Femeile vin de pe Venus, bărbaţii de la băut Femeile vin de pe Venus, bărbaţii de la băut

La all inclusive în România

Sau un sketch mai vechi, găsit prin calculator:

shutterstock_160167623

LA ALL INCLUSIVE IN ROMANIA

Interior, restaurant, zi. Cativa cetateni isi iau deja micul dejun. Un ospatar se plimba ca un un arendas, pe tarla, printre ei. E arogant si scarbos. Turistul si Turista intra in restaurant si se apropie timizi de el. Ii ignora.

TURISTA (il bate pe umar): Nu va suparati…

Ospatarul o ignora in continuare.

TURISTUL (il bate si el pe umar): Ne scuzati…

OSPATARUL (arogant): Ce doriti?

TURISTA: Locuim in acest hotel si avem bilete all inclusive.

OSPATARUL: Asa, si?

TURISTUL: Aici este sala pentru mic dejun?

OSPATARUL: Mda…

TURISTA: Si?

Se uita nedumerita in jur. Nu e decat un vas cu cafea, pe o masuta.

OSPATARUL: Si ce?

TURISTUL: N-ar trebui sa fie un bufet suedez sau ceva de genul asta?

OSPATARUL: Ar trebui, dar nu e.

TURISTUL: Pot sa va intreb de ce?

OSPATARUL: Nu cunosc, asa a decis sefii, asta e politica firmei.

TURISTA: Si… cum trebuie sa procedam?

OSPATARUL: Doriti neaparat sa mancati sau… (o masoara de sus pana jos) …sunteti la regim?

Turista roseste si se blocheaza.

TURISTUL (preia ferm discutia): Normal ca dorim sa mancam.

OSPATARUL: Luati loc la o masa.

Cei doi iau loc la o masa. Ospatarul le arunca niste meniuri.

OSPATARUL: Va alegeti de aici ce doriti sa mancati.

TURISTUL (uitandu-se in meniu): Dar nu aveti decat omleta, oua ochiuri, croissant, iaurt de fructe si cafea.

OSPATARUL: Asa, si?

TURISTA: La all inclusive este, in general, mult mai multa mancare.

TURISTUL: Foarte multa mancare. Mese intregi cu bunatati.

OSPATARUL: Aici nu este. Dati comanda sau vreti doar sa ma tineti din treaba?

TURISTA (uitandu-se in meniu): Eu o sa iau omleta.

TURISTUL: Eu vreau ochiuri.

TURISTA (timid): Si croissant cu gem as vrea.

TURISTUL: Iar eu iaurt cu fructe.

TURISTA si TURISTUL: Si cafea.

OSPATARUL (le arata cafeaua): Cafea va luati de acolo, dar sa stiti ca e prea mult si oua, si croissant cu gem, si iaurt de fructe. Nu pot sa vi le aduc pe toate.

TURISTUL: E all inclusive si am platit pentru ele. Am platit sa mancam ce vrem si cat vrem.

Ospatarul pleaca nervos. Cei doi se ridica si isi iau cafele, apoi revin la masa. Ospatarul se intoarce si le tranteste niste farfurii in fata.

OSPATARUL: Omleta, oua ochiuri, croissant cu gem. Pofta buna.

Da sa plece.

TURISTUL: Si iaurtul meu cu fructe??

OSPATARUL: Iaurtul cu fructe da diaree…

TURISTUL: Domnule, va rog sa mi-l aduceti, simt ca incep sa ma enervez.

OSPATARUL: E expirat.

TURISTUL: Va rog sa mi-l aduceti asa. Si repede.

OSPATARUL: Nu mai avem. L-a dat adineauri o colega de-a mea p-ala expirat.

Se intoarce pe calcaie si pleaca. Cei doi incep sa manance nervosi.

Peste o vreme:

TURISTA: As mai vrea putina cafea, dragule.

TURISTUL: Iti aduc imediat.

Ia ceasca ei goala si se duce sa mai toarne cafea. Cand e cu bolul de cafea in mana, apare Ospatarul, care i-l smulge si il pune la loc pe masa.

TURISTUL (ia iar bolul): Ce faceti? Voiam sa mai iau putina cafea.

OSPATARUL: Nu se poate.

Trage de bol.

TURISTUL: Cum sa nu se poata, domnule?

Fiecare trage de bol in directia lui.

OSPATARUL: Nu se poate, ati luat o data, gata, ajunge. Cafeaua multa nu e sanatoasa, v-apuca tremuriciul de la ea.

TURISTUL: Domnule, va rog frumos, depasiti orice limita…

OSPATARUL: Nu mai insistati. E in joc sanatatea dumneavoastra.

TURISTUL: Lasa-ma, domne, cu sanatatea. E all inclusive, AM PLATIT BANI GREI, pot sa mananc si sa beau tot ce vreau.

OSPATARUL: Pai aia e, ca VRETI PREA MULT!!! Din cauza dumneavoastra n-o sa mai ramana nimic pentru ceilalti clienti si nu e normal, pentru ca si dansii au platit bani grei ca sa se cazeze la noi.

TURISTUL: POFTIM????

OSPATARUL: De-aia a ajuns omenirea unde-a ajuns, ca e plin de d-astia care se gandesc numai la ei.

Pleaca cu bolul de cafea si trece pe langa masa la care Turista tocmai se pregatea sa muste din croissant.

OSPATAR: GRASA EGOISTA SI AROGANTA!

Ii smulge croissantul din mana si pleaca cu el.

_______________________________________________

Siiiiiigur, în realitate nu e așa. În realitate, serviciile de turism de la noi sunt impecabile, de-aia și prosperă domeniul. :mrgreen:

Dacă aveți de relatat întâmplări “la temă”, vă aștept cu ele. 😉

Foto Shutterstock

69 comentarii

  1. ba exact asa sunt.
    m-am aflat in onorabila si de 4 margarete pensiune Beleascu din Sibiu.
    informez inainte de problemele pe care le am si cer inlocuirea sofisticatului meniu cu o banala ciorba de fasole si ceafa cu cartofi prajiti, salata de varza dulce/ salata verde sau mujdei.
    atat eram dispusa sa mananc 5 zile.
    bon.
    ajung. intru.
    miros de canal in camera, cearceaful de pe pat jucaus deranjat, prosoapele de la baie,cu crema de ghete pe ele.
    parlamentari,obtin inlocuirea prospaelor.
    2 milioane pe noapte fara mic dejun,daca intrebati.

    astept cina, nu voi meniu bogat,doar ceafa cu cartofi ,mujdei,salata.atat.
    dar de ce sa vreau? nu se poate sa nu mananc`?nu imi pregatisera meniul anuntat,dar vineeeeeee………dupa vreo ora niste cartofi reincalziti, varza cu otet,desi precizasem ca nu! ceafa cu delikat,tone,ca toata mancarea.fara delikat acel bucatar s-ar fi sinucis.
    trec peste incident,astept dimineata,dar dimineata nu ma asteapta. fara mic dejun,desi era platit,ca au uitat.cafea,ca are radicali liberi.
    la pranz,fara ciorba,ca bucatarul intelesese altceva, ceafa absolut cruda,sange garla in farfurie, cartofii asa si asa, mujdeiul cu delikat.
    simt ca fierb.
    urmeaza cina.
    salata de varza cu otet, ceafa cu condimente speciale,special trecute de mine ca interzise.
    schimba salata, schimba ceafa.aduce salata cu ulei ranced,schimba iar salata.
    a treia zi tot cafea dimineata, ciorba cu rosii ca asa e reteta!!!!
    intru peste bucatar.
    intreb: tabelul dat de mine unde e? l-am aruncat domnisoara draga,ca doara stim sa gatim aicea,nu avem nevoie de retete noi.
    adica eu dadusem retete, nu regim special????????
    chem patronul.
    urlu,ca deja eram nemancata si era a treia zi.
    ia recipientul cu mujdeiul pt mine si……….delikat.
    il intreb sincer ca stie romana si daca intelege ca unii ajung la reanimare daca mananca ceva interzis?
    raspunde ca are cele mai bune retete.
    a patra zi am obtinut mult ravnita ceafa cu cartofi prajiti,fara salata ca ingrasa.
    intr-a cincea zi am plecat.
    prosoapele le-au schimbat doar o data.

    • dar ce nervi tari ai! eu muream cu ei de gât din a doua zi, dacă nu din prima 🙄

    • perceptia despre 4 stele si lux este in fiecare tara alta si depinde multi factori (cei mai multi civilizatori)… vor mai trece cativa ani si vom avea si alta perceptie (in ceea ce priveste cat ar trebui sa coste luxul) si alte servicii… am lucrat 20 de ani in domeniu si am renuntat… cateodata e mai bine sa renunti decat sa intri la balamuc… 🙂

    • Io n-am curaj sa ma iau de gat cu astia, decat daca stiu ca nu o sa mai calc pe acolo. Asta pentru ca am auzit ca pot sa-ti scuipe sau sa iti bage diverse alte fluide corporale in mancare.

  2. Eu cred ca ai fost in vacanta la noi in Mamaia :))

  3. …nu stiu cum face simona dar de cate ori face curat prin calculator mai gaseste cate ceva…
    io am dereticat ieri rau de tot si in afara de niste poze cu gagici expirate n-am gasit nimic…
    cred ca trebuie sa investesc intr-un calculator nou, all inclusiv…
    si, la tema, crede cineva ca daca are all inclus, d-asta, se satura?
    fuse-i si io odata la un asa ceva, peste mari si o tara, adica tocmai in turcia, si in primele doo zile ramaseram cam flamanzi, pt ca nu am stiut ce sa alegem, apoi restul tot asa ca erau aceleasai sortimente si expuse identic si nu ne mai placeau.
    dar prajituri am bagat la greu…
    in romania nu stiu cum e, ca n-am reusit inca sa o conving pe cruella sa incercam…

  4. Eu am avut experiente pe invers. Tocmai m-am intors dintr-un tur de tzara. Mamaia, Oradea, Sibiu, mic dejun inclus. Toate tipurile de mincare (oua, bacon si cirnati dar si croissant, cereal, sucuri, cafele, etc.). Cind se golea un platou venea altul plin fara intirziere. Poate fiindca nu mai este sezon?

  5. Mi-ai adus aminte de experienta de anul asta de pe litoralul nostru si mi-a pierit tot cheful… 👿
    Bine, n-am fost la all inclusive dar in rest… 🙄

  6. poveste cu oferta speciala de cazare si mic dejun inclus in pret in romania (all inclusive numai cu mic dejun 😀 ), intr-o cunoscuta satiune balneara din scumpa noastra patrie.
    prolog: ni se explica in momentul rezervarii ca micul dejun e inclus, luasem o camera mai scumpa si direct pe 9 zile, afacere si pt. ei si pt. noi.
    ajunsi la hotel (relativ mic, tip afacere de familie), seara, o intrebam pe receptionista cum e cu micul dejun ca noi il avem inclus. aia zice ca nu se poate. noi ii falfaim prin fata voucherul de confirmare. aia o intoarce ca mic dejunul nostru e in valoare e 15 ron persoana si ca ea nu are tichete de 15 roni, daca vrem ne da 2 de 7 roni. da’ doamna, 2×7 nu e 15. ea: da sa stiti ca micdejunul de 7 roni e foarte copios, nu il poate dovedi un singur adult, chiar va sfatuiesc sa nu luati si pt. copii, doar 2 pt. adulti. noi: ok, dara daca maine dimineta ni se pare mic, putem sa ne razgandim? nu o sa vi se para mic, dar da, puteti. ok. da sa ne intinda 2 tichete de 7 roni, zic si bine cum fac pentru restul de 8 zile? pai veniti si le luati de aici in fiecare seara. le iau, la care tipa: deci 14 roni. la care eu: pai nu v-am aratat ca sunt incluse in pret? pai da, dar sa vedeti ca daca patronul e nemultumit eu pic de fraiera. eu chemati-l pe patron. (il vazusem in curte, omul avea o problema cu copilul mic, chiar imi era jena sa il dernjez). ea: pai veniti dimineata la micul dejun si vedem pe loc cum facem. mentionez ca tipa era gata sa bata bon de casa, deci nu o suspectez ca vroia sa bage ceva in jeburi. era doar proasta si eventual ii era frica de patron.
    a doua zi dimineata, repetam ca avem mic dejun inclus, d-ala in valoare de 15 ron, chelnerull ca unde ne sunt tichetele. noi ca n-avem, ii falfai iara voucherul (de fapt un mail de confirmare cu antetul firmei), asta imi aduce meniurile si zice sa ma incadrez in 15 roni, oricum ne intelegem sa ne intalnim cu patronul ca sa vedem ce si cum, ca el oricum trece pe un bon de comanda etc.
    sa te tii cand am vazut preturile de pe meniu. vreo 5 roni cafa, vreun ron felia de paine, vreo 2 roni lingurita de gem, vreo 10 roni omleta, vreo 2 roni rosia. nasol zic, o sa scot vreun milion ca sa ne saturam toti patru.
    dupa mic dejun, ne intalnim cu patronul, chelnerul ii arata bonul (era 70 sau 80 si ceva de roni), eu ii arat tzadula cu antet, el ca cu cine am vrobit cand am facut rezervarea, eu ca cu o doamna care poarta acelasi nume de familie ca si dvs, a, aia e nevasta-mea, se ma uita odata pe hartie, zice ca pentru contabilitate o sa rtreaca 15 roni de mic dejun de caciula, da’ ca pretul final o sa ramana acelasi, ala negociat din care si dadusem avans 50 %. eu ca ok.
    de bine de rau la sfarsit am platit doar cazarea fara cei 15 roni / pers de mic dejun, dar am mai avut parte si in alte dimineti e intrebari de genul ca cum avem noi micdejun inclus, ca ala nu e decat in extrasezon, ca de ce n-avem tichete. pana la urma s-a terminat cu bine, dar mi-a ramas senzatia de prostie crasa a vreo 2-3 angajati care habar nu aveau regulamentele interne sau de indicatiile shafului.
    altfel hotel ok si curat, conditii bune, piscina, mancare buna da scumpa.

    • avand in vedere ca nici patronul nu stia ce promisese nevasta-sa, cred ca mai degraba o lipsa de comunicare crancena intre patroni si intre patronaj si angajati (am mai vazut d-astea). plus frica de patron. sau teama angajatului ca va plati din propriul buzunar. sau o combinatie de n luate cate k. 🙂

  7. Superb dialog. Dincolo de asta all inclusiv mi se pare un fel de colivie de aur, un Hotel California, un loc unde abundenta ar trebui sa tina locul fericirii, un surogat pentru noi, cei care inca nu am uitat cum era in comunism !

  8. Haha. 2007. Timișoara. Proaspăt întorși din vestul Europei. Am ajuns seara la un hotel, ne-am cazat, mic dejun inclus, toate bune și frumoase. Până dimineața. Mergem la masă. Pustiu la mese, liniște și puțin cam întuneric în încăpere. Mna, o fi fost prea devreme. Obișnuiți cu bufetul suedez, ne așteptam să gasim muuultă mâncare. Ospătarul ne zice că ne dă un meniu să ne comandăm. Buuuun. Și începem. Eu vreau d-aia, eu d-ailaltă… Până ne aude ospâtarul și ne spune câ trebuie să alegem 3 produse de căciulă. Adică 2 măsline, o roșie și o omletă sunt suficiente. Ceee, mai vrei și-un ceai? N-avem… Nu mai știu cum se numește hotelul. Nici nu e important, câ oricum prin Timișoara n-am mai ajuns.

  9. Iau familionul si plecam fericiti la Mamaia, mai precis complex Mercur Minerva, devenit Club Mediteranean cu i alt patronaj de nu stiu unde. Cazarea ca(si) cazarea, ca ne-au scos din camere si ne-au dus in apartament pentru ca venisera mai multe cupluri cu pretentii si voiau sa stea grupate iar noi eram trei adica ocupam spatii degeaba( spatii platite, nu primite gratis!!). Dar mesele ( all inclusiv, vezi Doamne!) au fost de cosmar.
    A fost prima vacanta din viata mea in care am vazut ca all inclusiv romeno inseamna 80% cartofi prajiti, sos de rosii ordinar, salata cu otet, telemea din material refolosibil, imbibata de sare si cel mai prost salam facut sub soare. Doua saptamani am facut dieta fortat pentru ca orice masa insemna ori foame cru ta ori sare cu polonicul, fara cale de mijloc. Am uitat prajiturile pe baza de margarina? Scuze!
    La intoarcerea acasa am trimis vreo doua mail-uri conducerii. Au fost impresionati. Cred. Nu stiu sigur pentru ca nu ne-au bagat in seama niciodata….

  10. Sunt si io umblat ca tot romanu,
    pa primu loc si medalia de aur:
    1. hotel cinspe stele China, absolut exceptional, tot personalul incearca sa-ti ghiceasca dorintele din ochi.
    2. locu doi, Turcia, all inclusive, aproape de china
    3. Orice hotel sau pensiune in germania, Austria, chiar alea ieftine sunt f. bune.

    10. Spania
    Ultimele locuri.

    14. Londra
    15 USA, productie pe banda.

    17. Franta, chiar alea scumpe sunt proaste. In schimb, daca stii unde sa mergi, dai de mincare exceptionala.

    201. Italia, cea mai mare porcarie, o combinatie de extrem de scump si extrem de prost, personal arogant si imputit.

    P.S Nu am fost de mult in Ro la Hotel, asa ca nu ma pot pronunta, la circiumi in schimb, ospatarii deosebit de politicosi, in schimb mincarea, chiar aia scumpa, o porcarie. Romanii au uitat sa faca ciorba de burta, dau o zeama chioara. In plus, bautura mizerabila, doar berea e buna.

  11. anul asta, cabana balea lac. prin iunie rezerva o prietena 4 camere pt o noapte in week-endul de sf marie (deci august) si achita/achitam 50% avans. printre conditii: dc te razgandesti si anunti cu o saptamana inainte primesti banii inapoi (sau asa zicea ea; n-am facut eu rezervarile). vine august. 2 cupluri se razgandesc, raman 2 camere. tipa da telefoane peste telefoane ca sa se incadreze in saptamana cu pricina. nu-i raspunde nimeni. da si un mail. nici confirmare, nici nimic.
    in sfarsit, la fata locului, cand spune ca a sunat, a dat mail-uri (face dovada cu mail-ul printat), etc pentru retragerea confirmarii, mirobolantul raspuns (p-asta l-am auzit cu urechile mele): “dar, doamna, uitati-va ce-i aici, avem noi timp sa raspundem la telefoane sau sa citim mail-uri?!”. n-am primit banii inapoi. doar ca cei 50% au acoperit cele doua camere ramase.
    in rest ok. curat, renovat, cald in camera, mancarea buna, diversa, iar platouri golite de la bufetul suedez de la micul dejun se umpleau rapid. dar si 260 lei/camera cu mic dejun inclus.

  12. Acum sa te tii: eu sunt unul dintre bucatarii care gatesc aceste dejunuri de all-inclusive :mrgreen: Si nu am chelneri nesimtiti in sala de mese, doar meseni uneori nehaliti. Si nu va mai speriati de povestile cu romani la all-inclusive care isi iau cate 2 kilograme de mancare pe farfurie. Spaniolii fac la fel, precum si cipriotii, grecii sau bulgarii.

  13. ori ești foarte deșteaptă, ori Turistul se citește Nic iar Turista Simona;
    imnul turistului in romînica ar trebui să fie așa:
    i want to be (not a billioner) treated good
    so fucking baaaad….
    da’ cum (vorba bunicii) domnia ( a se citi lenea/suficiența) și prostia se plătesc…
    go to all inclusive…
    io fusăi o dată in ro și o dată în grecia…enough
    dacă tot sunt în vacanță, nu am timp 1 oră să caut o crîșmă, tavernă, etc?! nu există internet?!
    a, dacă ești genul de om care în grecia la restaurant pe malul mării zici: givmi somsing grik, somsing from porc! ( văzut auzit de mine personal în tassos), atunci meriți cu prisosință “ultraolinclusiv”; nu ți-a ajuns traiul în comunism la cartelă? if i am wrong…ma’ bad; please excuse the stupid one; însă mie îmi place să aleg, să pot spune NU! și să-mi cheltui banii în cunoștință de cauză

  14. Eu si prietena mea ne-am cumparat un camper. Nu avem prob de genul asta. Cazarea e super, mancarica delicioasa, view-ul diferit. Happy camping everyone!

  15. Una din Bucuresti

    Putin off topic, da’ tare!!
    Frate-miu si niste prieteni din copilarie mi-au povestit asta vara ce au patit ei cind erau toti studenti in Bucuresti, acum vreo 15 ani. S-au dus ei la un restaurant mai fițos, seara, tirziu, de ziua unui amic, singurul care avea slujba pe vremea aia, se oferise sa si plateasca. Erau 3 cupluri. Si comanda ei fripturi si alte feluri, si au zis cumva “de 6 ori”, referindu-se la numarul de persoane care erau la masa. Ospatarul ia comanda, si dispare. Astia asteapta vreo ora, se inchidea si localu’, pina cind apar vreo 5 ospatari, ca la nunta, cu fripturile si restul DE 6 ORI MAI MULTE!!!! Ahahahahaaaaa!! 36 de portii!! Daca eu eram in soc la auzul povestii, imi inchipui cum se inverzise sarbatoritul. Au pus si om la usa, sa nu care cumva sa le vina vreo idee si sa fuga. Cum sa intelegi dom’le 36 de portii in loc de 6??? Adica chiar nu mai intrebi a doua oara, sa fii sigur? Bucatarul n-o fi intrebat nici el? Or fi crezut ca mai vin inca 30 de persoane la 9 seara? Nu se vedea ca erau studenti? Noi credem ca au facut si intentionat, ca alta explicatie logica nu gasim. Dar daca nu aveau cu ce sa plateasca?
    Au pus mina de la mina, au platit, si au mincat fix o saptamina din ce le-a ramas.
    L-am intrebat chiar acum pe frate-miu daca chiar 36 de portii au fost, ca sa fiu sigura, si mi-a confirmat 😯

  16. Mamaia, hotel de 4 stele. Tocmai ce ne asezam la masa, tot mic dejun, si vine un chelner sa ne intrebe de ce suntem 2. Sotul se cazase in camera dubla dar 2 zile a stat singur. Chelnerul n-a mai avut rabdare sa mearga la receptie sa se intereseze, ne-a intrebat pe noi, dupa ce intrasem in restaurant, ii anuntasem de numarul camerei si ne si servisem din bufetul suedez.

  17. Hotel Palace – Sinaia … 4 stele trecute pe firmament … eu+sot+copil 4 ani …
    Aveam niste vouchere de la firma … de o anumita valoare … dramuite corect ar fi trebuit sa ne acopere lejer necesitatile pentru prinz si cina (micul dejun era inclus). Eroare de pilotaj:
    1. cind am deschis meniul mi-a picat fatza … un Prigat de 250 de ml era 8 lei … nu mai vorbesc de preturi la ciorba, fripturi si alte garnituri. 2 lei felia de piine, 5 lei smintina la ciorba de burta, 2 lei ardeiul si altele asemenea … ma rog. am decis sa ne recalculam necesitatile si ne facem curaj sa comandam. comand eu, printre altele, o supa crema de legume pentru puradel si o supa crema de ciuperci pentru mine. dupa vreo jumatate de ora duce domnul chelner cele doua farfurii. din experientele precedente, stiam ca supa crema de ciuperci trebuie sa fie un pic mai inchisa la culoare, iar gustul sa fie de ciuperci. zex … la palace aveau alte retete. cele doua supe creme erau perfect identice si la aspect si la gust, numai ca in a mea aruncasera trei (pe numarate) feliute de ciuperca din conserva.
    2. socul nr. 2 a venit la ultimul prinz, cind trebuia sa terminam suma de pe vouchere … reusisem, cumva, sa ne incadram in valoare (daca-mi amintesc corect, de doua ori iesisem in oras, la pizza). mai aveam, deci vreo 150 de lei. facem noi calculele si cu doua fripturi, din care una cu garnitura de cartofi, doua salate si-o supa pentru copil eram p-acolo … mai scoteam vreo 10-20 de lei din buzunar. buuuun … comandam. chelnerita ne asculta plictisita, da din cap si dispare la bucatarie. aduce supa … copilul haleste. noi asteptam … si asteptam … ferm convinsi ca acum fugaresc porcul sa-l taie sa ne ofere cea mai proaspata carnita. dupa o ora apare doamna cu farfuriile … ni le aseaza pe masa si dispare din nou. noi ne uitam un pic ciudat la continut, pentru ca nu prea semana cu ce comandasem, dar, din moment ce ei au alte retete … asa o fi, cum zic ei. incepem sa mincam. friptura buna … un picut cam tare, dar de … porcul mai batrin … sau alergat pina a dezvoltat muschi de halterofil. dupa care vine nota de plata. sa pic sub masa. trebuia sa mai scot din buzunar inca vreo 150 de lei … chem chelnerita. scot meniul … refac socoteala. si primesc urmatorul raspuns: pai n-ati comandat friptura de vita cu crusta de piper? cu alte cuvinte, in loc sa primesc amarita de friptura de porc, de 15 lei bucata, primisem muschi de vita in crusta de piper de 75 de lei bucata … ta-da-dam … inapoi n-am mai dat-o, desi meritau … am platit si-am fugiiiiiiit!!!!!!

    • nu mai bine stai acasa daca stii ca esti rupt in cur si n-ai bani de-un suc?
      asa e invatat romanu sa mearga in concediu cu vouchere si sa puna status pe fb ca e el in vacanta, dar de fapt mananca rosii pe plaja

    • 1. ma trimisese firma in delegatie, asa ca nu puteam refuza.
      2. n-am fb si nu pun statusuri. imi cer scuze daca te-am ofensat.

    • data viitoare cand te mai duci in concediu incearca sa ai niste bani de-o parte sa nu-ti mai mananci de sub unghii. ca atunci cand te duci la piata, nu te duci cu bani exacti, tre sa ai putin in plus sa nu te faci de cacao.
      doamne fereste sa nu te trimita firma undeva in strainatate, sa nu ne faci de rusine si tu pe-acolo

    • uoamenii se duce unde vrea ei, cand vrea ei si cu ce bani vrea/are/poate/etc ei! e dreptul lor!
      nu e firesc sa fii tratat prost, asta era subiectul; nu banii in sine!
      mai baga okiu o data!
      si daca esti plin de bani, ti se pare firesc sa platesti aiurea niste servicii proaste?si scumpe?si sa ti se mai aduca ( sau sa pretinda ca au adus) altceva decat ai comandat?
      😳
      din ce mai tzin eu minte, in concediu/calatorie/(chiar si)delegatie/etc important e sa te simti bine, nu sa povestesti la lume catzi bani ai spart! 🙄

    • cruelo maica, e de astia care pune banii pa frunte la lautarti sau posteaza pa feisbuc poze in fata hotelurilor si masinilor bengoase si o juma de an povestesc despre hasta.
      am intalnit si io pa niste unii care juma de masa mi-au povestit ce locuri bengoase au vazut si cealalta juma de masa ce au mancat.

    • 1. ma trimisese firma in delegatie, deci nu m-am dus eu …
      2. n-am fb si nu pun statusuri imbecile.
      3. imi cer scuze daca te-am ofensat, dar cred ca tu esti cel off topic, nu eu. nu-ti place, nu citi.

    • fdd,
      postarile tale sunt nu numai jignitoare,dar si alaturea cu drumul.rau.
      da,e firesc sa iti faci un calcul,ca nu oti ne permitem sa mancam la Intercontinental.
      si da, la noi sunt preturi absolut nesimtite.
      proaspat intoarsa din patria de adoptiune a neamtului tiganu, poci pt ca sa spui ca o masa la restaurant,acelasi nr de stele, costa jumatate din cat costa in Romania.
      nu e o rusine sa nu ai bani.
      nu te face de rusine cine nu are bani,ci cine gandeste ca tine.
      eu consider ca mai de rusine este sa ii jignesti pe cel care nu are,decat sa nu ai.
      de unde incepe bunastarea sociala de la care ai si dreptul de a reprezenta tara? unde se termina ruptura din cur si incepe tesatura plina?

      mie,cand ma duc la piata, intotdeuna imi raman bani.
      se cheama negociere.

      mata castigi banii sau ii primesti cadou?

    • niociodata, dar niciodata nu am fost undeva in concediu pe alti bani decat ai mei. muncesc de la 16 ani si mi-a placut din totdeauna sa calatoresc. am stiut mereu sa imi dramuiesc banii si nu m-am plans niciodata. stiu cat sa ma intind, nu depasesc plapuma.
      dar daca firma ma trimite la hotel de nspe stele, si nu-mi da indeajuns bani sa mananc fara frica, mai bine stau acasa. sau ma duc la spelunca care se potriveste buzunarului meu.
      tot timpul vrem schimbarea de la altii, dar niciodata de la noi. tot timpul vrem conditii cand de fapt noi suntem cei care i-am educat asta pe hotelieri/ospatari, etc.
      exista.
      cat despre prostul tratament de care zicea cruela, orice restaurant, hotel este inregistrat pe un site unde poti face plangere. traim in era in care daca nu verifici dinainte site-uri de gen tripadvisor, booking, etc s-ar putea sa ti-o iei big time. dar cand plateste firma hotel de 4 stele si mancare pt 2 zile in loc de 6, scuza-ma, esti direct responsabil cand ti-ai semnat biletul de odihna

    • si cand ati iesit, va rog, daca-mi permiteti sa intreb, ultima oara in oras?
      vi se pare ca un suc la 250ml e mult 8lei? si ca vi se ia bani pe smantana? pai atunci ar fi cazul sa mai stati pe-acasa, ca sa nu mai zic de pretentii de 4 stele. va zic eu, ca pretul platit e unul corect. nu gasesti, mai nou, prin bucuresti nicio carciuma unde o bere sa fie mai jos de 8 lei(poate pe la o crasma de cartier).
      si autoarea comment-ului ne mai demostreaza odata ce inseamna a fi un roman rupt in fund care a iesit de la el din sat si are pretentii de 4 stele si nici macar nu deosebeste carnea de vita de cea de porc. si de ce ma rog nu ati refuzat-o dupa prima gustare, ati mancat-o si apoi aveati pretentii si scandal in voi.

      “dupa care vine nota de plata. sa pic sub masa. trebuia sa mai scot din buzunar inca vreo 150 de lei … chem chelnerita. scot meniul … refac socoteala. si primesc urmatorul raspuns: pai n-ati comandat friptura de vita cu crusta de piper? cu alte cuvinte, in loc sa primesc amarita de friptura de porc, de 15 lei bucata, primisem muschi de vita in crusta de piper de 75 de lei bucata … ta-da-dam … inapoi n-am mai dat-o, desi meritau … am platit si-am fugiiiiiiit!!!!!!”

      ce sa mai dati inapoi? ca ati zis ca deja ati mancat-o, sau cel putin asa inteleg eu din ce ati scris

    • Auzi, tu esti cumva ospatar? Nu e nimeni obligat sa accepte preturile din romanica nesimtite relativ la raport calitate/pret! Si nici mofturile voastre! Nu aveti de a face numai cu cocalari care arunca cu banii. In curind or sa dispara si ei si va trebui sa cititi ( ca de recitit nu poate fi vorba) codul bunelor maniere ca altfel dati faliment.
      Ceea ce va si doresc!

    • asta ai inteles tu din ce am zis eu? ca sunt ospatar? :)))
      treaba e foarte simpla, sa intelegi si tu,ca digeri cam greu, observ: Nu ai bani, stai acasa!!!” SIMPLU. Asa fac si eu. cand nu am bani, ma duc ma plimb prin parc si merg acasa si beau o bere la sticla. Cand am bani de-o bere, ma duc si beau o bere la carciuma, la carciuma unde stiu ca imi ajung banii de-o bere.
      da, intr-adevar, nesimtirea unor ospatari, hotelieri, iti taie tot cheful de viata. dar de asta am dat exemplele de mai sus cu site-urile unde poti face antireclama. conteaza mai mult un comment negativ unde trebuie, decat sa te duci sa te certi cu patronul, pentru ca de obicei nesimtirea ospatarului este acceptata de patron, ba chiar incurajata. pentru ca cearta intre tine si patron, ramane numai intre voi doi, dar in mediul online va fi vazut de zeci/sute de oameni

    • Touché ! I love you !!

  18. Intamplare de anul acesta, mai exact acum 2 saptamani.
    Hotel Piatra Mare din Poiana Brasov.
    Rezervare, week-end aveam ceva de treaba (nunta :lol:) in Brasov sambata asa ca am zis sa stam in Poiana tot wk..
    Duminica dimineata, dupa nunta coboram la micul dejun pe la ora 10 si 5 minute. (sper ca ati vazut Falling Down cu Michael Douglas).
    Ne asezam, vine ospatarul care tocmai terminase de mancat 2 kg de lamai verzi! Zic, micul dejun e bufet sau ne dati meniuri? (nu luasem in pretul camerei).
    Zice omul, nu mai servim micul dejun e trecut de ora 10. Am inchis restaurantul… 😯 😯 😯
    Cum adica ati inchis???
    Zice, pai da acum ne pregatim pentru masa de pranz.
    Asa si nu poti sa prajesti 2 oua si sa ne aduci o cafea?
    Domne nu auziti ca e inchis restaurantul? gata numai dam micul dejun. Daca vreti cafea beti la bar!
    Aha, scuze am crezut ca e restaurant nu cantina.
    Zic prietene esti ca in film. Si prost si obraznic!
    Hau hau hau sa vedeti ce a sarit in sus, ca sa plec daca nu imi place, ca asa e la hotelurile civilizate nu mananca cine vrea cand vrea ca nu e fast food aici (sic) :mrgreen:

  19. pensiunea Bela Vista, Sacele, 2011.
    reuniunea Nivelor.
    adica vreo 30 de posesori de Niva adunati in noiembrie. intreb daca e caldura. mi se zice ca da. mancarea? ne face reducere mare.
    ajungem.
    19 grade in camera. cu interventii si insistente, ni se fac 22 de grade cu mentiunea ca pt copil e prea mult. eu le zic ceva de 24 ,ca asa am vb si am platit acum 120 pe noapte.inutil.primesc o injuratura de la patroana.
    masa, cartofi prajiti in ulei mostenit de la bunica ei,alaturi de replicaȘ la 11 noaptea voiati sa ii prajesc acum?
    ei,as. mofturi.
    nota: triplu fata de pretul anuntat la rezervare.
    jumatate din meseni comanda doar o bere,ca na.
    cine ar eNiva nu o are ca-si permite mercedes.
    a doua zi baietii pleaca pe traseu, se intorc. masa, fara,ca o ceafa simpla era 40 de lei,cu tot cu cartofi si bere sareai de 60 de o singura persoana.sunt preturi de acum 3 ani.
    mancam in Sacele.
    a doua zi de dimineata alaptam.
    vine patroana, ciocane la usa, ii zic sa intre. imi spune textualȘ aveti 30 de min sa parasiti camera,ca ati platit doar doua notpi si trebuie sa fac curat in camera.
    repet, alaptam fix in momentul ala.
    am stat pe hol,pana a venti sotul din traseu, organizatorul a mai luat pt 2 ore camera, platind ca pentru o noapte intreaga!
    m-a luat frumos de mana ,cu copilul in brate,alaptandu-l si m-a dat afara din camera la fix ora 12.

  20. Constat ca micul dejun e piatra de incercare a hotelariei din tarisoara asta…
    1. AD 2014, hotel la Olanesti. Curat, renovat, aer conditionat, caldura, piscina, tot tacamul. Dimineata, hop si noi la masa. Caut din priviri, bufetul lipsa. Apare ospatarul cu o fituica de unde puteai alege intre vreo trei variante de mic-dejun. Aleg varianta “proteica”, ou, branza, sunca si ceva legume, rog insa sa nu-mi puna sunca, ci sa-mi suplimenteze in locul ei cu o felie-doua de branza. Nu se poate, asa e meniul. OK, pai si daca eu nu consum sunca? O lasati pe farfurie. 😯
    Aduce farfuria: doua feliute de parizer-ceva, o lingura de branza tip “Fagaras”, o jumatate de rosie si un ou rosu – in weekendul imediat urmator Pastelui! Zic serviti oua fierte de acum 8 zile sau aveti obiceiul sa vopsiti oua si in afara sarbatorilor pascale? Mi-a raspuns printr-un ridicat de umeri, ceva nedefinit, un fel de take it or leave it… Inutil sa mai adaug ca am scris un mail conducerii (pe care n-am putut s-o contactam la fata locului, in mod convenabil nu era nimeni in zona) dar nu ne-a raspuns nimeni.
    2. Hotel la Felix. Toate bune si frumoase, mic-dejun tip bufet, ceva mai rasarit decat prin alte locuri, oricum fara potential letal pentru consumatori.
    Intr-una din seri, mare chef mare al unui grup venit la un training, cu bautura si gustari pe care le duceau ospatarii prin restaurant pana in sala unde se tinea agapa. Aperitivele ochite seara- in genul celor clasice de nunta, cu dobos din cascaval si sunca, diverse minipateuri, icre – le regasesc cu stupoare a doua zi la micul dejun, cam ofilite, unele usor strambe, turtite, alunecate de la locul lor. Zic, dom’le, nu e posibil sa le fi adunat de pe mese azi-noapte si sa le fi reciclat astazi. Mi se pare mie ca sunt mai tuflite, sigur o fi fost bucatarul obosit deja… Nu apuc sa-mi transez dilemele langa bufet ca apare organizatoarea trainingului care se dezlantuie intr-un potop de urlete. Vreti sa ne otraviti? Ne dati mancare care a zacut o juma’ de noapte pe mese? Dati celorlalti clienti ai hotelului ramasitele de pe platorile achitate de noi? Ce sa mai zic, resturile au disparut in mare graba, la fel cum a disparut si apetitul meu.
    Piesa de rezistenta dateaza insa de acum vreo 12 ani, din era tulbure a hotelurilor incremenite in timp din Olimp. Aparuse si la ei notiunea de cazare cu mic-dejun, care masa consta din 3 (TREI!) castroane mari: unul cu salam de vara verzui, altul cu telemea puturoasa si inca unul cu rosii taiate in jumatati. Plus o ceasca de cafea de culoare incerta. Era imposibil sa te apropii de restaurant, daramite sa mai si consumi ceva de acolo. 6 zile, aceleasi castroane, acelasi miros insuportabil care invaluia hotelul cu totul. Aia a fost ultima mea incursiune pe litoralul romanesc.

  21. Simona, intrucit au facut-o si altii pentru motive mai putin intemeiate, o fac si eu, adica imi pierd controlul:

    @fbb: esti un idiot badaran, asta esti! Da, vouchere exista si trebuiau intrebuintate. Da, preturile in Romania sint NESIMTITE. Da, un suc de 8 RON e enorm! Da, omul are pretentia sa fie tratat ca un OM cind a platit pentru all inclusive. Da, nu toata lumea are bani sa se lafaie in vacanta ca tine, un idiot sadea! Si da, inclusiv romanii “rupti in cur” au dreptul la vacanta! Hai, sictir! Cara-te tu pe Riviera Franceza si lasa oamenii in pace!

    M-am saturat de imbecili de-astia cu aere carora le pute ca sint si oameni din intimplare cu posibilitati mai reduse ca ale lor.

  22. vă rog frumos să mă iertați că n-am fost pe recepție și l-am lăsat pe fdd să se zbenguie în toată deplinătatea aroganței sale dezgustătoare. de acum, e în moderare.

  23. chiar nu ma asteptam si de la tine. hai, ca cititorii tai nu sunt atat de destepti, nah, e de inteles. iti aperi prea mult postacii de zi cu zi pentru ca iti aduc commenturi si te ajuta sau incerci sa aperi patura asta sociala mai neavuta (din care fac si eu parte)care te orbeste si confunzi aroganta cu “a-ti vedea lungul nasului”. de mic am invatat ce inseamna “masa bogatilor” si sa stiu care este bucatica mea. calatoriile mele le-am facut cu banii stransi poate pe 6-7 luni de zile pentru un weekend la viena dar am stiut ca nu pot avea pretentii de preturi de 2 stele la hotel de 3.
    in fine, nu reusesc sa exprim ceea ce vreau si simt, ca sunt obosit de la serviciu. nici n-o sa mor daca sunt blocat la comment, pentru ca nici nu m-am inghesuit la asta in toti anii de cand ti-am citit scrierile
    numai bine

  24. Eu l-am inteles pe fdd, adica am inteles mesajul din spatele exprimarii extrem de proaste :mrgreen:
    Si daca e asa cum am inteles eu, are dreptate, evident. :mrgreen: Decat un concediu cu lipsuri in care sa stai stresat, mai bine fara. Sau mai scurt .
    Sigur,serviciile si preturile din Ro sunt chiar in relatie nepotrivita , in majoritate. Dar nu doar in RO, noi am avut in Ungaria o experienta deosebita, am crezut ca suntem la camera ascunsa.Mic dejun bufet cu : un soi de parizer, un fel de cascaval, paine tare ca piatra ,unt, marmelada si cafea(cafea prin care vedeam fundul cestii)
    Dar asta nu a fost cireasa de pe tort. Cireasa a fost un angajat care statea de paza sa nu iei parizer in geanta 🙄

  25. Una din Bucuresti

    @fdd:

    Dom’le, aici se vorbea de “vuşăre”, si chestii de-astea, ideea era ca oamenii au PLATIT pentru ceva ce nu au primit!! Deci este furt pe fata, plus servicii proaste, si iar furt, ca in cazul care te-a enervat pe tine. Mandy a spus ca avea platita o anumita suma in care s-a incadrat, apoi i-au bagat pe git friptura de 3 ori mai scumpa. Nu toti isi dau seama imediat de diferenta dintre vita si porc in prima secunda, si se pare ca, asa rupta-n fund cum era, a platit de jena si nici scandal n-a facut, adica tot ea s-a simtit prost pentru nesimtirea alora. Uite ca nu toti sint bataiosi si cu vena umflata la git. Si ea si-a dramuit banii si nu cred ca i-a furat. Tu ai facut din cacat ➡ bici, ca sa ma exprim finut. Sau poate chiar ai vrut sa transmiti un mesaj, pe care noi, timpitii, nu l-am inteles. Lasa ca si americanii, si nemtii, si multe alte natii “civilizate” se fac de rahat prin alte locuri, nu numai romanii. Si isi maninca de sub unghii. Sint umblata, traiesc in tari straine si stiu despre ce vorbesc. Ai generalizat, si ai dat cu bîta fara rost. Cum a facut un tip in postul cu bisericile. Poate ai avut o zi proasta, poate erai grabit/a, poate ai frustrari, poate ai un blog fara succes, nu stiu, dar vad ca ti-e tare frica de cum ne percem altii, ceea ce ma duce cu gindul la un mic complex de inferioritate….

  26. @ Una din Bucuresti: un “mic” complex de inferioritate?! Try altceva mic, ca cel mentionat de tine sigur nu se aplica la el :mrgreen:

  27. Preturile nu sunt nesimtite. preturile sunt exagerat de mici. o bere nu ar trebui sa coste 8 lei. o bere ar trebui sa coste 16 lei, cum este peste tot in tarile civilizate.un produs ieftin inseamna o tara saraca. binenteles si salariile medii de 1500 de euro. dar pentru asta cine e de vina? tu nicky, cruela, mandy, mama, bunica si voi toti ceilalti ai anilor ’50. voi pentru ca l-ati aplaudat pe ceausescu si apoi pe iliescu cand planta panselute cu minerii lui. voi care ne-ati distrus noua tinerilor viitorul. pentru ca desi am o facultate de inginerie terminata, salariul din romania ma obliga sa-mi parasesc familia, prietenii si locurile in care am copilarit.
    vi s-a intiparit in minte ideea asta falsa de democratie. aveti impresia ca daca stati in acelasi club la o masa alaturata cu [insert nume de mare magnat], faceti parte din aceasi patura sociala cu acest bogatas. din pacate azi ati spart salariul in [insert nume de club fitos], dar maine magnatul o sa bea un pahar Hennessy in English Bar la Hilton si voi ve-ti manca salam cu parizer toata luna.
    diferente de paturi sociale au fost mereu, doar ca inainte lumea isi stia locul. bunicul nu isi bea votculita de duminica in carciuma pe Victoriei, ci in dugheana din spatele blocului.
    Ca sa intelegeti cel mai bine e exemplul trecutului: cei cu bilete de odihna mergeau la Mamaia, cei cu bani la Neptun(sau cel putin asa stiu din scrieri). Pai de asta am murit noi la revolutie???

    Tepele de tipul all inclusive sunt peste tot: daca bulgaria e renumita cu acest tip de oferte, aflati ca 1 din 4 hoteluri se poate lauda cu adevarat cu aceasta notiune.

    Nesimtire? la o teresa pe champs elysee doua fete au fost gonite de la restaurant pentru ca au cerut 2 cafele inainte de comanda de mancare, pentru ca voiau sa fumeze o tigara inainte sa ajunga si prietenii lor care se oprisera la un magazin.(si nu, nu erau romance, erau chiar americance). nu se intampla numai in romanica.

    n-aveti decat sa ma injurati si sa ma jigniti cat vreti, dar macar eu la 30 de ani vad realitatea pe care voi, batranii, o confundati grav. iar pentru cei care considerati ca am complexe de inferioritate legate de dimensiunile oragenlor, va invit cu mare drag sa-mi masurati si numarati oualele

    • Ancuţa Avasiliţei

      “hai, ca cititorii tai nu sunt atat de destepti, nah, e de inteles”.
      Detest să mă bag în cearta altora, dar de data aceasta nu mă pot abţine: “si voi ve-ti manca salam cu parizer”. Poate că nu sunt foarte deşteaptă, după criteriile dumneavoastră, dar veţi se scrie într-un singur cuvânt, este marca viitorului, persoana a doua plural, vine de la verbul a voi, transformat din a vrea, eu voi, tu vei, el va, noi vom, voi veţi, ei vor la care se adaugă infinitivul verbului de conjugat. Cel puţin aşa susţinea profesoara mea de română din clasa a VI-a şi nu am avut niciodată motiv să mă îndoiesc de spusele ei. Ar fi frumos să nu daţi vina pe oboseală pentru o astfel de scăpare. Toate bune.

  28. fdd, interesant material de studiu pt psihologi,postarea ta.
    ce treaba are revolutia cu cruela?
    in primul rand cruela e nor-mea si sa nu te iei de ea!
    ce treaba are berea cu revolutia?
    si 8 lei e un pret maricel pt o bere.
    iote, vin din Nemtia si am statara la 4 stele, Best Western,daca stii reteaua. acolo un mic dejun de ala nesimtiu costa 6 euroi. la 4 stele,da?
    o masa la carciuma respectabila costa intre 6 si 9 euroi.si nu dovedesti mancarea. berea, la masa, la carciuma nu sare de 3 euro,decat la super fite.
    deci nu prea esti actualizata ,ca sa zic asa.
    in rest ura cat cuprinde pt propriile frustrari, altii sunt de vina pt esecurile tale profesionale.
    mi-am schimbat de 4 ori meseria,cand am considerat ca nu mai imi aduce satisfactii profesionale,ca bani mi-au adus toate cele patru meserii.pardon, si parintii au votat vesnic cu psdul ,iliescu,nastase, eu taman pe dos,la fel de vesnic.
    nimeni nu e vinovat pt esecul tau profesional.
    una e sa plecia fara ca esti f tare si te cheama aia,alta e sa pleci afara ca aici nu gasesti job.
    parerea mea.

  29. @fdd: vezi că bunică-ta și maică-ta nu citesc blogul ăsta, iar cei mai mulți dintre noi eram copii la Revoluție. nu știu de unde ți s-a arătat ție că i-am aplaudat noi pe Ceaușescu și pe Iliescu, dar ți s-a arătat greșit. poate nu ar fi rău să stai de vorbă cu un specialist. sau, dacă ții neapărat să-i reproșezi cuiva că ți-a stricat viața, caut-o pe bunică-ta la coadă la pensii. 😉

  30. din fericire nu am fost niciodata somer. imi place meseria mea si o practic de 11 ani. la fel cum nici tu, simona tache, nu ti-o abandonezi desi nu te dau banii afara din casa. la fel cum pe nici un jurnalist. ma refeream strict la populatia anilor ’50 in care tu nu cred ca te incadrezi.
    va rog sa le spuneti in fata ca sunt direct responsabili de esecul lor celor 80.000 de tineri absolventi de facultate care ingroasa randurile la casele asistentelor sociale. sau celor cateva mii de tineri absolventi de facultate care lucreaza in call center-uri pe 1000 lei.
    iar esec esti tu, nike, ca in toata viata ta, ai schimbat 4 meserii, negasindu-ti un har.
    as vrea s-o caut pe bunica-mea la coada la pensii, dar din pacate o gasesc intr-un loc din care nu se poate misca.
    ps: best western este un lant hotelier middle class, deci nu e prea mare scula cu care te poti lauda

  31. FDD, nu sunt esec. nu impovaresc statul,somer nu am fost never.
    ci na, uite,am schimbat asa,ca sa dau 400 de euro pe luna tratamentul copilului.si stii ceva?
    ma admir si ma iubesc teribil de mult ca am reusit din mers sa ma adaptez,sa schimb si sa imi salvez copilul!
    ma admir ca m-am oprit cand stiam ca trebuie.
    iote asa.

    cred ca te refereai la F1,ca lant hotelier.
    nu prea esti umblat.

    iar tinerii care se incapataneaza sa faca o facultate,din mandrie prosteasca, in loc sa aiba o meserie, o fac pe riscul lor. obsesia parintilor transmisa generatiilor urmatoare.
    toate vanzatoarele de la butic au facultate.
    e jenant sa faci o postliceala sanitara, dar nu e jenant sa faci o facultate la un srl,fara sa ai macar o pregatire la absolvire.
    tine strict de discernamantul lor.
    la 18 ani cam stii ce vrei de la viata.
    macar ca meserie.
    deci ei sunt vinovatii,ei si familiile lor.

    din cei care au dat bacu-ul in vara asta si pe car eiis tiu, toti au ales facultati. cel putin 80% din ei sunt viitorii someri.

    stai calm, stiu care e vocatia mea. o dezvolt zilnic. sunt fericita ca am reusit sa o fac sa treaca prin mine, la ceilalti.
    poate de aia ma bucura mai mult un telefon in miezul noptii de la cineva care are nevoie sa il ajut,decat o invitatie la o sindrofie.

    • una care nu mai sta in Bucuresti

      nike, nu te enerva. fdd-u e un hater care nu prea mai are pe unde sa-si verse puroaiele.
      nu te cobora la nivelul lui, n-are rost, zau! am avut si eu un exemplar d-asta pe blog, care-mi spunea ca am facut copii ca sa traiesc din ajutor social :)) si multe altele, dar in final l-am potolit inlocuindu-i mesajele scarboase cu poezele cretine de dragoste 😀

  32. fdd, io zic sa stai nene cu bata la intrarea in hotel,sa cetesti cardurile vizitatorilor si care nu indeplineste criteriile tale, jap-jap, doua si cale intoarsa.

    beatrice,daca vrei cu adevarat,poti.

  33. Domnule FDD, daca mai treci pe aici….
    Suna frumos “am murit la Revolutie”.
    Banuiesc ca, avand 5 anisori, ai fost primul din gradinita care a ocupat biroul dictatoarei…asta….directoarei si ai vazut-o cum fuge cu elicopterul de pe acoperis.

    Daca ai facut facultatea aia de care esti asa de mandru si n-ai invatat, sau n-ai fost invatat, ca sunt oameni pe lume care n-au aceeasi parere ca tine inseamna ca ai tocit bancile scolii degeaba (faptul ca scrii “ve-ti manca” ma face sa cred ca am dreptate, dar poate ma insel, esti inginer). Si sa mai stii ceva, unii dintre oamenii asta pot fi, desi-ti pare imposibil, mai destepti, mai plimbati si mai realizati decat tine. N-ar fi rau sa incerci sa asculti, sa taci cand e cazul si sa incerci sa inveti ceva de la ei. Te va face chiar si un inginer mai bun indiferent de bransa in care lucrezi. Am incercat-o eu si nu doare.
    In ceea ce ma priveste am facut si eu o facultete tehnica, la Ploiesti (te las pe tine sa ghicesti care). Fac parte din generatia care “am murit la Revolutie”. Am fost si in Piata, iarasi te las pe tine sa ghicesti (asa ca las-o mai moale cu aplaudatul lui Iliescu, de Ceausescu esti prea mic sa incerc sa-ti explic cum era pe vremea aia) am stat noptile ale si am pazit scoala cu PM-ul (ghici ce-a ala) ca “vin teroristii”. Ce-i drept, n-a venit nimeni si nici n-am murit.
    Imi fac meseria pe care o iubesc de 18 ani. De 12 lucrez afara, am fost destul de nepregatit profesional incat sa-mi bata unii la usa si sa ma roage sa lucrez pentru ei. Nu cred ca stii sa numeri pana la cat ma platesc. Fac parte dintr-un grup selectat de 215 oameni din lumea asta care, atunci cand se intampla ceva nasol in domeniu, din Marea Nordului in Kazahstan sau din Alaska in Japonia, li se cere parerea. Acum cativa ani, cand a erupt sonda aia din Golf am fost chemat acolo si o parte din raportul final a fost scrisa de mine. Asa ca profesional ma descurc binisor.
    Traiesc in tarisoara asta cu bune si rele si de la oamenii care scriu pe blogul asta invat in fiecare zi cate cava.
    Asa ca de ce nu incerci si tu sa faci la fel?
    De ce nu astepti sa mai cresti un pic?

  34. PS. Am vazut, am facut si eu niste greseli, tot inginer….

  35. Cum era vorba aia… trollii cu trollii, viii cu viii.

    Eram la o terasa la mamaia vizavi de cazinou. La intrare, gealati gelati, cu un ochi zambeau iar celalalt avea o expresie incerta pe care aveam sa o dibuim mai tarziu.

    Ne asezam la masa, comandam, vreo trei dintre noi, orez sarbesc parca. Vine comanda, vine si orezul. Cei trei, care comandasera orezul, haleau cu oarecare ezitare primele sute de boabe pana cand, unuia dintre ei, i se opreste bolul alimentar. Dupa ce se drege, ne zice sfarsit “ba, io cre’ ca asta-i stricat.”
    Incepe scandalul, chemam ospatarul, ospatarul cheama seful de sala, seful de sala cheama bucatarul. Stau toti, cu un aer grav, in jurul mesei. Seful de sala ridica farfuria de pe masa, respira, apoi, cu un dat peste cap al ochilor, invoca spiritul nesimtirii, infige un deget in orez, ia orez pe deget si baga degetul in gura. Inghite, si dupa cateva momente de tacere cat o eterniate auzim, deja in delir, verdictul: “asta nu e stricat dom’le e cu curry.” Soborul da sa se retraga, noi ne repliem rapid dupa naucitoarea lovitura si continuam ofensiva dand galagia la maxim. Observam totusi si cum celalalt ochi al gealatilor de la intrare, cel cu expresie incerta ne fixeaza din ce in ce mai sauronic. Ne-am uitat unul la celalalt si ne-am inteles din priviri: ne dam viata. Ne-am ridicat si am plecat fara sa platim. Ne-au trecut pe la ureche , la propriu, respiratiile grele, insetate de sange ale gealatilor dar, miracol, de noi nu s-au atins. Odata trecuti dincolo am respirat, infometati dar victoriosi, aerul incarcat de miresme culinare de la mamaia – cazino, carora, pana pana in ziulica de astazi, nu le-am mai facut si nici nu le-oi mai face pofta sa mai sa ma ademeneasca inauntru.

    Am ramas insa totusi placut surprins de sangele rece si inspiratia acelui sef de sala. Ma inspira si pe mine sa zic turismu’ romanesc “nu e stricat dom’le e cu curry”.

  36. allmost all-inclusive 😀 😀

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Acest site foloseste serviciul Gravatar pentru afișarea pozei de profil a comentatorilor. Pentru setarea unui avatar, accesați acest link.

Question Razz Sad Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek Confused Cool LOL Mad Twisted Rolleyes Wink Idea Arrow Neutral Cry Mr. Green