Femeile vin de pe Venus, bărbaţii de la băut Femeile vin de pe Venus, bărbaţii de la băut

Salvează-l pe Neghiniță, fără să te coste nimic

A fost odată ca niciodată o companie de telefonie care avea muuuulți abonați. Și, când a ajuns ea la vârsta maturității, s-a îndrăgostit de o companie mai mică și mai săracă, cu care, în ciuda opoziției vehemente a părinților, s-a căsătorit și a făcut mulți copii frumoși, deștepți și cu și mai mulți abonați. Și au trăit împreună, fericite, până la adânci bătrâneți, când… nu, nu asta era povestea pe care voiam să v-o spun. 🙄 Mai încercăm o dată :mrgreen: :

A fost odată ca niciodată o companie de telefonie, care avea muuuulți abonați. În fiecare lună, compania printa peste 1.000.000 de facturi și le trimitea clienților, prin poștă. Până într-o zi frumoasă de vară, când s-a gândit că ce frumos ar fi ca mulți dintre acești abonați (poate chiar toți) să înceapă să folosească serviciul electronic de facturare. În felul ăsta, s-ar salva multă hârtie, care ar putea fi folosită, de exemplu, pentru cărți. Cărți pentru copii. 😀

De Vodafone e vorba, mai exact de campania Salvează o carte, prin care își propune ca, pentru fiecare factură electronică activată, să reediteze 4 pagini dintr-o carte de povești, carte care va fi aleasă prin voturile abonaților. Propunerile sunt Prâslea cel Voinic, Ileana Sânziana și Neghiniță. 😉 Până acum s-au strâns aproape 60.000 de pagini, deci 15.000 de abonați au optat deja pentru factura electronică. Până la 1.000.000 însă mai e, așa că, dacă sunteți abonați Vodafone, aveți și voi ocazia să salvați o carte, fără să vă coste nimic. Dimpotrivă, o să vă faceți viața mai ușoară (eu folosesc serviciul ăsta de vreun an deja și e mult mai comod decât cu hârtii), iar cei care aveți și abonament de internet, o să primiți și 250 MB trafic extra, timp de trei luni.

În continuare, îl las pe prietenul Robert să vă explice care sunt pașii prin care puteți face ceva și pentru voi și pentru lumea poveștilor lui. Vedeți să nu-l supărați, că are și o sabie!

V-ați lămurit, da? Îl puteți salva pe Neghiniță din câteva click-uri. Sau pe ceilalți, nu vreau să vă influențez, intrați voi acolo, pe pagina campaniei, și votați cu candidatul preferat. 8)

Acestea fiind zise, mă puteți ajuta și pe mine cu ceva, să știți 😳 . Mai ales cei cu memorie bună și/sau copii. Am uitat, domne, din motive de ramolisment precoce, toate cele trei povești. Pe Prâslea mi-l mai amintesc vag, dar pe Ileana Sânziana și pe Nehiniță… ioc. 🙄 Nu îmi faceți și mie un rezumat? 🙄

64 comentarii

 1. 1. Ileana era Cosanzeana,pe numele de domnisoara, ulterior Ileana Frumos, dupa casatoria cu Fat.
  2. Sanziana este o Buruiana.

 2. @sandman: zi-mi povestea, SIGUR o știi

 3. Neghiniţă nu poate fi salvat. El sfârşeşte tragic. Aşa a scris conu Barbu.

  N.B. A nu se confunda cu Negoiţă. Ăla e personaj din Kir Ianulea. Aşa a scris nenea Iancu.

 4. aoleu! grav! nu-mi mai amintesc bine pe niciuna. din fericire am la mama o carte cu povesti dar din ea lipseste Neghinita. si mai am si copii. rusineee! o sa-l votez pe Neghinita

 5. @pepita: păi tu chiar n-ai nici o scuză, ar trebui să știi 😆

 6. @Nakamura: detaliază, te rog 🙄

 7. Ileana Sânziana şi-a tras-o cu Prâslea cel Voinic şi l-au făcut pe Neghiniţă. 😯

 8. Aş fi putut să pun pariu ! Simona, tipic feminin, nu mai reţine cine e şi ce-a făcut fufa aia de Cosânzeana, deşi a smotocit-o şi-a tras-o de codiţe de enşpe mii de ori, fir-ar ea a naibii să fie de matracucă. C-adică ce-avea aia domne şi eu nu ? Ori aşa ceva nu se uită…
  Tot tipic feminin, pe Prâslea cel Voinic şi-l mai aminteşte “vag” , când de fapt a reţinut în cel mai mic detaliu totul despre poveste şi personajul ei. Dumnezeu ştie de câte ori a şi visat că ea este “prinţesa” salvată dar nu ar recunoaşte asta nici în o sută de vieţi. Deci rămâne “vag”, cum s-a stabilit. Nţţţţ…
  Oricum, vorbim aici, în termeni contemporani, despre un cocalar şi-o piţipoancă.
  Aşa că voi vota pentru Neghiniţă, oaia neagră şi amărăşteanul acestei liste.
  Români ieşiţi la vot şi votaţi Neghiniţă, singurul de care copiii voştri au şanse reale de a-şi aminti peste ani. De ceilalţi doi le va fi “ruşine” să-şi amintească că i-au cunoscut !

 9. @Bogdan: păi și eu tot în direcția Neghiniță am manipulat opinia publică, n-ai văzut? :mrgreen: Prâslea era bogat, din câte-mi amintesc, avea mere dă aur

 10. Şi 2. Marian S aruncă pe piaţă informaţii incorecte : Ileana Cosânzeana nu doar cu Prâslea s-a “tras” în tabloide. Au mai fost şi politicieni şi forbalişti şi manelişti şi interlopi. Prâslea a fost o etapă efemeră, cât să îl facă de câteva mere. Şi nu, nu l-au făcut pe Neghiniţă. Nu că n-ar fi putut, dar şi-ar fi stricat corpul…
  3. Simona, poţi insista cât vrei cu exprimări gen : “din câte-mi amintesc”. Tot nu te cred că nu ştii povestea pe de rost, la câte nopţi ai adormit cu Prâslea-n gând. Că acum ţi-ai dori să nu-l fi cunoscut vreodată e cu totul şi cu totul altă poveste. E cumplit să afli că nenorocitul era cuplat cu absolut toate fetiţele de vârsta ta.

 11. @Bogdan: lasă-mă pe mine, mai zi-mi povești de-astea tabloide, că îmi plac. deci așa? cu fotbaliști Ileana? n-aș fi zis, credeam că numai cu patapievici (subst. com, plural) a ars-o 🙄

 12. Nu prea le am la ora asta cu poveştile. Dar aş dori să continui campania electorală în sprijinul lui Neghiniţă, întrucât este posibil să se nască oareş’ce confuzii. Astfel :
  1. Pentru cei care l-au votat primar pe Robert Negoiţă ( deşi mă îndoiesc că se găsesc dintre ei printre cititorii blogului Simonei) : Neghiniţă este nepotul lui Negoiţă şi împreună cu acesta vor munci cot la cot pentru propăşirea şi ridicarea pe cele mai înalte culmi de progres şi civilizaţie a sectorului patronat. Şi da, dacă-l votaţi sigur dă şi el o sacoşă, o brichetă, un pix acolo, ceva…Deci, VOTAŢI-L !
  2. Pentru cei care nu l-au votat pe Robert Negoiţă : Neghiniţă nu are nici un fel legătură cu primarul ales, fiind o simplă asemănare de nume. N-a fost cu el la minore şi nu are de dat milioane ca taxă TVA statului. Deci, VOTAŢI-L !

 13. Alunecam spre tabloid, daca ne uitam la valorile pe care le pretuieste Ileana ( muschi, fitze, amantlic grav cu tot felul de zmei) nu este greu sa intelegem de ce si tanara generatie “cade” la primul zmeu cu Q7 si sta cu geana doar pe Brazi Piti, inalti, blonzi, cu cai de putere mare.
  Povestea porcului nu ne mai place, nu ?

 14. @sandman: se zice chiu șăpti :mrgreen:

 15. @ Sandman : Povestea porcului este demonetizată, putând fi lejer reintitulată “Povestea românului ajuns la putere”. O citim zilnic, porcul se schimbă pe alocuri dar povestea e în mare aceeaşi.

 16. Ca tot suntem inainte de BAC, eu zic sa-l votam pe Neghinita! “Copiii” astia ne vor fi recunoscatori. Bine, ei nu-l cunosc prea bine dar il vom numi generic “handsfree” ca sa inteleaga.

 17. @ Simona : io am pus dincolo, pe LT 2, o “analiză literară a basmului românesc” pe care am primit-o ceva mai demult pe e-mail, fără date de identificare, deci posibil să aparţină literaturii culte şi io n-aş putea plagia nici dacă asta m-ar situa pe acelaşi palier academic cu P.M. ( a se citi Prim Ministru). Uită-te niţel peste ea şi, dacă merită, iute-i dau un Ctrl C – Ctrl V Ponta.

 18. si eu care vroiam integrame 😆

 19. @Bogdan: mi-e f greu să încarc postul ăla (o să vă fac în we un alt loc de trollat, promit), dă-i copy aici.

 20. In reclama ca in reclama, dar cand ma duc ca bou si imi iau bon de ordine pt, persoane juridice, si stau, si stau si mai beau o galeata de apa, ca asa face boul, si nu zice nimeni nimic si altii vin isi rezolva problemele fara sa treaca pe la aparatul ala care da bonuri si nu mai vreau sa imi aduc aminte ca imi creste tensiuna si nu e prima data cand se intampla la acelasi punct vodafone ( nu spun care, la real, langa bobocica)….

 21. Am specificat mai sus, dar voi relua : textul următor l-am primit pe e-mail fără a fi specificat dacă a apărut în vreo revistă sau publicaţie gen şi fără a fi făcut cunoscut autorul. În alte condiţii fiţi siguri că i-aş fi citat. Îl voi plagia mai jos pentru că mi s-a părut bestial, cu rugămintea ca dacă vreunul dintre voi cunoaşte paternitatea textului, să-l dea în vileag pe “analist”. Deci :

  “Basmul românesc.

  Caracterizarea personajelor

  Vom demonta astăzi un mit, şi anume că Făt-Frumos este personajul pozitiv
  din basmele româneşti, iar Zmeul un ticălos fără pereche. În fapt, aşa cum
  vom vedea imediat, lucrurile stau exact pe dos.

  Pentru asta, să facem mai întâi un mic profil psihologic al celor mai
  importante personaje din basmele româneşti.

  Împăratul

  E un moş senil şi complet incompetent. Singurul merit că a ajuns împărat e
  că a fost primul născut. Nu e în stare să aibă grijă de fii-sa, prin urmare
  mă întreb cum mama dracului ar putea avea grijă de ditai împărăţia.
  Nevastă-sa lipseşte din peisaj, e subînţeles moartă şi l-a lăsat cu trei
  fete care sigur nu-s ale lui, fiindcă moşul are vreo 70 de ani şi aia mică
  în jur de şaişpe. Deşi e înconjurat de viziri, dregători, sfătuitori, când e
  să ia vreo decizie îţi vine să-l iei la palme: primul individ care-i aduce
  fata înapoi o primeşte de nevastă şi mai ia şi jumătate de împărăţie.
  Strămoşul său care a întemeiat dinastia se răsuceşte în mormânt.

  Fata cea mare şi fata cea mijlocie

  Sunt nişte strâmbăciuni nasoale, plate şi complexate, care-şi urăsc sora mai
  mică pentru că e mignonă, are fund, ţâţe, e în centrul atenţiei şi e aia
  răpita, ba se mai şi mărită înaintea lor. Sunt atât de jenante că nici un
  zmeu nu le vrea.

  Fata cea mică

  E aia răsfăţata, bunăciunea învăţată să i se facă toate poftele. Mai e şi
  curvă de mică. Nici nu vreau să vorbesc mai mult despre ea, că mă enervez.

  Făt-Frumos (Fefe)

  De obicei, e unu’ căruia nu i-a plăcut cartea: ori prinţ, ori vreun
  coate-goale. Frumuşel şi efeminat, metrosexual nativ. Ar fi stat să frece
  menta în continuare şi să se ia la trântă prin iarbă cu oile, cu fraţii lui
  sau cu flăcăii satului, da’ vrea să dea lovitura. Şi, când boul de împărat
  dă sfoară-n ţară cu fiică-sa şi tronul premiu, normal că se prezintă primul.
  Habar n-are cum arată fata împăratului, dar nici nu-l interesează prea mult,
  de fapt vrea împărăţia. Şi oricum ştie de la tovarăşi că de obicei e răpită
  bucata familiei, nu cârjele ălelante două.

  Calul

  E singurul personaj pozitiv din toată povestea care merită apreciere.
  Înainte de episodul cu jăratec zace slab, bubos şi răpciugos în grajd, ceea
  ce arată încă o dată că împăratul e un idiot – nu aşa te porţi cu o asemenea
  comoară. Calul e cel care îi face strategia lui Făt-Frumos, în vorbe puţine
  şi concise. Nu zice prea multe pentru că probabil îi e jenă să intre-n vorbă
  cu un oportunist analfabet. În sufletul lui, îşi doreşte să fie în echipa
  Zmeului.

  Mama Zmeilor

  Este exact opusul împăratul. În primul rând, la ea e sigur că e mama
  zmeilor. Apoi, a făcut trei băieţi care e fiecare la casa lui, nu două
  plângăcioase şi-o curvă care stau pe capul lui, ca împăratul. Şi ia hotărâri
  bune şi de una singură, n-are nevoie de o armată de viziri, dregători,
  sfătuitori, etc.

  Zmeul

  E un tip hotărât, energic şi forţos. Probabil are un nas cât toate zilele,
  umblă neras, e păros şi are palmele tăbăcite. Asta ce ne spune? Că e un om
  care munceşte! A tras din greu ca să ajungă unde e – a ucis, a luptat, a
  umblat, a jefuit, s-a preocupat de cariera lui! Aşa merg lucrurile pe
  tărâmul celălalt, acolo nu-ţi dă nimeni un castel că te cheamă
  împăratul-nu-ştiu-cum. E sigur că Zmeul şi-a clădit palatul cu mâinile lui.
  Bine, o mai fi avut nişte muncitori pe care i-a mâncat după aia, dar sunt
  convins că a stat cu ei acolo, pe capul lor, să vadă cum pun ăia marmura în
  baie, să nu-l tragă-n piept şi să-l fure. Şi mi se pare normal să-i mănânce
  la sfârşit, ştim cu toţii cum sunt muncitorii.

  Mai ştim că are o moşie imensă, populată cu tot felul de jivine ticăloase.
  Chiar credeţi că e uşor de administrat aşa ceva, să-i ţii în frâu pe toţi
  ăia? Păi aia nu sunt proşti ca ţăranii împăratului, dacă nu stai cu pleoapa
  pe ei. Deci, Zmeul e un bun gospodar, un bun cunoscător de oameni, un
  excelent strateg militar şi un bun trezorerier.

  Dar Zmeul e un tip cinstit în sentimente şi cam fără noroc la femei. I-a
  venit vârsta însurătorii, a stat, a analizat, a cercetat, şi-a căutat
  nevastă. n-a găsit pe nimeni pe placul lui în propriul tărâm (ce s-alegi din
  jivinele alea?), deci s-a uitat la vecini. S-a îndrăgostit de fata aia mică
  a împăratului (ştie ce-i frumos, măcar fizic, şi nici nu încalcă eticheta,
  ţinteşte la acelaşi rang) şi a procedat în consecinţă, aşa cum cerea
  tradiţia: a luat-o la el. Aşa a făcut şi tac-su cu mă-sa, şi bunicul lui, şi
  străbunicul lui, la vremea lor. Aşa e normal: clar, fără ascunzişuri, umblat
  cu şoalda şi alte prosteli. Pui problema direct: “Fă, te iubesc, te vreau!
  Treci încoace.” Şi prostul chiar o iubeşte: n-o forţează, n-o siluieşte, e
  romantic, are o grădină cu trandafiri, o-nconjoară de bogăţii, îi face toate
  poftele. N-am auzit nici o poveste în care Zmeul s-o ţină pe prinţesă legată
  în beci, goală-puşcă şi să vină s-o violeze când are el chef, după cum ar
  merita. Peste tot citesc numai de caftane, covoare, tiare, bucate alese,
  mătăsuri fine, rochii, giuvaere, o ţine-n puf. Omul e familist şi serios,
  nu-şi uită îndatoririle: se duce-n fiecare zi la muncă şi anunţă civilizat,
  cu buzduganul, când vine acasă. Şi toate astea pentru ea, ca să n-o sufoce
  cu atenţie, să-i lase spaţiu, să fie liberă, să aibă matracuca timp să-şi
  facă unghiile, să nu facă istericale că, vezi doamne, a intrat peste ea în
  cameră şi-a văzut-o cu masca de castraveţi pe faţă.

  Actiunea

  Carevasăzică, moldoveanca trăieşte în puf, îi face prostul toate poftele,
  şi, în semn de mulţumire, ce face? Se amorezează de Făt-Frumos că are părul
  mai îngrijit şi tenul mai puţin acneic (vezi, n-ai vrut să te culci cu
  Zmeul) şi se hotărăşte să fugă cu el. Da’ mai întâi încep să se hârjonească
  în pat, în patul pe care Zmeul cu mâna lui îl cioplise, din nişte buşteni
  tăiaţi tot de el din pădure, şi-l cărase-n cârcă până la ultimul etaj al
  castelului, să aibă japiţa peisaj când se trezeşte dimineaţa sub baldachin.
  Şi proştii ăia doi stau până îi prinde Zmeul, căruia – în sfârşit! – i se
  aprind beculeţele.

  Mai departe. Zmeul luptă corect, Făt-Frumos trişează: bea apă vie de la un
  corb pe care-l mituieşte, dă cu peria, gresia, năframa; în fine, face tot ce
  poate să lupte cât mai puţin şi să-i bage pe alţii la înaintare.

  Morala

  Din toate astea, eu pricep că morala basmului românesc e următoarea:
  – dacă eşti un şmecher metrosexual şi ştii să profiţi de pe urma tonţilor
  incompetenţi ajunşi în poziţii de conducere, te aranjezi pe viaţă.
  – dacă eşti o fiţoasă analfabetă şi de bani-gata, ai toate şansele să umble
  toţi după fundul tău şi după averea lu’ tac-tu.
  – dacă eşti un tip cinstit, muncitor şi care luptă după reguli, pici de
  papagal.

  Dacă basmul românesc ar fi avut măcar o urmă de dreptate, Zmeul i-ar fi rupt
  gâtul lui Fefe cu două degete, ar fi luat-o pe proasta aia, i-ar fi dat o
  bătaie soră cu moartea şi ar fi trimis-o rachetă înapoi la tac-su acasă.
  Apoi şi-ar fi strâns armata, ar fi năvălit pe tărâmul împăratului şi i-ar fi
  făcut prăpăd, ar fi violat, jefuit şi ucis tot ce i-ar fi stat în cale, ar
  fi unit cele două tărâmuri şi şi-ar fi făcut harem din toate gagicile alea
  proaste ca noaptea. Pentru că fiecare merită să-şi trăiască propriul basm.”

 22. cruela de vila

  deci kiar ma enervatzi!
  si nu-i frumos vinerea seara mai ales cand am si burta plina!
  :mrgreen:
  am suspinat de emotie cand am auzit de generozitatea vodafoneasca!aceeasi generozitate cu care m-au facut la bani cand eram in maramu, pe linga granita, vorbeam la tel si m-au bagat automat pe linia telefonica din ucraina de-am vorbit juma de ora-n roaming fara sa am habar!
  deci, dincolo de frumoasele carti, vin si intreb: mie cu cat imi scade abonamentu’?
  sau pa vodafoneneste: what’s in it for ME? :mrgreen:
  ca d-abia astept luna septembrei cand imi voi rezilia falnic abonamentul!
  :mrgreen:
  si voi salva muuuult mai muuuulti pomi!
  ceea ce n-as vrea sa va doresc si dumneavoastra, la intreaga familie! :mrgreen:
  pt cei interesati: p-ala de orange l-am reziliat de mult! :mrgreen:
  ca si pe romtelecom de altfel! :mrgreen:

 23. io tin cu praslea, ca sunt pro rosia montana :mrgreen:

 24. @ Cruela : Ba io sunt super mulţumit de serviciile providerilor de telefonie mobilă. Soţia are 3.000 + 2.000 minute gratuite, ceea ce înseamnă că aproximativ două ore şi jumătate pe zi, vorbeşte cu altcineva. 😉

 25. cruela de vila

  Bogdan:abonament (factura implicit) sau cartela? :mrgreen:

 26. Astia de la Vodafone sunt cam minciunei.Nu si-au propus sa salveze padurile,ci sa-si salveze propriile parale de zgarciobi ce sunt!!!Inmultiti 1.000.000 de facturi trimise cu plicul prin posta care costa 4 lei si va iese un milion de epuroi.Milion din care varsa si ei 50 sau 60 de mii de euro pentru niste carti,asa ca sa ia ochii la lume si toata lumea-i multumita.Unii cu cartile,altii cu economia.

 27. Mă apasă conştiinţa şi nu mai rezist până nu mărturisesc că ieri am fost extrem de subiectiv când i-am făcut lobby lui Neghiniţă. Se pune dacă justific prin aceea că firea mea de om rău şi egoist (mersi Simona, nu te uuuuuuuiiiitttttt…) m-a împins către această alegere ? Căci :
  Prâslea cel voinic : era ficior de împărat. Împărat, da ? Nu sculer-matriţer, nu strungar, nu profesor sau inginer. Nu. În cartea lui de muncă scria clar “impărat” ceea ce, conform perceptelor vremii echivala cu capitalist oneros, exploatator al oamenilor muncii de la oraşe şi sate. Deci din start, bilă neagră. Prâslea nu a mâncat salam cu soia. Lui, tac’su i-aducea de ăla de Sibiu,”mucegăit” cum mă păcălea pe mine mama, de la cantina partidului. Şi deşi mi-ar fi plăcut ca targetul din fundul curţii să fie vreo culegere de Gheba sau măcar vreun manual de gramatică, nici asta nu s-a întâmplat. Erau, expresie-a materialismului, nişte mere din aur inutilizabile scopului lor comun şi vulgar, acela de a fi mâncate, şi bune deci doar de a fi puse în vitrină sau pe mileul de pe televizor, acolo unde toată lumea îşi ţinea peştele albastru de sticlă. Mai departe basmul a curs previzibil, plat. Nimic nu m-a surprins în faptul că fiii împăratului s-au certat ca chiorii şi au prins pică p’ăla micu’. Ştiam unde duce lupta pentru avere într-o astfel de familie, din comentariile babelor de pe scară pe marginea episodului din săptămâna în curs a “Dallas”-ului. Doar că acum pe Bobby îl chema Prâslea iar fraţii mai mari erau J.ei aR.ii. La fel de previzibil, după o serie de chestii plicticoase, Prâslea avea să se cupleze cu bunăciunea aia de Pamela. În plus, violenţa basmului mi-a lăsat un gust amar. Imaginea căutării zmeului rănit, după dâra de sânge lăsată, mi-a reamintit de primul meu leşin atunci când l-am văzut întâia-şi dată de bunicul tăind pe buturuga din curte o găină. Săraca a ţopăit bezmetică pe după nişte acareturi şi tot după dârele de sânge a fost dibuită. Şi n-am putut să-nţeleg şi pace, cum pana mea de nu puteau progeniturile împăratului să rămână treze, când eu n-am putut să pun geană peste geană până hăt-târziu în noapte când am terminat de citit basmul…
  Revin şi cu Cosânzeana dar după ce mă mai calmez puţin.

 28. @ Cruela : facturi fată, … păduri întregi… Dar nu-i problemă. Pentru liniştea mea plătesc oricât 😈

 29. Una la mână: hotărîţi-vă o dată, e Ileana Sânziana sau Ileana Cosânzeana??? Astea două e diferite, le-am văzut eu în acţiune. 😯
  Două la mâini: Vodafone e firmă serioasă la cartele, ca de altfel toţi ceilalţi. Adunarea la cartele, deci! Uite-aşa salvăm din start hârtia pentru facturi.

  Trei: bre cruela, cum e aia cu “reziliat falnic abonamentul“??? Adică te duci, le-o pui pe masă şi le spui că asta vor primi de la tine de azi înainte, amin?!?
  Io n-am făcut asa, io am fost civilizat, le-am explicat în email unde au făcut prostia. Cred că şi acum se mai studiază emailul meu, la şcoala de bune manere în relaţia cu clienţii. Başca îi apucă amocul ori de câte ori îi sun sau le scriu un email: iar ne-a prins ăsta cu ceva? :mrgreen:

 30. Şi be) dragă Cruela, să-ţi dau un pont. Soţia, căreia în cele ce urmează îi voi spune Ileana Cosânzeana ca să revin cât de cât la tema zilei, cu o lună înainte de a-i expira contracul (momentul “septembrie” în cazul tău) i-a sunat şi le-a spus frumuşel că renunţă la serviciile lor atâta timp cât pe piaţă există oferte la cartelă cu mult mai avantajoase. După trei zile de negocieri şi încercări de-a o tenta cu fel şi fel de combinaţii şi oferte, timp în care Ileana Cosânzeana a rămas tare pe poziţie, i-au făcut aceeaşi ofertă ca şi la cartelă. De-atunci o mai sună din când în când oferindu-i în van alte şi alte “planuri tarifare”. Probabil că e unul din puţinele cazuri în care s-au înţepat, dar e dovada faptului că se poate.

 31. Ileana Cosânzeana sau Sânziana? Alo, Simona, lasă cratiţa aia şi lămureşte-ne!

  (ca să ştiu la ce pagină mă uit în agendă, de-aia). 💡

 32. Bogdane, asta cu “va mai dam o suta de lei la pensie“ a fost inventata de unul inca din decembrie `89, expusa direct de la balconul ceceului si plagiata fara rusine de douaj`doi de ani.

 33. Mariane, e drept c-am început cu berea cam de dimineaţă da’ zău dacă pricep unde baţi la faza cu “suta de lei”. Asta ca să nu mai zic că aia cu “pensia” o voi considera afront şi-o voi trata ca atare 👿

 34. cruela de vila

  Bogdane: stie fata jmekerii d-astea, stai linistit! 😉
  dar apreciez intotdeauna consultanta gratuita! 😳
  sar’na de gandu bun!

 35. cruela de vila

  bogdane: iti desenez io :
  cand boboru a fost nemutumit, ceasca a plusat generos cu ” una suta lei” sa-i tina potoliti ” la locurile lor” pa recalcitranti
  in zilele noaste, nu mai avem ceasca, avem vodafone ca sursa de nemultumire, deci? vodafone , daca ne vede rasculatzi, mai pluseaza niste minute, ca sa stam linistiti la locurile noastre de abonati
  :mrgreen:

 36. cruela de vila

  aceasi tehnica de negociere care va’s’zica, numa alt secol! 😳

 37. @ Cruela : Pentru tine oricând, fată ! Şi fără număr… vorba unor clasici în viaţă

 38. Păi da, da’ tu întrebasei dă cartelă sau abonament ? şi io am răspuns că s-a obţinut cartelă la preţ de pădure. Cât despre tehnica de negociere gen, ea e cu mult anterioară scenei balconului şi întâiului împuşcat al ţării… pierzându-se în negurile istoriei. ( Dacă îţi place cum mă iecsprim pot să-ţi devoalez ce marcă de bere m-a condus către această elevaţie…)

 39. neghinita este varianta masculina a degeticai. era un tip foarte trist pentru ca fetelor nu le plac baietii atat de mici

 40. 1. Bogdane, ai brobleme cu berea de dimineata??? Eu incerc sa scap de aia de aseara… 😆

  2. Deci Sanziana sau Cosanzeana, ca ma suna amandoua pe doua retele diferite, de ma doare capu` de la atatea radiatii…

 41. … si nu stiu nici unde mi-au disparut diacriticele, pe sub masa nu le-am gasit, desi le-am cautat asiduu…

 42. @Civilizatu’: de obicei (de fapt, nu de obicei, întotdeauna), genul ăsta de cheltuieli sunt incluse în prețul serviciului și suportate de client. be) presupunând că ar fi cum zici tu, care e problema atâta timp cât ceea ce oferă la schimb e o viață mai ușoară pentru client și niște cărți pentru copii? nu-mi zice că ai prefera să ai tu viața mai grea, numai ca să le-o faci și lor la fel 😉

 43. @Bogdan: mișto povestea. cu partea cealaltă: să nu cumva să te gândești vreo secundă că s-ar putea să fi greșit cu ceva, ok? practic, această ipoteză nici nu merită atenție :mrgreen:

 44. Marian S, fratele meu alb, dimineaţă la mine a însemnat ora 5.00 când cârnaţii ăia de pescăruşi au început să orăcăie şi să cotcodăcească fix în creierii mei. 👿 Acuma, când soarele-i deja de două suliţe pe cer, berea nu numai că devine legitimă dar este, practic, vitală.
  Şi 2. vă informez pe această cale că am aflat de la soacră-mea cum că în această seară, după minutul 59 al celei de-a 23-a ore, urmează un minut de fix 61 de secunde. Detalii de ordin tehnic poate să ceară Simona, acu că tot s-a trezit, de la Tata Uraniu. Pentru mine chestia asta nu înseamnă decât că pot bea cu o secundă-n plus.

 45. Deci toata lumea voteaza cu Neghinita, da? Asa ramane? Am mai fost eu nehotarata si am votat cu toti ca sa fiu sigura, acum nu e indicat deci trebuie sa stiu :mrgreen:
  @Bogdan, daca asta inseamna ca in seara asta trebuie sa stau cu o secunda in plus la munca, o sa te rog politicos sa cenzurezi ce-ai scris pana nu se prinde sefu’ 😉

 46. cruela de vila

  simona: de acord ca totul e platit de client! :mrgreen: tocmai de aceea e frustrant ca tu, ca si client, n-ai nici un beneficiu financiar! :mrgreen:
  dar nu poti sa nu te bucuri ca vodafone va prospera si cu ajutorul tau, clientul disciplinat, care inghite orice rahat! :mrgreen:
  (n-am avut alta rima!) :mrgreen:
  sibe) nu am minic impotriva facturilor electrnice, sa nu fiu intelleasa gresit! 😳

 47. @cruela: eu cred că tu n-ai înțeles definiția capitalismului 😉

 48. Bre Bogdane, să nu mai spui la nime` că eşti marinel, că nu te credem. Ăia bea numa` uischi, nema` bere.

  Şi hai să ne hotărîm despre care Ileana dezbatem acilea, că vă spui io: astea doua e în reţele diferite.

  Revin diseară, după ora 23 si 59 de minute si 61 de secunde, că mă duc în parcu` lu` Negoiţă să văz pescăruşii. Cum care Negoiţă? Păi a fost Liviu, a venit Robert, da` parcu` e tot acolo.

  Şi Pământul nu câştigă numai 1 secundă de viaţă; consumatorii români mai “câştigă“ cinci la sulă la factura de energie, da` văd că despre asta nu vreţi să discutaţi. Eu iau măsuri: închid calculatoru`, şi-aşa nu mai pridideşte frigiderul să răceasca sticle şi doze. 😯

 49. @ Cruela : TERMINĂ !
  Şi 2. Am ajuns deci la Ileana Cosânzeana…
  Cu Ileana C. Cu totul altfel stau lucrurile… Pe asta n-o suport din cauză că :
  de dată mai recentă dăcât Prâslea, prima tangenţă cu sus-numita, a fost şi prima cazma luată peste bot. Ea, cea mai tare la „română” (cromozomial dispusă către reverie) îşi savura victoriile fără să îl observe pe cel clasat al doilea, pe care-l făcea pierdut în marea masă a luzărilor. El se gândea c-ar merge şi aşa, cu ea deasupra. Oricum la mate lucrurile se inversau, intrând în normalitate. Construcţiile aste logice nu păreau însă a-i mişca Ilenei măcar un fir din cosiţele blond-pai. Continua să se holbeze ca hipnotizată la ferestra pe care aştepta s-apară cocalarul pe calul lui musai alb, hranit cu jăratic.
  Ca o paranteză trebuie spus că merită să pierdem puţin timp pentru a demitiza acest aspect. Din experienţă proprie pot afirma că NICI UN CAL NU MĂNÂNCĂ JĂRATIC! I-am dus eu calului bunicului un tăciune aprins din sobă, deşi nu era nici pe departe vreo gloabă. Ideea era doar de a-l upgrada puţin. Calul a fornăit puţin şi mi-a adresat o privire marca : „Bă, da’ fraier te-o mai făcut mumă-ta !” . Cum însă, printr-o minune, fânul din grajdul bunicului nu s-a aprins de la tăciunele servit calului, am rămas măcar cu credinţa fermă că pe lângă mult mediatizatul Dumnezeu al beţivilor există şi un Dumnezeu al copiilor tolomaci. Pot afirma cu mâna pe inimă că amândoi EXISTA !
  Revenind la Ileana, ea se făcu cu timpul parcă şi mai frumoasă dar gândul către Feţi Frumoşi nu-i dădea pace. Ajunsă doctoriţă într-un spital mizer şi igrasios de ţară, apariţia F.F-ului ar fi reprezentat,gândea ea, unicul paşaport spre fericire. Şi au venit mai mulţi. Călare pe sute de cai ambalaţi în tablă, logic- albă, n-au făcut însă decât să îi rănească inimioara preponderent lirică. Obişnuiţi să mânuie, la modul interlop, şi sabia şi parul, dar şi vorba tăioasă, F.F.-ii nu aveau de unde să ştie ceea ce colegul ei de generală nu a uitat vreodată : când era mică, Ileana C. scria cele mai frumoase compuneri şi asta nu avea cum să se schimbe niciodată.

 50. @Bogdan: foarte frumos ai desființat-o și pe Cosânzeana. dar care-i treaba cu Sânziana? că despre ea era vorba, nu despre ailaltă Ileană :mrgreen:
  mai pe seară vă fac și locul ăla de trollat (nu-i așa că, în calitate de fată de treabă, care are grijă de trollii ei, merit să te gândești la ce te-am rugat și ți-a explicat și Anna? :mrgreen: ah, ce-mi place șantajul sentimental 😛 )

 51. @ Simona, măcar în secunda aia care-i în plus la socoteală diseară, promiţi să te gândeşti la cât de nesuferită poţi fi uneori ? 🙄

 52. @Bogdan: sigur, cum să nu? dar tu promiți să te gândești la faptul că eu sunt una singură și voi mulți? și la ăla că merit să nu vă purtați ca și cum ați avea toate drepturile, fără să datorați la schimb măcar puțină empatie? 😉

 53. @ Simona : bine fată, fie precum doreşti. Promit. Ai fi putut însă să ţii cont de faptul că mi-s om bătrân şi, deşi sunt conştient că la vârsta mea derapajele urmate de căzături se lasă cu dureri grele de şale, din cauza reflexelor încetinite, mai derapez şi mai cad fix în fund uneori.
  Şi 3. eu de Ileana Sânzâiana chiar nu am auzit. Dacă-l mai vrei pe Neghiniţă, ca final de trilogie, se face. Da’ despre fete pe care nu le ştiu, io n-am ce să comentez…

 54. @Bogdan: păi și n-am ținut? nu vezi că, în loc să te las cu pagina aia care se încarcă greu, o să-ți fac una nouă? în loc să te pedepsesc, te premiez… 😛

 55. Sandman: ca sa raminem la clasici, ne place povestea povestilor, nu povestea porcului.

 56. Dumnezeule mare, Simona, atâta generozitate şi aşa dărnicie nu mi-a mai fost dat să văd de prin clasa a X-a când după ce am luat un premiul I la un concurs de istorie am primit un teanc de cărţi cu cap de-afiş mirifica operă “Sciţii agatârşi pe teritoriul României”, iar cei de pe locurile II şi III au primit excursii. Gata. Am promis. Lasă sarea aia din mână.

 57. @Bogdan: te-am găsit în spam cu ultimul comentariu. aveai treabă pe-acolo? 🙄

 58. băi băieți, fiți voi faini și votați-l totuși și pe Prâslea, că-i desenat dă mine! 🙂

 59. Neghiniţă cel voinic şi Sânziana are mere. Prâslea zice că sunt “de aur“.
  Hâc… 😈

 60. cruela de vila

  sa-i numaram merele lu praslea? :mrgreen: :mrgreen:

 61. Sanziana (Sanzeana) e una, Co-Sanzeana e cea care vine la pachet, impreuna cu prima, ca vad ca nu va pricepeti de loc la povesti.
  Care apropo, avem si aici in Romania si altele decat ale lui Pişpirescu ala:
  “Amu cică era într-un sat un ţăran. Si ţăranul acela a iesit odată în ţarină să samene niste păpusoi. Si cum semăna el, tocmai atunci s-a nimerit să treacă pe-acolo Hristos si cu Sfântul Petrea. Hristos să nu tace molcum si să-si caute de drum?
  – Da ce semeni acolo, om bun? întrebă el.
  – Ia, niste…”
  Nu demasc sursa citata pt ca e porno linkul si apoi nu e doctorat aici.

 62. Eu nu trec la nicio factura electronica.
  Am avut d-asta si, pana reuseam sa ma loghez pe myvodafone ca s-o iau imi iesea parul prin caciula. Dupa care stricam hartie cat pentru trei carti de povesti printand partea cu convorbirile lui fica-mea, doar-doar m-oi lamuri de ce ma costa luna de luna o mana s’un picior dragostea-mi parinteasca.
  Noroc ca mi-am schimbat abonamentu’ si, cand au refacut contractul au uitat sa bifeze aia cu factura electronica, asa ca imi vine prin posta tot ceaslovul cu convorbirile detaliate ale copilei. Si mai salvez si natura, ca nu mai stric toner (din petrol) si hartie (din banii mei)…
  Deci, e minunat CSR-ul cu basmele sale, dar branza e pe bani.
  Cand o sa aflu ca imi scad tarifele de interconectare si de date, cand dobanzile penalizatoare nu-l vor mai face pe Nutu Camataru sa para timid si cand o sa am semnal macar de 3 linii la casa de la tara (35 km de Buc, in linie dreapta, in campie…) atunci o sa-l salvez si pe Neghinita…

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Acest site foloseste serviciul Gravatar pentru afișarea pozei de profil a comentatorilor. Pentru setarea unui avatar, accesați acest link.

Question Razz Sad Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek Confused Cool LOL Mad Twisted Rolleyes Wink Idea Arrow Neutral Cry Mr. Green