Femeile vin de pe Venus, bărbaţii de la băut Femeile vin de pe Venus, bărbaţii de la băut

Dezlegare la legume

În timp ce multă lume care-a mâncat carne în post până n-a mai putut s-a dezlegat azi la peşte, noi ne-am dezlegat la vinete cu mozzarella şi parmezan la cuptor, made by partea feminină a familiei, după o reţetă a altei părţi feminine, a altei familii (să trăiţi, doamna Ştefănescu, mulţumim, complimente domnului şi sărutări de năsuc juniorului!).

Rezultatul: Aşa şi-aşa. OK, adică, dar nu să cazi pe spate şi să te-ntâlneşti obsedant cu ele în nopţile cu vise alimentare. Cam sărate, din cauză că, atunci când am pus sare în sos, neuronul meu nr. 1 n-a vrut să se joace cu prietenul lui, neuronul nr. 2, şi să facă o sinapsă legată de parmezanul care urma a fi presărat înainte de introducerea în cuptor. În plus, am mai făcut şi prostia de a le pune pe două straturi, astfel încât singurele care au arătat cât de cât civilizat au fost rulourile de deasupra. P-alea de dedesubt le-am regăsit înecate în sos şi cu un aspect comercial destul de jenant. Oricum, dacă mă va ajuta memoria, data viitoare o să ştiu să-mi dau peste mână la faza cu sarea, o să le încolonez pe un singur rând şi o să pun mai puţin sos.

Mai înjuraţi-mă şi voi, dacă aveţi inimă de câini, după ce m-am înjurat deja singură. Făceţi-vă păcate în ziua de Florii, hai! :mrgreen:

Apropo, la mulţi ani tuturor celor care-şi sărbătoresc azi numele!

51 comentarii

  1. Oricum , ai spirit practic : daca nu se poate manca , macar ai pozat-o . O intrebuintare tot i-ai gasit . Bravo !

  2. […] This post was mentioned on Twitter by dianastoleru and Sorina, simonatache. simonatache said: Dezlegare la legume http://bit.ly/cxnCu7 […]

  3. Ai macar niste Famotidina prin casa?Daca nu,ar fi cazul sa-ti iei,ca o sa treaca in curand niste arsuri pe la stomace! ❗ 😀 😀 😀

  4. Si totusi,nu ne-ai spus daca in afara neuronului nr.1 si a neuronului nr.2,mai erau si alti neuroni in stare de libertate dispusi sa colaboreze la sinapsele cu sarea,sosul,mozzarella,coloanele.Ah!!!si parmezanul.Iar de injurat,nu suntem,totusi,chiar asa de sadici.

  5. Adevarul este ca vanata are cel mai bun gust,atunci cand este preparata salata cu ceapa.Si vorbesc de tarancile alea de vinete de-ale noastre,nu din astea de la Stambul.Si nu mai pune fatttooooo parmezan.Pune si tu cascaval de ala de-al nostru dulce,nu saratura de aia de import! :mrgreen:

  6. hei ! de ce nu pot sa-mi pun poza????
    am lipsit cateva luni si s-au schimbat multe p-aci 😀

  7. V-ati uitat fetelor pe asta?

    Da’ pe asta? 😀
    http://www.youtube.com/watch?v=xGrpjzbFQgQ

  8. Adevarul este ca legumele sunt foarte bune si sanatoase. D’aia eu maninc legume, dar numai insotite de carne si/sau peste. Iar din vinete se pot prepara niste chestii mult, dar mult mai apetisante. Insa nici asa cu parmezan, daca alaturi si 4-5 snitzele sau 7-8 chiftele d’alea mari, nu sunt de aruncat. Aspectul comercial nu conteaza chiar deloc, iar sarea este un bun deschizator de drumuri pentru bere. Spunea cineva ca cel mai bune sunt cu ceapa, deci, ma vad nevoit sa precizez ca cele mai bune vinete sunt cu maioneza si cu mult usturoi. La astea nici nu-ti trebuie carne.

  9. Mai chatnoire, daca ne-am pune toti pozele pe aicisa,pai unde am ajunge? 😀 Si apropo,sa se dea numa’ cate o poza de persoana,s-ajunga la toata lumea! :mrgreen:

  10. @CHAT NOIR: vezi ca mai exista p-aici un chat noir cu litere mici, asa ca te-as sfatui sa-ti schimbi nick-ul? 🙂

  11. pai asta sunt…..pisica neagra !!!! 😀 ce nik sa-mi pun??????
    tot nu mi-ai zis de chestia cu poza….si daca pun poza rezolvam si diferendul intre feline fie ele negre sau nu….

  12. @CHAT NOIR: gravatar.com cred ca e solutia

  13. @simona….pana ne lamurim ce-i cu mitele…

  14. nedo,eu ma tem ca o sa inceapa chinezii sa faca suedezarii

  15. Simono, da da-ne, tata, si un prim plan, ca parca le-ai pozat din avion.
    Si nu te mai alinta atata ca sa-ti spunem ca ai facut progrese, ca-ti spunem si-asa, fiindca ne esti draga! 🙂

  16. n-o să-i ţină. sînt comunişti. ei ştiu să producă, să cumpere, să vîndă, să fure tehnologie, dar nu vor fi capabili niciodată să creeze, să inventeze, să inoveze.

  17. @adnana: da click pe poza pentru prim plan

  18. Incearca si niste dovlecei!

  19. Soferu' de barci

    Buna ziua!Primiti cu blogaritu?

  20. Hai , c-am dat si eu prim-plan . E altceva , intr-adevar . Minunata creatie culinara , exceptional gandita , magistral executata , mirobolant asezata in farfurie , supercalifragilisticexpialidocious prezentata . Genial , briliant !

  21. e, acu am schimbat noir mauvais…..e ok?
    da’ muzica va placu?

  22. simona – s-a schimbat ora! chiar daca de la atata sare ti s-au umflat degetzelele, fa si tu niste click-uri in plus si da-ne sa ne bucuram si la tine ca se intuneca mai tarziu

  23. Soferu' de barci

    Initial eu am crezut ca-n poza sunt sarmale cu mult sos! 😀 Dupa ce-am belit mai bine ochii,mia isit faza cu vinetele! :mrgreen:

  24. nedo:pai si ce,noi nu suntem comunisti?Da’le-avem la greu cu creeatu’,inventatu’,inovatu’!!!Nu-ti fac lista ca le stii.
    ciu:simo vrea sa se lumineze mai devreme,de-aia nu schimba ora.

  25. hai, ma, ca suntem toti luminati p’acilea. si oricum ne luminam saptamana viitoare iara, chiar la miezu noptii!

    explicati-mi si mie: cum poate sa fie cineva suparat ca se intuneca mai tarziu?? atatea plangeri aud cu schimbatu orei primavara: ca dorm mai putin cu o ora o noapte, ca nu-stiu-ce… pai ce naiba poate conta mai mult decat sa ai ziua lunga seara, cand esti mai viu si mai liber de “contract”?? nimic nu se compara cu sositul acasa de la munca pe lumina, parca dintr-o data primesti cadou timp

  26. simona, intr-adevar, alta viata dupa click 🙂 am vazut cum sta chestiunea de aproape.
    imi mentin opinia: mari progrese! indrazneala, guts, audace, na, ca in nemteste nu stiu cum ii zice la asta …asta e important in bucatarie, sa ai spirit de aventura. mi-ai facut pofta 🙂

  27. @adnana: mdea, acuma că ţi-am făcut poftă, o să te duci să bagi nişte realizări d-alea spectaculoase, de plâng io pe laptop, când le văd pozele pe Facebook sau pe blogul tău. mai bine stăteam în banca mea 🙄
    @ciu: schimbat ora, trăiţi!

  28. simona, mai bine zi-mi si mie cum ai facut, mai exact, cu vinetele si branzetul, in nimicnicia mea nu ma prind ce e acolo: vanata umpluta, rulata in mozarella si data pan sos sau alta tehnologie avansata?

    io-s fan vinete, mai ales – cum se spunea si mai sus – frecate “salata” cu galbenus si ceapa. si mancarica de vinete e bun-bun, da nu pot din cauza de sotz cu stomac sensibil. da asa n-am auzit, cum ai facut tu.
    mai e o chestie: daca-mi zici si incerc si eu, sigurr a ta va fi mult mai buna, deci iesi in castig de doo ori! 🙄

  29. @ciu: iti copiez aici reteta, exact cum am primit-o eu. diferenta dintre ce zice in ea si ce-am facut eu e ca eu le-am facut rulouri, cu mozzarella in mijloc, si ca n-am avut rosii d-alea uscate, ca nu am gasit:

    “Ai nevoie de:
    2 vinete
    3 catei de usturoi maruntiti
    o cutie de rosii in bullion
    o ceasca suc de rosii
    125 g mozzarella (cubulete)
    2 maini bune de parmeazan ras
    1 pahar vin alb, sec
    o legatura de busuioc
    oregano
    o ceasca de pesmet
    rosii uscate in ulei maruntite – 1 linurita
    ulei de masline extravirgin robusto
    zahar, sare, piper

    mai intii amesteci pesmetul cu uleiul de masline (2 linguri) si cu rosiile uscate si maruntite si le lasi deoparte sa se patrunda;
    tai vinetele felii in lungime si le prajesti pe gratar sau tigaie, dupa ce se rumenesc, le stivuiesti, punind cite putin ulei de masline si oregano intre ele, ca sa se patrunda;
    concomitent, calesti cateii de usturoi feliati in ulei de masline cit sa se coloreze usor, adaugi rosiile maruntite din bulion (eu folosesc cirio sau divella), sosul de rosii (cirio pasata in cutie mica de carton), vinul si lasi la foc mic să fiarbă pînă de vine cremoasă compoziţia. Eu torn peste sos şi două linguri de oţet balsamic, dar asta îl face puţin mai condimentat. Adaugi sare, piper şi două- trei linguri de zahăr în sos în timp ce fierbe şi restul de busuioc.
    Ungi un vas iena pe fund cu putin ulei si pui un strat de vinete, sos (nu prea mult, sa nu băltească), parmezan din belsug, si tot asa pina la ultimul strat de vinete, peste care pui sosul, bucăţelele de mozzarella, pesmetul distribuit uniform pe deasupra, apoi parmezanul şi oregano.
    Bagi la cuptor (180-200*) pînă cînd se rumeneşte pe deasupra.
    Pofta buna.”

  30. multzu!
    complicat – eu ma bag decat la lucruri mai simple… dar jumatatea mai buna a familiei s-ar putea sa vrea sa incerce 😈
    ai ales reteta dupa search pe “oregano”? :mrgreen:

  31. @ciu: nu, mi-a dat-o cineva. si nu, nu e deloc complicat

  32. ok, o s-o incarcam cand gasim niste vinete misto!
    la noi e pe gata un MBS clasic, la care io am pregatit doar BS-ul plus Unt in castroane, de M se ocupa mister, tre sa fug sa spal repede telul, altfel ramane piesa de muzeu cu cruste de malai permanente

  33. rosii uscate gasesti la selgros, la tine-n berceni!
    😉

  34. mauvais chat, vai e un fel de satriani?

  35. Soferu' de barci

    @Simona:”rosii uscate in ulei maruntite – 1 linurita” ai vrut sa spui ca reteta este cu liniutze? 😀 Cred ca de aia iese buna!Ahhhh,era vorba de linurite?Alea se gasesc greu! 😀 😀 😀

  36. @delia, NU, desi satriani e nascut cu 4 ani inaintea lui vai…..joe e un fel de steve…:D

  37. @ simona: bine, daca nu ma crezi, o sa le fac si o sa le pun titlul ‘ Vinete a la Simona’ 🙂
    Rosii uscate gasesti si la megaimage, la raionul condimente.
    Exista si in Sanda Marin o reteta similara, dar ii zice ‘ vinete portugheze’.

  38. simona, eu le-as fi facut ca o musaca. fara parmezan, numai cu mozzarella. sau si mai simplu, asa cum le si fac eu de fapt
    http://www.urbanlifestyle.ro/2010/02/vinete-cu-usturoi-ulei-de-masline-si-rosii/
    evident ca nu pun folie de plastic ca de aluminiu. usturoi nu pun chiar atata. se poate pune si vin si sos de rosii. si daca vrei si cas deasupra, il pui dupa ce le descoperi. voila.

  39. pe sandman l-am iertat ca-mi place avataru lui de-mi vine sa-l pup si mi-a si promis scoici. pe cruela o iert ca e dama buna. da daca mai pune cineva @ in fata numelui meu fac urat. see the look in my eyes? that’s only half of it.
    mauvais chat, eu de satriani stiam ca am avut un prieten caruia ii placea. avea si formatie si cantau un fel de rock din asta foaarte alternativ. si m-a innebunit cu chitara lui melanogaster sau cum ii zice.

  40. mie imi place ca nu te lasi! ce aspect comercial? cred ca de aici incep greselile…mancarea ta nu arata apetisant.
    pofta mare totusi1

  41. Simono, poate te trezesti cu neamtu tiganu la degustat, ca-i in tara! Atunci sa te vad! 😀

  42. @georgiana: neamtu e in tara? pai, si de ce nu da, domne, nici un semn? in tara unde?

  43. In Romanica. Pai am cetit pe blogul lui, cica sta cateva zile, n-are vreme de mitinguri…

  44. Ia una ecumenică de aici că tot se apropie Paştele:
    Nu e păcat ce bagi în gură ci ce scoţi pe gură. Aşa că stai liniştită.

  45. si ne iarta noua gresalele noastre, precum si noi iertam gresitilor nostri

  46. desi iubesc traditiile, sper ca una sa nu fie bazata: anume ca vremea din ziua de Paste e la fel ca cea de Florii. voi aveti fo statistica ref la faza asta?

  47. …ca probabil ca neamtu s-a tras si el pe la vatra sa fie cu familia de sarbatori.

  48. da, ciu. asa va fi si de Paste. studiata problema…

  49. delia, jur ca nu mai pun @ in fata numelui tau 😉 dar nici tu sa nu mai indtaznesti sa-l pui pe satriani inainteai lui vai …..peace ????

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Acest site foloseste serviciul Gravatar pentru afișarea pozei de profil a comentatorilor. Pentru setarea unui avatar, accesați acest link.

Question Razz Sad Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek Confused Cool LOL Mad Twisted Rolleyes Wink Idea Arrow Neutral Cry Mr. Green