Femeile vin de pe Venus, bărbaţii de la băut Femeile vin de pe Venus, bărbaţii de la băut

Succesuri de week-end în bucătărie

Subsemnata Simona Tache, domiciliată în București, cartierul Berceni, doresc să vă aduc la cunoștință faptul că am executat cu succes felul de mâncare intitulat “vinete și dovlecei umpluți la cuptor”. Rețeta a fost asta, doar că, în plus, am presărat niște parmezan ras, la final, și, în minus, n-am pus orez, ci ou (deoarece fiindcă nu-mi place mie dăloc dă carbohidrați și-i fentez cât pot). N-am mai fost așa tare când am făcut această poză proastă cu telefonul, da’ asta e, nu poți să fii bun și-n bucătărie și-n studioul foto…

Image040

121 comentarii

  1. Simona, arată bine! Parmezanul a fost o idee bună, și cred că și ouăle, sincer n-am încercat asta ÎNCĂ. Totuși pare OK! Tot înainte!

  2. Subtil lucrat. “Auzi, Simona, da’ nu mai bine mîncăm în oraş?” De cîte ori vrei să te scoată în oraş, intri în bucătărie.

  3. @ Tanti Jeni: oul face ce ar fi facut orezul: strange relatia dintre ingrediente. a, si am “servit” cu iaurt rece si racoritor.
    @ Cei Sapte: daca vrei sa stii, m-a si ajutat, sâc, sâc!

  4. astia din Berceni sunt tare dastapti si talentati si sensibili. Si io am stat acolo, chiar in blocu din spate de la Big Berceni linga cinema Cultural. Da n-am fost niciodata la film ca mie nu-mi place ca-i intuneric si nu poti schimba o vorba.

    De fapt chiar m-am nascut p-acolo, adica m-am nascut la maternitate, da pe Drumu Gazarului am copilarit. Sunt sigur ca cindva in 30-40 de ani va aparea o placuta sau o strada va fi numita Neamtu Tiganu, in loc de Drumu gaozarului.

    P.S Nu-mi plac vinetele umplute si nici dovlecei umpluti. Vinetele sunt bune ori salata, adica tocate cu ardei copti, tiii ma omor dupa astia, ori pa gratar si lasati un pic la zeama cum fac italienii.

    Acum viteva zile am vazut vinete albe! Erau pui.

    Simona lu cruela sa nu-i dai vinete ca sunt suparat pa ia.

  5. Pune-le de vanzare pe Ebay, par vandabile vinetele!

  6. Asa patesti daca nu iti angajezi fotograf la blog.
    Arata exact ca o mancare de zombi din “Invazia mortilor vii” 😈

  7. Asta apropo de moda morbida. 🙂

  8. 😉 Poftă bună ❗ Ieşea super OK dacă…ouăle erau de prepeliţă 💡

  9. @Simona
    Buna dimineata. Preparatele astea de la cuptor se maninca inainte sau dupa masa? Nu arata rau, totusi se impune o intrebare. Reteta fiind de dovlecei umpluti, la care recomanda sa scobesti mijlocul, partea cu semninte, iar tu ai facut si dovlecei si vinete, cum ai procedat, ai curatat mijlocul cu seminte si la vinete sau numai la dovlecei?
    Poza cu telefonul e buna, nu e buna metoda asta de ilustrare, mult mai recomandabil fiind un aparat foto, astfel incat sa se poata obsera care sunt vinete si care sunt dovlecei.
    O recomandare: verdeturile, in cazul asta sunt esentiale, este ca si cum ai face un ness, dar ai uita sa pui nessul. Ca sa fiu sincer cu tine pina la capat, verdeturile sunt minunate la orice produs din bucatarie, cu exceptia, totusi a cafelei. Da n-am incercat inca ness cu marar sau coriandru. Este, un fel de verdeata special pentru cafea, dar nu e verde, ii spune Irish cream.

  10. trebuie sa fie bun! Poate voi incerca reteta zilele urmatoare! 😈

  11. Nu te cred 😆 Poza e de la vecina …

  12. nu prea ţi-au ieşit. ia-ţi alt telefon.
    în continuare, imagini inedite cu simona tache.
    http://www.ffw.ro/wp-content/uploads/2009/09/pozna-768×1024.jpg

  13. Nu e Tache Sisters feat. Pussycat Doll fiindcă nu se vede diferenţa de 6 ani între ele. Aia mică ar trebui să aibă -1 an ca să fie diferenţă de 6 ani. Eu cred că sînt Costi Brothers (Costin Ilie şi Costi Rogozanu). Ăla blond cu cîrlionţi e Rogozanu. Ba nu. E Bucurenci cu păpuşa şi doar odată Bădică cu Donald.

  14. Aia mică e precis sor-mea. Cum o cheamă? Cînd ne vedem la o bere? Heeelp! Simona?

  15. din rogozanu se vede doar mîna din “răpirea din serai, care îi culege lui ilie o scamă de pe umăr

  16. Ok. Recunosc. Sînt eu cu Simona Tache. Sîntem fraţi. N-am vrut să spunem pănă acum că sîntem bloguri-fraţi, dar astăzi, în premieră, o recunoaştem!

    Uite şi dovada că semănăm:

    http://bleen.ro/wp-content/uploads/2009/09/bleenro.bmp

  17. Ăla cu costum de marinar e Craioveanu.

  18. Mă duc la bere.

    PS pentru Simona: Nu, nu cu ea.

  19. Odată la Bădică trebuia scris dezlegat.

  20. @ cei sapte: ce misto iti sta cu breton!

  21. Pozache m-a pus să plantez blueberries la 4 ore şi acuma mă ia la bere. Peste două ore o să mi se usuce blueberriţele.

  22. @Simona, cei sapte: Dovleceii ăia ar merita fotoșopați în interiorul siglei “ciuprize – ciuprize” (formatele sînt similare, gustul trebuie să fie oricum mai bun!)

  23. Io am, mai exact am avut o damigeana cu visinata, iar acum, la mana a doua au ramas doar fructele. Ma gandesc sa fac din ele o prajitura, ca e pacat de vitaminele din ele – vodca absolut, whisky de Kentuky, rom Bacardi si putin zahar. Problema e ca nu stiu cum se procedeaza cu amestecul ala de faina si nu stiu ce mama dracu, ca visinele stiu io sa le pun deasupra.
    Simona, ai sugestii, asa ca’ntre meseriasi la bucatarie?

  24. Dovleceii Simonei imi fac pofta de ardei umpluti. Nu in utimul rand cu mult marar si patrunjel. Sunt mult mai usor de confectionat, dar mult mai riscant, oricand fiind posibil sa-ti tai o vena cu ei. Asa ca o sa fac o plachie din vietuitoarele oceanului pe care am avut placerea sa le invit, aseara, la mine acasa.

  25. Mie dovleceii Simonei imi fac o pofta nebuna de all you can eat la un joint chinezesc aflat prin apropiere.

  26. Aș mânca și io chestiile astea din poză, mi se par delicioase. Dar mi s-a terminat cartușu de la imprimantă. Merde!
    @Andrei, dă-o dracului de făină, strici vișinele alea pă prăjituri? Forjează-le așea, naturel! Vorba ta, păcat de vitamine!

  27. Simona, sincere felicitari
    da’ sincere!
    compatimesc la ideea inlocuirii orezului (de obicei il inlocuiesc cu ardei sau dovlecel tocat)

  28. @simona : norocu tau ca vin de la masa, ca ma invitam la tine la vinete! :mrgreen: da mi-a trimis ma mere …ardei….umpluti! 😛 😛 😛

  29. Arata foarte bine, iar dupa continut cred ca este si foarte gustos. Cand o sa ma hotarasc sa gatesc o sa-ti fur reteta.

  30. si fiindca vorbim de succesuri culinare, sa shtii ca si eu am fost azi de o mare harnicie : am prajit doo oo pt mine si am fiert unu pt caine! 😉

  31. Orezul se face în doişpe ore şi e cam nasol. Dovlecii se fac în opt ore.

  32. @neamtzule: ai citit pacala la viata ta?mai tzii minte ca cine se supara i se taie nasu’?nu fii bre suparat pa mine ca am zis-o cu tandretze!da’ daca eshti “mimosa sensitiva” imi retrag ” ocarile” si imi cer shi scuze! si promit ca nu mai glumesc niciodata cu neuronii tai! 😉

  33. @Farmer iubaret, da` mustata in cate ore creste?

  34. cruelaaa,

    Pacala a fost una dintre primele carti citite, cred ca eram in anu doi sau trei de facultate.
    mie-mi plac la nebunie glumele hazoase, alelalte mai putin. exista si genu mai bine pierd un preten decit o poanta.

    Simona dai si cruelei vinete ca am iertat-o.

    P.S ma-nebunesc dupa PSuri. voi pleca pa drumuri europene citeva zile, nu stiu daca voi avea internet. Succesuri culinare si la poante va doresc.

  35. Cristi
    Asa am hotarit si eu: o dau dracu de faina. Am sa fac, cred, in premiera mondiala, dovlecei umpluti cu visinele alea. Daca nu ies bune, pun si parmeza deasupra, acuma ca tot am pontul. Am incerca sa le consum simple, dar sunt prea tari. Dupa zece visine, munca iti pare o activitate total neinteresanta. Ma gandesc sa pun totusi si frisca deasupra si sa scot samburii. Ma mai gandesc. Ce spunte tanti Jeni ?

  36. PPS
    Am aflat ca este internet in toata Europa. Ne privezi, gratuit, de dreptul la libera exprimare? Pa cine mai injuram noi, daca tu ne lasi de izbeliste?

  37. Nu vreau sa va spun ce am mincat inainte de a cele doua beri, din care ultima se termina acum, dar vad ca imi e asa de somn ca degetele nu mai vor sa tasteze toate literele. Deci noapte buna, dorm si eu odata cu voi.

  38. Andrei, tocmai am primit pe fax de la tanti Jeni următorul comunicat: frișcă să fie dar numai naturală și be: după niște încălzire intensivă cu old Tennesee mash sour whiskey no.7 de la nenea Jack nu-ți mai pasă de sâmburi. Am lăsat faxul deschis cu multă hârtie în el: aștept un material consistent de la Bleen.

  39. @Andrei

    Chestiile astea ontopicoase cu mărarul și mai ales ardeii umpluți le-am anticipat de ieri, acuma eram la pîrjoale 😛

    http://bleen.ro/mi-a-zis-plesu-sa-va-zic/2009/09/19/leapsa-lu-tache-andreea-marin-redactia-catavencu-si-bomba-anului/comment-page-2/#comment-20327

  40. @Simona: crezi că m11ine 1ți mănî ncă buzdugan dovleceii? 👿

  41. mamă, ce de-a erate, tocmai mă uitasem din nou la rețetă și-mi curgea gura… cred 😳

  42. @Neam tzutzi gane:
    Deci tu ai rupt gradenele de la stadionul “Autobuzul” … :mrgreen:

  43. mmmmmm… Simona, cred ca vrei sa verific fiecare apartament din s4 sa gust si eu 🙁

  44. Buna dimineata, din nou. Un somnic si un laptic fac mai mult decat visinele fara visinata.

  45. Data viitoare, striga-ma, ca vin eu sa fac pozele si sa gust din ei si ele. Sau invers. 🙂

  46. mooa,deci daca n-a fost scandal in seara asta e nashpa.
    tache,nu stii sa gatesti. esti de o musculitza,hai una jumate ca te stiu din vedere.praf.praf

  47. Pata
    Am unele informatii ca maine se munceste. Nu sunt chiar sigur, da’ te tin la curent. E cald aici si am cam mult de dat piept cu soarele, culmea, nu pe plaja. Da am lasat sacosa la coada, la Publix, ca se pare ca vor baga vinete. Nu o sa le umplu cu nimic, o sa fac salata cu usturoi.

  48. Perfect, bagă și rețeta aia că vreau s-o încerc și eu 😛

  49. sa stiti ca aici a dat umpic dar s-a oprit

  50. norii s-au mai linistit

  51. da’ s-au razbunat.rau

  52. Nu e soare, da e bine. La mine.
    Pata, tot ca alea cu cepa, da fara ceapa. In locul ei faci o maioneza puternica de usturoi, cu galbenus de ou. Se mesteca. Sa nu te prinda ploaia.

  53. ma, nu musca dimineata

  54. musca seara,dupa ploaie

  55. da’ numa’ bibani

  56. can’ sa zici c-ai luat si tu o stiuca frumoasa, la un chil,maxim sasa,ti-a taiat firu

  57. baduleo, aici mă obișnuiesc greu cu vremea că-i țară mare, uite, Andrei e-n Florida și e cald, aici e soare dar mai răcoare, undeva între noi, pe la Atlanta a plouat zdravăn acu’ vreo trei ore, 1n California nu mă-nteresează că prea-s socialiști 🙄

  58. ba esti prost,dai in iel da’ nu stii can’ sa-l mulinezi

  59. pai ma bivole ba,ma can’ l-ai simtit in carlig ai tras ma

  60. no ce mi-s io ma,la revolutie,sa trag?

  61. no io cu pestele ma,noi avem o relatie ma. tu-ntelegi ori ba?

  62. si nu ie concupiscenta ma. si muie concupiscenta,pleava de om,fitofagule

  63. na,stai,cioban,ca noi santem din bucuresti,noi stim de stana,ui’ am avut si io un cane,a murit curand,de batran

  64. tulai’sa’l fereasca,prost o fost c-o stat acolo langa tine pieri-di-vara.ol tau cani-o fo?

  65. al meu ca nu al lu muma-tii

  66. ui la iei de orasieni,ma. or venit pa creasta sa-nvete romaneste,pai hai ma sa le prediam

  67. no,neica,noi vrem s-ajungem la curmatura,si de-oti avea o buca-di-branza,bleah.

  68. no tin-te la ei blegule,cica-s de la moldova,hai c-am mai belit o aia,vor d-ali gurii.

  69. no futa-i cine io facut si io dres,astiea cred ca aice-i cani fara stana,ma?

  70. cre’ca’s tranistreni,sefu’

  71. плай извините 😳

  72. Pata
    Marlboro.
    Badmf
    spune si tu ceva

  73. no,hai,andrei,HOCKEY? PESTE? EVENIMENTU’ ZILEI?

  74. @Simona

    in primele momente,inainte de a mari imaginea am crezut ca sunt bruschete 😀

  75. am luat un biban,sa-mi bag,avea cam la 12-17 cm,asea,lejer,da’ stii cum l-am luat?? nu,acuma fara caterinca,am lasat guvidu-n ac.am dat la un fel de bucatica. si l-am luat pe fraier. l-am prajit.

  76. ovidiu si tu esti praf la gatit

  77. ovidiu,tu mananci?

  78. trnasnitreni,zici? ma nu-s de unde-i cardu mu-mii lor da’ i-o tz-ii fut,ma. ragatani or ba,pentru mina tat o apa s-un pisat is,ma.

  79. nu,safu,is din moldova,din aia a lor

  80. pai n-or fi din aia a noastra,ma

  81. ca acolo ii tat trimitem

  82. nu,safu,moldova lor,a lor,aia da pasta prut

  83. ba,cum a zis seakespeare,moldova-i una,ba. nu-i a voastra,’va-stramosii-n-cur

  84. o sa va spun poveste cuiva

  85. a fost un baiat carol.fata? a fost

  86. si el(presupunand ca carol il chema, nebatandusira-ti joc de el parintii),protesta. ca nu e mesinger? carol zicea.
    cred ca fiecare din noi e carol.carol?

  87. caaaaaaaaaaaaaaa…roooooo…………lll

  88. adam sandler a jucat in doua filme misto,aproape ca risca sa o ia pe urmele lu’ ala,jim carrey.
    ei bine,de curand,a mai facut un film ‘tare’,in care zice :’fuck facebook in the face’. asta mi-a placut. nu sunt sigur ca el zice,da’ mi-a placut

  89. asa,si azi vine sfarsitul lumii,am uitat sa zic.

  90. la ce oră? la mine încă nu e azi…

  91. Si la mine mai e inca o ora pina se face azi, ca la voi. Eu sunt pe ieri, dar profit de ocazie sa-i transmit Simonei, o saptamina buna, fara suparari si necazuri. La fel si celor de pe blog, da cu mici suparari. Faca putin scandal nu are farmec, e ca spritul fara apa si fara vin. E un obiect, da nu e acvariu.

  92. Acuma ca am dormit, cam 4 ore la pranz, am baut si o cafea cu niste prieteni, o sa incep sa numar vinetele umplute, dupa cum urmeaza: o vanata umpluta, doua vinete umplute, trei…
    Cred ca pe la 12 mii o sa trec la dovlecei. Da o sa incerc, mai intai, una cite una, sa numar visinele din damigeana si sa vad care are si care n-are sambure. Poate reusesc astfel sa scap macar de dovlecei.
    Pata
    Ai alta solutie?

  93. @Simona
    Daca puneai si orez in vinetele alea, acum eram aproape gata si cu numaratul lor. Asa, cu oua, il las pe Nastase sa le numere, ca e mai meseriash.

  94. Numaratul lor se refera la orez, dar al lor, al boabelor de orez, se subintelege. Cel putin eu am subinteles, semn ca numaratul vinetelor si dovlecilor si visinelor, incepe sa-si faca efectul.

  95. Am gasit ceva mai util de numarat. Voturi. E un material pe ziare.com despre Oprescu si Cozmanca, am postat 3 comentarii si acum numar voturile, probabil pana adorm. Inca nu s-au trezit comunistii sa inceapa sa ma injure, iar voturile imi sunt favorabile. 2.6 la primul, 4.3 la al doilea si acum astept al treilea votant pentru al treilea comentariu, ca sa inceapa sa fie punctat. O stire spune ca toti fotbalistii de la Steaua vor sa paraseasca echipa, dar imi e prea lene sa-l injur acolo putin pe Becali. Ma gandesc ca sunt totusi destui care sa o fac, asa ca il bag si eu in ma-sa, in gand.

  96. 😉 a mai rămas …ceva 😕 mi-e foame ❗ 😛

  97. vreau o reţetă de cum se face ţuica la cazan

  98. @dracu p: Dacă aș fi rea ti-aș spune: simplu, bei multă, multă, multă apă și te piși în cazan. Diluezi apoi cu apă, după gust. Dar cum nu sunt rea, nu-ți spun.

  99. @dracu

    se ia o pufoaica si se lasa sa fermenteze

  100. Simona

    Parmezanul ce stagionatura are? 6 luni? 12 ? sau 24 luni?
    Ai folosit REggiano sau Grana Padano ?

    Stiati ca… ?

    pecorino romano este “formagiul” original indicat pentru pastele carbonara?

  101. Pare o reţetă complexă. Daaaaar… ce să zic, culoarea este aproape apetisantă, gustul n-am de unde să ştiu. Arată ca o prăjitură cu nucă şi scorţişoară.

    Eu gătesc, în schimb, lucruri serioase. Cu carne.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Acest site foloseste serviciul Gravatar pentru afișarea pozei de profil a comentatorilor. Pentru setarea unui avatar, accesați acest link.

Question Razz Sad Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek Confused Cool LOL Mad Twisted Rolleyes Wink Idea Arrow Neutral Cry Mr. Green