Femeile vin de pe Venus, bărbaţii de la băut Femeile vin de pe Venus, bărbaţii de la băut

Cartea sfântă de rețete

Bărbații se împart azi în două categorii: ăia care agață, pentru că sunt mari bucătari (motocicliștii de ieri), și ăia care vor să devină bucătari (foștii tocilari), ca să agațe sau să impresioneze ce au agățat deja. De primii nu vorbim, că nu suntem toate soția lui Jamie Oliver, dar asupra celei de-a doua categorii ne vom opri un pic, să o urmărim la cratiță.

Bărbatul, atunci când execută o rețetă, e ca manechinele pe care le torturează Bote în emisiunea Next Top Model. Așa cum manechina lui Bote nu mișcă-n front atunci când i se cere să pozeze senzual cu fundul într-un lighean cu peștișori piranha și cu capul într-o găleată cu lipitori, nici bărbatul nu crâcnește în fața unei rețete tipărite. Dacă rețeta-i zice să pună 12 kile de lapte de cocos și o cadă de apă la o cană de orez, el atâta pune. Păi, cine-i el să… CONTINUAREA AICI.

28 comentarii

  1. aha.
    car’ va’ sa zica asta a facut fulgerica atunci cand din ciorba de burta am gasit cativa carbuni,destinsi, fumegand pe fundul oalei, in timp ce vecinii chemasera deja pompierii.cum si fierberea sfeclei rosii s-a soldat cu a doua tura de carbuni si cum soba de carbuni nu am,l-am indepartat definitiv si iremediabil din fata aragazului!

  2. ca veni vb d ebucatareala.
    nu mai poti sa respiri, nu mai poti sa vb de mancatorii de ierburi si seminte.mai nou sunt copii raw vegan, slabi,ca vai mama lor,da’ de ce sa nu fie abuzat ala micu de fixatia lu mama si taticu?
    una dou, nu mai mananci suc de……si smothie de nu stiu ce seminte de care nu a auzit nimeni veci.orice problema de sanatate ai,treci pe ierbuuri si seminte, debranseaza-te de la gaze,curent, lemnele din padure si esti ca nou!
    de vreo 10 ani incoace numai steerisme si cristelisme ne invadeaza si cea mai mica disuctie culinara.
    de cand neamu si opinca toti quinoua si orz verde papam!
    geaba explici tu ca, enzimatic, noi romanii suntem in arealul anumitor alimente, cereale adica, mai ales carne.
    geaba taica! geaba sa le spui ca de la clima temperata catre aia polara carnea si legumele de pe aici sunt hrana si nu alea de la eucuator!
    s-a luat mot a mot ce papa prin India diversi,fara sa se tina cont ca ei au speranta cea mai mica de viata de prin lumea civilizata si nici cu IQ-ul nu stau prea verde,din moment ce se inchina la bietele vaci,in loc sa le manance.

    daca nu ai trecut o data sa faci o reteta steer sau cristela sau nu mai stiu eu ce raw vegan, degeaba ai trait.daca ai comis sacrilegiul sa pui cev ape aragaz,altceva decat carpa sa stergi praful, colesterolul va creste himalayan de mult.

    eu personal sunt o cauza pierduta pt omenire:mananc 4 porci de tara (patru) pe an,basca slaninuta tinuta in 4 baitzuri si afumata de subsemnata cu fum rece.
    alcool nu beau,decat bere 3% alcool,mai sus nu pot si nici de aia nu am voie!

    si sa nu uit:ce-i iarna fara moare?

  3. @nike, sa-ti iexplic ca mi-am adus aminte : se facea ca m-a lovit si pe mine, in urma cu ceva timp, cheful de slabit, de sanatate in fiecare lingura, etc. Si s-au apucat inca doua prietene de mancat numa verzituri, neaparat stropite cu ulei de masline extravirgin ca asa am auzit noi. Si o zi a fost misto ca ne simteam cool. Si a doua zi a fost fain ca era curiozitatea mare. Ne simteam interesante sa stam langa o punga de seminte sa ne gandim cum naiba se prepara. A treia zi deja eram ca in desenele cu Tom, ne uitam una la alta si vedeam pulpe pe porc impanate. Si ne-am adunat la un ceai verde!! Si am inceput :
    -ce mancam azi?
    -niste cartofiori fierti.
    -nu punem si niste piept de pui pe gratar?
    -da parca eu as vrea si niste branzica de vaci, asa mai light langa ei….
    ………………..

    S-a ajuns in final la cartofi copti cu branza de burduf, cu slaninuta, ceapa rosie, moare, unt, carnaciori. Si scurta noastra aventura “verde” a fost astfel incununata cu succes! 😉 Asa ca, sa ai pofta si sanatate maxima sa poti manca in continuare tot 4 porci pe an!

  4. anna,multam.acum io nu zic sa manance toata lumea 4 ramatori pe an,dar nici numai seminte.

    sunt de acord ca am un metabolism misto de tot si ca manaanc slana cu paine,cepa si carne in untura si cartofi si paste cu paine. m-am ingrasat,ce-i drept.bat undeva intre 45-48 de kg la 1.60,de la 37 de kg,dar stau pe greutatea asta si dupa o nastere.

    mai e o chestie:in lipsa aportului grasimilor din alimentatie,corpul,adica ficatul le fabrica el,si fabrica doar ce stie:colesterol.un nutritionist imi spunea ca 90% dintre pacientii lui veganisti convinsi au coelsterolul cat casa,tocmai din lipsa grasimilor animale din alimentatie.

    eu una, carnivora convinsa, sincer nu ma pot adapta la seminte,nuci si migdale.
    insa, in genere schimbarea regimului alimentar se face de-a lungul mai multor generatii.

    tot ma intreb, oare statele medievale romanesti au decazut de prin secolul XVI-XVII, in sensul ca nu mai invingeau la scor turcii sau tatarii cum face fane cel mare, zic au decazut ca s-au stricat obiceiurile culinare , adica au trecut de la mei la porumb si de la napi al cartof si varza???????????

  5. Johnny Handsome

    Fetelor, nu mai vorbiţi de moare şi slăninuţă, că eu vreau să slăbesc (deja-mi plouă-n gură). De vro doi ani. :mrgreen:
    Eu mă situez între cele două categorii, că am avut motocicletă :mrgreen: , da’ acu trebe doar să impresionez, şi o fac din cînd în cînd, că mai gătesc chestii, ba la cuptor, ba la aragaz. Cu orezu’ chiar mi s-a-ntîmplat, pusesem să fac garnitură la somon, s-a umflat atît de tare în oală, că am aruncat jumate, să mai pot pune apă, cred că chiar o cadă de apă îmi trebuia. 🙄
    Acum mă gîndesc să gătesc gîscă, am procurat-o deja, da’ încă n-am cercetat pe net.
    Sugestii, ceva?(fără portocale) 😆

  6. jonny, la orez e simplu: 3 parti apa, una orez. adica la o cada de apa, musai numai o roaba de orez.mai simplu:3 halbe de apa, una de orez.
    pt fragezire,fa matale un baitz nebunicios cu neste mustar, oarece ardei iute, piper, cimbru,sare si amesteca bine. unge zburatoarea,las-o vreo 2 ore.spal-o apoi unge-o cu ulei de masline si mai las-o o ora.
    intain as fierbe-o sau pune-o si tu in vas roman, pe pat de legume(ardei, morcov,rosii,ceapa din belsug),foi de dafin, piper , cimbru, usturoi felite, apa, 3 parti, una de vin alb si tot asa.

  7. Johnny Handsome

    Săr’na, Nike, la frăgezit mă gîndeam şi io că trebe să-i fac ceva, că e de ţară şi e cam…elastică 😀
    vas roman am, am făcut iepure în el şi a ieşit mişto, da’ ziceam să las o zi gîsca în baiţ, la frigider. Şi la fiert, numai aşa, puţin.
    Cu orezu’, dacă ai zis de halbe, gata, m-ai pierdut pe drum 😆

  8. na.3 cani apa, una orez.
    recomand orez arborio la 5 kg din metro,prefiert cu bob mare spre obezitate morbida.

  9. da, de ce nu o umpli,bre?
    amesteci iacasa neste ciumpercute, oarece piper, felii de usturoiu fin tocat, putintel piper, neste unt,dar numai putin sa nu lesine apropitarul cand se urca pe cantar dupe pranzul panagruelic, miez de pine muiat in lapte,frecat cu untul,sarea si neste ficatei de pasere zdrobiti de fierti, oarece nuci pisate(fara coaja),patrunjeliu vrede tocat maruntu si gata amestecul.

  10. io as baga ,asa ,de un captiz de un pamplezir, si oarece smochine si feliute fine de tot de lime,dar fine.sotul prefera stafide in loc de smochine si lime.

  11. un bucatar adevarat trebe in primu rind sa aiba scule, scula de baza e destu mic, acesta se baga delicat in fiertura si se gusta, mai apoi termomentru, neaparat necesar la muschi de vaca si asemenea care trebe sa fie-n singe, mai apoi ceas cu sunatoare, sa sune cind trece timpu, si la cozonac, neaparat pai de matura cu care se controleaza daca s-a copt.

  12. Johnny Handsome

    Dap, da’ din păcate e cam ciopîrţită, aşa a venit. Şi cu patru picioare :mrgreen: (a tăiat mama unui prieten doo şi a pus copanele în pachetul meu). Da’ ciuperci tot o să pun, oleacă de smochină şi o ţîră de lime în spată, aşa, de efect puţin dulce-acrişor.

  13. neamtule,da’ paiu sa fie auriu de maturica proaspata.

  14. Una din Bucuresti

    Io fumez, asa ca nu mai conteaza :mrgreen:

  15. Una din Bucuresti

    Ma mai intrebau astia la servici: da’ tu maninci non-stop? La care eu, plina de incredere, le raspundeam: pai cum vreti fratilor sa-mi mentin greutatea? Daca slabesc, vor aparea alea 6 patratzele pe burta!! Pai ce, io sint barbat? Pffff :mrgreen:
    De cite ori am incercat sa hranesc familia cu ceva “sanatos”, se uitau consternati si se scuzau frumos, ca sa nu-mi raneasca sentimentele.
    Asa ca il las pe barbate-miu, cam in fiecare zi, cind io dau voios cu sapa la servici, sa gateasca ce vrea muschii lui….de vaca, porc sau gaina 😉

  16. imi amintesc de Ianu, fi-miu,2 ani jumate, care, cand i-am oferit prima portie de legume-seminte-ierburi, a gustat, si mi-a zis: e bun mami,da’ papa tu!

  17. Fata, de data asta iti dau dreptate. Stiu ca nu prea o fac (de fapt cred ca niciodata n-am facut-o) dar acum…
    Am facut de mancare de cateva ori in viata mea (sub zece). Prima data ciorba de fasole. Exact dupa reteta. Aveam vreo 12 ani. Si scria sa pun vegeta dupa gust. Cum mie imi placea cu condimente de acelea am pus dupa gustul meu. A iesit o ciorba care, va jur, cand bagam lingura in gura imi ramanea lipita in jurul gurii o pojghita de ciorba solidificata pe care o dezlipeam cu degetul.
    Pe la vreo 16-17 ani am facut o prajitura. Toata lumea a fost unanim de acord ca nu trebuie sa ne cramponam in tot felul de prejudecati de genul “prajiturile se taie felii” si ca putem manca si prajituri faramitate in zeci de bucatele cu lingura. Eu am fost cel care a lansat ideea ca taiatul prajiturii e o chestie invechita si toti au fost de acord.
    Pe la 25 de ani am incercat tocanita de carne (sau ceva de felul asta). Jur ca scria in reteta 500 de grame de carne si 500 de grame de ceapa. 😥 Eu de unde sa stiu ca nimeni nu pune ceapa cata carne in tocanita? Daca asa scriaaaaaa. 😥
    Evident ca nimeni n-a putut manca ce-am facut eu acolo, nici macar catelul caruia i-am oferit cu generozitate intreg continutul castronului. A refuzat cu suspiciune si dupa aceea ma maraia de cate ori ma vedea.
    In sfarsit, intre aceste trei opere culinare am facut si niste omleta, care mi-a iesit. (Yupiiiiiiii!!!!). De asemenea si ceai cu paine prajita cu unt (credeai, Simona, ca numai tu stii???).

  18. Am citit şi eu cărţi de bucate. Nişte prostii cât roata carului. De ce?
    Fiindcă le fac unisex.
    Alea pentru bărbaţi trebuie să aibă poze cu gagici la fiecare pagină. Măcar sexy, dacă nu chiar porno.
    Păi cum mama dracului vor ei să ţină bărbatul în bucătărie, ha??? 😯

  19. PS: Reţetă de bere de casă are cineva? 🙄

  20. @ nike: 1. Poanta aia cu “o halbă de orez la 3 de bere“ a fost chiar foarte bună!!! 😆
    2. Nu-l mai lăuda atâta pe domnul soţ, că ţi-l fură vreo doritoare. Mno, la tendinţele de azi, poate chiar vreun doritor!!! 😳
    3. Simpatic foc, Ianu. Am o mică problemă cu Yahoo Mail, revin în câteva zile (are “sign-in seal“ şi nu e accesibil momentan).

  21. Una din Bucuresti

    @Marian S:

    Reteta de bere are barbate-miu! Si toate cratitile necesare, mei, sticle, dvd etc. A facut de citeva ori, dar pe mine ma lasa rece, ca nu beau, si a costat o gramada totul. Le vrei?
    Yahoo mail a cam fost hacuit zilele astea, m-au anuntat niste “posesori” de meil azi. De-aia l-or fi blocat?

  22. Una din Bucuresti

    @Marian S:
    De acord. Iar pt femei, la fiecare retzeta, sa scrie ca nu ingrasa si ca nu e vina noastra ca altele maninca 800 de calorii pe zi si ca aleg sa fie asa subnutrite si jigarite 😈
    Iar gagicile sexy din cartea barbatilor sa aiba doo rînduri de burta si cur, ca sa se formeze ochiul artistic rubenesc :mrgreen:
    Deal?

  23. imi iau cocker sau soricar. am zis!

  24. @ Una din Bucuresti:

    1. Nu, am scăpat cu yahoo (cel puţin la prima vedere). Al meu PC a avut ceva şi aveam setat “sign-in seal“, ceea ce s-a dovedit o chestie deosebit de periculoasă. Noroc că am restabilit pisiul.

    2. Pot să renunţ la gagicile din cărţile de bucate. Mai util e să le transformăm în meditatoare la faţa locului, ca să înţelegem mai bine. 😯

    3. Păi parcă nu prea eşti din Bucureşti, ai fost odată. Sau greşesc eu? Pentru că altminteri nu înţeleg de ce nu sunt chemat să bem tustrei din berea aia. 🙄

  25. @Marian S

    nu stiu reteta de bere (e traditie de familie si nu dau reteta) dar am o foarte buna reteta de “ciolan afumat in bere” :-). Oi fi “tocilar” d’ala sau “agatator” (cuier) d’alalalt? Naiba stie. Eu o fac “bucatarie” din “placere” :-p sa crape supararea in gagici zau asa.

  26. am o gramada de jurnale roz sunt foarte bogata! 😀 😀 😀 😀 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 😮 😮 😮 😮 😮 😛 😛 😛 😛 😛 😛 😛 😛 😛 😛 ❗ ❗ ❗ ❓ ❓ ❓ ➡ ➡ ➡ ➡ ➡ 😀 😀

  27. da eu cu mara suntem surori avem ce ne dorim chear si tot ce vrem…… suntem bogate!!! ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 😉 😉 😉 😉 😉 😮 😮 😮 😀 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 😛 😛 😛 😛 😛

  28. Una din Bucuresti

    @Marian S:

    Mda, din pacate nu mai stau in Bucuresti….dar am stat pina la 24 de anisori, cind ne-am luat talpasitza definitiv juma’ de bloc, prieteni si rude. Pe parcursul a zece ani a fost exod in masa!! Plus vreo 20 inainte. :mrgreen:
    Dar vorbim, gindim si gatim cam la fel 😉 si vad ca dam rezultate foarte bune heheheee. Deci dupa cum spunea cineva mai sus, noi sintem “croitzi” genetic sa mincam intr-un anume fel, asa ca-i dam bataie!!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Acest site foloseste serviciul Gravatar pentru afișarea pozei de profil a comentatorilor. Pentru setarea unui avatar, accesați acest link.

Question Razz Sad Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek Confused Cool LOL Mad Twisted Rolleyes Wink Idea Arrow Neutral Cry Mr. Green