Femeile vin de pe Venus, bărbaţii de la băut Femeile vin de pe Venus, bărbaţii de la băut

Fericirea, această stare de prost-gust pe care vreau s-o păstrez

E la modă să fii nefericit, nu ştiu dacă aţi observat. Depresia s-a cocoţat pe podiumurile de fashion de la Milano, Paris şi Dorohoi şi refuză să se mai dea jos de-acolo. Au alergat-o cu mătura, au udat-o cu furtunul, i-au dat cu fum de ardei iute în ochi şi i-au ţiuit cu vuvuzele-n urechi. Zadarnic. Nu vrea să coboare, vrea să rămână în trend, indiferent de schimbarea anotimpurilor. Aşa se face că, de la creatorul britanic Alexander McQueen, care s-a şi sinucis acum câteva luni, până la Ţaţa Floarea din Cocârlatele de Sus (sau de Jos, nu contează), toată lumea se simte obligată să-şi caute motive de nefericire şi chiar să bage câte-o depresie, măcar o dată la câteva luni, dacă nu perpetuă.

Ţaţa Floarea, de pildă, e bine-mersi. La 70 de ani ai ei e încă vivace, aleargă pe uliţe împreună cu celelalte ţaţe, şi toacă din vorbe tot satul. În afară că o mai supără, din când în când, reumatismul şi că are perioade în care face pipi des, din cauza rinichilor, e sănătoasă tun. Bărba’su, moş Vasilică, se ţine şi el bine, doar că e cam surd. Copiii sunt la casele lor, realizaţi, şi au, la rândul lor, copii, care învaţă binişor şi nu s-au apucat încă de fumat, de băut sau de alte prostii. Cum ar veni, Ţaţa Floarea are numai motive de fericire. Mai mult pur şi simplu n-ar avea ce să-i ceară lui Dumnezeu. Ce face ea însă, în loc, să se bucure de cât mai are de trăit liniştită, până la eventualele viitoare inundaţii din comună sau până la vreo tăiere de pensii, combinată cu un impozit dureros pe curcile din bătătură? Suferă şi plânge ca proasta (în timpul în care nu bârfeşte cu ălelalte ţaţe) din două motive: 1. i-a murit, acum juma’ de an, o purcea şi 2. aia mică a lu’ fiu-său vrea să dea la ASE, în loc să dea la Medicină, cum i-ar plăcea lu’ măsa-mare.

În timpul ăsta, aia mică de vrea să dea la ASE, în loc să dea la Medicină, suferă şi ea. O dată pentru că i-a spălat maică-sa fusta preferată împreună cu un prosop de bucătărie roşu şi i-a distrus-o, apoi pentru că tocmai l-a descoperit pe Cioran şi viaţa a-nceput să i se pară un rahat cu moţ. A invitat-o chiar pe mătuşă-sa (fata cea mică a Ţaţei Floarea, de care e mai apropiată ca vârstă) la un ceai în oraş, să-i povestească că o cam bate gândul sinuciderii. Mătuşa a liniştit-o, i-a explicat că toţi adolescenţii trec prin momente d-astea, că viaţa e frumoasă şi merită trăită. Apoi, în drum spre casă a plâns. Mătuşa, nu fata. A plâns pentru că şi-a amintit cât de nefericită e ea însăşi. Are 32 de ani (da, Ţaţa Floarea s-a reprodus ultima oară pe la 38 de ani, probleme?), o carieră de succes în Public Relations şi un iubit pe care tocmai l-a părăsit (până săptămâna viitoare, când îl va ierta), pentru că nu duce gunoiul şi se sustrage sistematic de la treburile casnice. De ce e, totuşi, nefericită, în condiţiile astea? Pentru că şi-ar fi dorit un bărbat mai responsabil, pentru că-şi doreşte copii, dar îi e teamă să se apuce să-i facă (vremuri turbulente, carieră solicitantă etc.), şi pentru că, deşi şi l-ar fi dorit drept, are părul ondulat. Şi sânii prea mici, plus doi dinţi cam încălecaţi.

Am exagerat, desigur, am îngroşat şi am caricaturizat, dar trebuie să recunoaştem cu toţii că lucrurile cam aşa stau: omul contemporan adoră să fie nefericit. Adoră ca, în loc să fie bucuros, vesel şi destins şi să mulţumească lui Dumnezeu pentru lucrurile bune pe care le are, să strâmbe din nas, să se înnegureze şi să-şi tortureze singur creierii, pentru alea pe care nu le are. Sau le are, dar nu sunt chiar cum şi-ar fi dorit el să fie. Adoră să-şi cultive traumele din copilărie, spaimele, neîncrederile, frustrările şi fricile, în loc să se ia la trântă cu ele şi, în câţiva ani de efort conştient şi constant, să şi le vindece. E trendy să fii deprimat, e păşunist, kitsch, previzibil şi totalmente uncool să fii fericit.

Ştiu c-o să sune ca din cărţile de self-help sau ca un extras dintr-o discuţie de coafor, dar pe bune că, de cele mai multe ori, depinde doar de noi dacă suntem sau nu fericiţi. Detest cărţile de genul ăla şi n-am reuşit vreodată să duc la capăt vreuna (preferând să aflu, să înţeleg şi să învăţ pe pielea mea marile mici adevăruri de coafor ale vieţii), dar pe bune că multe dintre ele (alea care nu sunt completamente idioate, desigur) au dreptate. De foarte multe ori, fericirea se află la distanţa de doar 7 paşi, cu sau fără profesor. Depinde doar de tine dacă faci paşii ăia către ea sau preferi să rămâi unde eşti, cu spatele, rozând un colţ al batistei şi repetându-ţi la infinit că viaţa e o mizerie şi un chin. Eu am trăit ambele variante, aşa că pot să zic, în gura mare şi cu mâna pe inimă: E atât de mişto să fii fericit şi kitsch, încât ăia care aleg să trăiască o viaţă neînţeleşi, nefericiţi, întunecaţi pe dinăuntru, dar cool, nu sunt decât nişte fraieri.

P.S. Da, ştiu, şi să scrii despre fericire e de prost-gust, dar mă doare-n cot. :lol:

108 comentarii

 1. […] This post was mentioned on Twitter by Roxana Rugina, simonatache. simonatache said: Fericirea, aceasta stare de prost-gust pe care vreau s-o pastrez http://bit.ly/cybE2Q […]

 2. Ca sa citez dintr-un banc cu Iisus…e tare joint-ul, nu? :mrgreen:

 3. Si ca sa pastrez atmosfera:

  Doi hipioti, Mache si Tache, pe santierul de constructii
  Tache de sus:
  – Mache!! Vaaar!!
  Mache de jos:
  – Mache lav nat var!!

 4. Dap, de acord cu tine. Am încercat senzații(tari) de fericire, la mare, weekendul ăsta, deși plecasem destul de prost dispus și pus pe lamentări. Am ajuns să duc discuții interesante și profunde, să mă plimb pe plajă și să mă relaxez. Pentru că așa am vrut 😉

 5. cruela de vila

  fie-mea, (relativ) proaspat iesita din adolescentza, avea ( sper ca mai are) lipit linga pat, in locul cel mai vizibil cand deschizi okii dimineatza, un citat din Voltaire:
  😛
  J’ai décidé d’être heureux parce que c’est bon pour la santé!

  😛 😛 😛 😛 😛 😛

 6. jack spamtecatorul

  inegalabile, povestile satului! umor nepoluat. si de ce crezi ca e de prost gust sa scrii despre fericire?

 7. @jack spamtecatorul: pai, asa, ca e mai cool sa fii depresiv, decat sa fii fericit

 8. si pe mine ma frapeaza chestia asta. si trebuie sa spun: am remarcat destule fete, femei – poate si barbati – pe care, in cea mai mare parte din timpul liber, ii poti vedea plangandu-se de toate lucrurile marunte care li s-au intamplat in ultimele 24 de ore hiperbolizand toate gandurile negre(care n-ar trebui sa fie nici macar gri), dar in momentul in care ajung in preajma iubit(ei)ului, incep sa zambeasca instantaneu, ca la comanda. nu pot sti daca se prefac cand isi turuie pasurile sau abia atunci cand isi vad partenerul. cea mai plauzibila explicatie este ca e mult mai usor sa vorbesti despre lucrurile care se intampla in imediata apropiere, ca doar nu necesita cine stie ce capacitati cognitive.
  consider ca e un lucru de bun simt, de maniere sa nu te apuci sa i te plangi primului cunoscut care ti-a sarit in cale.
  ps: nu spun astea ca sa ma plang si eu la randul meu, ci ca fapt divers. 🙂 de altfel, eu nu cultiv relatiile cu astfel de persoane mai deloc. fiecare are probleme, dar unii stiu sa recurga la umor cand le povestesc. de ce trebuie sa relatam si partenerului de conversatie despre negura ce ne-nconjoara viata?! 🙄

 9. @gero: am trait sa te vad si pe tine vorbind serios 🙂

 10. @cruela: adevarat grait-a, da’ atentie ca risu’ngrasa

 11. cruela de vila

  reluz: pai , pa foametea ce va sa vie, nu-i mai ieftin un ras sanatos, fara “E”-uri?
  😛 😛 😛 😛 😛

 12. cine e tinar(a) si nefericit(sic!(a)) habar n-are cit e de baftos ca-i sanatos, prin urmare CARPE diem! La faliment cu producatorii de batiste!!

 13. @ cru las’ca are grija tanti jeni sa ne-nvete cind o veni restristea

 14. pe mine ma doare in amandoua coatele. la propriu 🙂
  chestia asta cu depresia e un fel de fita. un cuvant folosit foarte des gresit. mi s-a stricat unghiile, fata, chiar inainte sa ies din casa, fata. a trebuit sa-mi refac manichiura, fata, si m-a apucat o depresie de n-am mai fost buna de nimic… ete fas.
  cru, o fosta profesoara de-ale mele 🙄 zicea cam la fel: put a smile on your face, it’s so nice to be happy 🙂
  gero, ce zici tu e debatable. adica nu neaparat gresit, da e o chestie in care nu poti zice e alba ori e neagra.

 15. A vorbi serios este oarecum sinonim cu a te plange de ceva…sau invers.

 16. pina si marele Will ne zice clar ca-i letal a fi nefericit

 17. Daca ar fi sa asociez fericirea cu o culoare, as spune ca e portocalie. Nefericirea acuta cu galben, nefericirea cronica cu rosu.

 18. de unde si celebra vorba “la vie en portocaliu” 😆 😆

 19. delia: cel mai mult imi plac afisantii falselor smailuri americane, credinciosi abonati ai “shrinks” intru scoaterea gargaunilor :mrgreen:

 20. cruela de vila

  relux: tot de la voltaire e si urmatoarea definitzie a sanatatzii ( se leaga si cu ce zice gero)
  😉
  Fericirea nu este nimic altceva decât o sănătate bună şi o memorie proastă.

 21. M-am distrat la inundatii!Si am tras o concluzie:ca urasc putorile nefericite si inundate!Simona ai dreptate,da’ cand vezi cam cine locuieste pe-aici, brusc imi dispare fericirea personala si m-apuca asa ,un dor de duca spre alte locuri cu oameni .

 22. cruela de vila

  mai luatzi una buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuna!
  😉
  “Dă-mi Doamne putere să accept ceea ce nu poate fi schimbat, curaj să pot schimba ceea ce se poate schimba şi claritate să pot face diferenţa între ele.”

 23. “Ştiu c-o să sune ca din cărţile de self-help sau ca un extras dintr-o discuţie de coafor, dar pe bune că, de cele mai multe ori, depinde doar de noi dacă suntem sau nu fericiţi.”

  Imi pare rau ca te contrazic dar in ultima vreme depinde numai de Curtea Constitutionala daca suntem sau nu fericiti.

 24. jack spamtecatorul

  @cruela de vila: acum intr- o noua prezentare, si cu acceptul curtii constipationale!

 25. Eu sunt fericit. Păpică este, băuturică este, patul nu l-am făcut de dimineaţă, deci, dacă vreau, somnic este. Aaa, şi am şi tutunel. De-ăla bun.

 26. @M3bis: da’ nişte munculiţă nu bagi şi tu azi? 🙄

 27. De prost-gust nu este sa fii fericit, ci sa te afisezi cu asta!

 28. Serviciu? Nu este. Tu de ce crezi că-s fericit? Las’ că am munict destul luna asta. Adunate, aşa, vreo patru zile. E destul.

 29. De exemplu, pe mine M3bis m-a deprimat nespus pentru ca nu am apucat sa mananc nimic azi! Si mi-a adus Simona aminte ca mai am si niste munculita de bagat.

 30. cru: pe de alta parte, fericiti cei saraci cu duhu’ 🙂

 31. Si mie mi-a cam pierit zambetul cand am aflat cate zile pe luna munceste M3bis. 🙄 🙄

 32. Stai să vezi când intru în concediu. Atunci fericire….

 33. io cred ca cei mai fericiti sint trintorii…

 34. @relux
  pe cine faci tu trântor? Nu ştii vorba aia? Decât puţin şi prost, mai degrabă mult şi bine…

 35. depresia în sine e ok. dacă ar exista mai puţine femei urîte, nebune, bătrîne şi proaste, care şi ele sînt ok.
  http://en.wikipedia.org/wiki/Depression_(physiology)

 36. @Simona: chiar nu stiu de ce am vorbit serios… probabil din cauza ca am avut un mic cosmar azi-noapte sau pentru ca nu mai aveam apa plata, ca sa nu mai spun ca m-am trezit cu fata la (fata de) perna. si nici ieri nu mi-a fost prea bine, fataah!!

 37. Nu exista femei urate, nebune, batrane sau proaste ci numai barbati care nu au baut suficient. Deci depresia este provocata de lipsa de alcool. Putem afirma cu siguranta ca lipsa de alcool nu este OK!

 38. invidia, ca sursă a nefericirii şi depresiei (care sînt ok, toate)
  http://en.wikipedia.org/wiki/Penis_envy

 39. @nedormitul
  Bre, dă-ţi jos kiwi-ul ăla de pe ochi! Unde ai văzut tu femei urâte, nebune, bătrâne şi proaste? Eu zic că doar băutura e puţină…

 40. să-mi spună cineva, dacă ştie, cine este la cotroceni, ca să ştiu dacă sînt trendy sau, dimpotrivă, păşunist, kitsch, previzibil şi totalmente uncool. uncool este ok, apropo.

 41. andreeei, nedo a zis fiziologic, nu psihologic. fiziologic inseamna ca poti sa-i dai tuica pana crapa ca tot trista e.

 42. la cotroceni e viteazul frunte-lata. in rest nu ma bag, ca nu te cunosc.

 43. totul se reduce la sex

 44. ca sa l parafrazez pe stratan, sunt deprimat ca nu pot fi deprimat. am avut acu vreo cateva luni ghinionul sa nomeresc in compartiment(suceava-bucuresti) cu doua tate bolnave. ca erau bolnave am inteles si eu, dar ca faceau concurs din asta a inteles toata lume. pai una si a rupt un picor, ailata pe ambele, cealalta murea de ciuda ca nu a avut trei picioare, asa ca si a rupt o mana. amu cea cu piciorul avea probleme cu palmanul ca si barba su avusese dar o murit saracul de la coasa(se taiase in ea si fu ruginita). Ailalta colac pisti pupaza avusese doi soti (2 la 1 pt ea) ambii chinuiti de boli inca nedescoperite de medici, desi io catat multi. Cam asta e deprimarea romaneasca, lauda cat incape cu cat e mai nefericirt vecinul, cu atat mai nefericit este celalt vecin ca e mai nefericit vecinul . De la miorita ni se trage, adeca de la francezul ala care o interpretat o ca am fi noi niste nefericiti, bine ca au plecat de la campionat. Acu putem fi nefericiti ca francezii sunt mai nefericiti decat noi 😥

 45. Fiziologic vorbind, depresia masculinitatii (cea fiziologica) genereaza depresia ei, ori aici Delia are dreptate, poti sa ii dai tuica sa bea pana crapa ca tot trista o sa fie.

 46. jurnal de feeder? astia par si mai nefericiti.

 47. depresia, aia diagnosticata de nenea doctoru’, nu e gluma – am vazut-o mancand zilele unor oameni foarte misto. si pentru aia exista medicamente si terapie.

  malaise-ul existential care ne da la gioale zilnic nu vine nici el singur: e suficient sa faci greseala sa citesti ziarele/revistele sau sa te uiti la televizor. nu vorbi la telefon ca e cancerigen; nu manca rosii ca au nitriti; nu bea apa ca are clor; nu respira aer ca are plumb; statistica icsulica zice ca femeile nemaritate pana la 32 de ani au cu 54,13% mai putine sanse sa fie cerute in casatorie de un barbat care duce gunoiul; ultimul sondaj IRCTSTM (sa zicem) a aratat ca 99% dintre romani castiga mai putin, cheltuie mai mult si sunt mai bolnavi decat acum 10 ani etc. Nu-i asa esti olecutza deprimat cand citesti chestiile astea? Cand ati vazut ultimul jurnal de stiri care sa inceapa cu o veste buna???

  in rest, vorba lui nedo, totul e ok.

 48. iliescu a murit. asa ca pot sa ma culc linistita … ce feederu meu. el munceste si eu dorm la pranz. nedo, nu te indeparta de invidia de penis!

 49. @zana: ar trebui ca CNA-ul sa impuna ca o parte din jurnale sa fie cu stiri pozitive

 50. Fericirea suprema a romanului este sa isi impuna nefericirea sa asupra nefericirii celorlalti.

 51. nedo, aveai dreptate!

 52. ştiri pozitive: să arate toată ziua bărbaţi practicînd diverse jocuri în penişi

 53. @simona: gluma, gluma, da’ poate ca ar trebui 🙂
  chiar nu s-o intampla nimic bun in tara asta, pe planeta asta? ma ufla si rasul in ajunul sarbatorilor – de Paste sau de 1 Mai. stiti care e prima stire pe care o dau posturile de radio din Romania? ‘autoritatile au decis mobilizarea a 4523 de jandarmi si politisti comunitari care sa asigure ordinea publica, pe perioada, bla, bla, bla…’ yupeee!
  in diminetile in care mai uit la matinalul de la France2 , plec de-acasa serena si zambitoare. daca ma pune gaia sa scap desh’tu pe telecomanda la posturile noastre, imi vine sa ma bag la loc sub plapuma.

 54. Germania Anglia 4-1. Am vazut un popor fericit!
  P.S Lunea e cea mai nefericita zi, da azi e o exceptie!

 55. vecina, adica tu scrii despre fericire si apoi inviti oamenii la “munculita”?? cum vine asta? 😀

 56. penis envy la bărbaţii albi şi mai ales bătrîni.

 57. cică munca aduce bani, iar banii aduc fericire :mrgreen:, vecine

 58. Delia, ce anume-i neclar in comentul cu pricina?

 59. Simona, ne invartim in jurul cozii acum. Parca postulasem ca fericirea trebuie sa vina din interior, nu de la stirile de la televizor.
  Nu stiu cum sunt altii dar eu cand ma uit la cine a mai murit calcat de stiri la ora 5 ma bucur ca nu am fost eu. Apoi ma bucur si mai tare ca nu am fost eu cel violat de recidivistul comunal, ci nonagenara de langa primarie (mai mult, suspectez ca si ea se bucura din acelasi motiv).
  Sa mai stiti si ca genul asta de experiente te schimba complet, altfel privesti viata cand ai fost la un pas de moarte si abia ce ai scapat de un viol…parca lumea e mai roz. Simona, fii sincera, nu-i asa ca te-ai uitat la stirile de ora 5? 🙂

 60. zana, depresia adevarata, aia clinica, e intr-adeval nasoala rau. am vazut si eu cum se manifesta. de aia am zis ca e un cuvant care n-ar trebui folosit asa usor. in rest, cine are vreme sa citeasca si sa creada toate porcariile scrise in ziare sau debitate la tv? asa nu mai apuci sa te omoare nitritii, ca crapi singur de grija. oricum disparem toti in 2012, nu? crezi ca ma mai intereseaza dusu gunoiului? 🙂

 61. munca aduce bani altora, biznisu-i cool :mrgreen:

 62. si eu am renuntat sa mai caut rosia sub coada de nitriti 🙂

 63. iar cuvantul “depresie” s-a inflationat tocmai din cauza utilizarii excesive. depresia e o boala, de fapt, nu o stare de sictir, din cauza ca ti s-a dus firul de la ciorap

 64. gero, n-am zis ca e neclar. am zis ca e debatable. adica sunt cazuri si cazuri. cateodata o chestie care tie sau mie ni se pare absolut aiurea are o alta importanta pentru persoana care le spune. daca mie mi se confeseaza cineva nu ma apuc sa-l judec. il las sa vorbeasca. o sa-si dea singur seama ca e aiurea. de multe ori e cel mai sanatos.

 65. cruela de vila

  bineeeeeeeeeeeeeeeeeee
  ma faceti sa va zic si o definitzie super depresiva a fericirii!
  (nedo , nu e pt tine, indiferent in ce reincarnare te afli)
  Suma totală a nenorocirilor care încă nu ni s-au întâmplat se numeşte fericire.

 66. cruela de vila

  si mai luatzi una bestiala!
  :mrgreen:
  Citeam deunăzi că muzica lui Mozart ne face fericiţi. Cercetătorii au demonstrat că muzica lui modifică cel mai frecvent volumul de la tare la încet şi invers, cu o periodicitate de 30 de secunde – identic cu modelul fundamental al undelor creierului. Această muzică sincronizează perfect emisfera dreaptă a creierului cu emisfera stângă, ceea ce dă naştere la echilibru şi armonie între inimă şi raţiune. Subiecţii au identificat starea de bine pe care o resimţeau cu fericirea.
  Iată, nimic legat de nenorocirile sau norocirile care ni se întâmplă, un simplu proces neurobiologic

 67. corect! io ma asteptam sa-i zici bancu ala cu fetita si cu baietelu. ala cu uite ce am eu si tu nu ai. si cu raspunsu: o zis mama ca daca sunt desteapta o sa am cate din alea vreau cand cresc mai mare.
  evident, era vorba despre sosete. cruela e maestra in sosete, daca n-ati stiut! 😛

 68. cruela de vila

  nedo cred ca si coelho era tot p-acilea cu numaratoare! 😉
  asa ca stiam de muuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuult!

 69. nitriţi pentru ţară o dragoste mare

 70. nedo, cred ca e momentul sa-ti cumperi un porc si sa stai serios cu el de vorba

 71. cruela de vila

  neamtzule: pregateste-te sa luatzi bataie de la ghana!
  atunci sa vezi ce nasol o sa fie lunea!
  :mrgreen:
  NOI SA FIM FERICITZI!

 72. Daca nu il asculti pe cel care iti impartaseste nenoricirea lui esti nepasator.
  Daca il asculti pe cel care iti impartaseste nenoricirea sa dar nu o traiesti la randul tau, esti insensibil.
  Daca il asculti pe cel care iti impartaseste nenoricirea sa dar de fapt de gandesti la a ta, esti egoist.
  Daca il asculti pe cel care iti impartaseste nenorocirea sa si empatizezi cu el, esti si tu un deprimat numai ca nu iti dai inca seama.

 73. cruela de vila

  andrei; si ma sculasem asa de fericita!
  😉
  noroc ca ai venit tu sa pui ordine in lucruri!
  :mrgreen:
  ma duc sa dau drumu la televizor!
  ce program depresiv imi recomndatzi?
  ca vrea sa fiu empatica si sensibila!
  😳

 74. Oh yeah, let the emo kidz die!

  Deci mai nou avem si babe emo 😐

 75. @Delia: face rau conversatiei marturisirea aceastui amalgam de nemultumiri. ma refer strict la cazurile persoanelor ce au mintea setata pe a-si manifesta nemultumirile intr-o proportie mai mare decat aspectele favorabile chiar daca cele rele nu o afecteaza intr-o proportie mai mare de 50%. poate ca “jalbele” astea ar fi bine sa fie spuse in fata psihiatrului, or eu, unul, nu-s nici macar psiholog.

 76. Cruela, incearca finala campionatului mondial de fotbal de anul asta, Romania – Brazilia. :mrgreen:

 77. cruela de vila

  neamtzule; am uitat sa te-ntreb: tzigania cand sa califica la mondiale?
  :mrgreen:
  sa ne bucuram si noi?
  :mrgreen:

 78. o să îmi cumpăr un porc dar aş prefera să i-o trag. e porcul meu, nu vă uitaţi aşa, e ok.

 79. da, gero, ai dreptate. dar tot ramane debatable. pe chestia asta se poate discuta la nesfarsit. vrei sa-mi faci o favoare ca sa nu ma loveasca depresia? uita @-u ala. make my day 🙂

 80. nedo, porcu ala o sa continue sa ranjeasca inca 17 minute… o sa-ti vina sa-l tai. nu mai bine discutati inainte ca de la barbat la porc?

 81. procul trebuie bătută fără motiv, ştie el mai bine de ce.

 82. Ma aflu intr-o stare confuza : desi ar trebui sa fiu puternic depresiv, imi vine sa rad ca prostu’! Ieri, am participat la un concurs international pe echipe : trei romani, trei americani si trei nemti trebuiau, intr-o camera perfect etansa, sa realizeze ceva unic cu trei bile mari de metal! Dupa una ora, comisia a deschis usa camerei americanilor : acestia realizasera un dispozitiv care ciocnea bilele intre ele reproducand un hit de-a lu’ Lady Gaga! Aplauze! Totusi, nu americanii au castigat pentru ca nemtii, mai practici, realizasera cu cele trei bile un calculator de ultima generatie! Aplauze! Victoria, cum va asteptati, a revenit,pentru ingeniozitate, romanilor! Intr-un mod cu totul inexplicabil, camera fiind ermetic inchisa, cele trei bile disparusera! La nedumerirea fireasca a comisiei, Costica le-a explicat : Frate, noi am vrut sa facem ceva extraordinar dar, pana sa ne dezmeticim, una se stricase si am aruncat-o, a doua s-a pierdut si a treia a disparut!
  In plus, sunt socat ca un o asemenea recunoastere publica a ingeniozitatii poporului roman nu a fost analizata nici la Dan Diaconescu Direct si, si aici e marea surpriza, nici la emisiunea lu’ Ursu! Pai, sa nu-ti vina sa plangi?

 83. oreste saunueste

  Știți cum puteți afla care pinguin e mascul?

 84. Il intrebam pe Ursu!

 85. oreste saunueste

  Bancul cu Obama, Putin și Băse..?.. nu-l știți? 😈

 86. -De ce dau manelistii din fund si rockerii din cap?
  -Fiecare scutura ce are…

 87. oreste saunueste

  Intră Obama în camera cu piguini, iese după trei ore:”Nu știu!”
  Intră Putin iese după trei zile:”Nu știu!”
  Intră și Băse. Iese după trei minute cu pinguinul în mână:”Ăsta-i masculul!”
  ”Cum ai aflat domnule?”
  ”Păi am intrat și am zis:SĂ TRĂIȚI BINE!”
  ”Și?”
  ”Ăsta a răspuns: MĂ …@#$%^&^ LA @#$Ă!”

 88. Io eram fericit pina am aflat ca Simona isi permitea sa faca ciorba la 12 ziua in amiza mare. Am vrut sa-mi dau demisia si sa ma duc sa fac o oala de ciorba chiar in secunda in care am citit dar m-a oprit nevasta-mea. M-a aburit ca nu ciorba face pe om ci invers, m-a luat pe partea sentimentala, m-a aburit ce sa mai.

 89. Eu zic că fericirea e, totuşi, mainstream la momentul actual…

 90. Eu zic sa fii fericit ca nu a trebuit sa mananci ciorba pe care a facut-o Simona.

 91. Am doi vecini;unul e putred de bogat,are vreo 3 case,plus terenuri,masini faine,etc .,celalalt sta cu chirie,4 copii,etc.ghiciti care e mai tot timpul cu zambetul pe buze cand da buna-ziua! 😆

 92. @dana:
  ala care sta in chirie pt ca e amantul nevastei celui bogat si f ocupat evident – e clasica

 93. Georgiana, misto bancu’ ! Pardon, nu e misto, e ok. Mi-a trecut depresia dupa ce l-am citit 🙂

 94. fallenrr, ma bucur ca esti ok 🙂

 95. Plângeam când îi vedeam împreună….plângeam când îi vedeam ţinându-se de mână…..

  😆 😆 😆 😆

 96. […] acum două zile, despre fericire, chestia aia despre care cântă Angela Similea, ca să aibă lumea la ce strâmba din nas. Sau aia […]

 97. Este de-a dreptul dureros să amesteci merele cu perele. Adică optica tînără cu aceea de după juneţe. Mi-aduc aminte de o butadă: părerea celuilalt, din altă generaţie, este precum un sunet de butoi gol. Teoretic un înţelegi nimic.
  Îmi recunosc lacuna asta, ca unul trecut de 50 de ani.
  Dar tot îmi dau cu părerea!

  Cred că fericirea e chestia aia care vine după tine, după ce nu mai alergi după… fericire. Aia am eu impresia că e fericire şi ferească sfîntul să te apuci să o cauţi, ă doreşti a o prinde şi ţine măcar un pic lîngă tine. Fericirea e o chestie independentă, aş spunea spune (na, poetul!) e o femeie al naibii de independentă pentru un bărbat oarecare. Vine cînd vrea, îl fericeşte regeşte, apoi dispare… Nu ştiu care ste echivalentul masculin, dar probabil, Simona, că îl vei mirosi iute!

  Teodor Mazilu mai vroebşte interesant despre fericire…
  Dar mi-a plăcut şi un material peste care am dat recent… Da, este… recenzia şi nu cartea, dar tot pomenesc de ea!
  http://www.121.ro/content/article_print.php3?article_id=7305&page_nr=2

  Păi, Simona… Altminteri dă-i înainte!

  PS
  Am uitat să-ţi spun că eşti dulce foc în poza “de antet”…

 98. […] nu terminarăm bine de vorbit despre fericire, că a şi apărut un personaj care arată că, pe lume, există mult mai multă fericire decât […]

 99. […] trecute, Simona scria despre fericire.  Mai precis, despre nefericirea auto-indusa, inutila si distructiva.  Comentam, atunci, ca e […]

 100. Suna interesant si la moda sa spui sunt depresiv. Depresia e un lucru grav, e o boala, te tratezi si ajungi sa fi functional numai cu Xanax, Frontin si alte pilule. Nu doresc la nimeni. Aruncam cu vorbe ca e usor. E cum ai spune ca ai cancer numai la o durere amarita de mate ca sa te dai mare.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Acest site foloseste serviciul Gravatar pentru afișarea pozei de profil a comentatorilor. Pentru setarea unui avatar, accesați acest link.

Question Razz Sad Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek Confused Cool LOL Mad Twisted Rolleyes Wink Idea Arrow Neutral Cry Mr. Green