Femeile vin de pe Venus, bărbaţii de la băut Femeile vin de pe Venus, bărbaţii de la băut

Un profesor din Galați cere ajutor pentru unul dintre elevii săi

Screen Shot 2014-02-28 at 11.31.08 AM

“Dragoş este elev în clasa a XI-a, profilul arhitectură, al Liceului de Arte “Dimitrie Cuclin” din Galaţi. Dragoş este elevul meu. Unul dintre cei mai buni şi mai spectaculoşi elevi pe care i-am avut vreodată. Pe lângă faptul că desenează dumnezeieşte, Dragoş este un tânăr a cărui bunătate şi statură morală mă umilesc.

Mă fac să mă simt meschin şi mic, aşa cum stau în coconul meu zilnic de interese, numărând bani de pâine, şi bani de rate şi bani de alte lucruri care nu contează. În cea mai bună dintre lumile posibile, Dragoş şi-ar face planuri de facultate, planuri cu prietenii, planuri cu fetele. Iar astea ar fi singurele lui griji.

Copilul acesta este însă bolnav, diagnosticat cu cancer de când avea zece ani. În cei şapte ani de boală, şi-a dus cumplita suferinţă în linişte şi cu demnitate. Vorbim des, are o inteligenţă incisivă şi răscolitoare, mă întreabă, caută, emană curiozitate şi poftă de viaţă. De-a lungul timpului mi-a spus multe lucruri, însă doar recent am aflat de boala lui. Există o pudoare a suferinței, pe care am întâlnit-o doar la oamenii cu adevărat luminoşi.

Dragoş nu mi-a povestit nicidată nimic despre nopţile lui de groază şi nesomn, despre oroarea chimio-terapiilor nesfârşite, nici despre medicii de la Cluj care îl iubesc ca pe copilul lor, nici despre desenele cu care le-a împânzit holul clinicii. Am făcut facultatea la Cluj, am stat deseori în trenul care pe el îl duce către locul unde îi vor răscoli boala. Dragoş nu m-a anunţat niciodată nici când a trecut de la agonie la extaz şi apoi, invariabil, din nou la agonie. Nu mi-a povestit nici de momentul în care a aflat că e bolnav, nici de momentul în care te aşezi sub razele care te ucid, dar injectează în tine şi speranţa, nici despre momentul în care i s-a explicat că singura şansă (cum o fi sa ai 17 ani şi să ţi se explice care îţi este ultima şansă?) este să încerce un tratament revoluţionar, care se face în doar câteva locuri din lume (tratament cu protoni, la o clinică din Munchen).

Şi că această şansă face 30.000 de euro.

Nu mi-a spus nici cum e să fii trimis de o autoritate a statului român (Casa de Asigurări de Sănătate) să alcătuieşti un dosar (lucru pentru care faci noi drumuri la Cluj şi pierzi noi nopţi gândindu-te la moarte) pentru ca, după săptămâni întregi, să ţi se spună că n-ai avut niciun moment nicio şansă, pentru că tratamentul tău nici nu se află în nomenclatorul oficial al tratamentelor potenţial decontabile….

N—am ştiut enorm de multe despre Dragoş, pentru că acest copil serios şi bun, şi-a ascuns suferinţa, aşa cum ai ascunde o pată pe cămaşă. Pentru a nu ne indispune.

Sunt un profesor oarecare, dintr-un oraş oarecare, vorbindu-vă despre un tânăr pe care nu-l cunoaşteţi. Nu ştiu care sunt şansele să obţin ajutorul dumneavoastră, dar ştiu că nu am timp şi ca trebuie să fac tot ce pot pentru a-l ajuta. Şi mai ştiu şi că binele este improbabil, dar că reflectă tot ce e mai bun în noi. Şi tocmai de aceea e rar şi nepreţuit.

De aceea, vă rog din suflet, să îl ajutaţi. Dacă vi se pare insuportabil ca un copil să depindă de o sumă care pentru alţii este derizorie, ajutaţi-l. Dacă vi se pare inacceptabil ca statul să îşi bată joc de încă un tânăr, ajutaţi-l. Dacă sunteţi între cei 90% care spun că au un Dumnezeu în care să creadă, ajutaţi-l.

Vă mulţumesc din suflet în numele lui!”

Prof. Doru Căstăian

Liceul de Arte “Dimitrie Cuclin” Galaţi

Faptele:

– diagnosticat în 2007 cu tumoră neuroectodermală (cancer la nas)

– are 24 de cicluri de tratament cu cobalt încheiate

– în 2010 boala a recidivat, tratametul clasic a devenit insuficient

– cazul său a fost transmis de medicii clujeni către omologii săi de la Rinecker Proton Therapy Center (Munchen, Germania)

– cazul a fost acceptat, dar intervenţia costă 30.000 de euro;

– după câteva săptămâni de “analiză a dosarului”, finanţarea i-a fost refuzată de statul român.

 

Conturile în care puteţi contribui:

Screen Shot 2014-02-28 at 12.42.13 PM

NU UITAȚI, ORICÂT DE PUȚIN CONTEAZĂ! Chiar și echivalentul unui pachet de țigări, chiar și al unei ciocolate.

Și SHARE, PLS! Mulțumesc. Dragoș are și o pagină de Facebook. AICI.

LATER EDIT: Iată și mesajul lui Dragoș pentru noi, toți cei care ne-am adunat în jurul lui:

Nu prea mai am chef să renunţ!

Este incredibil ce se întâmplă, s-a ajuns foarte departe… Am văzut mesaje din toată ţara, de la Timişoara sau Satu Mare… m-am şi gândit, frate, cum le-aş putea eu mulţumi tuturor oamenilor ăstora? Am fost complet deprimat, nu credeam că mai am încotro s-o iau…. dar, acum, când văd câtă lume s-a mobilizat pentru mine, nu prea mai am chef să renunţ. Vă citesc mesajele, le dau like, sunt parte din bucuria mea de zi cu zi, aici la Cluj. Vă mulţumesc tuturor că îmi arătaţi atâta iubire.  Şi eu mă gândesc la voi şi vă iubesc la fel de mult.

Dragoş

LATER LATER EDIT: Mesaj primit de la profesorul Castaian, luni, 3 martie, ora 17:

ESTE FENOMENAL CE SE ÎNTAMPLĂ!!!! La ora 17, în contul (în lei) al tătălui lui Dragoş se strânseseră…. aşezaţi-vă pe scaun… 88.500 ron, adică aproximativ 19.500!!! de euro. În contul în euro al asociaţiei A.R.T.E. se mai aflau încă 1500 de euro şi încă aproximativ 1000 în contul de lei al asociaţiei! Dacă adăugăm donaţiile directe, care se cifrează şi ele la aproape 3000 de ron, avem o sumă de aproximativ 22.500 de euro! Această mobilizare este absolut inimaginabilă şi pentru noi! Sunteţi minunaţi!

Doru

LATER EDIT 8 iulie 2015: Dragos tocmai a terminat cu bacul, cu una dintre cele mai mari medii din liceu, ca a fost al treilea in promotia lui si ca a iesit bine la toate controalele facute la Cluj dupa radioterapia din Germania.

91 comentarii

 1. Multumesc ca ai facut acest caz cunoscut. M-a impresionat pana la lacrimi.. 🙁

 2. Ce poveste trista 🙁 Am facut si eu transfer, sper sa se stranga banii cat mai repede ca nu este o suma imposibil de atins 🙁

 3. Of, am transferat euro fara sa ma intreb daca si contul dl Mihai Iftimie e in euro. Aveti detalii in aceasta privinta? Sper ca banii sa ajunga in euro, iar nu schimbati in ron.

 4. De ce sint unii oameni rai si incearca sa schimbe un destin harazit de Dumnezeu, chiar cu riscul de a adauga suferinta unui copil ?

 5. Pentru a avea cu adevarat succes si a ajunge unde ne dorim, acest caz trebuie mediatizat, din pacate eu nu am puterea necesara sa fac asta.

 6. Mi-as dori ca toti profesorii (si toti oamenii) sa fie la fel ca Doru. Datorita implicarii lui si a colegilor, Dragos mai are o sansa. Multumim, Simona, pentru implicare!

 7. Dacă cerea bani pentru un Ford Fiesta preparat pentru raliuri, primea de la Ponta!

 8. Cu drag, Domnule Profesor!

  Dragos, sunt cu gindul alaturi de tine! Succes!

 9. Multumim ca nu ramai indiferenta.Sanatate lui Dragos, vom fi alaturi…

 10. Am trimis pe contul tatalui.

 11. Un nr de SMS – si postati-l si pe Facebook – urgent

 12. cutremurator.
  Sper ca multi alti profesori pot fi la fel de empatici.

 13. Simona,cand Dumnezeu alege oamenii prin care sa faca bine,aceia devin instrumentele Lui.
  si e frumos, foarte frumos.
  sper sa reuseasca din tot sufletul meu.

  Adrian, de la oficiali nu cere nimic.nu ti se va da.

 14. putin de la mine; sa dea Dumnezeu sa fim cit mai multi; desi nu prea cred in tratamentele astea (intrucit nu se cunoaste mecanismul bolii) cred cu tarie ca OAMENI frumosi precum dragos au o sansa mare pentru vindecare cu ajutor divin; bafta dragos si respect dom’ profesor

 15. Ar trebui sa se faca si un sistem de donatii cu cardul pentru cei care stau in strainatate si nu numai. Exsita, pentru cam mai donat asa! Doamne ajuta sa se stranga suma cat ai repede!

 16. Locuiesc in strainatate si am virat banii in contul in euro al Asociatiei, mentionand ca sunt pentru Dragos. As vrea sa stiu daca este posibil sa se confirme cumva de catre familia lui Dragos ca au primit efectiv banii respectivi, ca nu au ramas in contul Asociatiei. Ii urez lui Dragos multa sanatate si familiei lui multa putere, stiu ce inseamna sa fie in familia ta cineva grav bolnav…si multumesc domnului profesor Castaian!

 17. Profesore,ai rupt sufletele noastre cu povestea lui Dragos,ne-ai dat desteptarea din buimaceala noastra zilnica! Un numar de telefon pt donatii mici ar fi ideal!

 18. Avem prea putini astfel de profesori…

 19. Si acum intrebare: oare biserica pizdii ma-sii (ca institutie financiara) unde e? Oare daca-si vinde Daniel un lantoc de aur si vreo 2 cristelnite de aur, nu face 30.000 de euro? Sa dam 300 mil euro pe catedrala, zic. Da-i in pula mea pe prostii care mor.

 20. adrian petru barbu

  Mulțumesc pentru mine, mulțumesc pentru Dragoș! Eu sper și mă rog pentru sănătatea lui!

 21. Dorim un nr. de tel al profesorului Doru Castaian, vrem sa organizam un spectacol caritabil ptr. Dragos la Galati, cu mari artisti romani. Adresa de e-mail ptr. raspuns asoc.bellearti@gmail.com

 22. Sper sa fie bine pentru Dragos si sa-si vada frumos de drum..
  Mi se pare criminal sa-i refuzi omului sansa la viata. Din pacate se poarta cam peste tot. Si la noi se fac tratamente cu protoni. Din cauza ca e foarte scump sa construiesti un astfel de centru, sa-l intretii si sa iesi .. pe plus, sunt foarte putine centre in lume. De multe ori companiile de asigurari refuza sa plateasca tratamentele cu protoni ( in special de cand si-a bagat Obama coada in healthcare) si atunci se aleg alternative..mai ieftine. E prea nou si sunt prea putine studii care sa arate ca e net superior alternativelor. Pentru comparatie, cobaltoterapie vs protoni : e ca si cum ai trece de la masina anilor 70 la una ultimul racnet. Dar faptul ca statul roman nu e singur in hidosenie nu il ajuta cu nimic pe Dragos. Sper, sper sa fie bine.

 23. Tumora neuroectodermala, de care scrie mai sus ca sufera tanarul, nu este cancer la nas, ci la nivelul derivatelor tubului neural, adica a sistemului nervos central. De unde sunt datele de mai sus?

 24. Incercati sa atrageti atentia catre Dragos pozand si ceea ce deseneaza el . Si sa implicati mai multi profesori si din alte orase , aratand ce poate face acest om si de ce sa nu ii pierdem ideile .

  Multumesc , apreciez .

 25. Am trimis si eu niste bani, sper sa se stranga toata suma. Multa sanatate!

 26. Aloooo?
  Domnul( dacă vă puteți numi domni ) Rușanu, Dăianu, ASF???
  Aveți salarii de zeci de mii de euro pe luna.
  Sa va luați lumânări de toți!

 27. Hai ca nu e mare suma, ar fi pacat sa nu se stranga, am trimis si eu.
  Doamne Ajuta !
  Multa sanatate !!!

 28. DANIELA MANOLESCU

  Multumesc Simona pentru publicare.Nu am puterea sa ajut foarte mult,dar pot sa popularizez povestea,deja am facut-o la sugestia unei alte persoane din GALATI.
  Sper sa ajunga undeva ,la cineva care poate ajuta:unde sunt asociatiile Mihaelei Radulescu!!!ale Mihaelei Geoana!!!! etc.
  Poate da cineva vreo sugestie,de introducere in vreun program de studii avansate,de cercetare,ceva care sa ajunga la cei 30000 de euro!!!!!

  Nu mai bine tuturor celor care se implica,numai si prin popularizarea acestui caz!!!
  Nu mai bine si speranta si tie Dragos si familiei tale.

 29. Cum faci radiatii cu cobalt si vrei sa traiesti? radiatiile astea sunt cumva la scara nano si ataca numai cancerul? ele ataca tot! Cautatil pe dl. Calin Marginean; cei care nu fac nici-un tratament traiesc mai mult decat cei care fac tratament clasic cu chmicale si radiatii! Criminalii va iau banii si apoi va ucid; nimeni nu a scapatat daca a facut doar radiatii! Cancerul este boala cronica de nutritie; Rusine la medicii care nu au curaj sa scrie si sa recomande variante alternative! suntei complici la crimele in masa prin iatrogenizarea populatiei!

 30. Alte solutii pentru a strange suma necesara: http://www.gofundme.com

  Doar ca trebuie scris in Engleza/Romana.

 31. mesaj de la profesorul Castaian, referitor la contul paypal:

  “În privinţa contului PayPal, de care au întrebat atât de mulţi, avem o veste bună şi una proastă. Vestea bună este că vom avea unul. Vestea proastă este că îl vom avea abia luni. Ne-am trezit târziu, prindem week-end-ul şi mai devreme nu se poate. De aceea, vă rugăm să folosiţi deocamdată, pentru a dona, conturile pe care le aveţi la dispoziţie. Vă rugăm să ne înţelegeţi, facem tot ce putem, nu suntem nişte profesionişti, suntem o mână de profesori şi câţiva copii. Am mai trecut prin campanii umanitare, dar niciodată prin ceva de asemenea dimensiuni. Şi campania are aceste dimensiuni datorită vouă. Sunteţi extraordinari, iar noi am învăţat pe parcurs ce trebuie făcut. De asemenea, încercăm să răspundem tuturor. Este foarte greu. Vă mulţumim din suflet pentru că ne ajutaţi şi pentru că ne întelegeţi!”

 32. Buna ziua!
  Va rog frumos, exista si alte tratamente, fara
  Efecte secundare! As putea sa -l ajut pe
  Dragos, daca el vrea , cu informatii!
  Pentru a intelege ce vreau sa spun:cartile
  Terapia Gerson
  Studiul China, il vor ajuta !
  Sanatate si daca vrea poate sa ia legatura cu
  Mine pe mail!
  Sanatate

 33. Din putinul meu i-am dat si lui Dragos.
  Doamne Ajuta!

 34. http://wp.me/p2EYag-P

  Am primit acest link,dau mai departe.. Asa iii bat joc de bolnavi acesti escroci! Aveti grija cui dati bani! Va rog,dati mai departe,in felul asta putem sa-i desfintam?

 35. L-am ajutat pe Dragos cu putin din putinul meu, daca fiecare ar contribui sigur viata acestui tanar ar fi salvata. Doamne ajuta si multa sanatate!

 36. Ajutor, am incercat si io sa bag ceva, nu mi-o ia, imi trebuie ceva de genu .

  Empfänger IBAN / Kontonummer, BIC / Swift-Code / ABA
  stie cineva cum merge asta?

  Altadata cind am mai bagat cite ceva intra!

  ce alta posibilitate exista?

 37. Va rog mult: haideti sa nu-i dam copilului idei gresite. Cancerul nu se trateaza mancand graunte si nici invelind locul in foi de varza. Haideti sa ne concentram pe stransul sumei.
  Simona, poti sa pui un update pentru paypal, cand ai informatia. Unde, pentru cine. Multam fain.

 38. daca as avea acum i-as da 50.000 de euro — viata e nedreapta —

 39. remediile sunt multe…atat medicina conventionala cat si tratamente alternative. fiecare alege cum vrea sa se faca bine. important este ca lumea s-a mobilizat. de dimineata erau 450 de like-uri acum sunt 5500…deci lumea afla si doneaza. luni am sa o fac si eu

 40. @neamtu tiganu, nu stiu daca asta e baiul in acest caz, dar uite ce-mi zice Deutsche Bank pe Online Banking :
  “For the purpose of an unambiguous identification of the bank details, please enter the BIC (Business Identifier Code) here. The BIC consists of 8 or 11 characters and has a fixed structure as described as followed:

  4-character bankcode

  2-character country code

  2-character coding for location

  3-character branch identification (optional, can be replaced by “XXX”)

  If you don’t know the BIC, please click the link “BIC search”

  BIC-ul din captura foto are 8 caractere, incercati eventual sa adaugati x pana cand ajungeti la 11, la mine asta a fost o solutie ori de cate ori facea soft-ul mofturi.

 41. Off topic!
  Imi pare rau ca nefericirea unui baiat talentat scoate la iveala toti specialistii in oncologie care s-au plictisit sa discute fotbal si politica la care, nu-i asa, toti ne pricepem 🙂 Mi-e rusine sa o spun, dar unele comentarii la acest post au fost atat de amuzante incat am uitat cu totul de pusti si de boala lui ingrozitoare si am inceput sa rad cu lacrimi. For Pete’s sake, lasati-o naibii de medicina daca nu cumva ati dat si pe la facultatea respectiva (si oamenii carora ma adresez categoric nu au facut-o, avand in vedere ca nu au nici macar o amarata de proprietate a termenilor). Sunt pline spitalele de imbecili care s-au tratat acasa cu ierburi aromate, citit din Biblie si pietre vindecatoare. Imbecili care ulterior sunt pusi pe picioare din contributia cetateanului la CAS :(. Baiul nu e ca sunt prosti, ci ca sunt prosti pe banii altora… (Si ioi, da, vai, am citit despre terapia Gerson, rolling on the floor with laughter. Am vazut eu unul in spital care si-a facut singur clisma cu cafea…cafea instant, din aia care face spumica daca e agitata…si avea hemoroizi… need I say more? Mult succes, Tina ! :mrgreen: )
  Donatiile se pot face si cu gura inchisa, fara recomandari de ceiutzuri si suculetze magice, you know?

 42. Exista cont pe Paypal???

 43. Dl. Prof. Doru Castaian – În privinţa contului PayPal, de care au întrebat atât de mulţi, avem o veste bună şi una proastă. Vestea bună este că vom avea unul. Vestea proastă este că îl vom avea abia luni. Ne-am trezit târziu, prindem week-end-ul şi mai devreme nu se poate. De aceea, vă rugăm să folosiţi deocamdată, pentru a dona, conturile pe care le aveţi la dispoziţie. Vă rugăm să ne înţelegeţi, facem tot ce putem, nu suntem nişte profesionişti, suntem o mână de profesori şi câţiva copii. Am mai trecut prin campanii umanitare, dar niciodată prin ceva de asemenea dimensiuni. Şi campania are aceste dimensiuni datorită vouă. Sunteţi extraordinari, iar noi am învăţat pe parcurs ce trebuie făcut. De asemenea, încercăm să răspundem tuturor. Este foarte greu. Vă mulţumim din suflet pentru că ne ajutaţi şi pentru că ne întelegeţi!

 44. @ Simona Tache: va citesc sistematic articolele, pentru ca imi plac. Asa am ajuns sa citesc si acest articol. De obicei nu comentez, numai citesc si ma bucur ( in tacere) ca am citit ceva bun.

  O sugestie, daca puteti lua legatura personal cu dl profesor: lucrurile merg mai repede daca se face cerere de sponsorizare si se remite cererea direct la cateva firme mari, de preferinta locale, ca sa poata fi in contact direct ca e mai simplu. Companiile au optiunea de a dirija trimestrial 20% din impozitul pe profit unde vor ( cu niste limite, binainteles) .

  De regula in cazuri din acestea se gasesc bani. Si o campanie de presa in presa locala ar fi eficienta, in primul rand ca sa ajunga stirea la cine trebuie. La Brasov stiu niste parinti care au adunat asa, prin campanie de presa in presa locala, 60.000 de euro intr- o saptamana.
  Sa- l ajute Dumnezeu si sa se faca bine!

 45. Sper sa se stranga bani suficienti, ma bucur ca am gasit acest apel pe pagina de FB a unei cunostinte, pentru a putea contribui cat pot la cresterea sansei la viata a acestui suflet pur. Asa am inteles si din emotia cu care este scris acest apel, o cauza buna.
  Ma intristeaza sa vad comentarii cu injuraturi totusi, cred cu tot respectul ca nu isi au locul aici si in acest context. Faptul ca se construieste o catedrala (care da de munca totusi la muti romani) nu este sursa tuturor nenorocirilor din aceasta tara. Bani mult mai multi se duc prin alte parti neincetat, catedrala este totusi un loc de ruga si alinare pentru multi romani pe cand altele nu.
  Dar oricum ce am vazut ca este mereu constructiv: sa ne gandim la ce putem face noi si nu in alte ograzi, inca o data toate gandurile bune catre Dragos si familia lui, cu tot cu Dl Profesor Doru Castaian

 46. […] Sursă foto: Simona Tache […]

 47. De fiecare data cand citesc cate un astfel de caz tulburator, ceva in mine se revolta. Doresc din tot sufletul sanatate deplina tuturor, cu totii buni, foarte buni, mai putini buni, cu totii meritam sa fim fericiti si pe deplin sanatosi. Lucrul care nu imi da incredere insa, e solutia propusa: chimioterapie, sau alte terapii experimentale conexe din medicina clasica. Nu sunt medic, nu sunt bolnava dar de curand mi-am pierdut mama bolnava de cancer in urma unei operatii in perioada de recuperare (protocolul standard in lupta cu mai orice tip de cancer fiind: operatie, scos mai mult decat e necesar din frica de recidiva, chimio, rapioterapie) si am razut-o trecand prin cele mai cumplite si injositoare suferinte, am suferit si eu cot la cot cu ea. Inima mea mi-a spus de la inceput ca nu e decizia cea mai buna, dar timpul ne presa, nu aveam informatia alternativa la dispozitie… inca regret ca nu mi-am urmat intuitia cand a trebuit. Am citit mult pe internet: statistici despre randamentul acestor terapii, despre cum chimioterapia este adevarata cauza a recidivei cancerului, si daca pacientul supravietuieste, ca de cele mai multe ori nu moare din cauza cancerului ci din cauza sistemului imunitar adus la zero de chimio, cancerul devine mai rezistent si cum aceste terapii costisitoare umplu de sume exorbitante buzunarele marilor companii farmaceutice. Da! Cancerul este cea mai banoasa boala existenta, si printre cele mai comune in prezent. Rau pentru cei mai multi, oportun pentru cei putini. Tot ce pot sa fac, e sa ofer cateva surse de informare. Repet nu le-am testat, nu am avut timp (mama s-a stins prea repede), dar pt mine nu are nici un sens protocolul actual de tratament al bolii in sistemele medicale clasice. O abordare holistica, a cauzei nu doar a efectelor, are o logica, si o speranta in sine. Sper din suflet sa pot fi de ajutor prin cateva link-uri, sau macar sa aduc oamenilor in nevoie, speranta unei alternative. Sanatate deplina Dragos! E important sa ai incredere in terapia pe care o urmezi. Si mai imporntat e sa ai incredere in tine! Credinta te va vindeca!
  Crina Veres, medic care s-a vindecat de 2 cancere de tip diferit pana acum, si e un om pe deplin sanatos, mama a 4 copii (din Cluj): http://www.youtube.com/watch?v=ms_n8pfXlJY
  Petre Anca (Valenii de Munte) http://www.sanatate-naturista.ro/index.php?pgid=36
  http://www.cancertutor.com/
  http://canceriscurablenow.tv/

 48. Stiu ca sunt proasta, dar cand ma uit in jur… prind curaj!

 49. […] Despre el a vorbit Simona Tache, făcând publică scrisoarea unui profesor. Pentru Dragoş există o pagina pe […]

 50. Sugestie :sunt multi oameni de bine care ar ajuta din putinul lor daca in fata usii ar veni un tanar cu o fotografie sau un desen al lui Dragos….ar da din banutul vaduvei …Eu personal as da….si poate as mobiliza si alti vecini,dar la banca….nu ma duc…e frig…e ceata….ma dor oasele…Daca sugestia e umilitoare,alegeti un nr de sms in care sa se trimita banutul meu !

 51. un cont de paypall aveti?

 52. Te rog sa imi trimiti adresa lui Dragos. As vrea sa ii trimit ceva prin posta.

 53. A incercat cumva terapii alternative? Exista, si sunt gratuite. Un exemplu este Sahaja Yoga (prin echilibrarea corpului energetic se ajunge in mod natural si implicit si eliminarea cauzei imbolnavirilor). Exista grupuri care practica metoda asta in toata lumea. E prezenta chiar si in orase mai mici ale Romaniei. Cursurile au fost, sunt si vor fi publice si gratuite.
  Sper sa va fie de folos:
  http://www.sahajayoga.ro/index.php/Cursuri-de-initiere/Cursuri-de-initiere/

 54. am facut si eu o donatie.
  Sanatate multa, Dragos!

 55. simona, te rog sa ne anunti si pe noi cati bani s-au strans…cati mai are nevoie…sa ne mobilizam mai multi.
  eu am postat articolul tau pe mai multe surse!

 56. Ma voi alatura si eu pentru Dragos cu cat imi permit; pacat ca nu am mai mult.
  Domnului profesor toata stima si tot respectul. Sa-l ajute Dumnezeu pe Dragos sa se faca bine.

  As dori sa-i transmit lui “Chucky”, postat pe 28 februarie ora 12:17 un mesaj: Ai copii? Esti sigur ca ai si gandit cand ai postat acele randuri? Cum poti lasa soarta copilului fara sa faci nimic? Sigur nu ai copii si nu stii ce inseamna durerea de parinte. Sa te fereasca Dumnezeu!

 57. Cand citesti despre situatii de genul asta prima data te gandesti sa nu fii inselat. Dupa te revolti pe sistemul asta care nu ajuta niste oameni care chiar nu trebuie sa treaca pe langa suferinta si prin nepasare.
  Ma gandeam ca mai bine sa fie o pacaleala decat sa stiu ca inca un om trece prin asa ceva sau daca nu,putinii bani pe care ii voi trimite sa ajute un pic si sa-l duca pe Dragos mai aproape de speranta!
  Suntem alaturi de tine,Dragos chiar daca nu te cunostem ,putere si incredere ca vei reusi!
  Asteptam vesti bune despre tine!

 58. Luminita Muresan Zemlin

  Va rog dati-mi un cont PayPal. Am lansat un apel la comunitatea romanilor din München, grupul Ro-Mü, oamenii sunt dispusi sa doneze, dar simplu prin PayPal. Dragos, suntem alaturi. Va rog dati si un cont PayPal.

 59. va exista luni un cont PayPal

 60. Simona T, ma tot uit pe blogul tau. Azi e ceva diferit. Gata cu glumitele! Tanarul are nevoie de ajutor! Ca de fiecare data, oamenii simpli se ajuta intre ei. Sa speram ca si cei care primesc banii, sunt simpli!
  Ma uitam azi la TV, si-mi venea sa-l arunc pe geam! N-am facut-o, pt ca nu stiam daca va cadea pe vreo masina sau in capul cuiva! Despre ce era era vorba… Dobitoci care ofereau un martisor, in fata camerei! Si-o floare! Sa marcheze ziua! Cumva, erau umani..! De fapt, o faceau pt ca erau la “televezior”. Chiar ei anuntasera ca vor face asta! Mi-e o mare greata!
  De ce am facut facut paranteza asta?! Pt ca asa suntem noi! Ajutam, daca stiu si altii! Sa fie vizibil! Bineinteles ca nu sunt toti asa! Daca esti vreo vedeta de carton sau vreun politician de c….t (scuze!), musai trebuie sa dai 10 (maxim 15) buchetele in prezenta presei!!! Si presa e de vina ca-i filmeaza! “Noroc” cu Ucraina, ca a mai luat din minutele de emisie!!!
  Ca in fiecare an, politia rutiera ofera martisoare doamnelor cu permis, care sunt la volan! As fi vrut (dar n-au nici ei imaginatie) sa le ofere victimelor accidentetelor de circulatie! Care sunt femei, desigur! Pompierii, sa mearga pe la spitalele de profil…! Medicii sa investeasca 5 lei pt fiecare pacienta operata in ultima saptamana! Acum, chiar am ras!!! Glumeam! Erau cam 30 de lei de fiecare!!!!! Da, e mult pt chirurgi! Ca au salarii mici! Stim toti asta! Sunt cam rau! Ma scuzati! Sunt departe de subiect…!
  Sper sa se stranga banii cat mai repede. Si se vor strange! Sunt destui “oameni” care te citesc!

 61. Cand stau sa ma gandesc pentru “magantii” astia de fotbalisti care o tin numai in petreceri cat de nesimnificativa e suma de 30.000 de euro…fotbalisti , parlamentari…in fine.
  Dragos te ajutam noi cum putem ! Nu iti pierde speranta ! Cand o sa te faci bine nu uita de tara asta care are o nevoie atat de mare de indrumatori ca tine . <3

 62. In urma cu cinci ani, copilul meu a facut tratament la Institul Oncologic Cluj. Peretii erau albi, prea albi. Acum doi ani cand am mers la control, desenele lui Dragos erau peste tot…cineva mi-a spus ca sunt facute de un copil venit la tratament. Am intalnit acolo mereu copii remarcabili, dar parca vazand desenele lui Dragos, talentul lui extraordinar, nu mi-am putut opri lacrimile…nu-i drept ca un copil sa duca o lupta asa grea. Cu ajutorul nostru, Dragos se va face bine si va fi in continuare in tabara Temerarilor.

 63. Sunt convins, ca vom putea aduna suma se 30.000 Euro. Voi face tot posibilul, dar as avea nevoie de scrisoarea domnului Profesor si a Simonei pe limba Germana si Engleza; atunci o pot publica international. Astept raspunsul d-voastra. Tiberius

 64. Ma impresionat foarte mult acest caz, intradevar multi profesori ar trebui sa se implice mai mult in problemele elevilor bunipentru a nui pierde. Am postat si la mine pe pagina de facebook acest articol.
  Mult succes domnului profesor si familiei tale.

 65. Bună ziua, va rog sa deschideți un cont PayPal căci pentru noi cei din strainătate e cel mai ușor prin metoda asta sa donam. Mulțumim

 66. @Lacatos Alexandru: păi, luați scrisoarea și o traduceți sau găsiți pe cineva care să o traducă, nu e atât de greu, dacă chiar vreți să ajutați. 😉

 67. Buna seara!

  Incearcati sa cautati un remediu de vindecare in tratamentele alternative
  Va recomand emisiunea Incurabilii de la postul tv Digi Life si blogul Crinei Veres (Noua Medicina Germanica)

  Vi-l recomand cu caldura pe Dr Calin Marginean (materialele video de mai jos).
  Ii puteti trimite analizele si sa va trimita un protocol ptr boala lui Dragos .Eu i-am scris ptr alte persoane suferinte si mi-a cerut analizele.
  Contactati-l daca alegeti calea aceasta..

  Credinta in Dumnezeu, speranta in El este mai presus de toate!

  Marginean “Cum s-a apucat de cancer”

  Recomandarile Dr Calin Marginean (doua zeci si unu de filme)

  http://drcalinmarginean.blogspot.ro/p/prezentari-video.html

  Alte materiale la care va puteti uita
  “Incurabilii” pe youtube
  http://www.youtube.com/results?search_query=the%20incurables&sm=3

  Crina Veres -7 episoade

  Noua Medicina Germanica (ptr subtitrare in dreapta langa CC se selecteaza limba romana)

  http://www.youtube.com/results?search_query=noua%20medicina%20germanica&sm=3

  Filme Crestin Ortodoxe sau despre credinta

  Interviu exclusiv cu Prof Dr Virgiliu Stroescu 8 capitole
  http://www.youtube.com/results?search_query=Interviu%20exclusiv%20cu%20Prof%20Dr%20Virgiliu%20Stroescu%20Capitolul%201&sm=3

  EVLAVIA SI FARADELEGEA – DR – Virgil Stroescu

  Biserica azi – Alimentatia ne schimba viata. In bine sau in rau

  Virgiliu Gheorghe (cam toate)

  Dialoguri esentiale despre tineri si televi
  http://www.youtube.com/results?search_query=virgiliu%20ghorghe&sm=3

  Vi le recomand cu caldura!

  Toate cele bune!
  Daniela N.

 68. […] Un profesor din Galați cere ajutor pentru unul dintre elevii săi […]

 69. Te rog Simona afla daca se poate deschide o linie din aceea speciala pentru donatii prin sms.
  Hai sa-l ajutam pe acest tanar!

 70. Noi toti ar trebui sa facem ceva sa schimbam sistemul. Ce se intampla cu copiii si cu adultii care nu au pe nimeni sau pentru care nu lupta nimeni? Ei nu merita sa traiasca? Ce se va intampla cu noi cand vom ajunge sa nu mai putem munci? Eu am 37 ani si am ajuns in pensie de boala datorita nepasarii medicilor. Am o pensie de 432 lei pe luna din care trebuie sa ma intretin, sa-mi platesc analize, medicamente, sa merg la controale la Bucuresti…Si am muncit pana in ultima zi in care am putut sa muncesc…In plus, am si studii superioare, deci nu poate spune nimeni “ei, poate are patru clase”. Mai rau e ca sunt mii de oameni in situatia asta si nimeni nu face nimic. Oricine, oricand poate ajunge intr-o situatie asemenatoare. Un accident de masina sau o boala necrutatoare care te lasa infirma…orice se poate intampla si, in acel moment, statul roman o sa-ti ia dreptul la viata. Zic “dreptul la viata” pentru ca a-i da unui om 400 de lei pe luna, din care isi poate plati cel mult taxele, e crima. Incet, incet, tot mai multi vor ajunge intr-o situatie asemnantoare – fie in pensie de limita de varsta, fie in pensie de invaliditate – din care nu e iesire. Nu exista programe de recuperare si nu exista programe de integrare a oamenilor care ar mai putea munci cat de cat. Nu, decat sa infiinteze astfel de programe, statul prefera sa te marginalizeze si sa te calce in picioare. Da, e bine sa ajutam copii ca Dragos care ar trebui sa traiasca. Dar, ce se intampla cu ceilalti? V-ati intrebat vreodata ce se intampla cu copiii de la orfelinat care au cancer? Mor. Ganditi-va ca Dragos, daca ar fi avut nesansa sa ramana fara parinti, ar fi putut fi unul dintre copiii de la orfelinat, bolnav de cancer si pentru care nu ar fi luptat nimeni. Cred ca e timpul sa incepem sa ne gandim la noi, la toti romanii, ca la un intreg, si sa incercam sa facem ceva pentru noi, pentru parintii si pentru copiii nostri, si nu numai pentru unii….

 71. Balasoiu Claudia

  Este luni, avem imformatii despre contul de paypal?

 72. Balasoiu Claudia

  Este luni, avem informatii despre contul de paypal?

 73. […] Un profesor din Galati cere ajutor pentru unul dintre elevii sai – simonatache.ro5527 shares 265 comments 4908 likes 18 tw. trackbacks 43180 tw. followers 2 blogs trackbacks […]

 74. Azi merg la banca ptr Dragos!
  Va rog sa ne tineti la curent cu suma de care mai are nevoie!
  Sper sa ajunga repede in Germania si sa avem vesti bune de la voi!

 75. […] asa a ajuns povestea la mine…pe facebook. ulterior am aflat mai multe despre povestea lui la Simona Tache pe blog, unde va invit sa intrati pentru mai multe […]

 76. Mesaj primit de la profesorul Castaian, acum câteva minute (luni, 3 martie, ora 17):

  “ESTE FENOMENAL CE SE ÎNTAMPLĂ!!!! La ora 17, în contul (în lei) al tătălui lui Dragoş se strânseseră…. aşezaţi-vă pe scaun… 88.500 ron, adică aproximativ 19.500!!! de euro. În contul în euro al asociaţiei A.R.T.E. se mai aflau încă 1500 de euro şi încă aproximativ 1000 în contul de lei al asociaţiei! Dacă adăugăm donaţiile directe, care se cifrează şi ele la aproape 3000 de ron, avem o sumă de aproximativ 22.500 de euro! Această mobilizare este absolut inimaginabilă şi pentru noi! Sunteţi minunaţi!”

 77. Imi pare rau ca trebuie sa va dezamagesc, tratamentul respectiv este discutabil, fiind eu insumi bolnav de cancer am cerut date statistice referitoare la cota de succes a tratamentului de la centrul respectiv si nu au putut sa le furnizeze, prin urmare am renuntat la tratament.
  Trebuie sa stiti ca in tratamentul cancerului exista o multime de impostori pentru care tratamentul cancerului nu este decat o mina de aur.
  Necunoscandu-se ce-l provoaca, cancerul este in prezent inca NEVINDECABIL.

 78. Si de ce mi-ati cenzurat comentariul? Pentru ca am spus adevarul?
  Nu s-a schimbat nimic in Romania de la 1989 incoace, ma bucur ca am parasit de mult acest gunoi numit Romania.

 79. Sunt cu gandul si sufletul alaturi de tine Dragos. Sa nu-ti pierzi speranta, sa fii un luptator pana la capat. Din pacate nu am bani sa-ti trimit dar cred ca uneori gandurile bune si apropierea sufleteasca pot face miracole. Vreau sa aud peste catva timp ca ai izbavit si ca esti un invingator. Sufletele frumoase trebuie sa stea un pic mai mult printre noi. Cu drag, MULT SUCCES!

 80. Ptr Dan!
  Romania nu este un gunoi,cum spui tu!
  Dovada ca atatia oameni sunt alaturi de Dragos,il sustin si speram sa ne bucure vestile de la el!
  Daca Romania este un gunoi,noi toti suntem gunoi?
  Te rog sa-ti tii pesimismul pentru tine si lasa-ne cu speranta ca putem ajuta si face bine unor oameni care au nevoie de noi!
  Sistemul e sistem iar oamenii sunt altfel decat crezi tu!
  Pacat ca printre gunoiul de care zici n-ai vazut frumusetea sufletelor compatriotilor tai!
  Povestea lui Dragos ne dovedeste ca suntem altfel iar mesajul tau chiar ca nu are ce cauta aici!

 81. @lucia
  Mi-a fost cenzurat primul comentariu in care domoleam entuziasmul legat de de tratamentul la clinica din München pe care o cunosc si a fost publicat dupa al doilea comentariu.
  Daca traiam in Romania acum eram deja mort din cauza medicilor spagari si infrastructurii primitive. Ajunge sa-mi arunc o privire pe saiturile din Romania ca sa-mi dau seama ca gunoiul tot gunoi ramane.
  Si pe voi care mai aveti minte si inima va sfatuiesc sa parasiti Romania cu viteza luminii, cum am facut eu inainte de asa zisa revolutie.

 82. Dragos,
  Am aflat de o clinica privata din Otopeni, AMETHYST. Poti intra pe http://www.amethyst-radiotherapy.ro
  Este una dintre cele mai performante clinici din Europa pe probleme de acest gen,cu medici foarte buni,parte din ei ,plecati in strainatate si care au fost solicitati sa vina si sa lucreze aici.
  Poti intreba medicii de la Cluj de aceasta clinica.
  Merita sa te interesezi!
  Chiar te rog sa ma tii la curent!

 83. Se poate merge si pe sponsorizari/donatii din partea societatiilor comerciale.

  Procedura e urmatoarea:

  Orice firma care inregistreaza profit poate face sponsorizare, intr-un astfel de caz cu o suma ce reprezinta 20% din impozitul pe profit sau 3 la mie din cifra de afaceri. Cifrele ce se compara apoi si se doneaza valoarea mai mica. Aceste cifre se pot calcula pe intregul an.

  Am intalnit modalitatea aceasta intr-un alt caz. Sper sa ajute !

  Pentru mai multe detalii si acte necesare vizitati website-ul.

 84. Edeltraud Schuller

  Inca nu am citit nimic despre vreun cont paypal. Ar fi chiar cea mai usoara posibilitate pentru cei ce se afla in strainatate. Sau daca trimit bani pe contul in euro al asociatiei, functioneaza si asa? As vrea sa il ajut si eu pe Dragos cu oricat pot.
  Dragos nu pierde speranta! Noi toti suntem alaturi de tine cu ganduri bune si cu sperantele noastre! Toate cele bune!

 85. Noi și alții care au scris aici vrem sa donam, deschideți vă rog un contul de PayPal!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Nu e greu deloc!!

 86. @ Elka

  Profesorul Castaian a publicat acest mesaj pe facebook:

  ”Dragii noştri,
  După cum am anunţat încă de ieri, anunţăm oficial închisă campania de donaţii pentru tratamentul lui Dragoş. Suma care s-a adunat prin generozitatea voastră este, în acest moment, suficientă pentru a acoperi tratamentul din Germania, cheltuielile de însoţire şi cele de întreţinere pe perioada tratamentului. Din acest moment, nu se mai pot face donaţii în conturile asociaţiei A.R.T.E., iar cei care vor să mai ajute familia lui Dragoş o vor face în nume personal, luând legătura direct cu dânşii. ”

 87. Ma rog ca Dumnezeu sa-ti deie putere si sa faca dupa voia lui.. chiar daca aici treci prin aceasta incercare gandeste ca sus nu vor mai fi necazuri…. as vrea cand vii la Cluj la tratament sa iti fac o vizita … stiu ca sunt momente poate cand te simti singur si departe de cei dragi in perioada cat trebuie sa faci tratamentul… iti doresc sanatate si fericire a sici

 88. sper sa mai publicati detalii despre starea lui Dragos.
  Iar pentru toti cei aflati in acest impas dureros, am 3 lucruri de spus:

  1.Ganditi pozitiv pana la infinit , NU SUNTETI BOLNAV !!
  2.Regim de viata de la sanatos in sus, alimentatie bogata in antioxidanti, eliminati grasimile, toate chimicalele si mai ales ZAHARUL, sport usor dar mult, odihna, evitati stresul.
  3. In loc de chimio si-sau radioterapie, mai bine incercati asa ceva
  http://alternativelacancer.ro/content/collection/injectii-pe-baza-de-vasc

  mai concret, Injectii de VASC, o ‘otrava’ naturala, efectele sunt similare cu ale chimioterapiei, dar organismul le tolereaza ff bine, practic nu au efecte secundare in afara de o usoara roseata a zonei unde va injectati (burta e locul ideal, e f vascularizata), ace indicate – cele pt insulina. Observ zilnic efectele celor 2 tipuri de injectii, ISCADOR si HELIXOR . Primele sunt testate de bunicul, celelalte de mama. Amandoi au o stare generala f buna, nu au slabit, nu le-a cazut parul. Daca boala e descoperita in stadiile 1 sau 2, si nu e vreo forma ciudata de cancer galopant (cum a avut DAX de ex) , vindecarea e garantata in proportie de pana la 80%, depinzand putin de sistemul imunitar. Daca e stadiu mai avansat, doar ajuta sa stagneze, sa nu se transforme in metastaza. Oricum, merita sa incercati, ca alternativa la chimio. Pt detalii, cititi cu atentie articolul (Iscador si Helixor), nu am timp sa explic acum tot ce stiu despre aceste injectii, dar am obs ca sunt destul de bine rezumate beneficiile & co. acolo (eu cunosc detalii din alte surse, direct de la niste medici homeopati din germania). Ce e important, e ca pt fiecare boala

  Si nu va grabiti sa va lasati operati de orice medic. Dupa cum bine poate stiti, cancerul e o boala, care, descoperita in timp util, e teoretic tratabila pana la 100%, daca se reuseste extirparea totala a tumorii, a celulelor bolnave, fara sa atingi tesutul necrozat-bolnav. (in practica procentul e mult mai mic de obicei din pacate, fie din cauza medicilor nepregatiti, fie din caua lipsei aparaturii adecvate, fie din cauza ca e descoperita in ultima faza).

 89. Edeltraud Schuller

  Buna,

  Se mai stie ceva de starea lui Dragos? M-as bucura sa aud ca a trecut cu bine peste toate obstacolele.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Acest site foloseste serviciul Gravatar pentru afișarea pozei de profil a comentatorilor. Pentru setarea unui avatar, accesați acest link.

Question Razz Sad Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek Confused Cool LOL Mad Twisted Rolleyes Wink Idea Arrow Neutral Cry Mr. Green