Femeile vin de pe Venus, bărbaţii de la băut Femeile vin de pe Venus, bărbaţii de la băut

La plimbare, cu aspiratorul de gagici

Sau un text publicat, toamna trecută, în revista Top Gear.

LA PLIMBARE, CU ASPIRATORUL DE GAGICI

Sunt Simona Tache și, pentru că sunt singura femeie din România care recunoaște că șofează prost, cei de la Top Gear m-au ales să testez pentru dumneavoastră mașini. Așadar, după ce luna trecută am încercat un cochețel Fiat 500, vi-l prezint, doamnelor și domnilor, pe sportivul Audi TT.


13 octombrie

Ora 18.30 – Din cauza unei încurcături, nu mai ajung să iau personal mașina de la redacția Top Gear. Mi-o aduce Bogdan la mine acasă, în Berceni. Căutăm un loc unde să o parcheze. O parchează. E prea departe de trotuar, iar mașina, deși scurtă, e destul de grăsuță, așa că-l rog s-o mai parcheze o dată, ca să nu rămână, Doamne ferește, fără oglinzi. Acum e prea aproape de trotuar. Atinge cu roata din spate-stânga și mi-e teamă că, mâine, când o să plec cu ea, o să fac pană. Se va lipi roata de bordură, n-o s-o mai pot extrage de acolo și o să se spargă. Am mai pățit-o. La parcare am pățit-o, nu la plecare, dar nu contează, mie tot mi-e frică, așa că Bogdan, după ce încearcă în zadar să mă convingă că n-are cum să se întâmple nenorocirea, cedează miorlăiturilor mele și parchează a treia oară. Mă urc în mașină să-mi arate butoanele. Multe mai sunt! Cred că ar trebui să se inventeze, special pentru femei, mașina cu 2 butoane. Hai, 3, maximum-maximorum 4, pentru doamnele cu două-trei facultăți sau… doar o facultate, master și doctorat! Rețin, din avalanșa de explicații, că există un buton care ridică eleronul. Care eleron se ridică la viteze foarte mari, fiindcă oferă mașinii ceva în plus. Stabilitate… sau… o formă mai aerodinamică, n-am înțeles exact. Îmi ridic și eu scaunul până la loc comanda, apoi, timp de 10 minute, îmi aranjez oglinzile. La sfârșit, apăs puțin accelerația, ca să văd… în ce m-am băgat. Dumnezeule, cum a țâșnit! Dacă mai apăsam un pic, mă trezeam din Berceni, direct pe Arcul de Triumf! Intru în panică. Mă vait. Mă jelesc. “Cum o să merg eu, mâine, singură, cu mașina asta? Cum o să strunesc eu 170 cai? Mi-e frică!”. Bogdan se uită la mine cu milă și înțelegere. “Uite ce e – îmi zice, într-un final –, obligația ta e săăă… să n-o lovești intenționat!“. “A, da?”. “Da!”. Parcă mi-a mai venit un pic inima la loc, dar tot frică mi-e. Din punct de vedere editorial, n-ar fi deloc rău s-o lovesc, aș avea ce scrie. Plus că m-aș afirma de-adevăratelea. Păi, cine, dintre  personajele care au testat mașini pentru revista Top Gear, a mai adus înpoi bușit exemplarul de test? Nimeni, nu? Din punct de vedere “marketing și vânzări”, ar fi însă o idee proastă. Deci mai bine fac tot posibilul să n-o lovesc. Gata! Curaj! O să fie bine! Păi, ce, m-au făcut pe mine 170 de cai?

14 octombrie

Ora 6,30 – Plec la (fostul) serviciu. După ce am blocat tot traficul, încercând să mă obișnuiesc cu pedalele, adică după ce mi-a murit motorul de două ori și am zăpăcit toate mașinile care treceau pe lângă mine cu semnale contradictorii. Ba avarii (“Aveți răbdare cu mine, nu vă enervați, vă rog, mersi mult!”), ba semnal stânga (“Gata, plec!”), ba semnal dreapta (“Nu mai plec, adică știu că pare că tocmai am plecat, dar o să mă mai opresc un pic!”). Două minute după ce chiar m-am pornit, încep să mă simt mai bine. Ba chiar îmi fac curaj să intru pe linia de tramvai, ca să depășesc un autobuz care merge cu 2 km/oră. Acum mai mulți ani, când am executat pentru prima dată schema asta, în același loc de pe Șoseaua Olteniței, doar că neavând ca subiect un autobuz, ci un microbuz, mi-am încheiat “depășirea”, cu botul mașinii înfipt în refugiul de tramvai. Am dus-o la service cu platforma, fiindcă n-a mai știut, după impact, să facă viraje la stânga. Dădeai total stânga de volan, dar roțile rămâneau drepte. Acum nu se mai întâmplă așa, semn că am evoluat considerabil. Salut refugiul din mers, cu inima tresăltând de mândrie. Puțin mai târziu, când sunt prima la semafor pe banda I și îmi doresc să fi fost mai deșteaptă și să fi ales banda a III-a, aflu ce înseamnă să ai o mașină de 170 de cai sub fund. Odată apărut verdele, nici n-au apucat ceilalți șoferi să bage-n viteză, că eu am ajuns acolo unde voiam să fiu. Încă două-trei manevre de genul ăsta și încep să-nțeleg de ce înnebunesc oamenii care au mașini puternice și se suie cu ele în pom. Noroc că n-o s-o țin decât două zile, după care mă întorc la cei 70 de căluți ai Renault-ului meu, altfel, poate aș lua-o și eu razna.

Ora 10.00 – Plec de la (fostul) serviciu. În dreapta, un (fost) coleg, Matei. Care Matei, în timp ce ne grăbim s-ajungem la Universitate, vede un buton… “Ce-i ăsta?”, zice. “E de la eleron. Dacă apeși pe el, se ridică”. “Păi, hai să apăsăm”. “Nu apăsăm acum, că suntem în viteză și e balamuc în trafic, n-avem timp de experimente!”. “Hai, mă, Simona, apăsăm, se ridică și după aia apăsăm din nou și coboară și gata… Nu are ce să se întâmple”. “Hai, mă, Matei, te rog eu, nu!”. Într-un final, mă convinge. Îl las să apese. Văd în oglinda centrală că s-a ridicat, în spate, o aripioară. “Aaa… Păi, ăsta e eleronul? Eu eram convinsă că, dacă apeși butonul ăla, se ridică tot tavanul”. Dacă nu s-ar fi încăpățânat Matei, nu l-aș fi atins niciodată, deci n-aș fi aflat niciodată cum arată un eleron.

Ora 17.00 – Am avut niște întâlniri, am mai făcut niște drumuri și m-am mai dat puțin în spectacol, blocând tot traficul, în timp ce parcam grațios aspiratorul meu alb de gagici (e o mașină bărbătească, totuși, nu?) într-o stație de autobuz. Sper că nu vă imaginați, Doamne ferește, că a fost vorba de vreo parcare laterală. Nici nu am încercat așa ceva. De-abia mai reușesc, o dată la doi ani, să parchez lateral mașina mea personală, pe care-o cunosc și ale cărei dimensiuni sunt capabilă, uneori, să le intuiesc. Cu Audi, m-am urcat direct pe trotuar, în stația de autobuz. Era singurul loc liber, pe o rază de 2 km pătrați, ploua, și întârziasem deja un sfert de oră la o întâlnire. Acum merg spre casă. La un semafor, îmi dau seama iar că sunt încadrată greșit. Vreau să fac dreapta, dar sunt pe banda a III-a. Dau semnal și-i întreb din priviri pe colegii de trafic dacă mă lasă. Mă lasă mai prompt decât m-a lăsat cineva vreodată. Toți. Le e frică, e clar. Când vezi pe cineva c-o mașină ca asta, îți dai seama că, vrei-nu vrei să-l lași, el tot acolo unde are chef va ajunge, eventual în detrimentul ritmului tău cardiac. Așa că e mai bine să-l lași. De unde să știi că șoferul nu e prea capabil să-ți pună inima și nervii la-ncercare?

Ora 17,30 – Mă apropii de domiciliu. Mulțumită de cum a decurs întâlnirea cu Audi TT, merg cu 30 km/oră, în spatele unei Dacii vechi, cu număr de de Teleorman. Apoi, cu 20 la oră, în spatele unui troleibuz.

15 octombrie

ora 11,00 – Sunt cu fotograful de la Top Gear. Eu pozez, el e în spatele camerei foto. Dau cu spatele ca să ies din parcare. Aud un strigăt panicat: “Staaaai!”. Frânez nedumerită, apoi mă uit în spate, ca să aflu de unde venea pericolul. Nimic grav. Era doar un stâlp.

Simona TACHE, Top Gear, noiembrie 2009

159 comentarii

 1. Oau! Pai nu era normal sa apeleze la un barbat sa testeze … aspiratoul de femei ?

 2. Scuze, totusi vazu-si stenogramele, iti dai seama cat l-am iubit pe D. Bucsu si ce cacanar a ajuns (interceptari de mail, etc)?

  Of, Off mai Siomna pentru cine mai lucrezi si tu!

  Ps. Tot respectul meu din lume pentru tine (sper din tot sufletul sa nu apari si tu printr-o stenograma, ceva gen “bucsu”, cu b mic, caci altfel nu merita).

 3. am impresia ca ai uitat pe dinafara cateva detalii. cati calatori zici c-au ramas lipiti de trotuar cu ocazia parcarii in statia de autobuz?

 4. simono, mama, ce viteza! s-au involburat pixelii pe langa tine, nici nu se mai vede bine fundalu’! titlul ar fi trebuit sa sune: ‘Simona Tahe si-a fluturat Audi-ul prin fata cititorilor’ 🙂

 5. Intrebarile mele sunt doar citeva: 1. Cite gagici si citi gagii ti-au aratat degetul mijlociu ridicat ? 2. Cite gagici si citi gagii ai reusit sa “aspiri“ ? 3. Te plimbai singurica, aveai acest curaj ? 4. Cit costa un bilet de autobuz ? 😯

 6. @Marius D.: a fost o interceptare involuntara, oamenii aveau pe yahoo un grup de discutii neparolat si cineva i-a dat lui buscu link de-acolo. 😉

 7. @Marius D: altfel, io cred ca deja poate aparea oricine, oricand, chiar cu inregistrari din dormitor, la o adica

 8. vreau și io linku

 9. sa ramanem ontopic, v-as ruga, pana la viitorul eventual post despre stenograme, multumesc.

 10. @Simona, merci de informatii, dar caracterul lui Doru tot ala de cacanar ramane, indiferent de cine face inregistrarea ori stenograma.

  Oricum “Sa-i fie tarana usoara Academiei Catavencu”, ca-ci no-vo-i citi de ai-ci in-colo, traiasca noul Kamikaze (au si coloana si sange’n vene, asta e).

  In rest doar “La recitire frumoasa pe blogul tau”.

  Ps. Masina super tare, femeia super sincera

  PS, Ps. Pacat ca o sa-l pierd pe Mardale, asta e.

 11. @Marius D.: citesti ce vrei tu. lectura placuta 😉

 12. ce noroc au unii… eu nu știu să citesc, numai să scriu

 13. dacă nu aș fi fost nevoit să învăț cu calculatorul, n-aș fi știut nici atît

 14. @simona, Corect, Sarut mana 😉

 15. Bai misto masina, zici ca e masina lui James Bond sau a lui Mata Hari a celor de la kamikaze

 16. Mai dai masina inapoi? Grea sarcina.

 17. eu stiam ca eleronul ala se ridica automat in functie de viteza, aderenta, etc. Poate era varianta de baza …

 18. O muzică pentru maşină?

 19. btw 170 cp e mult in comparatie cu cei 70 de acasa dar in comparatie cu alte bestii de masini sunt joaca de copii

 20. De ce-au ţipat aşa la tine??? Puteau să mute stâlpul! 😛

 21. My name is Tache, Simona Tache.

 22. Mi se pare mie sau Simona pare cam cam kamikaze in acest context? (in contextul celor 170 de cai (si nu cai troieni), sa fim intelesi)

 23. […] This post was mentioned on Twitter by Filis Culamet and Brainiac, simonatache. simonatache said: La plimbare, cu aspiratorul de gagici http://bit.ly/94Qunf […]

 24. cosorul lui moceanu

  simona TTache

 25. cosorul lui moceanu

  in casele romanilor, acum 20 de ani, se difuza ‘top ger’.

 26. Fataa – te tii de fitipaldisme. Ti-a furat ochii culbutorii, arborele cu came si motorul in veu de la Haudi si intre timp presedintele de scara e cerut in mariaj. Linku zice totul.

  http://www.apropo.ro/showbiz/de-la-altii/jennifer-rush-l-a-cerut-in-casatorie-pe-dan-diaconescu-7489986

  Jeni Farash – nu canta ea – I’m your laydyyyyyyy and you are my maaaaan ?

 27. @Domnu Marius D – mai studiati perfectul oltenesc altfel zis si simplu (nu vrui a face joc de cuvinte da’ iesi). Mie imi place mult timpul asta. vazu-si – nu prea exista

  http://www.verbix.com/webverbix/go.php?T1=vedea&imageField.x=0&imageField.y=0&D1=5&H1=105

  PS – Era sa ma fac de theobroma ca scrisei initial “prefectul oltenesc” da’ ma prinsei si corectai.

 28. “Academia Caţavencu, ca orice instituţie de presă din trustul meu, răspunde intereselor patronatului. Punct! Cui îi place rămâne, cui nu-i place pleacă. S-a terminat cu glumele de genul independenţă editorială, să îmi pot face eu şmenurile.”

  S-a schimbat ceva de te-ai intors sau ai ramas fara banuti? 🙂

 29. @catalin: 1. cand o sa se publice vreo stenograma din care sa rezulte ca eu, personal, simona tache, am executat vreodata vreo comanda, o sa-ti permit sa ma intrebi asa ceva. 2. si din convorbirile tale telefonice poate fi extras oricand un fragment care sa te faca de cacat. unul, trunchiat, cu puncte-puncte, eventual, dintr-o convorbire cu patronul tau nervos, din care sa si lipseasca replici. 3. nu am timp azi sa discut despre stenograme, ca am treaba, asa ca va reamintesc ca tema acestui post e alta. despre stenograme, discutam maine-poimaine, cand si daca o sa pun un topic pe tema asta.

 30. Intrebarile mele erau on-topic … 🙁

 31. SIMONA ,ai încercat şi cu.. 5 x 10 km/h. 😎

 32. @ Simona

  ar trebui totusi sa comentezi ceva de la stenogramele acelea… pentru tine si credibilitatea pe care o ai… doar fiin’ca te-ai intrebat recent daca “chiar asa, vroia sa-l si omoare” – ceva de genul asta… sa nu-ti zica careva dupa aia ca ai fost si tu odat’ “copil de 19, 20, 21 de ani care stia in ce lume traieste” angajata la criminal…
  vezi ca figura aia cu Harnagea nu-i o glumita, asta-i un psihopat si este oprit mult prea tarziu

 33. @AA: 1. daca cineva poate sa demonstreze ca atitudinea mea a fost vreodata a unui om caruia i s-a dictat ce sa scrie, sa demonstreze;

  2. nu cred ca tre’ sa vin acuma sa ma explic sau sa ma justific, numai pentru ca, intr-o actiune de executie publica a unui adversar al presedintelui, sunt publicate niste documente secrete, extrase dintr-un dosar cu care nu au nici o legatura. ce cauta stenogramele astea in dosarul popa? se pomeneste in vreuna numele popa? nu.

  3. mie nu mi se pare ca reactiile lui buscu in stenograma cu pricina sunt de tipul “da, sefu, sa traiti”; si mi se mai pare ca AC a scris si despre opozitie de i s-a acrit.

  4. apropo de limbajul din stenograma vantu-stanca: daca ar fi scoase maine niste stenograme de-ale lui adrian sarbu, oare n-ar arata la fel? sau stenograme de-ale altor patroni/manageri in dialog cu subalternii. nu zic ca e normal ca un patron sa-i zica unui manager “esti prost, da’ esti prostul meu”, zic doar ca asta se intampla peste tot si ca e problema fiecaruia cat si pana unde accepta. mi se pare completa irelevanta pentru tara discutia la care ma refer, ca sa nu mai vorbim de “dosarul popa”, din care a fost extrasa;

  5. ca sa scurtez, cine crede ca scriu dupa dictarea lui vantu, are o solutie foarte buna la indemana: sa nu ma mai citeasca:)

 34. totdeauna am considerat TT-ul o maşină pentru femei (adică inutilă). sigură, rotundă, meschină, plicticoasă, perfectă din punct de vedere tehnic.
  condusă şi povestită de tine, mi se pare chiar agreabilă.

 35. simona, daca nu erai femeie si daca nu recunosteai ca sofezi prost, ce masina ai fi primit spre testare?
  :mrgreen:

 36. culmea: de ce este masinile pt femei inutile? 🙄

 37. @culmea: mie mi se pare masina de barbati.

 38. v-a apuca boala lu calache toti imputiti comunisti ca vantu intra si voi pieriti.
  antiHrist are domiciliu stabil la antena3 si realitatea tv si jurnalul national gazduit de diavolii criminali securistu felix voiculescu si ucigasul de pensionari turnator nus vantu. Si antiHrist e servit si ingrijit si mazgalit cu diaria de la gura si scrisul agentilor criminali platiti, moderatori si ziaristi mincinosi diversionisti banditi scarbe cu sufletele criminale vandute lui antiHrist care intristeaza dezbina si invrajbesc impotrva celor ce Salveaza tara din mrejele criminalului iliescu cu dosar de Genocid la parchet si banditilor ca vantu voiculescu patriciu. Daca va uitati la antena3 si realitatea tv si cititi otrava de tuca la jurnalul national si daca veti crede otrava lor peste putin veti fi NERVOSI va certati SAU LOVITI vecinii sau oamenii nevinovati sau OMORATI FAMILIA va sinucideti nu mai puteti munci ajungeti la balamuc sau puscarie PENTRUCA PRIN ECRAN SAU ZIAR antiHrist de la antena 3 si realitatea intra in casele voastre in mintea voastra va spala creerul, va aduce in casa si familie Blestemul iliescu. Si daca mai votati pe dracii lui iliescu comunistii hidosi criminali si hoti ATEI si FARISEI de la psd pc pnl ajungeti ca diavolii ponta in accident de masina dupa ce a profanat Apa Sfintita si crin sinucigas de nevasta si vantu schilod care a omorat pensionari si voiculescu ce-si baga fetitele in puscarie pentru el si ca iliescu LA GENOCID TOTI O BANDA CARE AU FURAT DE LA BUGETUL ROMANIEI MILIARDE CARE PUTEAU SALVA Romani bolnavi indeosebi COPII care nu au putut fi tratati ca golanii astia comunisti bolnavi zelosi care NU MUNCESC au cheltuit BANII bolnavilor la cur ve si distractii in strainatate ca mazare.

 39. simona: gura pacatosului adevar graieshte! 😳
  catzi barbatzi ai aspirat cu ea? 🙄

 40. @Tache – nu e de barbati – n-auzi ca alea de barbati sunt distractive si imprevizibile – nu plicticoase.

 41. ce-ai sarit 🙂
  Adevaru-i ca si eu am vrut doar sa te necajesc. Stiu ca nu ai scris dupa dictare.

 42. eu am încercat să citesc după dictare.nu mi-a ieşit. 😎

 43. bai badmf, noi vorbim serios aicea da mashini shi da femei shi vii tu sa vorbeshti de cele sfinte!

 44. nu va mai certati!exista lucruri mai importante in lumea asta:sanatatea noastra si a copiilor nostri,cultivarea prieteniilor,etc.pe ei(stenogramistii)ii doare la baston si noi nu mai stim cum sa iesim din mocirla=kkt) 🙁

 45. @mary: perfect dă acord, dăcât că nu ne certam 😉

 46. si daca ma enervez,incep sa vorbesc in dialect oltenesc 😆 apropo simona: se poate sofa in dialect?

 47. Discuţie la Dacia:
  – Ce ar trebui schimbat ca maşinile noastre să corespundă normelor internaţionale?
  – Normele internaţionale.

 48. haide ma ca o lamurim imediat, stati sa-mi fac un cont mai special.

 49. simona iti ordon sa scrii ca Basescu este naspa pentru populatie.

 50. @sov: de ce nu scrieti dvs? aveti parola de la blog :mrgreen:

 51. bai incultzilor care suntetzi!
  cand ” cineva” vorbeshte prin intermediu lu altcineva, in sensul ca ii “inchiriaza” ashea…o vreme fizicul ( nu shtiu daca shi psihicul 😳 ) chestia asta se cheama ” channeling” ( nu shtiu cu catzi de “N”….
  :mrgreen:

 52. simona: nu numai parola de la blog, dar cred ca si pin-ul de la cardu unde-tzi baga banii!
  😉

 53. simona, sa vede clar ca esti vanduta!
  pai sa poate sa ne ascunzi tu shtirea zilei, da care vuieshte realitatea (TV)?
  :mrgreen:
  http://www.realitatea.net/guvernul-pune-impozit-pe-reduceri_761565.html

 54. @ Simona

  Eu unul nu cred ca scrii la dictare, dar pe multi ii poate duce bila la asta si asocia…

  Idea de-a comenta nitel este ca exact stenogramele sunt foarte potrivite cu sursele precedente din care dupa aceea tu ne comentezi de la altii… sa eviti tocmai stenogramele – ca tip de cataclism-limbaj ce-l ataci mai peste tot – n-ar parea prea dragut… adica ne luam de eba-slabuta-la-minte (si pe bune), ne luam de nutzi-jeanne-d’arc (si pe bune), dar cand ajungem la porcu asta plus crin plus .. mai zi tu, tacem malc…

  Doar zic ca nu ti s-ar potrivi de loc reactia asta tacuta, atata zic.

 55. @ AA: aia care cred asta sa nu ma mai citeasca, repet. 😉
  altfel, nu, nu ne luam doar de eba. iti dau doar doua exemple, dupa care insist sa nu mi se mai ceara explicatii si justificari pentru ca chiar n-am de ce sa le dau:
  https://www.simonatache.ro/2009/11/03/crine-mizeaza-bai-pe-femei/
  https://www.simonatache.ro/2009/11/03/mami-vhreau-mult-de-tot-sa-ajung-phresedinte/

 56. Breakingnews, stenograme SOV-Simona:
  SOV: Simona sa-l f***i in gura pa Basescu, io sunt patronu.
  Simona: Marite mogule, nu pot, io sunt fetita, n-am p**a
  SOV: Buscu, cine a angajat-o p-asta?
  Buscu: Pa cine?
  SOV: P-asta fara c–oaie?
  Buscu: E gagica lu Diaconescu, din Drumu Gazarului. Diaconescu ala, pielea p**i.
  SOV: Simona sa-l f**i in gura pa Buscu
  Simona: Marite mogule, nu pot, io sunt fetita, n-am p**a
  SOV: Ba numa de incapabili am parte, Basescu si-a
  gasit o multime de muieri cu p**a si c**ie si mie mi-o trimite p-asta.

  Simona recunoaste!

 57. Mie imi placea Fiat 500 cel vechi – Cred ca masina asta ar intra acum in categoria aspirator de babe in baston.

  Si mai imi placea cum suna Citroen DS ( ca francezii ii ziceau zeita – “la deese” dar fortuit – si scria Barthes de ea in Mythologies). De la Citroen – 2CV imi place cum arata – am mers prin 2008 cu una.

 58. Citroen 2CV era aspirator de gropi in carosabil

 59. Simonaaa, nu are sens sa-ncerci sa te justifici, securistii si-au facut datoria, au reusit sa compromita orice, scot stenograme la comanda, sunt sigur ca au si alte stenograme, le vor scoate la 23 August cind vor intoarce armele.

  Oricine va critica din CONVINGERE guvernu si slava Domnului sunt mii de lucruri de criticat va fi privit de idioti ca un vindut a lui Vintu. Asta a fost scopu!

 60. @ Simona,
  I know, we know Simona… 😐

  Iar acum numai semnalam tie o alta spumoasa sursa, calda, fresh, bogata, etc de la care vrem sa-ti auzim versul, doar atat…

  Suntem siguri ca nici tu nu crezi serios cand te auzi cu chestia aia cu “adeversarul presedintelui….” etc dar intelegem, si nu vrem sa ne pierdem creierele si spiritele adevarate pentru un vremelnic porc criminal

 61. BMW
  Bob Marley and the Wailers
  Beautiful Mechanical Wonder
  Beautiful Models Wanted
  Bavarian Manure Wagon
  Biggest Metal Waste
  Big Money Works
  Bring My Wallet
  Burn My Wallet
  Bought My Wife
  Brutal Money Waster
  Break My Window
  Bring More Women
  Bring More Wrenches
  Bavarian Money Waster
  Bring My Wad!
  Blew My Wad!
  Big Money Wasted
  Bring Money Where?
  Buy More Women
  But Mom, Why?
  Big Manufactured Waste

 62. Ba io am p**a si-i f*t in gura pa aia care se iau de Simona, sper ca am fost clar!?

 63. neamtzule, daca vrei sa fii barbat cu adevarat, expresia este : io am p*la si ii f*t in gura, io cu mana mea!
  😉

 64. Cruelo, nu veni cu poante ca sunt nervos, sunt atit de nervos ca as fi in stare sa f*t si pasarea din cer. In viata oricarui barbat vine o clipa cind pur si simplu.. intelegi?

 65. neamtzule, barbatu’ din mine , intzelege pefect! :mrgreen:
  ce p*la mea! :mrgreen:

 66. simona, sper ca mai shtii ca shi neamtzu are audi! 😉

 67. Eu nu m-am luat nici de Simona, nici de Audi (inca).

  @Neamtu – In trei ani cine o sa-si aduca aminte de stenograme. Mie doar sa-mi spuneti cum reusiti sa futeti prin panza mondiala larga de paianjen

  Asta-i un subiect de cercetat – Atunci cand te porceste careva in fata e tot ca si cum te-ar porci cineva pe blog?

 68. Merci Neamtu – m-am lamurit – am citit cu pasarea din cer. Numa ca exista antidot la nervi – Crama Recas – Cuvee Uberland

 69. @AA: cum adica n-o cred? nu spun si nu scriu decat ce cred. 😉

 70. @ cruela: o să zici că-s misogin, dar maşinile pentru femei îs chiar inutile: nu sînt maşini propriu-zise, ci surogate, pline de compromisuri pe toate nivelele (dotări, motor, aspect, materiale, culori).

  @ simona: 170 de cai pentru un audi sport (mic, e drept, deci raport mare putere/masă, but still…) sînt o glumă. plus preţul, care nu se justifică. citeşte prin reviste gen cea pentru care ai condus.

 71. @culmea: eu nu citesc reviste de-astea, pentru ca nu le inteleg. eu doar scriu in ele 😆 😆 😆

 72. culmea: si care sunt , taica mashinile pt femei? sa shtiu sa ma pazesc! 😳

 73. “De data asta am vorbit cu Sergiu, va veni, vom discuta pe faţă cu toţi oamenii. Cui îi place rămâne, cui nu-i place pleacă. S-a terminat cu glumele de genul independenţă editorială, să îmi pot face eu şmenurile.”

  Așa te-ai întors tu la “Academia Cațavencu”? 🙄
  …Dragă Simona,
  noroc că ești frumoasă. 😛

 74. marinake si nu numai:
  fitzi va rog amabili si scrietzi -mi shi mie, cum sa zice “a se izmeni” in frumoasa limba engleza? 😳
  ca google translate shi-a prins urechile! :mrgreen:

 75. In Hummer/Cadillac SUV/Lincoln Navigator/ Chevy Suburban se simte omul ca un camionagiu. Mie ca femeie imi cam displace

  Pe de alta parte masinile astea mastoace “de barbati” d’apres “Culmea” mai au o functie – compenseaza anumite lipsuri (printre care putem cita pe cele de la mansarda) Si mai sunt si altele. . . . .

 76. Sure deci cărunte 💡

 77. bre a fost un channeling d’ala soft prin batista cum as spune eu. Scopul scuza mijlioacele in plm

 78. Cruela – to have mannerisms /to pose /to be affected

 79. marinake: sa traieshti!
  🙂
  saru’mainile shi poimainile!
  🙂
  dau o mare bere, orice ar insemna asta, chiar daca va trebui sa traversez oceanu!
  😉

 80. Da bha, io sunt platit de Vintu, d-aia am Audi, Audi e o masina teribil de misto, chiar mai misto ca Mertu, sa crapa toti basestii de ciuda.

 81. neamtzule : pai sa poate sa ai audi shi sa n-o invitzi pa simona la test drive? 🙄

 82. bre,care l-aţi enervat aşa rău pe ţiganu neamţu? 😯

 83. @Dan Alexandru: ok. gata, cedez si recunosc: m-am intors exact cand – conform citatului – urma sa inceteze independenta editoriala. omul mic care sunt nu putea trai fara sa se supuna editorial cuiva. nu ma mai citi, pliz, sunt doar o sluga a lui vantu. 😉 sunt frumoasa, dar sunt proasta, proasta dracului :mrgreen:

 84. Audi nu e masina de muieri, cind vreau sa ma-mbat merge nefasta cu VWu ei. In Audi muierea trebe doar sa aiba o esarfa lunga s-o lase sa fluture.

 85. Simonaaa, pot sa-l f*t in gura pa Dan Alexandru, fara batista?

 86. Dan Alexandru,

  c`eşti copil?crezi tu că SOV chiar a avut nevoie să-i ia pe toţi de mînuţă să le arate calea cea dreaptă?el se referea doar la cei mai grei de cap sau mai slabi de înger. 🙄

 87. eu v-am zis să-l menajaţi pe ţiganu,că uite ce repede se leapădă de spoiala de neamţ şi ne arată el…ce? 😯

 88. @val_one: nu vrei tu sa te duci pe site-uri unde poti sa ma injuri direct, fara sa te mai chinui sa faci propozitii cu dublu inteles? 😉

 89. neamţule,pînă nu te ţigăneşti de tot,zi,dacă ştii,ce înseamnă „vînt divin” în Japonia. 😕

 90. Simona,în caz că nu ştii,nu te-am înjurat nicăieri,niciodată.şi cu atît mai mult aici. 🙂

 91. nu in fata, direct, doar asa, mai subtil

 92. băi, ia nu vă mai luați de simona, că nu sov îi dictează ei ce să scrie. îi dictează cîrtița ălora de la kamikaze, alin ionescu, o dată pe an, iar ea publică în foileton.

 93. Aseara tirziu am vazut un film documentar din istoria Europei cu razboiu de 30 de ani si cu Wallenstein, cind s-au batut protenstantii cu catolicii, au murit cam o treime din populatia de atunci a Europei, de fapt nu a cistigat nimeni.
  M-am gindit ca cam asta e situatia Romaniei de azi, basescieni contra nebasescieni. Nu pot intelege in nici un caz cum draq un asemenea personaj a putut sa radicalizeze in asemenea hal societatea romaneasca? Sunt sigur ca nimeni nu va cistiga, toti vor avea de pierdut.

  Sper doar sa nu dureze 30 de ani!

 94. @neamtu: si io ma gandeam azi, auzind ca vantu e la terapie intensiva, ca cel mai mare rau pe care ar putea sa i-l faca acum lui base ar fi sa moara. daca moare vantu, basescu e terminat, ca n-o sa mai aiba unde sa directioneze ura poporului

 95. cum nu are? spre alin ionescu. 😆

 96. pe alin ionescu poti sa-l urasti cel mult tu si inca cativa frati de-ai tai, e nevoie de cineva pe care sa-l urasca mai multa lume

 97. si nu te mai baga in discutia mea cu neamtu, vezi ca e interzis sa intri in dialog cu moderatorul pe blogul asta (asa e regula), numai moderatorul poate intra in dialog cu cineva, iar eu vorbeam cu neamtu.

 98. @dan alexandru: si tu esti frumos tare, numai ca vezi ca, daca stai prea mult pe-aici, o sa i se aprinda lui Nedo calciiele dupa tine.

  @neamtu: e pe dracu, nu-i nici o radicalizare. Prea putin il doare pe omul de rind ca-i presedinte Base sau Geoana sau altu’. Cei care au de furat vor fura, indiferent cine-i la putere (vezi-l pe marele afacerist Patriciu), iar cei care n-au ce fura tot saraci vor fi. Stenogramele astea sint raspunsul lui Base la nemultumirile crescute ale oamenilor: “taceti ba prostilor din gura ca va apar de mogul”.

 99. @ cruela: mini one, fiat panda, peugeot 206/207/307 cc, ford fiesta/ka, opel agila, vw lupo

 100. @ simona: scrii, şi scrii bine. asta e important

 101. păcat. 🙁
  mă gîndeam să fac o afacere cu păpuşi woodoo ionescu.

 102. cătăline
  nu e o idee rea de afacere, să faci păpuşi woodoo cu mine, pentru fanii mei de pe simonatache.ro. pot fi şi gonflabile, nu mă supăr.

 103. să le testezi bine înainte, să nu scoţi dracu ştie ce chinezării pe piaţă

 104. sa-ti faca si tie, cu alin ionescu, ca vad ca il pomenesti des 😉

 105. Cum ai putut scrie asa ceva ? :
  “Păi, ce, m-au făcut pe mine 170 de cai? ”
  Pai , daca greseai si-ti iesea alt cuvant in loc de ala ? 🙄 😳 😆

 106. @Cruela – lasa berea si nu trece oceanu daca nu ai nevoie – da si tu o tzuica buna cand ne-om vedea ca de astea e lipsa pe aici.

 107. Fiat volontas tua! 🙄

 108. cînd mă gîndesc ce şpagă a luat Papa de la Fiat pentru asta… 😕

 109. simona, eu nu sunt de acord cu regulile blogului tau.
  nu-mi plac regulile 1 si 4, pentru ca sunt in contradictie cu 2 si 3.
  despre 5, 6 si 7 pot spune ca-s chiar dragute.
  8 si 9 au un aer proaspat, iar 10 este minunata, pur si simplu.
  totusi, ce-ai zice daca le-ai combina pe 6 cu 9?

 110. Dl Humor – va sfatuiesc sa cititi presa franceza daca doriti sa vedeti ce scapari are lumea cand vorbeste – cand scrie omul e mai greu sa creeze perle.

  Rachida Dati – deputata la Strassbourg – se ingrijora de nivelul felatiei. S-a scuzat ca a luat-o gura pe dinainte si voia sa discite despre inflatie

  Brice Hortefeux – ministru de interne explica cum ca sunt 2 tipuri de amprente: genitale si genetice.

 111. vorbeam de perle – discite – suna aiurea, este aiurea

 112. Va dati seama ce bulan au aia la bula demnitarului in Canard Enchaine

 113. daca l-as dusmani pe nedormitul, macar cat negru sub unghie, i-as spune ca sunt prea sarac sa cumpar papusele asa de ieftine.
  dar cum eu chiar tin la el (chiar si cand da cu muci-n audi), ii promit sa achizitionez prima serie de 1000 de bucati.
  woodoo-l in guru.

  pis: nedo, chiar am incercat sa fac o gluma. 🙂

 114. păi am zis mai sus că îmi fac singur. dar o să fac unul artizanal, că nu o să meargă producţia de serie. unul care să ştie să dicteze cu vocea lu buşcu, să scrie cu mîna lui tache şi să rîdă cu rîsul lui iaru.
  simona, recunoaşte că postarea aia cu libertatea ţi-a dictat-o vîntu. măcar titlul. măcar ultima parte a titlului

 115. cu vîntu care dicteşte

 116. @ Simona

  Are unde sa dirijeze 🙄 .
  Mai sunt in jur cel putin 20 porci criminali de calibrul lui psihopat; dar ar fi pacat sa mierleasca brusc psihopatu, intr-adevar; de-aia s-a si bagat la Floreasca cand a aflat ce iese azi pe presa

 117. Nedo, poanta ta poate ar fi mers, in alt context. Acum te intreb, pe bune, de ce vrei s-o necajesti pe Simona? Ti-a furat bicicleta, te-ai dat la ea si te-a refuzat, nu-ntelegi ca, fara vina ei, e pusa intr-o situatie de rahat?
  Chiar crezi ca Simona ar fi scris impinsa de Vintu?

  M-as fi asteptat din partea ta la mai mult bun simt, sa zic empatie, ma dezamagesti. Esti chiar asa de fanatic incit sa fii gata sa-ti vinzi prietenii? Pt. ce nedo? Pt. ce?

 118. @neamtu: acuma chiar a fost retinut, asta daca nu mi-a scapat mie vreun comentariu. in alte dati a depasit si limitele bunului simt si p-ale empatiei, acuma nu. nu ca n-ar vrea, dar nu prea-i mai permit limitele tolerantei mele.

 119. Ce idee! 😆 Am auzit de papusi care spun “mama”, de papusi care danseaza, gonflabile, dar papusi care sa pupe-n cur la comanda chiar n-am pomenit.

 120. cătălin
  să te pupe şi în cur, dacă te face fericit. pînă la urmă, faci cum vrei, e custom settings, pînă la urmă, dacă obsesia e tratată altfel decît medicamentos, e bine. e bine să eviţi chimicalele, fac rău…

 121. n-am fost reţinut absolut deloc. aşa sînt eu

 122. hehee, dacă toate obsesiile s-ar trata, totusi, medicamentos, ce bine ar fi…

 123. Simona, de fapt io sunt suparat pe mine, ca m-am inselat, l-am considerat pe nedo un baiat de treaba si simpatic, chiar daca ne mai tachinam, ne mai injuram o facem totusi cu o anumita pretenie. Mi se pare ca nedo, in ultimu timp, o face cu rautate, nu-l inteleg, de ce?
  Nu cumva ar trebui sa se-nsoare? Sau sa-si ia un Audi?

 124. a, cătălinuş
  la ultima epistolă către tine n-a fost poantă de final, să n-o cauţi, bine? te anunţ eu cînd bag

 125. @neamtu: n-o face cu rautate, o face chinuindu-se sa para detasat si de-aici rezulta niste grimase. si io l-am simpatizat mult si chiar am tinut la el, sa stii. a cazut insa in patima adoratiei unui politician si asta l-a schimbat. si i-a indepartat oameni ca mine si ca tine, care tineau la el si-l considerau simpatic. sunt insa absolut convinsa ca, din punctul lui de vedere, toate aceste pierderi conteaza mult mai putin decat iubirea sasie de la televizor. 😉

 126. M-am prins ca ultima propozitie ai scris-o din propria experienta.

 127. Acuma serios Nedo, ce fain ti-a zis Simona mai devreme. Uite eu n-am cunoscut fata aia a ta care a determinat-o sa te simpatizeze. Am vazut doar un individ arogant si fanatic, care ii desconsidera pe cei care au o alta opinie. Pacat ca ai ceva umor si pacat ca nu esti prost.

  Hai mergi si te culca acuma si poate te mai gindesti …

 128. Am vazut meciu de box a lui Klitschko, l-a batut pe unu mar, sute de pumni in cap, dupa meci si-au dat mina si s-au imbratisat.

  Sincer sa fiu am invatat de la nemti, ne balacarim si noi la cite o sedinta, ne certam pe cite o solutie tehnica da dupa aia mergem, eventual, la o bere. Si nu de putine ori e in joc prestigiu de meserias, nu de putine ori sa nu te impui poate insemna un pct. minus la urmatoarea evaluare.

 129. dar cum se zice in germana: am p..a si te f.t in gura dar in limbaj de corespondenta de afaceri?

 130. cătălin. nu accept sfaturi de la tine. pur și simplu, dacă îmi trebuie sfaturi, am unde să mă duc. vezi-ți de treaba ta, mută-ți obsesiile pe alții, găsește-ți o gagică, vezi-ți de treaba ta. în general. hai, să ai o noapte pasională cu woodoo. pa!

 131. bai: vantu nu dicteshte, ce’sh copil? 🙁
  shtie toata lumea ca vantu ori sufla, ori bate! :mrgreen:

 132. io asa face niste vudu da’ mi-e teama ca daca-mi intep papusa ma ustura cand fac pipi

 133. bai, Simona are dreptate.
  nici eu n-as fi vinovat daca in camera de camin vecina, colegii mei ar viola o gagica.
  daca se demonstreaza ca am participat si eu la viol, daca se aduce vreo dovada ca am tras macar cu ochiul, sau ca am facut galerie, mai vorbim.
  asa, fiecare a fost cu treaba lui, ei au facut ce-au facut, eu am fost cu ale mele, ne intelegem bine, la o adica scriem si texte de sprijin entuziaste unul pentru celalalt, dar nu pricep unde s-ar transfera o parte din vina asupra mea.
  ce, nu?!

 134. bate vudu frunza-n dunga… :mrgreen:

 135. sa recapitulam bancul cu audi qquattro! 😉
  :mrgreen:
  „Un agent de poliţie trage pe dreapta regulamentar un Audi Quatro. Cere actele la control, îi pune fiola şoferului, controlează portbagajul… nu găseşte nimic în neregulă. Dintr-o dată îşi dă seama: «Auziţi», îi spune şoferului, «modelul ăsta e Quatro, dar voi cu tot cu şofer sunteţi cinci! Nu trebuia să fiţi patru?». Şoferul ripostează: «Fugi, dom’le, de aici! Nu există nici o lege unde să scrie că într-un model Quatro nu avem voie să fim decât patru!»

  Poliţistul o ţine pe-a lui, şoferul la fel, agentul scoate carneţelul cu procese verbale şi după zece minute, conducătorul auto, nervos, răbufneşte: «Domnu’ agent, ştiţi ce? Pentru asta o să mă duc la Poliţie şi o să vă reclam direct şefului dumneavoastră». Poliţistului nu-i pasă: «Du-te, dom’le, dar cred că o să îl găseşti ocupat! Adineauri doar ce se certa cu doi inşi pe care i-am prins într-un Fiat Uno!»“

 136. neamtzule, tu ce audi ai? 🙄

 137. culmea: multzumesc!
  am sa ma feresc!
  😉
  ceva 4×4 e mashina de gagica?

 138. 😯 deci zic ca ne vand masini diferite cand, de fapt, noi cumparam aceeasi tehnologie: frane, electronica de securitate activa si injectie bosch, cutii de viteza ZF, cauciucuri, cabluri si curele continental, design pininfarina, faruri Hella, scaune si airbaguri Johnson Controls, geamuri Saint Gobain etc etc

  PS: audi e un vw ceva mai bine zugravit, nimic special, o combinatie fada intre mercedes si bmw, o ruda de la tara a celor doi granzi (desi sa recunoastem ca si bmw s-a hotarat greu ce sa produca… ma rog, pana la urma a ramas cu motociclete si autovehicule) 🙄 😈

 139. nici nu-mi faceam iluzii mai Nedo 🙂 Fanatismul nu se poate lecui…

  Cum ai dormit? Iar ai vudut patura? 🙂

 140. “@neamtu: si io ma gandeam azi, auzind ca vantu e la terapie intensiva, ca cel mai mare rau pe care ar putea sa i-l faca acum lui base ar fi sa moara. daca moare vantu, basescu e terminat, ca n-o sa mai aiba unde sa directioneze ura poporului” – bullscheiße! Mai sunt 2, felix si rusine dinu.

 141. aurica, taica, iete d-aia te iubesc io pa tine!
  tzucu-te-ash!( am citat din delia! 😉
  ( delia, sper ca am citat bine )
  ps: am io o prietena care s-a dus sa-si ia mashina!
  shi care credetzi ca afost criteriul hotarator?
  🙄 🙄 🙄 🙄 🙄
  cu-loa-reaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!
  😉
  ver-deeeeeeeeeeeeeeeeeeee!
  😳
  da nu orice verde, (vorba bancului 😉 ), un verde mai oareshcum!
  😉
  deci shi-a luat femeia, subaru forrester, ca era singura care avea culoarea aia!
  😉
  eu am ras doua zile, shi cand mi-am revenit ( femeia e -inca-blonda! :mrgreen:) i-am zis maternal : femeie, ce n-ai intzeles tu , e ca atunci cand conduci ( ea conduce, dar nici nu conteaza) tu eshti in interiorulmashinii , nu in exterior, deci , oricum nu conteaza culoarea!decat cand te sui in dansa shi cand tzi-o admiri de la balcon!
  😉
  dar partea cu balconu se poate rezolva si cu o poza pelucrata in fhotoshop!
  😉

 142. ce face o blondă cu o coală de hîrtie în mînă, pe autostradă?

  -învaţă să conducă un A4!

 143. cruela, mai repede “to brag”. nu mai căuta cuvinte din astea pe google translate. ultima data am căutat “furou” şi mi-o şi închipuiam pe prinses lia cu bigudiuri în cap şi cu o meclă uimită “das furou, aber was spune femeie ăsta tache, cum est possible îmbrăcat de gala mit teaca pulii?”

 144. val_one: ma duc sa-mi iau o coala A4 si plec shi io sa exesez!
  numa nu stiu daca gasesc autostrada in romania! 🙄
  neamtzule, ce zici, sa vin sa exersez in jarmania? 😳

 145. Simona, hai sa incercam ceva nou, vrei ?

  Scrie un articol despre stenograme. Poate asa reusim si noi sa discutam despre masini. 😥

 146. ca sa fiu on-topic, inregistrarile se audi bini ?

 147. Simona,
  de gatit nu stii sa gatesti
  de condus nici atat
  ce nu mai stii? ca de scris stii. te multumesti doar cu atat?
  ………………………………………..

  am o intrebare (poate) retorica: de ce fac furori masinile albe? nu pot pricepe neam

 148. @Stefan: tu n-ai inteles nici pana acum ca eu imi exagerez nepriceperile astea, ca sa ne radem? bineinteles ca stiu sa conduc mult mai bine decat pretind c-o fac. of, barbatii astia :mrgreen:

 149. […] Cel mai puternic eu am simţit această diferenţă, după ce, timp de câteva zile, am mers cu altă maşină decât a mea. Una mai puternică, mai şmecheră, mai […]

 150. ntz ntz ! pe ce parte ai depasit refugiul de tramvai? sau cu audi primesti si un manual de cum sa faci porcarele prin trafic?

 151. de statia de autobuz nu mai zic nimic ( retoric vorbind, ca tocmai am zis acum) ca direct din manualul de cocalar – clar e masina de barbat audi asta!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Acest site foloseste serviciul Gravatar pentru afișarea pozei de profil a comentatorilor. Pentru setarea unui avatar, accesați acest link.

Question Razz Sad Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek Confused Cool LOL Mad Twisted Rolleyes Wink Idea Arrow Neutral Cry Mr. Green