Femeile vin de pe Venus, bărbaţii de la băut Femeile vin de pe Venus, bărbaţii de la băut

Cealaltă Rețea a lui Vlad

Știți cu toții povestea Rețelei Citostaticelor, adică a celor aproape 400 de români care, în perioada 2007 – 2014, au cumpărat din Europa de Vest și au adus în România medicamentele de care depindeau viețile a mii de bolnavi de cancer, cărora statul român era inacapabil să le asigure tratamentul necesar, încălcându-le, astfel, dreptul la viață garantat prin constituție. Nu, oamenii din rețea nu au avut nimic de câștigat din această activitate, ba uneori au cumpărat medicamentele chiar pe banii lor, fără să-i mai aștepte vreodată înapoi. Dacă nu știți povestea în detaliu, citiți reportajul lui Vlad Mixich, Cum am devenit membru în rețeaua citostaticelor, și urmăriți, în sălile de cinematografe sau la HBO, documentarul lui Claudiu Mitcu, Rețeaua. Vă arăt, în cele ce urmează, trailerul filmului, după care o să vă vorbesc despre prietenul meu Vlad, cel care a organizat Rețeaua.

În reportajul lui Vlad Mixich, “capul” Rețelei Citostaticele se numea Alin Alexandru. Pentru că lucra la o bancă din Viena, pentru că să aduci medicamente care nu sunt pentru tine sau familie poate fi, la limită, calificat ca un gest ilegal, pentru că discreția ajută mai mult decât publicitatea atunci când faci așa ceva, constant, timp de ani de zile. Între timp, la presiunile pe care o parte dintre membrii Rețelei, în frunte cu jurnalistul Vlad Mixich, le-au făcut asupra guvernanților, problema s-a rezolvat. Practic, Rețeaua nu mai există decât ca poveste extraordinară care a salvat viețile a mii de oameni. Așa că acum vă pot spune că pe Alin Alexandru îl cheamă, de fapt, Vlad Voiculescu, și că e un personaj despre care merită să aflați, pentru că e dintr-o specie foarte, foarte ciudată care a livrat, până acum, un singur exemplar: pe el. Avea doar vreo 25 de ani când a construit povestea asta cu citostaticele, vârstă la care cei mai mulți dintre noi nu prea știam nici pe ce lume trăim.

Nu e prima oară când îl pomenesc aici, pe blog, am mai scris despre el (nemeritat de scurt), atunci când v-am povestit despre tabăra MagiCAMP, pentru copii bolnavi de cancer. Da, tot el o face și pe asta, împreună cu Melania Medeleanu și alte zeci de voluntari care muncesc pe brânci, luni de zile, pentru două-trei săptămâni de vacanță, în care copiii participanți să uite de toate necazurile. Și mai face și multe altele, energia luându-și-o, probabil, dintr-o rezervă secretă de bunătate și de empatie, accesibilă numai lui. De exemplu, e vicepreședintele European Cancer Patient Coalition, cu sediul la Bruxelles. Nu, motorul acțiunilor lui nu e vreo tragedie medicală personală, cum se întâmplă de obicei. Pur și simplu așa e el. Ar putea să-și folosească bagajul măricel de competențe ca să acumuleze bani, succese, funcții și putere, însă preferă să facă lucruri care schimbă în bine viața celor aflați în necaz. Se încarcă pur și simplu din asta. Dacă veți ajunge să vă așezați cu el la o cafea, șansele să scoată laptopul ca să vă prezinte ultimul lui proiect de ONG care va ajuta oamenii cu boli grave să navigheze prin sistemele de sănătate românesc și european sunt de 99%. O să vă simțiți foarte prost, și mic, și meschin, dar nu-i nimic, bine-ați venit în club. Noi, prietenii lui Vlad, ne simțim așa în fiecare zi. 😉

Câți suntem? Ăăăă, destul de mulți, pentru că Vlad mai are un hobby, pe lângă acela de a face bine: colecționează oameni. Pe care îi folosește apoi, ca să facă și mai mult bine. Imaginați-vă că suntem, așa, multișori, de diverse specializări, și fiecare destul de competent în domeniul lui, pentru că nu, Vlad nu lucrează cu mediocri. :mrgreen: Cum am ajuns în rețeaua lui, pe care o s-o numesc Cealaltă Rețea, ca să o deosebim de Rețeaua Citostaticelor? Păi, fie ne-a ajutat, la un moment dat, după care, fiindcă i-a plăcut de noi, ne-a selectat pentru Cealaltă Rețea, fie s-a intersectat cu noi în diverse contexte, i-a plăcut de noi și ne-a selectat pentru Cealaltă Rețea. 😉

Imaginați-vă că lucrurile funcționează în felul următor: să zicem că e seară târziu sau duminică pe la prânz. În timp ce absolut toată planeta freacă menta, Voiculescu lucrează la o prezentare pentru European Cancer Patient Coalition și se încurcă în niște statistici europene, mai exact în prezentarea lor tehnică, nu reușește pur și simplu să descâlcească niște grafice. Hmm… Rezolvarea e doar la un telefon distanță. Pentru că Vlad are, în Cealaltă Rețea, oameni care se pricep la grafice și care își vor petrece următoarele ore făcând treaba boboc. Care treabă nu e doar importantă, ci și urgentă, căci trebuie să știți că așa lucrează el: numai cu urgențe. 😆 E posibil să-ți ceară, la 12 noaptea, să editezi un text sau să primești, la 5 dimineața, un mail dat de el din aeroport, în care te roagă să citești, imediat după ce te vei trezi, documentul pe care ți l-a trimis și să-i dai urgent o părere. Sâmbătă te cheamă la plantat de pomișori pe dealul unde, la vară, vor fi instalate tirolienele pentru copiii din MagiCAMP, iar, de luni încolo, mai găsește el ce să-ți dea de treabă, că doar nu-ți imaginezi cumva că ți-a dat vacanță. 😯

În Cealaltă Rețea a lui Vlad, găsești cetățeni de toate specializările posibile și imposibile, de la jurnaliști la medici și economiști, de la creativi la traducători și anatomopatologi, de la taximetriști la publicitari și manageri, de la regizori la polițiști și bancheri, de la oameni de marketing la ONG-iști și muzicieni. Și așa mai departe. Și un goblen dacă va avea într-o zi de cusut, va găsi cu siguranță, răscolind Cealaltă Rețea, pe cineva care are ca hobby goblenurile sau a luat, când era mic, premiul I la Olimpiada Internațională de Goblenuri.

Cunosc mulți oameni care i-ar da mâine cheile de la casa lor lui Vlad, ba unii i le-au și dat deja. Și cunosc mulți oameni cărora Vlad le-ar da cheile de la casa lui, ba unii le-au și primit deja.

Îmi dau seama că, citind din cele de mai sus, e posibil să fi ajuns să vă imaginați că personajul despre care povestesc e un tânăr miliardar excentric și îndrăgostit de ideea de caritate, căreia îi dedică cu generozitate tot timpul lui. Greșit. În realitate, exact ca noi toți, Vlad are un job, căruia e obligat să-i sacrifice cea mai mare parte din timpul lui. Toate activitățile caritabile se întâmplă în timpul lui liber, iar asta înseamnă muncă într-o cantitate pe care nu ar putea s-o îndure, pe termen lung, niciun om normal. Este că noțiunea de “generozitate” s-a îngreunat brusc, ca plumbul? 🙂

Dacă există Rai, Vlad va ajunge cu siguranță ori Președintele lui, ori Șeful Cartelului Îngerilor, pe care-i va munci de-i vor găsi dracii toate alea… Mulți dintre noi, membrii Celeilalte Rețele, probabil că-l vom rata (de Rai, zic :mrgreen: ), dar asta nu înseamnă că Vlad nu ne va trimite mailuri să ne dea de treabă, chiar și dincolo, în locul acela unde e exagerat de cald. :mrgreen: Nu ține el cont de chestii de-astea, dacă a apucat să aibă o dată încredere în cineva, apăi nu și-o pierde ușor. Și nici acel cineva nu se va grăbi vreodată să-l dezamăgească.

Vlad, știu că o să râzi foarte, foarte mult de asta cu Președintele Raiului. Să știi că am spus-o mai mult pentru că e foarte amuzantă decât ca să te flatez. Te și văd, un înger-ochelarist, într-un nor de fulgi albi, dând mailuri de pe un laptop cu aripioare și terorizându-i pe ceilalți colegi-îngeri cu urgența organizării, într-un colț mai sălbatic al Raiului, a unei tabere pentru îngerașii mai prăpădiți și cu aripile mai jumulite. Te mai văd, după bunul tău obicei, uitându-ți cheile de la poarta pajiștii însorite pe care vei locui, și chemându-l pe nenea ăla pe care-l chemi și acum de două ori pe săptămână, în miez de noapte, când vii tu de la corporație, să-ți spargă ușa. Ăla chiar n-are încotro, tre’ să meargă musai în Rai cu tine, fără el ai belit-o. :mrgreen: (Ați înțeles, da? Are în colecție chiar și un specialist în spart uși. Nu, nu-l folosește decât pentru ușa personală, plus că omul e profesionist, nu e amator, taie chitanțe… 😆 ).

Nu în ultimul rând, trebuie să vă spun că Vlad are umor și multă autoironie. Dar, cu toate că, atunci când e vorba de făcut mișto de el însuși, e foarte spontan, are și o pasiune ciudată: colecționează bancuri proaste, care lui i se par bune. Le salvează în telefon, că altfel nu le-ar ține minte, după care te sună de la Viena, de la Bruxelles sau de pe unde umblă el doar ca să ți-l spună pe preferatul momentului.

Îl știți p-ăla cu papagalul bețiv? Cică unu’ avea un papagal bețiv și, de fiecare dată când pleca un pic de-acasă, găsea casa golită de băutură și pe papagal rupt de beat. Ei, și, într-o zi, s-a enervat rău, rău de tot și i-a zis, scrâșnind din dinți: “Dacă mai bei, te omor, ai înțeles? Îți smulg toate penele alea de pe tine. Pană cu pană ți le smulg, m-ai înțeles?”. Speriat și rușinat, papagalul s-a jurat că nu mai bea. Pleacă stăpânul lui iar de-acasă, ceva mai liniștit. Când se întoarce, dezastru: casa vraiște, sticle goale înșirate peste tot. Papagalul beat, pe masă, își smulgea penele și i le arunca direct în ochi: “Na, mă, vrei pene? Ia pene!”.

În poza de mai jos e chiar prietenul meu Vlad, dar nu cu papagalul bețiv, ci cu un cal. Căluțul MagiCAMP.

Screen Shot 2015-04-29 at 09.56.42

LATER EDIT, 17 mai 2016: Între timp, după ce, la momentul Colectiv, și-a luat concediu și a venit în țară să ajute echipele care s-au ocupat de acceptul la tratament și transportul pacienților în spitale din Austria și Germania, Vlad a lăsat de tot banca din Viena la care lucra și a venit în România, ca să fie șef de cabinet al ministrului Finanțelor Publice, Anca Dragu. Astăzi însă, adică pe 17 mai 2016, i s-a propus postul de Ministru al Sănătății și l-a acceptat. Pe de o parte, îmi fac griji pentru el, pentru că s-a băgat în ceva foarte greu, pe de alta, pentru România, un personaj ca el la cârma celui mai greu minister, în aceste momente, e dătătoare de speranță. Nu este medic, dar a ajutat atâția oameni bolnavi, în atâtea feluri, încât știe absolut tot ce nu funcționează în sistem. A studiat și sistemele din alte țări, este vicepreședinte al European Cancer Patient Coalition și unul dintre cei 8 membri ai grupului pentru drepturile pacienților ai European Society of Medical Oncology, are idei și soluții, știe unde și cum să caute altele. Mai presus de toate, e curat, de bună credință și extrem, extrem de devotat oamenilor aflați în suferință. Ca o ironie a sorții, la momentul la care Vlad preia portofoliul Ministerului Sănătății, lipsesc din nou, din când în când, unele citostatice de pe piață. La cine apelează pacienții disperați? La prietenii lui Vlad, care au preluat treaba pe care o făcea el acum 8 ani. 🙂

LATER EDIT, 23 mai 2016: De azi începând, documentariul Rețeaua poate fi vizionat la liber aici.

53 comentarii

 1. Buna,

  In titlul articolului este scris gresit cuvantul “Cealalta”. In rest, frumos textul si delicios bancul cu papagalul.

  Alex

 2. Cum adica s-a prapadit? Asta nu e calutul ala cumparat de noi, nu?

 3. costicamusulmanu

  și nu cumpărăm altul?? hai cu IBAN-ul!
  în rest, speachless and RESPECT!
  PS: dacă văd dislike-uri și comentarii negative și la articolul ăsta…

 4. Ce-i face pe oamenii ăştia să fie aşa? (Că mai sunt, prea puţini, dar mai sunt). E o boală, un sindrom rar, o degenerare a instinctului de conservare, să fi luat-o rara vreo genă cu ambiţii futuriste? De ce se îneacă oameni care nu ştiu să înoate încercând să-i salveze pe alţii care nu ştiu să înoate?
  Dăm cămaşa de pe noi, dacă e nevoie şi viaţa din noi, copiilor noştri, părinţilor sau fraţilor noştri, dar unor străini? Dacă le dai totul tuturor, ţie ce-ţi mai rămâne? De-aia zic eu că individul e suferind, să se caute. Tocmai ca să nu mă simt mic, prost şi ruşinat. Nasol sentiment.

  • da, e suferind. are sufletul supradimensionat. 😉

  • Asta a durut!

  • Intrebarea, tie ce-ti mai ramane, e…… nici nu o pot descrie. Dar cam ce ai putea sa vrei mai mult cand tu rupi bucatica din tine si o dai unor necunoscuti, straini, care pana la urma urmei, sunt tot fratii, surorile, parintii tai ca na, suntem toti de acelasi fel ? Empatia, bunatatea si tot ce presupune un sentiment nobil, nu se ofera (arata) pe considerente de rudenie, asa ar presupune un beneficiu, un folos. Se ofera din dorinta de a-i ajuta pe ceilalti, de a-i ferici fara nicio obligatie ( ferici sau salva) pe cei de langa tine, atunci cand acestia si-au pierdut speranta. Cred ca nu exista sentiment mai frumos cand poti darui cuiva speranta!

 5. Ma bucur sa vad ca mai exista si oameni cu suflet mare, o sa fie rasplatit inzecit pentru toate faptele bune!

  • si cine o sa-l rasplateasca, ma rog ?

  • costicamusulmanu

   cum nu vii tu, tepes, doamne…; nu c-ar avea legatura da’ asa mai pun artistii, cite-un vers de legatura…
   nu pot sa nu observ: la acest articol, la moment, 22 de comentarii, la articolul cu spitalul, putin peste 20, la ala cu invatamintul, 15!!! in schimb la dosarul cu sina….200?! la charlie hebdo……nu mai tin minte insa….cum zic manelistii :mrgreen: daca nici astia, comentatori pe un astfel de blog, nu suntem sensibili la bun si frumos…
   concluzie, reiterata: luati in parte suntem cum mai suntem insa ca natie…rai, uriti si prosti ; :mrgreen: voie buna

  • costicamusulmanu

   nu e functie de editare? ultima “legatura” trebuia sa fie “umplutura” de fapt ca sa-i cipez pe fara zahar

  • costicamusulmanu

   din greseala in greseala spre victoria finala!!! CITEZ iar nu cipez 😥

  • @ costicamusulmanu
   correcta observatia statistica
   si la ala cu raduleasca si infractorul la protv peste 300

 6. Foarte frumos scris si simtit…Dupa sufletul omului !

 7. Ce om minunat! Toata admiratia pentru el si retelele lui! Si acum un apel in tonul roz : care te pricepi sa folosesti o imprimanta 3D sa multiplicam omul asta? E asa mare nevoie de el si se fabrica intr-o serie asa mica!

 8. […] SHIRT + FULL SKIRT – Shopaholica confessions : COMFORT IS THE KEY – Simona Tache : Cealaltă Rețea a lui Vlad – The agoraphobic fashionista : TAKING A LOOK AT MYSELF AND MAKING A CHANGE – The […]

 9. Felicitari lui Vlad !Asemenea oameni sunt raritati asa ca eu as face cerere pentru a fi considerat specie rara si a putea fi ocrotit de lege (de parca legea mai protejeaza pe cineva ,dar…..ma rog.)
  In privinta functiilor in Rai……. nu cred ca putem noi, cei de jos sa avem un cuvant.Dar ……ar merita oareceva. Si daca ajunge acolo sa intinda o scarita ,ca tot are un cuvant de spus, pentru mirenii neinsemnati de jos.Poate rezolva ceva (in bine sau rau 😈 ).
  Dar in privinta celor ce sufera si care nu au chef de glume ca noi…….sa-i ajute D-zeu si cat se poate, daca putem si noi ajuta cu ceva…..oricand , cu ce putem. Le doresc mult optimism, multa speranta si multa putere de a lupta cu ceea ce unii numesc ,, propria noastra vina ,, .
  Numai bine!

 10. Una din Bucuresti

  Awww, saracul caluț 😥 . Ce-o fi patit?
  Frumos ce face Vlad. Si mai e si “de gaşca”, se vede dupa bancuri 😆

 11. ce e cu creveti cu unt si usturoi?

 12. Toata admiratia pentru asa OAMENI !
  Si eu vreau sa fiu utila,asa ca m-am inscris ca voluntar. Multumesc, Simona pentru link.

 13. trimit mail lui vlad pt medicamentele mele si ii zic ca mai astept putin din cauza de motive de bani,la care mail primesc urmatorul raspuns:lasa banii,ca mi-i dai tu.
  adica era prima data cand vorbeam.

  io cred ca matricea a fost diferita si e fabricat in serie unica.
  sunt oameni retele, oameni care sunt nascuti sa lege oameni.
  vlad e un om retea frumos, teribil de frumos.

 14. deja m-am indragostit

 15. […] ultimii ani, din spitale au lipsit mereu medicamente. Între 2007 și 2014 a fost o criză uriașă a citostaticelor. S-au luptat ca să o rezolve presa și câțiva voluntari. Voluntarii cumpărau din Europa […]

 16. Buna ziua,
  Vreau sa va prezint un caz care necesita medicamentatie care costa 6.900 lei la 2 saptamani timp de 3-4 luni…
  nu am mai intreprins actiuni ca aceasta dar ma simt datoare sa incerc…poate la randul meu pot ajuta in Campania dvs cu profesia mea…rog daca se poate ajuta cuceva sau sa ma indrumati unde sa apelez ca fundatie sau ONG legat de Vlad Voiculescu si de dvs. HELP !!! Merita sa traiasca!
  Va rog sa imi transmiteti o adresa de email , nr. fax, date contact!
  Multumesc!

 17. […] milioane de euro deja și au făcut minuni cu ei, iar MagiCAMP e visul de-o viață al lui Vlad, bunul meu prieten care mă face în fiecare zi să mă simt foarte prost, pentru că, orice-aș face și oricât m-aș strădui, n-o să reușesc niciodată să fiu la fel […]

 18. Cum pot lua legatura cu Vlad Voiculescu. Sora mea are un cancer de suprarenala,boala care este rara(sau cel putin a fost pina acum),cu metastaze ficat,plamin. Fiind o boala rara,nu este studiata,nu exista tratament. A facut citostatice la Cluj. Nu a raspuns la tratament. Se pare ca ar mai fi un medicament:MITOTAN,care nu este la noi in tara si nu este suportat ce casa de sanatate. Va rog sa.mi spune-ti daca se poate aduce medicamentul sau daca exista in afara tarii medici care se ocupa cu tratarea cancerului de suprarenala. Medicul ei a spus ca nu sunt.

  • Buna ziua.Astazi am dat peste comentariul d-voastra si imi pare rau sa aud ca medicii din romania sunt asa dezinformati .eu am fost operata pe 12 febtuarie 2016 in Austria de o tumora la suprarenala veche de 10 ani si dimensiuni si complicatii mari.operatia un succes dar din pacate tumora a fost maligna.la inceput am facut tratament cu mitotane (lysodren ) .ajunsesem sa iau 21 tablete pe zi ,am luat 3luni jumatate dupa care am inceput chimioterapie dupa o schema bine pusa la punct cu 3 substante ,4 zile pe luna,deoarece am metastaze la plamani dar care raspund ok tratamentului.am facut 8 cicluri de chimio di acum sunt intr.o pauza de 3 luni pana in aprilie deoarece am luat o viroza si sistemul imunitar e f.scazut.Nu stiu daca intre timp ati facut rost de medicament sau daca doctorii au operat.o pe sora dvs. .stiu ca e un an de atunci dar as vrea sa stiu .cum putem lua legatura pe privat daca va intereseaza si mai aveti nevoie de medicament.Eu aici am beneficiat de el si alte medicamente gratis.Va doresc multa sănătate.

 19. Respect pentru Vlad si pentru toata reteaua, pentru tot ceea ce faceti ! Oameni frumosi ! Donez si eu ceva in scurt timp. Si…felicitari lui Vlad pentru numire !!!!! Este cea mai buna veste !

 20. wow, habar n-aveam de omul asta, Mersi, Simona!

 21. Simona, poate poti sa-i sugerezi lui Vlad sa se ocupe si de problema Institutului Cantacuzino ? Felul in care a fost “omorat” institutul asta e strigator la cer si, din punctul meu de vedere, un atentat la siguranta nationala (sper ca nu exagerez). Multumesc.

  • La institutul Cantacuzino deja au inceput lucrurile sa se puna cap la cap, manager este Adrian ionel, care a pus pe picioare si Unifarmul.

 22. incerc sa leg doua vorbe.incerc.
  pe Vlad l am cunoscut prin simona, sclava mihaelei. Imi lipsea cromoglicatul. A urmat un sir de mailuri in care, de la primul contact am avut impresia ca il cunosc de cand lumea. Am incercat sa aman achizitionarea medicamentului, pana mi a spus: nu i problema daca nu ai bani, mi i dai tu! Nu ma vazuse niciodata.
  Apoi te molipseste, rau, inevitabil. Si da, RETEAUA, Doamne, te molipsesc toti: Oana, alina, Carmen, valeriu, Andreea. Valeriu e mortal. Eu nu stiu cum ajunge omul acela in orice coltisor trebuie,dar ajunge. dialogurile sunt uneori mortale, toate incep cu vladut a zis. Vlad nu a creat un ONG sau o Retea, el a creat o stare de spirit , o stare de a fi! Converteste la bunatate!
  Nu, nu s cuvinte cu dedicatie ca acum e ministru al sanatatii, detesta asta. bancurile p”proaste” mi le dadea si mie, cand eram foarte la necaz, in rest, umor ,umor negru de cea mai buna calitate garantat! si cand iti recomanda pe cineva, musai ca acela e de calitate.
  in el imi pun si ne punem speranta, noi astia cu diverse forme de cancere,pentru care nomenclatorul romanesc farmaceutic e involut, agentura medicamentului este incremenita in prioiect:avem, putem, stim, da nu va dam!

 23. Nu-l cunosc pe Vlad si nici nu fac parte din rețea, dar dacă chiar vrea sa schimbe ceva si nu sa-l distrugă rețeaua il sfătuiesc sa poarte întotdeauna la el o “bata” lunga (cam 1,5 m) si groasa (cam 20-25 cm) pe care s-o mânuiască cu iscusință in toate direcțiile. Sa nu se teama sa-i altoiască pe toți cei care merita si imediat. Termenul “bata” nu trebuie luat motamot in sens material. Importante sunt caracteristicile imateriale si psihologice. Dacă are nevoie de instrucțiuni de folosire Ii stau cu plăcere la dispoziție. Mult succes!

 24. Pentru un portofoliu atat de cazut in disgratia tuturor srfilor ,care s-au perindat in 26 de ani( daca ii numaram depasim zilele din calendar) mi-e tare greu sa cred ca acest tanar ,are suficienta sustinere sa-si duca mandatul cu bine la capat . Doamne ajuta-l si ajuta-ne . Am ajuns cea mai bolnava natiune de pe glob.

 25. […] Later edit 7 iulie 2016: Astăzi, Monica a fost numită secretar de stat în Ministerul Sănătății condus de Vlad Voiculescu. […]

 26. Impresionanta povestirea

 27. Simona,

  Te rog mult mult verifica linkul catre film si fa un update in care sa faci HBO de rusine ca a scos acest minunat documentar de pe site ul lor.

  Am vrut si eu sa il vad si nu am reusit… nu ca mi se cere bani, ci pur si simplu pt ca nu mai exista la ei pe site!
  Iti vine sa crezi? Si oare de ce s-a intamplat asta…

  Astept o reactie, un articol, ceva trebuie facut. Toata lumea stie de Ponta, nimeni nu stie de Vlad asta… cine e soarecele asta cu ochelari? Ce sa faca asta la sanatate? Sa vina politicienii repede! Filmul asta mai putea ajuta cu ceva… din pacate e tinut secret.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Acest site foloseste serviciul Gravatar pentru afișarea pozei de profil a comentatorilor. Pentru setarea unui avatar, accesați acest link.

Question Razz Sad Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek Confused Cool LOL Mad Twisted Rolleyes Wink Idea Arrow Neutral Cry Mr. Green