Femeile vin de pe Venus, bărbaţii de la băut Femeile vin de pe Venus, bărbaţii de la băut

Teatru pentru o viață

V-am spus povestea lui Sebastian. Iată o urmare a ei:

Casa de licitaţii Goldart
Calea Dorobanţi nr 127-129
Invitaţie conferinţă de presă-Teatru pentru o viaţă

Casa de Licitaţii Goldart vă invită, vineri, 27 aprilie, la ora 11.00, la conferinţa în scop umanitar: “Teatru pentru o viaţă”. Sebastian Lungu are 4 ani şi a fost diagnosticat cu encefalopatie hipoxic-ischemica gr 3.  Sebastian este un copil vesel, care râde şi se bucură de prezenţa celor din jur, dar care nu îşi poate coordona miscarile, nu se poate hrani singur iar medicamentele care îl înconjoară sunt mai multe decât jucăriile. Şansa lui de a merge mai departe consta in implicarea celor din jur. Provocarile recuperarii lui sunt imense: Sebastian are nevoie de un program complex de recuperare ce implica diferite forme de terapie (kinetoterapie, logopedie, ergoterapie etc.), interventii chirurgicale si dispozitive medicale specifice. Pentru a sustine efortul recuperarii, este nevoie, însă, de o sumă mare de bani. Tocmai pentru a-l ajuta pe micuţ, nume importante ale teatrului românesc şi Casa de Licitaţii Goldart vor organiza un festival de teatru, în perioada 4-8 mai, care se va avea loc la sediul Goldart din Calea Dorobanţi nr 127-129. Anca Sigartău, Cătălina Buzoianu, Coca Bloos, dar şi mai tinerii Iolanda Covaci şi Marius Călugăriţa sunt doar câţiva dintre cei susţin această cauză şi care vor fi prezenţi la conferinţa de presă de vineri, 27 aprilie, ora 11.00, organizată la sediul Goldart din Calea Dorobanţi nr. 127-129.  Povestea lui Sebastian poate fi accesată pe site-ul www.youtube.com/lungusebastian. Toate sumele donate de către spectatori în cele 5 zile de festival se vor duce direct către părinţii lui Sebastian.

Donaţiile se pot face în contul umanitar RO69 RNCB 0245 0366 2292 0004
Humanitarian SWIFT CODE: RNCBROBU, nume: Lungu Nansi Ionut

2 comentarii

 1. fam. lungu (sebi,gina, nansi)

  Multumim Simona! In Romania dupa statistici sunt cel putin 50 000 de copii cu dizabilitati neuromotorii. la 10 nasteri 2 sunt cu probleme si din experienta pot sa iti spun ca un numar semnificativ se datoreaza malpraxisului.
  La conferinta am sa discutie si despre dreptului asupra actelor si datelor personale si care stau captive la diverse institutii ale statului, precum si despre posibilitatea de a te apara in cazul in care esti victima unui malpraxis.

 2. uau. nu mai am cuvinte. tocmai am vazut clipul cu Sebastian. eu baietelului meu ii zic tot Bubu. pana la urma nici nu mai conteaza ce a fost. conteaza ce va fi si cum va evolua Sebastian. ce sanse de recuperare are?
  am rugamintea sa ma ajutati cu sfaturi pentru a ajuta un alt baietel. il cheama Ethan si are 4 ani si 6 luni. de la varsta de 5 luni sufera de hipogamaglobulinemie globala ( sistemul imunitar este aproape inexistent ). si apropos de medicii din Romania: mama sa este medic in Ploiesti. cand era insarcinata cu copilul era medic in Franta. copilul a facut acolo o gastroenterita severa dar nu a fost tratat corespunzator. desi mama sa era medic in spitalul in care era internat medicii francezi nu au considerat, nici macar din respect pentru un coleg al lor, ca ar trebui sa ii acorde atentie. dupa doua socuri septice suferite in Franta, mama s-a intors cu Ethan, la 2 ani si 6 luni in Romania, unde, la Fundeni i s-a pus diagnosticul de mai sus si au inceput si administrarea de imunoglobulina umana la spitalul din Ploiesti. de cand este tratat in Romania copilul nu a mai facut socuri septice dar este tinut in completa izolare ( nua re voie sa vina in contact cu nicio fiinta umana in afara de bunica sa si mama – care este nevoita din cauza meseriei sa stea acasa cu manusi chirurgicale ). tratamentul care ar da o recuperare de 100% este un transplant de celule stem. acum asteapta gasirea unei clinici care sa fie dispusa sa doneze celule stem. insa totul ajunge la aproape 200.000 euro. dupa gasirea clinicii, mama va incepe si procedura de depunere a vestitului formular prin care sa ceara bani de la stat. numai ca ma indoiesc ca statul ii va da in timp util. baietelul a ajuns la o varsta critica deja, adica supravietuirea pana la 4 ani fara sistem imunitar este deja o minune. pe mama am cunoscut-o prin intermediul unui email in care isi povestea necazul fara insa sa ceara bani. si am decis sa o ajut sa faca ceva in sensul acesta.
  ma puteti sfatui ce sa fac sa o ajut pe mama? cine ne poate ajuta sa stragem banii necesari operatiei? o fundatie? sunt destul de multi bani si nu stiu daca prin trimiterea de email-uri de la unul la altul se vor strange banutii necesari.
  multumesc pentru orice idei.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Acest site foloseste serviciul Gravatar pentru afișarea pozei de profil a comentatorilor. Pentru setarea unui avatar, accesați acest link.

Question Razz Sad Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek Confused Cool LOL Mad Twisted Rolleyes Wink Idea Arrow Neutral Cry Mr. Green