Femeile vin de pe Venus, bărbaţii de la băut Femeile vin de pe Venus, bărbaţii de la băut

Va mai fi deranjată în viitor rețeaua infracțională care fură banii din Sănătate?

Citiți articolul lui Tolontan de azi. Veți afla din el așa:

– că Eduard Armeanu, omul Gabrielei Firea (și director la Administrația Spitalelor din Primăria București, deși fusese declarat incompatibil pentru această funcție),  care ar fi trebuit să-l controleze pe Secureanu de la Malaxa, ca să nu fure, fura exact pe modelul Secureanu. Doar două exemple: 130.000de lei a plătit Secureanu ”nepoatei” sale din banii spitalului pentru consultanță de management,  807.000de lei a plătit Armeanu prietenei sale pentru asistență juridică. 4,6 milioane de euro a încasat Sterimed, firmă controlată de Mircea Oprescu (băiatul lui Sorin), de la spitalul lui Secureanu în 9 ani, milion de euro a încasat Sterimed, firmă controlată de Mircea Oprescu, de la spitalul lui Armeanu în 3 ani.

– că au existat plângeri la DNA în 2012, pentru ce făcea Armeanu ca director la Spitalul Județean de Urgență Ilfov. DNA a ținut dosarul doi ani, a audiat ceva martori, după care l-a trimis la Parchetul de pe lîngă Judecătoria Sectorului 2. Disperați, angajații spitalului s-au dus la ProTV și Paula Herlo a difuzat două episoade de investigație despre Eduard Armeanu. Procurorii au continuat să ignore cazul. Tot în 2012, la DNA a existat o plîngere care conținea licitații trucate pe dezinfectanți, unde apărea și numele Hexi Pharma. DNA a trimis dosarul tot la Parchetul de pe lîngă Judecătoria Sectorului 2, care, în 2014, l-a clasat.

– ministrul Vlad Voiculescu a fost cel care, în urma investigațiilor Gazetei Sporturilor, și-a trimis Corpul de Control la Spitalul Județean de Urgență Ilfov. Inspectorii s-au întors cu un raport plin de combinații comise de Armeanu, fix pe modelul de la Malaxa, raport pe care ministrul l-a trimis imediat la DNA.

– în urma anchetelor echipei lui Tolontan, Gabriela Firea a amenințat jurnaliștii cu un proces, pe motiv că i-ar târî numele în noroi, deși ea e pură ca o garofiță. Apoi l-a destituit pe furiș pe Armeanu, coleguțul de partid pe care îl pusese să coordoneze 19 spitale bucureștene, deși justiția îi interziseze să conducă un singur spital, dar tace pe subiect.

Dacă ne uităm la cum dispar banii, e limpede că nu vorbim de cazuri izolate, ci de o rețea. Secureanu și Armeanu folosesc zeci de firme și de metode comune. Recent ministrul Vlad Voiculescu făcea această declarație:

“Un chirurg îi cere pacientului să își vândă casa pentru o operație. Un ministru al Sănătății cumpără un sistem informatic de 14 milioane de euro care nu este folosit niciodată. Un pacient află că pe numele lui sunt decontate medicamente de zeci de mii de lei pentru diagnostice tip HIV, hepatită și diabet. Un grup de firme face contracte de 85 de milioane de euro și umflă cu 300% prețul pentru reactivi. Un manager de spital primește 100.000 de euro în plic ca să favorizeze o firmă la achiziția unui echipament. Toate acestea sunt, din păcate, cazuri reale și cam așa se scurg în fiecare zi bani din sistemul medical, care ar putea fi folosiți pentru îngrijirea pacienților, pentru infrastructură și salariile personalului medical”.

Pe tot parcursul mandatului lui Voiculescu, Corpul de Control al Ministrului a lucrat în draci. În fiecare săptămână de la preluarea funcției, Voiculescu a semnat trimiterea unui dosar de posibilă corupție către Parchet, DNA sau alte autorități competente. 150 de dosare au fost deschise de procurori, în ultimele 10 luni, vizând persoane cu funcții în sistemul de sănătate.

Când n-o să mai tacă, Gabriela Firea o să ne vorbească, probabil, din nou, ca Ceaușescu, despre cum cei care au răscolit mafia din Sănătate (ziariștii, echipa actualului ministru etc.) vor, de fapt, să dea țara pe mâna străinilor și lucrează împotriva românilor. Doar că împotriva românilor lucrează, de 27 de ani, exact cei care au creat și patronează rețeaua infracțională, nu cei care o demască.

Va merge oare mai departe, în noua guvernare, curățenia începută recent? Vor lucra autoritățile pentru respectarea legii și pacienți sau, din nou, pentru Secureni, Armeni și ai lor? 🙂

Voi ce credeți?

39 comentarii

  1. Trebuie ca presa sa investigheze in continuare pentru a obtine cat mai multe scandaluri si a forta intreaga clasa politica sa ajunga la un consens intru depolitizarea sistemului si adoptarea unui nou cadru de functionare. Vorba Alinei Mungiu, in acest moment, in sanatate se fura mai mult decat poate DNA ancheta – scopul nostru trebuie sa fie sa nu “deranjam” ci sa ii extirpam si trimite la inchisoare pe acesti terchea-berchea de tip Secureanu + preventia repetarii acestor practic prin schimbarea de gandire a sistemului.

    • Presa investigheaza de 27 de ani. Tolontan a facut urias pt sanatate in ultima vreme, dar Tolontan nu e nici procuror, nici judecator. Nu de el depinde restul, adica masurile concrete de curatare a sistemului.

  2. Ca balaurul cu multi capete : tai unul apar alte doua

  3. Din pacate, parerea mea este ca vor fi deranjati doar de cei ce vor si ei o felie de cascaval. Hidra aia din antichitate exista, dar unde e un Hercule? Este exact cum zic ei: organismul sanatos respinge cu toate mijloacele interventia benigna. In acest caz, ei sunt “organismul sanatos”, deci vor respinge orice tentativa de a le afecta statusul.

  4. nu, nu vor mai fi deranjati.

  5. Dar raul facut in ani . decenii de acum de decadere a nivelului invatamantului de toate gradele cum poate fi cuantificat ,pedepsit ,anihilat ? O frauda ,oricat ar fi de mare ,o dovedesti daca este vointa dar mintile si sufletele de copii si tineri lasate in mainile unor dascali fara pregatire academica, fara vocatie, cum se pot recupera???!!! Cum suna viitorul?? Stiu ca sar gardul pe alt subiect dar cred ca efectele pe termen lung …

  6. N-am niciun dubiu că se va reveni la starea de dinainte de scurta eră Voiculescu. Citeam zilele trecute un articol despre cum se poate inversa procesul de îmbătrânire la nivel de celulă. Așadar, vestea bună este că ne paște nemurirea; vestea proastă este că o vom trăi cu PSD.

  7. Stati putin, adica eroii anticoruptiei, oamenii zanei neinfricate si decorate,
    Cei fara prihana si fara odihna au ascuns sau intarziat, sau au pasat dosare, culemea legate de coruptie!!!!!!,. Nu cred, asa ceva nu se intampla n Romanica dnei LCK.

    • păi mă gândesc că poate Kovesi n-are timp să-i verifice pe toți procurorii DNA în fiecare dimineață dacă au batistă curată și unghiuțele tăiate … mai ales că DNA e o structură națională

    • Era Morar pe atunci. Oricum au justificarea ca DNA-ul e minuscul, vreo suta si ceva de oameni. Toate parchetele din tara au mii de procurori.

    • Corect! La mine pe alee în fața blocului, se face gheață în fiecare iarnă. Ce face DNA? De ce nu investighează nimeni?
      Mă scuzați, nu m-am putut abține.
      Nu putem aștepta de la o singură persoană / instituție rezolvarea tuturor problemelor.

  8. Bineinteles ca se va asterne linistea si vor fura la umbra noii echipe care va veni la minister. Din pacate oamenii nu au inteles ce sansa am avut cu acest ministru si cu colegii lui (tot tehnocrati) si au ales sa voteze PSD ca sa ii scape de Soros si sa le dea 3 lei la pensie. Asa se face ca toti hotii din sistem, impreuna cu nepoatele, amantele, partenerii de afaceri samd vor suge iar banii din sanatate, in timp ce noi vom muri prin spitale. Asta e Romania si poporul ei de hoti si de prosti.

    • Daca vrei sa stii PSD a fost votat si de multi tineri, corporatisti care n-au nevoie de 3 lei la pensie.

    • Ce dracu aveti toti cu pensionarii? Nu stiam ca sunt maur, mi-am facut datoria 36 de ani, gata, la gunoi!

    • de tineri poate ca a fost votat, dar nu cred ca de tineri corporatisti, corporatistii nici macar nu s-au dus la vot, ei o duc bine oricine ar fi la putere

    • Mai Catalin, citii programa electorala a psd-ului si pot zice ca e cea mai matura programa electorala citita, si cea mai realizabila. Au contraire, nu pot zice nimic de cea a lui pnl care e fix pish-vaitzer, asa cum o fost in ultimii 27 de ani.
      Nu ma mira ca tinerii au votat: NU AU AVUT alternativa. Poate sa fi votat cate un independent ca is sanse mai mari sa fie mai democratic decat Dragnea si Firea sau bashescu.

  9. Stiam multe din lucrurile astea. Poate unii nu le stiau, asa ca e bine ca le-a zis ministrul. Asa, si? Dosare la DNA? Da, un om normal ar fi infricosat sa stea ceva timp in puscarie, dar banditii – nu. Stau citeva luni dupa gratii, fac cercetare stiintifica in draci, apoi ies si se bucura de averile care le-au ramas intacte. Ce folos ca a lucrat corpul de control in draci, daca nici macar un director nu si-a pierdut functia?

    Parca nu imi vine sa cred ca Vlad Voiculescu a ratat sansa de a schimba ceva. Da, mi-as fi dorit ca ministrul sanatatii sa fi fost Banicioiu, Achimas, sau orice alt gunoi din sistem. Macar nu as fi pierdut si ultima farima de speranta, asa cum am pierdut-o dupa esecul lui Vlad. 🙁

  10. Nu vă amăgiți și nu vă mințiți singuri, problema e exagerat de simplă:
    – majoritatea acestor căcănari care compun clasa politică au averi colosale;
    – veniturile oficiale din funcțiile astea pe bani publici sunt destul de mici față de nivelul de trai și averile celor implicați în politică;
    – ce motiv are un individ bogat sau superbogat să-și “jertfească” viața lui superbună pentru niște venituri oficiale aproape nesemnificative? Sper că nu aud prostii că vor să facă bine, că pentru țară și popor etc etc. Dacă credeți că o fac pentru voi, ne pierdem timpul degeaba, mai bine uitați-vă la Miaunel și Bălănel.
    Dacă judecați normal, veți înțelege că acești politruci superbogați intră în politică pentru a deveni și mai bogați.
    Și de sus în jos se crează o piramidă și oricine nu “produce” suficient să-și plătească birul către suzeranul său, zboară. Așa că nu se schimbă nimic, sistemul trebuie să producă. Se investighează ceva, se oprește acea hoție, nu-i nimic, se folosesc celelalte căi, se inventează altele. Sistemul e perfect pus la punct, iar pdosteala cu “democratia” este mizeria perfectă în care se “zbenguie” acești infractori “curați”.
    Nu, munca silnică e singura soluție. Sunt de acord, pedeapsa cu moartea e extremă, dar munca silnică trebuie să devină singurul mijloc de “recuperare” a acestor jegoși. Nu vor să muncească, nu primesc mãncare. Simplu. Refuză – mor, asta e.
    Dar e “democrație”, acoperirea perfectă pentru infractorii care au aproape mai multe drepturi decât cei care muncesc.

    • Din pacate si-au facut un sistem legislativ prin care au devenit intangibili, sau prea putin deranjabili. Un mare penal de pe vremuri (cu nume de tigara) a spus (eram de fata, deci nu e din ziar) ca il doare-n c.r de 2-3 ani de puscarie, ca oricum numai el stie unde-s banii, si vreo 5 generatii dupa el nu mai au nici o grija!

    • Si, by the way, a murit subit, asa ca multi bani furati putrezesc in niste conturi pe undeva!

    • K
      Ce tigara?

    • @Andu: tot cu K

  11. Aş fi preferat dacă ar fi fost discutat cu noi și explicațiile să fie date de noi înainte să apară raportul.
    http://m.digi24.ro/stiri/actualitate/evenimente/colectiv-reactia-lui-raed-arafat-dupa-raportul-corpului-de-control-635133

    după atâția ani petrecuți în Romania a devenit si Arafat român …

  12. 1. De-abia astept sa inceapa secureanu sa dea pe goarna
    2.de-abia astept s-o ia pe Firea, cu tot cu Pandele si cu submarinul.Si cu inestimabilul Negoita, care planteaza pansele in decembrie
    3.inca sper intr-o minune la ministsrul ala si in tara asta , in general

  13. A început restaurația în Sănătate
    Senatul României a votat, astăzi, 16 ianuarie 2017, împotriva Ordonanței de Urgență 79/2016.
    Senatul, prima cameră sesizată în acest caz, a considerat că trebuie ELIMINATE din legislația sanitară următoarele:
    – reforma comisiilor de specialitate din Ministerul Sănătății
    – reforma managementului de spitale din România
    – deschiderea managementului sanitar în spitalele clinice și către alte persoane în afară de cadre universitare
    – incompatibilitățile și conflictele de interese pentru manageri și alte funcții de conducere din spitale
    – depolitizarea managementului sanitar
    Surse din Senat îmi spun că, în Biroul Permanent, senatorul PSD Șerban Nicolae a propus introducerea votului pe Ordonanța 79 în ultima clipă, pe listă suplimentară, invocând faptul că ar fi primit raportul de respingere comun al comisiilor juridică și de sănătate din Senat. (de găsit aici: http://www.senat.ro/Legis/PDF/2016/16L630CR.pdf). A se nota că Șerban Nicolae este președintele comisiei juridice.
    Călin Popescu Tăriceanu a aprobat suplimentarea ordinei de zi, iar majoritatea din jurul PSD a votat pentru.
    În plenul Senatului, opoziția a reclamat faptul că este supusă dezbaterii și votului o lege care nu a fost studiată nici măcar un minut de niciun senator (în afară de cei din comisii). Tăriceanu a trecut peste acest argument și a dat cuvântul reprezentantului Guvernului.
    Acesta din urmă – cel mai probabil un reprezentant al Ministerului Sănătății – a spus în plen că Guvernul susține respingerea Ordonanței. (textul aici: http://www.senat.ro/Legis/PDF/2016/16L630OG.pdf)
    Așadar: în cinci minute de non-dezbatere parlamentară una din cele mai importante reforme din sistemul sanitar din ultimii ani a fost anulată de Senat. Urmează Camera Deputaților unde este greu de crezut că va avea altă soartă.
    Pe scurt: De ce e importantă reforma managementului de spitale și cine s-a opus vehement – http://www.tolo.ro/…/guvernul-ciolos-ii-obl…/comment-page-2/

  14. […] în care un medic celebru facea experimente pe copii și îi distrugea pe viață. La un sistem sufocat de o rețea infracțională, care ne omoară cu […]

  15. […] guvernul Grindeanu a încercat să dea o mână de ajutor ȘI acestei rețele infracționale care deturnează banii din Sănătate în buzunare de manageri corupți și de politicieni. Și că, în timp ce atâția români strigă […]

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Acest site foloseste serviciul Gravatar pentru afișarea pozei de profil a comentatorilor. Pentru setarea unui avatar, accesați acest link.

Question Razz Sad Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek Confused Cool LOL Mad Twisted Rolleyes Wink Idea Arrow Neutral Cry Mr. Green

bijuterii argint bijuterii argint