Femeile vin de pe Venus, bărbaţii de la băut Femeile vin de pe Venus, bărbaţii de la băut

Van Gogh al viitorului va picta pe tabletă

Doamnelor, s-a terminat. Dacă până acuma vă spuneau că sunt la amantă, ca să se poată duce liniștiți la bibliotecă, să citească niște etichete de bere cu băieții, de-acuma vă vor spune același lucru, doar că se vor duce să testeze gadget-uri.

Pe 26 iulie, în AFI Palace Cotroceni (la etajul I, în apropierea patinoarului), se deschide Vodafone Experience Store. 500 de metri de tehnologie de ultimă generație, mobilier și design construite în jurul conceptului de “mobilitate”, asistență personalizată, experiențe interesante.

În ziua lansării, “tehonologia va deveni artă”, după cum urmează:
– un DJ va susține un recital special, mixând la tablete

– un artist ilustrator va înlocui pânza cu o tabletă și creionul cu o aplicație specială de desenat, pentru telefonul mobil, și va face doritorilor portrete digitale

– un actor va “mima” aplicații pentru telefonul mobil

– trupa Sensor va susține un concert inedit pe tablete

Cei prezenți joi în AFI Cotroceni, începând cu ora 14:00, vor putea participa la un concurs de tip Treasure Hunt, pentru care s-au pus în joc premii speciale: terminale (Samsung Galaxy S3, Samsung Galaxy Tab, Vodafone Smart II) și bilete la film.

În plus, în perioada 26 – 29 iulie, la Vodafone Experience Store vor fi disponibile mai multe oferte promoționale:
– Clienții care vor achiziționa un abonament începand cu Mega 11 + optiunea de internet pe mobil de 1 GB vor beneficia de un discount de 100 Euro (TVA inclus) pentru smartphone-uri de top și, nu în ultimul rând de servicii duble (minute/SMS in retea, minute/SMS nationale, trafic internet), pe o perioada de 6 luni.
– Cei care vor achiziționa anumite produse din magazin, vor primi cadouri din categoria căști Bluetooth sau stick-uri de memorie de 4 GB.

Vor mai fi multe alte concursuri cu premii, până pe 29 iulie. Cu ajutorul tabletelor și al telefoanelor, doritorii vor putea să compună muzică sau să picteze o fotografie din albumul lor foto de pe telefon.
Toți participanții vor intra automat într-o tombolă și vor putea câștiga, prin tragere la sorți, unul dintre cele trei telefoane Vodafone Smart II, precum și lecții particulare de muzică, pictură, fotografie.

Aflând toate lucrurile astea, mi-am dat seama cum va arăta viitorul, mai ales acela al picturii. Va fi pe tabletă sau nu va fi deloc.

29 comentarii

 1. Van Gogh al viitorului va picta pe tabletă. Şi-si va tăia urechea, neinvaziv, cu laser. După care nu se va mai împuşca în piept pentru că, la cât a evoluat medicina, va fi salvat. Iar gestul lui nu va mai conta nici măcar cât cel al lui Năstase.

 2. mi-a plăcut asta cu laserul 😆

 3. Scuze. Am folosit nişte timpi nu incorect cât de natură a deranja niţel sensul. Oricum, ideea era, Simona, că pentru un post de publicitate eu aş fi ales un pictor cu o existenţă ceva mai puţin zbuciumată. La ă adică, un viitor Van Gogh ar putea şi să-i facă tableta guler unui viitor Gaugain…

 4. @Bogdan: Pe cine, pe Micuța Picasso? :mrgreen:

 5. Nu-mi place desenul si detest arta 🙂

 6. Plus, scuze am uitat sa mentionez si ceva referitor la articol Simona 🙂
  Atata tehnologie pe mie unul ma depaseste 😯

 7. Nu chiar, deşi apreciez elanul patriotic. Şi ca să păstrez, linia româneacă, mă gândesc că, dacă aş fi Simona, mi-ar fi plăcut un Luchian. Fiind însă un mascul pervers, nu-mi iese din cap Botticelli…

 8. @Bogdan: era o ironie cu Micuța Picasso, ea fiind mai mult publicitate decât pictoriță 😛

 9. Şi 2. că nu ma poci abţine : cu certitudine gadgeturile din ziua de azi fac mii şi mii de chestii, una mai interesantă şi mai practică decât alta. Daaaaaar, exemplul muzicii făcute pe calculator, nu mă face să văd cu ochi buni pictura pe tabletă. Ce facem, luăm cu copy/paste “Carul cu boi” şi-i punem roţi de cauciuc ?

 10. eu cu Rubens votez !
  da’ de ce unul uscativ si cu probleme de socializare , ba chiar si fara o ureche pe final?
  Rubens, ca tine cu alea de nu mai au patratele pe abdomen! 8)

 11. bogdane, mdaca dai copy paste la “Carul cu boi” si ii pui roti de cauciuc, iese lada Niva.
  parol,dau cu subsemnatul!

 12. io vreau sa reclam pe pictorul care ne-a facut autoportetele pentru legitimatiile de serviciu , ca io am iesit cu fulgeru’ pe piept!
  io unde tre sa scriu despre asta!
  io de ce sa am fulger si o ureche mai mare??????????? simt ca pa depresurizez…………….. 😥

 13. -vasile, avem o plosnita pe perete!
  -noa, si ce-ai vrea sa avem, van goghuri?

 14. cruela de vila

  deci : cred ca picasso era mai de …actualitate! :mrgreen:

 15. cruela de vila

  si be: da globlene, maica, goblene, potzi sa faci cu tableta? :mrgreen:

 16. cruela de vila

  adica nu se strica cand bagi acu’n ia? 🙄

 17. Draga Simona eu zic ca astfel de mari pictori care folosesc din ce in ce mai mult tableta 🙂 exista deja. Unul din favoritii mei este englezul David Hockney.
  :mrgreen:

 18. @Shadow: m-am uitat pe site, e tare (http://www.hockneypictures.com/home.php). pe tabletă lucrează?

 19. Simona : tabletă grafică. Ceea ce nu e tocmai acelaşi lucru. Sunt apărute cu ceva ani înaintea tabletelor IPad şi Samsung şi, au evoluat foarte mult în timp.
  Una de “pictor care se respectă” sare de 10.000 de Ron (ex. Wacom Cintiq 24Hd )

 20. pe mine ma ia cu ameteala cand citesc despre ciudateniile astea.
  inca mai folosesc un nokia 1101. :mrgreen:

 21. @nike974: 🙂 mă bucur că nu sunt singura…

 22. @Simona

  In ultima vreme lucreaza mai mult pe tableta. Dar are un “touché” sublim :-). Mie imi place chiar foarte mult. Seria lui de arbori este magnifica :-). Il gasiti la guggenheim in spania la bilbao. El lucreaza pe ipad si pe iphone :-). Cu toate ca mie imi “repugna” aceste doua produse nu pot sa nu accept ca pt el au fost “special” create 🙂

 23. aia pe tableta nu e pictura, e arta grafica. la pictura iti iei mata frumos timp, iti bati ramele, iti intinzi canavasu, dai grundu, iti prepari culorile, iti iei pensulele si spaclurile si lasi sufletu sa zburde prin mina, atitea zile cit e nevoie ca sa golesti ideea din tine pe pinza.
  viitorul picturii n-are cum sa fie pe tableta, pentru ca aia pe tableta nu e pictura, e ce vrei tu da nu pictura.
  si nu, van gogh n-ar fi pictat niciodata pe tableta. in primul rind pentru ca nu ar fi avut bani de tableta, de internet, de orice media in general. el saracu nici bani de culori nu avea, ii trimitea frai-su. el numa de absinth avea bani, era beat pulbere tot timpu si cu creierii in pioneze de la thc-ul din absint. poti sa “pictezi” pe tableta daca esti high de la droguri si manga de la alcool tot timpu? poate da, dar sigur n-o sa-ti faci pagina web la care pot da link bloggerii 😆
  lautrec nu era numa la fel de manga tot timpu ca si van gogh, pentru el distractia principala era sa plateasca lesbiene sa presteze in fata lui. crezi ca si el s-ar fi uitat pe site-uri porno?
  si michelangelo si da vinci s-ar fi urcat pe care alegorice la paradele gay?

  😆 ce-mi veni? e cald…

 24. Eu sunt mai antic de felul meu si nu cred ca desenul pe tableta poate sa fie atat de academic ca desenul pe panza.
  Nu se poate compara placerea de a monta un sevalet (sau un telescop) cu placerea de a desena pe tableta sau cu ceea de a privi cerul prin tableta.

  p.s sper sa scoata curand tablete sevalet.
  Daca tot ne ducem dracului, macar sa o facem cu pasi mici. 😉

 25. Eu aştept tableta care face singură de mâncare.

  (ştiţi voi bancu` ăla, cu broasca şi sexul oral…) 😳

 26. cruela de vila

  nike974: nokia 1101 o fi d-ala de am io? :mrgreen:

 27. @MarianS

  Poti sa te insori pt asta :mrgreen:

 28. Am fost sa-mi iau tableta care face mancare sau sa ma insor:

  http://smro.wordpress.com/2012/07/26/viitorul-suna-bine-prezentul-arata-frumos/

  PS: n-am gasit de niciunele. :mrgreen:

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Acest site foloseste serviciul Gravatar pentru afișarea pozei de profil a comentatorilor. Pentru setarea unui avatar, accesați acest link.

Question Razz Sad Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek Confused Cool LOL Mad Twisted Rolleyes Wink Idea Arrow Neutral Cry Mr. Green