Femeile vin de pe Venus, bărbaţii de la băut Femeile vin de pe Venus, bărbaţii de la băut

Cum n-am făcut găluşte cu prune

Aceste găluşte cu prune. M-am chinuit cu ele juma’ de zi, acum două duminici, iar rezultatul a fost dezastruos, luând instantaneu drumul găleţii de gunoi. De ce m-am chinuit? Nu reuşeam să fac coca aia să nu mai fie înfiorător de megaultrasuperlipicioasă. De ce a fost dezastruos rezultatul? Fiindcă, odată fierte, găluştele aveau un gust oribil şi arătau ca o clisă necomestibilă, beah… Motivul pentru care s-au întâmplat toate astea? Am lucrat cu făină integrală, în loc de făină albă. Asta cred eu, dacă nu e aşa, rog experţii să mă contrazică. :mrgreen:

Iată şi imagini extrem de sugestive de la locul şi momentul dezastrului:

 

 

Despre alte succese în domeniu: aici şi aici. Şi aici. :mrgreen:

 

100 comentarii

  1. Buna, daca vrei o reteta buna de galuste cu prune, cu cantitati exacte (nu cu faina cat cuprinde…:-))) si de care te asigur ca iti vor iesi din prima, intra pe blogul meu. Ai link-ul aici http://nainakitchen.blogspot.com/2011/08/galuste-cu-prune.html. Te astept cu pareri. O zi buna!

  2. Acum 2 saptamani faceam ce ai facut si tu acum, cu exact acelasi rezultat 😀
    Doar ca eu am folosit faina alba.

  3. arata ca niste chiftele de la mec, cu prune.

  4. m-am lecuit si eu anu trecut :)) coca a iesit rezonabil numa ca s-a desfacut la fiert… plus ca mi-a luat ore intregi…. sunt preferatele mele in acest sezon dar nu mai fac! s-o gasi un suflet milos pe lumea asta care sa-mi dea de pomana macar atunci cand le vine vremea :))

  5. Nu arata asa rau. Totul are un inceput, nu?

    Faina integrala se foloseste rareori singuri, eu ti-as recomanda sa o amesteci cu alba sau sa folosesti numai alba pentru inceput. Cea alba e fina si are un gust neutru.

    In alta dezordine de idei, mi-ai facut o pofta de-mi vine sa mananc galustele din poza, asa necomestibile cum zici ca sunt :))

  6. pai da,ca nu lucrezi cu pasiune! repetitio est mater studiorum et găluşcorum! 😯

  7. cand iti reusesc merita tot efortul! putini stiu ce e bun….

  8. Ooo, ale tale arata brici! Eu am reusit sa invelesc o jumatate de pruna in jumatate de kg de aluat. M-am fript, m-am lipit si intr-un final mi-a venit sa borasc dupa ce am gustat una. Infiorator! Eu cred sincer ca femeia care reuseste sa faca niste galuste de prune bune e o super femeie. Sa piara Cat Woman, traiasca Pruna Woman!

  9. Aluatul trebuie sa fie molcut,dar se lucreaza cu mana plina de faina.Se presara multa faina in mana si se pune o lingurita de aluat,peste care se presara faina si se pune pruna,apoi se rostogoleste in palme pana se face o biluta.

  10. găluştele arata bine nu vad care-i problema ta?! 🙄

  11. @ralu: gustuuuul????
    @joe: ia uite, n-am ştiut în ce chestie grea m-am băgat 🙄

  12. La mine in bucatarie e mai putina dezordine decat la tine. :mrgreen: Bine, eu intru acolo doar ca sa deschid si sa inchid centrala, care-i pusa taman in bucatarie, dar totusi… :mrgreen:

  13. Si chestiile alea, ce sa zic, arata interesant… :mrgreen:

  14. io n-am avut curaj pana acum sa ma bag la galuste cu prune. vezi, bine am facut!

  15. dupa sectiunea de galusca se pare ca ai folosit tărâţe sau faina pentru paine graham (faina integrala asa cum iese ea de la moara are mai putina tarate 🙂 ) , cartofii nu cred ca au fiert destul (bucati intregi in compozitie 🙂 ) , si au fost lasati sa se raceasca in apa in loc sa fie scosi imediat dupa fierbere (culoarea inchisa a bucatilor de cartof) si curatati inainte sa se raceasca 🙂

  16. deci m-am băgat la ceva pentru hiperultraavansaţi? nu-mi vine să cred 😆

  17. Cred ca borcanul in care sta faina este de vina pentru dezastru pentru ca ii induce acesteia stres in forma continuata. 😆

  18. @Grumps: culoarea închisă e de la făina integrală

  19. Simona, eu sincer nu am încercat să le fac cu făină integrală, pentru că … nu s-a nimerit. Dar am făcut de multe ori pâine de făină integrală cu cartofi si dacă aluatul ăla dospeste si se coace, la găluste cu prune nu ar trebui să ai probleme din cauză că folosesti făină neagră. Nu trebuie să te astepți ca aluatul de găluste să fie foarte ferm si usor de lucrat cu el – dimpotrivă. Multă lume adaugă prea multă făină, si de acolo încep problemele – si ale tale asa arată, ca si cum ai pus prea multă făină. Aluatul de găluste cu prune e prin natura lui asa, mai molicel, mai greu de mânuit. Data viitoare, lasă cartofii să se răcească complet-complet, câteva ore. Pe urmă, zdrobeste-i da nu foarte mult, să nu devină lipiciosi. În niciun caz nu-i zdrobi cu mixerul sau cu robotul de bucătărie. Nu uita să pui sare, face aluatul mai elastic, iar făina trebuie să fie în cantitate egală cu cartofii, nu mai multă. Succes! 🙂

    PS: tocmai m-am uitat pe rețetă, si e o mare prostie, nu aveau cum să iasă gălustele bune. La patru cartofi de dimensiuni medii în niciun caz nu pui 3-4 căni de făină, maxim 2, două jumate. Mai bine cântăreste cantitățile: juma kil cartofi, juma kil făină, două ouă, o linguriță sare. Nu pune zahăr, miere sau unt topit în aluat, si asa e greu de lucrat pentru că e moale. Crede-mă pe cuvânt – locuiesc într-o zonă folclorică a României unde gălustele cu prune sunt la mare cinste. 😀

  20. Se prefigureaza o noua emisiune TV: “Cum sa nu gatesti”.
    Albumul de poze reclama in curs de realizare 😉

  21. Vezi ce inseamna sa n-ai un vas ca lumea, cu diametrul de 18.22 cm, adanc de 4.78 cm, alb, cu margini rasfrante si un tel de mana dreapta ?
    Sa nu mai razi de trusa de surubelnite cu 12 capete.

  22. Nu se foloseste faina integrala in prepararea deserturilor!

  23. Nici eu n-am avut inca tupeul sa ma apuc de galuste cu prune… in schimb soacra mea le facea nemaipomenite.
    Tocmai am gasit azi o reteta si ma miram ce simplu pare la citit: http://www.dollo.ro/2011/09/gomboti-galusti-cu-prune/

  24. Nu faina, prunele trebuie sa fie integrale.

  25. Și eu am încercat cu făină neagră. Presari făină pe ”masa de lucru” și la fiecare gălușcă, pe care o modelezi în mână, ai grijă să pui făină, să nu se lipească. În pesmet, pui o linguriță de scorțișoară. Găluștele le scoți din apă, doar după ce s-au ridicat la suprafață.

  26. hi,hi, gatesc mai bine ca tine! :mrgreen:

  27. Eu te-as premia pentru incercarea repetata …bravoooo! Nici nu mai conteaza rezultatul final. Pana la urma sunt “institutii” specializate unde poti sa degusti astfel de preparate, fara a “re-decora” bucataria proprie…adika restaurante…
    Felicitari sincere inca o data!

  28. Aici clar că-i nevoie de REPETIR ❗
    Dac-ai respectat rețeta, n-ai cum să greșești, îți spune o expertă-n gomboți care a toooot repetat rețeta pîn’ s-a prins de șpil, adică s-o dea dracului de rețetă și să adauge ou în compoziție….
    APROPO! N-am mai făcut de ani buni găluști cu prune tre’ să-ncerc iar! 😳

  29. Deci in Ardeal pruna desemneaza ceva care indica o femeie :).

    Simona, zilele trecute am avut o discutie cu sotia din dotare, despre soacra mea si mama ei. O apuca inovatiile. Cand nu te-astepti. Face 10 ani o chestie intr-un anume fel, PERFECT, dupa care o apuca plictiseala perfectiunii. The loneliness of the long distance runner. Or something.

    Pai in puii mei, chestia aia de-aia asa de buna, pentru ca ai facut-o exact la fel, perfectionandu-te an de an, vreme de 20-30-50 de ani. Nu schimba reteta, sau daca chiar intervii, nu interveni in “core”.

    De-aia luam zacusca de la tine, pentru ca ne asteptam sa fie la fel. Sau muraturi. Sau ce-0 fi. Nu ca sa pui anul asta zahar mai mult sau mai putin sau sa mai introduci ingredientul lui peste.

    Traditie, tu-i mama ei :). Vreau dulceata de cirese amare, din ciresele facute in curtea bunicilor mei, de catre ciresul care a crescut salbatic langa casa, la casa pe care n-o mai am. Si visine cat moneda de 50 de bani. Si pere mici. Si magiun de prune mirosind a fum. Si gogosi (crofne) prajite in ligheanul plin cu ulei. Si sa mai cad in cap in movila de nisip din fata casei, incercand sa sar coarda dupa ce am dat pe gat doua guri de tuica in loc de suc, pana m-am prins ca-n sticlele alea mici e tuica. Si sa iau palaria cu seminte de floarea soarelui de pe camp, s-o pun pe portbagajul bicicletei – langa alte doua trei – si sa ma duca bunicul acasa pe bicicleta.

    Si-o batista, sa-mi suflu mucii. 😳

  30. Ah, scuze, ca am uitat: replace(faina) e “core change”. Acolo ai dat cu mucii in fasole. Am uitat, am “devenit carat departe” (carried away) 🙂

  31. Eu nu vad galuste, nu vad decat multa reclama la Ikea.

  32. Da’ parca ti-au iesit, cum sa aiba gust oribil? 🙄

  33. Mie mi-au iesit din prima si nu le-am gresit niciodata.
    Vrea cineva sa ma ia de nevasta?
    P.S. M-a luat deja cineva, dar am senzatia ca nu stie sa ma aprecieze din punct de vedere galuscoric.

  34. Da’ de ce le ziceti toti galuste? Ma asteptam sa apara macar unu sau una sa le zica “gomboţ”. La noi asa se zice. Galuste se zice la sarmale. Si la o chestie facuta din nu stiu ce cu care se prepara “supa de galuste”. Nu-mi cereti retete, sunt secrete pe care nu le poti afla. :mrgreen:

  35. @ Oana

    Poate un part-time?? :mrgreen:

  36. @ Adi: nu-ti permiti sa ma angajezi
    by the way, ardelean?

  37. @ oana

    Cum sa nu-mi permit??? Evident ca ardelean.

  38. se ia o bucătărie
    o bombă
    se exploadă
    la nevoie putem să-i spunem simona
    altceva de gust
    voi știți ceva mai scârbos ca gustul de peanut butter ?

  39. Olivia Newton-Volt

    Votez pt faina ca si cauza (probabil ca si reteta era cam shuie, vazind ce zic Naina si Ela).
    altfel, nu ma pronunt, ca nu m-au entuziasmat niciodata, deci nu mi-a trecut prin cap sa le prestez personal.
    Succesuri, daca te gindesti sa recidivezi!

  40. Acuma vazusi … nu stiu de ce s-ar chinui cineva cu faina integrala. Bine, oamenii fara acces la informatii cred ca ar avea fibre; in realitate contine foarte putine fibre in plus fata de faina alba, si oricum fibrele din cereale sint cele mai proaste. Faza cu fibrele e o chestie inventata pentru a vinde produsele de panificatie. “Ia biscuiti, frate, au margarina fara trans-fat si faina integrala, cu fibre!” Si fraieru’ cumpara.

    @Adi: ehe, cine n-ar vrea part-time …

  41. Simona te-au ajuns blestemele bautorilor de tuica, e cel mai mare pacat sa folosesti prunele la galusti!
    Fa si tu galusti cu nuci, cu sunca, cu costita, cu ce vrei tu, da nu cu prune!

  42. helău
    întrucât mi se comunică în cască despre Adi că a ieşit la o ceaşcă de ciocolată caldă, fac eu oficiile de ardelean p-aici.
    deci, aviz maxim tutulor contraexperţilor din afara arcului carpatic : NU VĂ MAI BĂGAŢI UNDE NU VĂ FIERBE OALA DE GOMBOŢI.
    1. cartofii se dau pe răzătoare fierbinţi, e regula de aur. nu te-ntreabă nimeni daca te arde sau ceva. taci şi înghiţi.
    2. la final aluatul tre să fie moale şi fin şi îmbracă pruna în strat SUBŢIRE de tot. experienţa îţi spune cât de subţire, ca să nu crape la fiert.
    3.simona, nu mai murdări frumuseţe de bucătărie.
    4. dracu şi numa dracu m-a pus să comand la nu ştiu ce resto fancy din bucureşti acest fel de mâncare. nu se putea nici măcar viziona, nici vorbă de înghiţit.
    deci, faceţi mititei la grătar şi lăsaţi bunătăţile pe mâinile noastre !
    hai că merg să beau o bere până termină Adi ciocolata aia.

  43. bine că n-am plecat încă şi am aflat de mârşăvie : http://www.evz.ro/detalii/stiri/bere-cu-aditivi-si-arome-chimice-951266.html
    acum înţeleg de ce a ieşit Adi la ciocolată şi nu la bere, com tujur.

  44. Cred ca ti-au iesit prune umplute cu galuste. Ai gresit ceva pe undeva, dar nu reusesc sa-mi dau seama unde. Ma mai gandesc…

  45. @retete: ohoo, ba se fac. am făcut inclusiv cheesecake montignac, cu faina integrala si taratze, a iesit beton.
    @mihais5: acuma nu pune nici tu botu prea tare la imaginea de vesnic impiedicata in bucatarie, pe care mi-o creez eu, doar ca sa ne distram. in realitate, foarte multe chestii imi ies bune de tot. pe cuvant, fara gluma 🙂

  46. @ agnes

    Tot in ardeleni e baza. Cum fu berea? (stiu c-asa zic oltenii, da’ putin multiculturalism se impune, sa nu zica ca suntem rasisti :mrgreen: ).

  47. Adi
    după ce am aflat că vrei să mă otrăveşti cu aditivi şi arome chimice, am renunţat , normal.

  48. Acum, fara suparare, nu esti cinestiece bucatareasa daca ai gatit cheesecake montignac si a iesit beton.Nu se poate, ai scapat tu ceva ciment prin oala.Sau reteta era gresita.
    Da’ samburii i-ai scos din prune? Ca poate d’aia erau galustile tari.

  49. Wow! Arata de parca ar mai fi fost mancate candva… 🙂

  50. faina era cu sau fara TVA ?

  51. Exact ce-a zis neamtu tiganu voiam sa zic si eu, da` el a ajuns mai devreme acasa. Sau si-a luat ifoane.
    E blestemul prunelor, lor nu le place decit in cazan.

    Si un pic off-topic: oana, care ai scris la “October 26, 2011 15:25:04“, te iau eu.
    Dar vezi ca am 46.

    Stai, nu te bucura asa repede, vorbeam de ani si nu de… 😳

  52. Ca sa vezi coincidenta, eu am 41 si la varsta si la …. 😳 😳 😳 …. pantofi.

  53. @ CC: criminal comentariul!!! Chiar asa, ai scos samburii??? 😯

  54. @ Adi: pai ce, s-a gandit cineva la prostii? Nu, tot de pantofi vorbeam si eu, port 43.

  55. DEci, in compozitie ai folosit faina integrala, dar aia de pe masa si din bol, de unde ai avut-o? (aia e faina alba)…. e ceva normal ce ti s-a intamplat, e ca si cum, la o salata obisnuita de cruditati, in loc de ulei de masline, as pune ulei de floarea-soarelui sau la o prajitura, din “necunostiinta de cauza”, in loc sa pregatesc o crema de vanilie, mult mai buna si mai gustoasa facuta de catre mine, cumpar la plic, si o fac cu mixerul in 3 min…vezi daca nu respecti ce scrie in retetar
    Mult succes pentru urmatorul preparat pe care ti-l propui sa-l realizezi!

  56. @ Marian S

    Pai atunci comentariul tau trebuia sa sune asa:

    Stai, nu te bucura asa repede, vorbeam de ani si nu de… 😳 … Acolo am 43. :mrgreen:

  57. voi nici să vă lăudaţi ca lumea nu ştiţi. lăsaţi 41, 43, 46 că aici nu-i loto.
    păi nu i-a spus Siri lui Jonathan what’s the meaning of life ????
    42 !!!

  58. @ agnes

    Tie ti se pare ca ma laud cu 41? Mie mi se pare o marime meschina. Sa fi avut si eu un 45, altfel ar fi sunat. :mrgreen:

  59. simona: un mare explorator a zis:
    ai reusit, ,continua!
    n-ai reusit, continua!
    :mrgreen: !
    g :mrgreen: lushtele cu prune ner :mrgreen: usite ( galushtele nereusite, nu prunele nereusite :mrgreen: ) sunt o mana cereasca pt un blog: tanar si nelinistit ( serialul) isi va taia venele de oftica cand tu vei ajunge la episodul 455623!
    :mrgreen:
    pai d :mrgreen: ca n :mrgreen: ci zana eficientzei nu s-a riscat~!

  60. plus ca te si vad facand galushte umplute cu bere pt Adi, care va astepta framatator in gara,
    😳
    g 😳 lushte cu ciocolat 😳 pt agnes si pt mine 😳
    g 😳 lushte cu nitroglicerina pt razboiul cu radu :mrgreen:
    galushte cu pr :mrgreen: f de stele si par :mrgreen: de cometa pt nic… 8)

  61. Adi cu putina rabdare o sa ai si 45!
    :mrgreen:
    la 90 o sa fie mai com[ic :mrgreen: t! :mrgreen:

  62. @ cruela & agnes

    Vreau sa lamurim un lucru: NU BEAU BERE!!! :mrgreen: Decat cam 1-2 sticle pe an de bere cu alcool si vreo 5-6 (tot pe an) fara alcool. Si da, mananc mult mai multa ciocolata. Alba mai ales. Dar sunt solidar cu bautorii de bere atat de oropsiti. :mrgreen:

  63. Adi fataaaaaaaaaaaaaaaaa
    pai ce crezi?ca noi am crezut vreun moment ca ai putea bea bere, cand exista pe lume cioocoooooooooooooooolataaaaaaaaaaaaaaaaaaaa?
    :mrgreen:

  64. Deci intrebarea omului acela ramane valabila: s-au scos sau nu samburii din prune??? Cineva se face ca nu vede… 😯

  65. @ Marian

    Intrebarea nu e relevanta, crede-ma. Simona e capabila de acelasi rezultat minunat si cu samburi si fara. E inegalabila (tu nu urmaresti linkurile din articol). Se pricepe, deci n-o incurca niste amarati de samburi. Keep walking, Simona! 😀

  66. MarianS dar de ce sa ne oprim dacat la samburii din prune ( in ardeleneshte: oase :mrgreen: )
    eu zic s-o-ntrebam si daca a scos cozile de la prune ❗

  67. e absolut irelevant, într-adevăr, aia cu sâmburii.
    dacă mesenilor le convine să tot scuipe câte unul, laşi prunele cu sâmburi, e şi mai simplu de făcut şi mai sigur că nu se împrăştie conţinutul prin oală.
    dacă însă vrei să dispară din farfurie cu viteză de laser, le faci fără.

  68. fată, vedeţi că luni trimit pachet la bucureşti cu haleală adevărată.
    dacă vreţi gomboţi, mergeţi la gară şi sustrageţi din paporniţa a mai grasă.

  69. agnes spune-le fataahhhh tot adevaru:
    samburii se pastreza si se fac special galushte cu samburi de prune, pentru cand vine soacra in vizita si vrei sa-i spargi dintzii discret si elegant! :mrgreen:

  70. agnesssssssssssssssssss
    nu la gara, fataaaaaaaaaaaaaaaaaahhh!
    la gara e Adi!
    ai uitat?
    🙄

  71. Si daca-i Adi, ce? La gara, agnes, la gara…

  72. nu agnes, nu la gara, ca are deja 41!

  73. adi fata, ia-ti o ciocolata, ca are la gara, am verificat!
    😉
    galushtele vezi doar ca nu e bune!
    :mrgreen:
    vrei sa-tzi pice rau la ficat :mrgreen: ?

  74. @ cruela, @ agnes: pai daca mergem pe acest rationament hai sa intrebam daca a luat prunele din prun sau le-a lasat acolo, ceva de genu`.

  75. marian
    ce te face să crezi că aici se merge pe vreun raţionament ? 🙄

  76. agnes: e da la bere, fataaaahhhhh
    nu te baga!

  77. @ Marian

    Simona poate face galuste cu prune fara prune la fel de magistral. Nici macar nu trebuie sa le culeaga. Le lasa in pom. :mrgreen:

  78. Adi: cum se numeste pomul care face galushte cu prune?
    ca sa-l parafrazam pe octavian cotescu:

  79. Am dat o tura pe zoogen, sa caut una care stie.
    Canci, nu stia niciuna. Deci pot sa ma duc linistit la nani.

    Simona, incearca sa faci dulceata de gogonele, apoi ai mai pus-o de un articol. 😯

    Noapte buna, dragii mei.

  80. Simona, trebuie sa recunosc, ale tale arata mult mai bine ca ale mele! Si pun pariu ca nici nu ti-ai fortat prietenele sa manance din ele, cum am facut eu! (ca doar de dragul lor le facusem:D ) :mrgreen:

  81. Am lucrat într-o bucatărie italiană, în Italia, unde toate fructele de mare sunt considerate delicatese. Nu-mi plăceau. Am mâncat într-o seară şi mi-a fost rău o noapte întreagă. Nu am făcut niciodată găluşte cu prune în schimb mă pricep la ciorbe, salate….

  82. BOOMERANGE:site-urile de matrimoniale sunt mai la deal o tzara! :mrgreen:

  83. Adi: n-ai fost atent ❗ Eu am zis prima gomboți și mai apoi găluști ca să -nțeleagă și ăi de nu-s ardeleni din născare……dar de la ei pâ-n la centrimetrii din talpăăăă………și la dulceața de gogonele…….apropo…..am auzit că se face dulceață și din vinete……d-asta n-am mâncat încăăăă …..a făcut careva să ne spună și nouă? ❓

  84. @ CRUELA : Nu înţeleg ideea…O poţi dezvolta un pic ? 😀

  85. Hai ca pana la urma iti dau eu raspunsul, iar acum vorbesc foarte serios.
    Mama le facea cand bune, cand rele (ma rog, nu mai am pe cine sa intreb fiindca de vreo 4 ani nu mai face nimic, dar nu discutam despre asta).

    Un mare secret consta in… prunele insasi. Da, exista unele mai zemoase, altele mai putin, etc. Pentru galusti sunt bune unele mari, rotunde, dar se gasesc mai greu. De cate ori facea din prune mici, normale, trebuia sa schimbe ceva la compozitie si oricum nu ieseau ca celelalte.

    Glumim, glumim, dar ma mir ca specialistele ardelence in gomboti nu ti-au spus asta. Probabil vor sa pastreze secretul.
    Iar noi aveam un astfel de prun special la tara, la vreo 30 km de Bucuresti. Din pacate s-a dus si odata cu el si samanta lui, ca altul la fel n-a mai crescut pe acolo.
    Si DA, trebuie scosi samburii!!! 💡

  86. Imi place ca esti perseverenta 🙂

  87. hmmmm, galusti cu prune!!! le adoram in copilarie facute de bunica mea 🙂
    p.s. te platesc aia de la ikea pt reclama? cine ti-a montat mobila? ca pare montata bine…

  88. @Simona: nu, nu mă plătesc 😆 ce să fac dacă mi-am luat mobilă de la ei, s-o acopăr cu ziare? ei au montat-o, că era complicat, fiind bucătăria ff mică

  89. Prunele ÎNSĂŞI… să-mi fie ruşine, e de la grabă. 😳

  90. Bun,zici ca te-ai vorbit cu a meu!Chiar azi isi aducea el aminte cat de bune au fost galustele mele de acum 2 luni…bineee 🙄 eu m-am facut ca nu pricep apropo-ul… :mrgreen: Sa inteleg ca la 18 ani,daca sti sa faci galuste cu prune esti o super femeie? 😆

  91. Și dacă faci tiței te crezi așa.. 😳 …adică spr femeie…..dar ce cred alți-i important! :mrgreen:

  92. […] şi lui Nic, pentru care n-a fost suficient de dulce.  M-am simţit răzbunată pentru eşecul cu găluştele. Voi gătiţi mâncăruri şi deserturi Montignac? Eu am început s-o fac din ce în ce mai des. […]

  93. dar nu era mai simplu sa le cumperi?:D am vazut la un targ;))

  94. FELICITARI ! de ceva vreme urmaresc postarile de pe feisbuc.in principal titlurile.citeodata,mai vin si p’aci.mai rarut.si nu pot sa ma abtin a ma minuna ce-ti mai turuie gura.am inteles ca ai timp,insa n-am inteles de unde le scoti.imi place la maxim.imi place in al doi-lea rind ca sint scurte si la obiect.in primul rind imi place curajul tau de a-ti imparti propria viata cu necunoscutii.MULTUMESC !

  95. Azi incerc a doua oara sa fac galuste cu prune! Prima data a fost un semiesec. Am gasit o reteta intr-o carte de bucate si am urmat-o cum scria acolo. Dar se lipea aluatul de maini (in carte nu scria sa-ti pui faina pe mana) si la un moment dat am vrut sa arunc tot, dar m-am tot chinuit si dupa ce am pus aproape un pachet de faina in aluat 😆 , am reusit sa fac cateva galusti mari si diforme 😆 . Cand s-au fiert, aluatul era muuuuuult si un pic de prune….
    Apoi am mai citit retete pe net (ele difera, intr-una zice sa-ti pui faina pa mana, in alta sa-ti uzi mana, una e cu oua, alta fara….), si acum incerc iar. Daca tot nu ies bine, nu mai fac!

  96. […] țineți minte eșecul răsunător de acum câteva luni? Și multele comentatoare care mi-au explicat că numitele găluște, zise și […]

  97. *galustele intelectuale* reusesc dupa incercari repetate cand nu-ti mai pasa de dezastre culinare. O data pe an, deci perfectiunea vine cu * vino veritas * 🙂

    http://windwhisperer.wordpress.com/2008/09/25/toamna-cu-prune/

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Acest site foloseste serviciul Gravatar pentru afișarea pozei de profil a comentatorilor. Pentru setarea unui avatar, accesați acest link.

Question Razz Sad Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek Confused Cool LOL Mad Twisted Rolleyes Wink Idea Arrow Neutral Cry Mr. Green