Femeile vin de pe Venus, bărbaţii de la băut Femeile vin de pe Venus, bărbaţii de la băut

Terapie intensivă la standarde europene pentru nou născuții din sud-estul țării

Mai jos sunt câteva fotografii:


Așa arată, începând de ieri, Compartimentul de Terapie Intensivă Neonatală din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța, renovat de Fundația Vodafone România împreună cu asociațiile Dăruiește Aripi și Inima Copiilor, pe modelul deja celebrei secții de terapie intensivă de la Spitalul Marie Curie din București. Lucrările au început acum doi ani (în august 2017), iar investiția totală s-a ridicat la 2.060.000 milioane de euro, fonduri puse la dispoziție de către Fundaţia Vodafone Romȃnia (1.540.000 de euro), Asociația Dăruiește Aripi (280.000 de euro) și Asociația Inima Copiilor (240.000 de euro). 

Soluția de telemedicină cu care a fost dotată secția permite supravegherea video, de la distanță, a micilor pacienți, transmiterea securizată de imagini și parametri medicali, în timp real, precum și organizarea de videoconferințe. Fiecare salon este dotat cu o cameră care, în caz de urgențe, poate face zoom pe monitoarele de funcții vitale. În holul central, se află alte monitoare, pe care se pot afișa funcțiile vitale sau imagini din saloane, iar în camera medicilor a fost instalat un videowall.

Camera pentru pregătirea laptelui și cea pentru pregătirea perfuziilor sterile sunt dotate cu hote de flux laminar, ceea ce conduce la reducerea masivă a infecțiilor nosocomiale. Climatizarea se face cu aport 100% de aer proaspăt, trecut prin 30 de cutii filtrante prevăzute cu filtre recomandate sălilor de operație de terapie intensivă. Saloanele sunt prevăzute cu pandante și console medicale, cu o rețea de distribuție a gazelor medicale, cu echipamente integrate de detecție, semnalizare și avertizare a incendiilor, precum și cu un sistem de desfumare mecanică ce poate realiza inversarea funcțiilor unor ventilatoare dedicate. Condițiile de intimitate, posibilitatea mamelor de a petrece timp nelimitat în salon și iluminarea de mai multe tipuri (naturală, indirectă, directă, de lucru, de veghe cu intensitate reglabilă) asigură nou-născuților confortul individual atât de important pentru dezvoltarea psihosomatică din primele zile de viață.

Anual, în acest compartiment de terapie intensivă neonatală primesc îngrijire peste 1.000 de copii născuți cu afecțiuni medicale sau prematur din județele Constanța,Tulcea, Ialomița, Călărași, Brăila și Galați.

Bun. Acum să vă arăt niște poze de dinainte de renovare:

Adaug la asta faptul că mortalitatea infantilă din regiunea de sud-est a țării noastre trecea de 10 la mie în 2015, fiind de trei ori mai mare decât media europeană. Acesta a fost motivul pentru care Fundația Vodafone, Inima Copiilor și Dăruiește aripi au considerat investiția ca fiind o prioritate. 

Mai departe, trageți voi concluziile. 

1 comentariu

  1. În loc să fie doar o completare binevenită la efortul statului de a asigura dreptul la viaţă şi la îngrijiri de sănătate cetăţenilor săi, iniţiativele private fac treba statului. Ca de obicei.
    Se vede în ultimele poze cam cât îi pasă statului şi, hai să o spunem, managerilor de spitale. Pentru că în chestia aia cu “omul sfinţeşte locul” e şi ceva adevăr.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Acest site foloseste serviciul Gravatar pentru afișarea pozei de profil a comentatorilor. Pentru setarea unui avatar, accesați acest link.

Question Razz Sad Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek Confused Cool LOL Mad Twisted Rolleyes Wink Idea Arrow Neutral Cry Mr. Green