Femeile vin de pe Venus, bărbaţii de la băut Femeile vin de pe Venus, bărbaţii de la băut

Joacă la greu

Reiau ce vă spuneam, acum vreo 2 luni, despre prietenul meu, Vlad, pentru că nu găsesc acum alte cuvinte mai bune decât cele pe care le-am folosit atunci:

Am un prieten bun, care, de fapt, mi-e cam ca un frate. Și are o calitate unică prietenul ăsta al meu: în fiecare zi mă face să mă simt prost. De ce? Pentru că, orice-aș face și oricât de mult m-aș strădui, n-o să reușesc niciodată să fiu la fel de bună ca el. Findcă eu nu scot niciodată laptopul la bere, să-i arăt prezentarea unui site pe care vreau să-l fac ca să ajut niște oameni. Și nu fac voluntariat, când stau în telescaun, la ski. Și nu mă prinde noaptea dând mailuri, ca să ajut un om, pe care nici măcar nu-l cunosc. Sau – mă rog – p-asta o mai fac, uneori, dar la el e rutină.

Se numește Vlad Voiculescu și – v-ați prins! – hobby-ul lui e să ajute oameni. Mulți, foarte mulți oameni, în special cu probleme medicale, dar nu numai. Nici măcar nu pot să vă detaliez tot ce face, pentru că unele dintre acțiunile lui se desfășoară cu discreție, în anonimat. Ce e sigur e că, dacă te afli lângă el într-un moment în care îi ajunge la urechi o poveste tragică, îl vei vedea cum tresare și cum începe să se foiască. Apoi se va oferi să ajute.

În timp ce noi, toți ceilalți, ne-am făcut planuri care ne-au avut în centru pe noi înșine și pe cei apropiați (vacanțe, proiecte personale etc.), Vlad a visat, în ultimii câțiva ani, obsesiv, să facă o tabără pentru copii bolnavi de cancer. Da, știu, începeți și voi să vă simțiți prost și să vă și enervați. Bine ați venit în club, eu așa mă simt în fiecare zi! Mai ales că, uneori, când mă sună să mă roage să fac ceva pentru el (adică pentru cineva pe care îl ajută el în momentul ăla!), se întâmplă să nu pot să reacționez prompt, din cauză că am altă treabă. Pentru că nu, să nu vă imaginați că lui Vlad îi ajunge să-și facă el jobul de Superman. Noooooo! Are în jur o colecție de prieteni pe care încearcă să-i tragă permanent după el. Dacă ar fi după capul lui, singura chestie de care ne-am ocupa TOȚI ar fi să ajutăm oameni, sub coordonarea lui blândă, dar tenace. Ah, și sigur-sigur nu am mai dormi! Pentru că el pare că nu doarme niciodată. Simt că e un moment în care vă imaginați că vă povestesc despre un miliardar excentric care are timp să facă toată ziua filantropie. Greșit, are și job și încă unul serios, cu multe responsabilități.

Dar să revin la tabăra pentru copii bolnavi de cancer. Pentru că tocmai a făcut-o. Anul ăsta, între 15 și 30 august, a avut loc prima ediție MagiCAMP. Două săptămâni în care 30 de copii s-au jucat la greu (“Joacă la greu” e și sloganul taberei), au dansat, s-au cățărat, au călărit, au jucat teatru, au cântat, au pictat, s-au îmbăiat în piscină, au îngrijit iepurași și câte și mai câte. Pentru astea 2 săptămâni, Vlad a muncit ca un rob, împreună cu Melania Medeleanu, timp de cel puțin jumătate de an. În jurul lor s-au adunat o grămadă de voluntari, care au făcut de toate, de la găsit sponsori la montat pătuțuri, de la făcut teatru cu copiii la făcut rost de iepurași, de la gătit pentru voluntari la supravegheat tabăra din punct de vedere medical (da, s-au implicat și medici oncologi!) și câte și mai câte…”

Apoi, vă arăt un reportaj făcut de Alex Dima pentru România, te iubesc. Mi-ar plăcea să nu vă rețină de la vizionare nici faptul că o să se încarce un pic mai greu, nici acela că are vreo 45 de minute. Îmi doresc să vedeți cu ochii voștri cum a arătat MagiCAMP, ediția din 2014, chiar dacă, la un moment dat, o să vă încurce și o perdeluță de lacrimi. 🙂 Pentru că povestea frumoasă a acestei tabere va continua și în anii următori și, poate (cine știe cum? 😉 ), veți ajunge să fiți, într-un fel sau altul, parte din ea. 😉

Aceasta este pagina de Facebook a MagiCAMP, îmi veți face o bucurie personală dac-o să-i dați LIKE. Iar acesta este site-ul, pe care veți găsi mereu informații la zi și care vă povestește, printre altele, cum puteți ajuta, de la voluntariat, până la donații sau sponsorizări. În sensul ăsta ziceam mai sus că ați putea ajunge să faceți parte din povestea MagiCAMP. Garantez satisfacții nebănuite. 🙂

Pentru donații și sponsorizări, conturile sunt:
Deschise la BCR
IBAN: RO93RNCB0132142511010002
(cont în euro)
IBAN: RO23RNCB0132142511010001
(cont în lei)
codul BIC: RNCB
codul SWIFT: RNCBROBU

Deschise la UniCredit Tiriac Bank 
IBAN: RO89BACX0000001062715001
(cont în euro)
IBAN: RO19BACX0000001062715000
(cont în lei)
codul BIC: BACX
codul SWIFT: BACXROBU

Închei cu câteva poze, făcute de Dragoș Ion.

Screen Shot 2014-12-09 at 17.32.19

Screen Shot 2014-12-09 at 17.33.01

 

Screen Shot 2014-12-09 at 17.33.39

Screen Shot 2014-12-09 at 17.33.56

Screen Shot 2014-12-09 at 17.53.49

Screen Shot 2014-12-09 at 17.54.00

*

Să-mi spuneți dacă ați apucat să vedeți reportajul și cum vi s-a părut. 🙂

7 comentarii

 1. M-am oprit la faza aia cu …multe din actiunile lui se desfasoara in DISCRETIE,corect…dar in ANONIMAT???…de unde stii ca nu le face Becali???

 2. Emotionant reportajul!
  Vlad,Melania,toti cei implicati – suflete mari care au adus zimbetele pe chipul copiilor! RESPECT !
  Au scris frumos copiii pe acele biletele ,dar doua parca erau totusi mai deosebite : ACASA si ALTRUISM …
  Am nr matricol 2408 ,intre timp s-a ajuns la 2412,ma refer la pagina de Facebook a MagiCAMP,la cit mai multe LIKE !
  Felicitari si pentru initiativa Black Jack Pub !
  Doamne ajuta pentru mai departe , MagiCAMP !

  P.S. @Simona Evident un sincer bravo pentru acest subiect

 3. Pentru omuletii care sustin cerul de plumb al altora pe umerii lor….respect!
  ma inclin in fata voastra

 4. Va rog sa stergeti acest comentariu dupa ce-l cititi. Am un website, http://www.petrecericopii.eu, este ceva de nisa, dar are peste 100 de vizitatori unici zilnic.
  Ma gandesc la faptul ca, poate, un banner pe site-ul meu i-ar ajuta.

 5. […] pomenesc aici, pe blog, am mai scris despre el (nemeritat de scurt), atunci când v-am povestit despre tabăra MagiCAMP, pentru copii bolnavi de cancer. Da, tot el o face și pe asta și mai face și multe altele, […]

 6. […] pomenesc aici, pe blog, am mai scris despre el (nemeritat de scurt), atunci când v-am povestit despre tabăra MagiCAMP, pentru copii bolnavi de cancer. Da, tot el o face și pe asta și mai face și multe altele, […]

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Acest site foloseste serviciul Gravatar pentru afișarea pozei de profil a comentatorilor. Pentru setarea unui avatar, accesați acest link.

Question Razz Sad Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek Confused Cool LOL Mad Twisted Rolleyes Wink Idea Arrow Neutral Cry Mr. Green