Femeile vin de pe Venus, bărbaţii de la băut Femeile vin de pe Venus, bărbaţii de la băut

De o lună sunt nefumătoare, ceea ce vă doresc şi vouă

Acum o lună vă anunţam că m-am lăsat de fumat şi vă ziceam că mi-e greu. Într-adevăr, mi-a fost. Primele două săptămâni au fost un coşmar, apoi a fost mai uşor. Acum, deja savurez să fiu nefumătoare şi mă simt, pe zi ce trece, din ce în ce mai bine. Sunt sigură că n-o să mă reapuc fie şi numai fiindcă n-am de gând să mai suport vreodată ever iadul primelor două săptămâni de sevraj. Pur şi simplu nu cred că aş mai avea puterea s-o fac.

Dar nu ca să vă povestesc despre cum m-am lăsat eu de fumat am redeschis subiectul. Altceva vreau să vă povestesc. Întâmplarea a făcut ca postul în care spuneam că nu mai fumez să fie citit de o prietenă a unei prietene. Care prietenă a unei prietene tocmai deschidea în România prima clinică Allen Carr şi s-a oferit să mă ajute cu sfaturi, sugestii şi recomandări. N-am avut nevoie decât de un mic schimb de mailuri, pentru că eram deja blindată cu voinţă şi determinare, însă i-am cerut să-mi promită că, atunci când dă drumul la clinică, mă anunţă, în ideea de a vă anunţa şi eu pe voi. Zis şi făcut. A deschis fata clinica şi mi-a dat de ştire, după care, la solicitarea mea expresa, mi-a trimis şi o tonă de informaţii. Le redau mai jos, integral. Nu se ştie cui dintre voi i-ar putea folosi.

Care-i treaba cu Allen Carr?

Fara a fi medic sau psiholog, ci doar un fumator inrait, care ajunsese la 100 de tigari pe zi, Allen Carr, un contabil din Anglia, si-a creat propria metoda anti-fumat in 1983.
De atunci, organizatia fondata de el s-a raspandit pretutindeni in lume, reusind sa vindece peste 10.000.000 de fumatori din 53 de tari.

In tot acest timp, reputatia metodei Allen Carr s-a cladit pe recomandarile fostilor fumatori, fara planuri de marketing si fara publicitate. In esenta, prestigiul organizatiei a crescut datorita unui singur lucru: metoda functioneaza. Marturie stau rezultatele – peste 90% rata de succes, inregistrata la nivel mondial. Iar pentru ca este ridicol de usor sa te lasi de fumat, metoda s-a numit „Easyway” – „Metoda usoara”.

Ce presupun sesiunile Allen Carr?

Sesiunile Allen Carr sunt intalniri de grup la care fumatorii vin, intra in contact cu metoda Allen Carr iar la final pleaca nefumatori. Asta pentru ca ne bazam pe argumente logice, rationale si nu in ultimul rand, de bun simt, prin intermediul carora se inlatura complet dorinta de a mai fuma si teama pentru ce va urma (voi mai putea face orice fac acum, fara tigara?). Aceste doua lucruri transforma lasatul de fumat in ceva extrem de greu atunci cand incerci sa te lasi pe cont propriu. Nu vorbim despre orori, nu vorbim despre motivele pentru care iti doresti sa te lasi de fumat, ci atacam acele motive din pricina carora fumezi (ex.: fumez ca sa ma concentrez, ca sa ma destresez, ca sa ma recompensez etc.) Nu se folosesc adjuvanti de niciun fel (plasturi/guma cu nicotina, medicamente etc.). Nu e nevoie decat de ratiune.

De aceea, e important ca fumatorii care vin in terapie s-o faca pentru ca isi doresc sa se lase de fumat dar pur si simplu nu stiu cum sau simt ca nu pot. Iar in acel moment intervenim noi.

O sesiune de terapie dureaza in medie 5 ore legate. Incercam sa stabilim sesiunile in zile de weekend tocmai ca oamenii sa poata participa fara presiunea timpului.

O sesiune este de ajuns pentru a deveni nefumator. De fapt, asa se si intampla lucrurile : oamenii vin fumatori, continua sa fumeze pe parcursul sesiunii si apoi, la final, pleaca nefumatori, fericiti de noul statut. Uneori insa, e nevoie de mai mult de o sesiune, asa incat oferim in acelasi pret inca doua sesiuni de back-up, ambele cu un continut diferit, pentru succesul deplin.

Toate aceste sesiuni sunt asigurate de garantia unica Allen Carr – succes sau toti banii inapoi (termenii detaliati ai garantiei sunt la finalul acestui document, dar pot fi regasiti si pe site – www.allencarr.ro). In plus, aceeasi taxa ofera asistenta si suport din partea terapeutului, dupa sesiune.

Si inca ceva foarte important : metoda Allen Carr functioneaza pentru orice fumator, indiferent ca are la activ 2 ani de fumat sau 30 de ani de fumat si indiferent daca fumeaza 5 tigari pe zi sau 5 pachete pe zi, cum era cazul lui Allen Carr inainte sa se lase de fumat si sa conceapa «Metoda usoara».

Cu ce e diferita fata de alte metode?

 • E usor sa te lasi de fumat
 • Descoperi ca, in realitate, sevrajul nicotinic nu e deloc chinuitor
 • Apelezi doar la propria ratiune
 • Nu exista efecte secundare
 • Nici vorba de kilograme in plus
 • Functioneaza pentru orice fumator
 • Castigi totul si nu pierzi nimic
 • N-o sa-ti mai fie dor de tigari

Cat costa?

Pretul integral este de 310 lei (TVA inclus), care acopera toate aceste 3 sesiuni, precum si suportul si asistenta terapeutului, post-sesiune. Dar vrem sa continuam politica de discount pe care am practicat-o cu toti cei care au participat pana acum la sesiuni, asa incat oferim un discount de 25%, pretul final ajungand la 230 lei (am ales sa rotunjim suma in minus), TVA inclus.

Detaliile complete privind modul in care se poate realiza plata se pot obtine trimitandu-ne un mail la raspunsuri@allencarr.ro

Unde se tin sesiunile?

Incepand din 16 aprilie, sesiunile vor avea loc la Bucharest Hubb, intr-un spatiu prietenos si dichisit, special ales pentru a le oferi clientilor o experienta placuta din toate punctele de vedere. La doar 10 minute de Piata Unirii (mers pe jos).

Contact

Pentru informatii, asistenta si inscrieri:

raspunsuri@allencarr.ro

07321 3 83 83

Iar pe pagina noastra de Facebook – www.facebook.com/allencarr.ro postam mereu tot felul de informatii si update-uri.

Garanţia unică Allen Carr’s Easyway

TERMENII ŞI CONDIŢIILE GARANŢIEI

Dacă, în termen de trei luni de la data primei şedinţe, dumneavoastră continuaţi să fumaţi şi vă decideţi să nu vă opriţi, vă returnăm banii, fără a vă supune niciunei anchete. Vom avea completă încredere în cuvântul dumneavoastră. Însă, vă cerem ca încercarea dumneavoastră de a vă lăsa de fumat să fie autentică şi onestă.

Această garanţie va fi invalidată dacă:

(1) Anulaţi, amânaţi sau pur şi simplu nu vă prezentaţi la sesiunea programată sau dacă întârziaţi mai mult de 15 minute.

(2) Nu luaţi parte la minimum 2 şedinţe gratuite de suport, în termen de 3 luni de la data participării la prima şedinţă (a doua şi a treia şedinţă nu repetă conţinutul celei dintâi şi durează fiecare, în medie, câte 3 ore.)

Dacă vă veţi reapuca de fumat după o perioadă de cel puţin trei luni în care nu aţi mai fumat deloc, veţi putea participa la o noua şedinţă de suport, plătind doar jumătate din taxa integrală solicitată la acel moment. Dacă, însă, în ultimele 12 luni nu aţi mai participat la nici o şedinţă de terapie anti-fumat Allen Carr’s Easyway, va trebui să reluaţi prima şedinţă, achitând, în această situaţie, taxa integrală şi reînnoindu-vă astfel garanţia celor trei luni.

În ce mă priveşte, am citit cartea lui Allen Carr mai demult, într-un moment în care nu eram decisă cu adevărat să mă las. O chestie spusă de el acolo m-a marcat însă foarte tare: că ţigările au un gust oribil. Niciodată nu mă gândisem la asta înainte, drept care în toată perioada cât am mai fumat, după ce am citit cartea, am conştientizat DE FIECARE DATĂ gustul oribil pe care putea să-l aibă ţigara. Asta m-a ajutat atunci când am renunţat şi m-a ajutat, de fapt, şi să ajung în punctul în care să spun “gata” definitiv. Când fumezi un an de zile, repetându-ţi la fiecare ţigară că are un gust groaznic, e clar că despărţirea e aproape, nu?

Încă o chestie cu care ştiu sigur că m-ar mai fi putut ajuta Carr dacă m-aş fi obosit să recitesc cartea, acum, când mă lăsam cu adevărat, ar fi fost explicaţia lui despre cum “nu pierzi nimic”. Cu asta m-am luptat eu cel mai tare, cu sentimentul unei pierderi iremediabile şi cu ăla că “viaţa nu va mai fi niciodată la fel”. Carr are nişte contraargumente convingătoare care ar fi putut să ajute (şi pe care între timp le-am uitat), însă mi-a fost pur şi simplu lene să recitesc, aşa că mi-am trăit “doliul” fără anestezie.

Există oameni care au perceput metoda lui Allen Carr ca o – citez! – “jignire la adresa inteligenţei” lor. Mie nu mi s-a părut deloc aşa, prin urmare chiar mă bucur că s-a deschis clinică şi în România. Am fost invitată la o sesiune de terapie, dar din fericire nu mai am deloc nevoie de ajutor, aşa că n-am de ce să mă duc. V-am dat însă vouă toate informaţiile pe care le-am avut, poate vă vor fi de folos. Le doresc tuturor fumătorilor să afle cât de bine e să nu mai fumezi. 😉

67 comentarii

 1. As avea o precizare ca fumator care incerc sa ma las dar nu reusesc. Problema cea mare nu sunt argumentele logice deoarece am realizat si eu ca trebuie sa ma las de fumat. Problema este mai degraba vointa. Cu asta este mai greu de luptat.

  • Nu ai citit cartea …. 🙂 tocmai … ca nu lupti cu vointa cand aplici metoda usoara .. 🙂 am fumat 17 ani si am reusit sa scap de “catusee” cu metoda usoara … cu vointa nu am reusit mai mult de o zi fara sa fumez …. succes …

 2. multzam de urare, da’ io tocmai tre’ sa-ncep sa primesc dividente de la marlboro, so… 🙄

 3. Dumnezeule!!! nimic nu e intamplator!
  IERI m-am hotarat sa ma las de fumat!
  e groaznic si neasteptat de usor, in acelasi timp…
  imi doresc sa REUSESC!
  si-ti multumesc pentru postul asta!!! 🙂

 4. a, sa nu uit: oricum, felicitari, Simono! am auzit ca unora le e greu sa renunte la fumat. eu nu stiu cum e, ca inca nu am hotarat sa renunt.

 5. La fix vine postarea asta, dupa vreo pauza de un an de nefumator, m-am reapucat, iar acum am din nou ganduri de renuntare la otrava…

 6. Data viitoare când te vei mai lăsa de fumat, va dura mai mult. Deja ai exercițiu.

 7. Chestia din caseta gri n-am citit-o. Mi-o povestește cineva?

 8. @Vlad: nu e doar voinţa, trebuie să şi fii convins 100% de nişte chestii.
  @Sandman: păi de ce te-ai reapucat, măi? 🙁

 9. @ioana: iar eu iti tin pumnii tare, tare!

 10. Aşa-i, au un gust oribil, da’ sunt aşa de bune…
  Mie mi-a plăcut la cartea aceea că mă tot îndemna să fumez în timp ce citeam. După ce am citit cartea m-am lăsat 2 zile. după un an de încercări nereuşite am reuşit să le las.
  Eu m-aş fi dus la o astfel de clinică, dar nu existau când m-am lăsat, aşa că m-am multumit cu cartea.

 11. Întrebare: de exemplu, să zicem că am întârziat 15 minute de la ședință. Instructorul întârzie 2 minute. Deci întârzierea mea e de fapt de 13 minute. Am pierdut garanția sau nu?

  Întrebare: dacă metoda lor e infailibilă, de ce se ia în considerare posibiltatea de a te reapuca de fumat după 3 luni, caz în care pierzi garanția?

 12. Dacă țin cu Manchester am discount?

 13. @Gregorie: am dat o adresă de mail, mai sus, la care poţi să întrebi toate astea

 14. Există riscul ca după ce participăm la sesiunile astea și ne lăsăm de fumat, să ne apucăm de alt viciu?

 15. Eh, fie. Era mai comod să întreb aici. Trebuie să-mi fac o altă adresă de e-mail. Aia pe care o foloseam, mi-a poprit-o Fiscul.

 16. @doruL: taica, se spune dividenDe 🙄 😯

 17. Felicitari Simona Tache!!!
  Si eu am azi doua luni si patru zile de cand nu mai fumez si m-am lasat fara nici un fel de truc.Frate-meu zicea ca de cate ori aveam pofta de-o tigara,ma laudam ca m-am lasat…..
  Am avut momente foarte grele,recunosc,dar cred ca am trecut de ele.Am avut motive serioase sa ma las….
  In terapii minune eu nu cred dar,atata timp cat placebo da roade, sunt OK cu ele.Metoda asta seamana mult cu pastilele de slabit minune de prin reviste…..nu stiu!Poate nu e asa!….

 18. E problema mare cu fumatul. Nu m-as duce niciodata la o astfel de clinica sa ma ajute sa ma las de fumat. Nu au cum sa imi spele creierul sa ma faca sa nu mai fumez. Vreau sa ma las, am incercat de cateva ori dar fara succes. Cred ca cel mai bine este sa spui NU MAI FUMEZ si te lasi brusc.

  @Gregorie Casa – E maxim numele tau :)).

 19. As vrea sa va raspund tuturor, dar ma tem ca deja s-au adunat foarte multe comentarii si probabil se strang si mai multe pe masura ce scriu raspunsul asta.

  – vointa este tocmai lucrul de care NU avem nevoie atunci cand ne lasam de fumat cu metoda Allen Carr. De ce? Pentru ca, daca se inteleg toate argumentele corect, atunci dorinta de a mai fuma dispare total. Tigarile devin ceva de care vrei sa scapi. Drept urmare, nu ai nevoie de vointa ca sa te lasi de fumat.

  – metoda Allen Carr este singura (din cate stim noi) care ofera o astfel de garantie; evident ca da, exista si esecuri (aprox. 10%), metoda nu are cum sa fie infailibila pentru ca lucram cu oameni. Pe care ii putem ajuta enorm. E nevoie insa si de sprjinul lor. Cum ar fi – sa nu intarzie. 🙂 Daca intarzie, vor pierde anumite informatii importante, care asigura baza argumentatiei. Si va asigur ca terapeutul nu intarzie la sesiune. 🙂

  – daca aveti intrebari si neclaritati dupa ce ati citit cartea, puteti sa trimiteti un email la raspunsuri@allencarr.ro si lamurim totul.

  – binele nu se face cu forta, asa incat nu putem sa-i ajutam decat pe cei care doresc sa fie ajutati. Cu alte cuvinte, daca simti ca vrei sa te lasi de fumat dar crezi ca nu esti in stare, nu stii cum, ti-e teama… e ok. Ai toate sansele sa devii nefumator. Trebuie doar sa vii intr-o sesiune.

 20. Si eu am auzit argumentul asta ca acea carte a lui Carr jigneste inteligenta. Raspunsul meu a fost ca prefer sa fiu un prost nefumator decat un destept fumator, dar mi-e greu sa imi dau seama cum poate cineva care se lasa de fumat sa fie mai putin inteligent decat cineva care continua sa fumeze 🙂
  In ceea ce ma priveste, am renuntat la fumat la cateva ore dupa ce am terminat de citit cartea (sunt aproape doi ani de atunci). Dar stiam ca o sa ma las inca de cand am terminat-o, pachetul fumat in seara aceea a fost mai mult ca un ritual de adio. Motivul? Dintre ideile importante enuntate de el acolo nu am gasit nici macar una care sa poata fi contrazisa. Dar cea mai adevarata dintre toate ramane aceasta (citat aproximativ): daca as putea sa transpun fumatorii in starea pe care o resimt la trei saptamani de la renuntarea la fumat, n-ar mai trebui sa adaug nimic, s-ar lasa toti imediat”. Frica de cum te vei simti atunci e cea care te impiedica sa te lasi, dupa ce o faci si constati ca nu se intampla nimic rau, ba din contra, nu poti decat sa te intrebi cum de ai putut sa fumezi atata timp.
  Scuzati lungimea si, mai ales, seriozitatea mesajului 😀

 21. Mda… Ideea de fumat şi de renunţat la fumat şi de voinţă (tot pachetu’ ăsta, toate trei împreună) este ca ideea de dumnezeu: este o idee subiectivă, dar obiectiv împărtăşită.
  Cu alte cuvine, dracu’ ştie ce-i determină pe unii/unele să se apuce de fumat şi ce-i determină pe unii/unele să se lase de fumat.
  Ateu convins fiind, fazele cu dumnezeu şi cu dracu’ le puteţi considera ca fiind vicii de exprimare.
  Eu m-am apucat de fumat când m-am îndrăgostit de o tipă, mă rog, nu chiar în acel moment, cre’ că a doua zi :)… sau poate a treia? Nu contează. A fost o relaţie bi-direcţională (ca la imprimantă frate), da’ numa’ că ne cam despărţeau vreo ditamai 500 dă` kilometri. Şi “uite-aşea” m-am apucat io` dă` fumat. Şi nu numai din cauza distanţei, ci şi că dădeam “cul” (aşa credeam io` că e mişto la vremea aia) . Şi uite ce am mai fumat io` d`ă toate (şi cu şi fără filtru, şi cu sarme şi fără sârme, şi cu lemne în ele şi fără, şi blond şi brun, de toateeee) vreo… ăăă… aproape 12 ani dă` zile, până când, într-o duminică de aprilie anul 2004, mă trezesc, mă duc la budă şi susţin binecunoscutu` recital cu “mâzgă” d`aia verde gălbui maronie şi după asta (şi splălatu` arefent) mă reped să bag o ţigară. Între timp, sunt interpelat de soţie şi tre` să vorbesc, da` nu pot, pentru că mă împiedică mâzga aia din gât, drept pentru care mă întorc la budă şi mai dau un bis. După, îmi aprind ţigara, trag două fumuri şi vreau să zic “pune şi tu de o cafea”, dar iar iese gălăgie, drept pentru care mă reîntroc la budă şi mai bag un număr. După care, arunc ţigara şi le iau toţi sfinţii ălora… (cu ţigări, cu mâzgă, cu cafele, cu administratoru` blocului cu întreţinerea lui cu tot, cu radetu`, cu gazele şi “ietc.”).
  Şi uite aşa m-am lăsat de ţigări.
  Mai bag câte una când mă iau la băutură cu diverşi. Dar după, lipsă poftă.
  Este uşor să te laşi de ţigări. Da` partea proastă este că te îngraşi după. Şi asta în prima săptămână.
  Într-adevăr, te simţi muuuuult mai bine şi mai vioi, chiar dacă eşti cât Arşinel (aşa mi-a venit).

  Concluzia: Mie a trebuit să mi se întâmple ceva – adică smegma aia – pentru a mă auto-determina definitiv să mă las clar şi irevocabil şi automat şi irefutabil de ţigări.

  Nu mai zic ce preţălău are acu` un pachet dă` naşpe d`alea!!!

 22. 1. Nu-s ce sa zic…dintre toti oamenii numai cu un contabil nu m-as insoti :)…dar daca totusi metoda da rezultate…

 23. Nevoie urgenta de sange B3 Negativ –

  Fetiță nou-nascută, mama a decedat săptămâna trecută. Vă rog să trimiteți mai departe mesajul până se gasește o persoană ce poate și dorește să salveze acest bebeluș.

  Numărul de telefon îl aveți aici – 0741 864 495 – 0765 262 424.

 24. @ghita1964: cunosti personal cazul? ca eu am dat un google cu mesajul tau si am aflat ca a circulat exact in forma asta si prin toamna-iarna 2010

 25. Si daca functioneaza metoda de ce mai sunt fumatori (la slabit se pune aceeasi intrebare) ?

  Daca nu va place gustul tigarilor incercati tigari indoneziene cu aroma de cuisoare – Recomand marca Djarum. Sau incercati narghileaua. Oricum mai nasol e gustul pe care il aveti in gura de dimineata.

  Altfel eu nu mai fumez de 15 ani – fumam un pachet de tigari tari pe vremuri si m-am oprit intr-o zi. Mai fumez rar – si am tras o narghilea din curioziate

  Da’ daca il pune dracu’ pe careva sa-mi zica sa ma las de baut cafea cred ca-i dau cu aparatul acela pe care se inregistreaza electrocardiograma in moalele capului.

 26. Imi doresc sa nu fiu fumatoare…Problema e ca nu-mi doresc sa ma las de fumat…Am reusit de trei ori,in decursul anilor (odata a durat fix un an),dar de fiecare data m-am reapucat…E absolut adevarat ca te simti mult mai bine cand nu fumezi,e la fel de adevarat ceea ce-mi spunea un medic,citez :”Cand te vei imbolnavi,te vei lasa oricum…Si nu se pune problema ca nu (te imbolnavesti) ci doar CAND…La fel sunt de acord ca sevrajul nicotinic nu e mare lucru (cel putin eu nu l-am resimtit)…IMI PLACE mult prea mult…Asta e problema mea…

 27. Eu n-am de ce sa ma las, ca nu fumez si nici nu beau, nici macar cafea. Da vazind ce spuneti voi aici ma intreb daca n-oi fi cumva bolnav.

 28. @catalin: esti dependent de independenta, e grav 🙄

 29. Se poate, de-aia n-am nevasta 🙂

 30. Ca nefumator de 1 an jumate si fost fumator de 1 pachet pe zi timp de 10 ani pot spune ca este usor sa te lasi de fumat daca vrei. Cine se lasa de fumat chiar isi doreste asta si cine isi doreste asta se lasa de fumat. cei care nu se pot lasa in fapt nu vor sa se lase cu adevarat…mai mult isi doresc sa se lase la modul general. Singura metoda beton este sa nu mai fumezi si gata. Scurt si brusc insa iti trebuie vointa, adica sa vrei sa te lasi.

 31. am luni bune de cand am lasat fumatul. dupa doua luni, deja ma uitam cu scarba la tigari. foarte bine, Simona, ca te-ai lasat si tu. succes pe mai departe tuturor celor ce s-au decis sa faca asta!

 32. Pe 28 aprilie(ziua mea)fac 9 ani de cand nu mai beau tutun.Mi-au ajuns 30.De ani………

 33. Înseamnă că o să semnaţi şi voi aici:

  http://www.petitieonline.ro/petitie/adoptati_legi_antifumat_mai_dure_-p29040044.html

  Curînd nu veţi mai suporta şi veţi gândi ca mine, vă asigur, dragi proaspeţi nefumători.

 34. Codruta, toti fumatorii care au venit la noi spuneau exact ceea ce spui si tu. Contradictia asta domina intreaga viata de fumator. Vestea buna e ca te putem ajuta. Trimite-ne un mail si gandeste-te sa vii in sesiune. N-ai nimic de pierdut.

 35. Am o rugăminte: să ne spună Allen Carr Easyway dacă ei consideră că ar fi un atu în plus (în lupta împotriva fumatului) ceea ce am cerut eu în petiţia despre care vorbesc mai sus, mulţumesc.

 36. Nu! L-am preluat de la o prietena de pe blog! E rau? Eu am A2, daca era bun nu mai postam, as fi dat telefon direct fara sa mai caut pe google!

 37. Oare??? Eu am citit cartea in cateva ore, mi-a trimis-o cineva pe e-mail. Am fumat ca o serpoaica tigara dupa tigara, cand am terminat cartea, am terminat si tigarile. Cert este ca eu de 2 luni nu mai fumez, dar am ales un substitut – tigara electronica, care intr-adevar m-a ajutat… Este vorba de foarte multa vointa de caracter! 🙄

 38. Marian, am scris un punct de vedere aici – http://tinyurl.com/3c267vl – cand a fost initiat cel mai recent proiect de lege. In esenta, astfel de initiative sunt extrem de benefice si repara un mare rau facut nefumatorilor de-a lungul anilor. Insa credem ca lucrurile trebuie gandite rotund daca tot ne suflecam manecile si ne apucam de treaba. Altfel, consecintele vor fi grave pentru generatiile care vor urma.

 39. @piti: cum te-ai lasat de fumat, daca folosesti o tigara electronica? Ce faci cu ea, o privesti, te inchini la ea, ca nu inteleg?

 40. Nu stiu daca te incurajeaza asta: de 2 saptamani am implinit un an fara tutun. Am avut 22 de ani de relatie cu tigara. Nu le mai visez. 🙂
  PS: m-am lasat din proprie initiativa si brusc. Fara vrajeli cu reducerea numarului.

 41. Si primul gand care mi-a venit cand am citit ca o sedinta dureaza 5 ore a fost: si trebuie sa stai cinci ore fara sa fumezi???? (no comment… 😀 ).
  Oricum – bravo Simona! De fiecare data cand aud ca cineva a reusit ma gandesc ca exista speranta si pentru mine.

 42. Se fumeaza, se fumeaza… nu va faceti griji 🙂

 43. Foarte buna cartea ! Eu sunt contra carti automotivationale, mi se pare, la fel, ca-ti jignesc inteligenta. Nu si asta, insa. Nu mi-a venit sa cred cat de usor m-am lasat dupa ce am citit-o.
  Dar, …
  m-am reapucat, dupa 7 luni, pt ca m-am ingrasat INFIORATOR de mult, cam 15 % din greutatea mea (n 55 kg + 8 ) si nu am mai reusit sa le dau jos dupa aceea, nici cu dieta, nici cu sport, sustinute cm o luna
  Deci, @allen carr, ajutor va rog, si nu-mi spune-ti de clinica pt ca sunt din provincie, la vreo 600 km de Bucuresti, si, desi mi-as dori mult, nu e posibil sa ajung acolo
  😥

  • chercea anisoara

   introduceti in meniul dv. zilnic muuuuuuuuuuuuulta varza si sper sa functioneze cum a functionat la mine, fara sa ma reapuc de fumat.

 44. Ioana, da-ne un mail (raspunsuri@allencarr.ro) sau un telefon (07321 3 83 83) si o sa incercam sa rezolvam problema si asa.

 45. in sfarsit nefumator ..

 46. usor si placut…fara vointa,senzatii de foame si mai ales fara sevraj. dupa 20 de ani de fumat un pachet si ceva pe zi…ultimul an dunhill rosu lung . succes tuturor celor care vor sa se lase iar pt cei care spuneti ca va place mult sa fumati si ca nu vreti sa va lasati,cititi totusi cartea. de fapt acum mi a venit in cap si rasp pt care cartea are un proces de 90 la suta. chiar si in puscarii exista un procent mai mic de 10 la suta care nu si doresc sa iasa si care considera ca le e mai bine acolo decat afara asa ca dc ar fi altfel cu tigarea? 8)

 47. […] Pe acest blog puteţi găsi un ghid complet despre cea mai uşoară metodă prin care te poţi lăsa de fumat – citirea cărţii În sfârşit nefumător. Metoda uşoară a lui Allen Carr (găsiţi ghidul complet AICI – se citeşte în câteva minute). Există două metode prin care vă puteţi lăsa cu ajutorul lui Allen Carr: fie citirea cărţii, fie apelarea la una dintre clinicile Allen Carr, pentru o sesiune de 6 ore care vă scapă definitiv de fumat. În România există o singură clinică Allen Carr – în Bucureşti; detalii AICI). Redau mai jos câteva detalii despre Metoda Allen Carr şi sesiunile Allen Carr, pentru cine citeşte pentru prima oară despre aşa ceva:  (text preluat de aici) […]

 48. Am 3 saptamani de cand nu mai fumez ! Ma simt extraordinar. METODA USOARA a lui Allan Carr chiar functioneaza . Am fumat peste 30 de tigari pe zi timp de 17 ani si am incercat sa ma las de cateva ori. Nu am reusit mai mult de 3 zile. Acum sunt sigur ca nu voi mai cadea niciodata in aceasta capcana si asta ma face sa ma simt extraordinar. Multumesc Allen Carr!!!

 49. Buna tuturor. Niciodata nu vroiam sa ma las de fumat deoarece aveam impresia ca imi place, ca ma trateaza cand sunt nervoasa, suparata sau plictisita. Singurele lucruri care m-ar fi facut sa renunt ar fi fost ca ma costa prea mult aceasta adictie si ca s-ar putea sa ma coste si sanatatea, sau lipsa ei din cauza tigarii. Acum am terminat de citit cartea, pe care am cautat-o dupa ce un coleg de la munca a citit-o si a renuntat la fumat….din pacate doar pt 3 saptamani. Am zis ca daca totusi a reusit sa renunte, chiar si pentru o perioada scurta de timp, inseamna ca merita s-o citesc. Sunt convinsa ca eu voi reusi, deoarece nu am nevoie de tigara. Am renuntat aproape de sfarsitul cartii, deoarece fumand, mi s-a facut rau in repetate randuri. Aveam de gand ca la terminarea cartii sa imi aprind ultima tigara, insa nu am vrut sa fac asta. Chiar nu imi mai trebuie gandul de “ultima tigara”…..As vrea doar sa nu o fi aprins pe prima. Va voi tine la curent, sunt convinsa ca voi inspira si pe altii, deoarece aceasta carte mi-a deschis ochii

 50. […] therapy – plasturi, mai exact). De data asta am citit cartea lui Allen Carr, la indemnul Simonei. Una peste alta, sunt cinci […]

 51. Problema cartii luo Allen Carr este aceea ca vorbeste doar despre momentul in care decizi sa te lasi de tigari, cat de bine este dar mai putin de etapa anterioara, de pregatire pentru ceea ce va urma.
  Mai mult vorbeste despre descoperirea metodei de lasat de fumat dar prezinta la inceputul cartii ca s-a lasat prin hipnoza, fara sa arate efectul hipnozei si fara sa prezinte in mod obiectiv in ce consta metoda lui.
  Personal am testat majoritatea metodelor de lasat de fumat, inclusiv Allen Carr care m-a ajutat foarte mult dpv. teoretic dar specificul fumatorilor romani este putin altfel.
  Pentru a intelege fenomenul fumatului si cum va puteti elibera va recomand cartea mea “Din nou nefumator”, in care prezint metodele folosite si cum am reusit efectiv sa ma las de fumat si ce am simtit in diferitele etape si in multitudinea de incercari esuate.

  Mult succes si curaj, nu vointa !

  https://sites.google.com/site/dinnounefumator/

 52. Va recomand cartea mea “Din nou nefumator”, adaptata tipurilor de fumatori din Romania. Eu am incercat toate metodele la care am avut acces pentru a ma lasa si am reusit, la final.
  Vezi site-ul cartii:
  https://sites.google.com/site/dinnounefumator/

 53. Buna ziua,
  Vreau sa va spun doar atat: am doua luni de cand sunt nefumatoare:) si extrem de fericita!!! (am fumat cca 18 ani ,1pach /zi )
  Am ascultat cartea in format audio,mai bine de 4 ore,fara intrerupere,si am fumat si ultima tigara 🙂 , ultima!!!
  Multumesc Allen Carr!!!

 54. Da’ vreo reţetă-minune pentru plantat dorinţa de a te lăsa există?

  Asta e cea mai mare problemă a mea. Fumez de 15 ani şi n-am la activ nici măcar o singură tentativă de a mă lăsa.

  Ştiu, sună stupid. Sunt la curent cu incidenţa cazurilor de cancer pulmonar, ştiu ce face pielii mele etc etc. Mai că-i invidiez pentru cei care vor şi nu pot.

  Chiar mă gândeam să mă duc la terapia asta. Dar ce să fac dacă n-am motivaţia, dacă nu simt în mine motoraşul ăla care să-mi ofere oareşce combustie?

 55. Pfoa, acum văd de când e postul ăsta… Slabe şanse să mai răspundă cineva…

 56. […] februarie m-am impiedicat, la recomandarea Simonei Tache (cumva tangential, adica ea recomandase seminarele live dupa aceeasi metoda) de cartea lui Allen […]

 57. http://www.bbh.ro/site/imagini/920082492.pdf
  Aici e cartea “In sfarsit nefumator”, tradusa (nu foarte bine, ce-i drept) in romana. Nu ai nevoie de vointa, si cu siguranta nu pierzi nimic. Daca vrei sa ramai fumator dupa ce o termini, nimic nu te va opri. Mult succes!

 58. Simona
  am citit ambele cărţi si a lui Allen Carr si “în sfârşit nefumătoare” după aceeaşi metodă. Dar Allen Carr spune clar că s-a adrsat unei clinici care folosind hipnoza, a intrat fumător şi a ieşit nefumător , – dar el nu a aplicat pentru el însuşi metoda care-i poartă numele !? …. dar ne asigură pe toţi că este fără voinţă. De asemenea scrie că în clinicile sale specializate se foloseşte şi hipnoza. La noi există așa ceva ? … sau cărţile sunt pentru săraci ? Dacă se foloseşte şi la noi spune-ţi preţul să ne putem face socoteala dacă avem, sau nu banii necesari unei şedinţe de hipnoză ? Spune în carte că primele cinci zile sunt mai grele, apoi sevrajul se diminuează până la 3 săptămâni. Că nu trebuie voinţă ……Atunci dece scrie că trebuie rezistat primele cinci zile ? În cele cinci zile înseamnă că trebuie voinţă !!!! Oricum, cărţile sunt bune în măsura în care fenomenul este explicat pe toate feţele şi în toate direcțiile, ceeace este un ajutor real ,Dar şă nu mai aud că nu este nevoie de voinţă , cel puţin primele cinci zile !

  • Exact asta a fost si concluzia mea dupa ce am citit cartea. Ma asteptam la vreo formula magica prin care ia chinul cu mana…. si cand colo…. sevraju …. sevraj, vointa… vointa etc, unde mai pui ca “e de preferat sa te feresti de tentatii bla bla, sa te inconjori de oameni care sa te sustina.. sa te feresti de stres si factori declansatori?… PE Bune? :)))))) Asta a fost momentu in care eu n-am fumat ultima tigara, am aruncat cartea la gunoi. PAI— ORI E GREU ORI E USOR? Dar da, e interesanta informatia despre adictie etc… Pacat ca multe carti motivationale promit mai mult decat e cazu… Dar vorba ceea… “mana intinsa care nu spune o poveste…”

 59. Simona, ai ramas nefumatoare?

 60. Am citit cartea cu nerabdare intr-o dupa-amiaza. Dar… dezamagire… Nu am simtit nici teama de care se tot vorbeste si m-a luat si somnul de cateva ori pe parcursul lecturii. Nu am gasit in vestita carte nimic din ce nu stiam

 61. Dupa 10 ani de fumat 1 pachet/zi am reusit citind cartea lui Allen Carr. E o capodopera care mi-a salvat sanatatea si portofelul.

 62. Si eu am citit cartea de doua ori,dar informat PDF,si nu a avut nici un efect asupra mea,dar astazi m-am hotarat sa imi cumpar carte poate asa voi reusi.Abia astept sa primesc cartea sa edem ce efect are.

 63. E o mare minciuna cartea asta, am citit cartea de 5 ori, decat lectura, poate sa imi faca cineva operatie pe creier sa nu mai fumez?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Acest site foloseste serviciul Gravatar pentru afișarea pozei de profil a comentatorilor. Pentru setarea unui avatar, accesați acest link.

Question Razz Sad Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek Confused Cool LOL Mad Twisted Rolleyes Wink Idea Arrow Neutral Cry Mr. Green

bijuterii argint bijuterii argint