Femeile vin de pe Venus, bărbaţii de la băut Femeile vin de pe Venus, bărbaţii de la băut

Scurt raport despre ce-am mai făcut prin bucătărie

Am făcut păstrăv cu ghimbir şi usturoi, după reţeta asta. Am fost nevoită să-l prăjesc de două ori, fiindcă, după prima întâlnire cu focul, rămăsese crud, dar a fost foarte bun, până la urmă. Vi-l recomand cu entuziasm.

Şi măr copt cu cremă de ciocolată, scorţişoară şi nuci. Iarăşi, bun şi supersimplu. Încep să mă descurc, iar faptul că încep să mă descurc începe să mă îngrijoreze. :roll:

pastrav

mar-copt

197 comentarii

  1. Incepe sa-ti placa sa fii femeie. Ai innebunit! In curand o sa vrei si copii. 🙂

  2. Bravo, mărul ăla parcă e chintesenţa democraţiei de pe aici, niţel pârlită şi în care fiecare îşi înfige ce vrea.
    Despre peşte şi legumă nu politizez, nu că ar fi greu. În schimb, îţi sugerez, oricând faci ceva în wok, să pui o parte din condimente în ulei de la început, înainte de a se închinge. Aşa fac ei acolo.

  3. offf, dacă acu te pricepi şi la bucătărie, noi la ce o să-ţ mai dăm sfaturi ?
    cum o să ne mai băgăm în seamă ??? 😥

  4. Heeeei! Mă bucur că ţi-a plăcut păstrăvul în varianta propusă de mine. Sunt la Gura Humorului, azi dimineaţă am fost în piaţă şi am găsit ciuperci de pădure puse la sare. Am aproape un kilogram şi jumătate, cu care o să mă dau în bărci în perioada următoare. Spor!

  5. simona, de ce nu incepi cu lucruri simple? uita-te pe cevabun.ro. sunt multe retete rapide si usor de facut.

  6. Simona printre multele mele talente se numara si gatitu specialitatilor, in special peste. Asculta ce-ti spun, NICIODATA sa nu prajesti un peste nobil ca Pastravu de apa sau mai ales Dorada, pestele meu preferat. Prajitu si amestecatu cu diferite sosuri acopera gustu discret la carnei pestelui si e pur si simplu o blasfemie. Aceste magarii se pot face pestelui mirlan ca de ex. crapu care se balacareste in namol da nu Pastravului si Doradei.

    Aceste nobile vietati se pregatesc doar la gratar, in piele, fara sa-i cureti solzii si fara sa-i tai capu pt. ca toata savoarea strinsa in zvapaiala in riurile reci si repezi de munte, daca vorbim de Pastrav si mai ales de Pastravu curcubeu, sa se transmita pupilelor gustative.

  7. păstrăvul ăla era prăjit 😯
    scuze da altadată sună o prietenă inainte- păstravul se servește intreg, de obicei nu-i iei capu și coada. 😛 sau faci file, ceea ce e cu totul altceva
    arată urît de tot, sper ca nu i-ai forțat sa măanince și brocoli-ul. unde era usturoiul?
    nota 4/5 dacă ai fi la mine in grupă 😛

  8. @corina: auzi, fata? pe mine nu ma intereseaza daca are cap sau nu. decat sa fie bine, atat ma intereseaza.

  9. simona, ascultă-mă te rog: NU găti după rețete. ai un instinct, folosește-te de el. uite eu nu cîntăresc niciodată ingredientele, mă iau după ochi și nu gust mîncarea, îmi dau seama dacă e bună sau nu după cum arată

  10. eu imi pot da seama daca mancarea-i gata dupa cum arata fata bucatarului.

  11. P.S Farfuria albastra, cu iz de material plastic, da lovitura de gratie unui dineu cit de cit elevat. La peste se folosesc farfuri (platouri) de peste, un pic lunguiete.

    Astept cu nerabdare confirmarea tantei Jeni.

  12. @klic
    și cum arată fata bucătarului 🙂

  13. Lasati fata sa gateasca, ia uite la ei….

  14. corina: acum e trist. vreau pastrav cu ciocolata!

  15. Vezi, ca in multe alte domenii, primul pas e cel mai greu. Poate in curind o sa te vad si pe la televizor. Chiar, nu te-a invitat nimeni niciodata sau ti-a fost tie frica sa mergi?

    Oricum, chiar mi-ai facut pofta cu pestele ala.

  16. neamţu
    azi eşti cârcotaş.
    simona nu a dat un dineu elevat ci a pregătit un prânz simplu pentru ei.
    şi îi place să împartă cu noi reuşitele şi nereuşitele din bucătărie din generozitate, ştiind bine că e carne de tun pentru ăştia mai experimentaţi, dar ne lasă să ne simţim noi bine.

  17. p.s.
    şi dacă tanti jeni îndrăzneşte să îţi dea dreptate, a murit ! :mrgreen:

  18. corina, simona abia invata. e ca si cu aritmetica. tre sa stii sa aduni si sa scazi inainte sa ajungi sa faci integrale. da, broccolo ala fiert e cam trintit acolo. si pe peste pare ca il tin numai oasele impreuna. da are bunavointa si invata.

  19. @toată lumea
    eu vreau doar să o ajut, să aibă încredere în instinctele ei de femeie. nici o mîncare nu e ca la carte 😆 există mici nuanțe care fac poezia… de ce credeți că prăjiturile vecinei erau/sint întotdeauna mai buuune 😆

  20. @delia
    ai dreptate
    să înceapă cu o mămăligă cu brînză- deși dacă mă gîndesc bine, e tare complicat 😛

  21. sorry dar nu ai talent. asa ca nu te ingrijora

  22. ia, treceţi la treaba voastră şi nu o mai ajutaţi niciunul !
    simona, găteşte ce şi cum ai chef sau manâncă tu la restaurant şi apoi postează aici poze de pe la alţii, d’alea complicate rău, şi scrie că-s preparatele tale !
    să moară toţi duşmanii ! 😛

  23. stefan, nu e vorba de talent. mincarea se maninca, nu se picteaza. desi poate fi pusa pe perete. cu farfurie cu tot sau fara. un calcio vecchio cu zaccusca da bine in bucatarie, crede-ma. mai ales daca nu e a ta :mrgreen:
    oricine poate sa gateasca. da ca sa ajungi la nuante trebuie un pic de experienta. lasati fata in pace.

  24. @copolovici: chiar mi-a placut si o sa-l mai fac. si mai vreau sa incerc niste chestii de la tine de pe site. in ciuda acestor carcotasi, care deja m-au desfiintat 🙂
    @carcotasii: bine ca sunteti voi destepti, ce sa zic 😆 😆 😆

  25. N-auziti bueei ca e bun la gust? Asta-i inceputul. Stati sa se mai rutineze fata si pe urma o sa acorde mai multa atentie si pozelor. Ca doar nu-i blogul lu’ Athenee Palace.

  26. A bagat zilele astea cineva un clip cu Hitler?
    Daca da, va rog, bagati din nou linkul.
    SOFORT!

  27. @delia
    da ca să ajungă la nuanțe trebuie să gătească, nu?
    incă un sfat, dacă vrei. NU considera bucătăria un fel de redută. atrage-ți soțul în ea, bucătăria, pune-l să facă- din timp, eu nu am făcut=o și regret-de toate. o să vezi, merită. și pînă la urmă, bărbații sînt cei mai buni bucătari, coafeuri etc. 😛

  28. @corina, neamtu’ tiganu, stefan: fatăăă, mi-e milă deja de nurorile alea pe care o să le aveţi! coţofenelor! hai, mai băgaţi critici, că e distractiv. ce nu mai e bine? marul copt e ok? 😆 😆 😆

  29. @corina: face, face, e supergospodar. 🙂

  30. @simonica
    da de ce ai pus linkul ăsta in care peștele arată cu totul altfel decît cel făcut de tine????aud??? :mrgreen:

  31. măru copt??care măr 😯 🙂 😈

  32. asa,asa simo…incurajeaza barbatu…ba cata hotie la femeile astea..te pacalesc ca ai inclinatii,ca ai gusturi…noi de ce nu va invitam la taiat lemne,la facut pana la masina,la reparat mobila???hai???

  33. @corina: fată, are tot capul tăiat? are, da? deci domnu’ copolovici e de vina ca i-am taiat capul, daaa? el m-a învăţat. 🙄
    @neamtu: farfuriile nu sunt de plastic, dar platouri speciale şi alte d-astea n-avem, ca n-avem unde să le ţinem. trăim într-o cutie de chibrituri şi visăm la o casă şi la o bucătărie mai mari. când o să le avem, te sparg la platouri, daa? :mrgreen:

  34. edut, pai ce barbatu e prin definitie un fel de al bundy? numai sa stea sa se mingiie pe burta la teleizor? huo! la oase!

  35. @bine, okay, circumstanțe atenuante. cînd ne faci o mămăligă, sau un basic, ceva? supă de pui cu tăieței, de ex., să ne putem pronunța? pînă atunci mențin nota, sorry 😀

  36. Ai grijă, capul tăiat al peştelui muşcă până la apusul soarelui.

  37. macar avem un pic de demnitate…..nu venim cu suste de astea..ca ce fain iti sta,ca te pricepi,ca ai gusturi……se intelege ca glumim,sper 😆 daca citeste nevasta,gata liberul de maine….

  38. @corina: mamaliga face sotul :mrgreen: am facut ciorbita de legume si a iesit f buna, da’ n-am pozat-o, ca am zis sa nu defilez cu d-astea elementare 😛 si am mai facut si supa frantuzeasca de ceapa, care iar a fost buna, da’ am uitat sa o pozez. bine ca am uitat, ca cine stie ce mai gaseati si la aia 😆

  39. @nea
    asta e ca în reclama aia subliminala de tot, că n-a înțeles nimeni nimic, dată pe realitatea, cu “în orașul în care nu plouă, pisicile vor turba”, sau cum era??? 💡 😯

  40. na…ce ziceam eu…”mamaliga face sotul…”:”hai dragule,uite ce manute mici am,nu am putere sa amestec bine,stii ca nu imi iese…tie mereu iti iese asa de bunaaaaa”..nu e manipulare asta?

  41. @simona
    te cred.
    ești pe drumul cel bun. nu uita să-l avansezi de la mămăligută :mrgreen:
    glumesc, evident.

  42. sa nu care cumva sa ziceti ca am probleme acasa..EU SANT SEFUL..da na…are si ea dreptate 😛

  43. de exemplu eu am descoperit de-abia acum că nefastu spală vasele muult mai bine ca mine- de fapt, cred că de asta s-a decis sa-mi aduca masina de spalat vase!-ma. face un clabuc in toata bucataria, le spala vreo 3 ore, cind eu fac asta zilnic in 3 minute, da ies nu stiu cum, mult mai curate!

  44. Simona, steluța de bucătăreasă începe să strălucească din ce în ce mai tare. Way to go! Bine că nu a văzut și Gheorghe pozele că e pofticios și mă făcea să-i gătesc acu seara. Și-a făcut floricele și acu se uită la ESPN Clasic că e finala de baschet de la Barcelona din 92, SUA-Croatia. Parcă și tu ai UPC, soțul tău știe de meciul ăsta? E un regal clasic.

  45. @corina:aha…ai prins smecheria…….

  46. evident ca e manipulare 😉 . totul e sa-l faci sa creada ca e initiativa lui. la asta trebuie talent :mrgreen:

  47. draga mea, sper sa iti imbratisezi plenar feminitatea proprie, dar si pe-a sotului si nu uita data viitoare sa pictezi farfuria cu un sos. da bine la impresia artistica. orice sos, care sa nu fie checiap. poate treci pe la noi, sa gatim o sarma, un porc cu mere pentru sarbatori … inca un sfat ca-ntre femei in toata firea ce-am devenit prin taina unica a casatoriei, eu nu m-am ferit niciodata de asocierea introiectiei orale cu ritualul impartasirii, dar ma mandresc cel mai tare cu ornatul mancarurilor mele. scene istorice, politice, am avut o salata de bou pe care am ilustrat o polemica intelectuala dintre cumnatul meu si socrul meu, pe tema sinuciderii ca singur act de comunicare autentica. sfatul era sa nu te feresti nici tu de ornamente …

  48. saru’mina tanti jeni. sa-i dati simonei reteta de prajitura cu mere. e buna si pe aia n-are cum s-o dezintegreze 😉

  49. Are si grecoaica mea o dambla. Mereu tine sa aiba ultimul cuvant, desi pot numara pe degete de cate ori m`a contrazis in cei cativa ani de cand suntem impreuna, ca e blanda ca o caprioara. 😆

  50. pfff nu mai e nici un barbat pe aici sa facem ceva??iar o luam,futui….

  51. sigur sant la bucatarie toti barbatii…..vine cina acu!

  52. @delia
    tehnic, nu e asa de greu doar ca devine al naibii de plictisitor dupa o vreme, ahh

  53. @corina:aha…aoleuuuuuu,santem carne de tun……….iepurasi de camp,sageata de pus in arc…..

  54. al meu sot mai are si mania cutiutelor. de exemplu daca eu fac o ciorba de burta- simona, te astept la cluj- si ramine in oala mare. nu! el trebuie sa o puna intr-o oala mai mica, seara, desi stim ca a doua zi va fi mincata, toata. si tot asa, untul il transporta in vase jena din ce in ce mai mici, daca mai sint trei chiftelute, le impacheteaza solemn, in pivnita am stoc de borcane- pina si mama le mai arunca!

  55. @corina: pai vezi, si ziceai ca nu l-ai invatat sa puna osul. uite ca pune. :mrgreen: sar’naa, cand om ajunge, promitem ca venim nemancati de trei zile 😉

  56. te astept cu drag

  57. de fapt nu cu drag ci cu nedo 😈 si delia, daca vrea 😉

  58. pff…una nu ma contrazice…ca stai,ca nu e adevarat….

  59. corina, been there, done that. e chiar simplu. si e intr-adevar al naibii de plictisitor. ok, spala vase, face piata, iti maninca din palma etc. da duca-se daca n-are un pic de personalitate. ala nu e barbat, e robot de bucatarie.

  60. okay, v-am pupat, se aduna astia , o fost meci cu CFR, am inteles ca au cistigat. Haide U! :mrgreen:

  61. corina, tre sa-mi dai mailu tau ca facem chat room si ii cauzeaza lui nedo. vin, de ce nu? doar o sa fim gazde la cluj. da nu maninc ciorba de burta.

  62. ma duc la vanghelie,in piata..nu mai suport

  63. app.sper ca ma lasa afara..daca nu,nu….

  64. @delia
    corimoldovan@gmail.com
    oricind si la orice ora
    si tre sa pregatin vizita printesei care nu stie sa gateasca :mrgreen:

  65. simona, dacă te invită la masă, te rog io să faci poze ca să putem cârcoti 👿

  66. mi-e rau 🙁

  67. eu creed ca am imbatrinit. voi ce ziceti?

  68. @Simona- toti s-au repezit sa porceasca aspectul pastravului – despre lucrurile facute bine (marul) nu s-a spus nimic.

    Asa ca zic eu – cilindrii infipti in mar par sa fie piruline. Arata bine. Cu cilindru de scortisoara ar fi si mai bine. Cum arata: se racaie scoarta de pe copac sa fie groasa de cativa mm si se ruleaza. Cilindrii sunt lungi intre 10 si 25 cm. Cand se rontaie au o aroma grozava. De unde am: de la barbatul meu ca e din partile de unde venau produse coloniale si delicatese. El pune si in mancare.

    La schimb: Reteta buna pentru mic dejun, pranz, seara:
    Chocolat Chaud.
    Se ia un vas de apa, se pune pe foc sa fiarba apa molcom. In el se pune altul care sa atinga doar apa si sa stea pe marginea primului (ii zice Bain Marie) in care se marunteste ciocolata AMARUIE. Cand s-a topit ciocolata, se adauga lapte caldut si se amesteca pana la consistenta dorita (groasa ca smantana sau mai lichida ca laptele)

    Cum se poate rata: se pune ciocolata in vas direct pe foc sau sare apa fierbinte in mixtura sau se foloseste ciocolata cu lapte.

    Ce-am facut eu -N-am gatit – am umblat pe internet si am gasit un articol misto cu jocurile copilariei. Multe din cele descrise le-am practicat si eu dar nimeni nu amintise de bambilici – se juca pe catedra un fel de fotbal cu o moneda care sta vertical si se rasuceste in jurul axei cu un bobarnac. E in EVZ -de prin noiembrie

    Seara am fost la restaurant ca in sufragerie era praf de puteam sa-l gust. E de la plafoanele de rigips care se schimba. Dupa masa am facut sport – am curatat podelele. Fir-ar a dracu’ de grebla ca am in cap mop si serpillère dar nu stiu cum se zice in romana. Am insa in cap femeile de servici de la scoala si de la spitale carand galetile cu respectivul obiect.

  69. pffff… asa critici n-am vazut nici pe blogurile de “bucatarese”. si acolo e numai si numai despre papa. din solidaritate cu toate femeile care nu-s “nascute” bucatarese si se inspira cind gatesc inclusiv de pe bloguri, cred ca aratau minunat si pastravul si marul.

  70. Simona, te felicit ca i-ai taiat capul. Altfel, lasa amareala, putina lume stie asta. Sa nu mai fii in ingrijorata, ca mai ai timp sa dai gres. Tocmai ce am afumat friptura.

  71. Marinake:daca nu ma insel e “Bagno Maria”..de la broscari…Ma duc in piata,tocmai am aflat vestea cea mai urata,a fost condamnat Corona la 3 ani…pt bigamie.Imi revin mai greu…

  72. ce patisi nene? te-a lovit porcina? hai ca nu esti asa batrin. eu ce sa zic atunci?

  73. Singura dezamagire a mea in legatura cu marul copt e ca s-a ars nuca.
    Simona, tie ti-a zis soacra ca “dragostea trece prin stomac”? Mie mi-a zis, prima data cand a vazut ca gatesc legume fierte.

  74. Mi-a facut impresie buna si brocolli, ca nu l-ai fiert pana l-ai galbejit, e numa bun, crunchy.

  75. @Nu Geoana – e cam passe gravatarul.

  76. @Edut – m-ati facut curioasa. Ne-am inselat amandoi
    Albert le Grand e neamt, cat despre Marie – e destul de explicit

    On attribue la découverte du bain-marie à Albert le Grand (1193-1280) qui décrivit la technique pour la première fois ; ainsi le nom de « bain-marie » proviendrait du vocabulaire alchimique, où l’on parlait alors de « bain de Marie » en référence à l’alchimiste Marie la Juive (III° s., Alexandrie), à qui l’on attribue également l’origine de certains ustensiles de laboratoire.

  77. au, gero, ce misto e Selgas Cano Architecture Office. mi se face si mie rau

  78. hai, marinake, mersi. get a life.

  79. delio, ce-i aceia “Selgas Cano Architecture Office”?!

  80. @Marinake:nus de ce parca imi suna altfel…am dat si eu cu presupusu…si app.sant tinerel,nu merit cu dvs..am 22 de ani..liber,fara obligatii(daca afla sotia adresa asa,m-am ars),cum pot sa sterg acolo History?

  81. pai de pe linbku pe care l-ai dat. sunt si cele mai misto nu stiu cite cubicles.

  82. delia, pai, stiu ca de pe site-ul acela, dar nu stiam despre care Selgas Cano este vorba, dar nici nu ma mai intereseaza.

  83. @veronika: sa mor daca mi-a zis cineva ceva, experimentez din pura placere. 🙂

  84. @agnes: iti dai seama ca o sa fac poze! o sa le desfiintam fiecare frunza de patrunjel 😈

  85. imi cer scuze ca v-am deranjat si… astazi pe aici. pa!

  86. @neamtu tiganu
    Eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!!!

    acum trebuie sa recunosc ca sunt de acord cu TINE
    (cred ca este prima data)n’est ce pas??????????

  87. m-am exprimat incorect: “imi cer scuze(mie) ca m-am deranjat si astazi pe aici.” asa e mai bine.

  88. @neamtu tiganu

    ,,sau mai ales Dorada,,

  89. gero, am zis eu ceva de te-ai suparat pe noi? nu stiu ce, da imi cer scuze

  90. ah, te-ai alaturat clubului select “zeii glumitelor”. pai daca te plictisim mai bine nu mai incerca deloc. fa ceva folositor si du-te si numara voturile anulate.

  91. aoleu, moama, ia te uita! am spus ca ma plictisiti?! nici macar atat!

  92. mie mi-a placut farfuria albastra. pe bune 😉

  93. Ca sa-mi expun un pic parerea: da, blogul Simonei e probabil cel mai reusit blog de profil, unul din primele bloguri pe care le-am accesat si, totodata, e cel ce mi-a creat o buna impresie despre notiunea de blog. Dar comentariile de pe aici au cam degenerat. Raman umilul cititor de acum cateva luni, si, ca sa nu se supere Marinake vazandu-mi gravatarul, nu voi mai comenta. Mi-e lene sa schimb nugeoana-ul pe care, de altfel, l-am pus din greseala(poate eram beat).

  94. @gerooooooooooooooooooo
    ai beut apa la caine? 🙄

  95. bueeeiiiiiiiiiiiiiiiii
    ce-i indisciplina asta aici?
    lipsesc si io sa pot face cumparaturile in linishte, sa nu ma prinza craciunu pin magazine , si cand vin, ce gasesc?
    in loc sa RE numaratzi ( fara numar fara numar fara numar) ce tata mare se mai renumara zilele astea…voi ce facetzi?
    atzi fost neatentzi si-atzi scapat-o pa simona in bucatarie ( tanti jeni: ai penalizare 10 % ! sa nu sa mai intample!)
    dupa ce atzi scapat-o atzi lasat-o sa gateasca fix da pa internet ( vine sfarshitu lumii, clar!)
    shi dupa ce ca afacut shi poze ( dovadaaaaaaaaaaaaa, dovadaaaaaaaaaaaaaaaaaaa), v-atzi apucat s-o mai si criticatzi! 😯
    cica ” din dragoste”!
    pai va mai primeste ia simona pa blog credetzi voi?
    va mai omeneste?
    pa neamztu’ l intzleg ca el asa e : tzigan!
    da restu?
    ca cu cap, ca fara cap, etc
    pai pestele da la cap sa-mpute! asa ca era normal sa i-l taie!
    simona bravo la tine!
    chip up za gud job!
    neshte invidiosi!
    :mrgreen:
    norocu tau ca andrei ori e pin avioane, ori e deja vioane, ori a aterizat dar n-are net, ca vedeai tu peste!
    :mrgreen:

  96. hai ca m-am culcat ca am gatiti si io tot peste!
    :mrgreen:
    rechin manca-v-ash!
    :mrgreen:

  97. Unde este Dudu, sa vedem daca a supravietuit festinului?Dovada, unde e dovada ??????

  98. gabriel toma,Madrid

    @neamtu tiganu-felicitari(pentru ca nu esti de acord cu uleiul in pastrav);
    @simona,gazda noastra-felicitari ca experimentezi retete si arome noi(combinatia de peste si ghimbir,desi uzuala,este spectaculoasa).DAR…(trebuia ,nu?…):daca tot dai o palarie de bani pe acest nobil peste,macar bucura-te de savoarea lui.Pastravul,stiuca si somnul se fac cel mai bine la tava!Eu pun pe un pat de legume(morcovi ,cartofi mai mici ,o ceapa mica-toate astea taiate rondele- ,2-3 frunzulite de telina,2 foi de dafin)pesti intregi cat sa incapa in tava-sau nu,ca le arcuiesc coada-si zeama.Tava poate fi oricat de mare sau de mica si eu pun pesti cat vreau sa mananc ;legumele pot fi oricat de multe sau putine cat sa-mi acopere fundul tavii(daca de ex. imi plac mai mult cartofii in perioada aia a anului,procedez in consecinta…).Zeama ?Tot pe sufletelu’ meu:pun in ceva o juma’ de litru de apa,cam juma’ de pahar de vin alb,ulei de floare cat sa galgaie o data sticla,piper boabe cat apuc o data cu degetele facute puica(cei care au citit “Domnul Trandafir” stiu!) si le amestec putin.Apoi pun pestele intreg, cu taietura de la autopsie desfacuta un pic-sa stea cu spinarea in sus-, pe legume,pun zeama,dau la cuptor(225 grade), si-mi aprind o tigare.Am grija ca zeama sa-mi acopere tooooooaaate legumele si cam un sfert din pestele care sta cracit pe legumele lui.Daca zeama e prea putina,mai bag apa…sau vin…(fara sa uit ca vinul pe care l-a vazut focu’ da arsuri a doua zi de dimineata…).Sare pun in zeama sau inainte de a baga tava la caldura.Dupa ce fierbe,din sfert in sfert de ora,folosesc o lingura pentru a mai scalda pestele cu zeama.E gata cand vreau eu(de obicei cand pestele se inchide usor la culoare si cand imi spune furculita ca ajuns la os).Totul se face cum vrei tu:poti pune oricate legume vrei,poti pune oricat vin vrei(sau nu),sare(sau nu),poti lasa la cuptor cat vrei tu(sa fie mai mult de 30 min.de fiert,ca altfel o dai in sushi)…de peste sa nu uiti sa pui,ca e belea 😉 ………Ideea e ca reteta se poate folosi si la stiuca,dorada (un fel de stiuca),somn si salau,pesti care nu au oase precum crapul sau bibanul si care se imprastie in tigaie cand ii vede focu’….Hai ca am vrut sa-ti dau doar un sfat si am dat-o in telenovele.Se vede ca sunt nevorbit(in romaneste 😀 ).Aaaaaaa……..pofta mare!

  99. coloristic ma rupe chestia. prima data am crezut ca e magritte. brocoli pe farfurie bleu ciel. mar impuns de doua conducte tot pe fond bleu ciel. chestiile se consuma neaparat pe muzica psihedelica si imbracati flower power.

  100. bravo simona!important e sa fie gustos si sa te distrezi cind gatesti..lasa-i p’astia cu criticile… 🙄

  101. simona, daca a ajuns lumea sa se certe de la niste broccoli e grav. politica nu, gatit nu, on topic nu, off topic nu. nici nu mai indraznesc sa pomenesc de ecosezuri si volanase ca scoate cineva brisca la mine. fa ceva, un “jurnalul lui mircea badea lingind oalele in bucataria lu doamna ma-sa” sau “ii spala andreea marin camasile negre lui banica cu vanish roz sau cu cillit bang?”, ca innebunesc. si gero, sezi 🙂

  102. Acu, că aţi terminat cu prostiile, să trecem la chestii serioase:
    Are dreptate Tziganul şi Gabriel că peştele nu trebuie fiert în ulei. Dar, tocmai ca să îl menajezi, poţi amesteca uleiul cu vin (nu neapărat alb, cum ar sări de cur pedanţii) şi în felul ăsta se formează un azeotrop cu minim. Pentru filologi, asta înseamnă că în loc să fiarbă la 120 grade ca uleiul, sau la 100 grade, ca apa, amestecul va fierbe la 90 grade, exact ca unghiul drept. Deci se păstrează mai bine gustul.

  103. @nea : m-am stricat pa mine da ras!si nu e bine pa nemancatelea, ca mai am peste decongelat d-aseara si trebuie sa-l arunc pa gratar!
    hai sa traiesti!
    ps : si vinu l-am beut separat, recunosc , si unghiu drept a fiert muuuuuuuuuuuuuuuuuuuult mmai repede! 😉

  104. @gabriele: am recepionat!

    mai trimitetzi!
    😉

  105. @gero ; ca ai vandut mertzu am intzeles!da pestele? pestele doamna, pestele?
    sa nu ne spui tu noo cum faci pestele?
    😥

  106. Cruela, vezi să nu pui leguma politică pe aceeaşi farfurie cu rechinul, că păţeşti ca Rebenciuc. (H, evident)

  107. @nea : s-a (re)marcat! :mrgreen:

  108. Între Miss Gibraltar și Miss Mexic, le alegeam pe amândouă.

  109. Ne-am fi distrat bine împreună. Le-aș fi cucerit cu colecția mea de timbre. Sunt irezistibil.

  110. @ghe : asta e un post despre peste! :mrgreen:
    esti sigur ca esti …on topic? 😳

  111. @cru: Gibraltar… Mexic.. Ocean… Pește… Sirene… Unde naiba îți este deducția inductivă? Și, da, am și timbre cu pești, colecții cu coliță dantelată, ca mileul pe care stă peștele de pe teveu. Ce vrei mai on-topic?

  112. nea, cu azeotropu ala… il fierb sau il fac pe grill? io-te ma sa nu gatesc eu la 90 de grade… de-aia mi-a iesit supa crema obtuzunghica

  113. @ghe : imi fac mea culpa, aaaaa, mea pulpa( de peste!) :mrgreen:
    eram nebauta si nemancata, da s-a rezolvat!
    😳
    uite si o dedicatzie muzicala de impacare pe care am furat-o de la
    http://literelibere.wordpress.com
    😳

  114. @otto ; dementziala aia cu magritte! 😛

  115. Simona,data viitoare incearca un pastrav umplut ca sa nu vada nime’ ce-i in el si gata;dupa ce-l umpli cu ce doresti matale il tavalesti in rozmarin, i-l invelesti in folie si la cuptor cu el ,maica.(da’ culoarea farfuriei face 1/2 din nota -albastru e pt. cei care vor musai sa slabeasca )Succese,ca nime’ n-a reusit din prima,cateodata nici supa la plic n-ai norocu’ sa iasa bine! :mrgreen:

  116. @cru super linku’ sar’mana

  117. Cum e nevasta-ta in bucatarie?:-Urata ca si in celelalte camere.

  118. @cru: frumos, sărumâna. O ascult pe doamna Kiri, are o voce extraordinară care încântă și tulbură. Sper să mă inspire acum în tentativa mea de a pescui ( on-topic, da?) premiul cel mare la Loto. Miss Gibraltar și Miss Mexic sunt niște scumpe.

  119. @Tanti Jeni,am doar 22 de ani….sant nubile..

  120. ups!am luat un polonic in cap!rectific…recunosc,casatorit,fericit,2 copii(e bine asa scumpo?,nu ma da…te roggg)

  121. @edut: felicitări și într-un caz și în celălalt. În cazul în care prima variantă e adevărată, sunteți scuzat: copiii spun lucruri trăznite. În cazul în care a doua variantă este cea adevărată, vă rog să vă cereți scuze față de soția dvs. în legătură cu ceea ce ați spus mai sus (2009 December 13 11:24 am ) și îi veți promite că veți spăla vasele toată săptămâna viitoare. Voi verifica personal îndeplinirea sentinței. Dismissed.

  122. @Tanti Jeni:atat pot sa spun,si in casa,si aici:AI DREPTATE DRAGA.In,rest,mai ma zbat si eu in lant,nici copii nu ma baga in seama

  123. Interesant. De când s-a aflat că voi câștiga azi la Loto premiul cel mare, mă sună o mulți oameni prietenoși. Cea mai sinceră mi s-a părut doamna casieră de la Administrația Asociației de Locatari. Da, doamna casieră, cum să nu, tăiați-mi chitanță cu data de luni pe toată restanța.

  124. @ionescum: am avut întotdeauna rețineri față de supa la plic. Nu am încredere în conținutul unui plic fără timbru, ștampilat sau nu.

  125. @crudella: țe-am dat și io un e-mail ieri pe seară. Poți să-mi răspunzi, e gratis. Cu taxă inversă.

  126. hai sa mai vb de pastrav:Simo,la noi la moldoveni(intreaba barbatu),nu stricam aiurea pastravu,il punem colo in cetina de brad,ca restu e doar timp pierdut,cu ulei,vin,draq,tascu..e pacat sa strici bunatate de peste cu alte mirodenii.(cum ar fi sa ii dai cruelei de baut,sa fie distractiva…e deja)

  127. Concluzie: pastravu a fost pregatit necorespunzator, farfuriile erau albastre, albastru inseamna speranta, sa ne concentram pa broccoli, fireberea acestuia a incununat catastrofa culinara.

    Reteta brocoli cu Sesam, sesam deschide-te, nora-mea il face la fix:

    In einem Topf reichlich Salzwasser mit dem Zitronensaft aufkochen. Den geputzten und in Röschen geteilten Broccoli hinein geben und etwa drei Minuten blanchieren.

    In der Zwischenzeit den Sesam in einer Pfanne ohne Fett rösten.

    Den abgetroften Broccoli in eine gefettete Auflaufform geben, mit Pfeffer, Salz und Muskat würzen und mit den Sesamsamen bestreuen.

    Eier und zerbröckelten Gorgonzola in einer Schüssel verquirlen und über das Gemüse geben. Das Ganze im auf 200 Grad vorgeheizten Backofen etwa 15 Minuten überbacken.
    ———-
    Brocoli, 3 minute in apa clocotita cu sare si suc de lamiie blanschiren. Sesamu se prajeste intr-o tigaie fara grasime. Brocoli se scurge si se amesteca cu sesamu, piper, sare si muskat. Se mai pune gorgonzola, si se baga la cuptor la 200, 15min.

  128. PS voi anunta blogu http://www.pranzuldincaserola.ro/2009/12/08/pastrav-la-tigaie-cu-ghimbir-si-usturoi/, ca necorespunzator si imoral. Acest blog este plin de intoxicare alimentara si manipuleaza fetele cuminti si credule si cruele.

    P.S Simona te rog sa ne spui daca la catastrofalu menu a fost si vin si de care. Daca a fost unu dulce, te rog sa nu-ti faci griji, nu ai ce cauta in bucatarie.

  129. @tiganu:cu dorata aia a matale….am mancat una buna in Pula(Croatia),oricum,cand aud de orata(cica e napolitan aia de a numit-o),imi aduc aminte de o teapa mare….adica 2 zile pe mare,ca prindem orata,si ciuciu…nu am vazt decat cateva…mentionez ca eram cateva sute pe vasul ala..Da e adevarat domle ca ajung la 7 chile?

  130. @Delia: Depinde de opţiunea ta politică. Ciorbă obtuză e mai uşor, începe cu ea.

  131. Edut, mâncaţia-aş păstrăvu, unde găsesc dăla în cetină prin Bucale?

  132. @Nea:daca vrei,intradevar,iti aduc eu sapt viitoare,sa imi zici cat si cum…ca am drum pe acolo(la DNA,tot ma invita,nus ce au cu oamenii cinstiti ca mine)

  133. Pastrav albastru, una din cel mai spectaculos mod de a prepara Pastravu.

    http://www.marions-kochbuch.de/rezept/1258.htm

  134. @ Deutsch Zigeuner (sau pe-acolo): Brudere, da, ma, si textu’, ca poate nu mere linku’:
    “Damit die Forellen durch den Essig blau werden, darf die äußere Schleimschicht nicht verletzt werden. Forellen nur mit nassen Händen anfassen. Wasser mit Zwiebeln, Salz, Wacholderbeeren, Pfefferkörnern, Lorbeerblättern und Suppengrün kräftig würzen und ca. 30 Min. leicht köcheln lassen. Die ausgenommenen Forellen nicht schuppen. Nur mit Wasser abspülen. Innen leicht salzen. Forellen in einen langen Topf (z.B. Bräter) legen. Weißweinessig kochen und heiß über die Forellen gießen. Forellen mit dem Weißweinessig in die leicht köchelnde Brühe geben. Zugedeckt auf Stufe 1 ca. 10-12 Minuten ziehen lassen. Wenn man die Rückenflosse leicht herausziehen kann, sind die Forellen gar. Mit einer Schaumkelle auf die vorgewärmten Teller geben. Dazu Salzkartoffeln mit feingehackter Petersilie, ausgelassener Buttersauce, und einen grünen Salat reichen.”

    Ausgeschnitzel, asa o sa-l facem data viitoare. Da’ unde gasim o mina de umlauturi proaspete? ca am cautat peste tot si nu’s cum naiba, da’ nicaieri nu gasim prin Bucuresti.

  135. @neamtzule, da un link in tziganeza n-ai ?ca pt mine tot chineza e si-aia!
    @nea : bagi matale o traducere mica de duminica?sa-tzi traiasca frantzuzoaica!
    🙂
    bai simonaaaaaaaaaaaaaaaaa
    deci : daca faci curat , nu e bine ca de ce? ca cu ce? ca cat? ca care?
    daca faci de mincare , nu e bine:ca ce? ca cum? ca ce fel de farfurie? ca ce-o sa zica blogu? etc
    ce tzi-a trebuit fata sa te maritzi ( sa ma scuze doamnu dudeeeeeeeeee)? si sa mai si zici la lumeeeeeeeeeeeeeeeeee lum eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee?
    @doamna trei : ce mai face doamna , distinsa lauretta postavaru, nu poa’ sa ne dea si dansa o retzetutza, o tzatza, ceva?
    @nea : si de ce n-ai cetina , ma rog, nu tzi-ai luat brad de craciun?sau cetina ai, peste n-ai?
    @gero :ce culoare de farfurii agreezi? roz somon e bine? :mrgreen:

  136. @doaman trei, ca de mult vreau sa va-ntreb : lauretta postavaru sau pastravaru? 🙄

  137. Edut: Da, mersi de oferta, dacă nu ţi-e peste mână. Un smoc (nu ştiu care se termenul tehnic).

  138. @agnes : noi cum facem fata pastravu?romaneste? nemtzeshte? spanioleshte? tziganeshte( se fura un pastrav! :mrgreen: )?
    ca nu m ai tziu minte!
    drept pt care am facut rechinu’ fix la gratar! 😳

  139. Cruela, da, care e chestia?

  140. @agnes, da’ baga repede ca acush sare ashtia ca ce culoare era grataru’! 😈

  141. Da, bag, adică.
    Şi cetină nu am că am luat brad de unde ai făcut tu publicitate mascată, la ghiveci.

  142. @nea : pai daca ai si cetina si peste, de ce nu manufacturezi? sau trebuie sa fie “peste moldovean , c-are oi mai multe, multe si cornute?” 🙄

  143. @nea : ideal in cazu asta, ca al meu taman ce se scutura, deci am cetina cata vrei! :mrgreen:

  144. @Nea:nu ma faci sa stau ca “prosata-n Stirbei Voda”,sa rada cinstitii prcurori de plasa mea de rafie…eu aduc,sa stii.

  145. Păi nu am fum.
    Trebuia să-l ţii în curte până de ignat, nu ai citit prospectul?

  146. :erata:prosty(geoana)ups,am uitat ca nu e cu politica aici…fac 10 geoane pedeapsa,sa numere Tanti Jeni

  147. Edut, da sigur, zi cum şi când şi la ce dimensiuni îl fac tipii.

  148. @Nea:e productie proprie(ssst,sa nu ma auda Casunica,ca am zis ca e vai de ea balta,nu merita sa ma cumpere),nu am masura,e cam asa….cat incape in plasa de rafie,alta nu am aici,ca de,nu vin astia de la Carrefour sa ne dea,si nici de alea portocalii nu am prins,e bataie mare pa ele la noi,sau daca e mai comod,am ceva galeti de alea,da zice Simo ca tre sa le dam napoi,amu nus cum sa le pun in ARO,nu faci nazuri daca e varsate nu?

  149. @edut : daca ai aro vreau si io! 😳
    pa principiul: daca ti poti, eu vreau! 😳

  150. Cruela, ia peştele albastru de la ţigan, amboldit în romî

    Nu atinge stratul flegmos, că altfel nu mai e lucios.
    Pune mâna la păstrăv doar dacă e udă. Bagă condiment puternic în apă şi fierbe uşor 30 min. Nu da pielea de pe păstrăv. Bagă sare la interior. Fierbe oţet de vin alb şi toarnă peste. Bagă la treapta 1 acoperit 10 min. Gata când se desprinde ăripile dorsale. Cu spumiera pe farfurie încălzită. Cartofi, pătrunjel, unt şi salată.

  151. Edut, felicitări, spirit întreprinzător, ce mai!

  152. @cru:mai pot ,mai pock,stii cum e cu ARO,da amu daca tot fac drumu,si nus cand ma mai lasa aistea pa Stirbei Voda,hai sa plec cu 2 zile nainte,ca na….imi sta bine cu drumu,si sa facem o de aia,ce ati mai facut voi,nus cum ii zice….la noi ii zice saga,sau sezatoare cand am terminat de cules porumbu…

  153. @edut : n-ai gusturi rale! 😛
    num ai de grija ca si io plec! :mrgreen:

  154. @edut : io zic sa dai o spaga la simona! 😉 neste peste ceva, ca vezi ca le are p-astea! 😉

  155. @nedo : ia d-acilea un banc de sezon:
    :mrgreen:
    Discutie in familie:
    -Tata,de cate feluri sunt sanii?,intreaba fiul.
    -De 3 feluri,copile: sanii de la 20 de ani sunt ca pepenasii,rotunzi si frumusei.Sanii de la 35-40 de ani sunt ca perele,atarna putin dar inca merg.Iar sanii de la 50 de ani sunt ca cepele.
    -De ce? intreaba fiul!
    -Pentru ca ii vezi si te fac sa plangi.
    -Mama,dar penisurile de cate feluri sunt? intreaba fiica.
    Aceasta,bucuroasa,ii spune:
    -Sunt de 3 feluri:Penisul de la 20 de ani este mare si puternic ca stejarul,penisul de la 35-40 de ani este ca o liana,flexibila dar inca de incredere,iar penisul de la 50 de ani este ca pomul de craciun.
    -De ce? intreaba fiica
    -Pai este mort de la radacina,iar globurile sunt doar de decor.

  156. @cru:aoleo!am uitat ca e in prag de sarbatori,da am un motiv…nu am primit nica de Santa Lucia asta de a fost aseara,basca mai tre sa merg si la Bucale amu in prag de sarbatori….da e adivarat ca voi aia de acolo santeti toti plecati?toti o duceti asa ghini de aveti de sarbatorit?tulai domni,si la noi e atata treaba….se vedi treaba ca e alta lume domli..de aia nu mai suna Duudle aista pe la Bacau la noi…ehe,capitala e buricu..

  157. @edut : la noi e sarbatoare tot timpu’! :mrgreen:

  158. @cru:asta am mirosat noi,ca acolo nui di treba,doar di bairam,las ca facem noi cei di facut cu munca,amu numa voi sa faciti hartiili,si domne feresti-ni sa va preocupati invunfel,va doresc drumuri bine inspre predeal,sa vb cu aistia sa nu va incurce cu exodu,sau cum ziciti voi acolo….vichendu pi dini unu

  159. Anunt important pt tara:cei care au lasat masinile in zona Valea Prahovei,si calatoresc cu elicopterul,sa ne anunte din timp,sa dam zapada jos…Va multumim pt atentia acordata.

  160. @edut : a hi cum zishi, numa ca io pliec la budapiesta!cu trinu! 😉

  161. Cruieloooo, daca ai fi cascat ochii ai fi vazut ca ie si-n engleza http://www.marions-kochbuch.com/recipe/1258.htm, de altfel nea a tradus f. bine.

  162. @neamtzu : si daca e-n enleza ce?
    tu crezi ca io gatesc in engleza?
    io gatesc cum a tradus nea!
    daca nu iese, sa vezi ce-o sa fie la gura mea! :mrgreen:

  163. Cind e vorba de mincare si retete imi pierd umoru, asta-i o tema prea serioasa, va rog! Si unde-i vinu?

  164. @cruielo:da shi mama lu cum ii zici faschi acolo?1 la mana nu o duc ghini,2la mana ie rasisti,3la mana nu au zapada,4 la mana au tot Dunarea noastra numa cai mai mica,5 la mana avem si noi de alea la Ocna Sibiului,6 si inchei…is in greva cu transportu(basca au si controlori romani)

  165. cruieloooo ca sa nu ne-njuri, ai grija, mirodeniile se fierb 30 de minute FARA peste!

  166. @neamtule:un sfat mai de doamne ajuta….merge Teroldego Rotaliano cu orata?oricum ii baut deja..si orata mai are pana e gata…da asa informativ,informal…

  167. @edut : tocami am cetit un banc mishto; ca sa afli de ce ma duc 😉
    Ștrul, la cafenea, la o masă, bîndu-și tacticos cafeluța de dimineață, fumîndu-și țigara și citind presa.

    Apare Ițic, evident.

    – Ce faci, bre Ștrul bre, citești presa, bre?
    – Da, bre Ștrul.

    Se uită Ițic mai bine, îi cade fața.

    – Ce faci, măi nemermicule măi? Tu citești ziare arăbești, măi trădătorule???

    Ștrul împăturește la fel de tacticos ziarul și ridică din umeri, liniștit, fără nici o umbră de rușine pe față.

    – Ce vrei, bre Ștrul bre. Tot citesc ziarele noastre, și numai de rău, bre Ștrul bre. Inflație, șomaj, scandal, politică, se închid fabrici. Da’ ia uite ce scrie aici, la ziarele arăbești: că noi conducem lumea, că ne scăldăm în aur, că suntem miliardari, că facem, că dregem. Păi așa presă să tot citești, bre Ștrul bre, să-ți mai vină un pic inima la loc, bre…

  168. @cru: 😆 😆 de aia vinde bine Ziarul De Bacau…..

  169. Acu, eu zic că reţeta aia de peşte albastru e varză. Păi decât să-l fiebi 30 minute şi apoi 10 în oţet, mai bine îl laşi în reactor la Cernobâl. Orice peşte cedează după max. 20 minute la fiert sau cuptor.

  170. @neamtzule : chiar ma gandeam ca cum sa ferbi un peste 30 min? 😯

  171. da esplicatzi-mi shi mie care sunt mai da la tzara si am mancat pastrav la sambata de jos, la mama lui la pastravarie:ce=are bre pastravu la gratar cu mamaliga si mujdei tzaranesc? ❓ nu-i bun?d-aia am mancat io zilnic cate o balena da juma da kil?

  172. @nea : imi [place ca ne miram impreuna si simultan de aceleasi lucruri, numa sunt plina de ecstz(Y) ca frumos le esprimezi matale! 😛

  173. cum era aia : ii dai unui om un peste are ce manca o zi; da-i o undita si va avea ce manca toata viata?
    pai simonaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
    c-un peste ne tzii tu pa noi?

  174. hai ca v-am pupat pa pastrav!
    ma duc la pescuit!
    😉

  175. Da Cruiela, Pastravu la GRATAR e exceptional, am spus-o mai sus. Din nefericire nu intotdeauna exista aceasta posibilitate. De asemenea afumat e f. bun. Ai gija insa cu mujdeiu, nu trebe sa fie prea tare ca domina gustu pestelui.

    Reteta de mujdei:
    Se piseaza usturoiu, mai apoi se adauga un virf de cutit inox de sare si se toarna usor ulei de masline ca la maioneza mestecind continuu, pina se face maioneza. Se pune un strop de aceto balsamico sa-i taie un pic din tarie si se amesteca cu iaurt sau smintina. Se poate pune si verdeata asa cum fac grecii tzatzichii.

    Mamaliga iese mai buna daca-n apa de fiert se pune o lingurita de vegeta.

  176. @cru:am inteles…de mine vorbeai….nu are bre nica….da stii cum ie savantii astia…sa zica unu cum face sa fie itabal un sturion daca ie buni.

  177. Neamţu: Mujdeiul de care zici nu e cumva tocmai sarmusag? Miaoneză de usturoi, pentru peşte?

  178. Ai dreaq ce sunteţi, mai deunăzi l-aţi ciuruit la propriu pe Ceaşcă că vă dădea nici o masă fără peşte şi acum v-a arătat Simona o bucată şi salivaţi de 2 zile.

  179. @neamtu: vegetaaaaaaaaaaa? pfuuuu! bine că ne dai lecţii de două zile şi acuma îţi dai cu firma-n cap cu vegeta! jos chimicalele! huooo! :mrgreen:

  180. Simona,
    Cata lipsa de restecp. Neamtu e mester mare, iar vegeta e necesara daca n-ai malai de tzara.
    Cand eram student, faceam o mamaliga cu vegeta, uite-asa o presaram, ca scotisoara pe gris-in-lapte.

  181. Si a zis omul ca e mai buna, nu mai sanatoasa.

  182. Simona, tot ce-i bun in viata ingrasa sau e imoral sau are chimicale!

  183. Menu pt. un dineu cu Mogulu, filet de vaca in singe.
    Atentie se va pregati numai in caz de mogul deoarece e f. scump, fileu de vaca ajunge pe aici la 40 de Euroi kilu.

    Se ia bucata intrega, aia care-i pe linga sira spinarii, se indeparteaza micile piei, nu se spala, doar se tamponeaza cu hirtie de buc. Se taie capetele. Se unge usor cu ulei de masline si se da la fratar sau tigaie f. incinsa doar putin sa se-nchida porii. Mai apoi se baga intr-un vas inchis la cuptor. Nu se sareaza si nu se pipereaza, nimic.

    Atentie aici e complicat, se lasa la ca. 100 grade cam 30 min, depinde mutl de grosimea carnii si de cuptor, se baga termometru in carne in mijloc, nu are voie sa depaseasca 48°, daca ajunge la 49° se arunca carnea si se repeta operatia. Se descopera capacu si se da drumu la grataru din cuptor, se acopera carnea cu gorgonzola, se lasa ca. 5 min. pina se topeste brinza. Se ia temp. nu are voie sa depaseasca 52°. Se maninca imediat, fiecare secunda pierduta duce la ruinare.

    Garnitura, ciuperci, urmeaza…

  184. Cele mai fine ciuperci sunt austernpilze, nu stiu cum se spune pe romaneste, vezi http://foodbilder.huettenhilfe.de/austernpilze.html.

    Se spala ciupercile, nu se ia pielea dupa iele, doar se elibereaza de pamint, nisip etc.

    Se taie ceapa marunta si usturoi marunt. Se prajesc un pic in unt topit, se stinge cu vin alb, se adauga ciupericle, se da focu mic si se lasa cu capac, se condimenteaza, din nou un virf de vegeta nu strica, se lasa la schmoren, cum zice neamtu, adica la transpirat. Asta-i tot, se pot minca atit calde cit si reci.

  185. La menu mogulului se ofera vin vechi, cu cit mai vechi si mai negru si mai sec cu atit mai bine. Vinu se baga in cana de decantare cu cel putin o ora inainte de a veni mogulu pt. a se aera. Sticla goala si dopu se lasa la vedere sa vada mogulu ce bea. Poate servi de smalltalk, trebe stiuta provenienta, anu, podgoria, tipu strugurelui. Se toarna cind vine mogulu in pahare de vin rosu, mari bortoase, da nu se pune decit mai putin de jumate de pahar.

    Atentie se vor eradica toate sticlele de cola din casa.

  186. Aperitiv pt. mogul.
    Icre negre sau de pastrav se ung feluite mici de piine prajita cu creme legere si icre peste.
    Salata verde sau de sezon. Atentie la dress. Dresuu: doi catei de usturoi, se zdrobesc si o ceapa mica tocata de pune intr-o chestie speciala, lunga si subtire gradata (se gaseste in comert). Se mai pune mustar de dijon o lingurita, O lingurita sare si o juma zahar. Se adauga 50ml apa, 25 ml. ulei de masline, 25 aceto balsamico. Se amesteca bine ca cocteilu. La salata se mai pun semnite de floare sau dovleac si crutoane. Atentie crutoanele se pun cind suna la usa mogulu ca se nu se-nmoaie.

    Salata se maninca separat inainte de friptura.

    Daca nu va plictisesc va urma sampania de venire, tuica galbena, desertu…

  187. CUUMM! Ce faci, ţigane, ne tai de la carcalete? Cum să nu torn cola în vin, ce-i aia?

  188. nea tu poti face carcalete da sa nu te vada mogulu…

  189. Eşti greşit, seminţele nu sunt de dovleac, ci de floare, şi nu se pun în salată (că oricum aia se sare din oficiu) ci se sparg între friptură şi sarmale.

  190. astept cu nerabdare propunerile pt meniul de sarbatori … prevad un mare succes al acestui post
    si in plus, l-am putea atrage si pe istodor :mrgreen:

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Acest site foloseste serviciul Gravatar pentru afișarea pozei de profil a comentatorilor. Pentru setarea unui avatar, accesați acest link.

Question Razz Sad Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek Confused Cool LOL Mad Twisted Rolleyes Wink Idea Arrow Neutral Cry Mr. Green