Femeile vin de pe Venus, bărbaţii de la băut Femeile vin de pe Venus, bărbaţii de la băut

Chestia aia despre care cântă Angela Similea

Vorbeam, acum două zile, despre fericire, chestia aia despre care cântă Angela Similea, ca să aibă lumea la ce strâmba din nas. Sau aia despre care nu se prea vorbeşte, pentru că e foarte greu să o faci fără să pici în leşin. Sau aia pe care oamenii, de multe ori, o evită, preferând să aşeze în locul ei nemulţumiri, neîmpliniri sau frustrări. Am vorbit de ea şi n-am apucat să vă zic ce îmi face mie viaţa frumoasă, în ideea de a vă face şi vouă poftă să vă gândiţi la lucrurile bune din jurul vostru. De mult vreau să fac asta, mai ales că v-am rămas datoare de astă iarnă, când am scris despre lucrurile care nu-mi plac sau mă enervează. Să vă zic? Să nu vă zic? Hai să vă zic. Pe mine mă fac fericită lucrurile, întâmplările şi persoanele de pe următoarea listă. Şi multe altele care vor rămâne pe-afară.

Soţul meu, prietenii mei, sora, mama şi bunicii mei, cărţile care m-au marcat, dimineţile însorite în care vin de la sală spre birou, am multă energie şi simt că mă aşteaptă o zi bună şi veselă, serile la terasă cu prietenii, râsul, autoironia, maimuţăreala şi jocul, scrisul, mai ales atunci când se leagă şi iese un text mişto, rochia preferată şi pantofii preferaţi, să conduc singură, cu muzică, pe şosele pustii, să fac plăcintă cu mere, să nu-mi iasă, să m-apuce plânsul de nervi şi să mă ia el în braţe să mă liniştească, după care să facem mişto de cât de varză sunt la gătit, să gătesc ceva şi să-mi iasă şi să văd cum se bat turcii la gura lui, să-i fac ceai cu multă miere şi lâmâie şi pâine prăjită cu unt, când e răcit, să spăl rufele şi el să le întindă, să mergem pe jos 12 ore pe zi, într-un oraş străin, până ni se umflă picioarele şi ne dor, să fie sâmbătă şi să dorm până la 13, să fie duminică şi să dorm până la 13, să fie luni şi să dorm până la 13 (asta a fost glumă), să rup pâinea proaspătă la masă, în loc s-o tai cu cuţitul, să primesc cadouri şi să mi se facă surprize, să fac cadouri, să mă împac repede, în caz că m-am certat cu cineva, să am puterea să elimin din viaţa mea pentru totdeauna oameni cărora le-am permis în prealabil să greşească fără număr, să-mi cer scuze şi să-mi fie acceptate, să mă pun în papucii celuilalt ca să-mi fie mai uşor să-l iert, să mă joc ore-n şir cu cel mai frumos copil din lume, fetiţa de 6 luni a unor prieteni, să mă chiţăi doar cu prietenele mele, la o bârfă organizată, să decretăm tot noi, fetele, “ultima bere”, la o întâlnire mixtă, iar băieţii să mai comande un rând, în timp ce noi nu suntem atente, să ne băgăm şi noi la un poker, doar ca să le distrugem lor jocul, iar ei să n-aibă încotro şi să accepte, să fac gulaş sau supă de ceapă, pentru prima dată, şi să-mi reuşească, să mă tund la Radu Şerban, stăpânul părului meu de ani de zile, să bat străzile cu magazine, într-o zi în care am chef de shopping, să mă facă “proastă” cel mai bun prieten, să mă probez cu hainele din şifonier, să le arunc pe toate în pat şi să m-apuce disperarea când tre’ să le pun la loc, să descopăr, în acelaşi dulap, haine de care uitasem şi care îmi plac, să mă cert cu el să nu-şi mai cumpere numai tricouri şi cămăşi verzi, să adorm la televizor, să mă certe că nu mă concentrez când vorbeşte cu mine, să se ducă la piaţă şi să se întoarcă, pe lângă altele, şi cu flori, să port tenişi, să dorm în tren, să stau în casă, la adăpost, în miros de beţişoare pafumate, când afară plouă tare-tare, să mănânc mere coapte cu scorţişoasă, iarna, când e zăpadă pe pervaz.

Acuma ziceţi şi voi!

59 comentarii

  1. .. si sa castige Ghana campionatul mondial. :))

  2. “Personajul principal din basm a fost alb la inceput, dar s-a facut negru de suparare, ca l-a prins Spanu si l-a bagat intr-o fantana de unde a iesit decat ametit si rob.”
    “Prietenii lui Harapi Albi erau inalti de ajungeau pana la soare si luna, iar apoi se faceau la loc mai mici si vorbeau cu tovarasul lor care statea la sol.”

    Generatia Google, BAC 2010

  3. ah, Simona, m-ai facut sa recunosc ca da, sunt fericita…..pentru acele lucruri despre care scrii atat de frumos tu, adaptate la persoana I, si multe altele pe care le uitam prea repede:))

  4. sa vad cupluri de batrani care merg pe strada tinandu-se de mana, sa fac prajituri, sa ma imbrac elegant la fusta cand am o sedinta(am observat eu ca ajuta la persuasiune), sa stau la soare si sa aud valurile, sa vad cum infloresc plantele din apartament, sa ma dau cu oja rosie la picioare ca imi tremura mana prea tare sa ma dau la maini

  5. […] This post was mentioned on Twitter by diana tuvene, simonatache. simonatache said: Chestia aia despre care canta Angela Similea http://bit.ly/9tBVjB […]

  6. oameni normali

  7. Este de-a dreptul dureros să amesteci merele cu perele. Adică optica tînără cu aceea de după juneţe. Mi-aduc aminte de o butadă: părerea celuilalt, din altă generaţie, este precum un sunet de butoi gol. Teoretic un înţelegi nimic.
    Îmi recunosc lacuna asta, ca unul trecut de 50 de ani.
    Dar tot îmi dau cu părerea!

    Cred că fericirea e chestia aia care vine după tine, după ce nu mai alergi după… fericire. Aia am eu impresia că e fericire şi ferească Sfîntul să te apuci să o cauţi, să doreşti a o prinde şi ţine măcar un pic lîngă tine.
    Fericirea e o chestie independentă, aş putea spune (na, poetul ratat din mine!) e o femeie al naibii de independentă pentru un bărbat oarecare. Vine cînd vrea, îl fericeşte regeşte, apoi dispare… Nu ştiu care este echivalentul masculin, dar probabil, Simona, îl vei mirosi iute!…

    Teodor Mazilu mai vorbeşte interesant despre fericire…
    Dar mi-a plăcut şi un material peste care am dat recent… Da, este… recenzia şi nu cartea, dar tot pomenesc de ea!
    http://www.121.ro/content/article_print.php3?article_id=7305&page_nr=2

    Păi, Simona… altminteri dă-i înainte!

    PS
    Am uitat să-ţi spun că eşti dulce foc în poza “de antet”…

  8. Oa, la multe zic si eu la fel. Da’ cind ai zis de certatul pe tema camasi si tricouri verzi, am stiut … it. Il voi face pe sotul meu sa citeasca si el aici, sa inteleaga de ce ma tot hlizesc cind intru pe la tine.
    In plus, eu mai zic si de pisica mea. Pe care o cheama Miţa si care vorbeste toata ziua.

  9. Pa mine numa munca ma face fericit!

  10. @neamtu: munca si punctualitatea :mrgreen:

  11. … sa intru la Simona pe blog si să mă stric de râs sau de plâns, după caz. La textul de azi un ochi mi-a plâns şi celălalt mi-a râs! Frumos tare!

  12. @georgiana: singurul text la care mi-a zis multa lume ca s-a umflat de plans e ala cu bunicii: https://www.simonatache.ro/2009/12/15/poveste-despre-bunici/

  13. Simona, aaaa, da! il stiu! eu am bocit rău şi la ăla despre mamă..i l-am trimis si maică-mii pe mail, îţi dai seama bocete şi la ea… 🙂

  14. Cre’ ca tu esti nascuta vara, altfel nu-mi explic valurile astea de fericire, nici curajul de a scrie despre ele.

    Aber… parafrazindu-l pe Aquinatul, in mod barbar si ingineresc, desigur, atita timp cit toate care sint este posibil sa nu fi fost la un moment dat, este posibil sa nici nu mai existe la un alt moment dat.

    Greseala ta este “E2 – E4” (vorba unui sahist): “Sotul meu, prietenii mei…”. Nu e bine. Persoanele, lucrurile (substantivele) care ma fac fericit(a) sint: “Eu, sotul meu,…”. Altminteri, stii ce se intimpla? Daca dispare un singur “astru” (unul! si nici macar cel mai important) din Constelatia Fericirii Tale se alege praful stelar. Sa zicem ca nu mai poti scrie, nu mai ai hirtie sau ti s-a rupt mina de la creion.
    Nu ma intelege gresit, nu vreau sa arunc cu rahat sa sa fiu cinic. Zic numai sa muti un pic centrul de greutate.

  15. deci aia cu spalatul rufelor e un mare eufemism.

  16. eu ma simt bine cand citesc carti de lodge, ascult tom waits sau ma uit la filme cu/de woody allen. fericire cred ca e cam mult spus

  17. adica tu doar invarti niste butoane la masina de spalat,nu te duci cu ele la rau,unde-i apa mai lesioasa

  18. @bamdf: uneori, rar, mai spal si de mana cate ceva mai fragil. da’ tu stii cat efort intelectual tre’ sa faci ca sa sortezi rufele alea, inainte sa le bagi in masina?

  19. da,intr_adevar,cred ca e f greu sa separi hainele tale negre de alea verzi ale lu barba’tu

  20. nu m-a banat

  21. total fara sens si offtopic.. de data asta nu ma pot abtine de la a zice ca badmf e comentatorul meu preferat de pe acest blog!

  22. @Laura Radu: puteai sa zici si tu, la un post unde sa nu vada, ca asa o sa i se urce la cap 😆 😆

  23. “să conduc singură, cu muzică, pe şosele pustii…” 😆 😆

  24. @Lixuca: singură, adică fără poliţie în spatele meu :mrgreen:

  25. badmf sigur nu e daltonist…

  26. @Simona Tache
    nu-i nimic daca i se urca, numa sa nu se deoache

  27. Merge! Testam si pornache, ca sa fiu chiar fericit

  28. pt guvern,cum sa ne faca fericiti:

  29. deci vroiam sa zic ceva foarte profund si inteligent da m-am apucat sa ma rad cu tipu de la xerox si am uitat ce.

  30. sa le luam pe rand: mersul prin parc, am o slabiciune pentru parcul Copou :razz:, plimbarile nocturne, pe la 11-12 noaptea, prin centrul Iasului,
    mersul cu bicicleta prin oras, sa-mi propun o ora de mers si sa ajung pe strazi pe unde nu am mai ajuns niciodata si sa ma intorc acasa dupa vreo trei ore,
    magiunul de prune al mamii, dulceata de gutui de la mamaie, sa joc sah cu taica-miu, leneveala de duminica si sa pun tara la cale cu maica-mea,
    sa ma sui in tren cu prietenii si sa ne alegem din mers o destinatie si apoi sa luam la pas orasul respectiv atat cat se poate intr-o zi.
    ma mai gandesc si revin 😀

  31. eu sunt fericita pentru ca ma pot face fericita multe chestii marunte. multe din cele pe care le-ai zis tu si multe altele. ca sunt esentialmente optimista. ca nu ma pot supara si pentru ca imi trece foarte repede orice enervare pentru ca si eu incerc intotdeauna sa ma pun si in papucii celuilalt. ca nu mi-e jena sa cer ajutor sau sa-mi cer scuze daca gresesc. da daca tu esti fericita ca ai puterea să elimini pentru totdeauna din viata ta oameni carora le-ai permis si inteles nenumarate greseli, tre sa recunosc ca esti mai tare decat mine. eu sunt eventual multumita ca am reusit sa trag linie si fericita ca senzatia aia de rahat o sa treaca cu timpul.

  32. anna gavalda – o iubeam. un pic adaptat, e drept…. 😛

  33. azi sunt fericita ca au ajuns in sfarsit berile :mrgreen:

  34. ce bine-i sa pleci de la job…o reala fericire sa scapi teafar

  35. Sunt fericita ca pot sa va citesc – pe Simona si comentatorii de aici- in fiecare zi de la munca si sa rad in hohote si sa nu trebuiasca sa explic de ce ma rad, gen 🙂 Mi se face rau cand vad noutati lingvistice de asemenea maniera…dar vreau mai multe. asa ca Simona mai spune cateva 🙂

  36. Adina: intr-adevar, plimbarile cu bicicleta prin orasele din Romania imbina destinderea cu adrenalina. Primariile iti pun la dispozitie gratis antrenori de ciclism: stii tu, indivizii aia mici si blanosi care alearga dupa bicicleta incurajindu-te constant sa pedalezi mai repede. Poti incerca si o plimbare nocturna, pe la 11-12 prin Pacuret sau Bularga. Alea-s cu adevarat cartiere frumoase!

  37. S. vrei sa te certi cu mine si apoi sa ne impacam? Asta pentru ca vreau sa te vad fericita. Incep eu: esti varza la gatit atunci cind faci placinta cu mere si nu-ti iese. Acum zi tu!

  38. Catalin: pentru fericirea noastra, sa speram ca intr-un viitor nu foarte indepartat blanosii vor alerga doar dupa frisbee sau dupa bicicleta stapanului 😀

    acuma, ce m-ar face cu adevarat fericita, ar fi sa-mi afund picioarele in nisip la malul marii, poate sa fie si un lac mai mare nu neaparat marea cea mare 😛

  39. Mie imi place sa fie vara, oricum ar fi orașul, satul, continentul.
    Si-mi mai place sa chiulesc. Cred ca astea doua merg tare bine împreuna.
    Îmi mai place sa scap de lunile noiembrie, februarie, martie și de amintirea lor de peste an.

    Marinake

  40. Nu canta Corina Chiriac cu fericirea ? Casa cu plopi, Str. Speranței la parter. O mai astept si mai sper.

  41. Viata , cu toate greutatile ei este foarte frumoasa si cea mai mare fericire este CA NE-A DAT CINEVA VIATA si ca am venit pe Pamant . Cred ca aici suntem fericiti diferit, in perioade DIFERITE de viata:cand suntem copii suntem fericiti intrun fel .. cand suntem adolesceniti sau tineri suntem fericiti >>>CA SIMONA , iar cand suntem la pensie ne bicuram de orice zi pe care o mai traim si vrem sa fim sanatosi.Cred ca aici , pe pamant suntem fericiti cu TRUPUL , iar DINCOLO , vom fi fericiti cu ..SUFLETUL. SI ASTA ESTE CEVA FOARTE FRUMOS !
    VA DORESC FERICIRE LA TOTI !

  42. ADINA, am ghicit , esti din IASI !

  43. E mare lucru sa fii om. Are Angela Similea un cantec. Gen. 😉

  44. @Delia: 1. ma bucur enoooorm ca a ajuns, in sfarsit, berea!
    2. mi-a iesit cu greu schema aia care inca nu-ti iese tie, mai exerseaza 😆

  45. eu totusi nu-mi aduc aminte de cantecul asta
    dac-ar baga careva un link ceva, as fi tare fericita 😀

  46. sau era cumva omleta din oua de broasca testoasa ? mi se facea o foame de fiecare data cand il auzeam… 😆 😆 😆

  47. azi mi s-a urcat o buburuza pe mana – am fost extrem de fericita cateva secunde cu buburuza aia pe mana, ce bine ca exista buburuze ! si cafea dimineata! si locuri in care nu ai semnal pe nici un fel de telefon (Comandau- Covasna, dar sa nu mai spuneti la nimeni)

  48. auzi, da’ comentariul ăla de ce l-ai şters? aveam şi eu o bucurie

  49. Uf…si mie imi plac plimbarile prin Copou si prin Gradina Botanica…sunt foarte relaxante…pacat ca nu mai am atat de mult timp liber
    imi place sa manac noapte tarziu inghetata dupa o tura cu bicicleta prin oras
    sa ma plimb prin ploai
    sa citesc si sa recitesc
    imi place marea la sfarsit de august
    imi plac merele dulci din gradina din spatele casei noastre de la tara
    sa fac dulceata de trandafiri
    sa cupar flori si sa le daruiesc
    ….
    nu vreau sa fiu prea sentimentala dar dupa ce am citit articlolul asta am ramas cu un sentiment atat de placut incat imi vine sa imbratisez pe toata lumea

    🙂

  50. băi, că a cam dispărut lumea de pe-aici, uite o chestie care m-ar face fericit: să am power să o elimin din viaţa mea pe tembela care mi-a pierdut ieri autorizaţia, că i-am permis în prealabil să-mi greşească… mă rog, nu fără număr, doar cu faza asta.
    sau pe dobitocul de taximetrist care era să mă calce acum vreo trei zile pe trecerea de pietoni. ştiu, şi el mi-a greşit o singură o dată, dar m-ar face fericit să am powerul ăsta, deşi că premisele nu-s deloc bune – nu am reţinut numărul maşinii. ştiu sigur că era un logan. dar m-ar face fericit să am powerul ăsta.
    ce m-ar mai face fericit? a! mi-am adus aminte de unu’ care îmi greşeşte de multe ori: ăla care pune muzică în fiecare noapte, pe la 3, cînd eu nedorm… aşa… pe cine aş fi fericit să mai elimin din viaţa mea?… mîţul ăsta purecos, venit de nicăieri, care mi s-a suit în braţe şi nu mai scap de el…
    acum tre’ să mă gîndesc la formula fericirii: un raket ucrainean, o bombă, verde de paris, albastru de voroneţ… văd eu… în sfîrşit, pentru ca fericirea să fie desăvîrşită, după ce-i elimin, să mă pun în papucii lor. sper să nu iau vreo ciupercă sau pureci.

  51. Si sa nu uit toate chestiile asa de fain enumerate mai sus! 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Acest site foloseste serviciul Gravatar pentru afișarea pozei de profil a comentatorilor. Pentru setarea unui avatar, accesați acest link.

Question Razz Sad Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek Confused Cool LOL Mad Twisted Rolleyes Wink Idea Arrow Neutral Cry Mr. Green

bijuterii argint bijuterii argint