De ce? Pentru ca spaga le-o dai inainte! Nu este ca un serviciu/produs pe care sa il platesti dupa ce l-ai primit!

 31. Mda, suna tare dragut cand o scrii pe net. Sa te vad pe tine ca ai mama pe un pat de spital, depinzand de doctori sau asistente, sau copilul intr-o situatie critica, dupa care tine-te de ideea asta. Eu, cand am fost in situatiile respective, m-a durut fix in cur de orice altceva in afara de viata celor dragi. Nu m-a interesat ca “stric piata” si dau prea mult, pe mine ma interesa sa fie mama bine sau copilul. La fel o sa fac si a doua oara, si a treia oara! Desfid pe oricine indrazneste sa-mi spuna altfel!

 32. Chiar.. Sunt curioasa daca or fi “cotizat” bietii oameni, in noaptea aia fatidica..

 33. Nu am dat nici cand eram in RO si nu voi da niciodata spaga pentru nimic. Nici macar pentru a-l convinge pe doctor sa “aiba grija” de cineva drag, pentru ca e platit pentru asta. Asta ii este meseria, si daca nu ii convine conditiile e liber sa isi aleaga alta meseria. Da, as cheltui si ultimul leu pentru cineva drag, dar nu pe spaga ci as duce persoana la un spital particular, in strainatate, oriunde, dar spaga nu as da. As muri cu doctorul sau asistenta de gat, daca ar refuza sa vina la patul persoanei dragi atunci cand e nevoie, pentru ca nu le-am dat spaga. Iar in secunda 2 dupa ce cineva mi-ar cere sau sugera ca ar fi bine sa dau spaga, as matura cu acea persoana pe jos. Si nu, nu este bravada de internet. Am procedat de nenumarate ori asa. Da, sunt de acord, ca dupa ce medicul mi-a salvat ruda/persoana draga/etc. sa ii ofer recunostiinta mea.. Sa ii multumesc si sa incerc sa ma recompensez cumva, nu neaparat cu bani, ci cu o bursa la un spital din strainatate, cu aparatura pentru cabinet, cu o recomandare catre cineva care poate sa ii rezolve problemele, cu recomandarea altor pacienti catre acel medic, cu o sponsorizare oarecare. Sunt o multime de alte moduri de a-ti arata gratitudinea catre o persoana care ti-a salvat pe cineva drag. Spaga este cea mai murdara dintre ele, pentru ca pui un pret de mizerie pe viata cuiva care iti este drag. Imi cer scuze pentru rabufnire, dar nu suport spaga. Cat despre asistentele care pretind si iau spaga?!?! Te rog nu ma provoca, pentru ca am cea mai proasta parere posibila

 34. Lasa-ne mai Adi cu prostiile astea, sa vezi tu ca iti moare mama in spital si doctorul nici macar nu a consultat-o in 5 zile de cind ai venit cu ea. Da, mori cu doctorul de git? Bravo, inca n-am auzit un caz in Romania ca un doctor sa fie omorit pentru ca a refuzat sa-si faca meseria. Ar merita cu virf si indesat, chiar m-as bucura tare mult sa vad o stire “cetateanul X l-a injunghiat mortal pe doctorul Y in spital; se pare ca Y i-a cerut o spaga prea mare”. Dar, nu uita, mama ta oricum moare in spital, indiferent de ce faci tu cu doctorul. Si s-o crezi tu ca la spitalele particulare e altceva, omule sint aceiasi doctori!

 35. Daa, campanie anti-spaga, hei-rup! Ma pis pe toate indemnurile astea! Sint venite de la oameni care n-au avut de-a face cu sistemul prea mult. Intreaba-l tu pe un patron cum e cind vin inspectorii de la garda! Iti cauta nod in papura, e imposibil sa iesi perfect (normal ca si legislatia e facuta ambiguu). Ei nu-ti cer spaga, iti spun doar cit e amenda. Tu te rogi de ei sa va intelegeti. Daca o faci pe nebunu’ si-i ameninti cu flagrante, atunci sa vezi fericire: azi iti vine garda, miine de la protectia muncii, poimiine de la pompieri si tot asa. La fiecare vizita o amenda, bineinteles, sa-ti intre mintile in cap.

  In mod normal doctorii sau asistentele nu-ti pretind spaga. Dar nici nu se uita la tine. Faci reclamatie? Fa tata! Ei raspund simplu ca te-au consultat o data si n-au mai avut timp de tine, ca au de 5 ori mai multi pacienti decit e norma.

  Norocul tau ca n-ai apucat sa vezi cum merge “sistemul” in Romania!

 36. @catalin – daca tu crezi ca eu sunt rupt de lume si ca nu cunosc sistemul din RO (cand am rude care au fost in sistem – vezi partea cu parerea proasta despre asistente) te inseli profund amice. Daca tu crezi ca pot rabda sa-mi fie incalcate drepturile fundamentale, iarasi te inseli. Daca tu crezi ca e mai bine sa rabzi si sa te conformezi pentru ca “asa e sistemul” e treaba ta. Dar atunci nu te plange ca Romania este unde este si ca se intampla cazuri de acest gen. Lasa-i pe cei care avem mai mult curaj, nebunie sau inconstienta sa incercam sa schimbam ceva in tara aia.

  Pe dracu nu-ti pretind spaga. Mi-au pretins si le-am ras in nas. Le-am spus ca eu nu dau spaga si daca nu le convine pot sa faca reclamatie. Si ghici ce s-a intamplat? In final m-au tratat la fel de bine ca pe cei care le dadusera spaga. . N-au stiut cine sunt si le-a fost teama? Posibil. Au realizat cameseria lor nu este sa ia spaga ci sa trateze pacientii? Nu stiu. Important este ca nu am cedat presiunilor venite de la asistenta, infirmiera, colegul doctorului, colegii de salon. A fost o mica revolta pe care o parte din salonul respectiv a castigat-o.
  Mi-au pretins spaga la vama aproape de fiecare data cand am revenit in tara. Crezi ca le-am dat? Nu. Acum doi ani mi-au pretins spaga si la plecare, pentru 1.5 kg in plus la bagaj. I-am refuzat, si am inceput sa scot ce era in plus. Ghici ce s-a intamplat? Mi-a spus “Lasati, nu este nevoie, de data asta merge si asa. Dar data vviitoare va rog sa va incadrati in greutatea admisa” Mi-au cerut spaga la buletine, la primarie, peste tot pe unde m-am lovit de oficiali. M-am facut ca ploua de fiecare data si le-am spus ca in fisa postului lor nu scrie pe nicaieri ca trebuie sa le dau spaga pentru a isi face indatoririle de serviciu. Nu sunt bine platiti? Nu e problema mea, nu sunt eu obligat sa le completez finantele. NU le convine, sa isi schimbe meseria, sa emigreze, e problema lor. Nici eu nu culeg banii din pom, muncesc pentru ei.

  Zici ca vine fiscul si iti da amenda? De ce iti da amenda? In proportie de 90% cel putin, omul are un motiv legal pentru care iti da aceea amenda. In loc sa ii dai spaga, o platesti si daca a avut dreptate remediezi problema. Daca nu, te duci la tribunal si o contesti. Si o contesti si pe a doua, si pe a treia, si pe cea de la pompieri si de la sanepid si de oriunde ar veni si nu este corecta, pana cand vor renunta. Dar daca sunt corecte, atunci le platesti, ca d-aia sunt amenzi, sa le platesti, si apoi corectezi. Vreti sa se schmbe ceva? Numai voi puteti sa o faceti. Boicotand serviciile, implicandu-va in viata societatii, cu spirit civic. Dar in RO v-ati invatat asa… “lasa ba, ca merge-asa, ne-am obisnuit cu ea.”

 37. Ah, inca o chestie. Nu-i ameninti cu flagrantul, ci chiar il faci! Amenintarea e perceputa ca o invitatie la negociere.

 38. @val24m: WHAAAAAAAAAAAAT??????
  si nu… nu astept sa-mi si raspunzi (insist chiar sa n-o faci, nu ma intereseaza vreo explicatie suplimentara), era retorica intrebarea.

 39. altfel, vreau si eu sa zic ceva:
  nu toti medicii sunt niste monstri cinici, iar mare parte dintre cei care sunt (pentru ca, asa e, unii sunt) au fost pervertiti de sistem. atata timp cat sistemul nu se va schimba din temelii, nu se vor opri nici productia de monstri, nici accidentele de care nu e neaparat vinovat factorul uman (incendii etc.).
  pe de alta parte, exista si medici care: 1. nu pretind si nu asteapta spaga; 2. nu te refuza, daca le-o oferi, dar nici nu te trateaza altfel, daca nu le-o dai. la fel e cu asistentele. hai sa nu generalizam la modul fundamentalist, nu tre’ sa sarim acum cu topoarele sa omoram fara discernamant toti medicii si toate asistentele, ca pe niste criminali in serie.
  nu in ultimul rand, si ce zice Adi_MN e foarte coerent si greu de contrazis. sistemul s-ar putea sa nu fie neaparat o scuza. vorba lui: daca stii ca vei fi platit mizerabil ca medic si ca vei ajunge sa iei spaga (plus, foarte probabil, un robot cinic), nu mai bine iti alegi din capul locului alta meserie?
  da, stiu, e greu de gandit asa, pentru ca traim intr-o tara in care invatam din fasa ca spaga (data sau luata) e acceptabila si ok.
  singura speranta pare o dictatura a binelui, care sa rada din temelie, brusc, fara preaviz si pentru totdeauna, toate lucrurile ilegale permise pana acum. adica – practic – un nonsens. un rau bun, gen. concept care nu s-a inventat inca si nici n-o sa se inventeze vreodata. 😥

 40. Singura ocazie cu care am dat vreodata spaga a fost in spital, pentru copii. Si nu pentru ca as fi simtit ca viata lor depinde de asta ci pentru ca mi se pare ca este felul meu de a corecta un sistem tampit care pretinde performanta de la niste oameni care sacrifica multe si sunt platiti execrabil pentru asta. In schimb nu am stat niciodata sa inghit mizerii de la vreo asistenta sau doctor sau oricine altcineva, cand ceva nu mi-a convenit am intors spatele si am plecat.
  Aici e de fapt cheia, cand oamenii vor renunta la atitudinea de omizi umile atunci cand calca pe holurile spitalelor atunci vor primi si respectul si tratamentul cuvenit, cu bani nu cumperi decat serviciile unor prostituate la calitatea aferenta (ok, exemplu prost )

 41. Adi_MN, intamplarea face sa am prieteni foarte buni medici. Ei isi asuma banii extra pe care ii primesc prin prisma faptului ca altfel nu ar putea trai. Si crede-ma, spagile alea fabuloase nu sunt asa fabuloase cum ne place noua sa credem, poate pe la un salariu bun de multinationala.
  Altfel ar pleca in afara in secunda doi, iar pe multi chiar nu ii inteleg de ce nu o fac pentru ca acolo ar trai clar mai bine ca aici. Dar nu vor sa plece, au aici familie, prieteni, vor sa traiasca in Romania, nu in Germania sau Franta.
  Mie imi place de astia care isi traiesc viata dupa principii solide, serios. Numai ca e usor sa faci asta de pe pozitia care iti convine sau dupa caz, din tara care iti convine. Eu de exemplu imi permit luxul de a alege medicul la care ma duc sau clinica la care ma duc de unde si atitudinea relaxata. Abia cand auzi povesti cu batranele care vin la doctor cu un pui si zece oua de tara si 10 lei si lacrimi in ochi sa le salvezi sotul intelegi ca lumea functioneaza totusi altfel.
  Imi povestea un prieten chirurg ca a operat o babuta care a venit cu trenul din Maramures, singura, direct la spital. Si femeia a fost asa de fericita ca i-a promis ca ii aduce niste zacusca cu ciuperci cum numai ea stie sa faca. Ceea ce a si facut, o saptamana mai tarziu: s-a suit in tren, a facut o noapte pe drum, a venit direct la spital, a asteptat pe holuri cateva ore, i-a dat trei borcanele si a plecat sa prinda trenul de seara.

 42. @ andrei: ideea asta cu zacusca de ciuperci e bună. Numai că:
  – la medicii buni punem ciuperci comestibile;
  – la medicii răi punem altfel de ciuperci, să dea în diaree!!! 😯

  Deci să le dăm zacuscă, zic.

 43. “au fost pervertiti de sistem”
  Sistemul nu este mereu ceva de sine statator.
  Si noi contribuim in mare parte la formarea lui.
  Pe scurt: nu numai sistemul este de vina.

 44. fam. lungu (sebi,gina, nansi)

  Va multumim mult la toti cei care ati scris. Multumim Simona. Am simtit de multe ori revolta voastra, am simtit compasiunea voastra iar pt noi inseamna mai mult decat puteti sa intelegeti. Sentimentul singuratatii in fata lucrurilor de acest fel este unul coplesitor uneori.
  Aici nu este vorba de o poveste cu medici infioratori (si noi cunoastem destui medici care sunt oameni senzatioanali) ci este vorba de o poveste a unui copil care sufera si a carui suferinta capata un minim sens numai daca oamenii o cunosc.
  O sa raspundem rapid la cateva intrebari
  1. Daca am dat spaga ? Raspuns: desigur! Si cred ca raspunsul nu este o surprinza atunci cand este vorba de copilul tau. Si a fost una destul de generoasa. Insa sa nu cadem in pacatul de a crede ca daca nu am fi dat spaga un copil ar trebui sa sufere.
  2. Val24m intreaba Ce fel de “barbat” e tatal, daca acesti criminali inca mai respira?
  Ca fiind cel vizat de intrebare am sa iti raspund Val: uneori nici eu nu stiu cum fac fata si crede -ma ca nu lasitatea m-a oprit pana acum sa nu fac un gest extrem. Cat priveste a doua ta observatie trebuie sa iti spun ca este facuta putin ca insensibil. Sebi este ingrijit foarte bine si incercam sa ii aducem cat mai multa bucurie in viata. Sebi este copilul nostru si il iubim ca atare si asa cum nici tu nu ai gandi in termeni de bani daca ar fi in joc viata unui apropiat nici noi nu o facem.
  Oameni buni chiar conteaza faptul ca ati spus ceva! Indiferent de reactie. Uneori in fata unui rau de asemenea proportii nu stii cum sa reactionezi. Important este sa o faci pt cei care sunt obligati sa reactioneze. Va rugam doar sa dati povestea mai departe!
  O mentiune speciala pentru cei care au trecut sau trec prin momente asemanatoare: pentru voi va spunem doar ca am vrea sa va cunoastem. Mai mult nici noi nu stim ce putem adauga.

  • Mi-as dori foarte mult sa iau legatura cu aceasta familie pentru ca unul din doctorii vinovati in cazul lui Sebastian m-a mutilat si copilul meu a murit din neglijenta lui!!!

 45. Adi: un coleg de scoala a avut o mica firma de amenajari interioare. Intr-o buna zi i-a venit in vizita un inspector de la garda, i-a dat amenda, colegul meu l-a injurat si l-a amenintat ca se duce la politie. In luna urmatoare a avut aproape in fiecare zi inspectii. In cele din urma si-a inchis firma. Sigur, a contestat prima amenda, dar nu a mai avut destul bani incit sa astepte ca justitia sa-i dea dreptate (la vreun an si ceva). Ti-am spus ca e usor de zis “ai luat amenda pentru ca esti vinovat”, dar nu stii cit de complicata e legislatia, si nici nu stii ca se schimba de la o zi la alta. In multe cazuri amenda variaza foarte mult, de exemplu intre 10 milioane si un miliard. Daca o faci pe nebunu’ primesti un miliard. Nu iti permiti s-o platesti.

  Nu toti medicii au salarii de mizerie. Chiar deloc. Sigur, rezidentii da, au salarii mici, dar cei mari, profi universitari de exemplu, au salarii foarte bune. Tocmai insa ei iau cele mai mari spagi.

 46. @fam. lungu (sebi,gina, nansi): întrebarea cu șpaga avea altă cheie: “oare, dacă dai, chiar poți fi sigur că vei fi tratat cu atenție”? cel puțin, eu așa am înțeles-o.
  și nu, nu e o poveste a unui copil care suferă. e o poveste a unui copil care suferă pentru că așa au ales pentru el niște medici, un sistem, o țară… cel puțin, eu așa o văd.

 47. Doamne, ce poveste ingrozitoare… cand eu tresar la fiecare raceala a fetitei mele si nu dorm de grija sa nu faca febra… sa fii asa de aproape 3 ani… e inimaginabil.. nu vreau sa sune gresit, dar, daca nepasarea unor oameni, oricare ar fi ei, mi-ar nenoroci in asemenea hal copilul, eu i-as strange de gat.

 48. Cunosc pe cineva care a ajuns sa suporte peste 20 de interventii chirurgicale ca urmare a “bunei practici” din sistemul medical romanesc. Persoana respectiva nu cunoaste sentimentul de a fugi sau de a merge pe bicicleta. Povestile pe care le citim, ca cea din postul tau, ne fac sa ne simtim rau/prost/etc. Atitudinea corecta fata de acesti “specialisti” ar fi sa`i luam de manutse si sa`i ducem intr-o padure. Acolo sa`i lasam imbracati doar in niste ismene subtsiri si fara nimic altceva in plus. Incalcam drepturile omului? Care om? Omul care a incalcat drepturile unui copil inainte ca acesta sa afle ce`nseamna lumea?
  Medicii din sistemul romanesc au salarii bune, salarii care se compun din ce le da statul + “cacalau, Maria Ta!” din ce aduc oamenii de acasa.
  Faptul ca donam 1-2-3…. jdemii de euro catre cei care sufera este laudabil.
  Laudabil ar fi sa nu mai “donam” catre omul cu targa, femeia de serviciu, asistenta de pe etaj, asistenta sefa, medicul rezident, medicul curant…. controlorul de la ratb, militianul de la circulatie….
  Laudabil ar fi ca 5% din persoanele care doneaza sa mearga intr`un adapost pentru persoane cu probleme (indiferent de probleme).
  Cand vezi 10 copilasi in carje ca joaca fotbal… parca stai sa te gandesti altfel ca faptul ca dimineata te supara un cos aparut pe nas sau ca parul nu`tz sta bine.
  Laudabil ar fi sa mergeti voluntari in spitale de pediatrie si sa oblojiti ranile sufletelor pe care le gasiti acolo.
  Laudabil ar fi……
  Laudabil, pentru societatea noastra, ar fi ca mie sa nu`mi curga lacrimi pe obraz in momentul in care citesc si scriu astfel de randuri.
  Va doresc o alegere buna!

 49. Simona: de ce n-ai dat si numele medicilor? Stiu ca nu-i doare prea mult, dar macar la o cautare pe google sa le apara numele alaturi de realizarile lor profesionale. O minima recunostinta, ce dracu!

  Brrr … acum am citit si eu ce a scris distinsul domn val24m.

 50. Tino Pagno via Facebook

  Mama,Doamne…!!!…

 51. Sa mai comenteze cineva despre femeile care aleg sa nasca prin cezariana intr-o tara precum e Romania…. Sa mai indrazneasca cineva sa spuna ca, vezi Doamne, nu e natural si alte bla-bla-uri din astea… Imi multumesc pentru inspiratia pe care am avut-o de a naste prin cezariana de fiecare data cand citesc asemenea povesti…si asta se intampla tot mai des… Si va dau cuvantul meu ca acesta a fost motivul principal pentru care am ales cezariana… ca puiul meu sa aiba mai multe sanse la o viata normala, sa nu depinda de cheful unui medic nenorocit, de moase si asistente inconstiente si inumane.

 52. fam. lungu (sebi,gina, nansi)

  @Simona Tache: spaga este vazuta ca o conditie necesara dar nu suficienta pt a fi tratat corespunzator. Sunt de acord cu tine Simona ca avem de a face cu o vina specifica. In cazul nostru nici macar nu este vorba de sistem. Motivam prea mult si prea usor prin vina sistemulul care este inteleasa ca vina nimanui. Acest oameni au ignorat cu buna stiinta ceea ce stiau ca au de facut. Iar acestia oameni trebuie sa plateasca. Oamenii astia nu sunt monstrii ci doar indiferenti. Iar indiferenta are aspecte monstruoase. Ei nu au ce cauta in sistem. Si de abia in acest moment sistemul incepe sa functioneze, atunci cand trebuie sa apere pe cei care trebuie sa plateasca.

  • Am o poveste aproape la fel fetita mea sa nascut pe 28 iulie2011 dupa 20 de ore de travaliu in care doctorita a spus ca asa e mai bine sa nasc natural ca sunt tanara cand a vazut ca nu ms mai putam tine pe picioare ma bagat in cezareana am nascut o fetita perfect sanatoasa dupa spusele ei.Fericirea noastra a tinut doar doua luni cand Ariana fetita mea intro noapte a intepenit am mers de urgenta la timisoara si acolo a urmat cosmarul nostru facea nenumarate convulsii dupa doua luni de chin am facut un rmn si nea spus ca are epilepsie sunt f multe de povestit .Acum printesa mea face 4 anisori si nu sta nici in fund si nu prinde cu manutele dc am putae lua legatura sa imi mai dati cate un sfat vas fi foarte recunoscatoare sanatate multa .

 53. In anul de gratie 208,un animal(“beizadea”),m-a accidentat langa Biserica Elefterie(aia de pe mijlocul drumului),dand cu Peugeotul personal(cumparat de taticu’) peste mine,eu neavand nicio vina!!!!Animalul a venit pe contrasens,in momentul accidentului avea 0,72/000 alcoolemie,plus ca era “sub influenta substantelor psihotrope” conform IML.Ce credeti ca s-a intamplat in 2009???Gagiul a primit 6 luni cu suspendare!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Nici-o problema mi-am zis eu,o sa-l bata Dumnezeu!!!!!!
  Drept care in 2010,m-am transformat in Dumnezeu,am profitat de obtiunea “suna un prieten”,l-am prins pe “jmeker”,l-am batut pana ne-a durut parii din mana,rezultatul fiind unul satisfacator.Baeatu’ jmeker merge de vreo aproape 2 ani in scaun “electric” si mai nou in carje!!!Nu imi este mila de el si nu imi fac procese de constiinta.Si asta din cauza faptului ca animalul in momentul accidentului,in loc sa ma consoleze,mi-a zis verde in fata,”Ce plua mea bai boule,cauti pe drum?”,cu toate ca era trecere de pietoni pentru mine!!!!!!!!!Din aceasta cauza,i-am dat si eu sa aiba!!!!!!!!!!!!Tasre cred ca pe urmatorul il tai de pe lista vietii!!!!!!!!!!!!

 54. Din aceasta cauza eu spun ca parintii acelui copilas nu au sanse la dreptate legala!!!!!!!!!Dati-le foc la magarii care merita!!!!!!!!!!!!!

 55. @catalin – imi pare rau ca trebuie sa ma repet. Dar de ce trebuie ca eu, tu , el, ei, noi sa ii sprijinim din salariile noastre (mai mari sau mai mici) pe doctori si sau pe asistente? 90% dintre cei care dau spaga au salarii mai mici sau cel mult egale cu ale medicilor!!! Nu te supara, dar ei si-au ales singuri meseria asta. Nu te-ai dus tu si nimeni altcineva cu pistolul in mana sa ii ameninti “Va faceti medici/asistente sau muriti acum?” Stiau foarte bine la ce se inhama. Stiau care sunt salariile. De ce au ales medicina? Atata timp cat pretind si primesc spaga sa nu-mi spui ca au facut-o din dorinta de a salva oamenii pentru ca nu am cum sa te cred. Pot foarte frumos sa ii deshida propriul cabinet particular unde sa isi stabileasca singuri tarifele. Pot sa faca ore suplimentare. Pot sa predea la facultati. De ce trebuie sa ia acei bani, pe care sarmanii oameni abia au reusit sa ii adune? Daca tot vor sa faca ceva pentru oameni sa deschida un cont in care oamenii sa depuna acei bani, iar banii sa ii foloseasca pentru aparatura noua, pentru medicamente, pentru imbunatatirea conditiilor din spitale.

  Raman la parerea mea. Ti-ai deschis o afacere esti obligat sa respecti legea si sa ai totul in ordine. Se schimba legea? Nici o problema. De-asta exista monitorul oficial, ca sa afli ca s-a schimbat ceva si sa studiezi. Ai carne expirata in congelator si te-a amendat pentru asta? E de vina el? Nu cred. Ai sobolani care iti umbla pe marfa. E de vina sanepidul? Nu cred. Nu ai stingator de incendiu. E de vina pompierul? Nu. Ai contabilitate dubla. E de vina fiscul? Nu cred. Ai marfa de contrabanda sau fara acte de provenienta. E de vina fiscul? Nu! Si atunci? Ai angajati fara carte de munca. E de vina altcineva? Nu! Iti garantez eu ca daca totul este in regula nu au ce sa iti faca. Am avut un butic in RO pana sa emigrez si am avut un magazin si aici. N-am luat amenda nici in RO si nici aici.
  De ce in alte tari se poate face treaba fara spaga? De ce sa ramanem condamnati la un balcanism feroce?

  Hai sa nu ne mai ascundem dupa sistem si sa schimbam o data sistemul asta nenorocit pana nu se alege praful de tarisoara aia.

 56. perfect de acord cu adi.
  A atins un punct culminant

 57. Adi,felicitari ptr tot ce ai spus aici,si eu locuiesc in vest,unde lucrurile functioneaza normal,civilizat iar copiii se nasc si fara spaga..e tragica povestea acestui copil,dar un spital particular nu e o solutie mai buna cand vrem copii sanatosi?Medlife a devenit cunoscut in toata Europa,e in Bucuresti,spaga data astora ar fi putut fi ft bine folosita ptr nasterea micutului in aceasta clinica particulara..fiind si eu medic,sint sigur ca exista si altceva,nespus poate..este oricum regretabil si va doresc putere sa va traiti viata alaturi de Sebi cat mai normal cu putinta!

 58. Adi_MN are perfecta dreptate. Nici eu nu dau si n-am dat spaga in Romania, m-am certat cu asistentele si doctorii pana cand m-au scos in branci afara din spitalul unde nastea cumnata mea, la care nu s-au uitat o ora intreaga, cu toate urletele pe care biata femeie le scotea pe coridor, la 2 noaptea. Alea 5 zile si nopti cat a stat internata le-am petrecut in sau in fata spitalului si la telefon cu autoritatile sanitare. De frica, da. De frica pentru sanatatea si viata ei si a nepotelei mele, stiind clar ca, fara spaga, nenorocitii aia dinauntru au posibilitatea sa-i schimbe radical viata si nu in bine. Iar bani nu se pot da pentru ceea ce esti deja platit sa faci si pentru care ai ales, se presupune, cu constiinta. Am trait 25ani in Romania si cand am ales sa emigrez si-am vazut ce se poate si cum se poate trai intro tara civilizata cu adevarat, am ramas cu gura cascata! Sistemul e puternic, adevarat, si se poate schimba radical doar din varful lui, dpdv al justitiei – care are lacune mai mari decat sistemul sanitar, din pacate. Dar noi nu putem alege sa fim niste marionete la cheremul altora doar din teama. Da, si mie mi-a fost teama, dar mai teama mi-a fost sa ma transform eu, la randul meu, intro marioneta.

  A si Civilizatu’, nu esti cu nimic mai bun decat animalul care te-a lovit. El avea scuza constiintei si a intelectului, probabil, cat o nuca, plus bautura si drogurile. Tu ce scuza ai avut?

 59. @fam. lungu (sebi,gina, nansi):
  Multumesc pentru tonul temperat al raspunsului. (Nu ca altii..)
  Itrebarea poate parea cinica doar daca nu stii ca vine de la cineva care a fost confruntat cu perspective de a ramine ORB tot datorita MEGAmedicilor din Romania. Te rog sa ma crezi ca la vremea respectiva alesesem un drum peste balcon (et.9) unei vieti in neputinta pe spinarea familiei…
  Cit despre javrele din cazul vostru:
  Daca doar impingi un “cadru” in spital, e caz penal. Daca “accidental” calci cu masina respectivul “cadru” afara din spital, iti iei 6 luni cu suspendare.

  IMHO, civilizatu’ a gasit singura cale de a trata cu leprele.

 60. Nici nu am cuvinte:( ,cand vezi cate un astfel de caz ai da tu din sanatatea ta ptr un astfel de puiut ,e inimaginanil dar exista miracole,D-zeu sa va ajute

 61. Este cumplit prin ceea ce trece Sebastian, desi pe domnul Lungu il cunosc oarecum n-am stiut de suferinta prin care trece dansul si familia lui. Ma voi ruga ca micutul sa fie bine si sa poata avea o viata cat se poate de normala. Iar parintilor le doresc putere pentru a merge mai departe si a lupta

 62. @val24m: cred ca suferi de vreo boala psihica sau ai creierul amputat

 63. Cineva sugera site-ul doctorbun.ro .

  Poate ar fi util sa li se scada ratingul generos acestor 2 doctori:
  http://www.doctorbun.ro/doctor-cristian-radoi-ditescu_3870.html#comments
  http://www.doctorbun.ro/doctor-ana-mirela-moarcas_2909.html

  Incredibila indiferenta acestor cadre medicale. Si sunt absolut sigura ca se fofileaza si acum pe unde pot doar-doar o uita lumea ce-or facut.
  Imi pare extrem de rau pentru familia Lungu si ii voi ajuta si eu cat pot, le doresc multa putere pentru mai departe, si multa sanatate, copilasul lor sa ajunga la un moment dat cel pe care si l-au inchipuit in urma cu ani buni cand si-au facut planuri pentru o familie frumoasa.

 64. @cristina: Nu-i bai. Atit te duce capu’, atit poti comenta. 😉

 65. Nu va lasati! Este teribil prin ce treceti, dar sper ca puiul vostru sa va dea putere sa ii faceti pe cei raspunzatori sa plateasca

 66. Sebi, Gina si Nansi, nu cred ca exista cuvinte care sa descrie viata si lupta voastra. Eu nu-mi pot exprima sentimentele pe care le-am trait citind povestea voastra. E mai mult decat incredibil felul in care vi se neaga dreptul la o viata linistita si normala. Felul in care nici o institutie dintre cele implicate in procesul lung de “ancheta” nu se sinchiseste o clipa despre faptul ca la mijloc sunt nu numai vietile voastre, ci un sir nenumarabil de alte vieti, daca medicii Radoi si Moarcas nu sunt zguduiti (aruncati din sistem in puscarie) cum trebuie.
  Da, e normal sa va simtiti singuri. Pentru ca, in afara de noi, niste cvasi-anonimi care scriem sa va incurajam, sa ne indignam si in speranta oarba ca lucrurile nu vor ramane asa, traiti zi de zi un zid al refuzului realitatii si dreptatii voastre. Cum sa nu te simti singur, haituit, negat?! Sunt doua realitati paralele.
  Da, aveti pentru ce lupta si eu mi-as dori cat pot eu de mult sa va apot ajuta mai mult decat cu vorbe si altfel decat intr-un cont bancar…

 67. o scrisoare deschisa prin care sa cereti reformarea sistemului medical nu v ati gandit sa formulati? bine ca va deranjeaza cateii de pe strazi.

 68. […] spus povestea lui Sebastian. Iată o urmare a ei: Casa de licitaţii Goldart Calea Dorobanţi nr 127-129 Invitaţie […]

 69. @@Andreea
  Si cum ar trebui reformate canaliile ocrotite de Colegiul Medicilor in opinia ta? Daca ma inveti, fac scrisoarea, ca am talent.

  @@toti
  Pe urma, nu realizez foarte bine media de varsta a celor care au comentat pana acum si, daca este una tanara atunci voi lansa invitatia de a parcurge “Arta conversatiei” de Ileana Vulpescu. Cei care nu au la activ aceasta lectura, un soi de capodopera as indrazni, scrisa “ieri” dar care pare sa vorbeasca tocmai de medicii romani de azi, ar putea descoperi ca medicii romani au o anume trasatura de caracter greu de definit de un mediocru ca mine si ca “jegul” interior emanat de carcterul multor apartenenti la aceasta profesie este, mai gros decat noroiul din Giulesti Sarbi dupa trei zile de ploaie, si mai vechi, de cazurile cunoscute noua prin mass media ultimilor 15 ani.

  Cunosc intru-catva familia Lungu. De putine ori am incercat sa ajut cu cate ceva dar mare lucru n-am putut face. Am oferit ajutor in bani dar mi s-a parut ca fac un gest fals, chiar obscen indiferent suma. Ma simt cumva vinovat ca daca ne-am intalni, ca oamenii normali, ar fi dificil sa vorbim despre evolutia copiilor nostri fara sa ma simt de doua ori vinovat. Si ma izolez intr-o neputinta care ii tine si pe ei izolati. Poate ca sunt nesimtit, poate nestiutor.
  La ultima criza a lui Sebi din martie acest an Alina a intrat in spital avand o fizionomie normala si cand am revazut-o dupa ce micutul a trecut criza cu bine, am avut acea senzatie pe care o ai cand vezi pozele cu somalezi, fapt care m-a facut sa ma intreb cum de mai rezista.

  De aceea ma urmareste o intrebare pornind de la aceasta drama oarecum apropiata mie si continuand cu, din pacate, atat de multe altele atestate oficial de media (suntem totusi tara unde salvarea a lasat bolnavul in pijama pe trotuar iarna si unde la maternitatea Giulesti copii au fost spalati pe cap cu acid si mai apoi au luat putin foc, iar o fetita muscata de caine a fost trimisa acasa ca sa moara) si nu pot scapa de ea: oare cine a bagat in pamant mai multi nevinovati intre 1947 si 2012, Securitatea si mecanismele ei de dupa Ceausescu sau corpul medical roman?

  Tragediile de tip Lungu, Giulesti sau Salvarea care te lasa pe caldaram au in comun o foarte mare nepasare si ingalare a medicilor calificati ai Romaniei, care acced in posturi de management spitalicesc, nepasare si ingalare care trage in constiinta acestor profesionisti o linie foarte clara intre profesionalismul (DE CARE MULTI CHIAR DAU DOVADA) si umanism (CARE LA CEI MAI MULTI PARE TOTAL ANIHILAT). Caci umanismul pare sa le lipseasca la greu specialistilor medici romani. Numai asa este posibil ca “Dorel” sa carpeasca instalatia electrica din salonul unor nou nascuti, doar atuncic cand IMPLICIT TIE, CEL INSARCINAT SA AI CEA MAI MARE GRIJA, nu-ti pasa mai departe de palmares si scor de cei carora le prescrii alinare stiintifica.

  Cand spaniolii au invadat popoarele din America de Sud au uimit prin doua lucruri: cruzimea cu care ii macelareau pe bastinasi si piosenia cu care se inchinau la Dumnezeu imediat dupa macel. Similar, medicii romani salveaza vieti in momente cu adevarat critice, lasand apoi vietile salvate sa moara de mana unor slujbasi tolerati tot de acestia, doar prefacandu-se ca le pasa si de altceva in afara de un bilant aducator de prestigiu si spaga cat mai voluminoasa. Medicii romani par sa ignore sau sa nu aiba habar ca orice masinarie reparata, are nevoie de o mentenanta pe masura.

  Marele profesor (CU ADEVARAT MARE) de la Giulesti a parut mai mult incurcat de ce s-a intamplat, oarecum chiar deranjat, decat cu constiinta incarcata ca, angajati ai domniei sale, in spitalul domniei sale, au putut arde de vii bebelusi, pe motivatia generala ca salariile sunt prea mici…

  @@pentru cei care sustin ca spaga este mica la medici
  Cum cuantifica cineva oficial nivelul spagii in sistemul medical? Se considera mica sau mare o spaga de 100 per zi? Cand devenim ipocriti, cand spunem ca spaga este mica sau mare?
  Sa presupunem ca, cea mai mica spaga a unui angajat dintr-un spital romanesc este de 50 lei in total pe zi. La 22 de zile lucratoare asta inseamna 1100 lei neimpozabili adaugati la leafa neta de mizerie de 600 de lei (tot sa presupunem). Nu discut despre cei care lucreaza in sanatate pe acest salariu, desi, daca nu le convine pot oricand pleca, nu sa dea impresia prin statornicie ca chiar le pasa cu ardoare.
  Ci de cei care lucreaza pe 1100 de lei cel putin. Refaceti calculul pentru orice nivel salarial incepand de la 1000. Si indrazniti sa luati in considerare si spagi constante mai mari de 50 de lei per zi.

  O zi buna va doresc la adapost de tristetea familiei Lungu.

 70. @@ OliverSw
  Stimate, cum se cheama clinica aia particulara unde a murit un pic copilul familiei Ciprian Constantineanu? Sau nu era particulara? Indiferent forma de administrare a capitalului, medicii, asistentele si “Doreii” sunt ACEIASI!!!
  Daca doresti sa apofundezi, sincer m-am saturat de apatrizii care imi dau lectii prin corespondenta, te invit cu acordul gazdei de aici, pe:
  http://www.rauwoitorul.ro/articol/generalitati/aceeasi-intrebare.html

  Simona Tache,
  scuze din suflet, nu pescuiesc dupa reclama, doar sper ca macar unul din zece mii sa-si foloseasca mintea in combinatie cu modestia.

 71. Ah, sa nu uit, aceasta drama a fost generata de spitalul condus pana aproape de data nasterii lui Sebastian de un manager numit Sorin Oprescu, rezultatele directiunii acestuia fiind si cele pe care cu multa cenzura decenta vi le-a descris familia Lungu mai sus.

  Pe acest om l-au votat bucurestenii perpetuu naivi primar, adica manager peste un oras mare, vesnic imbatati cu legenda lui Andri Popa despre care inca mai spera sa apara si sa participe la alegeri, ca sa le imparta lor dreptatea, desi habar n-au ce hram ar avea Mr. Popa ca om politic…
  Date fiind acestea nu stiu de ce se mira toti de mahmureala de dupa fiecare scrutin.

 72. […] citi povestea întregă aici, la Simona Tache. Vă va […]

 73. Doamne,cat de superficial puteti sa fiti totusi…stiti ,da,e trista povestea acestui copil,dar eu am fost pacienta a Dr Radoi si nu puteti sa stiti cat de frumos se comporta si cata grija are,daca nu stiti ce s-a intamplat defapt nu mai dati cu pietre,nu a fost vina dansului,nu se ocupa el de caz si pe langa asta nici nu a fost anuntatt!stiti ca si dansul are copii?stiti cat indura mai ales ca si copii dansului vor afla despre asta?acuzati pe cine este vinovat nu pe cine nu!!!

 74. cu rusine si mare durere recunosc ca pana in seara asta (15.01.2013) nu am aflat de acest caz. Poate si din cauza ca REFUZ de ani de zile sa “inghit” minciunile, aberatiile si aburelile celor care inceacra sa ocupe “prime time” ……In seara asta, se pare, am facut o exceptie…. M-a incitat turcescu…si MRU sa-i urmaresc. Astfel…cautand “cazul sebastian lungu” am aflat de aceasta drama. Totodata am luat la cunostinta de asa-zisele “valuri de cerneala” ce … au curs in 2007-2008, in presa.. Nu vreau sa par cinica dar…..SO WHAT??? Apa trece…pietrele raman, cu alte cuvinte…. bolovanii ramasi in sistem sunt tot acolo. Cei doi parinti, Alina sau Gina si Nansi se lupta cu sistemul/ organizatiile mafiote (atat din SANATATE cat SI DIN POLITIE / PROCURATURA) de 5 ani si-si traiesc drama tot de atatia ani. 5 ani de cosmar !
  si presa cum a tratat subiectul??? cu tot folow-up-ul realizat de “investigatii media”…????? ca pe un subiect “de moment” (gen “deces s.nicolaescu” ) = generator de rating.

  App Simona. Mai reprezinta ceva “presa…a-n’spcea putere in stat”?????? Acilea…e iar enorm de discutat……Sau presa s-a multumit sa trateze subiectul la “diverse” la acel moment…si apoi…si azi. Si s-a oprit. poate s-a plictisit,
  Multumesc Celui de Sus ca mi-a ajuns fetita la 20 de ani….sanatoasa, desteapta, frumoasa….ca am avut parte la nastere de un OM ca si doctor…..dupa un travaliu de 22 de ore…ca mi-e sanatoasa….
  Dar am trait in seara asta drama parintilor lui Sebastian. Ca si cum s-ar fi putut intampla acum 20 de ani….si mie.
  Ma intreb totusi…de ce presa (ca si “putere in stat”) nu poate rasturna sistemul mocirlos, ordinar, mizerabil……?
  de ce presa – ca si asa-zisa “putere in stat” , e drept in democratiile originale, reale – nu poate (SAU NU VREA????) sa faca mai mult…..

  @SimonaTache : ai puterea sa raspunzi? Daca nu ca ziarist macar ca femeie si….iertare dc gresesc…viitoare mama…
  Cum ti-ai canaliza puterea de-a lupta cu acest sistem in agonie in dubla calitate: SI de jurnalist SI (exercitiu de imaginatie !) ….. de mama??

  PS un soi de concluzie personala: presa din romania (jurnalistii / ziaristii …bleah….) nu mai reprezinta nimic in ultimii 10 ani decat dorinta nebuna , sprintul , dupa rating… ATAT. e jalnic. Si pentru voi si pentru noi, cei care mai pastram o farama de speranta ca s-ar mai putea rezolva cate ceva prin romania …..

 75. nu am cuvinte sa pot exprima ceea ce simt dar ii inteleg perfect pe acesti parinti pt casi noi de asemenea parinti tine 27 respectiv26 am adus pe lume un copil care ar fi trebuit sa fie un copil foarte sanatos dat fiind ca in timpul sarcinii totul a fost mai mult decat ok.Baietelul nostru s-a nascut cu un sindrom foarte rar treacher collins se numeste care ar fi putut fi vazut de la o singura ecografie care a fost facuta in 3d dar din indiferenza si comoditatea unui medic copilul meu sufera cat nu am suferit noi parintii lui in anii addunati practic s-a nascut fara cerul gurii nu are pavilionele urechilor nu poate inghiti si respira cu ajutorul unui tub de oxigen,deci inteleg perfect acesti parinti care sunt sigura ca si ei ca si noi sunt plini de ura si durere.

 76. a-ti incercat sa va interesati despre metoda stamina?stiu ca vindeca aproape orice

 77. Vroiam sa va intreb in primul rand ce varsta are copilul acum si in ce stadiu este? Cea ce se intampla este groaznic si din nenumarate motive nu se sfarsesc niciodata.
  Cum se numeste doctorul care va urmarit sarcina? Trebuia sa nasteti cu Dr. Radoi?

 78. mi-am raspuns singura la intrebarea cu varsta, povestea asta ma facut sa nu mai vad cifrele :((

 79. Petrisor George

  Din pacate cazul nu este singular. Nepotul meu Andrei, la o manifestatie sportiva a suferit un grav accident pe 2.09.2012. Dupa un sir de greseli in tara, a ajuns in Germania unde, peste 2 luni, cu vreo 10 operatii s-a reusit sa se repare partial ce s-a stricat in tara cu eforturi extraordinare dar cu rezultate modeste. Pe 27.o7.2013 face 18 ani. Este un model de curaj si lupt. Ii spun “LA MULTI ANI”
  Pentru a-l cunoaste mai bine pe Andrei accesati:
  http://rugativapentruandrei.wordpress.com/
  ALĂTURI DE ANDREI!

 80. POATE CINEVA SA MA PUNA IN CONTACT CU CORINA DIN BACAU? MAMA MEA A MURIT STUPID -DIN VINA DOCTORILOR -DE LA O ECOGRAFIE. VREU SA INCEP SI EU DEMERSURI LEGALE.. VA MULTUMESC ANTICIPAT

 81. din pacate si eu am patit acelasi lucru numai ca bebelusul meu nu a supravietuit …….. dupa 3 zile conectat la aparate l-au deconectat si mi-au spus ca a decedat :((

 82. Imi pare foarte rau pentru Sebastian. Este o poveste oripilanta si trista. Eu am nascut de 2 saptamani la spitalul Universitar cu dr. Cristian Radoi, prin cezariana, este un om extraordinar si un doctor foarte competent. Sarcina a fost monitorizata tot de dansul si chiar a facut tot posibilul sa fie bine tinand cont ca am avut o placenta foarte imbatranita si copilul nu era hranit corespunzator. Nu iau apararea doctorului, dar pentru mine si copilul meu a fost un D – zeu.

 83. Buna, ma numesc Mihaela si va inteleg perfect prin ce treceti, si eu am o strumfita de 3 anisori si care se presupune ca sufera de o boala metabolica rara, inca nu am reusit sa o diagnosticam cu toate investigatiile facute la Viena, am fost de 2 ori in Italia la un centru specializat in boli neuro-metabolice. Strumfita mea este hipotona total, adica este moale precum un prosop, are o epilepsie care este partial controlata de tratament si un retard. Am vazut ca luptati foate mult cu Sebi si doriti sa deprinda sa inghita singur, parerea mea este ca nu este absolut necesar sa pllecati in Germania pentru terapie, sunt si la noi medici psihoterapeuti logopezi sau medici recuperare care cunosc si tehnici pentru deglutitie. Si micuta noastra a avut si mai are probleme la deglutie dar in Italia anul trecut m-au invata sa lucrez cu ea, exercitii foate simple dar care au efect. Daca doriti sa vorbiti va rog sa ma contactati pe adresa de email mihaela.anghel17@gmail.com
  Oricum sunteti niste invingatori si nu trebuie nici cand sa ne pierdem speranta pentru puii nostri atata timp cat ei lupta.

 84. […] Detalii despre acuzaţiile de malpraxis aduse medicilor de la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucu… […]

 85. Si eu am fost operata de dr radoi cristian in aceasta primavara , histerectomie partiala, dar am avut numai probleme dupa operatie, si la scurt timp mi-au scos si ovarele. Am facut infectie cu klebsiella, de care am scapat peste 3 luni.
  Toate investigatiile le-am facut din proprie initiativa si sfatuita de alti medici. Dr radoi imi spunea tot timpul ca e totul ok, iar eu am lesinat pe strada. Feriti-va cat puteti de dr Radoi!

 86. buna ziua
  am citit si eu povestea si vreau sa va spun ca este fff asemanatoare
  cu a fiicei mele. Am nascut-o in UK si la prima vedere am dat vina pe medicii si moasele de aici. nu sa vazut nimic la ecografii pana la 40 de saptamani.
  copilul aceste a fost daruit de Dumnezeu si trebuia sa se nasca. la fel si ai vostri…faptul ca nu am putut noi allege spune multe despre pronia Dumnezeiasca. Suferintele au fost multe pt copil. si sunt…e un mod de a ispasii pacatele, e trist…nimic nu-I intamplator. Dar Dumnezeu ne-a ajutat. numai prin rugaciune putem alina suferinta copilului. cine vrea sa discute pe teme asta cu mine, daca aveti nevoie de imbarbatare si curaj, va stau la dispozitie. adresa mea de mail este ltudor84@yahoo.com. Doamne ajuta!

 87. Ca ei sunt multi in Romania,multi inainte celor care au reusit sa dovedeasca faptul ca au dreptate.Halal avocatului/lor si medicilor sau medicului legist parte care i-au aparat.Cine trece printr-un asa proces sa nu isi piarda RABDAREA si cine nu trece prin asa ceva sa aiba SPERANTA.Speranta ca poate lui sau cuiva drag nu i se va intampla nimic neplacut intr-un spital,mai ales romanesc!!! 😀

 88. Stiu de povestea lui Sebastian, o data pentru ca a fost mediatizata la vremea respectiva, si a doua pentru ca si eu ma nascut natural cu dr. Mirela Moarcas. De 2 ori.
  Citesc in primul comentariu sa dam numele doctorilor, sa stie toata lumea ce-i de capul lor.
  Doctorita Moarcas n-a fost doctoral meu curant. Ca si medical curant din aceasta poveste, si-al meu a plecat in concediu, si m-a lasat tot la Moarcas. Poate asta spune deja primele lucruri despre ea Cand am avut primele contractii, pe la 8 seara, intr-o vineri, vara, am sunat-o, normal. Nu prea stia cine sunt, ma vazuse o singura data. Tocmai pleca din Bucuresti. Mi-a zis: ma opresc unde sunt, du-te la spital si spune-le sa ma sune sa-mi spuna cand nasti. La ora 11 noaptea era la spital. Am nascut cu ea. In 2005, inainte de povestea cu Sebastian.
  La a doua nastere, in 2009, dragul meu doctor, acelasi, m-a anuntat senin cu cateva saptamani inainte sa nasc, ca el e plecat fix in acea perioada din Bucuresti. Zic: te rog, o vreau pe Moarcas. Mi-a zis: nu se mai poate, a avut niste probleme, a fost si suspendata 1 an, nu mai preia cazurile altor doctori. Nasti cu garda. Am insistat. L-am rugat s-o sune macar s-o intrebe, sa-i spuna ca am mai nascut o data cu ea, si ca mi-as dori s-o fac din nou. Imi era teama sa intru pe mana unui doctor complet necunoscut, mai ales ca auzisem atatea povesti intre timp, inclusiv pe cea a lui Sebastian. A sunat-o pe loc, ea a spus ca nu prea ar vrea, dar s-o sun cand sunt la termen. Termenul meu s-a intamplat pe la 12 noaptea. Am ajuns la spital cu prognostic de nastere in max o ora. Doctorita Moarcas a ajuns la Municipal in jur de 1 noaptea, cerandu-si scuze ca a intarziat, pentru ca venea din alt spital unde era internat tatal ei care facuse o comotie cerebrala.

  Eu atat am avut de spus depsre dr Moarcas, daca o cauta cineva pe google si gaseste acest site.

  P.S. In povestea lui Sebastian asistentele n-au vrut s-o sune s-o cheme de-acasa, ca sa n-o deranjeze, pentru ca avea un copil mic. O asistenta a spus asta la un televizor atunci cand s-a intamplat nenorocirea cu Sebastian.

  Cat despre Sebastian, povestea lui m-a impresionat atunci cand am aflat-o prima oara si acum din nou cand am citit-o pe site-ul tau. Ar fi bun daca ar avea si un cont de PayPal pentruc ei din strinatate. Parintilor, le doresc multa multa putere.

 89. Imi pare foarte rau pentru greutatile si umilintele prin care a trecut familia Lungu insa nu pot sa nu remarc ca acest apel umanitar a fost transformat intr-o polemica despre sistemul medical din Romania. Acest caz nu trebuie “scuzat” si pus pe seama erorilor din sistem dar in acelasi timp ar trebui si medicii sa se poate apara impotriva acestei avalanse continue de jigniri din parea mass mediei. Dupa sase ani facultate, cred ca cel putin in centrele mari majoritatea medicilor nu au nicio legatura cu sistemul medical si incearca sa functioneze cat de ca normal in conditiile date. Din nou, cred ca durerea parintilor lui Sebastian nu se va ameliorata daca blamam absolut toti medicii. Asa cum s-a propus si mai sus, haideti sa facem o zi anti spaga pentru ca dintr-un salariu de medic rezident de maxim zece milioane, nici macar “spaga” pentru taximetristi nu am.

 90. Ursache Anisoara

  Ohhh Doamne….am ramas fara cuvinte la povestea postata de tine Simona!Este absolut revoltator ce se intampla in spitalele din Romania,cum medici fara constiinta si fara inima isi exercita meseria in felul acesta!Oare pe ei,ca medici si ca oameni,nu-i mustra constiinta?nu-si pun intrebarea cruciala:Daca as fi fost eu in locul acelei mame?Daca acel copil ar fi fost al meu?Probabil ca nu….iar juramantul depus la inceperea activitatii nu are vreo semnificatie pentru ei!Uneori ma intreb si cum ne mai tine Dumnezeu pe lumea asta ,la cat de rai si lipsiti de inima suntem!

 91. Stiati ca……in Romania sunt peste 50.000 de copii cu probleme neuromotorii si multi dintre ei au o poveste asemanatoare cu cea a lui Sebastian ? Stiati ca……in Romania nu exista niciun centru de recuperare pentru acesti copiii ? Trist…..Romania europeana a mileniului 3 trateaza acesti copii ca pe niste rebuturi….Parintii lor insa, la fel de luptatori ca si parintii lui Sebastian , au decis sa isi ia soarta in propriile maini si cu ajutorul nostru , al celor care inteleg sa nu ramana nepasatori, sa incerce sa schimbe lucrurile…..Vizitati http://www.copiisuflete.ro si veti intelege….

 92. dovada ca ignoranta (in toate cazurile posibile) celor mari ucide sau distruge mereu intr-un fel sau altul pe cei mici…..foarte trist….

 93. dovada ca ignoranta (in toate cazurile posibile) celor mari ucide sau distruge mereu intr-un fel sau altul pe cei mici…..foarte trist….

 94. Cuvintele sunt aproape de prisos. Eu, una, nu le pot decat multumi acestor parinti minunati ca exista, ca nu abondoneaza lupta, ca au forta, ca ne demonstreaza tuturor ca si in Romania se poate…greu, cu nervi, bani, timp comsumate, dar, tocmai de aceea trebuie sa le multumim! Vor crea un precedent sipentru noi, ceilalti acesta e un lucru mare! Sanatate mult, gandurile naostre bune catre voi!

 95. O solutie convenabila pentru toata lumea implicata in situatii de acest gen este medierea. Reprezinta alternativa la cele “n” procese care se deruleaza in “x” ani si al caror cost are multe zerouri. Ca sa nu mai vorbesc de stress.

 96. In loc sa va pierdeti timpul cu judecati, mai bine l-ati pierde cu rugaciune. Medicii nu va readuc sanatatea copilului, dar Dumnezeu da. In descrierea voastra, nu L-ati mentionat deloc pe Dumnezeu. Nu conteaza ca mergeti in cele mai prestigioase tari, in cele mai bune spitale si cei mai vestiti medici. Fara Dumnezeu nimic nu e. Si daca Dumnezeu v-a dat incercarea asta, e pentru ca voi nu faceati ceva bine. Rugaciune multa si sa va ajute Dumnezeu, am sa ma rog pt micutul vostru. Face mai mult decat toti banii din lume.

  • ingrozitor comentatriu… numai cineva lipsit de compasiune poate spune asa ceva… nimeni nu merita asa ceva… nimeni!

  • Unde a fost dumnezeu in momentul cand tr sa se nasca copilasul daca dumnezeu e asa bun de ce permite sa sufere atatia copii nevinovati?nu judecati nu sunteti in situatia sa aveti un copil distrus de medici .logic ca tr sa mearga la medici si spitale in strainatate bravo lor ca fac cv ptr copilul lor.si eu am un baiat aceeasi situatie si ce tr sa facma pun sa ma rog toata ziua merg la biserici sa dau bani la popi si pe fiumiu la fizioterapie cine il duce la controale numai mergem ca ne rugam si ne ajuta dumnezeu.decat sa vb aiurea mai bn taci

 97. Revoltator! Vinovatii merita sa-nfunde puscaria. Ce incredere sa mai ai in serviciile medicale cand astfel de oameni sunt liberi sa profeseze?! (Si cine stie cate alte cazuri similare au mai fost cauzate intre timp?…) Cata indiferenta! Ce aberatie: cum sa “strice” personalul medical cu experienta un copil initial sanatos?! Pacat de acei medici care lupta zi si noapte sa-nfaptuiasca minuni si au munca umbrita de incompetenta “colegilor de breasla” care isi incalca juramantul la fiecare pas. De necrezut.

 98. Ceva asemanator (dar nu atit de grav) s-a “intimplat” si cu baiatul nostru… A venit pe lume cu jumate de fetisoara vinata si asa a fost vreme de aproape o luna). Dupa virsta de 7 ani, au inceput sa apara diverse diferente, care mai tirziu au capatat un nume – sindrom disexecutiv…

 99. sunt mai mult decat revoltata..mai ales ca am si eu un baietel cu probleme.cred ca daca am trai in jungla am fi mai umani.ptr mine persona doctorii sunt monstii si daca sa avea o putere leas pune in cap macar ptr un an suferinta unui parinte cu copilul bolnav si mai multsa aiba o viata cu un salar minim asa cum este in romania ..sa fie nevoiiti sa ceara mila mila pe usile spitalului ca nu au cu ce sa plateasca spaga ptr a reda un pic de sanatate copiilor lor ,sanatate care le-au luat-o voit …sa va dea D-ZEU putere sa mergeti mai departe sa va vedeti copilul bine

 100. este ceva de nedescris ce se intampla la noi ,eu am cerut sa mi se faca un RMN pentru un chist ovarian doc rezident coroleuca ciprian. dar am primit un ignor total din partea lui ba mai mult mau dat afara spunind ca sa merg la med de fam poate are ea un contract cu casa de asigurare ,pana atunci chemanduma la cab lui sa stau ore intregi pana venea el in sp de urgenta pantelimon, viitori medici cum sa mai avem incredere in asa ceva ,dar an cazul dum au fost sute de cazuri si nimeni nu face nimic.

 101. Imi pare rau de ceea ce am vazut, auzit. Si eu am fost la un pas de o tragedie cu fetita mea, dar Dzeu a avut in cele din urma grija de noi. Sunt furioasa, indignata de ceea ce se intampla in spitalele din Romania. Acum dupa aproape doi ani de la nastere imi vine sa ma duc la aceea moasa sa ii spun vreo doua (dupa nastere s-a exprimat astfel “vezi ca am depasit programul cu tine, poate mai cotizezi si tu ceva”, asta dupa ce sotul meu ii dadu-se spaga) sau asistente care m-au lasat cu copilul in brate in conditiile in care eram cu perfuzii la mana, eram cu coastele fisurate de dupa nastere si pur si simplu lesinata,(tin sa precizez ca eu cat am stat in spital nu am putut sa-mi tin copilul in brate atat de slabita eram) spunandu-mi ca daca am nevoie de ceva sa intreb o colega de salon ca are “experienta”, ulterior afland ca are doar 15 ani, faptul ca nimeni nu a venit sa ma ajute sa ma schimb dupa nastere decat a doua zi dupa ce a trecut medicul. Din nou Dzeu a fost langa mine si mi-a dat niste colege de salon super care toata noaptea au stat cu fetita mea in brate rugandu-se de asistente sa le ajute, binenteles fara nici un raspuns si multe alte necazuri. Sper ca intr-o zi sa pot sa uit ceea ce mi s-a intamplat si sper ca nici o mama sa nu mai treaca prin ceea ce am trecut eu . Sa va de-a Dzeu puterea sa treceti peste toate necazurile si intr-o zi sa auzim ca sunteti mai bine

 102. Din pacate si eu am nascut la Suub si fetita mea are auzul afectat din cauza antibioticelor ototoxice administrate din cauza unei infectii luate din sala de operatii.Mao fac analize si cred ca si eu voi actiona in instanta medii care s ai ocupat de nasterea mea.

 103. In urma cu ceva timp am avut mama bolnava de cancer.
  Cativa cunoscuti mi-au vorbit despre Daniel Menrath, un medic care ar fi studiat in China. El are mai multe carti publicate si semnate cu dr. Daniel Menrath si cabinet medical in Piata Universitatii.
  Am mers de mai multe ori impreuna cu mama mea la cabinetul lui. Fiecare vizita insemna costuri mai mari de 5000 lei pe medicamente si consultatie.
  Pe masura ce trecea timpul situatia mamei mele se inrautatea, iar informatiile primite despre acest medic, Daniel Menrath, erau din ce in ce mai contadictorii. Chiar si pe Internet el se prezenta cand medic neuropat, cand medic naturopat. O totala confuzie.
  Atunci mi-am pus in mod clar intrebarea cine este medicul sau doctorul Daniel Menrath?
  Daniel Menrath nu absolvise nici o scoala sau facultate cu profil medical, nu a obtinut niciodata drept de libera practica in medicina, nu detinea parafa medicala, nu avea cabinet medical autorizat, nu avea o firma sau alta forma legala pentru a inregistra activitatea cabinetului, nu dadea niciodata bon fiscal pe medicamente si consultatii, nu avea decat medicamente scumpe si contrafacute, nu avea contracte de munca pentru angajatii sai, nu avea cadre medicale pregatite pentru cabinetul sau medical. Nimic! Totul era o mare minciuna.
  Daniel Menrath se promoveaza ca fiind un medic foarte bun, publicand pe Internet multe informatii despre el, fara ca el sa aiba terminata nici un fel de scoala sau facultate in domeniul medical. Singura scoala urmata de el a fost scoala de soferi.
  O simpla verificare pe site-ul Colegiului Medicilor din Romania, unde se gaseste Registrul Medicilor, mi-a confirmat inca o data ca aceasta persoana nu este medic si nu are are drept de libera practica in medicina
  http://www.cmr.ro/registru/
  Medicamentele pe care le vinde la cabinet sunt contrafacute, fara a fi autorizate de catre Agentia Nationala a Medicamentului, deoarece Daniel Menrath nu are nici o diploma din domeniul medical sau farmaceutic si nici cabinet autorizat pentru a obtine asemenea autorizatii.
  Daniel Menrath practica la cabinetul sau preturi foarte mari pentru medicamente contrafacute si consultatii.
  Alaturi de medicamente si consultatii obtine sume enorme de bani din vanzarea cartilor pe care le-a publicat si a CD-urilor cu muzica sa.
  Cartile publicate sub titlul si numele sau i-au fost scrise, traduse si copiate din materiale si studii aparute in strainatate de catre persoane dedicate lui. Chiar si pe Montignac l-a copiat! Cartile lui Daniel Menrath, Hrana pentru viata, Dieta vietii, Urina-medicament pentru viata sunt plagiate din alte carti.
  Daniel Menrath este si compozitor. A scos pe piata si comercializat multe CD-uri cu pseudonimul Daien Main. 18 melodii de pe CD-ul “Umbra Inimii”, al lui Daniel Menrath, sunt de fapt ale compozitorului Giovanni Marradi, iar 15 melodii de pe CD-ul lui, denumit “Tie”, sunt de fapt ale autorului Chris Spheeris.
  Incasarile de bani pe medicamente, consultatii, carti si muzica sunt uriase fara ca pacientii sa primeasca bon fiscal.
  Daniel Menrath are cabinetul in Cladirea Chimexim, din bd. Regina Elisabeta, nr. 7, et. 2, sector 3, Bucuresti. Programari la secretariat la numarul 0735366307.
  Pentru cabinet Daniel Menrath nu are firma sau o alta forma legala de functionare, iar programul este dupa amiaza, pana spre miezul noptii pentru a nu fi vizitat de catre vreo autoritate de control. Cabinetul nu are nici un nume, iar portarii cladirii stiu ce sa spuna in caz de aparitie a unui control.
  Uneori Daniel Menrath acorda consultaii prin telefon la numarul 0726980858 sau prin email la adresa dmenrath@gmail.com.
  Produsele si serviciile cabinetului sau sunt prezentate la adresa http://genovitalia.ro/
  Daniel Menrath este un om foarte orgolis si razbunator. In urma cu ceva timp un pacient a indraznit timid sa-i spuna lui Daniel Menrath ca ceea ce vinde el, Daniel Menrath, este furt. Reactia lui Daniel Menrath a fost violenta.
  Cum este posibil ca Daniel Menrath, escroc notoriu, sa practice medicina timp de 25 de ani fara ca o autoritate a statului sa se sesizeze si sa constate ca el nu are nici o pregatire medicala? Acest medic sarlatan incaseaza sume mari de bani de la oameni suferinzi, aflati uneori in ultimele zile de viata.
  Soseste la cabinetul sau cu intarziere, iar pacientii il asteapta claie peste gramada. Intra pe usa nervos spunand ca in timp el ce se indrepta cuminte spre cabinet a fost sunat pe mobil de la CSAT, la Cotroceni, sa participe de urgenta la sedinta CSAT. Nu a putut sa spuna nu! Descurajeaza orice nemultumirea sau curozitate a pacientilor.
  Cand este intrebat de catre pacientii lui daca el lucreaza si in alta parte, Daniel Menrath spune ca lucreaza in paralel la Institutul Oncologic Bucuresti sau la Spitalul de Arsi sau la Spitalul SRI. Fiecare minciuna este demontata cand intalneste cate un pacient care are informatii despre cate un spital din lista lui si atunci Daniel Menrath schimba minciuna si incadrarea in munca.
  Cand termina lista cu minciuni cu spitalele de stat in care lucreaza el, incepe sa spuna despre faptul ca lucreaza la un Departament special al Ministerului Apararii sau la Departamentul Zero al SRI. Daniel Menrat este inepuizabil in a inventa povesti cu locurile lui de munca si implicarea lui hotaratoare in aceste institutii.
  La consultatiile lui medicale se discuta foarte putin despre simptome, diagnostice, investigatii sau analize, in schimb Daniel Menrath povesteste intamplari care mai de care mai spectaculoase din viata lui.
  Iar la sfarsitul unei consultatii pacientii cumpara cele mai noi medicamente produse de Daniel Menrath, foarte scumpe datorita unei noi formule terapeutice si a unui nou continut. Aceste medicamente sunt niste capsule de plastic, in care se gaseste un continut stiut doar de Daniel Menrath, fiind de fapt falsuri care nu au avizul Agentiei Nationale a Medicamentului sau al Ministerului Sanatatii.
  Daniel Menrath nu respecta nici pe departe pe propria sa persoana dietele sau stilul de viata pe care il recomanda in cartile si consultatiile lui.
  Se pot obtine informatii oficiale de la Colegiul Medicilor despre faptul ca el nu este acreditat medic, de la Ministerul Sanatatii despre faptul ca el nu are cabinet autorizat, de la Registrul Comertului despre faptul ca el nu are o forma legala de inregistrare a activitatii lui contabile, de la Agentia Nationala a Medicamentului despre faptul ca el nu si-a autorizat medicamentele si tratamentele si de la ITM despre faptul ca nu are contracte de munca pentru el si angajati. Sau se poate verifica la cabinetul lui ca nu a afisat la receptie niciun document oficial de functionare a cabinetului. Nu veti gasi asa ceva!
  Acest doctor sarlatan iubeste mult banii si traieste ca un nabab, avand o masina de teren unicat, un domeniu imobiliar in Caciulati-Ilfov, vecin cu doctorita Ioana Miloiu, partenera lui de altadata, si un alt domeniu imobiliar la Moroeni.

 104. Te rog sa iei legatura cu mine am vazut in filmulet corsetul cate il folosesti as vrea sa stiu de unde lai luat avem mare nevoie si noi de unul sanatate

 105. Va rog sa imi spuneti cum pot sa iau legatura cu familia lungu pt ca am o fetita la fel de bolnava si as vrea sa ma ajute cu cateva sfaturi

 106. La fel s-a intamplat si cu fetita mea,medicii nu si-au dat interesul si are pareza faciala din cauza hipoxiei de la nastere…numai prin spitale mergem.
  Sunt din Bistrita iar medicii se numesc Vasilut si Sticlet.

  • Fetita mea a avut sonda nazo-gastrica fiindca nu-si coordona bine suptul cu inghititul,nu lua in greutate.
   Acum suntem pe calea cea buna multumita lui Dumnezeu.
   Nu am liniste pana nu vad modificari in sistemul acesta mizerabil,nu am resurse financiare ca sa dau in judecata,nu-mi permit,insa vreau ca bebelusi care urmeaza sa vina pe lume sa nu vina cu acesti medici !
   Vreau sa spun povestea mai departe,vreau sa nu mai profeseze,sufar mult,mai ales acum ca stiu povestea de mai sus,m-a impresionat !
   Nu se poate ca din vina acestor nenorociti sa sufere o fiinta nevinovata !
   Doamne,ma doare sufletul ! Nu vreau raul niciunui medic,tot ce vreau e sa nu mai profeseze,atat !!
   Doamne ajuta suflet mic,sa te faci bine !

 107. cata birocratie in Romania. In anglia un avocat ar fi facut toate demersurile si nu doctorul ar fi fost dat in judecata…spitalul si sar fi acordat milioane de lire in compesatie. Cel mai important e ca aceasta familie sa aibe un avocat f f bun specializay in neglijenta medicala si spitalul dat in judecata. Trebuie sa luptati pana obtineti dreptate.

 108. Buna am citit cu lacrimi in ochi,si noi suntem in aceeasi situatie ca fam lui sebi.pe 17 noiembrie 2015 la spitalul grassi din roma sa nascut baiatul meu Nicholas au insistat foarte mult cu nasterea naturala Nicholas era mare a cantarit 4 kg 200 si 55 cm a a suferit asficiere ipo-ischemica grava .imd dupa nastere a fost tranferat la spitalul bambino gesu in roma unde a fost intubat si timp de 72 de ore a fost la o temperatura de 33 de grade o sapt Nicholas a fost in coma rinichi ii erau blocati ni sa spus ca nu o sa traiasca.dar dupa o sapt Nicholas a inceput sa reactioneze singur.acum are 8 luni jumate cu biberonul mananca foarte bn cu lingurita mananca dar cu dificultate .si el sufera de crize epileptice nu sunt vizibile doar la electroencefalograma.nu sta in fundulet nu isi tine bn capul.pe 1 iunie lam inscris la centru vojta in roma unde a inceput o terapie particulara ii stimuleaza centri nervosi pana acum rasp foarte bn.nu rade nu este atent cu ochisori are tensiune mare.si noi iam dat in judecata speram ca o sa castigam.multata sanatate sebi

 109. Foarte dureros,stiu ce inseamna la 6luni fetita a intrat in coma de gradual doi ,convulsii,nimeni nu imi dadea Sande toti au spur can va muri,am crezut ca mi se prabuseste pamantul de sub picioare,doar cine trece intelege durerea, dar cu ajutorul bunului dumnezeu am reusit sa trecem si acum suntem bine doar cu putine probleme la inima, va doresc multa sanatate so multa putere si rabdare, acelasi nume il are si baietelul meu.

 110. M-am cutremurat citind aceasta poveste trista. Durerea acestor parinti nu poate avea remedii, doar daca printr-o minune copilul si-ar recapata sanatatea…O situatie aproape identica, pana la un punct, a trait-o fiica mea la nasterea fetitei ei intr-un spital din Londra, unde e casatorita cu un englez. A mers la spital imediat ce s-a declansat travaliul, dar la spital medicul i-a spus sa mearga acasa si sa revina cand va ajunge in etapa a treia a travaliului (!!). Fiind la prima nastere era destul de emotionata si chiar speriata. La interventia moasei a ramas in spital, dar abia dupa 28 de ore de chin s-au ocupat si de ea. Cu dilatari repetate, dureri cumplite ( cu inerventia sotului i-au facut o epidurala), rupere…epuizare totala, a adus copilul pe lume. Acum are 4 luni, e bine si speram sa nu apara probleme pe parcurs.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Acest site foloseste serviciul Gravatar pentru afișarea pozei de profil a comentatorilor. Pentru setarea unui avatar, accesați acest link.

Question Razz Sad Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek Confused Cool LOL Mad Twisted Rolleyes Wink Idea Arrow Neutral Cry Mr. Green