Femeile vin de pe Venus, bărbaţii de la băut Femeile vin de pe Venus, bărbaţii de la băut

Cheesecake care nu îngraşă

L-am făcut după o reţetă Montignac, cu blat din făină integrală şi tărâţe şi îndulcit cu fructoză.

Foarte bun. Mie mi-a plăcut foarte mult, nu şi lui Nic, pentru care n-a fost suficient de dulce.  :mrgreen: M-am simţit răzbunată pentru eşecul cu găluştele. Voi gătiţi mâncăruri şi deserturi Montignac? Eu am început s-o fac din ce în ce mai des. 😉

77 comentarii

  1. si eu am inceput sa mananc, dar nu sa le si gatesc:)) Iulia mea a mai facut tort de nuci si niste fursecuri cu migdale (parca) si au fost fff bune:D noroc cu ea;))

  2. Montignac amândouă? hmm… drăguţ 🙂

  3. Mi-e si frica sa caut pe pe net ce inseamna Montignac. Dar banuiesc ca e ceva sanatos…

  4. Zici ca se incadreaza in biblia monti? Cu fructe? Mie imi suna a blasfemie…

  5. @Gea: da, domne, uite: http://www.culinar.ro/forum/continut/Dieta-Montignac/28833/Reteta-Montignac-Cheesecake/
    fructele sunt OK la Monti, totul e sa nu mananci multe, eu asa stiu

  6. din ce stiu eu, fructele sunt mai mult decat ok la monti, doar ca singure, cu juma de ora inainte de orice altceva. Iar combinatia de faina monti cu branza care nu e degresata – asta e cel putin ciudat.
    vezi http://www.scribd.com/doc/11490302/Michel-Montignac-Mananc-Deci-Slabesc , pag 24, pag 44, despre fucte, si gasesti pe acolo detalii si despre combinatiile glucide-lipide

  7. Ce-mi place la tine e perseverenta.Domnule, nu renunta niciodata. Bine, poate ca sarmanu’ domnu’ Nic nu e chiar asa de incantat ca mine de perseverenta ta, dar asta e… it’s a tough world. :mrgreen:

  8. btw, de ce te chinui tu cu monti? dupe poza iesti ok, la ce-ţi trebe bătaie de cap?

  9. @Gea: mai adaugă vreo 5 kile la poza aia. a, şi oricum, şi când am făcut poza, mă chinuiam cu diete. mă chinui de când mă ştiu, practic. nici nu vorbeam bine când am ţinut prima dietă 😆 . Monti însă nu e neapărat o dietă, e un mod de viaţă

  10. @simona: da, asa mi-a zis:D:)) sa ii zic si de cheesecake:D ca arata f bine

  11. offf, şi eu care am gătit şi copt pentru 3 batalioane zilele astea 😥
    oare susnumitul monti ce-o zice ? 😥
    care ştiţi, câţi soldaţi are un batalion ?

  12. Daca nu-ti faci tu blog culinar in citiva ani, sa-mi spui mie cutu-cutu 🙂

    Da … marele Monti … faina e tot faina, iar fructoza ingrasa si ea bine. Asta din comert se face din fructe de popusoi, pe limba lu’ Nic.

  13. Acuma am citit si reteta … te-ai intrebat, inainte de a o face, cit e de complicata? Esti tare!

  14. @agnes: ce-ai gătit, ce-ai gătit? 🙄
    @cătălin: bine că ştii tu din ce e făcută fructoza :mrgreen:

  15. Ia cauta tu pe google sa vezi din ce se face fructoza, da?

  16. simona,
    mi-e ruşine cu ce am facut 😳
    1. ciorbă de fasole boabe cu ciolan (la cazan, că fac doar o dată pe an)
    2. piept de pui la grătar, cartofi prăjiţi, salată
    3. cotlet de porc a la savoia, cartofi piure, salată
    4.tagliatelle (manufacturate în prealabil de mine) cu şuncă şi mazăre şi sooooos delicios
    5.prăjitură regina maria (sper să nu moară monti ăla, tre să ascund reţeta)
    6.prăjitură cu măr şi lămâie
    7.plăcintă cu brânză vaci şi vişine
    8.un fel de negresă acoperită cu cremă de brânză şi zmeură (coaptă în forma aia de inel, un spectacol vizual )
    9.telespectatorii au dorit şi chifteluţe marinate dar am zis pas.
    acu cineva tre să spele vasele.

    p.s. bănuiesc că nici unul din cele de mai sus nu îngraşă.

  17. moaaa’ 😆 dar ce aţi avut, frate, botez?

  18. nu.
    tocmai d’aia mi-e ruşine .

  19. Stii Simona… Monti asta al tau a cam merlito de bine ce a mancat :))

  20. @ agnes

    Masa mare si nu ne-ai chemat? Sa vezi tu cand afla cruela… Da’ bautura??? 😐

  21. Terminaţi, că vă înjur. Pe aici citesc şi burlaci cumsecade, nu e cazul să-i omorîţi cu zile. :mrgreen:

  22. Eu nu-s cumsecade, asa ca din partea mea nu va deranjati… :mrgreen:

  23. nic e un tip umblat…daca puneai si o shaorma cu de toate era perfect pt el. 😆

  24. eu am gătit multă vreme, ani de zile, exclusiv Montignac, dar fără să bag în alimentația zilnică tone de smântânâ si brânză si carne grasă, cum ziceau multe din meniurile Montignac. eu găteam Montignac vis-a-vis de cereale si zahăr, adică doar cereale integrale si fără zahăr rafinat. Si respectam si regula cu asocierile dintre alimente. Făceam în casă inclusiv pastele si pâinea. Si s-a văzut mult, nu la mine, care sunt slabă de la natură, ci la soțul, care are tendințe de rotunjire. S-ar putea să mă apuc din nou, desi ia destul de mult timp. 😀

  25. @ela: perfect de acord cu smântânile şi cărnurile

  26. Adi, n-a fost masă mare deloc. Mie, oricum, după ciorbă nu mi-a mai trebuit nimic.
    Dar a trebuit să umplu sacoşele umblătoare pentru bebeluşii studioşi. Tu în ce gară aştepţi ? Să văd dacă eşti pe vreunul din trasee.

  27. Aaa, Monti e cu smântână şi brânză şi carne ? 🙄
    Păi înseamnă că io-l respect mai tare ca toţi.

  28. @agnes: dacă combini cu carbohidraţi nu e Monti :mrgreen:

  29. adică dacă mă-ngraş de la brânză de oaie cu smântână şi cefe de porc în untură e mai trendy decât daca e de la prăjituri şi pită cu cartofi ?

  30. adică, dacă mănânci la o masă doar brânză de oaie cu smântână, te îngraşi mai puţin decât dacă ai pune lângă şi nişte pâine sau mămăliguţă 8)

  31. … sau, dacă mă înfiază vreo creştină iubitoare, mănînc eu tot şi scapă ea de îngrăşare. E doar o idee, zic. 🙄

  32. @agnes: m-ai omorat, cum se face prajitura de la 8?

  33. clara
    fată, prăjiturile nu sunt bune, tu nu citeşti ce scrie pe aici ? 🙄
    deşi Adi e şi acum în gară aşteptând una…
    păsuieşte-mă un pic cu reţeta, în momentul ăsta habar nu am de unde am luat-o şi tre să mă uit la meci.
    dar urmăreşte postul ăsta şi, cum am 10 minute libere, cum o plantez.

  34. Decat Montignac, mai bine asta:

    http://thepaleodiet.com/

    Are mai multe sanse… Si pun pariu ca sotului tau nu i-ar displace 🙂

  35. Da, da, sigur nu ingrasa.

  36. Ce recomanda domnul Montignac pentru slabire, tuica de prune sau vodca din cereale integrale?

  37. @ agnes

    Nu mai stau, fata, in gara, mai trec doar din cand in cand, poate-poate… :mrgreen:

  38. mă bucur să văz că idealurile lui doja, horea crișan și celor din flămânzi s-au materializat
    – au ajuns boerii să mănânce tărâțe
    🙂 pofta bună ce să mai…

  39. Te rog, da-mi maine o felie prin Nic . Arata demential.

  40. @Raul: e mai veche poza, s-a mâncat :mrgreen:

  41. deci agnes fataaahhh, lasa ca te-am razbunat eu:
    am gatit tot week endu un singur orez leshinat shi shi ala fara carnuri!
    :mrgreen:
    la bucuresti e criza!
    si mi-a recomandat un amic sa merg des in vizita si stau mult ( ma rog, in sensul ca destul ca sa ma aseze la masa :mrgreen: )
    si o salata de varza alba, foarte montignac
    ieri am fiert si niste paste ( da la alimentara) dar am uitat sa mai fac ceva la ele asa ca azi le-am aruncat! 😳 ( zicea cineva ca e criza? SA FIU MAI ATENTA! 🙄 )

  42. simona: montignac ce zice: daca schimbi becurile arse de pin casa nu slabesti?
    ca eu am schimbat vreo 10 azi!
    😳
    din care doo le-am spart in bucatzele shi ciobuletze mii, ca cica cioburile aduc noroc!
    :mrgreen:
    foarte dietetic!

  43. Haha, John 🙂

    Avea bunica-mea o reteta teribila cu tarite si lapte degresat (adica zer). Fructoza nu punea, ca porcu’ minca oricum.

  44. Cătălin, noa, din păcate reteța lui bunică-ta nu era deloc Montignac – pentru că, din câte îmi mai amintesc, zerul e ceva fooarte naspa în ecuație. Bunică-mea, în schimb, care amesteca tărâțele cu verdețuri si le opărea, era la fix! 🙂

  45. catalin: porcu trebuia ingrasat , bre!
    😉
    nu montignacat!
    😛

  46. Sunteți totali! 😆
    M-am distrat nemaipomenit citindu-vă! 😆 😆
    Eu nu mai fac prăjituri de ceva vreme, pentru că nu mai are cine să le mănânce… 🙁 …iar decând am rămas singură du dl.Soț, trebuie să fiu atentă când pun sare, că oală de ciorbă a făcut siluetă….Vă recomand cu căldură saitul gustos.ro. Decând am făcut greșală să-i vizitez, primesc fregvent, gratis, 8) tot felul de cărți de bucate……ce-i lipsea chelului… :mrgreen:

  47. Simona: nota 10( zece) pentru design, tarta ta e superbăăăă!!!!! Și nu te uita ce zic invidioșii, perseverează! Mai vreau, mai vreau….c-an reclamă. :mrgreen:

  48. @catalin: exact. zerul creşte nivelul de insulină, deci nu e bun :mrgreen: :mrgreen:

  49. clara,
    dacă te-a resuscitat cineva şi mai eşti pe recepţie.
    am scotocit şi am regăsit reţeta, uite-o
    http://www.goodfood.ro/reteta/negrese-cheesecake-cu-zmeura-14611.html

    ce am de spus :
    1.consistenţa cremei de brânză folosită de mine (un creamy quark exquisa) a fost destul de redusă comparativ cu cea a maglavaisului cu ciocolată aşa încât se cereau fo 2 linguri de apret alimentar în compoziţie. nu le-am pus, am avut de copt ceva mai mult timp.
    tu faci în funcţie de cum simţi şi de experienţa în ale bucătăriei.
    2. pentru că am vrut să-i dau un aer lejer festiv (nu e tort, da ?) am copt-o în forma aceea de inel.
    3. am ornat cu zmeură doar pe circumferinţa exterioară dar, nu ştiu cum, la copt s-au acoperit toate boabele si aspectul era alb-marmorat cu zmeuriu, minunat.
    4. după ce am scos-o cu chiu şi vai din formă, am aşezat boabe de zmeură prospătă pe cercul interior, lipite una de alta.
    5. şi ca designul să fie pe placul beneficiarei, în golul central am implantat un mic ursuleţ de pluş, ăla ajungea cu botul fix la zmeură.

    regret că nu ştiu cum a ieşit, mă interesa mai ales consistenţa şi aspectul din secţiune dar nu am speranţe să obţin vreun feedback real pentru că vocabularul culinar al recipientei se reduce la bun/nu-mi place, fără alte nuanţe de stil.

  50. Am dat cick pe Nic și erea să cad de pe scaun!!!!! 😯
    Am nimerit în plin SF!!!
    Oh!!! Unde sunt vremurile când VÂNAM apariția -n chioșcurile de ziare a almanahului ANTICIPAȚIA? :mrgreen:

  51. Fără experienţă, dar cu voinţă. Crezi că merge să mă bag? Am o treabă de sărbătorit astăzi.

  52. @Copila: merge, că e simplu. problema e că, dacă sărbătoreşti în doi, s-ar putea ca el să strâmbe din nas. e bine să-i obişnuieşti cu prăjituri Monti, dar nu să începi la ceas de sărbătoare, zic…

  53. Militaru @agneswood

    O grupa are 10 soldati, un pluton are trei grupe, un batalion are trei plutoane. Daca e complet, batalionul are 90 de soldati, plus trei comandanti de pluton si un comandant de batalion, adica 94 de oameni.

  54. De ce zici că strâmbă din nas? Cheescake-ul e favoritul lui, ciocolata a mea. Mă gândeam că împac toate gusturile. Zmeura place tuturor.

    Iar Monti trebuie să fie filozofie de viaţă, nu de sărbătoare 😛

  55. @Copila: că n-o să fie chiar cum ştie el că e cheesecake-ul

  56. Copila: ascult-o pe Simona! Ea are mereu dreptate! Știe ce spune! 😉

  57. Simono, ştiu că tu vrei să mă înveţi de bine şi de sănătate, de iubire şi armonie în casă şi bucătărie, însă, astăzi, n-ai cu cine… M-a prins şi Hădean pe twitter cu intenţia de a-i profana arta, deci cred că iau drumul cofetăriei pentru astăzi.
    ‘om mai vedea şi mâine… 😛

  58. Rodi, păi asta şi fac… 😉

  59. Scuze Copila…….. 😳

  60. @: simona care zice ce zice @catalin: exact. zerul creşte nivelul de insulină, deci nu e bun
    -da, sunt convins că porcii lui bunica lui cătă au murit toți de șoc hiperglimcemic

  61. așa; și dragelor mele
    Căutați să faceți imâncare din produse sănătoase. Nu din produse secundare și subsidiare ale ind alimentare. Industria alimentară- a procesării alimentelor e o industrie veche testată și paratestată pe generații. Sigur că tărâța e o chestie subtilă acum ca trend. Berea nefiltrată sau cică „ fructoza”. Fructoza e bună în măr sau morcov când îl ronțăi. Când e sintetizată în plic deja e offside la termenul de „naturel”.

  62. agnes, cred ca arata intr-un mare fel, tocmai aerul usor festiv pe care l-ai dat prajiturii ma atrage. ca sa nu mai zic de combinatia branza+fructe pe care o ador. si eu trimit genti umblatoare la capitala, asa ca e numa’ buna de trimis lu’ fii-mea de ziua ei.
    PS. uite o idee in cazul in care te mai prajituresti: sambata am facut lemon syrup cake de la zana de pe blog. e bestiala!

  63. @Copila: succes, îţi ţin pumnii 😉

  64. Clara, esti tu pe-aici, da’ scoti capu’ numai cind e vorba de ceva papic bun.

  65. Zâna trișează Clara, nu face ea blatul de tartă, îl cumpără și mai spune și la altele de unde -l ia…..

  66. bai fratilor, ma rog da voi da 2 ani :
    care e ma reteta neaparat montignac pt ceafa de porc la gratar ?
    va mersi anticipat

  67. ceafă de porc la grătar doar cu salată (fără pâine sau cartofi) e perfect Montignac :mrgreen:

  68. da de ce dvs aveti steluta rosie in dreapta si noi nu ?
    monticoniacu nostru nu e la fel de bun ?

  69. Raman totusi la principiul ca cel mai bun cheesecake e porcu` 🙂

  70. cu intarziere, @rodi: esti un pic rea, zana poate ca mai “triseaza” la tarte, dar la prajitura cu lamaie nu e nevoie de blat de tarta
    @catalin: pe simona o iubesc de mult, dar nu pentru cum gateste 😛 care papic bun aici? pe blogul roz ori se arde mancarea, ori daca nu e arsa, e dietetica 😡

  71. Si eu care tocmai ma gandeam sa-mi frig niste crumpeni…venisi tu cu Monti-cum s-o fii chemand :mrgreen:

  72. Trebuie s-o incerc si eu !

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Acest site foloseste serviciul Gravatar pentru afișarea pozei de profil a comentatorilor. Pentru setarea unui avatar, accesați acest link.

Question Razz Sad Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek Confused Cool LOL Mad Twisted Rolleyes Wink Idea Arrow Neutral Cry Mr. Green