Femeile vin de pe Venus, bărbaţii de la băut Femeile vin de pe Venus, bărbaţii de la băut

Mă duelez în bucătărie

În sfârşit, performanţele mele în bucătărie au început să fie apreciate la justa lor valoare. Aşa se face că am fost invitată să mă duelez cu alţi bucătari din blogosferă, în cadrul unei campanii HapiHap. Adică, să mă produc într-un filmuleţ, executând şi explicând, pentru voi, o reţetă. Am ridicat mănuşa, că mi-ar fi părut rău s-o las aşa, pe jos, prin praf, mi-am lustruit cratiţele, mi-am ascuţit cuţitele, mi-am răscolit creierul în căutarea unei reţete şi am intrat în duel. Rezultatul îl vedeţi mai jos. Reţeta e una simplă şi delicioasă, de supă de ceapă, şi chiar vă rog insistent s-o încercaţi. Garantez că o să vă placă. Mie îmi place cel mai mult dintre toate supele de ceapă pe care le-am mâncat vreodată şi, de exemplu, primăvara trecută, când am fost la Paris, am mâncat cinci zile aproape numai supă de ceapă, deci am ceva experienţă în calitate de consumator… 😆

A doua rugăminte ar fi să mă susţineţi în acest duel, propagând mai departe link-ul acestui post, pe Facebook, Twitter şi Yahoo Messenger.

Celelalte clipuri din campanie le puteţi vedea aici. Vă recomand şi demonstraţia de virtuozitate gastronomică a lui Piticu, care pare mai dezorientat în bucătărie chiar şi decât mine, ceea ce, să recunoaştem, e o performanţă. 😆

P.S.1 O să vedeţi şi un banner cu HapiHap, în dreapta-sus, pe care scrie “Voteaz-o pe Simona Tache”. “Voteaz-o” ăla se traduce, de fapt, prin “susţine-o”. Iar “susţine-o” înseamnă, cum ziceam şi mai sus, “dă mai departe link-ul acestui post, pe Facebook, Twitter şi YM”. 😉 Mă bazez, aşadar, pe susţinerea voastră, fie şi numai în scopul nobil ca o reţetă simplă şi delicioasă de supică de ceapă să ajungă la cât mai multă lume. Mulţumiri speciale prietenei mele Alina, de la care am învăţat-o şi care, mai mult ca sigur, după ce o să vadă filmuleţul, o să aibă critici severe la adresa execuţiei.

P.S.2 Nu uitaţi ca, după ce încercaţi reţeta, să-mi ziceţi şi mie cum v-a ieşit. 😉

P.S.3 O să fac, la un moment dat, şi nişte sport în timp ce mestec în oala cu supă, dar vă las să descoperiţi singuri. :mrgreen:

126 comentarii

  1. Simo, poti sa mai repeti o data ca nu am inteles. :mrgreen:
    Ochelari de vant n-ai?
    Precipitatiile pot fi si ele apropiate de normele climatologice 😳

  2. te votez, da’ faci si desert? 😛

  3. @Una: îţi dau o reţetă genială de desert. doar că nu tre’ să mă votezi, ci să mă susţii, da? caut acuma reţeta şi-ţi dau link

  4. f.bunaaaaaaa,da’ sa nu mai faci 😆 arata intr-un mare fel,de mancare 😈 ,adica naspa :mrgreen:
    1. okelarii mi-au stricat tot amuzamentu’;
    2. ceapa trebuia taiata cu barda mai bine ca tot dracu ala era;
    3. manusile erau pt. a nu-ti cadea paru’ de pe maini in mancare?esti very hairy?;
    4. daca erai in pulover si aratai decolteu’ iti jur ca-mi placea supa 😆
    5. dintre toate mie mi-o placut vinu’ din pahar,daca chiar aia era. :mrgreen:
    6.ma duc si la pitic sa dau cu batzu’.
    ps: hai fata,c-am glumit!!!

  5. aaa,fundu’ era ud!!!! 😈

  6. foarte frumos! pentru vegetarieni, zeama aia de carne se poate inlocui cu o zeama de ciuperci, legume, ceva, nu?

    pentru tocat ceapa, de cele mai multe ori ajuta daca in timpul procesului tehnologic iei o gura de apa rece pe care nu o inghiti pana nu termini. si nimic nu mai e asa tragic 💡

  7. @mary: unde-ai văzut tu, fată, decolteu pe front? tu n-auzi că în bucătărie e ca la război, poţi să ieşi de-acolo schilod, explodat etc.? 🙄

  8. nu vad unde gateste piticu 😥

  9. Pare delicioasă.
    Dar pt că ţi-ai ascuns ochişorii de noi, nu ştiu dacă să te votez…
    Îţi spun însă un mic secret: atunci cînd tai ceapa fideluţă, ca să nu plîngi prea mult, încearcă să o faci lîngă geamul deschis sau sub hota pornită. Şi ţine între dinţi 2 beţe de chibrit ( normal, cu gămălia afară), chiar ajută.
    Şi, din cîte ştiu eu, ceapa se rumeneşte/căleşte, doar zahărul se caramelizează.
    Mult succes şi o zi bună.

  10. @ilaura: da, poţi să pui şi supă de legume

    @una: uite reţeta: http://www.goodfood.ro/reteta/prajitura-parfumata-cu-mar-250.html
    dacă-i pui şi o cremă de vanilie pe deasupra e super

  11. daca tu speri sa castigi vreun razboi batandu-te te inseli:vezi istoria muierilor antice 😆 mai gateste ceva ,dar de data asta stai doar in sortz :lol:promit ca nu ma uit!!te votez doar din solidaritate:lol:

  12. @mary: piticu o sa puna mai tarziu filmul, pana atunci il vezi acolo unde sunt toate clipurile din campanie, am dat link

    @andrei: da, doua chibrite in dinti si un paun viu in cap, nu? :mrgreen:

  13. te sustin, te sustin, te sustin, hai cu reteta

  14. Numa’ eu nu aud mai nimic deşi am dat volumul la maxim? ❓

  15. ma duc sa fac o varza calita cu untura,mamaliga si ardei iute 🙄

  16. Simonico, sincer, io as fi preferat briosele T.U.-ului… da’ daca nu-s, asta e! De sustinut te sustin, cum nu? 😆

  17. @sebra: aşa vorbesc eu, mai încet, sunt o timidă 🙂
    @Doru: stai că cică face iar în week-end :mrgreen:

  18. piticu e doctor?daca nu e dr.,e bolnav cumva? un praf de sare n-am vazut in casa aia 😆 bine ca are oglinda 😆 ma mut cu ideea gatitului numa’ in sortz la el :mrgreen:

  19. Numa’ cu profesionisti m-am putut concura si eu la concursul asta 🙂 Of of si pentru mine a fost prima data, aproape ca a durut 😉

  20. Daca face iar, acum vrem un make of bazat, cu poze pas cu pas, ca pe bloagele alea culinare cu shtaif, nu o fushareala acolo, o poaza din care sa iesi matale in avantaj! :mrgreen:

  21. @criserb: lasă, că tu pari mai serios şi mai profi decât mine 😉
    @Doru: bineeeee 🙄

  22. Simona, tu de fapt ai vrut sa subliniezi inca o data ca barbatii sunt cei mai buni bucatari? Daca da, atunci sa stii ca ti-a iesit.
    PS1: bine, mai sunt si exceptii. Una dintre exceptii sunt eu, de aia nici nu postez clipuri cu mine in bucatarie. Si nici in baie, dar aia e alta discutie.
    PS2: ma duc sa vaz ce-a facut Piticu.

  23. @viorel gaita: da’ supa e bună, jur 🙂

  24. @ Simo, apropo de timiditate, da, am vazut recent un interviu, de prin 2009 sau 2010 in care spuneai ca esti timida. D’apai e fain caci timiditatea e o virtute ! 🙂

    Era o gluma ceva de genul: “Indrazniti….timiditatea e o virtute, dar sa nu exageram, bine?” 😆
    Eu am altceva, sunt balbaita un pic :mrgreen: , dar nu sunt timida, cand eram mica ma trimitea maica-mea la cumparaturi cu biletu” si spuneam: m-a trimis mama sa va rog sa-mi dati trei kg de portocale si veneam acasa cu misiunea indeplinita. 😆
    O data s-a trezit maica-mea cu mine la serviciu cu cheia de gat, la 4 ani, era vara, in furou si desculta, plangand si zicand: de ce m-ai lasat singura, m? cu fata plina de albastru de metil 😯 ptr ca aveam varicela.

    Deci, Simo, “Indrazniti….timiditatea e o virtute, dar sa nu exageram, bine?” 😉

    PS. te sustin, cum sa nu !!!!!!

  25. […] This post was mentioned on Twitter by Groparu Nemernic, Simona Tache. Simona Tache said: Ma duelez in bucatarie http://bit.ly/hgi0jB […]

  26. […] click pe titlul articolului ca sa-l vedeti]Acum daca mai puteti citi si v-ati linistit din ras, eu, Simona si altii ne duelam despre cum ne pricepem in bucatarie. Un fel de “Duelul bucatarilor”. […]

  27. simona, cata vreme tre sa aerisesti in casa dupa supa asta , pun pariu ca nu miroase a caramel? cat si costumul de comando, inclusiv rochitza sexi-mama de supt el, plus bretonul expus in mod inconstient aromelor… buaaaahh

  28. oricum, nu m-am prins unde sa te sustin – ca aicea la tine ma simt ca acasa, si po sa’ti spun in fatza ca nu o sa fac niciodata supica din asta, chiar daca mi-esti simpatica

  29. @ciu: băi, să ştii că nu e aşa nasol, că, după ce începe să se înmoaie, nu mai miroase ca la-nceput. şi be) e aşa de bună încât chiar merită sacrificiul olfactiv

  30. Am o întrebare.. vinul ce marcă era?
    În fine, nu contează, de fapt voiam să pun alte noi proptele ideii că într-adevăratelea bărbaţii sînt cel mai bun bucătar din epoca actuală. Şi-asta o să fac exemplificînd cu două reţete.

    http://www.dimulescu.ro/2010/07/habemus-iepure/
    http://www.dimulescu.ro/2009/09/iata-l-tatal-si-mama-sosurilor-pentru-fripturi/

    Să nu vă luaţi de petele de ulei care se văd în poze pe lîngă aragaz – alea-s dovada că e totul pe bune.

  31. … adica la altii da, ma jur ca e cea mai buna supa; da’ cum?

  32. @ciu: te rog io, încearcă după reţeta dată de mine, pliz, pliz, pliiiiiz
    @dimulescu: m-am speriat când am văzut sosul ăla, am crezut că e cu maioneză şi eram gata să-ţi dau cu el în cap. e cu iaurt, m-am liniştit, slavă domnului. dă-ne nouă, doamne, cât mai mulţi bărbaţi care nu iubesc maioneza şi nu vor să se căsătorească cu ea 🙄

  33. @ciu: mă susţii dând mai departe link-ul acestui post, pe FB, de exemplu. da’ de ce nu vlei să faci supicaaaaaaaa? wheeaaaaaaaaaaaaa 😥 😥 😥

  34. of, nu ma pune sa intru pe fb, ca iar incep sa ma sufoce propunerile desantate cu prietenia…

  35. o sa incerc sa fac supa de andive dupa reteta asta – sa vedem ce iese, sigur nu pute

  36. Plănsăşi! Hmm, l-am votat pe pitic, desi finalul tau a fost mai bun.

  37. Eu zic ca te-a batut piticu. Pare “orientat” in spatiu si timp. 😆

  38. @culaie, serghei: aţi văzut carne la el, de-aia vi se pare mai orientat. 😆

  39. Simona, nu-i asa ca initial ai vrut sa faci tocanita de ceapa? Da a iesit supa :mrgreen:

  40. Ciu … palizzzz give me ad+ pe FB … pana nu se prinde badmf ca e rost de combinat … Iti spun eu ca e-n stare … vine 14 fevruar si se anunta mare CARare la bere … , les jeux sont faites, rien ne va plus! Il n’y a pas chance … sau iapa-n shantz, s’il vous plaît :)))))
    Cruellaaaaaaaaaaaaaa, reservation, plssss:))) Normal ca la mesele ROZ :mrgreen:

  41. EXPERTIZA a fost maxim!!
    ai facut expertiza la ce?
    sau ai EXPERIENTA in mincat supa?
    nu toate sinonimele anglo-saxone sint sinonime si in romana

  42. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
    Hai, mai mami, ca iereai dulcica rau cu toate alea pe matale, hi, hi, hi! Crez ca ti se potrivea mai bine un complet antichimic, d-ala de cauciuc din cap pana in picioare. Cu masca contra gazelor, evident.
    Oaliooo!!! Nici nu vreau sa ma gandesc ce-ar fi zis alde nea Horica Varlan daca te-ar fi vazut! 😆

  43. Nu carnea m-a convins. Vinul tau era mai tentant. M-a induioşat, daca pot sa zic asa, docilitatea lui faţă de regizor.

  44. @Marian: da, să trăiţi, aveţi dreptate, am modificat, mulţumesc. 🙂
    @culaie: din producţia lu’ tata socru’ era vinu’. pe mine m-a amuzat la piticu bâjbâiala aia agitată, senzaţia că e prima oară când intră în camera aia cu aragaz şi chiuvetă. 😆

  45. Piticu a lucrat dupa dictare, e praf,pulbere fina.Nici pe tine nu te da meseria afara din casa,poate si protectiile ti-au limitat performantele, dar macar cunosteai reteta, ala micu’ era in afara subiectului total.
    Clatitele alea de la el de pe masa cine le-o fi facut,el sigur nu, poate motanul ?

  46. @Sandman: mi le-au limitat răăăău. nu vedeam nimic cu ochelarii ăia, am lucrat în orb, am fost de zece ori la un pas să renunţ la ei, dar m-am ambiţionat să rezist 😆

  47. mie să-mi explici cum e aia “lăsăm supa să colcăie un pic”? ce-ai mai băgat în ea şi nu ne-ai zis? râme?

  48. @Simona:
    Degeaba ne aburesti, ca pe ochelarii tai fumurii, cu supa-crema-tocanita de ceapa … Se ezista un singur gand, o sigura vointza… Cruella e deja conectata pe “sistem” si trateaza in privinta rezervarii din 14 … blogul roz isi cere obolul, asa ca … Bereeeeeeeeeee, plateste Dom’Nae de la 11 fevruar …
    Promit surprize de proportzii … de portzii se ocupa Cru, ca e masteritzaofbiznisadministreishan :mrgreen:
    Zic si io, poate-poate 😳

  49. @delia: A COLCĂÍ pers. 3 cólcăie intranz. rar 1) (despre lichide) A fierbe cu clocote; a clocoti. 2) (despre ființe) A se mișca fără întrerupere, grăbit și haotic (pe același loc); a foi; a mișuna; a forfoti; a foșgăi; a furnica; a roi; a viermui; a foșni. /Onomat. :mrgreen:

    @matrixbrain: s-a dus vremea parangheliilor, heheeee 🙂

  50. Gata, am facut dreptate si ti-am dat like si tie! Am votat si pentru vinu’ lu’ tata socru. Al meu e mare zgârie-brânză.
    Hai ‘rock! 🙂

  51. Toata lumea mainile suuussssssssss
    14 fevruar la Caru’ cu bere
    @Simonaaaa!! Ai legatura :mrgreen:

  52. @culaie: hai, să trăieşti, mersi 😉

  53. să-ţi dea share bear grylls.

  54. @ Simo, tu de ce nu iti “bagi” o reclama pe blog la magazinele Shop Erotic, placeri discrete.
    Asa ca Zoso, mai scoti si tu un ban acu de V-Day 😉

  55. @ Simo, scuze, am fost ironica, evident, dar doar cu Zoso, dar l-am intrebat si nu mi-a aprobat inca comentariul si eram curioasa cat scoate pe o asemenea reclama, de altfel “baiat bun”, a luptat ptr proiectul Rosia Montana asta vara, apoi a cam “tacut”. Poate imi raspunde aici.

  56. ::)) Mistocut filmul, haios. Supa de ceapa nu am incercat pana acum, dar cu siguranta am sa prepar; trebuie sa ma gandesc numai cu ce sa inlocuiesc branza pt ca nu prea e indicata in aceeasi masa cu paine. Ingrasa.

  57. @iYli: supercorectă observaţie. 🙂 n-o înlocuieşti cu nimic, o scoţi pur şi simplu. mănânci supa doar cu pâine prăjită.

  58. Auzi fata, m-ai terminat ce “caramelizatul” asta. La pariu ca expresia asta ai citit-o in cartea lui Olivier, n’asa? Din umilele mele cunostinte in domeniu fara zahar nu exista caramel adevarat.

  59. @ik: şi voi m-aţi înnebunit cu fixaţiile semantice. nu e caramelizare propriu-zisa, dar nici nu poţi să zici c-o prăjeşti, fiindcă totul se petrece la foc mic şi nu e prăjire. se caramelizează în zahărul din ea însăşi ceapa, ăla puţin cât e. na, e mai ok aşa? :mrgreen:

  60. Misto costumatia, mai ales baticul! Lipsea masca de gaze da banuiesc c-0 luat-o Tata Uraniu 🙂

  61. asa e mai bine. da’ ce ceapa are zahar in ea?

  62. @ik: are, are, ca mai toate legumele

  63. de fapt ai dreptate, daca stau sa ma gindesc ceapa calita are un gust usor dulceag. am zis calita sper ca s-a remarcat.

  64. @ik: dacă vrei să faci supă d-asta şi o căleşti, o să-ţi iasă un rahat. am zis “dacă o căleşti”, sper că s-a remarcat. :mrgreen:

  65. excuze moa dar si varza calita se face la foc mic si indelung. dar n-am auzit sa-i zica varza caramelizata.

  66. Ce interes la postarea cu supa de ceapa fata de aia cu cartile :mrgreen: 🙄

  67. daca e sa vorbim de carti la macao sunt cel mai bun.

  68. @ik:
    Pune-te cu burta pe carte, dar atent_tie, nu orice dama e o carte buna :mrgreen:

  69. deci d-aia mi-a iesit mie grosa cand am facut-o dupa reteta ta.aia e un fel de mancarica de ceapa,supa are alta consistenta. mancarica mi-a iesit si mie,si-am crezut ca-s io retard.

    astia cu hapihampu doar fac foame la oameni amarati in metrou.jur sa nu cumpar de la ei daca nu fac provizii pt buncar.

  70. @badmf: aveai supă clară la îndemână, puteai să pui până obţineai consistenţa pe care ţi-o doreai, aşa că lasă vrăjeala, nu mai da vina pe mine :mrgreen:

  71. simona dar de ce ai mincat numai supa de ceapa cind ai fost in Paris, sa inteleg ca ai fost pe low buget 😀 La Peris tb sa maninci pate foie d’ala ca tot turistu

  72. Acu pe bune, tu chiar mananci asa ceva sau faci misto? :mrgreen:
    Chiar si asa fie, te’am “distribuit” pă feis!

  73. poate ca deja o ard penibil,da’ nu vreau poze cu mancare. nu vreau reclame la mancare.ar trebui interzise mai ceva decat alea la alcool sau tigari. pt ca sunt mai multi care mor de foame decat de sevraj.

  74. Zic si eu ca soacra (mea, nu a ta):

    1. daca treci lama cutitului prin paine nu-ti mai dau lacrimile (in varianta mea, daca porti lentile de contact cand tai ceapa, nu-ti mai dau lacrimile).
    2. chiar asa de tare trebuia sa fiarba supa aia?
    3. mirodeniile nu se pun la sfarsit, ca sa-si pastreze gustul?
    4. nu mai bine radeai branza cand era gata si faceai crutoane sau era prea multa treaba?
    5. da vinul ala l-ai baut, ca nu-mi amintesc sa-l fi turnat in supa?
    6. nu-i prea nefacuta ceapa, ca nu face bine la fiere? 🙂

  75. Una din Bucuresti

    Azi a facut EL supa la copii, ca io ma uitam la un documentar despre extraterestri 😀 Si cind vad cite vase sint adunate de azi dimineata, mi se face rau. Cred ca e timpu’ sa mai folosesc si farfurii de plastic, chit ca nu-mi place.
    Intr-adevar, supa clasica de ceapa e mult mai “transparenta”, ca o zeama maronie, dar si asta arata bine, mai cremoasa. Voi incerca. Din pacate nu am cont pe Facebook, Twitter ori Yahoo. Primele doua nu le vreau, iar in rest folosesc numai gmailu’. Vrei sa trimit linku’ la prieteni prin e-mail? Io probabil sint singura fara Facebook, asa ca te rezolv, dar indirect, prin pile 8) Ca sa nu mai spun ca deja le-am trimis unora din prieteni link la jurnalul tau, ca nu toti fac parte din aceeasi categorie, si nu toti pricepe 😉

  76. fatahhhhhhhhhhhhhhhhhh
    gateshti de belea!
    😉
    tzine-o asheaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!
    in curand jamie olivr o sa-si taie venele!
    da oftica!

  77. acuma: vreau sa dau shi io ceva sugestii la condica da sugestii si lacramatzii:
    :mrgreen:
    ia-tzi fata shi tu costum d-ala da scafandru ( sau de surfer) da izopren, ca e ultima moda in bucatarie ( are si dom primarele mazare , da iel il foloseshte in brazilia la kite surfing 😳 ), daca chiar vrei sa fii protejata!
    plus ca potzi sa-i asortezi shhi o butelie cu oxigen, in caz de fum sau mirosuri execsive shi toxice! :mrgreen:
    la asta bagi neshte okelari da scafandru de asemenea ( deshi daca aranjezi cu eztratereshtrii din guvernu’ boc-boc-boc, cel mai bun ar fi un costum da hastronaunt, cu casca incorporata 😉 )
    ashaaaaaaaaaaaaaaaaa
    acuma: manushili! fatahhhhhhhhhhhhhh, la taiat ceapa, manushile alea e la fix, da ‘ cand vrei sa te tzii da cratitza ferbinte, oamenii normali folosesht manushi da bucatarie ( alea asha grosutze, cu un singur degetzel 😳 ); acum, daca n-ai , n-ai ! aia e! foloseshti un prosop de bucatarie impaturit frumos, sa aiba suficienta grosime, ca sa nu-ti arzi manurile, si sa fie suficient de ” scurt’, sa nu-i atarne marginile-n focu’ da supt cratitza , sa trebuiasca sa chemi pompierii; e o soluttzie buna shi cand umbli la cuptor! :mrgreen: nota: totdeauna prosopu sa fie uscat! ca daca e udutz sau umedutz, ai pus-o!scoate nishte aburi ucigatori ( prin fierbintzele lor) pt manurile tale ( tata uraniu sigur o sa-mi dea dreptate!)

  78. Nu mă destabilizaţi tocmai azi, când mi-am propus sa fac gulaş!

  79. si daca n-o credetzi pa cuvant pa simona ca ce buna-i supa de ceapa ( mai ales ca intram in curand in post! :mrgreen: ) mergetzi la carciuma waterloo, cu specific belgian ( ca shi supa d ceapa a izvorat tot din spatziul francez, asa cum atzi fost informatzi deja), shi daca nu v-o placea, nu-i bai, o stingetzi cu bere belgiana shi v-atzi scos!
    😉
    dupa aia vedetzi voi ce exersatzi acasa:
    supaaaaaaaaaaaaaaaaa………..
    bereeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee………..
    sau vinu da trebia pus in supa! se poate incepe shi cu el!
    :mrgreen:
    si be) sa shtii simona ca shi io execut zupa de ceapa, da n-am pus niciodata cimbru shi nici vin; mai puneamm cate-o smantana , recunosc, ca s-o ingroashe… 😳 ( conform retzetei) shi o faceam mai lunga!
    in plus, prefer crutoanele, nu-mi place felia aia de paine, care ajunge sa se fleshcaiasca in farfurie…( ceea ce itzi da shi la waterloo- felie! 👿 mie-mi plac crutoanele!))
    acum ma duc sa te votez!
    candidezi shi la parlament ( daca tot ne-am facut mana? :mrgreen: )
    aaaaaaaaaaaaaaaaaaa
    nu sa te votez, sa te susutzin! 😳
    sustzinere humanun est!

  80. MATRIXE, n-auzi ca nu e rost da bere?caru’ cu ceapa daca vrei, sa plangeme frumos in grup shi sa ne scoatem shi noi cutzitele lungi, in lume! :mrgreen:
    da am asheeeeeeeeeeeeeea un filing ca ne vom intalni dacat virtual!
    😉
    tu-i ceapa ma-sii!

  81. la piticu mi-a placut ca gtshte ” off-line”! :mrgreen: nu shtie sa puna cratitza pa foc shi toarne ceapa -n ea, ci o tzine alaturi, pe ochiul stins! :mrgreen:

  82. 😳 si fataaaaaaaaaaaaaaaaahhhhhhhhhhhhhh
    daca tot te duelezi , adu-tzi shi tu o spada, o sabie ninja, ceva!
    pai shtii ce bine sa toaca ceapa cu sabia?

  83. 😀 aproape la fel de dezastru in bucatarie ca si mine. dupa postarea filmuletului toti vecinii vor sta cu griji cand gatesti

  84. @Simona: merci pentru reteta (am vazut-o mai tarziu), sper ca praji iese chiar daca data trecuta am votat cu Strut modest :mrgreen:

  85. Hahaha… pentru data viitoare cand mai filmezi cum gatesti, pot sa-ti imprumut eu un costum anti-chimic si o masca de gaze. Costumul e din cauciuc verde si are inclusiv gluga si manusi, iar pentru masca de gaze model “ursulet” am chiar si filtre de rezerva, sa ajunga in caz ca mai gatesti cu ceapa sau cu usturoi… :mrgreen:
    Eventual, pentru efect vizual maxim, poti sa lipesti pe aragaz sau pe cratite niste etichete cu simbolurile pentru radiatii, biohazard sau chimicale toxice periculoase… 😆

  86. ulceratii, echimoze si flictene

    Concurenta serioasa pentru bucatarul suedez, din muppets show! Vi-l mai amintiti?

  87. Io nu inteleg un lucru: ce dreaq s-o-ntamplat cu alde cuviosu’ purcel la protzap si cu preasfielnicul clapon la cuptor? Ori cu binecuvantata oaie la groapa sau cu feciorelnica tochitura la ceaun, peste care aruncam un pa’arel zburdalnic de palinca si p-orma un pahar mai mare si mai ciufut de vinisor? (numa’ cate unu’ din fiecare in ceaun, restu’ in stomacelu’ bucatarului 🙄 ). Nah, ca o luai pe urmele R.A.Romanului, fie-i pacatele iertate si stomacul preaincapator acolo unde-o fi acum.
    Zamele astea de buruieni or fi ele bune, nu zic nu… da’ la spital, mamica, la spital, acolo unde-s oameni suferinzi, cu oareshce betesuguri… Eu am o vorba: daca Dumnezeu dorea sa tinem post sau sa nu mancam carnita, ne facea naibii rumegatoare.

  88. doru, io crez ca mare drptate ai: simona gresheshte undeva!
    deci, simona:costum da protectzie ai, ia-l shi pa taxu uraniu in chipa shi executatzi ashea: in balcon : protzapu unde sa sa-nf(R)ige purcelu! :mrgreen:
    cuptor am vazut ca ai, deci ratza poseda tot confortu’!
    acum mai avetzi da instalat dacat groapa pt behehe!ce loc mai bun dacat sufrageria? :mrgreen:
    da foc sa nu va facetzi griji! se vor ocupa vecinii!! :mrgreen:

  89. crue: Si ii mai ramane si dormitoru’ pentru placintele de final. Da; vaz ca noi vorbim la pereti…

  90. doru: itzi dai seama cat dureaza digestia la ciorba asta de ceapa, de nu mai nici un semn de viatza?
    gateshte satzios, nene!
    shi economic ! pa criza asta! cu 4 cepe a rezolvat tot week endu’!
    😉

  91. Zama asta de ceapa n-o fi d-aia care iti ramane intre dinti si pas de te mai poti scapa de ea cu scobitori sau ata? 🙄
    Deci, io crez ca a avut nevoie d-o interventie d-aia mai stomatologica.

  92. Vorbesti serios? Ai mancat supa de ceapa 5 zile la rand? Erai cu sotzu? Saracuuuu…. In cazul in care nu stiai (pentru data viitoare), efectele post-supadeceapa se trateaza cu Espumisan, capsule moi. Urmati indicatiile incluse in cutie, in direct pe http://www.sfatmedical.ro/Dictionar_medicamente/ESPUMISAN_capsule_moi

  93. sau or fi plecat d-acasa pina iese mirosu’ din peretzi?
    ii mai vedem peste o saptamana? 🙄

  94. BAI SIMONOOOOOOOOOOOOOOOO
    OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO
    OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO
    OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO
    OOOOOOOOOO,CEAPA niciodata nu se taie cu cutit cu ZIMTZI!!!!!!!!!!!Eventual poti taia o felie de paine cu zimti!!!!!!!!!!!!!!!!!CEAPA NICIODATA!!!!!!!!!!!O sa-ti dau ezplicatie conform Tata Uraniu:ceapa atunci cand o tai cu un cutit ascutit extrafin nu elibereaza GAZE cepesti,in timp ce daca chinui o ceapa cu zimti DE CUTIT iti da gaze in ochi!
    P.S.Daca vrei un secret despre putoarea de ceapa prajita,asculta acilisa la mine!!!!!
    Daca nu vrei sa puta ceapa prajita,pune-o la prajeala in ulei RECE!!!!!MAJORITATEA MELTENILOR ARUNCA CEAPA TOCATA IN ULEI INCINS SI DUPA AIA PUTE TOT CARTIERUL…..

  95. e prea multa truda… a trebuit sa las ceapa la uscat pe calorifer, la cate lacrimi am varsat pe ea…

  96. Cruelo, cind prajesti ceapa uleiul ala tot se incalzeste :))

  97. mai tarziu, da’ am ajuns si io. am votat, am sustinut, am facut tot ce era de facut. mie aia cu ciugulitul cimbrului mi s-a parut cea mai tare. 🙂

  98. zana , daca veneai mai devreme, prindeai shi degustarea!
    😉

  99. Pentru ca esti delicioasa 😉 am sa te sustin, dau cu link-ul de toti peretii! 😀 Da’ sa stii ca ceea ce facusi acolo in olicioara ta poate doar sa clocoteasca, nu sa colcaie cum zisesi pe film (da’ stiu ca erai emotionata 😳 , si-atunci e scuzabil), ca de colcait, colcaie doar viermii, iar supa ta arata si e si la gust BESTIALA! Am facut-o! Parol!

  100. @Lucia: super, mă bucur că ţi-a ieşit. 😀

    altfel, dacă mai intră încă o persoană să-mi spună că “a colcăi” e un verb nepotrivit în context, o să pun post separat cu definiţia lui din DEX: A COLCĂÍ pers. 3 cólcăie intranz. rar 1) (despre lichide) A fierbe cu clocote; a clocoti. 2) (despre ființe) A se mișca fără întrerupere, grăbit și haotic (pe același loc); a foi; a mișuna; a forfoti; a foșgăi; a furnica; a roi; a viermui; a foșni. /Onomat. :mrgreen: :mrgreen:

  101. Well mea culpa in acest caz! Recunosc ca nu am verificat dictionarul. Greseala recunoscuta e pe jumatate iertata?! Please, please, please! Pretty Please!

    Supa, BESTIALA! Primul pas fiind facut, sa indraznim sa speram ca te vom mai vedea pe acest camp de lupta? 😀

  102. femeile… chiar si la supa, tot nu stiu s-aleaga intre groasa si lunga…

  103. data viitoare ne face simona soupe de poisson cu crutoane.
    de data asta s-a imbracat in ton cu revolutia din egipt. sper ca data viitoare sa faca revolutie brazilia sau cineva prin caraibe fiindca vreau sa vedem daca o sa gateasca in tanga, fara sutien. eu pariez ca nu. dar speranta moare ultima

  104. Una din Bucuresti

    @culmea:
    Io am ales: perle si toace…

  105. Matrix mic ce esti :). Matrix al bucatariei.

  106. M-a strigat cineva?

    @Mihnea:cred c-a fost o aluzie :mrgreen:

  107. tăceţi, bă! simona a făcut supă haotică de ceapă. pun pariu că de fapt nici vita aia n-a fiert-o. a pus-o să tropăie prin oală.

  108. Opaaa! Iote Simono ce link iti dadu culmea! Unu’ cu hermeneutici si ideologi literari care te discuta :mrgreen:
    Nu dadeati, asa sicrie la baietu’ acela. Asta se pune ca ai devenit celebra? Chiar daca eu unul nu stiu cine-i baietu’, desi il vad cu ceva mecrofoane-n fatza 🙄

  109. @culmea: asa-i ca ai luat-o in serios? 😆 Daca vin cu un kilkenny in loc de emoticoanele alea, se pune?

  110. de “parodie” intrebam daca se pune.

  111. @culmea: faci parte din categoria de bărbaţi care nu pot auzi o femeie spunând “groasă” sau “lungă”, fără să se blocheze în aceeaşi interpretare în care se blocau şi în liceu? 🙄

  112. […] (hmm, vaz ca tot postez cu rima, o fi vreun semn sa ma apuc iar de ceva poezele) : sustineti-o pe Simona si supa ei de ceapa in Duelul Bucatarilor.  S-a mascat pentru noi, a lacrimat pentru noi, a pigulit cimbru pentru noi si pe deasupra ne-a […]

  113. Eu colcai, tu colcai, el …

    O intrebare serioasa acuma: de ce eviti untul? Eu stiam ca e rezistent la o temperatura mai mare decit uleiul de masline, deci mai indicat pentru prajit. Sau caramelizat 🙂

  114. @catalin: pt ca este fff gras, moartea ficatului si a siluetei :mrgreen:

  115. […] cererea publicului telespectator, brioşele ratate săptămâna trecută de Nic se întorc acum sub forma unui succes fulminant. În […]

  116. @simona: a cam trecut moda celebrelor diete fara grasimi, cu “cereale integrale si iaurt degresat cu fructe”. In plus, nu pui unt ca e fff gras, dar pui ulei care-i la fel de gras. E ca si cum ai zice ca Antonescu e mult mult mai bun decit Base 🙂

    Simpaticul ala al tau blond, Jamie nu mai stiu cum, nu gateste cu unt?

  117. @catalin: uleiul de măsline e mai soft decât untul

  118. Da, si Crinut e mai soft 🙂

    Serios vorbind, nu stiu daca-i adevarata faza cu uleiul de masline versus unt. Tare mi se pare ca beneficiile uleiului de masline sint exagerate, si chiar si extravirginul pe care-l cumparam nu se obtine doar din masline presate.

  119. @catalin: crinuţ a devenit un personaj greţos de-a dreptul, nu are sens să-l comparăm cu uleiul de măsline. e cam ca maioneza, dacă vrei. beaaah…

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Acest site foloseste serviciul Gravatar pentru afișarea pozei de profil a comentatorilor. Pentru setarea unui avatar, accesați acest link.

Question Razz Sad Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek Confused Cool LOL Mad Twisted Rolleyes Wink Idea Arrow Neutral Cry Mr. Green

bijuterii argint bijuterii argint