Femeile vin de pe Venus, bărbaţii de la băut Femeile vin de pe Venus, bărbaţii de la băut

Voi donați, banca dublează suma, iar Oana, Bianca și Carmen știu ce să facă cu banii

V-am mai povestit eu aici despre Oana Gheorghiu, Carmen Uscatu și Bianca Voinescu de la Dăruiește viață.

Despre cum au adunat din donații 3.000.000 de euro, pe care i-au investit în:

– construirea primul centru de excelență în tratarea cancerului la copii la clinica Louis Ţurcanu din Timişoara. Centrul e compus din camere sterile, bancă de celule stem, compartiment terapie intensivă, laborator citogenetică moleculară;

– crearea centrului de transplant medular copii de la Institutul Clinic Fundeni din București (format din 6 camere sterile dotate la standarde europene)

– modernizarea și mărirea cu 4 camere sterile (dotate corespunzător) a compartimentului de transplant medular adulți de la Institutul Clinic Fundeni din București

– construirea și dotarea a 5 camere sterile în cadrul sectiei de hematologie a Spitalului Universitar de Urgență din București

Au făcut toate astea pro bono, lucrând 40 de ore pe săptămână, în restul timpului având și joburi. Între timp, au renunțat la joburi, ca să se dedice în exclusivitate, 80 de ore pe săptămână, campaniilor umanitare. Sunt cam foarte supărate, pentru că sunt nevoite să-și plătească salarii din banii organizației, dar au avut grijă să fie mici și reușesc să mobilizeze, în continuare, mulți-mulți oameni, care să le ajute pro bono. Porecla lor – v-am mai zis și asta – este chiar “fetele pro bono”.

Ce obiectiv au fetele pro bono pentru perioada imediat următoare? Achiziționarea de aparate de radioterapie, esențiale tratării bolnavilor de cancer. În România, sunt peste 100.000 de pacienți diagnosticați cu cancer, iar anual apar alte 3.000 de cazuri. 70% dintre acești bolnavi au nevoie de radioterapie. Din cauză că aparatura este insuficientă și extrem de învechită, copiii NU POT FACE radioterapie, iar adulții zac cu lunile pe listele de așteptare, deși, în tratarea cancerului, fiecare secundă pierdută te aduce mai aproape de moarte.

Carmen, Oana și Bianca vor să strângă 5.000.000 RON, cu care să cumpere astfel de aparate și au înscris proiectul pe “Bursa Binelui”, platforma de CSR a BCR. Ideea e că, dacă voi donați, banca va dubla suma. Vă încurajez, vă invit și vă rog să o faceți. Oricât de puțin contează.

De ce să donați? În țările europene civilizate, peste 80% dintre copiii bolnavi de cancer înving boala. În România, 1 din 2 moare. Împreună le putem reda dreptul la viață, făcând cu mâna noastră ceea ce sistemul de sănătate din România este incapabil să facă, deși este obligat prin lege.

În ce mă privește, vă promit încă o dată că, în mâinile acestor trei fete, banii voștri vor căpăta cel mai bun și mai uman sens din lume. Garantez pentru ele la orice oră din zi și din noapte.

Și nu uitați: oricât de puțin contează, iar banca va dubla suma. Donațiile se fac aici. Mulțumesc.

10 comentarii

 1. Am donat. Multe multumiri pentru initiativa.

 2. daca fac totul pro bono, ele din ce traiesc? e o intrebare serioasa.

 3. @Mihaela: cred că nu ai citit cu atenție. întâi au făcut munca asta caritabilă în timpul liber. vreo 40 de ore pe săptămână, în restul timpului având JOBURI. acuma au renunțat la joburi și s-au angajat la ONG-ul pe care tot ele l-au înființat. își plătesc niște salarii și sunt supărate că fac asta. mai clar acum? 🙂

 4. Salut,Simona!
  Incep cu scuze ca scriu la acest post sensibil despre o problema ca urmatoarea,doar ca vreau sa fiu sigura ca vezi mesajul:am vrut sa citesc astazi arhiva de la categoria “Bataia dintre sexe”,fiindca nu am citit toate articolele si sunt prea amuzante sa n-o fac. Problema e ca primesc eroarea 522(server nedisponibil); stii cumva cum as pitea-o remedia?

 5. @michelle: la mine se văd ok textele, nu știu ce să zic. ai încercat să dai un restart sau ceva? ține-mă la curent, ok?

 6. Re-salut! Se pare ca era o problema de browser la mine, desi eroarea era cea pe care ti-am scris-o. Deci nu e nici o problema cu site-ul; merci pentru raspuns,oricum!
  O seara faina!

 7. “În țările europene civilizate, peste 80% dintre copiii bolnavi de cancer înving boala. În România, 1 din 2 moare” E prima data cand “aud” statistica asta… Cred ca fraza asta trebuia sa fie inceputul articolului tau, sau sunt singura atat de surprinsa?

 8. DIN CE TRAIESC, EI BINE DESI DONEZI EI APAR CA INVESTOTORI SI CA PROPIETARII CLINICII DUPA CARE O ALERGATURA CONTINUA dupa deconturi de zeci de mii de euro pe luna 😉

 9. Frumoasa initiativa, jos palaria pentru eforturi si realizari! As dori sa stiu insa daca doamnele au auzit despre dr. Hamer si Noua Medicina Germanica. Cred ca ar putea ajuta acei copii bolnavi mai mult decat daca investesc in tratamente care fac mai rau. Cred ca informatiile de pe siturile de mai jos pot ajuta. Multumesc.
  http://suntsanatos.ro/documentare/noua-medicina-germana-cele-5-legi-ale-biologiei.html
  http://www.sfatulmedicului.ro/Comunicate-de-presa/autovindecare-prin-constientizarea-sinelui-metoda-noua-medicina-germanic_11797
  http://www.crinaveres.ro/
  http://www.minunemica.eu/autovindecare-prin-metoda-noua-medicina-germanica/

  http://suntsanatos.ro/documentare/dr-crina-veres-noua-medicina-germana-tvr-cluj.html

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Acest site foloseste serviciul Gravatar pentru afișarea pozei de profil a comentatorilor. Pentru setarea unui avatar, accesați acest link.

Question Razz Sad Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek Confused Cool LOL Mad Twisted Rolleyes Wink Idea Arrow Neutral Cry Mr. Green